Filozofija

Codex communisticum, serbomrzicum et soroserum

srdjan.pajic RSS / 15.06.2016. u 04:10

Filosofija palanke 4.00

 autor: забрањени блогер феликс.кроули

Радомир Константиновић у свом тексту користи реч „дух“ приближно 2158 пута (укључујући и деривате те речи); реч „паланка“ се користи 887 пута, реч „род“ приближно 766 пута, а реч „племе“ 564 пута; речи „зла, зле, зли, зло, злу“ са разним додатним наставцима се појављују 287 пута. Ако узмете да ова књига има 398 страница онда можете израчунати да се реч „дух“ (са дериватима као на пример „злодух“) појављује 5.4 пута по страници. Наравно то је онда већ отрцана реч, али зато она реч која злата вреди се користи много мање пута, као реч „нацизам“ на пример, то се спомиње само 14 пута, од тога чак десет пута у фрази „српски нацизам“, или узмите дијамантску реч „фаланга“ која се користи у тексту само 7 пута. Асоцијације на речи „тамни вилајет“ се користе око 79 пута, без осврта на чињеницу да је то наслов песме „неког“ Божидара Настасијевића, кога неки сматрају за једног од најталентованијих српских песника икада. Реч „смрт“ се појављује 373 пута, у просеку скоро једанпут на свакој страници. (Ове цифре нису апсолутно прецизне, јер неки пут конверзија у ворду не узима у обзир фусноте и пдф заврзламе.)

Зашто спомињем те бројке?

Неко би помислио да се Константиновић бави племенском антропологијом као Клод Леви Штрос, међутим Константиновић 72 пута квалификује то племе као „обоговљено племе“, а фразу „племе у агонији“ понавља чак 79 пута. Мислим да се сигурно не ради о антропологији већ више о циничном садизму. Немам речи за те подметнуте гадости, за те импланте самомржње. Обоговљено! Такав термин би могао сковати само Гебелс. А управо та гадост је она гадост на коју се ослањају другосрбијанци када желе да дисквалификују српске дискусије подмећући нам речи „небеска Србија“ или „бројање крвних зрнаца“.

Могу да замислим како су се смејали удбаши и интелектуални чланови СКЈ кад су слушали јавну радио денунцијацију Радомирову или читали ту књигу уваљени у удобне буржујске (паланчке) фотеље које су се случајно нашле у салонцима одузетих од великосрпских паланчана. „Србија – тамни вилајет!!!“ Хихихиха. (Србистан, што би данас рекли другосрбијанци. хехехе) „Срби – обоговљено племе“, хохохохохо. „Срби – племе у агонији“!! ЈУХАХАХАХАХА! „Радомир је цар! А Тито је геније кад га је нашао и поставио у уредништво београдског радија“. Немојмо заборавити да се све то дешава у држави у којој је доживотни председник професионални обавештајац који се усавршио у совјетском НКВД-у пре него што је оформио ОЗНУ и УДБУ и био на челу тих служби као врховни Маршал.

Са друге стране, ако је реч „дух“ (енг. spirit) најприсутнија реч у Философији паланке, како да се односимо према тој књизи? Ако призовем у сећање значајније књиге писане у 19 и 20 веку, које сам прочитао, не могу се сетити ни једне у којој је „реч“ дух тако присутна, чак се ни у „Догматици православне цркве“ од Др Јустина Поповића не спомиње Свети Дух толико пута, што ме наводи на закључак да се овде ради о комунистичкој обфускацији, подметачини и кодираном језику.

Али зашто нас „друг“ Константиновић бомбардује са „духом“ ? Дух се највише користи у наративима који се баве смрћу и загробним животом. Дух је оно што остаје после смрти субјекта. Ако је субјект у овој књизи српска буржоазија, онда је дух те буржоазије оно чиме се бавимо после смрти те паланке. Константиновић „прикладно“ каже:

„Ако се, неизбежно, човек њему [духу паланке] указује као чудовиште које он, дотле никад није видео (он је дух „открића човека), то чудовиште је чудовиште ванредности; оно је рођено у смрти једнообразног племенског духа, као чисти облик ове смрти. Једини облик племенске смрти јесте овај чудовишни човек. Без реда, и ван њега, без менталне технике за свој нови положај у свету и према њему, али и према самом себи, он је (дотле склоњен у „роду“) овај човек који се родио у смрти апсолутног племенског јединства или у смрти рода као бога, један дијаболичан човек, само оличење зла, утолико више човек уколико је мање род.“

„Малака“ што би рекли Грци. Не покушавајте да ухватите укупан смисао овог Радомировог цитата. То само могу схватити посвећеници којима је тајна шифра дата на партијском састанку. Само посвећени чланови партије могу разумети зашто је Константиновић написао овај текст 1966 године. Двадесет година после завршетка другог Светског рата и Југословенске комунистичке револуције, Радомир Константиновић у свом делу „Философија паланке“ чврсто поставља српску паланачку класу у извориште нацизма.  Константиновић је написао: 

"Српски нацизам није ,,импорт“ из немачког национал-социјализма, коме је служио и подражавао, већ је крајњи израз духа паланке...“

Другим речима, Адолф Хитлер је био рођен у Аустрији али нацизам је рођен у Србији. Сада ћете се ви побунити и рећи, "нацизам је могућ свуда, није он (Константиновић) мислио само на Србију". Наравно, наравно. Али у Философији паланке се не спомињу други становници ове планете већ само Срби – Милан Ракић, Ђуро Јакшић, Вук Караџић, Сима Пандуровић, Јован Скерлић, Владимир Велмар Јанковић, Димитрије Љотић, Милош Ђурић, Божидар Настасијевић и још пар њих. Такав поступак Радомир Константиновић примењује и деведесетих година у току распада Југославије, наиме он само окривљује Србе за рат, јер Константиновићев животни задатак није био да гледа изван задате паланачке матрице. За њега не постоји други свет са својим интересима – хрватским, албанским, америчким, муслиманским, буњевачким и другим. За Константиновића не постоји свет изван српске паланке, сав његов паланачки „бес“ је усмерен ка Србима, то му је био задатак. То је визура (задатак) југословенског естаблишмента и дан данас. Србе, који су без икакве сумње најбројније жртве Другог светског рата на Балкану, Константиновић приказује као нацисте. Константиновић је задужен да обогаљену нацистичку жртву придржава (ако неки капо) док екстремисти са друге биполарне стране политичког спектра, комунисти, свршавају своје задатке.

После Комунистичке револуције Тито и његови сарадници преузимају власт над средствима за производњу, над школством и медијима, али преузимају контролу у области језика, над филологијом. После револуције створен је нов језик кодиран комунистичким терминима. Уведене су нове речи, а неке старе речи су добила нова значења.

Дакле, сви путеви су нам (Србима) наизглед затворени. Сваки покушај да своју нацију и државу уздигнемо је унапред осуђен. Тито, СКЈ, СКХ, УДБА и Радомир Константиновић су се побринилу за то.  Непринципијелна коалиција коју су сачинили: Друга Србија (бивши комунисти и неки залутали наивни грађани и гомила опортуниста), америчка Фондација за отворено друштво, амерички Конгрес, Ђорђ Сорош, Соња Лихт, Латинка Перовић.... су обновили ту „забрану“ у 21 веку штампањем Философије паланке и стављањем свог атеста на издање из 2004. године: 

 Књига ужива подршку Фонда за отворено друштво“.

 МАТИЦА СРПСКА

Најважнији потез у културној сфери хрватске државе који је повукао бивши југословенски генерал Фрањо Туђман после доласка на власт је да оформи институт и катедре за кроатистику и кроатологију (Croatian Studies) то већ Тито није могао да уради без реципроцитета. У културној сфери Србије ствари стоје другојачије, предмет „Serbian Studies” што би се стручно назвало „србистика“ попут англистике или полонистике, није могућ јер нам забрањује југословенски титоистички естаблишмент који је чврсто афирмиран у сфери културе и едукације. Професор Радмило Маровић је у једном тренутку створио Катедру за србистику на БУ која је била експресно банована, заједно са њим, пошто су сорошевске невладине организације подигле међународну дреку и денунцирале потез БиБиСију, Тонију Блеру и Билу Клинтону!

Могу вам споменути случај „Матице српске“ која је по завршетку комунистичке револуције примила 4971 махом непознатих нових чланова са правом гласа на сазивима, а пре аграрне реформе и другог светског рата их је имала нешто преко 2000 (с. 164, Ж.Милисавац, „Матица српска“, 1964). Паметнима је то довољно да закључе да Матица српска отада, па ни данас, није српска национална институција већ нешто сасвим друго. Не очекује се да члановима Матице српске „броје крвна зрнца“, али се очекује да они буду добронамерни креатори у српској културној сфери.

Дакле, 1954 та обогаљена Матица српска сазива филолошку конференцију у згради покрајинског комитета Савеза комуниста Војводине, резултат те конференције је био познати „Новосадски договор“ о српскохрватском и хрватскосрпском језику. Шта је Тито хтео да постигне овим сценариом? Нема никакве сумње да се овакве ствари не могу одвијати без Титове воље јер како би се нашли Иво Андрић, Александар Бјелић, и још 40так југословенских књижевника у комунистичком центру...

Филолог Петар Милосављевић нам објашњава: „Промена назива али и третмана српског језика извршена је, дакле, на терену Србије где се тај језик традиционално одувек знао као српски. На Новосадском договору тај језик је од једнонационалног постао двонационални српскохрватски/хрватскосрпски. А каква је промена била у питању најбоље се може видети по два правописа, оба објављена 1960: по Правопису српскохрватског језика који је објављен екавицом и ћирилицом у Матици српској у Новом Саду и по Pravopisu hrvatskosrpskog jezika који је објављен латиницом и ијекавицом у Матици хрватској у Загребу. Имплицитно је онај „један и јединствен језик“ већ на Новосадском договору био подељен: ијекавица и латиница су (разуме се имплицитно) испале хрватске, а екавица и ћирилица српске.“ (Милосављевић, Историја и филологија, Матица српска у Дубровнику, 2014)

Три године после новосадског филолошког састанка у српским школама Социјалистичке републике Србије се укида предмет „српски“ и уводи предмет „српскохрватски“. Дакле Савез комуниста Југославије тј. Тито прво реституира српски језик у српским школама после револуције, али га поново одузима 1957.

Дакле пошто смо имали Новосадски договор (1954) и промену назива српског језика у едукативном систему (1957), имамо и јавно емитовану радио поруку тј. УПОЗОРЕЊЕ Радомира Константиновића преживелој и обогаљеној паланци да неке нове српске језичке реформе нема нити може бити (1966).

А већ 1967 читавих 18 хрватских институција одбацује Новосадски договор, као да сви раде по нечијем налогу.

Потом, само пет година касније имамо Хрватско пролеће (1971) у којем се Хрвати и њихова Матица опет одричу договара о српскохрватском-хрватскосрпском језику! Мислим да ни Ејзенштајн ни Хичкок, ни Троцки ни Берија, нису имали овакву способност манипулације и режирања догађаја. Али о чему ја говорим!? Наравно да је Тито био већи режисер од Ејзенштајна и Хичкока!

Зар је могуће да Тито, чија се власт базирала на контроли обавештајних служби, није знао да ће се десити Хрватско пролеће и да већ није имао спреман одговор на њега. Треба се питати да ли је велики обавештајац Тито написао сценарио за Хрватско пролеће? Наравно да јесте.

Тај одговор је већ спреман у виду Константиновиће поруке српској паланци и високо рангираним југословенским интелектуалцима. Последњи наслов у овој књизи је: „СРПСКИ НАЦИЗАМ И ЈЕЗИК“. Поднаслов је „Тоталитаризам и реформа језика“. Већ су ови наслови довољне поруке сваком паметном човеку који жели да преживи да се српским језиком не треба бавити.

Да сте гледали одличан документарац Миле Турајлић „Cinema Komunisto” видели би је Тито створио шест филмских академија, неколико филмских кућа на чија чела је постављао брилијантне (буквално) удбашке продуценте, и створио је барем два филмска правца – партизански филм који је величао Тита и његове ратне подвиге, и црни талас у којем је преувеличана и пренаглашена наказност (доминантно српске) обогаљене паланке и ружноћа (српског) паланачког живота. Али да не улазим у те теме. Тито је један од оних диктатора који не само да је имао прилику да режира Бој на Сутјесци уживо за свог госта, посматрача из Британије, Рандолфа Черчила и да притом жртвује велики број људских бића (како је приметио Петар Милосављевић), а већ касније је могао и да режира из сенке и стварни филм о боју на Сутјесци. Наравно да је овај интелиџенс геније препознао таленат младог Радомира Константиновића и његов педигре.

Колико сам схватио, боксер Мухамед Али је 12 година режирао своју сахрану, чак је Бил Клинтон долазио на пробу. Зато ништа људско не треба да нам буде страно, чак ни могућност да је врхунски обавештајац, интелиџенс геније и филмејкер Јосип Броз Тито режирао дешавања у Југославији после своје смрти – и то не као комунистички дух већ кроз обећање „после Тита, Тито“, не треба ништа да вас чуди. Питање за нас, сада, је колики је махер Ђорђ Сорош? Шта ли нам је он смислио? Сигуран сам да смо „јебали чворка“ кад нам опет дођу Клинтонови на власт да заврше своје започете послове, ако у међувремену не забранимо сорошевско мешетарење по „ослобођеним“ деловима Србије. Свака паметна држава попут Израела и Кине не дозвољава сорошевску контаминацију на својим територијама.

Не треба заборавити да је још увек жива једна комунисткиња, коју ја зовем српска Маргот Хонекер, и која би могла да најбоље објасни везу између Тита, филологије, и Радомира Константиновића. Али њу данас чува господин Сорош.

Да је Константиновић имао наруџбу да напише универзалну критику буржоазије он би своје дело назвао „Филозофија буржоазије“ и као такво оно би било примењиво и на друге културе. Међутим његов задатак је био да само притисне Србе док Маршал обавља неке послове на другом крају Југославије – креирање будуће самосталне Хрватске, њеног језика и културе. Управо је на новосадском универзитету створена прва катедра за босанскохрцеговачку књижевност и покашало се са стварањем катедре за црногорску књижевност.

Претпостављам да сте већ схватили да није потребно бити висококвалификонани филозоф да би се разумела Философија паланке. Важно је уведети које су кључне речи и шта оне означавају у комунистички кодираном метанаративу, али важно је питати се шта ова књига значи сорошевцима и какав јој они метанаратив приписују данас. Мултикултуралност по сваку цену? Што се мене тиче мултикултуларизам је опис реалности, а не идеологија коју треба градити. Толеранција оно што се мора гајити и неговати, а свако има право на своју културу, па и обогаљени Срби.

У следећем параграфу и пратећој фусноти са којом се завршава Философија паланке, обратите пажњу на речи „реформа језика“, „фалангисти“, „београдски стил“, „Оскар Давичо“,“Душан Матић“, и „Александар Вучо“ – комунистички песници новог постреволуционарног доба.

„Као субјект по себи, и као апсолутизован, језик је не-говорећ, један звук без бића, нека звучна стварност која се одвојила од нашега делања, поништавајући смисао дела, али поништавајући тако и самог себе,у овој својој одвојености од живо-творачке егзистенције: ништавило је коб сваке над-воље која хоће своју апсолутност. Овакав језик је само једно обећање субјекта окренутог свом непрестаном порицању, окренутог пароксистичкој вољи за само-уништењем на путу ка племенској над-вољи, против самог себе, у пуној свести о својој ,,туђости“ овој вољи, када она остаје тим нужније оно што је већ и била: оно-страност у дубокој својој непрожимости, тамна оно-страност као јемство продора таме у субјект говора, ка (тиме неизбежној) тами језика, ка сили ван-језичности у самом језику као ка сили ћутања. Само изузетни мистички фанатизам, идеално спреман на само-поништење појединачности, може да ,,прихвати“овај језик као језик ћутања и да се, у свом гашењу, ту објави, што не може бити, никако, пракса на коју би позивао овај дух насиља, дух који се, међутим, управо ту као дух насиља и остварује, расцепљен између тамно-вилајетског ирационалног и рационализма његове идеологије, незамисливе у ствамом прихватању ирационалности. Немогућност измирења између ирационално-тамно-вилајетског и рационалног ове фалангистичке идеологије која се позива на ову ирационалност, и слави је (као „унутрашњи глас“) тим више што је, сама, пресудно њој противна, јесте могућност језика зла: фалангиста није миситичар, и мистичар, ма како себе могао да ,,види“ није фалангиста. Ако српски нацизам није нашао свог песника (него само стихотворце), то је и зато што је једини његов језик могао да буде овај језик зла, нађен у овом противречју између ирационално-мистичког ,,расног над-ја племена и рационализма његове идеологије, које је противречје са сваким језиком јер је противречје са сваком субјективношћу и сваком слободом која није друго него стварање творачко-субјективног, стварање ,,светскога“.“*32

Фуснота *32, страна 398: „Taman sjaj srеdnjovekovnog pravoslavlja, na koji je on (srpski nacizam) pozivao pozivajući na „reformu“ jezika, ostao je prepušten propagandi: nema pesnika, ni jednoga jedinog, koji bi nacistički makar pokušao da se ostvari njime. Utoliko je nostalgija za Momčilom Nastasijevićem, kroz pokušaj svojatanja njegovog mističkog dela, nužnija (dr Dimitrije Najdanović je u listu Srpski narod od 13. februara 1943. zbog toga njega prikazivao kao žrtvu „jevrejsko-masonsko-komunističkog trougla“, naglašavajući: ,,On postaje član pokreta čije je osnovne misli na svom umetničkom planu uglavnom već anticipirao. Prerana smrt omela ga je da i tu kaže svoju veliku reč“), ali utoliko je nužnija i konfuzija u samom stavu prema jeziku: propovednik „reforme“, jezika, pravcem vraćanja srednjovekovlju, nacizam je istovremeno i samozvani branilac „beogradskog stila“, savršeno protivrečnog i težnjama Momčila Nastasijevića i same ove obećavane ,,reforme“. Nesumnjivo-propagandistički smisao ove ,,odbrane“ beogradskog stila (kao u članku Prava slika za priliku, Naša borba od 31. maja 1942, u kome se kaže za pesme Zarni vlač i Pojas nevinosti Dušana Matića i Aleksandra Vuča i za Dijapazon noći Oskara Daviča da su primeri napada na ,,srpski književni jezik, beogradski stil, koji su decenijama stvarali i usavršavali naši najbolji duhovi od pera“) kao da je, ipak, i izraz ove pomеtnjе, između ćutanja i zla.“ (подвукао феликс)

Константиновић завршава књигу циркуларно повезивајући задњу фусноту, преко речи „стил“, са првим поднасловом књиге „СТИЛ, НАЈВИШЕ НАЧЕЛО ПАЛАНКЕ“. Тако коначно разумемо о којем се СТИЛУ ради. Ради се, по мом мишљењу, о БЕОГРАДСКОМ књижевном стилу којим су писали између осталих и Хрвати Тин Ујевић и Антон Густав Матош. Дакле ту је садржано и упозорење хрватским, црногорским, босанскохерцеговачким и другим књижевницима – одреците се вашег београдског књижевног стила којим су дотад сви писали.

(А кад већ споменух Крлежу и Андрића, сетимо се рећи које је рекао Тито при сусрету са Папом: „Ја сам Хрват и католик.“ Дакле, светски човек по свим европским стандардима.)

Номенклатура дошљака и натуршчика скупљених са Титових холивудских сетова Козаре и Сутјеске, насељена у станове српске буржоазије и Новог Београда је требала да уништи „београдски стил“, то је било планирано језичко и филмско уништење и „филолошки геноцид“. Јер не сме се дозволити да српска књижевна елита настави да гради језичке стилове хрватске, босанске, и црногорске књижевника.

Шта Србе кочи да се већ једном осамостале и јавно одбаце Новосадски договор? Можда мислите да треба ћутати и не таласати да се не би неки духови пробудили? Само да вас подсетим: САНУ још увек издаје Речник српскохрватског књижевног и народног језика! Изгледа да данашње српске књижевне апаратчике, који су почели да добијају књижевне награде и станове у време Тита, највише брине што би негирањем Новосадског договора морали да се суоче на националном традицијом. „А то значи да би и оне [српске националне институције] морале да прихвате један од кључних ставова Покрета за обнову србистике, онај о потреби обнове српске и европске филолошке традиције.“ (Милосављевић, Историја и филологија, с. 41, Матица српска у Дубровнику, 2014).

 

-----------------------------------

Н.Б. Захваљујем професору Петру Милосављевићу за многе увиде које користим у својим текстовима, а којих има превише да би их индивидуално означавао у овом неформалном блогерском контексту.

-----------------------------------

ПС „У време социјализма најгоре је било онима који су из било којих разлога добили неку негативну квалификацију. Ако неки од руководилаца, у борби за власт, изгуби битку па буде назван стаљинистом или националистом, онда је он покопан за цео живот. Они који су му дали етикету, ликвидирали су га најпре језички, па после и на све друге начине“. (Петар Милосављевић, „Титаник“, 2012)

У ово даншње време сорошевског мултикултурализма његови активисти лепе етикете „фашиста“, „фашистоид“ и „џукела“ кад год се на овом блогу појави метанаратив који се не уклапа у њихову тренутну политичку консталацију. Постреволуционарне левице су освојиле област језика и створиле су своје кодиране језике, историјски продужетци те левице – сорошеви комесари и екстремисти (екстремно богати и друштвено привилеговани) – још увек не дозвољавају да се јавно и отворено говори о српском језику, јер Србе треба држати под контролом и још наставити геноцид над Србима – све до неког будућег историјског тренутка када опет буде требало мењати границе на Балкану. (Геноцид није само убијање већ и затирање културе).



Komentari (139)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

emsiemsi emsiemsi 05:53 15.06.2016

Па да !

Лагао бих да сам (баш) све прочитао.
Успут - није лако бити Србин.
Успут 2 - у(с)пркос свему, ја у Србе верујем.
tadejus tadejus 08:44 15.06.2016

Re: Па да !

emsiemsi
Лагао бих да сам (баш) све прочитао.Успут - није лако бити Србин.Успут 2 - у(с)пркос свему, ја у Србе верујем.


i sad se vidi kakav si Srbin.. da ne kažem srbin..
pročito si, a da rezimiraš nećeš..
emsiemsi emsiemsi 09:50 15.06.2016

Re: Па да !

tadejus
emsiemsi
Лагао бих да сам (баш) све прочитао.Успут - није лако бити Србин.Успут 2 - у(с)пркос свему, ја у Србе верујем.


i sad se vidi kakav si Srbin.. da ne kažem srbin..
pročito si, a da rezimiraš nećeš..

Резиме се налази под Успут 2.
looping looping 06:08 15.06.2016

1

Питање за нас, сада, је колики је махер Ђорђ Сорош? Шта ли нам је он смислио?

Не треба заборавити да је још увек жива једна комунисткиња, коју ја зовем српска Маргот Хонекер, и која би могла да најбоље објасни везу између Тита, филологије, и Радомира Константиновића. Али њу данас чува господин Сорош.




(А кад већ споменух Крлежу и Андрића, сетимо се рећи које је рекао Тито при сусрету са Папом: „Ја сам Хрват и католик.“ Дакле, светски човек по свим европским стандардима.)


Link.

Pa u čemu je problem, ne voliš hrvate ili ne voliš katolike? Ili ne voliš ni jedno ni drugo?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:29 15.06.2016

Re: 1

boga mi, popravili se Hrvati, sto soma ljudi na antiustaškim protestima, ostaviću im lovu za letovanje... jel' de, a šta Spiridonovič izvodi sa onim zaključavanjem teme?

inače, možda kod bivših Jugoslovena, isto kao kod vas Arapa , ni ne može da bude drugog kolektivnog identiteta, ako nije fašističko-totalitarni, a da nije titoističko-komunjarsko-autoritarni? možda je u pravu Putin kada kaže da "pojedini narodi nisu sposobni za demokratiju", i otvoreno društvo? ja kažem uvek, ma bolje trpet' i Fatah korumpirani i vaše komunjaro-panarabonacio-marksiste, nego da se drndamo sa Hamasom. drugo, vidiš da vam je i Daeš ozbiljna gerila, čak i Mosad poštuje Daešovu operativnu sposobnost.

ps. inače, skromno mislim da je Deda Georgije i odabrao ove Tито-ove mrakuse zato što je to naučeno da bespogovorno sluša (direktivu), odnosno da nije mnogo orno ispitavanju sadržaja ukaza - što je svojstvo demokratski uređenog i slobodnog društva? idealni apartčici da se plasiraju određeni sadržaji. poslušno, ne previše mudro, slepo zaulareno ideologijom - idealni poslenici na polju cultural business-a.
looping looping 06:42 15.06.2016

Re: 1

inače, možda kod bivših Jugoslovena, isto kao kod vas Arapa , ni ne može da bude drugog kolektivnog identiteta, ako nije fašističko-totalitarni, a da nije titoističko-komunjarsko-autoritarni? možda je u pravu Putin kada kaže da "pojedini narodi nisu sposobni za demokratiju", i otvoreno društvo? ja kažem uvek, ma bolje trpet' i Fatah korumpirani i vaše komunjaro-panarabonacio-marksiste, nego da se drndamo sa Hamasom. drugo, vidiš da vam je i Daeš ozbiljna gerila, čak i Mosad poštuje Daešovu operativnu sposobnost.

Običnom čoveku trebaju plata, standard... Ako to ima baš ga briga za ideologiju. Ako ne, onda mu je i najdemokratskija demokratija (a to je ova što je ti zastupaš) loša. Pa se onda izlazi na ulice ili se menja država stanovanja.
emsiemsi emsiemsi 06:48 15.06.2016

Re: 1

Srđan Fuchs
boga mi, popravili se Hrvati, sto soma ljudi na antiustaškim protestima, ostaviću im lovu za letovanje... jel' de, a šta Spiridonovič izvodi sa onim zaključavanjem teme?

inače, možda kod bivših Jugoslovena, isto kao kod vas Arapa , ni ne može da bude drugog kolektivnog identiteta, ako nije fašističko-totalitarni, a da nije titoističko-komunjarsko-autoritarni? možda je u pravu Putin kada kaže da "pojedini narodi nisu sposobni za demokratiju", i otvoreno društvo? ja kažem uvek, ma bolje trpet' i Fatah korumpirani i vaše komunjaro-panarabonacio-marksiste, nego da se drndamo sa Hamasom. drugo, vidiš da vam je i Daeš ozbiljna gerila, čak i Mosad poštuje Daešovu operativnu sposobnost.

ps. inače, skromno mislim da je Deda Georgije i odabrao ove Tито-ove mrakuse zato što je to naučeno da bespogovorno sluša (direktivu), odnosno da nije mnogo orno ispitavanju sadržaja ukaza - što je svojstvo demokratski uređenog i slobodnog društva? idealni apartčici da se plasiraju određeni sadržaji. poslušno, ne previše mudro, slepo zaulareno ideologijom - idealni poslenici na polju cultural business-a.

Јел ти не знаш да је ово болдовано зајебанција, монтажа - или се зајебаваш ?
emsiemsi emsiemsi 06:50 15.06.2016

Re: 1

looping
inače, možda kod bivših Jugoslovena, isto kao kod vas Arapa , ni ne može da bude drugog kolektivnog identiteta, ako nije fašističko-totalitarni, a da nije titoističko-komunjarsko-autoritarni? možda je u pravu Putin kada kaže da "pojedini narodi nisu sposobni za demokratiju", i otvoreno društvo? ja kažem uvek, ma bolje trpet' i Fatah korumpirani i vaše komunjaro-panarabonacio-marksiste, nego da se drndamo sa Hamasom. drugo, vidiš da vam je i Daeš ozbiljna gerila, čak i Mosad poštuje Daešovu operativnu sposobnost.

Običnom čoveku trebaju plata, standard... Ako to ima baš ga briga za ideologiju. Ako ne, onda mu je i najdemokratskija demokratija (a to je ova što je ti zastupaš) loša. Pa se onda izlazi na ulice ili se menja država stanovanja.

Е, мој ти !
Да си једини који не разумеш "шта је обичном народу важно", ни по јада.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:52 15.06.2016

Re: 1

looping

Običnom čoveku trebaju plata, standard... Ako to ima baš ga briga za ideologiju. Ako ne, onda mu je i najdemokratskija demokratija (a to je ova što je ti zastupaš) loša. Pa se onda izlazi na ulice ili se menja država stanovanja.




pazi, ne mora da znači uopšte, potcenjuješ moć ideologije da iskrivi percepciju kod čoveka, recimo, evo baš kod braće Palestinaca, neki dan, ona dva tipa što su ušli mirno u prestižnu telavivsku šoping-zonu, nešto poput vašeg Dubaija, samo što je manje pompezno arhitekturalno; naručili kaficu, klopu, srknuli, ćopnuli, i izvadili utoke i krenuli da rokaju po ljudima... znači, pusti ti frihendovske (skojevske) relativizacije, momci su iz Hebrona (tamo ti je Ibrahim sa'ranjen), a Hebronci su sposobni preduzetnici, recimo, samo ovi što rade sa mnom prethodnih decenija su zaradili stotine hiljada dolara, znači nije to po sredi... nešto im okupira um, zaposedne, i tu plate, smartfonovi, limuzine, ne igraju ulogu... tu pada u vodu soroševska, ili čija god da je, konzumerizacija Čovečanstva pretvaranjem u raju koja poslušno i slepo hodi u realnosti fundamentalnog materijalizma.
looping looping 06:53 15.06.2016

Re: 1

Običnom čoveku trebaju plata, standard... Ako to ima baš ga briga za ideologiju. Ako ne, onda mu je i najdemokratskija demokratija (a to je ova što je ti zastupaš) loša. Pa se onda izlazi na ulice ili se menja država stanovanja.

Е, мој ти !
Да си једини који не разумеш "шта је обичном народу важно", ни по јада.

Zato si tu ti, da nam objasniš.
emsiemsi emsiemsi 06:56 15.06.2016

Re: 1

looping
Običnom čoveku trebaju plata, standard... Ako to ima baš ga briga za ideologiju. Ako ne, onda mu je i najdemokratskija demokratija (a to je ova što je ti zastupaš) loša. Pa se onda izlazi na ulice ili se menja država stanovanja.

Е, мој ти !
Да си једини који не разумеш "шта је обичном народу важно", ни по јада.

Zato si tu ti, da nam objasniš.

Немам ја тих амбиција, а нити толику главу.
Тај који би теби објаснио би морао да има главу као глобус.
looping looping 07:00 15.06.2016

Re: 1

Srđan Fuchs
looping

Običnom čoveku trebaju plata, standard... Ako to ima baš ga briga za ideologiju. Ako ne, onda mu je i najdemokratskija demokratija (a to je ova što je ti zastupaš) loša. Pa se onda izlazi na ulice ili se menja država stanovanja.




pazi, ne mora da znači uopšte, potcenjuješ moć ideologije da iskrivi percepciju kod čoveka, recimo, evo baš kod braće Palestinaca, neki dan, ona dva tipa što su ušla mirno u prestižnu telavivsku šoping-zonu, nešto poput vašeg Dubaija, samo što je manje pompezno arhitekturalno, naručila kaficu, klopu, srknuli, ćopnuli, i izvadili utoke i krenuli da rokaju po ljudima... znači, pusti ti frihendovske (skojevske) relativizacije, momci su iz Hebrona (tamo ti je Ibrahim sa'ranjen), a Hebronci su sposobni preduzetnici, recimo, samo ovi što rade sa mnom prethodnih decenija su zaradili stotine hiljada dolara, znači nije to po sredi... nešto im okupira um, zaposedne, i tu plate, smartfonovi, limuzine, ne igraju ulogu... tu pada u vodu soroševska, ili čija god da je, konzumerizacija Čovečanstva pretvaranjem u raju koja poslušno i slepo hodi u realnosti fundamentalnog materijalizma.

Hoćeš da kažeš da su tim momcima klinci na koledžu a oni se sa svojim suprugama spremaju da idu u Švajcarsku na odmor? Žene se spremale za odmor a oni od njih krili da će rokati po Tel Avivu?
looping looping 07:01 15.06.2016

Re: 1

emsiemsi
looping
Običnom čoveku trebaju plata, standard... Ako to ima baš ga briga za ideologiju. Ako ne, onda mu je i najdemokratskija demokratija (a to je ova što je ti zastupaš) loša. Pa se onda izlazi na ulice ili se menja država stanovanja.

Е, мој ти !
Да си једини који не разумеш "шта је обичном народу важно", ни по јада.

Zato si tu ti, da nam objasniš.

Немам ја тих амбиција, а нити толику главу.
Тај који би теби објаснио би морао да има главу као глобус.

Što se onda javljaš, da pokažeš kako si pametan?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:02 15.06.2016

Re: 1

emsiemsi

Да си једини који не разумеш "шта је обичном народу важно", ни по јада.

Zato si tu ti, da nam objasniš.

Немам ја тих амбиција, а нити толику главу.
Тај који би теби објаснио би морао да има главу као глобус.


momci, bre, deder, nogu na loptu, izbacite sa tim sitnim prepirkama potpuno temu iz koloseka, i sveprepametne stvari koje smo mi, Srđani, hteli da kažemo, ostanu neprimećene!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:05 15.06.2016

Re: 1

looping

Hoćeš da kažeš da su tim momcima klinci na koledžu a oni se sa svojim suprugama spremaju da idu u Švajcarsku na odmor? Žene se spremale za odmor a oni od njih krili da će rokati po Tel Avivu?


u svakom slučaju su mogli da šljakju da su hteli, a nešto unutar glave ih odvuklo da rokaju po civilima (nisu čak ni alahuakbar overili, samo ustali, i krenuli da rokaju). ja sam, sa jednakim pravima kao i oni, došao do diplome, došao do korektne zarade, i mirno dižem đecu, u svom šoru u svom selu (ovo da ostanemo u temi ), i niko mi kapu ne kroji. znači, možeš ako hoćeš.
looping looping 07:15 15.06.2016

Re: 1

Srđan Fuchs
looping

Hoćeš da kažeš da su tim momcima klinci na koledžu a oni se sa svojim suprugama spremaju da idu u Švajcarsku na odmor? Žene se spremale za odmor a oni od njih krili da će rokati po Tel Avivu?


u svakom slučaju su mogli da šljakju da su hteli, a nešto unutar glave ih odvuklo da rokaju po civilima (nisu čak ni alahuakbar overili, samo ustali, i krenuli da rokaju). ja sam, sa jednakim pravima kao i oni, došao do diplome, došao do korektne zarade, i mirno dižem đecu, u svom šoru u svom selu (ovo da ostanemo u temi ), i niko mi kapu ne kroji. znači, možeš ako hoćeš.

Ja sam mišljenja da je sve stvar standarda. Arapi su jako širok pojam. Od civilizovanih do totalno primitivnih. Sve to zavisi od standarda. Naravno, potrebno je neko vreme da bi se neko civilizovao, ne možeš primitivcu da daš kintu i on preko noći postane civilizovan.
Svi ljudi na svetu imaju iste probleme. Žena, deca, egzistencija...
Lako je zavesti osobu koja ne vidi nikakav izlaz i ubacivati joj gluposti u glavu. Takođe, poznato je koje su osobe podložne sektama - one koje ne vide izlaz.
Ako ljudima pokažeš izlaz - gotovo je sa radikalizmom.


Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:33 15.06.2016

Re: 1

looping

Svi ljudi na svetu imaju iste probleme. Žena, deca, egzistencija...
Lako je zavesti osobu koja ne vidi nikakav izlaz i ubacivati joj gluposti u glavu. Takođe, poznato je koje su osobe podložne sektama - one koje ne vide izlaz.
Ako ljudima pokažeš izlaz - gotovo je sa radikalizmom.




naravno, da stvar bude još čudnija, pazi, iz tog sela njihovog iz okoline Hebrona, ja sam bio nedavno u tom kraju, znači par kilometara podalje ide granica Isr-Pal (zasad je separaciona barijera ali je skoro izvesno da će Ameri, ako im se zakomplikuje - a komplikuje im se; pustiti Izrael niz vodu u Savetu Bezbednosti i da će to postati funkcionalna granica), i sada, par kilometara podalje selo, sa izraelske strane granice, i potpuno isti ti etnički Hebronci, čak imaju i familije u ovom selu odakle su ova dvojica što su rokali;

međutim, ovi "izraelski" Hebronci mirno sužive, u izraelu, poljoprivreda, turizam, ugoistiteljstvo... ja često odem kada sam s nekim tako "wanna explore the society" kod njih na klopu, kaficu i šišu pod šatrom, dok ovi "palestinski", iz sela 5km podalje, uzmu, obuku najbolja odela, sklepaju nekakve utoke, i odu pa izrokaju pijacu?! go figure human behavior.

tasadebeli tasadebeli 08:02 15.06.2016

Re: 1

looping

Običnom čoveku trebaju plata, standard...



Мислим да је обичном човеку прво потребна слобода да може да одлучи на који начин ће себи обезбедити плату и стандард, а не да му странци одређују начине на које ће то остваривати.


Дакле, да утврдимо градиво, прво обезбедити слободу избора начина на који ће се обезбеђивати плата и стандард.


ЛИНКЛИНКЛИНК


Ako to ima baš ga briga za ideologiju.



Ту си у праву. Само што то обично не траје дуго.

Ево имаш примере: Грчка, па бивша СФРЈ с краја осамдесетих, па...

Има тога, а и биће га све више. Због "глобалних економских кретања".
looping looping 08:08 15.06.2016

Re: 1



tasadebeli tasadebeli 08:35 15.06.2016

Re: 1

looping





Па знаш како је, откако је света и века, одувек је морао да постоји casus belli.


Како другачије објаснити некоме зашто треба да мрзи некога ко је са друге стране, а нарочито некога ко не може да га угрози ни на који начин.


П.С. - Кад већ поменух ратовање и латински језик, ја сам некако одувек највише волео оно:

est bellum bellis bellum bellare puellis.


looping looping 09:43 15.06.2016

Re: 1

looping

Običnom čoveku trebaju plata, standard...



Мислим да је обичном човеку прво потребна слобода да може да одлучи на који начин ће себи обезбедити плату и стандард, а не да му странци одређују начине на које ће то остваривати.

Ne razumem, kakva sloboda? Šta je to sloboda?
Kada u nekoj zemlji postoji standard svako bira svoju struku/radno mesto. Da li je to komunizam, kapitalizam, šerijat, fašizam... običnom čoveku je nebitno. Izuzetak od toga je slučaj kada čovek pati zbog patnje drugih ljudi. To je humanizam i to su retki slučajevi, svako uglavnom brine samo za sebe (ko tvrdi drugačije taj laže).

PS.
Sloboda postoji samo kao reč. Sloboda da platiš račune, porez, da radiš šta ti zakon propisuje. Sloboda da izađeš na izbore i izabereš manje zlo.
Sloboda da čitaš dnevne novine i formiraš mišljenje.
tasadebeli tasadebeli 17:59 15.06.2016

Re: 1

looping
looping

Običnom čoveku trebaju plata, standard...



Мислим да је обичном човеку прво потребна слобода да може да одлучи на који начин ће себи обезбедити плату и стандард, а не да му странци одређују начине на које ће то остваривати.

Ne razumem, kakva sloboda? Šta je to sloboda?
Kada u nekoj zemlji postoji standard svako bira svoju struku/radno mesto. Da li je to komunizam, kapitalizam, šerijat, fašizam... običnom čoveku je nebitno. Izuzetak od toga je slučaj kada čovek pati zbog patnje drugih ljudi. To je humanizam i to su retki slučajevi, svako uglavnom brine samo za sebe (ko tvrdi drugačije taj laže).

PS.
Sloboda postoji samo kao reč. Sloboda da platiš račune, porez, da radiš šta ti zakon propisuje. Sloboda da izađeš na izbore i izabereš manje zlo.
Sloboda da čitaš dnevne novine i formiraš mišljenje.



А зар немаш утисак да се баш преко тих дневних новина које се користе за "формирање мишљења" толико намећу питања типа:

Da li je to komunizam, kapitalizam, šerijat, fašizam...



и то толико агресивно да се при томе заборавља на право сваког појединца да одлучује о начину на који ће живети свој живот и како ће размишљати о себи у свету у којем живи?

И тиме се то право сваког појединца онда намерно и врло свесно занемарује, гура под тепих, запушавају му се уста чим се побуни против тога. Одмах му се помену "идеологије" чим покушава да каже оно што га тишти.

Чак нам се и то "наше мишљење" (за које ми живимо у илузији да је наше сопствено мишљење које смо формирали читајући новине) продаје као роба у било којем "шопинг молу".

Зар ти то не би назвао перфидним одузимањем слободе појединца?



looping looping 18:38 15.06.2016

Re: 1

А зар немаш утисак да се баш преко тих дневних новина које се користе за "формирање мишљења" толико намећу питања типа:

Da.
и то толико агресивно да се при томе заборавља на право сваког појединца да одлучује о начину на који ће живети свој живот и како ће размишљати о себи у свету у којем живи?

Da.
Зар ти то не би назвао перфидним одузимањем слободе појединца?

Da.
Možda bih čak rekao da nam se sloboda ne oduzima jer je nikad nismo ni imali.
Jedina sloboda koju imamo je na izborima. Posle toga živimo do slobode na sledećim izborima. U međuvremenu oni koje je izabrala većina formiraju zakone, propise itd, pravila koja moramo da poštujemo.
To na sledećim izborima može biti i Komunistička Partija (zašto da ne) ili bilo koja druga.
tasadebeli tasadebeli 19:31 15.06.2016

Re: 1

looping

To na sledećim izborima može biti i Komunistička Partija (zašto da ne)



А нема више краља Александра да их забрани као потенцијалну опасност за државу.


narcis narcis 20:37 15.06.2016

Re: 1

tasadebeli
looping

To na sledećim izborima može biti i Komunistička Partija (zašto da ne)



А нема више краља Александра да их забрани као потенцијалну опасност за државу.



on je bio najveća opasnost za državu, tako ju je sjebo da evo već stogodine nemš je odjebemo
tasadebeli tasadebeli 23:47 15.06.2016

Re: 1

narcis
tasadebeli
looping

To na sledećim izborima može biti i Komunistička Partija (zašto da ne)



А нема више краља Александра да их забрани као потенцијалну опасност за државу.



on je bio najveća opasnost za državu, tako ju je sjebo da evo već stogodine nemš je odjebemo


И кој зна ка'ћемо са овима што су заменили тог краља!
jkt2010 jkt2010 04:47 16.06.2016

Re: 1

Srđan Fuchs
potcenjuješ moć ideologije da iskrivi percepciju kod čoveka, recimo, evo baš kod braće Palestinaca,

Jebiga... bilo bi uverljivije da si krenuo od sebe... ovako...

MCMC: "...moć ideologije da iskrivi percepciju kod čoveka, recimo, evo baš kod braće Hrvata..."

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:20 16.06.2016

Re: 1

looping

PS.
Sloboda postoji samo kao reč. Sloboda da platiš račune, porez, da radiš šta ti zakon propisuje. Sloboda da izađeš na izbore i izabereš manje zlo.
Sloboda da čitaš dnevne novine i formiraš mišljenje.


eh, sta ti je silina projekcije kada se covek javlja iz autokratije.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:32 16.06.2016

Re: 1

jkt2010

Jebiga... bilo bi uverljivije da si krenuo od sebe... ovako...

MCMC: "...moć ideologije da iskrivi percepciju kod čoveka, recimo, evo baš kod braće Hrvata..."



meh, lakse se vidi trn u oku kod brace Palestinaca i Hrvata, nego balvan u oku svome!
looping looping 08:00 16.06.2016

Re: 1

Srđan Fuchs
looping

PS.
Sloboda postoji samo kao reč. Sloboda da platiš račune, porez, da radiš šta ti zakon propisuje. Sloboda da izađeš na izbore i izabereš manje zlo.
Sloboda da čitaš dnevne novine i formiraš mišljenje.


eh, sta ti je silina projekcije kada se covek javlja iz autokratije.

Što, ne slažeš se? U Izri je sloboda nešto drugo?
Preostaje mi jedino da čeznem da živim u jednom tako slobodnom i sigurnom okruženju.
freehand freehand 08:05 16.06.2016

Re: 1

Preostaje mi jedino da čeznem da živim u jednom tako slobodnom i sigurnom okruženju.

I da si Arapin.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:30 16.06.2016

Re: 1

freehand
Preostaje mi jedino da čeznem da živim u jednom tako slobodnom i sigurnom okruženju.

I da si Arapin.



pravo zbori starina skojevska antikolonijalna,

najbolje kod nas da si Arapin i Izraelac - imaš prosečnu izraelsku platu (3,4 soma dolara spram palestinskih 300-500), a ne mrače te arapske autokratske vucibatine, ja l' naciomarksističke, ja l' petroleodolarske, ja l' mudžahedinošeretske, živiš u demokratiji, imaš svoju pol. organizaciju za 13-15 poslanika u Parlamentu od 120 poslanika i - bombonica. još te ne akaju tvoji kada krenu da rokaju, kako je to moderno danas da se kaže - zlodelima izazvanim nacionalističkom strašću. ruku na srce, oni nisu smireni kao onaj Tunižanin što je rokao po plaži prethodno se raspitujući vjeruješ li u Alaha, već vidiš, postalo zajebano sa palestinskim Išmailjcima - srknu fuku i ustanu da rokaju ne pitajuć ja l' si naš ja l' si njin.
looping looping 09:46 16.06.2016

Re: 1

Srđan Fuchs
freehand
Preostaje mi jedino da čeznem da živim u jednom tako slobodnom i sigurnom okruženju.

I da si Arapin.



pravo zbori starina skojevska antikolonijalna,

najbolje kod nas da si Arapin i Izraelac - imaš prosečnu izraelsku platu (3,4 soma dolara spram palestinskih 300-500), a ne mrače te arapske autokratske vucibatine, ja l' naciomarksističke, ja l' petroleodolarske, ja l' mudžahedinošeretske, živiš u demokratiji, imaš svoju pol. organizaciju za 13-15 poslanika u Parlamentu od 120 poslanika i - bombonica. još te ne akaju tvoji kada krenu da rokaju, kako je to moderno danas da se kaže - zlodelima izazvanim nacionalističkom strašću. ruku na srce, oni nisu smireni kao onaj Tunižanin što je rokao po plaži prethodno se raspitujući vjeruješ li u Alaha, već vidiš, postalo zajebano sa palestinskim Išmailjcima - srknu fuku i ustanu da rokaju ne pitajuć ja l' si naš ja l' si njin.

Zato sam i rekao da čeznem. A sada još plus čeznem da sam arapin ili izraelac u Izraelu.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:08 16.06.2016

Re: 1



Since the word “Bedouin” comes from the Arabic word for desert, people tend more readily to picture Israel’s Bedouin in the arid south, the Negev, than in the green and well-watered north. But some 30% of Israel’s over 200,000 Bedouin citizens do live in Galilee. Especially in this region, most Bedouin no longer lead the wandering shepherd’s life of the old days. But their traditions are going strong, as you’ll discover when you experience their culture at a Bedouin hospitality tent in the north.

Despite your lush surroundings, the idea of Bedouin hospitality was born in the harsh conditions of the desert, as your host will explain. You’ll hear the story of Bedouin culture as you sit in a woven goat-hair tent, whether to drink sage tea or cardamom coffee or stay for an entire meal and, at some sites, even sleep in the tent. Among authentic northern Bedouin dishes are seasonal vegetables like mallows and endives. Along with other plants that served as folk remedies, shepherdesses would gather these greens on the hillsides as they pastured the flock (and their grandmothers still do).

Some Galilee Bedouin migrated over the centuries from as far away as North Africa, and even Yemen. That is the origin of the Shibli tribe, who now live in their own town of some 4,000, called –– of course – Shibli, on the slopes of biblical Mount Tabor. One Shibli family that welcomes visitors specializes in hosting pre-wedding henna ceremonies for their Yemenite Jewish cousins, using this traditional plant extract to draw intricate designs on the hands of the bride and female guests. Some Bedouin hospitality sites also maintain bed-and-breakfast accommodations in cabins, which you can use as a base for several days’ sightseeing in this beautiful and heritage-rich region.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 06:42 15.06.2016

nego, Srkelle,

jebeš ovo s commie-jima, ko će ih pohvatati sve, uhlebila se oficirska deca 'de ' oćeš, mada, nije dobro i otuđivati ih sasvim, jer ako se ikada zarati protiv (animiranog) Globalnog Fašizma, partizani umeju da budu odlični borci...

nego, šta bi sa tvojom blogoakcijom čišćenja Srbije, je li bilo išta? meni se čini da je pod crvenocrnim govnima Srbija nikada prljavija zemlja!

predatortz predatortz 07:07 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

jebeš ovo s commie-jima, ko će ih pohvatati sve, uhlebila se oficirska deca 'de ' oćeš, mada, nije dobro i otuđivati ih sasvim, jer ako se ikada zaradi protiv (animiranog) Globalnog Fašizma, partizani umeju da budu odlični borci...


Ih, a tek kad im turiš kokardu na glavu - da vidiš kako se svete Turcima za Kosovo!
Korisni idiJoti, neka ih zlu ne trebalo...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:23 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

predatortz

Korisni idiJoti, neka ih zlu ne trebalo...




đenerale Predo, si uhvatio ovu izjavu od onog nekog tipa cijinog? zanimljiva dešavanja, i to, i ovo da Aca ida navrat-nanos u Moskvu, pa otkazuje Brisel i Vašington? nije mi jasno šta je mislio, da dovlači Đulijanija i Mekkejna i posle da se pravi blesav?!
predatortz predatortz 07:43 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

đenerale Predo, si uhvatio ovu izjavu od onog nekog tipa cijinog?


Papir koji su sačinile ozbiljne (naše i strane službe), a tiče se ove teme, imao sam u rukama pre par godina. Menjanja granica će biti, uz malo puškaranja.
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:48 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

nego, šta bi sa tvojom blogoakcijom čišćenja Srbije, je li bilo išta? meni se čini da je pod crvenocrnim govnima Srbija nikada prljavija zemlja!


Nemam pojma, Srki, nisam zalazio u te ozloglašene predele oko Tužne Morave. Ono što sam bio na nekoliko pećinarenja sa drugarima, i što sam čuo od njih, to je uglavnom istočna Srbija, imao sam utisak da se stvar popravila, mislim da sam to čak nekoliko puta pomenuo ovde na blogu. Ne dejstvom nikakvih vlasti, naravno, nego su se lokalci organizovali i doveli u red svoju neposrednu okolinu. Pogotovu čim su osetili da tu može da se uzme neka kinta. To sam naročito uočio i tamo dole oko Stopića pećine, to je više zapadna Srbija, Zlatibor, koja je postala čak i nekakava lepa turistička atrakcija, bilo je sve izuzetno čisto, kese za đubre na svakih 100 metara, nisi moga da vidiš papirić u potoku, mislim, ko nacionalni park. Doduše, video sam i par gadnih mesta, na primer, naš najveći ili najviši vodopad, ne mou da se setim imena, nije onaj na Beljanici, to je stvarno jebe kevu lep krajolik, ali je neko rknuo-izručio ceo kontejner kesa za đubre u potok dole pored parkinga i tako ostavio, ono, baš ružno. I na Tari (planini) je bilo dosta đubreta, ja vodio tazbinu da vide kako je lepo, pa me bilo tu i tamo blam. Ne svuda, naravno, tamo oko Kustine latifundije je bilo baš čisto i pristojno, mislim, vidi se da tu dolazi dosta turista i para, jer je lep kraj.

Isto, kad sam išao letos kod mojih u selo, gore na severu Bačke, put je bio baš čist, znam jer sam tamo zapamtio da je bilo jako gadno, i neke deponije na ničijoj zemlji između susednih sela koje su tamo džodžile dvaes godina barem, su bile sklonjene.

Ne znam, kako gde, čini mi se da je generalno bolje.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:57 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

i ovo mi je bio zanimljiv sadržaj,

Istoričar Bojan Dimitrijević svedočio u postupku za rehabilitaciju Nedića


Vlada Milana Nedića nije progonila niti ubijala Jevreje, već su to činile isključivo nemačke snage. Ovako je svedočeći u postupku za rehabilitaciju predsednika srpske vlade u periodu nacističke okupacije svedočio istoričar Bojan Dimitrijević. On je naveo da je borba protiv komunista bila osnovna karakteristika vlade Nedića, koji je u to vreme smatran najvećim zlom za Srbiju.

Vlada Milana Nedića nije vršila progon, niti likvidacije Jevreja u Srbiji već su to činile isključivo nemačke formacije policije i Vermahta.

To je rekao istoričar Bojan Dimitrijević u Višem sudu u Beogradu.


Svedočeći u protestu po zahtevu za rehabilitaciju Nedića, Dimitrijević je naglasio da je glavna karakteristika Nedićeve vlade bila borba protiv komunizma koji je u to vreme, kako je naveo, bio smatran najvećim zlom za Srbiju.

Prema njegovim rečima, srpske strukture vlasti u okupiranoj državi bavile su se samo evidencijom Jevreja i eventualnim skrivanjem pod srpskim imenima.

"Poslove privođenja logorisanja i likvidacije vršili su isključivo Nemci, njihova policija i vermaht", rekao je istoričar.

Nedićeva vlada je, kako je naveo, uredbe kojima se oduzimala imovina od jevrejskih porodica donosila tek 1942. i 1943. kada Jevreja više nije bilo, pošto su mahom logorisani početkom okupacije.

"Ovo govorim jer se poslednjih 25 godina u istoriografiji pokušava da se Srbima pripiše učešće u holokaustu - što je skandalozno. Insistiram da srpska vlada nije imala saznanja šta se dešavalo u logoru na Starom sajmištu", rekao je Dimitrjević.

Kada je u pitanju borba protiv komunizma, Dimitrijević je rekao da se ona sprovodila propagandom, policijskim i oružanim progonom.

"Beogradska policija je pratila komuniste, hapsila, isleđivala i predavala Nemcima koji su ih odvodili u logore u Rajhu", rekao je Dimitrijević pojašnjavajući da je delatnost komunista bila širenje propagande, napadi na predstavnike srpske vlade, policije i nekoliko slučajeva napada na Nemce u Beogradu.

Komunisti su van grada, kako je naveo, delovali u oružanim odredima.

Odgovarajući ba pitanje suda, Dimitrijević je rekao da smatra da Nedić nije verovao u nemačku ideologiju i nije bio germanofil.

"Ja milsim da je hteo da sačuva Srbiju i da je radio u interesu srpskog naroda", rekao je Dimitrijević napominjući da je Nedić 1941. postao antijugoslovenski nastrojen.

Istoričar je takođe detaljno svedočio o formiranju Nedićeve vlade, policijskim odredima, delovanju i ograničenim nadležnostima vlade u državi pod okupacijom.

Za vreme ročišta ispred zgrade Višeg suda u Timočkoj ulici okupilo su više desetina pristalica i protivnika rehabilitacije.

Sve vreme su pevali partizanske i četničke pesme noseći obeležja jedne i druge strane, dok je u jednom trenutku policija sprečila jednog namernika da otme zastavu od pristalica rehabilitacije.

Ispred zgrade pojačano je prisustvo policije, a prisutan je i veći broj medijskih izveštača.

Nedićevi potomci zatražili su od suda da ga rehabilituje, odnosno da poništi Uredbu Vlade FNRJ kojom je proglašen za narodnog neprijatelja i na osnovu koje su mu oduzeta građanska i imovinska prava.

Milan Nedić nikada nije bio osuđen, niti je protiv njega podignuta optužnica.

Navodno je u pritvoru izvršio samoubistvo, a nikada nije objavljeno gde je sahranjen.

Postupak po zahtevu za rehabilitaciju izazvao je negodovanja u javnosti, budući da jedan deo građana smatra da je Nedić zločinac i da sud treba da odbije rehabilitaciju, a prilikom svakog ročišta ispred zgrade suda se skupljaju pristalice i protivnici rehabilitacije.


ovaj tip, Boki, nas ladno zajebava, kao da je iz ormara Nebojše Krstića izašao... nisu učestvovali već samo evidentirali?! pa moj deda, oficir PVO Vojske Kraljevine i, potom, po kapitulaciji države, glavni operativac za sakrivanje Jevreja po srpskim familijama u smederevskom okrugu, 1941-42. je izgubio celu mrežu i skoro pa kompletno ljudstvo kada ih je 1942. potkazala fukara Nedićevim žandarima, a ovi nonšalantno predali na Banjolu i Sajmište Vermahtu, na gubilište?! a nisu ništa radili, samo "evidentirali"? Boki druže, koj qur?

ps. tako da deo komunjara laje, što nervira brata Feliksa Kroulija, ali da nema toga, imali bismo situaciju nonšalantne revizije. tako da komunjare jesu štetni po demokratsko tkivo nacije, u smislu nametanja "do not question decisions" sistema, ali su korisni kao odbrana protiv povampirenja fašizma.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:01 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

predatortz
đenerale Predo, si uhvatio ovu izjavu od onog nekog tipa cijinog?


Papir koji su sačinile ozbiljne (naše i strane službe), a tiče se ove teme, imao sam u rukama pre par godina. Menjanja granica će biti, uz malo puškaranja.


nadam se da ćemo ovog puta rešiti diplomatijom, bez gubitaka ljudstva i uništavanja prirode i resursa.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:07 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

srdjan.pajic


Nemam pojma, Srki, nisam zalazio u te ozloglašene predele oko Tužne Morave. Ono što sam bio na nekoliko pećinarenja sa drugarima, i što sam čuo od njih, to je uglavnom istočna Srbija, imao sam utisak da se stvar popravila, mislim da sam to čak nekoliko puta pomenuo ovde na blogu. Ne dejstvom nikakvih vlasti, naravno, nego su se lokalci organizovali i doveli u red svoju neposrednu okolinu. Pogotovu čim su osetili da tu može da se uzme neka kinta. To sam naročito uočio i tamo dole oko Stopića pećine, to je više zapadna Srbija, Zlatibor, koja je postala čak i nekakava lepa turistička atrakcija, bilo je sve izuzetno čisto, kese za đubre na svakih 100 metara, nisi moga da vidiš papirić u potoku, mislim, ko nacionalni park. Doduše, video sam i par gadnih mesta, na primer, naš najveći ili najviši vodopad, ne mou da se setim imena, nije onaj na Beljanici, to je stvarno jebe kevu lep krajolik, ali je neko rknuo-izručio ceo kontejner kesa za đubre u potok dole pored parkinga i tako ostavio, ono, baš ružno. I na Tari (planini) je bilo dosta đubreta, ja vodio tazbinu da vide kako je lepo, pa me bilo tu i tamo blam. Ne svuda, naravno, tamo oko Kustine latifundije je bilo baš čisto i pristojno, mislim, vidi se da tu dolazi dosta turista i para, jer je lep kraj.

Isto, kad sam išao letos kod mojih u selo, gore na severu Bačke, put je bio baš čist, znam jer sam tamo zapamtio da je bilo jako gadno, i neke deponije na ničijoj zemlji između susednih sela koje sutamo džodžile dvaes godina barem, su bile sklonjena.

Ne znam, kako gde, čini mi se da je generalno bolje.


hm, to je globalni trend, nije samo Srbija, mene obuzima, isto tako kada hodam kroz prirodu, sa drugarima ili solo, nekakav nadracionalni žal.



predatortz predatortz 08:07 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

Srđan Fuchs
predatortz
đenerale Predo, si uhvatio ovu izjavu od onog nekog tipa cijinog?


Papir koji su sačinile ozbiljne (naše i strane službe), a tiče se ove teme, imao sam u rukama pre par godina. Menjanja granica će biti, uz malo puškaranja.


nadam se da ćemo ovog puta rešiti diplomatijom, bez gubitaka ljudstva i uništavanja prirode i resursa.


Kako sam ja skapirao ljude, diplomatija je to već rešila. Međutim, malo puc puc - ožeži ožeži mora da bude jer niko se teritorija neće odreći bez toga. Ne što ne želi (govorim o vladama, javna je tajna da su Makedonci davno nudili Albancima 30% teritorije a da su ih ovi odbili), nego što mora imati opravdanje.

To ti je kao i sa Kosovom. U ratu ga smeš izgubiti, a dati ga ne sme niko.
emsiemsi emsiemsi 08:07 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

Srđan Fuchs

...

ps. tako da deo komunjara laje, što nervira brata Feliksa Kroulija, ali da nema toga, imali bismo situaciju nonšalantne revizije. tako da komunjare jesu štetni po demokratsko tkivo nacije, u smislu nametanja "do not question decisions" sistema, ali su korisni kao odbrana protiv povampirenja fašizma.

Комуњаре корисне за нешто !?
Мислим, Срђане, наши смо - не иде да (и) ти лупардаш ?
Комуњаре нека своју борбу настављају тамо где је језгро нацизма - своји су.
maksa83 maksa83 08:21 15.06.2016

Re: nego, Srkelle,

Boki druže, koj qur?

"Menjajmo prošlost, jer budućnost ne možemo."

(zaglavlje subreddita serbia)
jkt2010 jkt2010 05:01 16.06.2016

Re: nego, Srkelle,

srdjan.pajic
...imao sam utisak da se stvar popravila...
Ne znam, kako gde, čini mi se da je generalno bolje.

Uuu, gde ovo da kažeš... Sad kad te do'vate aktivisti da te priupitaju za sendviče...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:37 16.06.2016

Re: nego, Srkelle,

predatortz


Kako sam ja skapirao ljude, diplomatija je to već rešila. Međutim, malo puc puc - ožeži ožeži mora da bude jer niko se teritorija neće odreći bez toga. Ne što ne želi (govorim o vladama, javna je tajna da su Makedonci davno nudili Albancima 30% teritorije a da su ih ovi odbili), nego što mora imati opravdanje.

To ti je kao i sa Kosovom. U ratu ga smeš izgubiti, a dati ga ne sme niko.


we, and what army?

realno, Albanjerosima se može kako hoće, izbeleli su kintu od dopa, fanatično su ujedinjeni oko cilja da žive svi u istoj državi, Imperija je na njihovoj strani i nemaju skrupule da bi došli do tog cilja. Makosi su propala firma, Srbiju su pustili niz vodu i okrenuli leđa, tako da im neće doći pomoć sa te strane. Makosi su primer kako su partijski disciplinovano uradili sve što je Zapad tražio od njih a nisu dobili ništa zauzvrat. da sam ja Albanjeros, išao bih na 50%.
narcis narcis 08:53 16.06.2016

Re: nego, Srkelle,

Makosi su primer kako su partijski disciplinovano uradili sve

šta su bre uradili?
proglasili se za antičke makedonce, ukrali istoriju, javno rekli da imaju pretenzije na egejskumaćedoniju, proglasili tesaloniki za svoje, ne jebu da promene ime, prefiks ispred makedonija, lajk a nova ili vardarske, bilo šta što bi grcima dalo na znanje da nemaju pretenzije na grčki deo makedonije?
pa znaš kad će igi grcite i eu daju prolaz ...
michiganac michiganac 17:28 16.06.2016

Re: nego, Srkelle,


Srđan Fuchs
srdjan.pajic

Ne znam, kako gde, čini mi se da je generalno bolje.


hm, to je globalni trend, nije samo Srbija, mene obuzima, isto tako kada hodam kroz prirodu, sa drugarima ili solo, nekakav nadracionalni žal.


Na ovo naletih prije koji dan

tasadebeli tasadebeli 08:24 15.06.2016

Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

Codex communisticum, serbomrzicum et soroserum






Мајсторе!


(А кад већ споменух Крлежу



Давно, има 30 година, неки упућени у те ствари су ми испричали да је Тито својевремено у неком разговору Крлежи рекао:

"Срби? Срби за 50 година неће знати ко су, а за 100 година их више неће ни бити."


А управо та гадост је она гадост на коју се ослањају другосрбијанци када желе да дисквалификују српске дискусије подмећући нам речи „небеска Србија“ или „бројање крвних зрнаца“.






Али њу данас чува господин Сорош.



freehand freehand 08:30 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

Давно, има 30 година, неки упућени у те ствари су ми испричали да је Тито својевремено у неком разговору Крлежи рекао:

"Срби? Срби за 50 година неће знати ко су, а за 100 година их више неће ни бити."

Mora da ti je to Stepinac ispričao, pošto su - otkad im je Pavelić službeno otputovao -ovakve teme samo on, Tito i Krleža u trojku bistrili.
Po pouzdanim izvorima.
tasadebeli tasadebeli 08:42 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

freehand

Po pouzdanim izvorima.



А по искуству, научио сам да се увек исти ликови на овом Блогу Б92 навуку на ову причу.

Не брини, Фри, сад ће брзо да се јави и неки морално-политички подобни да те допуни и да се ишчуђава како ја, такав какав сам, уопште и предајем "нашој јадној дечици" у школи.

Сад ћеш да видиш... Пази, частим те пићем ако се у следећих десетак коментара не појави неки душебрижник Србије који је некада много волео Тита и партију, а данас много воли Сорошеву лову.
freehand freehand 08:48 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

tasadebeli
freehand

Po pouzdanim izvorima.



А по искуству, научио сам да се увек исти ликови на овом Блогу Б92 навуку на ову причу.

Не брини, Фри, сад ће брзо да се јави неки морално-политички подобни да се ишчуђава како ја, такав какав сам, уопште и предајем "нашој јадној дечици" у школи.

Сад ћеш да видиш... Пази, частим те пићем ако се у следећих десетак коментара не појави неки душебрижник Србије који је некада много волео Тита и партију, а сада много воли Сорошеву лову.

Ne boj se ti ništa, biće tu i neka dobra duša ljotićevska što bi da napravi nacionalno-politički red u nastavnim programima da te odbrani od opsednutih antisrpskim krležijansko-komunističkim neoustaškim demonima. U smislu slobode misli i demokratije, naravno.
zemljanin zemljanin 09:06 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

"Срби? Срби за 50 година неће знати ко су, а за 100 година их више неће ни бити."

a jel može neki izvor ovog "citata"
tasadebeli tasadebeli 09:26 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

freehand

Ne boj se ti ništa, biće tu i neka dobra duša ljotićevska što bi da napravi nacionalno-politički red u nastavnim programima da te odbrani od opsednutih antisrpskim krležijansko-komunističkim neoustaškim demonima. U smislu slobode misli i demokratije, naravno.



Ма тога, друже, увек има у сваком демократском друштву.

Битно је само да такви не пређу оних магичних 10% популације.

Него, мене више брине то што ових корисника сорошевске лове, што непосредних, што посредних, такође нема много више од 10%, али су зато узели себи за право да "просветљују" овај народ и да му објашњавају колико је дубоко заглибљен у свој "паланачки дух".

(Извини, Милисаве, али нисам ја то тако назвао него Радомир Константиновић.)

Па кад је ситуација већ таква, то онда и не можемо баш називати демократијом, зар не?


zemljanin

a jel može neki izvor ovog "citata"




Е, не може!

Поуздани извор!





Уживај, бре, тамо где јеси и не бави се политиком у Србији јер ћеш очас посла да будеш облепљен говнима којима ће те да те гађају са свих страна.

Онако, демократски...
freehand freehand 09:47 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

Него, мене више брине то што ових корисника сорошевске лове, што непосредних, што посредних, такође нема много више од 10%, али су зато узели себи за право да "просветљују" овај народ и да му објашњавају колико је дубоко заглибљен у свој "паланачки дух".

Razumem te potpuno, mada se ti glasovi sve manje čuju i sve su tiši, dok ovaj vonabi Krouli-pajac na baterije grmi ko probušen bubanj sa svojim košmarnim snoviđenjima, od domaćina do domaćina.
Mene, opet, žestoko razočara kad neko koga smatram pametnim na bestidnu i besprizornu fašistodinu stupidariju uloži dvanaest bodova i kviska pride. Džaba mi da trljam oči i da tražim ironiju u pročitanom - ne vredi. To se Tasa 101% složio sa gebelsovštinom par ekselans, i to počevši superlativni komentar rečenicom "jebeš mi mater".
Šta da ti kažem - voleo bih da saznam da su te hakovali, ili oteli i podvrgli torturi ili drogirali ili tako već nešto, samo da taj komentar nije bio deirvat tvojih sopstvenih cerebralnih procesa.
emsiemsi emsiemsi 09:49 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

zemljanin
"Срби? Срби за 50 година неће знати ко су, а за 100 година их више неће ни бити."

a jel može neki izvor ovog "citata"

Ево га, што би рекао ТасаДебели - стигао.
zemljanin zemljanin 09:56 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

tasadebeli

Е, не може!

Поуздани извор!





Уживај, бре, тамо где јеси и не бави се политиком у Србији јер ћеш очас посла да будеш облепљен говнима којима ће те да те гађају са свих страна.

Онако, демократски...

ma BRE Taso, zajebavam se na konto tvoje prepiske sa Frijem I onog "sad će da se javi ..."

EDIT. e BRE emsi, pa Tasa napiše "sad će ..." a dva komentara kasnije ja se javim ... možeš da prepoznasš zajebanciju
tasadebeli tasadebeli 15:10 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

freehand

Šta da ti kažem - voleo bih da saznam da su te hakovali, ili oteli i podvrgli torturi ili drogirali ili tako već nešto, samo da taj komentar nije bio deirvat tvojih sopstvenih cerebralnih procesa.



"It is a riddle, wrapped in a mystery, inside an enigma..."

(Тражиш ми изворе, ево их.(ЛИНКЛИНКЛИНК))


После су то неки користили када су снимали неке безвезне филмове...



tasadebeli tasadebeli 15:23 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

zemljanin

ma BRE Taso, zajebavam se na konto tvoje prepiske sa Frijem



И ја исто, драго ми је што си то разумео из прве.

Не пада ми на памет да ја ту било кога, поготово не тебе, саветујем да се не бави политиком у Србији.

Таман посла!

И то озбиљно мислим, не зезам се...
milisav68 milisav68 15:50 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

tasadebeli
(Извини, Милисаве, али нисам ја то тако назвао него Радомир Константиновић.)

Samo te gledam.

Svi smo mi pomalo palančani.

Nego je lakše kada uperiš prstom u drugog.
tasadebeli tasadebeli 17:20 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

milisav68

Svi smo mi pomalo palančani.

Nego je lakše kada uperiš prstom u drugog.






А ја све нешто мислим да то исто покушава и Феликс да каже кроз низ ових својих текстова, али никако да дођемо до тога јер се одмах подигне правоверна кука и мотика.

Додуше, ни Феликс баш не бира речи, али важна је суштина тога што он прича.

П.С. - И стварно, у праву је Принцеза!

Сад Феликс Крул испаде Кроули! (Алистер, ваљда... )

Бегамо одавде, Милисаве!

Још ће тебе да прогласе за Саву Савановића, а мене за Петра Благојевића, па ће да нас јуре са својим правоверним глоговим кочевима у рукама јербо им се баба Мирјанићка нешто ућутала, па не уме ништа да им каже шта ће бити напошљетку.(ЛИНКЛИНКЛИНК)
principessa_etrusca principessa_etrusca 17:50 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

Коначно могу да поставим слику. Кроули је у други слева у горњем левом углу.



Иначе, ова насловна страна је снимљена у једном малом фотографском студију који и данас постоји на истом месту.
milisav68 milisav68 21:12 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

tasadebeli
Бегамо одавде, Милисаве!

Ma di da begamo, viš da otišlo sve u qrac moj profesore.


UMRO NA SCENI Glumac Milorad Mandić Manda preminuo tokom predstave
tasadebeli tasadebeli 23:48 15.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

milisav68
tasadebeli
Бегамо одавде, Милисаве!

Ma di da begamo, viš da otišlo sve u qrac moj profesore.


UMRO NA SCENI Glumac Milorad Mandić Manda preminuo tokom predstave




urbana_gerila urbana_gerila 09:42 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

tasadebeli
А по искуству, научио сам да се увек исти ликови на овом Блогу Б92 навуку на ову причу.

Не брини, Фри, сад ће брзо да се јави и неки морално-политички подобни да те допуни и да се ишчуђава како ја, такав какав сам, уопште и предајем "нашој јадној дечици" у школи.

Сад ћеш да видиш... Пази, частим те пићем ако се у следећих десетак коментара не појави неки душебрижник Србије који је некада много волео Тита и партију, а данас много воли Сорошеву лову.



pu, majku mu, u dilemi sam da li i vazda moralno-politički nepodobni, koji nekada nisu mnogo voleli tita i partiju, a danas im je gadna i soroševa i domaća lova partijskog podrijetla - mogu da kažu da su, takođe, užasnuti time što ovakvi vaspitavaju našu decu?

dumam, čak i da se zanemari to što te pedagoge i ja iz svog džepa plaćam, pravo na reč daje mi baš ta kakvoća moralno-političkog profila vaspitača koji su se u školi zaposlili za miloševićeva vakta.
ali, onda, filantrop kakav jesam, brzo zanemarim i tu etika-diple dihotomiju i pomislim šta ako su oni to tada činili da bi sistem urušavali iznutra i šta ako je i njihovo sadašnje delanje samo još jedna etapa revolucionarno-prosvetiteljskog puta koji nišči duhom ne razumeju, i ko sam, jbt, ja da tim vrlim ilegalcima zameram bilo šta...

i tako, ophrvan dvojbama, sjebah freehanda, no - ionako cijenim da on to piće i ne bi popio.
urbana_gerila urbana_gerila 09:54 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

tasadebeli tasadebeli 10:53 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

urbana_gerila
tasadebeli
А по искуству, научио сам да се увек исти ликови на овом Блогу Б92 навуку на ову причу.

Не брини, Фри, сад ће брзо да се јави и неки морално-политички подобни да те допуни и да се ишчуђава како ја, такав какав сам, уопште и предајем "нашој јадној дечици" у школи.

Сад ћеш да видиш... Пази, частим те пићем ако се у следећих десетак коментара не појави неки душебрижник Србије који је некада много волео Тита и партију, а данас много воли Сорошеву лову.



pu, majku mu, u dilemi sam da li i vazda moralno-politički nepodobni, koji nekada nisu mnogo voleli tita i partiju, a danas im je gadna i soroševa i domaća lova partijskog podrijetla - mogu da kažu da su, takođe, užasnuti time što ovakvi vaspitavaju našu decu?

dumam, čak i da se zanemari to što te pedagoge i ja iz svog džepa plaćam, pravo na reč daje mi baš ta kakvoća moralno-političkog profila vaspitača koji su se u školi zaposlili za miloševićeva vakta.
ali, onda, filantrop kakav jesam, brzo zanemarim i tu etika-diple dihotomiju i pomislim šta ako su oni to tada činili da bi sistem urušavali iznutra i šta ako je i njihovo sadašnje delanje samo još jedna etapa revolucionarno-prosvetiteljskog puta koji nišči duhom ne razumeju, i ko sam, jbt, ja da tim vrlim ilegalcima zameram bilo šta...

i tako, ophrvan dvojbama, sjebah freehanda, no - ionako cijenim da on to piće i ne bi popio.



Ево, Фри, јесам ти рек'о?

Додуше, није у првих 10 коментара, али опет појавило се...

А ти, Урбани, могао си и раније да се јавиш, па да нас Фри заједно води на пиће.

Е, да!

Урбани!

Занемарујеш чињеницу да не плаћаш једино и само ти такве педагоге у Србији.

Плаћају их и они Други. Који такође имају право гласа на изборима. И то без ћораве кутије.

Да ли да те само упутим на мој одговор Енфилду тамо на посту о европском првенству о фудбалу или да ти га ипак ископирам овде?

Ма ископираћу га овде да га тамо не тражиш и да се не мучиш.


Добро бре, људи, који вам је курац!!!

Ниси ти једини на овом Блогу Б 92 који, чим му се мало не свиђа оно што ја мислим, почне да помиње да ја радим у школи и да ето "нашу јадну дечицу" учим да буду ксенофобна говеда.

Ало!!!

Време морално-политичке подобности је одавно прошло у овом друштву.

Крајње је време да престанете да размишљате на тај начин.(ЛИНКЛИНКЛИНК)

А не да ламентирате овде над јадном Србијом у којој је ето чак и један Таса, такав какав је, наставник у школи.

Те да није ни чудо што нам је Србија таква каква јесте јер ето такви предају у школама.

Неће бити. Мало сте заменили тезе.

Србија нам је таква каква јесте најпре због вас, "морално-политички подобних" који су се навикли да из своје "подобности" извлаче ситносопственичке користи науштрб ове сиротиње по Србији коју видите око вас.

Јебали вас ваши "космополитски" ставови, те вас јебали. Космополитски су до мојега! Мука ми је више од тог малограђанског фолирања ситносопственичких душа по овој Србији.

Ма не знам што се и ја нервирам...

Уместо тога, требало би и ја, попут Кркара, да све вас, "морално-политички подобну" малограђанштину, терам у курац чим ми се обратите на тај начин.

Али нећу.

Што каже мој друг Кркиша, "ти си ипак профа и треба да служиш за углед" (поздрав, Крки!), па нећу да будем вулгаран.

И даље ћу да вас називам Титовим пионирима са дипломама кумровачке политичке школе и ситносопственичким менталитетом.

То је ипак финије.
predatortz predatortz 10:56 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

Занемарујеш чињеницу да не плаћаш једино и само ти такве педагоге у Србији.

Плаћају их и они Други. Који такође имају право гласа на изборима. И то без ћораве кутије.


Esencija demokratije!
Bravo brat' Taso!
principessa_etrusca principessa_etrusca 11:04 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

urbana_gerila

ko je ko na sgt pepperu

Што се фотографије тиче, снимљена је у Chelsea Manor Studios, off Kings Rd у Лондону. Воштане фигуре Битлса и фигура гламурозне Дајане Дорс су донете из музеја Мадам Тисо, а други, изузев живих Битлса у првом плану, су на дводимензионим картонима.
urbana_gerila urbana_gerila 11:31 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

tasadebeli
А ти, Урбани, могао си и раније да се јавиш, па да нас Фри заједно води на пиће.


pijem samo sa prijateljima.


tasadebeli
Занемарујеш чињеницу да не плаћаш једино и само ти такве педагоге у Србији.
Плаћају их и они Други. Који такође имају право гласа на изборима. И то без ћораве кутије.


zbog funkcionalno nepismenih, moraću da citiram sam sebe uz naputak da se izvrši obraćaj pažnje na boldovano i podvučeno:

urbana_gerila
dumam, čak i da se zanemari to što te pedagoge i ja iz svog džepa plaćam





tasadebeli
Да ли да те само упутим на мој одговор Енфилду тамо на посту о европском првенству о фудбалу


što se mene tiče, čak i da se ne radi o nekom ko na moj užas i vaspitava našu decu, kada mi se aktivira higijenski otklon prema odrasloj osobi koja prestane da navija za jedan pa počne da navija za drugi klub, ona - argumentaciju, ne samo glede fudbala, slobodno može da strpa sebi u dupe.
tasadebeli tasadebeli 12:26 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

urbana_gerila

pijem samo sa prijateljima.



И ја исто. зато ти и рекох то што ти рекох.

zbog funkcionalno nepismenih, moraću da citiram sam sebe uz naputak da se izvrši obraćaj pažnje na boldovano i podvučeno:


Ау, превидех везник "и".

Да, да, И ти, И ти... Заједно са свима осталима у овој земљи Србији.

što se mene tiče, čak i da se ne radi o nekom ko na moj užas i vaspitava našu decu,


А не, ту грешиш. Децу пре свега васпитавају њихови родитељи.

Ја сам ту као педагог од секундарног значаја.

На мени је да им отворим очи што се тиче неких питања из прошлости њихових родитеља. И да им образовањем разбијам митове које им родитељи васпитавањем усађују у главу.

kada mi se aktivira higijenski otklon prema odrasloj osobi koja prestane da navija za jedan pa počne da navija za drugi klub, ona - argumentaciju, ne samo glede fudbala, slobodno može da strpa sebi u dupe.



Па што не кажеш одмах шта те мучи!

Не, пази, ниси ме разумео.

Навијам ја за Звезду и даље.

Осим када игра са Чукаричким.


urbana_gerila urbana_gerila 12:35 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

principessa_etrusca
urbana_gerila

ko je ko na sgt pepperu

Што се фотографије тиче, снимљена је у Chelsea Manor Studios, off Kings Rd у Лондону. Воштане фигуре Битлса и фигура гламурозне Дајане Дорс су донете из музеја Мадам Тисо, а други, изузев живих Битлса у првом плану, су на дводимензионим картонима.






narcis narcis 17:27 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

На мени је да им отворим очи што се тиче неких питања из прошлости њихових родитеља. И да им образовањем разбијам митове које им родитељи васпитавањем усађују у главу.

nije to tvoj poso, tvoj poso je da ih naučiš da čitaju i pišu i da ih ubediš da nam trbaju 7 padeža koji nam nikako ne trebaju sa sve nekim zarezima dvo i tro tačkama, o uskličnicima da i ne pričam.
mitovi koje su im umeli roditelji, a koji spadaju u subjektivne ti bi da ispravljaš svojim subjektivnim istinama, ajde be taso, Debeli, man se ćorava posla.
pusti ove kvaziistoričare da uče decu svojim kvaziistorijama i da svi zajedno srećno i berićetno živimo u svojim kvaziistorijama sa sve subjektivnim mitovima svoh duginih boja, mada naša duga ima samo crnu i crvenu boju, ostale su pobegnule ot nas.
tasadebeli tasadebeli 19:14 16.06.2016

Re: Волим Тита и партију... И Сорошеву лову

narcis

tvoj poso je da ih naučiš da čitaju i pišu



Ма јок, шта ће им то.

Као што видиш, за блоговање им не треба.

i da ih ubediš da nam trbaju 7 padeža



Не треба им ни то.

Ионако ће сви да буду посланици у Скупштини.

mada naša duga ima samo crnu i crvenu boju, ostale su pobegnule ot nas.


Јес.

Али их зато ја барем учим да у тој црвеној боји препознају оно црнило и да не дозволе да их ти пилићари варају и лажу.

И обратно.



highshalfbooze highshalfbooze 08:43 15.06.2016

Četir konja debila

Posle četvrtog dela traktata, smelo se skanih da napišem koji redak iako nisam pročitao ovaj 4. deo u kompletu.

Неко би помислио да се Константиновић бави племенском антропологијом као Клод Леви Штрос


Gospodin Konstantinović je već u naslovu sasvim jasno i nedvosmisleno rekao čime se bavi. Kada je u naslovu "Filosofija palanke" upotrebio odrednicu "filosofija" što je kako svi koji su završili srednju školu u kojoj su imali predmet filozofija znaju da je to složenica koja je nastala od grčkog prefiksa philo i imenice sophia, i da znači ljubav prema mudrosti. Kako i ptice na grani znaju da je ljubav subjektivna kategorija, to je odmah jasno da se gospodin Konstantinović u svom delu ne bavi naukom, već njegovim ličnim poimanjem određene problematike. Jer, da se bavi naučnim radom, upotrebio bi odrednicu "filozofija" što je reč koja određuje naučnu disciplinu, ušta mogu da se uvere svi koji zavire u rečnik.
Tvoja opterećenost ovim subjektivnim uradkom je vrlo fascinantna, i bavi se njome na nivou - zašto su plavuše lepše od crnki sa kritičkim osvrtom na radove Dr. Mengelea.
tasadebeli tasadebeli 09:34 15.06.2016

Re: Četir konja debila

иду преко Беге(ј)а и по четврти пут на исти начин.

Обратити, молим, пажњу на то како и по четврти пут овде нико не прича о књизи Радомира Константиновића "Филозофија паланке", већ се сви по четврти пут баве искључиво личношћу аутора овог текста из четири дела о књизи Радомира Константиновића.


'Ајде да подвучем још једном:

Не треба заборавити да је још увек жива једна комунисткиња, коју ја зовем српска Маргот Хонекер, и која би могла да најбоље објасни везу између Тита, филологије, и Радомира Константиновића. Али њу данас чува господин Сорош.
principessa_etrusca principessa_etrusca 10:19 15.06.2016

Re: Četir konja debila

Не разумем да ли ти мислиш да је Философија паланке неко безначајно дело које не заслужује пажњу (и критички осврт у четири наставка)? Па Паланка је у међувремену уздигнута на ниво култне књиге и blueprint-a, она је очигледна јабука раздора, па чак и да јесте један сасвим субјективни урадак г-дина Константиновића Млађег, такорећи његово сновиђење, значај који су јој дали њени следбеници је чини вредном детаљне анализе.
highshalfbooze highshalfbooze 10:45 15.06.2016

Re: Četir konja debila

Обратити, молим, пажњу на то како и по четврти пут овде нико не прича о књизи Радомира Константиновића "Филозофија паланке", већ се сви по четврти пут баве искључиво личношћу аутора овог текста из четири дела о књизи Радомира Константиновића.

Jel se to beše kod nas zove palanački folklor?

'Ајде да подвучем још једном:


Ja javno priznajem na ovom skupu da ne znam ko je ta žena. Mala digresija, interesantno mi je da pisac upotrebljava "rodnu ravnopravnost" u reči "komunistkinja" i pominje Soroša u istoj rečenici. A ne javlja mi se da je to sarkazam.
Kao što rekoh, kao rob sopstvenog neznanja, nije mi jasno na koga pisac upire prst, ali me uvek iritira ta fobija da se neko drugi optužuje za sve nedaće proistekle iz sopstvenog neznanja, nerada i javašluka. I što se uvek sve svodi na to da nam je neko drugi kriv i da mi tu ne možemo apsolutno ništa da uradimo. I ako im društvo da neku kintu, oni će da iznađu još neprijatelja, ali ništa korisno za ovo društvo neće sa tim sredstvima da urade.
highshalfbooze highshalfbooze 10:50 15.06.2016

Re: Četir konja debila

Не разумем да ли ти мислиш да је Философија паланке неко безначајно дело које не заслужује пажњу (и критички осврт у четири наставка)?

'Oćel' da ti bude lakše ako kažem da je "Filosofija palanke" van svake sumnje autorsko delo.
она је очигледна јабука раздора

Moje je građansko pravo da me zabole za jabuke razdora.
principessa_etrusca principessa_etrusca 12:16 15.06.2016

Re: Četir konja debila

highshalfbooze
Не разумем да ли ти мислиш да је Философија паланке неко безначајно дело које не заслужује пажњу (и критички осврт у четири наставка)?

'Oćel' da ti bude lakše ako kažem da je "Filosofija palanke" van svake sumnje autorsko delo.

Мени лакше? Не знам о чему причаш? Није ваљда неко оспоравао ауторство?
она је очигледна јабука раздора

Moje je građansko pravo da me zabole za jabuke razdora.

Ипак те изгледа заболе, чим си овде.
tasadebeli tasadebeli 15:18 15.06.2016

Re: Četir konja debila

highshalfbooze

Jel se to beše kod nas zove palanački folklor?






Тако је.

То ти је исто као и оно што се назива фолк лингвистика. Знаш оно кад крену да кењају "италијански језик је певљив, немачки је груб, француски језик је педераст" итд.

Диван пример из историје ЕУропе:

"I speak spanish to god, italian to women, french to men, and german to my horse." (ЛИНКЛИНКЛИНК)






(Одличан ти наслов коментара! Свака част!)
highshalfbooze highshalfbooze 17:26 15.06.2016

Re: Četir konja debila

(Одличан ти наслов коментара! Свака част!)

Zaklinjem se sa rukom na javaskriptu da mi to, što ti misliš, nije bilo ni na kraj pameti. Tek sam sada skapirao. Izvinjavam se svima iskreno.
tasadebeli tasadebeli 19:36 15.06.2016

Re: Četir konja debila

highshalfbooze

Zaklinjem se sa rukom na javaskriptu da mi to, što ti misliš, nije bilo ni na kraj pameti.



А откуд ти знаш шта ја мислим?


Izvinjavam se svima iskreno.



Ма не треба. Барем што се мене тиче. То је то, нисам те без разлога похвалио.

За остале не знам шта мисле о томе.



little_radojica little_radojica 09:33 15.06.2016

Натраг за цртаћу таблу...

Али зашто нас „друг“ Константиновић бомбардује са „духом“ ? Дух се највише користи у наративима који се баве смрћу и загробним животом. Дух је оно што остаје после смрти субјекта. Ако је субјект у овој књизи српска буржоазија, онда је дух те буржоазије оно чиме се бавимо после смрти те паланке. Константиновић „прикладно“ каже:
„Ако се, неизбежно, човек њему [духу паланке] указује као чудовиште које он, дотле никад није видео (он је дух „открића човека), то чудовиште је чудовиште ванредности; оно је рођено у смрти једнообразног племенског духа, као чисти облик ове смрти. Једини облик племенске смрти јесте овај чудовишни човек. Без реда, и ван њега, без менталне технике за свој нови положај у свету и према њему, али и према самом себи, он је (дотле склоњен у „роду“) овај човек који се родио у смрти апсолутног племенског јединства или у смрти рода као бога, један дијаболичан човек, само оличење зла, утолико више човек уколико је мање род.“


А како си ти ово болдовано устврдио? Јеси и то бројао у историји светске књижевности?
"Дух" има много значења, било да потиче од genius или од spiritus, али углавном негде у пресеку та два.
Константиновићева реченица коју ти кажеш да не би требало ни покушавати разумети је сасвим разумљива, ако разумеш да реч "дух" ту има значење "специфичан карактер" (нације, епохе, језика итд), а не банално "оно што остаје после смрти нечега".

Даље, на овој погрешки базираш претпоставку да је "субјект у књизи српска буржоазија" и да је баш њена смрт и њен дух оно чиме се РК бави. А није. И лепо пише да је човек у супротности са тим колективизмом и да човек уствари почиње тамо где дух колектива престаје, тј. "умире". Не да дух настаје умирањем нечега (одвећ банално), већ да нешто настаје "умирањем" духа (мало сложенија метафора).

Него, не могу да схватим како увек почнеш текст неком занимљивом анализом (мислим ово бројање речи ти је, ако ништа друго, бар одузело времена), а онда се врло брзо, брљавећи површним (и погрешним, логички некохерентним) закључцима из те анализе, скроз погубиш па завршиш са лупетањем о ЦИА, БИА, Титу, Сорошу, папи, овом-оном. Смешан си ми као Пера Којот у својим покушајима да ухвати Птицу Тркачицу, а мораћеш као и он опет за цртаћу таблу...





principessa_etrusca principessa_etrusca 16:28 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

Добре су ти ове сличице, Радојице, али некако су овде out of place, као и ово твоје директно обраћање аутору који не може да ти одговори.
little_radojica little_radojica 16:54 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

principessa_etrusca
Добре су ти ове сличице, Радојице, али некако су овде out of place, као и ово твоје директно обраћање аутору који не може да ти одговори.

Како не може? Нисам то знао. Ништа, читати у пасиву или: Аутор је...
А за сличице, нема зле намере, оне никако нису део аргумента већ део зајебаванције. Слој озбиљности, слој зезања, да се не сморимо.
principessa_etrusca principessa_etrusca 17:01 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

Пише у поднаслову (а успут је Манов Феликс Крул постао Кроули).
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:13 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

Како не може? Нисам то знао. Ништа, читати у пасиву или: Аутор је...


Sorry, Radojice, mislio sam da je to očigledno na osnovu napisanog u zaglavlju teksta, sad vidim da možda i nije. Feliks, dakle, nema mogućnost da odgovori na komentare, ali čita, valjda (i vata beleške za FP5.0). Tekst sam objavio na njegovu molbu, i u nadi da će mu se progledati kroz prste i omogućiti komentarisanje. Stvarno ne znam šta se toliko strašno dogodilo na prethodnom gostovanju, kod p_e, valjda, pa su mu zabranili i komentarisanje. Ali slutim najgore...disklejmer.

Izvinjavam se i što ne učestvujem makar samo kao moderator, ali vidim da nema potrebe, ljudi drže pristojan nivo diskusije, to jest nije počelo da leti perje pa da moram, ko neki ovde, pod okriljem noći, da brišem komentare i banujem.

Uživajte u dokolici, ovde je radni dan, treba da se zarade dolari.

KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 17:54 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

Ali slutim najgore...disklejmer.

Ne drže se njega ni moderatori ni povlašćeni autori.
Pa ja samo da ovo ponovim i vraćam se u ilegalu.
tasadebeli tasadebeli 18:17 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

srdjan.pajic

Izvinjavam se i što ne učestvujem makar samo kao moderator, ali vidim da nema potrebe, ljudi drže pristojan nivo diskusije, to jest nije počelo da leti perje pa da moram, ko neki ovde, pod okriljem noći, da brišem komentare i banujem.





Нема потребе. За сада.


Uživajte u dokolici,



Још када би та доколица била креативна доколица, као например код античких филозофа (филоСофа, можда?), па да барем сви имамо неке користи.


ovde je radni dan, treba da se zarade dolari.



И ти нама овде нешто причаш о доколици, а целог живота јурцаш за малима зеленима на планети Земљи?




KRALJMAJMUNA

vraćam se u ilegalu.



Ти си мој човек.

Погађаш ми мисли.
little_radojica little_radojica 19:04 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

principessa_etrusca
Пише у поднаслову (а успут је Манов Феликс Крул постао Кроули).


Sorry, Radojice, mislio sam da je to očigledno na osnovu napisanog u zaglavlju teksta, sad vidim da možda i nije.


Нисам схватио из поднаслова, јер је он већ био забрањиван и одбрањиван, а и скоро је негде коментарисао (кад си му и понудио простор за објављивање?) па сам мислио да је то само фора најављивача. Оно као: један чОвек... са много лица... забрањиван и исмеван... сам против свих... ОН - не одустаје! Враћа се... у новом покушају да одбрани неодбрањиво... по четврти пут! Само код Пајића: Феликс против Тхе Зла Књига - не мењајте канал!
freehand freehand 19:10 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

little_radojica
principessa_etrusca
Пише у поднаслову (а успут је Манов Феликс Крул постао Кроули).


Sorry, Radojice, mislio sam da je to očigledno na osnovu napisanog u zaglavlju teksta, sad vidim da možda i nije.


Нисам схватио из поднаслова, јер је он већ био забрањиван и одбрањиван, а и скоро је негде коментарисао (кад си му и понудио простор за објављивање?) па сам мислио да је то само фора најављивача. Оно као: један чОвек... са много лица... забрањиван и исмеван... сам против свих... ОН - не одустаје! Враћа се... у новом покушају да одбрани неодбрањиво... по четврти пут! Само код Пајића: Феликс против Тхе Зла Књига - не мењајте канал!

A i kakve veze ima, ako mu se ne može odgovarati trebalo je da blog bude zatvoren za komentare. I da Šaban pične neku zlu Tutankamonovu kletvu ozgor ko Budući nebojša Milenković i strava. Svi misle da je nešto mnogo zajebano i pametno pa se dive sa strahopoštovanjem, a Autor ko Veliki Bramante priča na izmišljenom jeziku i uživa u grandioznosti sopstvene ispraznosti jer je jebo kevu i Konstantinoviću i njegovim sledbenicima.
principessa_etrusca principessa_etrusca 19:43 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

Их, фри, баш је разочаравајућа толика индиферентност када се ради о бановању било ког блогера.
freehand freehand 19:56 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

principessa_etrusca
Их, фри, баш је разочаравајућа толика индиферентност када се ради о бановању било ког блогера.

To je posebna tema, al ovde uopšte nije reč o banovanju. Prekorila si Radojicu što se obraća čestitom Kamestresu iako ovaj ne može da mu odgovori. A tu postoje dva problema: jedan je da Radojica (kao ni ja) nije znao da je uvađeni Kaljostro banovan, a drugi - zašto bi uvaženi Ardenti uopšte objavljivao - bez obzira na nemogućnost komunikacije - ako čitaoci i poštovaoci ne mogu da mu iskažu divljenje i (poneku) primedbu?
emsiemsi emsiemsi 23:49 15.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

freehand
little_radojica
principessa_etrusca
Пише у поднаслову (а успут је Манов Феликс Крул постао Кроули).


Sorry, Radojice, mislio sam da je to očigledno na osnovu napisanog u zaglavlju teksta, sad vidim da možda i nije.


Нисам схватио из поднаслова, јер је он већ био забрањиван и одбрањиван, а и скоро је негде коментарисао (кад си му и понудио простор за објављивање?) па сам мислио да је то само фора најављивача. Оно као: један чОвек... са много лица... забрањиван и исмеван... сам против свих... ОН - не одустаје! Враћа се... у новом покушају да одбрани неодбрањиво... по четврти пут! Само код Пајића: Феликс против Тхе Зла Књига - не мењајте канал!

A i kakve veze ima, ako mu se ne može odgovarati trebalo je da blog bude zatvoren za komentare. I da Šaban pične neku zlu Tutankamonovu kletvu ozgor ko Budući nebojša Milenković i strava. Svi misle da je nešto mnogo zajebano i pametno pa se dive sa strahopoštovanjem, a Autor ko Veliki Bramante priča na izmišljenom jeziku i uživa u grandioznosti sopstvene ispraznosti jer je jebo kevu i Konstantinoviću i njegovim sledbenicima.

Ја сам са уживањем прочитао цео блог (мада је опште познато шта мислим о текстовима дужим од једне А4 странице) - баш мудро прича овај Феликс. Није чудно што толико смета комуњарама.
srdjan.pajic srdjan.pajic 00:52 16.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

freehand
little_radojica
principessa_etrusca
Пише у поднаслову (а успут је Манов Феликс Крул постао Кроули).


Sorry, Radojice, mislio sam da je to očigledno na osnovu napisanog u zaglavlju teksta, sad vidim da možda i nije.


Нисам схватио из поднаслова, јер је он већ био забрањиван и одбрањиван, а и скоро је негде коментарисао (кад си му и понудио простор за објављивање?) па сам мислио да је то само фора најављивача. Оно као: један чОвек... са много лица... забрањиван и исмеван... сам против свих... ОН - не одустаје! Враћа се... у новом покушају да одбрани неодбрањиво... по четврти пут! Само код Пајића: Феликс против Тхе Зла Књига - не мењајте канал!

A i kakve veze ima, ako mu se ne može odgovarati trebalo je da blog bude zatvoren za komentare. I da Šaban pične neku zlu Tutankamonovu kletvu ozgor ko Budući nebojša Milenković i strava. Svi misle da je nešto mnogo zajebano i pametno pa se dive sa strahopoštovanjem, a Autor ko Veliki Bramante priča na izmišljenom jeziku i uživa u grandioznosti sopstvene ispraznosti jer je jebo kevu i Konstantinoviću i njegovim sledbenicima.


Friki, kad me je Feliks zamolio da postavim tekst, predočio sam mu ovo što kažeš: ovu asimetričnu situaciju u vezi sa njegovom (ne)mogućnošću odgovaranja na komentare, uključujući i mogućnost da, po njegovoj želji, zaključam blog za komentarisanje. To nije prihvatio, očigledno mu je bilo stalo da pročita vaše komentare, kakvi god da su.

Moja je greška što nisam to naglasio. Iako je Feliks to i sam napisao u zaglavlju, zaista nije očigledno. Ja se svima izvinjavam zbog toga, i ako se složite, ja ću drage volje da obrišem sve komentare, da vas banujem, i još da zaključam blog za komentarisanje. I posle da ga obiršem, kad padne mrak, jelte

freehand freehand 01:17 16.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

i ako se složite, ja ću drage volje da obrišem sve komentare, da vas banujem, i još da zaključam blog za komentarisanje. I posle da ga obiršem, kad padne mrak, jelte

NE! N E!
Emsiju srce da slomiš, čoveče bez srca?!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:10 16.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

Брате Радоџика,
ја сам мислио да се ти зезаш да си commie, када оно ти стварно?!
little_radojica little_radojica 09:41 16.06.2016

Re: Натраг за цртаћу таблу...

Srđan Fuchs
Брате Радоџика,
ја сам мислио да се ти зезаш да си commie, када оно ти стварно?!


Срђо Злопоглеђо,
чини ти се то због енвајрмента и ситуејшна, што европског, што балканског, што блоговског. Задњих година плата пала испод 400 евра и не расте па су опет актуелне приче о томе како су сви други за све криви. А нема бољих кандидата за главног кривца од давно сахрањених који не могу да одговоре. Веома је занимљиво што се сад ова "једино је битно бити Србин" дружина упиње да зомбификује давно сахрањеног непријатеља, е не би ли имала објекат хејтовања, ерго, сврху постојања. Проблем је то што се мртви, наравно, не враћају буквално, па се онда било ко ко заговара толеранцију, кооперацију, секуларизам, еманципацију, прогрес, објективност и сличне трице, доима као коми-зомби. Ја им само мало дрмам кавез и гледам хоће ли се уморити

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana