Ko je ovde ala i vrana,ko kus i repat,a ko s koca i konopca?

Tibor Jóna RSS / 26.03.2008. u 12:57

Ministar pravde, takodje clan Drzavotvorne Demokratske stranke, vezbao je ovih dana za piljaricu natezuci se po principu „dinar pishla – dva dinara pishla“ sa kikindskim novinarom Zeljkom Bodrozicem oko isplate dugovanja koje prema Bodrozicu ima drzava Srbija jer je dozvolila da joj se kroz pravosudne organe vode montirani politicki procesi kontra narecenog novinara.  

Nareceni Drzavotvorni i Demokratski ministar duzi svoj portfelj vec duze od godinu dana, pa je kao eminentni i neumorni borac za pravdu, istinu i ljudska prava, te osvedoceni shampion i zatochnik Slobode i Jednakosti svih gradjana Republike Srbije bez obzira na versku, nacionalnu i bilo kakvu drugu pripadnost, sigurno morao cuti za sramnu presudu Bodrozicu u procesu protiv „satrap li je , tajkun li je“ segrta.

Covek koji tako beskompromisno stoji na braniku Pravde i Istine (Petrovic) cekao je do trenutka kad su Bodrozica umal` pa dali u bukagije da se doseti i uradi nesto u ovom sramnom slucaju privatizacije drzavnih institucija u cilju licne osvete za napisanu rec.  

Heroj borbe za ljudska prava, shabachki Mendela i Gandi (u istoj osobi) obecao je velikodusno da ce drzava platiti Bodrozicu ono sto mu duguje, jos od 2005! Premilosni i predobri Drzavotvorni i Demokrastki ministar Petrovic obecao Bodrozicu da ce u svoj svojoj milosti omoguciti da se da ono sto Bodrozicu po zakonu pripada - !!!! – ali da prvo Bodrozic plati 18,000 dinara ko zna kojem sada lokalnom bully-ju, e kako ne bi otisao u zatvor – jer ne ide, braco i sestre, da pred izbore Drzavotvornom i Demokratskom ministru Petrovicu, kojem ce u narednih 2 meseca biti puna usta Evrope i evropskog, po zatvorima chame novinari tamo poslati kroz korumpirani i privatizovani pravosudni sistem (koji je ovaj trebalo da reformise).  

Dakle, Bodrozic da plati Satrapovom Malom te novce, Petrovic da velikodusno i milosrdno da otvori drzavnu kasu i plati posle 3 godine Bodrozicu Bodrozicevo, sad ga vidis, sad ga ne vidis, gde je kuglica, ovde nije, ovde nije... Sibicarenje pod firmom evropskih vrednosti. Devojka (ipak)nije trudna, business as usuall!

Nadam se da je Bodrozic svestan koliko je sretan sto mu je izvrsenje sudske naredbe palo u vreme ministrovljeve predizborne kampanje, jer da nije svi mozemo pogadjajmo kojem bi ministru bilo ravno do Kosova da li je Bodrozic u zatvoru ili nije. Koliko divizija ima taj Bodrozic?

Mozda, istina, Djelica, njega mi mozda zabolelo, on je covek dusevni socijaldemokrata. 

Uopste – da li je moguce da posle svih Komrakova, Bjelica, Baleticki, Shtula&Co jedini novinar sa bukagijama za vratom danas bude bas Zeljko Bodrozic? Kako je moguce da u demokratskoj drzavi Srbiji gospodin Komrakov ne duguje nikome 18,000 dinara, a da Bodrozic pak duguje - i to ni manje ni vise nego od djavoljeg segrta segrtovom segrtu?  

Da li bi, da je otisao u zatvor, Bodrozic imao iste/losije/bolje uslove za izdrzavanje kazne od recimo Dragoljuba Milanovica? Ste spremni da se u to i o`kladite? 

Ili kako je to moguce da posle knjiga tipa „Djavolov segrt (nije Dmitar) - Zlocinacki papa Jovan Pavle II“ ili „Rimska kurija vecito zedna srpske krvi“ i gomile drugih slicnih ekumenskih momenata, za uvredu verskih osecanja u demokratskoj drzavi Srbiji odgovara i bude osudjen samo i jedino Zeka Petakov? I znaci li to sad da se osudom Petakova vise nigde verski ne vredja ili ?

Pa kako je onda moguce da danas 2008. godine zivimo u zemlji u kojoj dr Milovan Bojic, na primer, moze da se bavi politikom kad hoce, ili Ivan Markovic moze kad hoce nazad u politiku (prvi pik na draftu za DSS) ili onaj sto frflja sto sam mu ime zaboravio Matic (kako li je Goran, Jovan, Eleonora, Ela...), a da u isto vreme jedna jedina osoba koja u demokratskoj drzavi Srbiji ne moze da se bavi politikom bude Alen Selimovic?!? 

Dakle, sta ce nam, koj` pershun, demokratski ministar pravde ako se pored svih RTS novinara iz 90tih bas samo Bodrozicu smeska robija, ako je od svih politickih neotesanaca jedino Petakov osudjen i ako je od svih politicara jedino i samo Selimovicu onemogucen javni rad!

 Gde je korist po drustvo od toga sto ima ministra pravde iz Demokratske stranke tj kako se ta cinjenica otelovljuje u zbilji ako su na udaru (pseudo)pravde Bodrozic, Petakov i Selimovic, a Komrakov, Bojic i na primer Segrt mirno setkaju gradom – pa jos imaju i toliko moci da ove prve salju u zatvor? 

Kako je moguce da ispadne tako da sva odlucnost i determinantnost demokratskog i drzavotvornog ministra pravde ode na zabranjivanje zuraja dok mu u isto vreme po sudovima agenti odnarodjenje jednokrevetne diktature Milosevic-Markovic u saradnji sa partijskim, nelustriranim sudijama smeshtaju zatvore i novcane kazne nezavisnim novinarima? 

Kada je moguce ocekivati da ce se ucesce inih demokratskih i drzavotvornih stranka i partija odraziti na ovakve zivotne situacije i kada ce cinjenica da demokratska i drzavotvorna stranka A, a ne neka antievropska stranka B, sedi u vladi onemoguciti raznim segrtima da i dalje vedre i oblace Srbijom i salju nezavisne novinare u zatvor jednim svajpom kreditne kartice?  

Super je redovan gradski saobracaj i lift za bicikliste na Brankovom mostu, ali ajde malo i slobodno drustvo jednakih sansi za sve bez sudstva u sluzbi sluzbi i hajest bidera!



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

mila mila 14:52 26.03.2008

Podrška

Podrška za Željka, i nezavisno novinarstvo u Vojvodini, koje juče zamalo da bude skroz poniženo.
Iznenađena sam besprizornošću akta, i volela bih da njegova deca jednoga dana zaborave taj događaj.
gradicevic gradicevic 20:10 26.03.2008

Re: Podrška

Podrška za Željka, i nezavisno novinarstvo

Podrska za Zeljka takodje, al se bojim da u Srbiji ne postoji nezavisno novinarstvo, vec samo nezavisni novinari, koji se guraju na sporedne koloseke.
P.S. Naravno i preporuka za post
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:50 26.03.2008

Re: Podrška

al se bojim da u Srbiji ne postoji nezavisno novinarstvo, vec samo nezavisni novinari, koji se guraju na sporedne kolosek

evo mog potpisa...Tibore, bas u target:)))
Boris Drenca Boris Drenca 17:45 27.03.2008

ne

Kada je moguce ocekivati da ce se ucesce inih demokratskih i drzavotvornih stranka i partija odraziti na ovakve zivotne situacije i kada ce cinjenica da demokratska i drzavotvorna stranka A, a ne neka antievropska stranka B, sedi u vladi onemoguciti raznim segrtima da i dalje vedre i oblace Srbijom i salju nezavisne novinare u zatvor jednim svajpom kreditne kartice?


Mislim da to nije pravo pitanje već ko nam je uzeo Kosovo . Ko će da bude premijer. Da li će se VOJOK promeniti. Da li je dovoljno reći da Čedaj ne može da se prevaspita......
pufna pufna 22:19 27.03.2008

...

tibore
tekst odlican!
razdelila sam ga mejlom prijateljima...
stvarno je ostavio utisak na mene.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana