Kućni ljubimci| Ljubav| Nostalgija| Religija| Sex

Bhopal, Sırbistan - jer ste VI to tražili!

krkar RSS / 19.06.2016. u 19:32


060810073947Pic12.jpg


Beograd, strogi centar, opština Stari Grad, ponedeljak 13.6.2016. u 15.45

Dolazim sa ženom kolima pred kuću, uparkiravam se iza ćoška i, pošto imam da obavim nešto hitno u strogom centru grada, odmah sedam na motor. Okrenut sam raskrsnici leđima, dogovaram se sa ženom šta da kupim u povratku, ona je okrenuta semaforu na kojem je vozačima iz moje ulice crveno. Raskrsnica je na maloj uzbrdici; ulica je sasvim ravna osim u tih poslednjih 100 m i vozači podsvesno izgleda ne primećuju uzbrdicu. Pa ako zanemare onu dodatnu silu mgsin α ili za nju nisu ni čuli jer su šoferčine ili su samo bahati, a voze nestabilan teret, ume svašta da se desi, kao u slučaju otpre gotovo u dan jedne godine (LINK).

Uglavnom, u jednom trenutku vidim žena razrogačila oči. Čujem nešto treska i lupa, nešto palo. Okrenem se a usred raskrsnice stoji mini-kamionet, onaj najmanji kineski, bele boje (jedva nađoh sliku).

espectacular_dfsk_cargo_box_a%C3%B1o_2014_6050135437861071525.jpg
Na sanduku piše Javno komunalno preduzeće Dimničar, Laboratorija za ... da li opasne materije ili ekološko uklanjanje otpada, nisam siguran. Ali - laboratorija i opasno piše. Ne vidi se na njemu nikakva oznaka za opasne materijale. Na sajtu ne može ništa da se nađe, gomila gluposti i prazne priče, ništa konkretno. Ima kao nešto za "upravljanje otpadom" ali nemušto (LINK).

Na kamionetu klataraju otvorena zadnja vrata a na asfaltu što leži, što kotrlja se 10-15 plastičnih burića po 10-25 litara, svi različiti, svi ili otvoreni (nisu ni imali poklopce) ili poklopci spali kad su bupnuli. Uglavnom, cure na asfalt nekakve neobične tekućine otrovnoasocijativnih boja: ljubičaste, jarkozelene, tirkiznoplave, rozikaste... Iako vrlo lagani vetrić duva u suprotnom smeru, odmah osetimo jak iritirajući miris kiseline.

images?q=tbn:ANd9GcQOZopQWrAcbx8lZuRvmrFchjY94MPPgrp0L7obrnbRNMQ89wPC

Polako, bez mnogo uzbuđenja izađe majstor iz onog Dimnjačara, pogleda sranje koje je napravio, pogleda okolo, poprilična gužva, jednu je traku zaglavio, kroz drugu kola se nekako provlače ali polako se već stvara kolona i jasno mu je da ne može samo da krene i ode. Vidim da kreće da juri one buriće po ulici, skuplja jedno po jedno i ubacuje u kamionet. Sasvim polako, bez žurbe.

Pošto sam morao neodložno da krenem, kažem ženi da brzo prođe pored izlivene tečnosti zadržavajući dah i da čim uđe u kuću javi da se izlila kiselina. Krenem ali mi se u tom uključi automatski telefon u slušalice u kacigi i rešim da i ja zovem nadležne. Pošto ne znam ko je tačno nadležan, okrenem 112.

Alooo (ništa ono dobili ste hitnu službu...)

- Na ćošku tom i tom upravo je pre nepunih 2 minuta iz kamiona ispalo desetak burića i prosulo se stotinak litara nečeg što bi vrlo verovatno moglo biti opasna materija. Možda kiselina. Jedna traka je blokirana.

Sačekajte Ladno me isključi, nemam nikakav zvuk u slušalici, ne znam ni je li prekinuo vezu ni hoće li me nekome prebaciti. Ništa.

Inače ko god je prošao bilo kakvu obuku za postupanje sa licima koja prijavljuju bilo kakvu vanrednu situaciju prvo je naučio da NIKADA, ni pod kojim uslovima, NE SMETE DA PREKINETE KOMUNIKACIJU SA ONIM KOJI ZOVE. Nikakvo stavljanje na hold, nikakvo "čekajte" - moraš da pričaš s njim da ne ode, da ne prekine jer posle ne znaš ni ko ni gde ni šta.

Posle 2 minuta:

Aloooo

- Koga sam dobio?

Policiju. Kako ste rekli adresu?

Ponovim, lepo polako, brzinom kojom on misli. 

A kako se vi zovete?

- Zovem se građanin koji prijavljuje, ne gubite vreme. Ako treba imate moj broj telefona.

16.55

Zovem ženu, kaže zvala je komunalnu policiju, niko još nije došao, onaj je skupio skoro sve buriće okolo, smrdi do viših spratova na kiselinu, drži zatvoren prozor.

17.00

Kaže žena evo taman je onaj sve pokupio u kombi i otišao a došla policija. Mimoišli su se za nepun minut.
Pitam šta rade. Kaže ništa, parkirali sa druge strane ulice (sa naše strane su parkirana kola, nema mesta, sa druge zabranjeno parkiranje) i gledaju i nešto telefoniraju.

17.05

Došla druga policijska kola. Posle će se ispostaviti da su jedni saobraćajci a drugi obična policija ali ne znam koji su prvi došli. I jedni i drugi malo telefoniraju, malo gledaju, malo šetaju, malo sede u kolima ali nisu prišli blizu onom prosutom

17.20

Dolazim pred zgradu, na trotoaru preko puta vidim 2 policijsla pežoa, jedan saobraćajac u fluorescentnom prsluku šeta daljim trotoarom i govori telefonom, ostala 3 policajca sede u kolima. Ona tečnost raznesena po ulici, slila se nizbrdo kroz 2 trake skroz do početka ravnog dela a na drugu stranu, iza raskrsnice, mokro dok god se vidi, po najmanje 100m na svaku stranu, raznela kola.

Htedoh ja da pređem preko kod pandura ali smrdi ono poprilično i rešim da odem ipak kući.

Stanem na prozor, kaže žena zvao je komšija sa sprata ispod da pita šta to smrdi, rekao da je obavestio ... valjda i on policiju, nisam siguran. Dakle, najmanje 3 poziva.

I sad gledam iza zatvorenog prozora 2 obična policajca u jednim kolima koji ne rade ništa prepoznatljivo i uočljivo. Jedan saobraćajac sedi sam u drugim kolima takođe u stanju letargije. Onaj preostali saobraćajac i dalje šeta, gleda i razgovara, računam koordiniše nešto i sve čekam kad će da dođe specijalna ekipa za sumnjive materije. Oni:

vatrogasna-vezba-hlor-novi-sad-foto-tanjug-jaroslav-pap-1426680424-626848.jpg

Znam da postoje, malo malo pa pune novine i TeVe nekakvih ponosnih pokazivanja, vežbe (LINK). A imamo i onaj prijateljski ruski Centar za humanitarnu altruističku pomoć bez zlih namera i političkih konotacija. Dobro, možda neće odmah da pošalju avion da ono spere sa 30 tona vode ali mogli bi nešto konkretno da urade, ne samo da uspostavljaju vojne baze. Pardon, humanitarne.

Hajde, ne moraju baš da dođu odmah u odelima sa natpritiskom, računam ekipa koja utvrđuje vrstu i količinu izlivene opasne materije nosiće bar neko zaštitno odelo od prskanja

%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8E%D0%BC_%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%9B-1.jpg

možda i neku preventivnu gas masku

dupont-tychem-thermopro-protective-suits.jpg

a možda čak i neki sistem za autonomno dsanje, ko zna koliko oni ozbiljno uzimaju ta izlivanja opasnih materija.

Hazmat_DEA.jpg


17.30

Konačno stiže interventno vozilo.
Na suprotnu, najdalju, stranu raskrsnice parkira se vozilo Gradske čistoće Piaggio ape. Tricikl od 250 kubika sa žičanim sandukom i u njemu jedna kartonska kutija i dve brezove metle.

OVO vozilo:

20101026072505_photo_2.jpg


Da ne bude zabune:

images?q=tbn:ANd9GcQj6ia8xnPTXYPCu6xp2x6_LK7Pm9_No7Js7SindQXb9_4bqxmR

A OVO je brezova metla:

metla-brezova.jpg

Iz zelenog hi-tech čuda izlazi majstor u papučama tarzankama (naravno, sa belim čarapama) i u običnim civilnim pantalonama i majici. Dakle, OVAJ model zaštitne obuće protiv opasnih materija

images?q=tbn:ANd9GcRFpGMST2uzDEshCL4oILbetQyTFtR3sNNUzFi2DyVQY6kZpOyyXw

Baja je prešao preko ulice do saobraćajca u fluorescentnom prsluku, utom se udostojio da izađe jedan od običnih pandura i prišao im, stručnjak sa brezovim metlama je iskusno sa daljine od desetak metara pogledao onu prosutu tečnost i očigledno izjavio da to nije njegov posao, okrenuo se, seo u tricikl i odvezao je sebe, kartonsku kutiju i dve brezove metle u nepoznatom pravcu.


17.40

Stižu pravi stručnjaci.
Na trotoar preko puta parkira se sivi Hyundai i20 sa grbom Grada Beograda na vozačkim vratima. Računam ovo je komandna ekipa, koordinatori, saće i oni što uzimaju uzorke.

Iz kola izlazi jedan elegantni visoki prosedi tip u pristojnoj majici sa kožnom torbicom (pederuša) prebačenom
preko ramena i jedna blajhovana dobrodržeća gospođa od nepunih 40 u letnjoj haljinici na bretelice i povisokim štiklama. Iskusno su sa 15 m daljine pogledali u mokar kolovoz, krenuli da pričaju sa 2 obična pandura (oba su izašla iz kola, jedan se odmah vratio a drugi malo kasnije). Onda su krenuli da telefoniraju i on je izvadio rokovnik i nešto u njega zapisao.


18.00

Pojavljuje se kamionet putar Beograd puta, onaj najmanji, vuče agregat. Meni je potreba za agregatom neshvatljiva, valjda neće da uklone ceo asfalt koji je bio u dodiru sa opasnim materijama?

10397258_263370943847222_6164817769152809419_o.jpg

Parkira malo iza sad već impresivne grupe od 3 službena vozila i 5 ljudi koji ne rade ništa što bi se moglo definisati a bogme ni shvatiti. Časni izuzetak je onaj saobraćajac koji povremeno siđe na kolovoz i reguliše saobraćaj. Od ostalih službenih lica ni jedno nije sišlo na kolovoz.

Izlaze dvojica i nakon kratke konsultacije sa većom grupom do tada besposlenih službenih lica kamionet, sa sve agregatom, kreće niz ulicu, suprotnom trakom od one u kojoj je prosuta opasna materija i jedan radnik iz sanduka lopatom vadi pesak i posipa ga po kolovozu. To radi vrlo impresivno, širokim veštim potezom i lepo rasipa onaj pesak po dosta velikoj površini. Pritom mora da pazi i da ga ne zgazi agregat ali on se ne uzbuđuje, vidi se da zna šta radi. Iza njega saobraćajac reguliše saobraćaj, histerični vozači po običaju trube bez smisla i mozga. Inače, ovaj radnik je jedini imao na sebi kakvu-takvu zaštitnu opremu, narandžasti kombinezon (obični, ne HAZMAT) i HTZ cipele.

Kamionet dolazi do kraja nizbrdice i nakon što je zasuo peskom suvu traku (po meni potpuno bespotrebno i besmisleno, ali kakav sam ja stručnjak za opasne materije?), okreće polukružno i metodično lopatama posipa pesak po traci koja je sva mokra od prosute sadržine onih burića.

18.10

Kad je peskoposipač stigao u visinu službenih lica, ona su zadovoljno konstatovala da više nema nikakve opasnosti po građane, imovinu i čovekovu sredinu (sve ne prišavši opasnoj materiji na manje od 10 metara!), sela u kola i otišla. U stvari, saobraćajac je ostao još 2 minuta da reguliše saobraćaj oko onog putara što rasipa pesak ali onda je njegov kolega iz kola krenuo nestrpljivo da trubi na šta je saobraćajac skinuo fluorescentni prsluk, seo u kola i otišao.

Time je angažman stručnjaka i službenih lica završen u 18.12.

Onaj kamionet još je 5-6 minuta posipao pesak uz ulicu i polako se udaljavao u suton sve dok majstor za posipanje peska nije zaključio da opasnosti više nema.

U 18.18 bili smo sigurni, hvala našim organima.


images?q=tbn:ANd9GcTzu8yguHLD1-nBI7IHB1Y-oJa1_3kEA90n1KviEzsiURTSoSvS-A


P.S.
Te noći je, srećom, pala žestoka kiša i sprala ono sranje.

Srećom po moj komšiluk, ne znam šta se dešavalo dalje nizbrdo.Ni dalje niz kanalizaciju, ni Savu i Dunav...

Ali, ne lipši magare do zelene trave. Valjda će i nas nekad Bog da pogleda da se nešto desi da lepo izgine 5, 50 ili 500 ljudi pa da neko konačno izvadi ona zaštitna odela što ih koriste jednom godišnje na pokaznim vedžbama. A možda onda i napišu neki propis za postupanje u situacijama kad se izliju opasne materije (HAZMAT protokol).

A možda me ipak Angela posluša, to bi bilo brže i bezbolnije.



Komentari (227)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

angie01 angie01 19:50 19.06.2016

e, kakav maler,

bas da im se desi ispred tvoje zgrade!:))





a, izvinjavam se, ako zna bilo ko, jer nisam pratila medije- da li je uopste neko nesto objavio, bilo sta?
krkar krkar 20:00 19.06.2016

Re: e, kakav maler,

a, izvinjavam se, ako zna bilo ko, jer nisam pratila medije- da li je uopste neko nesto objavio, bilo sta?



Ne da nije niko ništa objavio nego kad sam zvao policiju, običnu i komunalnu, oni nemaju saznanja o vanrednom događaju.

Valjda je ona sa bretelicama gledajući sa suprotnog trotoara zaključila da nije opasno: ako u prvih sat i po niko nije umro neće ni kasnije.
angie01 angie01 20:16 19.06.2016

Re: e, kakav maler,

običnu i komunalnu, oni nemaju saznanja o vanrednom događaju.


pa, je l to bila ista smena k'o za Sava malu?!

Stavrno ne znam koje su procedure, al po nekoj logici, takvi materijali morali bi da se maximalno bezbedno prevoze- tipa "zavareni" poklopci na buricima, pa pricvrceni nekako u vozilu, pa sigurnosna brava na vratima, pa se ne vozi po danu po sred grada-zbog recimo neke nepredvidjene situacije, kao sto bi bila saobracajka i sl.,...pa onda taj koji prevozi bi trebalo da je obucen sta tacno cini u ovakvim slucajevima, koga zove, stavlja znakove upozorenja na kolovoz, obavestava ljude da ne prolaze i sl....to mesto odakle vozi ovakve materijale ima spremljeno vozilo i sve potrebno za dekontaminaciju sa sve obucenim osobljem kako se to radi- jer u krajnjoj liniji i tamo su moguci neki pehovi gde je potrebna hitna i adekvatna reakcija.


a_jovicic a_jovicic 20:28 19.06.2016

Re: e, kakav maler,

krkar
Valjda je ona sa bretelicama gledajući sa suprotnog trotoara zaključila da nije opasno: ako u prvih sat i po niko nije umro neće ni kasnije.

Ta aj'te molim Vas ... valjda oni znaju šta rade ... pa "Dimničar" ima SERTIFIKAT SRPS ISO 14001:2005!


looping looping 19:54 19.06.2016

1

Valjda će i nas nekad Bog da pogleda da se nešto desi da izgine 5, 50 ili 500 ljudi pa da neko konačno izvadi ona zaštitna odela što ih koriste jednom godišnje na pokaznim vedžbama.

Valjda neće.
sasaminijature sasaminijature 19:55 19.06.2016

Kaze se

toplomerka a ne pederusa.
Kazem je da mi nismo drzava vec pleme.
kosta.babic kosta.babic 19:56 19.06.2016

Bhopal, Sırbistan - jer ste VI to tražili!

Hvala bogu, Tolstoj završio novu knjigu sa sve pokaznim slikama.Fala majstore što si upozorio nadležne.Sad možemo mirno da spavamo, spasioče naš.
krkar krkar 19:58 19.06.2016

Re: Bhopal, Sırbistan - jer ste VI to tražili!

Sad možemo mirno da spavamo, spasioče naš


Niko ne spava tako slatko kao budala. Samo uživaj.
AlexDunja AlexDunja 20:04 19.06.2016

čekaj

niko nije uzeo uzorak, niko ne zna šta se prosulo?
nikog nije zanimalo šta se prosulo?

pael, taj ako upravlja otpadom, ne duži te buriće,
el ga neko pita de mu je sadržaj, aman???
krkar krkar 20:16 19.06.2016

Re: čekaj

niko nije uzeo uzorak, niko ne zna šta se prosulo?
nikog nije zanimalo šta se prosulo?


Ne ide to tako. Moraš da razložiš pitanje:


niko nije uzeo uzorak


Nije

Nije bilo potrebno jer

niko ne zna šta se prosulo?


Znaju. Prosulo se nešto od čega neće niko (odmah) dumre. A to su zaključili gledajući u prosutu tečnost sa 10-15 metara.

Nije pojela asfalt, znači nije strašno.


nikog nije zanimalo šta se prosulo?


Zanimalo ih je ali nije imao ko da im kaže jer se majstor iz Dimničara već bio odvezao... pa ih posle nije više zanimalo (vidi pod 1).

I tako beskonačna petlja
AlexDunja AlexDunja 20:25 19.06.2016

Re: čekaj

Zanimalo ih je ali nije imao ko da im kaže jer se majstor iz Dimničara već bio odvezao... pa ih posle nije više zanimalo


pa dobro, ima li taj šefa, pa kad negde doveze prazne buriće da
ga neko pita, gde ti je opasna materija?
misim, možda je on zbrisao sa lica mesta, ali je negde trebalo da doveze
to, štagod bilo
krkar krkar 20:30 19.06.2016

Re: čekaj

pa dobro, ima li taj šefa, pa kad negde doveze prazne buriće da
ga neko pita, gde ti je opasna materija?


Možda je negde iz te reciklaže u koju je vozio sipao ono što je već doneto tamo ranije i rekao da je to nova tranša. A možda je rekao da je sve lepo usuo u neko bure, kontejner. Ko će ga znati.

Znajući kako se to radi ne verujem da iko pojma ima gde su mu opasne materije.

Setite se kako je to izgledalo sa radioaktivnim otpadom u zarđalim burićima u Vinči. Da nisu Amerikanci platili a Rusi dali saglasnost da se sve glupavim Srbima oduzme i nosi u Nemačku na recikliranje to bi stajalo u tim bazenima u Vinči dok ne progrize buriće. A posle...
Ribozom Ribozom 21:37 19.06.2016

Re: čekaj

krkar

Setite se kako je to izgledalo sa radioaktivnim otpadom u zarđalim burićima u Vinči. Da nisu Amerikanci platili a Rusi dali saglasnost da se sve glupavim Srbima oduzme i nosi u Nemačku na recikliranje to bi stajalo u tim bazenima u Vinči dok ne progrize buriće. A posle...

Radioaktivni materijal se ne reciklira, vec prepakuje. A i ovo ti ne valja:
Uglavnom, cure na asfalt nekakve neobične tekućine otrovnoasocijativnih boja: ljubičaste, jarkozelene, tirkiznoplave, rozikaste... Iako vrlo lagani vetrić duva u suprotnom smeru, odmah osetimo jak iritirajući miris kiseline.

Niti boja, niti miris kiseline (btw. sta ti to znaci?) ne ukazuju na to da je tecnost otrovna. Cak i ako pise na pakovanjima da je 'opasna', ona mora po zakonu da pise i za koncetracije kiseline vece od 0,5% (recimo za na-hipohlorat).


Moguce da se desilo sledece:
Kamion sa otpadom je iz neke fabrike koja koristi boje (prahrambena, tekstilna, metalska nije jer bi bile jake i lepljive), koje se vezuju za mateijal u prisustvu neke baze, kiseline ili soli (do 2%). Ako je asfalt bio vruc isparavanje je bilo vece pa je utisak da je mateijal otrovniji veci + vetar.
Nesavesni vozac kamioneta je verovatno pozvao gazdu, a ovaj policiju, rekavsi sta se desilo, zato sto ako ga otkriju (a GC analizom, mogu to lako ukapirati), kazne su ogromne. Tako da ih je najverovatnije ubedio da stetnost materijala nema.

Sve u svemu dobro si reagovao, a drzavnim organima jedna velika 0 sto nisu objasnili gradjanima, zbog poverenja gradjani-institucije.
krkar krkar 04:24 20.06.2016

PA HOĆE LI NEKO DA UKAPIRA VEĆ JEDNOM?

Nesavesni vozac kamioneta je verovatno pozvao gazdu, a ovaj policiju, rekavsi sta se desilo, zato sto ako ga otkriju (a GC analizom, mogu to lako ukapirati), kazne su ogromne. Tako da ih je najverovatnije ubedio da stetnost materijala nema.


Alo, ja sam gazda kamiona koji je nešto prosuo /a najmanje 3 građana javilo da je prosuto nešto potencijalno opasno/. Nemo da brinete, to je samo farba za kilote, proizvodim za seks šop.

Aaa, e pa onda u redu, poslaćemo samo majstora sa dve brezove metle da gleda iz daljine.

IZGLEDA DA AMA BAŠ NIKO NIJE UKAPIRAO DA JE SUŠTINA PRIČE U PITANJU KO JE ZAKLJUČIO DA NEMA OPASNOSTI I NA OSNOVU ČEGA.

Ili je bio onaj u tarzankama sa brezovom metlom, ili onaj namrgođeni pozornik ili sojka sa bretelama u štiklicama.

Oni ko Freehand imaju analitički pogled, sa 10 metara preko 2 trake očas izvrše spektralnu analizu.
a_jovicic a_jovicic 07:57 20.06.2016

Re: čekaj

Ribozom
Sve u svemu dobro si reagovao, a drzavnim organima jedna velika 0 sto nisu objasnili gradjanima, zbog poverenja gradjani-institucije.

Mnogo ovde nula treba da se podeli:

1. Firmi koja ima sertifikat da su joj procesi u saglasnosti sa sistemom zaštite životne sredine (i to još ovlašćena za laboratorijska ispitivanja i sakupljanje i transport opasnog i neopasnog otpada)

Da proces postoji majstor bi iz momenta obavestio šefa koji bi obavestio dal' njihovu internu službu za saniranje ovakvih incidenata dal' odgovarajuću državnu službu sa sve detaljima o sadržaju. Kamion i burići bi bili propisno obeleženi i obezbedjeni pa sve i da se radi o materiji koja "samo" nadražuje.

2. Onome ko im je taj sertifikat dodelio

Da ih je proverio kako treba onda bi i onaj majstor morao da polaže test (ili je još gore ako je on test "polagao" ... tj. firma samo priložila popunjene testove koje je zaokruživao neko drugi)

3. Operativni centar hitnih službi koji bi na dojavu gradjana trebalo da reaguje u skladu sa protokolom za odgovarajuću situaciju

Ili su im operateri netrenirani ... ili protokole i ne poseduju ... ili im služe da skupljaju prašinu ... a da ne spominjemo da bi takve službe morale da imaju odgovarajući softver koji operatera vodi kroz bilo koju vanrednu situaciju da čak ne mora ni da zna gde mu je fascikla nego samo da pita ono što mu se na monitoru prikaže

4. Gradska služba za šta-ti-ja-znam koja je izašla na teren i bez bilo kakvog uzorkovanja započela saniranje mesta akcidenta

Čak i da im je firma XYZ javila šta je bila sadržina burića, to nije garancija da je ta informacija istinita ... mogla je firma da proba nešto da prikrije, mogao je i neki pojedinac koji učestvuje u procesu da uz bezopasan sadržaj promuva i nešto opasnije kako bi "smanjio troškove" ... ako se akcident desio odgovarajuća služba je morala da potvrdi supstancu koja je učestvovala

5. Službe koje šalju nesrećnika sa metlom (a i onog bez odgovarajuće HTZ opreme)

Ni jedna ni druga ekipa to nisu ni trebale da saniraju. Onaj ko ih je pozvao pojma nema o kakvoj se materiji radi pa ne zna ni da li je potrebna obična gradska služba sa regularnom HTZ opremom ili specijalizovana služba sa HAZMAT zaštitom

6. Službama za odnose sa javnošću svih navedenih učesnika u akcidentu

Kako gradjanin-pokorni da ima poverenja u "organe" koji treba da ga zaštite od Bopal-situacija kada niko ništa ne saopštava a gradjani vide (i mirišu) da se nešto desilo?

To što ovog puta nije bilo stradalih ne znači da ih neće biti nekom drugom prilikom (ili da smo nešto naučili iz ranijih brljotina) ... samo da spomenem sledeće "reference" ...

- "Smrdljive zgrade"
- evakuacija iz Obrenovca tokom poplava
- "cvetanje" akumulacija iz kojih se Užice snabdeva pitkom vodom
- izlivanje "crvene" tečnosti u kanalizaciju Novog Sada

Sreća naša da nas je onomad zaobišla Ebola ... dok se naše službe organizuju bilo bi zaraženo pola države.
krkar krkar 08:18 20.06.2016

Re: čekaj

a_jovicic





Upravo tako, od slova do slova. Zbog svega toga sam i pisao blog.

Imaš piće prvom prilikom.
narcis narcis 08:23 20.06.2016

Re: čekaj

Sreća naša da nas je onomad zaobišla Ebola ... dok se naše službe organizuju bilo bi zaraženo pola države.

kad je onomad puko černobilj otišli niški novinari u niški zavod za merenje, kako se već zove, i pitalikolkaje radijacija uniš.
odgovorili gi - niko nam nije naredio da merimo, bukvalno nisu znali ni merili .
nikvet pn nikvet pn 19:20 20.06.2016

Re: čekaj

narcis
kad je onomad puko černobilj


Јесте. А кад је пуко параћински магацин муниције сви надлежни ко деда у говеда, нико појма нема. Од детонације страдало 25 000 прозора и 4-5000 излога и врата (мрзи ме да копам тачно) насрећу нико није погинуо. И? Појела маца, нема кривца.

Ваљда су надлежни нешто научили, надамо се, кад оно претпрошле године - поплава, трећина града потопљена. Опет нико појма нема ни са чим, да се није спонтано организовало и спасавало и ту би било жртава. Опет мир-мир-мир нико није крив.

Али...

Била нам прослава матуре и један другар се похвалио како је тазе пензионер. Завршио Факултет народне одбране и цео радни век провео у органима за ОНО и ДСЗ, још и бенефицију добио, пензионисан као начелник. Он је правио и спроводио планове против свега ружног, то му био посо. Почело је као зезање а завршило се као чопоративни напад. Дугачко је било набрајање коме је шта све било поплављено или разбијено; колико је то коштало, плус његова џабе плата за (не)раднога века. Па зар још и незаслужену пензију да ти плаћамо, говедо једно; цркни брзо, ти си ходајућа штеточина.

Умало да је заплакао. А да је лепо ћутао, да се није хвалио, не би га друштво заслужено нахранило и напушило.
antioksidant antioksidant 19:22 20.06.2016

Re: čekaj

Zaplakao, otisao kuci i zaboravio vas
nikvet pn nikvet pn 09:01 21.06.2016

Re: čekaj

antioksidant
Zaplakao, otisao kuci i zaboravio vas


Зезаш се? Умио се и вратио, од пуног астала то никад не одступа. А што смо га нагрдили, цврц, јака ствар. Шта је он завека изео од надлежних му кретена (и спровео наниже) - ово наше је лака спрдачина. То је образ-ђон, онај пенџетиран.
freehand freehand 20:12 19.06.2016

I sve to

... zbog malo rasola?
krkar krkar 20:16 19.06.2016

Re: I sve to

... zbog malo rasola?


Kakvog rasola?
freehand freehand 20:24 19.06.2016

Re: I sve to

krkar
... zbog malo rasola?


Kakvog rasola?

Pa šta se razlilo? Tizing, frka, panika, glasanje, maske, dregeri, ]mrtvo dete viri iz šljake na slici, pa normalno okupacija i sve zbog... Čega?
krkar krkar 20:27 19.06.2016

Re: I sve to

Pa šta se razlilo? Tizing, frka, panika, glasanje, maske, dregeri, okupacija i sve zbog... Čega?


Ne zna se. Nadležni nisu našli za shodno da uzmu uzorak, nisu našli za shodno da obaveste građane, stanare... Moglo je da bude bilo šta, od šampona do kiseline, od piva do Asteriksovog čarobnog napitka.

Jedino što je mirisalo na kiselo i malo nadražavalo dišne puteve tako da ne verujem da je pivo. Čak ni Tuborg ni Laško ne smrde tako.
freehand freehand 20:34 19.06.2016

Re: I sve to

krkar
Pa šta se razlilo? Tizing, frka, panika, glasanje, maske, dregeri, okupacija i sve zbog... Čega?


Ne zna se. Nadležni nisu našli za shodno da uzmu uzorak, nisu našli za shodno da obaveste građane, stanare... Moglo je da bude bilo šta, od šampona do kiseline, od piva do Asteriksovog čarobnog napitka.

Jedino što je mirisalo na kiselo i malo nadražavalo dišne puteve tako da ne verujem da je pivo. Čak ni Tuborg ni Laško ne smrde tako.

Ja tipujem na jednu od dve varijante:

1) pomije iz predškolskih ustanova na Vračaru
2) ručak za Gradsku bolnicu

U oba slučaja situacija je bila više nego alarmantna. Dobro pretekoste!
krkar krkar 20:55 19.06.2016

Re: I sve to

1) pomije iz predškolskih ustanova na Vračaru
2) ručak za Gradsku bolnicu


A možda si i ti pokušavao da napraviš krempite
angie01 angie01 21:03 19.06.2016

Re: I sve to

A možda si i ti pokušavao da napraviš krempite


ne bih da se mesam i branim frija- to bi bas bilo blesavo u ovom klincu- al ga razumem, on je odrastao tako, da nije bas sa sigurnoscu mogao da tvrdi, kakve ce boje biti nebo kada se probudi, u rasponu od zelene do ljubicaste, kad osvane plavo, zakaslje se...pa mu je ovo cista smejurija.
krkar krkar 21:15 19.06.2016

Re: I sve to

ne bih da se mesam i branim frija- to bi bas bilo blesavo u ovom klincu- al ga razumem, on je odrastao tako, da nije bas sa sigurnoscu mogao da tvrdi, kakve ce boje biti nebo kada se probudi, u rasponu od zelene do ljubicaste, kad osvane plavo, zakaslje se...pa mu je ovo cista smejurija.


I zato je sasvim u redu da on, veliki stručnjak sa visokim školama za hemiju, opasne materije, šta li, na daljinu telepatski zaključuje šta je.

Pa da su znali vatrogasci da postoji takav stručnjak i genije mogli su da uštede na onim zaštitnim odelima. On samo zavrti prsten i kaže javlja mi se da je fluorescentna tečnost sa tipičnim mirisom na kiselinu ručak za Gradsku bolnicu.

Pošto je bio ponedeljak a zna se da ih ponedeljkom hrane kiselinom a utorkom bazom, da kompenzuju.
freehand freehand 21:22 19.06.2016

Re: I sve to

angie01
A možda si i ti pokušavao da napraviš krempite


ne bih da se mesam i branim frija- to bi bas bilo blesavo u ovom klincu- al ga razumem, on je odrastao tako, da nije bas sa sigurnoscu mogao da tvrdi, kakve ce boje biti nebo kada se probudi, u rasponu od zelene do ljubicaste, kad osvane plavo, zakaslje se...pa mu je ovo cista smejurija.

Nosio HCL u otvorenoj kofi, koja se inače toči iz česme na zidu pogona, iz blizine gledao taložnike u Petrohemijinoj Energetici, a bogami i doručkovao zajedno sa radnicima Elektrolize gledajući u barice žive naokolo.

Dobijemo preko studentske posao u Elektrolizi - inače pogon sjeban u bombardovanju zajedno sa čitavom hlornom linijom i sa stanovišta trovanja bio najopasniji. Iz njega je osam tona žive završilo u Azotarinom kanalu, pa Dunavu, pa dalje.
Elem, daju nam da čistimo neki bazen u jednoj od hala. dubok možda dva metra, po njemu kao neka naslaga, rđa, neke neodređene smeđe boje. Dohvatimo čelične četke i trljaj. Niko ne dolazi, niko ne kontroliše.
Tek u jednom momentu na vratima se pojavljuje Dart Vejder himself.
Sa dregerom na leđima.
"ŠTA RADITE TU?!" - dopire do nas onim sipljivim škripanjem koje uređaji za disanje umeju da naprave od ljudskog glasa.
"pa čistimo, trljamo zid."
"MA KO VAS JE POSLAO OVDE?"
"Pa šef..."
"MARŠ NAPOLJE ČKUMATERINU I VAMA I ŠEFU DA VAS NE VIDIM VIŠE!"

Sutradan je pogon imao novog šefa smene, a mi nikad nismo saznali šta smo čistili.
freehand freehand 21:26 19.06.2016

Re: I sve to

krkar
ne bih da se mesam i branim frija- to bi bas bilo blesavo u ovom klincu- al ga razumem, on je odrastao tako, da nije bas sa sigurnoscu mogao da tvrdi, kakve ce boje biti nebo kada se probudi, u rasponu od zelene do ljubicaste, kad osvane plavo, zakaslje se...pa mu je ovo cista smejurija.


I zato je sasvim u redu da on, veliki stručnjak sa visokim školama za hemiju, opasne materije, šta li, na daljinu telepatski zaključuje šta je.

Pa da su znali vatrogasci da postoji takav stručnjak i genije mogli su da uštede na onim zaštitnim odelima. On samo zavrti prsten i kaže javlja mi se da je fluorescentna tečnost sa tipičnim mirisom na kiselinu ručak za Gradsku bolnicu.

Pošto je bio ponedeljak a zna se da ih ponedeljkom hrane kiselinom a utorkom bazom, da kompenzuju.

A ja opet pomislio da ti umeš da budeš normalan...

Jok, nego su svi skapirali da pošto DJV nije proglasio atentat na Vučića u stvari je bio atentat na Krkara, adekvatnim sredstvima. Poslala mu Dragica preko dežurnog triciikliste da proba šta je mesila za druga PingPonga.
angie01 angie01 21:43 19.06.2016

Re: I sve to

inače pogon sjeban u bombardovanju zajedno sa čitavom hlornom linijom i sa stanovišta trovanja bio najopasniji.


khm, ja prosla kolima dan posle, kada je bio onaj teget/ljubicasti oblak iznad grada- sve sam zivo zatvorila na makini, a opet mi je ulazio neki neobican miris,...samo sam pritisnula gas- mada je na tom delu opasnije da ti ne iskoci neko na biciklu ili zaokrene kombajn iz njive bez najave, pa obicno vozim polako,....tek kod mosta sam nekako smanjila grc.



"MA KO VAS JE POSLAO OVDE?"


stvarno ludaci,...a ovi sada nemaju tako nekog ko bi se prenerazio, uzasnuo, smenio,...nego ce da laziraju, prave blesavi, kenjaju,...
freehand freehand 21:46 19.06.2016

Re: I sve to

khm, ja prosla kolima dan posle,

Koji od dana posle?
Osamnaestog aprila nisi. Valjda nisi.
Ni danas ne znaju čega je sve tog dana i sedmice posle bilo u vazduhu, a inače kažu hemičari (pravi, ne ovi ko Krkar) da je najopasnije ono što se ne vidi i ne oseća.
angie01 angie01 21:48 19.06.2016

Re: I sve to

Koji od dana posle?


otkud sad znam, koji je dan bio.
Ribozom Ribozom 21:55 19.06.2016

Re: I sve to

Cuo sam jednu posalicu vezanu za Pancevo:
- Kada nekom direktoru u Pancevu zena sazna da ima svalerku, obavezno se tog dana oglase sirene za prekomerno zagadjenje vazduha.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 00:40 20.06.2016

Re: I sve to

Sutradan je pogon imao novog šefa smene, a mi nikad nismo saznali šta smo čistili.


Nisi ti ovo dobro promislio. Sada si se otvorio za "ma to je njemu od onog čišćenja" ☻
jasnaz jasnaz 10:22 20.06.2016

: ih

Čak ni Tuborg ni Laško ne smrde tako.


nemoj tako <_<
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 20:29 19.06.2016

Porta Potty

kažem ja lepo, daj onu o autima Nu, dobro,

Na sanduku piše Javno komunalno preduzeće Dimničar, Laboratorija za ... da li opasne materije ili ekološko uklanjanje otpada, nisam siguran. Ali - laboratorija i opasno piše.


Dobro, to beše ponedeljak? Onaj "glavni" smrad koji su svi (svi, svi) osetili, to beše valjda petak veče. Bio je taj smrad i dan do nekoliko dana, ranije, i to preko dana, tu neđe oko podne, no nije dugo potrajao, pa očigledno nije mnogo njih tangirao.

Ok, znam, nije poJenta u ovome konkretnome smradu, već o an general Javnim Smradovima ;>, ali samo kažem da je taj smrad koji se redovno svake godine pojavi, zasigurno "organskog" porekla. Em liči na miomirise iz Zološkog, samo na kvadrat il kub, em mi je svake godine prva asocijacija da se na gradilištu preturila mobilna kenjara ;>

Naravno, kad jedne godine ne bude povod smradu bio stajsko-govnjivi, nećemo ni da saznamo a zbog radi kako rade gornji Javni Smradovi ;>

Nego, ko nikada nije gledao Beckera, ne zna šta je propustio, pa evo klipa apropo gore pomenute "zgode", toplo preporučam da se odgleda do kraja :)

               
omega68 omega68 20:32 19.06.2016

Eto

zbog čega je NEOPHODAN humanitarni centar u Niš.
I još jedan u Ečki
sasaminijature sasaminijature 20:39 19.06.2016

Re: Eto

omega68
zbog čega je NEOPHODAN humanitarni centar u Niš.
I još jedan u Ečki

Gde to gde to!
Pa da Skot, kojeg u Sirbistanu moraju nazivati Skat, mora sazivati vladu a jos nije sacinjena.
ivana23 ivana23 21:13 19.06.2016

***

Stajsko đubrivo, štala, feklalije - samo su neki od opisa kojim su se poslužili Beograđani kako bi opisali neprijatan miris koji se širi duž cele prestonice!


SMRDI KAO U ŠTALI Neprijatan miris se širi Beogradom!
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 21:20 19.06.2016

Re: ***

Eno, nagovaram Jovičića da radi ružu vetrova za taj dan, kod Krkara na starom blogu, pa da vidimo odakle je smrad poticao.
angie01 angie01 21:23 19.06.2016

Re: ***

znaci,

- Dešava se da u ovo vreme se đubre njive i poljoprivredna dobra u okolini Beograda, što može da objasni neprijatan miris. Dodatno ih raspiruje vetar, ali i visoka temperatura - rekao je za "Blic" Darko Glavaš, direktor "Beokom servisa".

gedza.73 gedza.73 21:25 19.06.2016

Re: ***

Šta je ovo, uži centar grada smrdi kao da je pretvoren u štalu?


Mnogi Beograđani koji su ovog petka odlučili da ovu tropsku noć provedu u baštama restorana i kafića, žale se na istu stvar - veliki smrad koji podseća na miris stajskog đubriva. Našoj redakciji javili su se čitatelji i sa Vračara, Dorćola, Voždovca i uskog centra grada.



Seeelo mojeee, lepše od Parizaaa
svarog svarog 21:27 19.06.2016

Re: ***

angie01
znaci,

- Dešava se da u ovo vreme se đubre njive i poljoprivredna dobra u okolini Beograda, što može da objasni neprijatan miris. Dodatno ih raspiruje vetar, ali i visoka temperatura - rekao je za "Blic" Darko Glavaš, direktor "Beokom servisa".



Ovo je stara prica, ponavlja se svako malo kad zatreba
angie01 angie01 21:32 19.06.2016

Re: ***

pa da vidimo odakle je smrad poticao.


njive se djubre ranije,....nikada ovako nije smrdelo- sem, kada je toplo u okolini zoo,...ako je tacno da je pocelo da smrdi kada su se izlili burici i to nesto se razlilo, pa se smrad prosirio,...sta ce da nam specijalno pokaze ruza vetrova,...pri tome, njive nisu tako blizu centru Beograda,...ti kad ides kolima pored njiva na koje je baceno djubrivo, smrad se oseca samo u neposrednoj blizini, cim prodjes straftu, nema vise tog miomirisa.

krkar krkar 21:36 19.06.2016

Re: ***

ako je tacno da je pocelo da smrdi kada su se izlili burici i to nesto se razlilo, pa se smrad prosirio,..


Aman, zaman i pobogu!

Burići nikakve veze sa tim nemaju.

Niti je isti smrad niti lokacija niti sam ikad čuo i za jednu materiju da bi moglo tako da smrdi po celom gradu od 100 litara.

Nije povezano!

gedza.73 gedza.73 21:37 19.06.2016

Re: ***

- Dešava se da u ovo vreme se đubre njive i poljoprivredna dobra u okolini Beograda, što može da objasni neprijatan miris. Dodatno ih raspiruje vetar, ali i visoka temperatura - rekao je za "Blic" Darko Glavaš, direktor "Beokom servisa".




Sad se natovari prikolica stajnjaka i istera u pšenicu skoro pred žetvu.
Ili se razbaca po kukuruzu da budu krupnije kokice.

Nema veze što je skoro kraj juna.

edit

Darko Glavaš
Da li ste, stvarno, čovek koji "drži Beograd u malom prstu"?

- Direktor sam preduzeća koje "pokriva" najrazličitije oblasti kada je u pitanju gradski život, pa je logično da sam upućen u većinu komunalnih problema.
...
Da li je naporan posao da uvek budete upoznati sa svime što se dešava u Beogradu?

- Sam sam birao svoj posao, a celog života vodim se devizom da ako se latim nekog angažovanja, to radim najbolje što umem. Jedan deo i sam sebi namećem, jer želim da uvek budem siguran da je problem sa kojim smo se uhvatili u koštac rešen do kraja.
ivana23 ivana23 21:37 19.06.2016

Re: ***

Taj smrad mi je poznat vec godinama. Dok nije izgradjena zgrada sa restoranom Orao u prizemlju, (stan nam je u Hilandarskoj) moj tata je verovao da je u pitanju smrad iz ZOO vrta. Medjutim i dalje se svakog leta (u navratima) oseca isti grozan miris.
a_jovicic a_jovicic 21:49 19.06.2016

Re: ***

Predrag Brajovic
Eno, nagovaram Jovičića da radi ružu vetrova za taj dan, kod Krkara na starom blogu, pa da vidimo odakle je smrad poticao.

Sa'će, sa'će ... Prvo da utvrdim vreme dešavanja (priznajem ... i ja sam očekivao da će tema da bude "miris" od petka) ... Pretpostavljam da period može da bude od 18:00 pa do jutra u subotu?
angie01 angie01 21:51 19.06.2016

Re: ***

Burići nikakve veze sa tim nemaju.


ups, ja sam shvatila da to objasnjavas,

valjda me ovo dezavuisalo,

Kako su nadležne službe reagovale na izlivanje opasnih materija u centru Beograda pre nekoliko dana (to je onaj glavni grad što je 2 dana smrdeo na ubuđala govna!). Izveštaj iz 1. i 2. ruke, zašto ništa o tome ne znate, zašto ništa nije bilo u medijima i šta će da se desi kad nekog sledećeg puta bude 5 ili 50 ili 500 mrtvih?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 21:52 19.06.2016

Re: ***

a_jovicic
Predrag Brajovic
Eno, nagovaram Jovičića da radi ružu vetrova za taj dan, kod Krkara na starom blogu, pa da vidimo odakle je smrad poticao.

Sa'će, sa'će ... Prvo da utvrdim vreme dešavanja (priznajem ... i ja sam očekivao da će tema da bude "miris" od petka) ... Pretpostavljam da period može da bude od 18:00 pa do jutra u subotu?

Da.
Ne verujem da slonara i majmunara mogu da dobace smradom do centra.
gedza.73 gedza.73 21:57 19.06.2016

Re: ***

Ne verujem da slonara i majmunara mogu da dobace smradom do centra.

Čekaj, zar nije Srahinjića Bana u centru?

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:21 19.06.2016

Re: ***

gedza.73
Ne verujem da slonara i majmunara mogu da dobace smradom do centra.

Čekaj, zar nije Srahinjića Bana u centru.

Ta ulica je sa'ranjena, sada su Beton hala, splavovi i Vračar in vogue za prikazani tip devojaka.
angie01 angie01 22:24 19.06.2016

Re: ***

... i ja sam očekivao da će tema da bude "miris" od petka)


i ja sam tako shavtila.

EDIT:


a evo sta sam nasla, doduse, stara vest, al navodno se desava svake godine- ja onaj smrad od pre neki dan, nikada nisam pre dozivela,

SEZONSKI SMRAD U BEOGRADU
a_jovicic a_jovicic 23:18 19.06.2016

Re: ***

a_jovicic
Predrag Brajovic
Eno, nagovaram Jovičića da radi ružu vetrova za taj dan, kod Krkara na starom blogu, pa da vidimo odakle je smrad poticao.

Sa'će, sa'će ... Prvo da utvrdim vreme dešavanja (priznajem ... i ja sam očekivao da će tema da bude "miris" od petka) ... Pretpostavljam da period može da bude od 18:00 pa do jutra u subotu?

Nije još "ruža" al' evo hronološkog dijagrama po pravcu ...

(klik za uvećanje)

Ipak je sa severa ... tj. tek od 20:15 okreće sa severozapada ... pa se do jutra lagano pomera do severoistoka (vremena po CEST)

EDIT: Evo i "ruže" ...

tyson tyson 01:58 20.06.2016

Re: ***

Nije povezano!




Jukie Jukie 03:15 20.06.2016

Re: ***

gedza.73
Našoj redakciji javili su se čitatelji i sa Vračara, Dorćola, Voždovca i uskog centra grada.



Uski centar grada je dakle Trg Nikole Pašića
apacherosepeacock apacherosepeacock 07:01 20.06.2016

Re: ***

gedza.73
Šta je ovo, uži centar grada smrdi kao da je pretvoren u štalu?


Mnogi Beograđani koji su ovog petka odlučili da ovu tropsku noć provedu u baštama restorana i kafića, žale se na istu stvar - veliki smrad koji podseća na miris stajskog đubriva. Našoj redakciji javili su se čitatelji i sa Vračara, Dorćola, Voždovca i uskog centra grada.



Seeelo mojeee, lepše od Parizaaa


Ne znam kako u Beogradu ali Amsterdam dismr jedno x puta godisnje na stale..

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 07:02 20.06.2016

Re: ***

Po ruži, dakle, ako je sa severa, jesu farme svinja u Foku i Kovilovu.
Davie Davie 07:16 20.06.2016

Re: ***

Po ruži, dakle, ako je sa severa, jesu farme svinja u Foku i Kovilovu.


Hajde sto blogeri nemaju pojma o hemiji, atmosferskom pritisku i pojavama u njihovom gradu jer su ionako poluobavesteni o svemu ali sto novinari ne znaju gde i kako da dodju do informacije, to je problem. No sveobuhvatno neznanje u Srbiji mene ni ne iznenadjuje.
Dakle, u periodu niskog atmosferskog pritiska amonijacna jedinjenja iz kanalizacije se dizu i to je ono sto gradjani osecaju kao smrad za koji im neki objasnjavaju da je nastao kao nusprodukt stajnjaka na njivama 15-20km od centra grada. Kako dodje do razvedravanja i porasta atmosferskog pritiska dolazi i do prekida u pojavi amonijaka iz kanalizacije. Smrad ima veze i sa niskim vodostajem u rekama, nivoom uspora kod kanalizacije itd. Da budem vulgaran, kolko naserete toliko vam i smrdi.

Zato, manite se ruze vetrova i slicnih stvari koje nisu uzrocne, kad nesto ne znate nemojte se ni kurciti.
apacherosepeacock apacherosepeacock 07:27 20.06.2016

Re: ***

Dakle, u periodu niskog atmosferskog pritiska amonijacna jedinjenja iz kanalizacije se dizu i to je ono sto gradjani osecaju kao smrad za koji im neki objasnjavaju da je nastao kao nusprodukt stajnjaka na njivama 15-20km od centra grada. Kako dodje do razvedravanja i porasta atmosferskog pritiska dolazi i do prekida u pojavi amonijaka iz kanalizacije. Smrad ima veze i sa niskim vodostajem u rekama, nivoom uspora kod kanalizacije itd. Da budem vulgaran, kolko naserete toliko vam i smrdi.


Eto. Da sam znala to da kazem komsinici koja mi je objasnila pojavu smradova po Amsterdamu da je sa okolnih farmi. Plus mi smo na vodi (pod vodom) onoliko. More, reka, kanali, e sad mozda preko svega toga i naseremo natprosecno.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 07:36 20.06.2016

Re: ***

Zato, manite se ruze vetrova i slicnih stvari koje nisu uzrocne, kad nesto ne znate nemojte se ni kurciti.

Зар не би, онда, чешће смрдело?
И зашто по целом центру града једнако?
И зашто не смрди на периферији, на Бановом Брду, рецимо?
Ако је од канализације, која је свуда једнако лоша...
Davie Davie 07:38 20.06.2016

Re: ***

Da sam znala to da kazem komsinici koja mi je objasnila pojavu smradova po Amsterdamu da je sa okolnih farmi.


Ne, nego se gospoda iz centra Beograda dave u smradu stajnjaka iz Besnog Foka i Kovilova a seljaci iz Skele, Borce i Ovce disu planinski vazduh iako su oni odmah do tih farmi svinja. Totalno mi nejasno zasto novinari ne pitaju nekog iz Beogradske kanalizacije ili Zavoda za zastitu javnog zdravlja o uzrocima ali ovo je vreme reallity novinarstva.
narcis narcis 07:47 20.06.2016

Re: ***

Dakle, u periodu niskog atmosferskog pritiska amonijacna jedinjenja iz kanalizacije se dizu

to svi starci znamo, al to se dešava kad nema vetra i tačno u ovo vreme, e sag ovija beogradžani vikaju da duva vetar? kako to.
dugo, bar za niš znam, smrdi kad prođeš blizu šakte od kanalizaciju , smrdi i kad je zapušen otvor na odušak kućne kanalizacije, al nisam omirisao baš u ceo niš.
ono jedamput je smrdelo onoliko , al to kad je pobedila opozicija onomad, dal 96 dal 2000 nese sećam, prosipali neki kurac u kožaru i maltretirali ne par dana dok , verovatno, nisu se i sami usmrdeli pa prestalo.
daklem smrde govna kad je mirno i bezvetra al sa vetar nisam čuo na nos još.
Davie Davie 07:49 20.06.2016

Re: ***

Зар не би, онда, чешће смрдело?
И зашто по целом центру град једнако?
И зашто не смрди на периферији?

A ti si isao da njuskas po celom gradu?
Pa nije bas po celom centru smrdelo, nije bas jednako smrdelo i nije da ni ne smrdi i po periferiji. Nije ni u celom gradu isti atmosferski pritisak, nije u celom gradu isti nivo vode u kanalizaciji, nije u celom gradu isti nivo uspora otpadnih voda - mnogo faktora ali nijedan nema veze sa ruzom vetrova koja pokazuje da duva od Kovilova. Kao sto napisah, da tako smrdi od tih farmi kako bi tek disali stanovnici grada koji se nalaze na liniji tih vetrova od Kovilova do centra grada.

Uostalom, svake bogovetne godine imate taj smrad u Beogradu, osete ga oni na Cuburi a ne osete ga oni na 500m udaljenom Crvenom krstu iako su na istom pravcu od Kovilova, ima li tu logike?
Davie Davie 07:56 20.06.2016

Re: ***

daklem smrde govna kad je mirno i bezvetra al sa vetar nisam čuo na nos još.

Pogledaj ruzu vetrova koju je okacio lik odozgo, najjaci vetar je imao "udare" od 1.6-3.3m/s ( ili do 10km/h) i to NNW i NNE sto bi za centar Beograda dalo da duva preko Borce. U Borci nije bilo zalbi na nesnosan smrad. Toliko.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 07:59 20.06.2016

Re: ***

Kao sto napisah, da tako smrdi od tih farmi kako bi tek disali stanovnici grada koji se nalaze na liniji tih vetrova od Kovilova do centra grada.

Uostalom, svake bogovetne godine imate taj smrad u Beogradu, osete ga oni na Cuburi a ne osete ga oni na 500m udaljenom Crvenom krstu iako su na istom pravcu od Kovilova, ima li tu logike?

Не изгледа ми да си у праву. (По страни твој агресиван наступ.)
Ако је од канализације, онда га и ови са Црвеног Крста морају осетити. Немамо ми засебне канализациони системе, и не серу ови по центру смрдљивије него ови по периферији.

Што се тиче атмосферског притиска, нема он те осцилације на тако малој површини које се овде траже -- није реално. Појави више одговарају правци простирања ветрова, мени се чини.

Ја сам поред једне такве смрдљиве фарме дуго времена живео. Ако је ветар ОК, ништа није проблем. Ако дува ка теби -- невоља за врелих дана.

Моје село у ЦГ налази се 60-70 километара ваздушном линијом од мора. Увече, кад смо седели испред куће, неким данима ветар би тако дувао да си осећао мирис морске воде, као да седиш на обали. И сад ћеш ти мени да кажеш како ветрови не могу 15 километара да носе мирисе и распрше их?
narcis narcis 08:10 20.06.2016

Re: ***

Pogledaj ruzu vetrova koju je okacio lik odozgo, najjaci vetar je imao "udare"

jes , ja samsi univerzalni stručnjak pa čće mi to mlogo kaže. PRIZNAJEM SVEČANO ništa mi ne znači to što je čovek okačio, fala njemu na trudu, al brate ne razumemo se svi u sve, bar ja ne.
ja ti napisa svoje iskustvo a ne nauku.
Davie Davie 08:18 20.06.2016

Re: ***

Не изгледа ми да си у праву. (По страни твој агресиван наступ.)

Pa OK, Srbija je zemlja neiscrpno pametnih i obavestenih ljudi. Ti recimo kao covek koji je zavrsio knjizevnost se razumes i u hemiju, bankarstvo, svetsku ekonomiju, statistiku i meteorologiju. Takvih sam u Srbiji sretao na stotine, pogotovo od kad se pojavio google search

Моје село у ЦГ налази се 60-70 километара ваздушном линијом од мора. Увече, кад смо седели испред куће, неким данима ветар би тако дувао да си осећао мирис морске воде, као да седиш на обали. И сад ћеш ти мени да кажеш како ветрови не могу 15 километара да носе мирисе и распрше их?

Uporedjujes delovanje ogromne vodene povrsine sa delovanjem farme od cirka 30-40 hiljada svinja koja se prostire na 50-tak hektara povrsine? Hmm, hajde da se vise ne nastavljamo, prijatan dan.
a_jovicic a_jovicic 08:21 20.06.2016

Re: ***

Davie
Po ruži, dakle, ako je sa severa, jesu farme svinja u Foku i Kovilovu.


Hajde sto blogeri nemaju pojma o hemiji, atmosferskom pritisku i pojavama u njihovom gradu jer su ionako poluobavesteni o svemu ali sto novinari ne znaju gde i kako da dodju do informacije, to je problem. No sveobuhvatno neznanje u Srbiji mene ni ne iznenadjuje.
Dakle, u periodu niskog atmosferskog pritiska amonijacna jedinjenja iz kanalizacije se dizu i to je ono sto gradjani osecaju kao smrad za koji im neki objasnjavaju da je nastao kao nusprodukt stajnjaka na njivama 15-20km od centra grada. Kako dodje do razvedravanja i porasta atmosferskog pritiska dolazi i do prekida u pojavi amonijaka iz kanalizacije. Smrad ima veze i sa niskim vodostajem u rekama, nivoom uspora kod kanalizacije itd. Da budem vulgaran, kolko naserete toliko vam i smrdi.

Zato, manite se ruze vetrova i slicnih stvari koje nisu uzrocne, kad nesto ne znate nemojte se ni kurciti.

Ima samo jedan "malecki" problem ... a to su dva problema ...

1. U pomenutom periodu atmosferski pritisak nije bio nizak ...



2. Objašnjenje "odgovornih" službi je da smrad dolazi upravo sa pomenutih mesta (i još im je malo to što kažu nego tvrde da je to upravo zbog visokog atmosferskog pritiska)

B92: Konačno otkriveno zašto je Beograd bio "u lošem mirisu"

To je rekao direktor Beokom servisa Darko Glavaš i istakao da to nije ništa alarmantno, ni zabrinjavajuće.

Kako je objasnio, širenju neprijatnog mirisa doprinela je i činjenica da je sinoć bila izuzetno visoka temperatura i malo povišen vazdušni pritisak.

"Po rubovima grada imamo mnogo poljoprivrednih domaćinstava, gazdinstava i farmi pa je malo mirisa stiglo ka centru grada. To nije apsolutno ništa uznemirujuće", rekao je Glavaš Tanjugu.


3. Ni vodostaj Save kod Beograda nije bio značajno niži u posmatranom periodu



Pa čak i da mi "neprosvećeni" blogeri u to ne treba da se razumemo ... kako da jedno "ovlašćeno lice" kaže nešto onako i da mu mi poverujemo na reč (još kad vidimo kako se tretiraju hemijski akcidenti u samom centru grada)
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 08:32 20.06.2016

Re: ***

Pa OK, Srbija je zemlja neiscrpno pametnih i obavestenih ljudi. Ti recimo kao covek koji je zavrsio knjizevnost se razumes i u hemiju, bankarstvo, svetsku ekonomiju, statistiku i meteorologiju.

Mislim da je Jovičić tvoju stručnost gore u komentaru utvrdio: nema je -- pritisak nije bio nizak, što je preduslov tvoje teorije.

Uzgred rečeno, završio sam i Matematičku gimnaziju s puno matematika i fizika, i koju godinu Građevinskog fakulteta, i kao klinac išao na ona razna takmičanja iz matematike, fizike i vazduhoplovnog modelarstva, u okviru koje smo se, pomalo, bavili i vetrovima i strujanjima i pritiscima i sličnim -- dugi niz godina. A inače sam prilično radoznao i otvoren čovek, pa sam, s punom pažnjom, saslušao tvoju teoriju, i uporedio je s onim što znam. Nije se uklapala. Jovičić je to moje uverenje učvrstio.
Davie Davie 08:39 20.06.2016

Re: ***

1. U pomenutom periodu atmosferski pritisak nije bio nizak ...

Iz tvoje tabele stoji da je pritisak za ceo period bio ispod normale za Beograd.
Plus iz linka koji si dao Darko Glavas (strucno lice) daje informaciju (pazi sad) da su po obodu grada na Paliluli i Cukarici nalaze farme i da su strucne sluzbe Grada utvrdile da se smrad odatle prenosi u centar Beograda. Ja na to imam samo da dodam da se Cukarica i Palilula nalaze na suprotnim stranama grada i da se pri istom pravcu vetra smrad ne moze preneti u istu tacku.

Ja sam se svojevremeno napustio posao i Srbiju zbog strucnih ljudi koji rade u drzavnim sluzbama. To preporucujem i svima ostalima koji nesto znaju i koji ne zele da ih struicna lica poput Darka Glavasa obavestavaju o tome sta disu, jedu i piju.
a_jovicic a_jovicic 08:39 20.06.2016

Re: ***

Predrag Brajovic
Pa OK, Srbija je zemlja neiscrpno pametnih i obavestenih ljudi. Ti recimo kao covek koji je zavrsio knjizevnost se razumes i u hemiju, bankarstvo, svetsku ekonomiju, statistiku i meteorologiju.

Mislim da je Jovičić tvoju stručnost gore u komentaru utvrdio: nema je -- pritisak nije bio nizak, što je preduslov tvoje teorije.

Ima još ... jel' to kanalizacija zaslužna i za povećani sadržaj čestica većih od 10 mikrometara u pomenutom periodu?


(klik na sliku za širi period)
Davie Davie 08:42 20.06.2016

Re: ***

jel' to kanalizacija zaslužna i za povećani sadržaj čestica većih od 10 mikrometara u pomenutom periodu?


Uticaj talasa saharske vazdusne mase? Daj, farme iz Kovilova i Besnog Foka imaju toliki uticaj na sredinu, mozes ti to malo bolje.
a_jovicic a_jovicic 08:45 20.06.2016

Re: ***

Davie
1. U pomenutom periodu atmosferski pritisak nije bio nizak ...

Iz tvoje tabele stoji da je pritisak za ceo period bio ispod normale za Beograd.
Plus iz linka koji si dao Darko Glavas (strucno lice) daje informaciju (pazi sad) da su po obodu grada na Paliluli i Cukarici nalaze farme i da su strucne sluzbe Grada utvrdile da se smrad odatle prenosi u centar Beograda. Ja na to imam samo da dodam da se Cukarica i Palilula nalaze na suprotnim stranama grada i da se pri istom pravcu vetra smrad ne moze preneti u istu tacku.

Ja sam se svojevremeno napustio posao i Srbiju zbog strucnih ljudi koji rade u drzavnim sluzbama. To preporucujem i svima ostalima koji nesto znaju i koji ne zele da ih stricna lica poput Darka Glavasa obavestavaju o tome sta disu, jedu i piju.



Za Čukaricu lupeta ali opština Palilula je povelika ... i obuhvata pomenutu Padinsku Skelu koja jeste baš u odgovarajućem smeru.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 08:47 20.06.2016

Re: ***

Dakle, u periodu niskog atmosferskog pritiska amonijacna jedinjenja iz kanalizacije se dizu i to je ono sto gradjani osecaju kao smrad

Da te citiram:

Dakle, u periodu niskog atmosferskog pritiska amonijacna jedinjenja iz kanalizacije se dizu i to je ono sto gradjani osecaju kao smrad...


Tog tvog zahtevanog perioda niskog atmosferskog pritiska nema.
Nema činjenica koje potkrepljuju ono što kažeš.
Osim tvog nadobudnog stava, koji jeste činjenica.
a_jovicic a_jovicic 08:53 20.06.2016

Re: ***

Davie
jel' to kanalizacija zaslužna i za povećani sadržaj čestica većih od 10 mikrometara u pomenutom periodu?


Uticaj talasa saharske vazdusne mase? Daj, farme iz Kovilova i Besnog Foka imaju toliki uticaj na sredinu, mozes ti to malo bolje.

A azot-dioksid? ... i to iz Sahare?

Nego da se mi ovde više ne prepucavamo ... te večeri je bilo nečega (dal' je samo vetar i pesak ... il' je neko nešto spaljivao ... il' su hteli Kinezima da iskukaju kredit za rešavanje problema otpadnih voda u Beogradu pa malo pripomogli da gosti to dodatno osete) ... Ne tvrdim da se desio neki Bopal ali sve ovo pokazuje opšte stanje službi koje treba da vode računa o našem zdravlju ... i zato moramo da ih stalno pritiskamo ... čak i mi "neuki" blogeri ... ne bi li se jednog dana prizvali pameti.
Davie Davie 09:13 20.06.2016

Re: ***

Tog tvog zahtevanog perioda niskog atmosferskog pritiska nema, to jest -- bilo ga je onda kad nije smrdelo, pšre smrada.
Nema činjenica koje potkrepljuju ono što kažeš.
Osim tvog nadobudnog stava, koji jeste činjenica.


O pametnjakovic koji je napustao fakultete i na kraju zavrsio ono sto je bilo najlakse

Dakle, koliki je normalan atmosferski pritisak za Beograd? I koliki je bio 17-tog u petak ako je toga dana smrdelo po Beogradu? Uporedis ta dva podatka bez da verujes meni ili Glavasu. Podsecanje, normalan vazdusni pritisak na 0mnv je 1013mb a na svakih 100m opada za 11mb. Posto si isao u matematicku gimnaziju izracunas na osnovu nadmorske visine normalan atmosferski pritisak za Beograd i uporedis ga sa tabelom, genije.

Za Čukaricu lupeta ali opština Palilula je povelika ... i obuhvata pomenutu Padinsku Skelu koja jeste baš u odgovarajućem smeru.


Pa lupeta i za Palilulu, 50-tak hiljada svinja i 15-tak hiljada goveda (ako ih danas uopste ima toliko u bivsem ataru PKB-a) su razasuti po povrsini 5 puta vecoj nego sto je centar Beograda, gusio bi se i Zemun i Novi Beograd od Besnog foka ili Padinske skele ( a procitah ovde da je samo centar u pitanju) jer su oni na pravcu NNW ( sa NNE nema nijedne farme). Znaci, koncentracija farmi nije u jednoj tacki, razasute su na 20-25km duz zrenjaninskog druma tako da je neverovatno da se taj amonijak salje samo u jednu usku zonu Beograda.

A azot-dioksid? ... i to iz Sahare?

Poslali vam ovi iz hemijskog kompleksa Panceva? A iz tabele se vidi da je NO2 bio povisen dan ranije od smradnog dana, na Zelenom brdu.

EDIT.

Zelim da se izvinem Brajovicu i jovicicu ali sam ekstremno tankih zivaca kad iz javnih sluzbi koji se brinu o gradjanima dodje tako nemusta, nestrucna i neodgovorna izjava "strucnih" lica. Kao obican gradjanin ne mogu da nista preduzmem protiv njihovog salabajz rada ali me nervira kad se uzme zdravo za gotovo ono sto oni serviraju. U svakom slucaju prijatan dan i dovidjenja.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:36 20.06.2016

Re: ***

Dakle, koliki je normalan atmosferski pritisak za Beograd? I koliki je bio 17-tog u petak ako je toga dana smrdelo po Beogradu?

U petak je od ujutro atmosferski pritisak rastao. Smrdelo je tek u kasno popodne. Nema logike da iz kanalizacije curi nagore, a pritisak se povećava, to jest kada gušća vazdušna masa pritiska, kao zatvarač, kanalizacione otvore.

Uzgred, prilično si ružno agresivan. Bez potrebe. Ubediš me, i ja ću skloniti svoju teoriju.

Uzgred broj dva, mi svi koji živim u centru grada, decenijama, znamo za fenomen smrada iz kanalizacije (po zgradama, tačkasto), i to u petak uveče i predveče nije bio taj smrad.

Ukratko: tvoja teorija ima veliku manu -- nema niskog atmosferskog prtiska u vreme smrada, a on je njen preduslov. (Taj dan 992-993, prosečan je 1001.)
Davie Davie 10:31 20.06.2016

Re: ***

Ukratko: tvoja teorija ima veliku manu -- nema niskog atmosferskog prtiska u vreme smrada, a on je njen preduslov. (Taj dan 992-993, prosečan je 1001.)


Haha, sad mi je jasno zasto nisi zavriso Gradjevinu nego Filoloski. Pa jel 992 manje od 1001 (plus sto na onoj tabeli pise da varira od 975 do 994)? Ako je manje onda je nizak pritisak, nije ni normalan a ni povisen kako tvrdi Darko Glavas iz strucnih sluzbi grada Beograda. Povlacim izvinjenje za tebe Brajovicu, ti si neopevana budala koja stalno zeli da bude u pravu. Sa takvima ne raspravljam.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:47 20.06.2016

Re: ***

Davie
Ukratko: tvoja teorija ima veliku manu -- nema niskog atmosferskog prtiska u vreme smrada, a on je njen preduslov. (Taj dan 992-993, prosečan je 1001.)


Haha, sad mi je jasno zasto nisi zavriso Gradjevinu nego Filoloski. Pa jel 992 manje od 1001 (plus sto na onoj tabeli pise da varira od 975 do 994)? Ako je manje onda je nizak pritisak, nije ni normalan a ni povisen kako tvrdi Darko Glavas iz strucnih sluzbi grada Beograda. Povlacim izvinjenje za tebe Brajovicu, ti si neopevana budala koja stalno zeli da bude u pravu. Sa takvima ne raspravljam.

Bojim se da si se ti zapetljao a izlaza nemaš. Pritisak je tog celog dana od jutra rastao. Sam si već u prvom komentaru rekao da smrad-curenje prestaje kad pritisak poraste. On je bio na svom maksimumu dnevnom kad je zasmrdelo. Nema logike, zar ne? Nešto nisi dobro sklopio.

Uzgred, tabela pritiska koju gledaš je za 7 dana, ali ti to, izgleda, nisi primetio. Minimalni pritisak je bio tri-četiri dana ranije. Kad nije smrdelo. Kako stručnjaku može tako nešto da promakne?

Uglavnom, to što pričaš nema svoje dobre temelje. O tome se jedino radi.

Infantilno je vređati ljudi ako nemaš valjan odgovor na njihove primedbe. Baš infantilno. A neuravnoteženo čas davati čas povlačiti izvinjenja.

Nisam siguran da si ti taj stručnjak u kog bih se pouzdao.
Оvo tvoje je stručna i lepo zvučeća teorija koja se ne uklapa u činjenice. Ili da promenimo činjenice ili stručnjaka?

P.S.
Ја сам с Јовичићем, рекао бих, дао радну хипотезу. Њу може свако да оповргне. Она нема ниједан атрибут ауторитета: нит сам ја стручњак, нити има потпуност података, нити је доказана. Ја сам дао идеју одакле може да дође смрад, Јовичић дао податке који су се некако уклопили -- правац ветра за тај дан се поклопио са претпоставком.

Проблем је што је, на правди бога, и то твоје што износиш шупље, штавише -- у колизији са метео подацима од тог дана. И то је то. Ende.

P.P.S.
Мислим, чак и ако је тачно да је из канализације, твоје објашњење процеса онда није добро. Нешто ти фали. Мора друго објашњење физичко-хемијских догађаја да се понуди.
elenold elenold 13:04 20.06.2016

Re: ***

Davie
...
Ja sam se svojevremeno napustio posao i Srbiju zbog strucnih ljudi koji rade u drzavnim sluzbama. To preporucujem i svima ostalima koji nesto znaju i koji ne zele da ih struicna lica poput Darka Glavasa obavestavaju o tome sta disu, jedu i piju.. .


Ne znam šta da ti kažem na ovo. A interesuje me kakava su iskustva u inostranstvu.
A što se tiče smrada, da mi Krkar ne zameri mnogo, njega je bilo i biće,
a ko preživi pisaće.
zilikaka zilikaka 21:55 20.06.2016

Re: ***

Stajsko đubrivo, štala, feklalije - samo su neki od opisa kojim su se poslužili Beograđani kako bi opisali neprijatan miris koji se širi duž cele prestonice!

Ne znam kako je i koliko kod vas smrdelo. Još manje znam da li to ima veze sa prosipanjem o kojem priča Krkar ali, mi sličnu priču imali na lokalu pre 5-6 godina.

Danima smrdeo ceo grad na štalu. Klasičan miris štale. Dugo se ćutalo, ljudi postavljali pitanja, nadležni se pravili ludi, a onda posle objavili da smrad potiče sa farme KPZ doma koja se nalazi na obodu grad.
Prvo što stvar ne pije vodu je što se smrad jaće osećao u delovima grada koji su daleko od farme, a drugo, ja imam neki blesav osećaj pa kad negde ima valjda nekih jedinjenja koje baš nisu vitamini, počinje specifično da mi lepi jezik.
Znam šta pričam, probano mnogo puta u Pančevu.

Zovem kumu koja vodi takve kontrole u higijenskom zavodu u susednom gradu. To joj poso da zna.
KAže da oni nisu pozvani, od kolega iz Zr nije ništa čula, ali sudeći po opisu, to je nešto na bazi sumpora, neka hemija, verovatno potiče iz Del.. i da gledamo da što manje to udišemo kako znamo i umemo, a da će se verovatno zataškati jer se to inače tako i radi.

Dakle, garant im se nešto il prosulo il izlili, a onda proglasili da je farma.

Uzgred, ta farma postoji decenijama i nikad ni pre ni posle se nije pojavio sličan smrad.
mariopan mariopan 19:42 22.06.2016

Re: ***

angie01
znaci,

- Dešava se da u ovo vreme se đubre njive i poljoprivredna dobra u okolini Beograda, što može da objasni neprijatan miris. Dodatno ih raspiruje vetar, ali i visoka temperatura - rekao je za "Blic" Darko Glavaš, direktor "Beokom servisa".


Будала.
Идиот.
mariopan mariopan 19:50 22.06.2016

Re: ***

Извињавам се, обавестила сам модератора, случајно, уместо да куцнем препоруку.
jednatanja jednatanja 21:20 19.06.2016

Auu

šta reći...hemičar u meni vriska i kune. A kakve su posledice, podseća me na ovo (iz 2011), i on je "asistirao". Sramota za gradsku službu.
krkar krkar 21:30 19.06.2016

Re: Auu

jednatanja
šta reći...hemičar u meni vriska i kune. A kakve su posledice, podseća me na ovo (iz 2011), i on je "asistirao". Sramota za gradsku službu.


Ma nema brige, rekao hemijski stručnjak Fri da mu je javio hemijski stručnjak Tadić da nije opasno za nas. To su specijalne materije koje truju samo izvorne demokrate, one nepotkupljive. Nas ostale neće
freehand freehand 21:36 19.06.2016

Re: Auu

Ma nema brige, rekao hemijski stručnjak Fri da mu je javio hemijski stručnjak Tadić da nije opasno za nas. To su specijalne materije koje truju samo izvorne demokrate, one nepotkupljive. Nas ostale neće

Sreća te su specijalci Krkar i Toma Nikolić uspeli da spreče bivšu vlas' da napravi pomor po vračaru tako što su iz neobezbeđenog kamioneta na kome piše Dimničar prosuli iz neobezbeđenih burića koji su ispali kroz nezaključana vrata i iz njih iscuri nešto za šta oba specijalca opravdano sumnjaju da je plutonijum pomešan sa antraksom.
Biuvša vlas' to, naravno, pokušava na sve načine da zataška, što joj, naravno, nbeće uspeti jer se Krkar specijalnim predajnikom ugrađenim u kacigom žalio Angeli.
krkar krkar 21:38 19.06.2016

Re: Auu

freehand
Ma nema brige, rekao hemijski stručnjak Fri da mu je javio hemijski stručnjak Tadić da nije opasno za nas. To su specijalne materije koje truju samo izvorne demokrate, one nepotkupljive. Nas ostale neće

Sreća te su specijalci Krkar i Toma Nikolić uspeli da spreče bivšu vlas' da napravi pomor po vračaru tako što su iz neobezbeđenog kamioneta na kome piše Dimničar prosuli iz neobezbeđenih burića koji su ispali kroz nezaključana vrata i iz njih iscuri nešto za šta oba specijalca opravdano sumnjaju da je plutonijum pomešan sa antraksom.
Biuvša vlas' to, naravno, pokušava na sve načine da zataška, što joj, naravno, nbeće uspeti jer se Krkar specijalnim predajnikom ugrađenim u kacigom žalio Angeli.


Jebote, u koju sam ja školu išao kad nisam sve ovo naučio u osmoljetki nego sam morao toliko posle još da se školujem i opet ne mogu da zamislim sve što ovaj eminentni stručnjak može da nadrobi.


freehand freehand 21:40 19.06.2016

Re: Auu

Jebote, u koju sam ja školu išao kad nisam sve ovo naučio u osmoljetki nego sam morao toliko posle još da se školujem i opet ne mogu da zamislim sve što ovaj eminentni stručnjak može da nadrobi.

Nije trebalo da fališ iz te osmoljetke.
krkar krkar 23:00 19.06.2016

Re: Auu

Nije trebalo da fališ iz te osmoljetke.


Nadoknadio sam posle. Meni ta nije jedina.
freehand freehand 23:11 19.06.2016

Re: Auu

krkar
Nije trebalo da fališ iz te osmoljetke.


Nadoknadio sam posle. Meni ta nije jedina.

To je tužno. I Toma voli tu priču.
krkar krkar 23:16 19.06.2016

Re: Auu

To je tužno. I Toma voli tu priču.




Oprema za šenjenje pred Lepim Borisom u svim uslovima.
AlexDunja AlexDunja 21:34 19.06.2016

dobro

daj sad taj trač, i koji bloger?
radule?
a_jovicic a_jovicic 21:51 19.06.2016

Re: dobro

AlexDunja
daj sad taj trač, i koji bloger?
radule?

Ja "tipujem" da Krle smenjuje Tasovca
narcis narcis 21:53 19.06.2016

Re: dobro

a_jovicic
AlexDunja
daj sad taj trač, i koji bloger?
radule?

Ja "tipujem" da Krle smenjuje Tasovca

sjaši kurta da uzjaše murta
AlexDunja AlexDunja 21:54 19.06.2016

Re: dobro

Ja "tipujem" da Krle smenjuje Tasovca

au!
freehand freehand 21:58 19.06.2016

Re: dobro

a_jovicic
AlexDunja
daj sad taj trač, i koji bloger?
radule?

Ja "tipujem" da Krle smenjuje Tasovca

To bi bilo ok i korektno, posle tolikog trtuda da se objasni Vučićeva blagorodnost da se sad preuzme odgovornost.
krkar krkar 23:21 19.06.2016

Re: dobro

radule?


Ma kakav Radule, to ne dodirujem iz higijenskih razloga. Čak ni u tračevima.
krkar krkar 23:28 19.06.2016

Re: dobro

smenjuje



Toplo, toplo!

Jeste o smeni ali nema veze ni sa Krlom ni sa Tasovcom.

Jedna do sada mnogo bezuspešnija stranka mada nikad se ne zna ko sa kime može da koalira, ovde je sve moguće.

Ali ako uspe mogli bismo da imamo 2 blogera koji su šefovi stranaka.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana