Film| Istorija| Ljubav| Nostalgija| Politika

Tribunj je nas?!

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron RSS / 29.07.2016. u 07:54

Ne citam vise cesto blog B92. U prethodna 2 dana sam malo nadoknadjivala propusteno. Uglavnom Krkarove tekstove. Nisam htela da uzurpiram prostor svojim pricama, zato cu ovde, u svojoj kuci (vikendici). 

Odrasla sam na moru. Uglavnom u Tribunju, svojevremeno majusnom selu koje se sastojalo od kamenog ostrva, kamenim mostom spojenog sa kopnom i zaledja. U zaledju su bili brdo/groblje Sovlje, Zamalin, gde je drzao kafic Miso Kovac, od kog su moji roditelji imali kljuc. Misova kuca je bila iznad kafica. Ispred parkiran Moto Guzzi koji je vozila njegova zena, cuvena lepotica, Splicanka, Anita, Badurina, Miss Bambi, kojoj je duga kosa na motoru padala sve do sedista Moto Guzzija koji je obicno vozila u sorcu. Njihova cerka Ivana je bila zaljubljena u mog brata, a ja u njenog brata Edija, koji je godinu dana posle poslednjeg susreta 1991. poginuo negde na ratistu.

Moj tata je bio pilot JNA, otisao u Vazduhoplovnu gimnaziju u Mostaru jos kao dete od 14g. Nije preterano mario za JNA, to se nekako podrazumevalo. Bio je dete Slobodana Pokrajca, Srbina iz Varivoda u Hrvatskoj, koji je ostao siroce pre rata i jos kao dete regrutovan u Sestu Licku 1941. Bio je nosilac Partizanske spomenice i vrlo nezgodan covek. Pred kraj rata se posvadjao sa samim Titom, a malo posle bio penzionisam pre vremena, jednog dana tata ce mi valjda ispricati zasto, secam se da je rekao nesto o Golom Otoku sto nije bilo popularno. Deda se pomalo druzio sa Kocom Popovicem, koji je takodje imao kucu u Tribunju, na ostrvu, sve do osamdeset neke,kad je kucu prodao nekoj balerini. Deda nije bio omiljen covek. Bio je cutljiv i sumnjicav. Bio je zenskaros. Ziveo je mimo sveta. Kad su ga penzionisali, kupio je plac u Tribunju i napravio kucu. Iako je imao porodicu, preselio se u tu kucu, cim je mogao. Moje prve uspomene iz detinjstva vezane su za dolazak u Tribunj, vozom, sezonsko ciscenje kuce koje je organizovala moja Baba Mira. Tokom ciscenja smo nalazile ljubavne trofeje prethodne sezone. Imala sam mozda 4 godine kada sam nasla zlatni lancic na kom je pisalo "Tea". O Baba Miri sam pisala ranije (Drugarica Mira). Baba i Deda su se razveli kada sam imala 5 god. 2 godine kasnije, Deda je ozenio Baba Jagu, Jagicu, Jagodu, Hrvaticu, kojoj nikad nije do kraja verovao. Zivo se secam da je svali put kad ona skuva kafu, on, kad se ona okrene, brzo zamenjivso soljice, njenu i njegovu, za svaki slucaj. 1992. Deda Poki se razboleo, dobio rak pluca (pusio je Laru, 3 kutije dnevno). Dosao je sa Jagodom u Beograd na lecenje, u medjuvremenu je poceo rat u Krajini, i on je ostao, da umre u Srbiji. Iako je imao Grobnicu na Sovlju, moji su ga sahranili u Sapcu, odmah pored Marisavljevica (Baba Mirine familije). Baba Jaga je oko sahrane spavala kod Baba Mire. Bizarna situacija. Baba Mira joj je uplakanoj stalno ponavljala: "Brate Jagoda, ja ne znam sta si ti na njemu nasla. Ja kad sam ga upoznala, bar je bio lep!". Baba Jaga sada ponovo zivi u Tribunju. Mi smo joj jedina rodbina. Svoj deo kuce je prepisala najvecem diplomati moje porodice, mojoj mami, od "miloste" nazvanoj Glumica. Da deda zna da je deo njegove kuce nasledila njegova snaja, ustao bi iz groba u Sapcu.

Tata je sad Pukovnik u penziji. Ne znam kojiko smem da pisem o tome sta je on radio, a da se ne naljuti. Posle Vazduhoplovne Gimnazije u Mostaru, otisao je na Akademiju u Zadar. Prva sluzba mu je bila u Puli, gde sam se ja za malo rodila, a zatim je prebacen u Tuzlu, na Aerodrom Dubrave. Dubrave pamtim po proslavama dana RV i PVO, 21 maja, gde smo mi, deca, uzivali po hangarima, poligonima, ucionicama i sumama (secam se da sam tu prvi put videla dazdevnjaka uzivo). Secam se nekih zivopisnih likova, o kojima bi se mogao napraviti Yu Top Gun: Brke (Savic Ranjdel, iz okoline Cacka, pilot ozenjen Italijankom iz Pule, Magdom, koja nikad nije naucila da kuva. Brka je radio sve po kuci, ali zato, kad bi Magda zaspala, on zapocinjao novi zivot u baru Hotela Bristol. To su znali svi osim Magde. Jednu noc oko ponoci, Magda se probudila i videla da nem Brke. Panicno je telefonirala, a ljudi su joj mirnim glasom odgovarali, da je sve OK, da je Brka u Bristolu), Cvaje (Florian, NeZnamKako, Slovenac koji je vozio Fuega i pio Bombay Saphire. radio je u Libiji dosta, imao prvi video rekorder. Ja sam se druzila sa njegovim sinom jedincem, Hugom, koji je tragicno poginuo na ronjenju pre 10ak god i ostavio iza sebe mladu zenu i dvoje dece. Udario ga neki idiot gliserom dok je ovaj izronjavao, iako je bio obelezen), Pandze (komandant eskadrile, posle Rileta, Ristomanova, celicna disciplina, kratka kosa, jednom recju - Iceman)... Tata je voleo da leti. Druge stvari u vojsci ne preterano. Medjutim, dobro je govorio engleski i zavrsio komandno-stabni kurs i jos neki, pa su ga prebacili sa funkcije Komandanta I osnivaca eskadrile u Ladjevcima, kod Kraljeva, u KOS. Tu se nije nauzivao. Leteo je tek ponekad. Tad je vec imao Zlatni letacki znak i bio instruktor letenja za sta je sve manje imao prilike. Stalno su ga mamili mestom Atasea, ali je uvek nekako bio drugi na listi. Verovatno opet zbog jezika, ostrog. Porodicna tradicija... Penzionisao se posle NATO bombardovanja, posto je proveo 21 dan u Strazevici, gde je citajuci stranu literaturu provalio kako se detektuje Stelt. NIkad njegovo ime nije bilo pomenuto u tom konetkstu. Tatu boli penzija. On vise ne zeli da vidi aje u penziji otkrio svoju staru ljubav - pevanje. Pricao nam je da je u osnovnoj skoli bolje pevao od njegovog skolskog druga, Sabana Saulica. Sad tata peva bariton u Prvom Srpskom pevackom drustvu, gde ga mustra neka Ruskinja, ista kao Pandza.   

Sta sam ono htela da kazem... Zivot pise drame. 

 

Atačmenti



Komentari (231)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

predatortz predatortz 08:07 29.07.2016

Hej :)

a zatim je prebacen u Tuzlu, na Aerodrom Dubrave. Dubrava se zivo secam, proslava dana RV i PVO, 21 maja, gde smo mi, deca, uzivali po hangarima, poligonima, ucionicama i sumama (secam se da sam tu prvi put videla dazdevnjaka uzivo).


Može biti i da smo se sretali...

Re: Hej :)

Kako se zoves? :)
predatortz predatortz 08:52 29.07.2016

Re: Hej :)

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Kako se zoves? :)


Dobar pokušaj!
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:11 29.07.2016

Re: Hej :)

his name is Preda, Colonel Preda. (изговара се као "Бонд, Џејмс Бонд." )
urbana_gerila urbana_gerila 11:44 29.07.2016

majkumustaru,


sve sam više razočaran sobom, zanosio sam se da je hrabrost to što sam onomad, dok je još bio živ, kritikovao tita*, a danas, bre, vidim da nije bilo kuće u kojoj to nije bio uobičajeni modus vivendi, i da taj tito ne samo da nije bio omraženi diktator sa rukama krvavim do lakata nego je bio obična devojčica - kada čak i javni apopularizatori golog otoka i kosovci nisu imali frku da ga ne ispoštuju.

*samo zlonamerni mogu da pomisle da to što već frtalj veka sam sebe lupim po prstima uvek kada se setim tih seruckanja - ima uporište u zbilji.

Re: majkumustaru,

urbana_gerila

sve sam više razočaran sobom, zanosio sam se da je hrabrost to što sam onomad, dok je još bio živ, kritikovao tita*, a danas, bre, vidim da nije bilo kuće u kojoj to nije bio uobičajeni modus vivendi, i da taj tito ne samo da nije bio omraženi diktator sa rukama krvavim do lakata nego je bio obična devojčica - kada čak i javni apopularizatori golog otoka i kosovci nisu imali frku da ga ne ispoštuju.

*samo zlonamerni mogu da pomisle da to što već frtalj veka sam sebe lupim po prstima uvek kada se setim tih seruckanja - ima uporište u zbilji.

Mislim da su frku imali. Tj, znam da jesu. Moj deda to nije radio javni, nego licno. zbog toga Je mlad penzionisan I ziveo Je od boracke prevremene penzije. Od toga placao svojoj prvoj, nezaposlenoj zeni, alimentaciju. Mog tatu su poslali u vazduhoplovnu gimnaziju zato sto Je bio zdrav I da bi imali jedna usta manje Za stolom.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:37 29.07.2016

Re: majkumustaru,

a danas, bre, vidim da nije bilo kuće u kojoj to nije bio uobičajeni modus vivendi, i da taj tito ne samo da nije bio omraženi diktator sa rukama krvavim do lakata nego je bio obična devojčica


izgleda da je u Srbiji samoj mnogo jači igrač bio kosmajski odred
nego sam Stari, a da su bili dovoljno lukavi i da su skrivali realnost od njega, a i gde je starom partizanu razum mogao biti u poslednjoj dekadi života?

neobjašnjivo je, na drugi način, kako su imali kapacitet da podignu milionske proteste, osvoje apsolutnu vlast, da nahuškaju i sever i zapad i istok i jug, da ih gurnu u vatru, izgube sve, i ostanu na vlasti do dana današnjeg?!

edit, bro, nekako slično i glasi jedno od 45 pitanja iz testa opšte kulture na prijemnom na hibru ju.
kleinemutter kleinemutter 20:02 29.07.2016

Re: Hej :)

Može biti i da smo se sretali...

Možda sam ja sretala vas oboje! Aerodrom na Dubravama, više u Živinicama nego u Tuzli??

Re: Hej :)

SECAM se I tih Zivinica... Kao da Je sve to bilo u nekom preproslom zivotu

Re: Hej :)

Da
Aerodrom Tuzla Je u Dubravama
Aerodrom u Zadru Je u Zemuniku
Aerodrom u Mostaru Je u bio u Rodocu, kod Fabrike Soko

Cvaja Je bio probni pilot. Sa njim Je jos bio Rade, koji je igrao odbojku sa tatom. Secam se kako su se jednom zavadili Kad mu Je rade u nekoj raspravi rekao:
- Kako te nije sramota? Partijski sekretar, a lazes. :)
Bio Je I jedan sto su ga zvali Les. Njegova zena, Beba, Mostarka, nosila Je pletenice, one sitne, kao crniknja. Lesa su zezali da ih on plete.
Spiridon Spiridon 08:08 29.07.2016

..



uvek kad procitam lep tekst, nesto me tera da izaberem muzicku podlogu.

Kod tebe sam se dvoumio

mozda ipak ova

Re: ..

Mogu obe ili


Re: ..

Volim ovaj spot[url=http://www.dailymotion.com/video/x4i0l88_haustor-moja-prva-ljubav_music][/url]

Nadimci

Deda je svima davao nadimke:
Moja mama - Glumica
Baba Mira - Dunda
Veljko, moj brat od tetke - Budjoni (imenovan kao dete of 2-3 god)
Kajbus - Deda moje drugarice Sandre Kocijan, koju godinama trazim po svetu, cula sam da je psihijatar u Zagrebu
Likota - muz moje tetke, Dusan Gostivic, kom je tata bio neki General Gostovic, mislim da se zvao Branislav...
emsiemsi emsiemsi 09:11 29.07.2016

Re: Nadimci

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Deda je svima davao nadimke:
Moja mama - Glumica
Baba Mira - Dunda
Veljko, moj brat od tetke - Budjoni (imenovan kao dete of 2-3 god)
Kajbus - Deda moje drugarice Sandre Kocijan, koju godinama trazim po svetu, cula sam da je psihijatar u Zagrebu
Likota - muz moje tetke, Dusan Gostivic, kom je tata bio neki general Gostovic, mislim da se zvao Branislav...

Занимљиво сећање.
Успут --- има ли у томе месту икоји Србин или су сви протерани ?
Успут 2 --- мораш ли да пазиш да не кажеш нешто екавицом ?

Re: Nadimci

Ne znam da li ima jos koji Srbin u Tribunju. Ja I moji svi, sa izuzetkom mame, Glumice, pricamo cistu ekavicu I trazimo u Kolonijalnoj radnji HLEB.

Re: Nadimci

emsiemsi
Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Deda je svima davao nadimke:
Moja mama - Glumica
Baba Mira - Dunda
Veljko, moj brat od tetke - Budjoni (imenovan kao dete of 2-3 god)
Kajbus - Deda moje drugarice Sandre Kocijan, koju godinama trazim po svetu, cula sam da je psihijatar u Zagrebu
Likota - muz moje tetke, Dusan Gostivic, kom je tata bio neki general Gostovic, mislim da se zvao Branislav...

Занимљиво сећање.
Успут --- има ли у томе месту икоји Србин или су сви протерани ?
Успут 2 --- мораш ли да пазиш да не кажеш нешто екавицом ?


Naidjoh na FB na nesto interesantno:
https://www.sott.net/article/292941-Truth-and-lies-about-the-break-up-of-Yugoslavia-Forget-Milosevic-this-was-a-US-operation-from-start-to-finish
ecce-florian ecce-florian 09:56 29.07.2016

jbg

Ja otvorioJo oba fotosa u prilogu , sve misleći da će bar jedan biti Badurina na motoru, kad ono, međutim

Re: jbg

Imam puno slika iz Tribunja sedamdesetih I osamdesetih. Kacicu kad ih povadim. Nemam Badurinu na Guzziju, sorry :)

Re: jbg

Ovako se ja secam Anite. Ona Je bila jedva 10ak g starija od mene. Posle Je farbala kosu u plavo. Sorc Je dosta dugo sportala, do 40tih
[url=http://2.bp.blogspot.com/-IOLZ5YKoyKU/U4KyTrqHYiI/AAAAAAAAVAA/g7lcwarvol0/s1600/anita-yugopapir-5.jpg][/url]

Re: jbg

Mislim da Edi nije bio njen sin, osim ako ga nije rodila maloletna.

Imala Je neki drzak osmeh I tada, Kad jos nije bilo filera, a ona imala tanka usta, crtala Je usta olovkom da izgledaju napucena. Kad pomislim na Anitu Badurinu, pomislim na taj osmeh I Moto Guzzi, kasnije Torri.
ecce-florian ecce-florian 17:12 29.07.2016

Re: jbg

u jbt, meni Moto Guzzi uvek iš'o uz vojnu policiju. Mor'o sam malo da proguglam neku sličku, ne mogu ni da zamislim kako je izgledalo. I evo jedna drugarica iz Kubu, isto crna kosa ( nije baš do sedišta), Moto Guzzi Nevada 750 model počeo da se pravi 1990. , mogao bi biti....



edit
na uniforme se baš ne palim mnogo, al' bajkerke su sasvim druga priča ( naročito endurače :)o motocross da i ne govorim )
Atomski mrav Atomski mrav 17:39 29.07.2016

Re: jbg

Ali Moto Guzzi... (znam da se čita Guci ali jbg)
angie01 angie01 18:11 29.07.2016

Re: jbg

Mislim da Edi nije bio njen sin, osim ako ga nije rodila maloletna.


Anita je 53. godiste, Edija je rodila 1975.

Edi nije poginuo na ratistu, nego pod nekim nerazjasnjenim okolnostima u Zagrebu-imao je prostrelnu ranu na glavi, koju je navodno sam sebi napravio- u sta niko nije verovao,...naknadno je kazu, utvrdjeno da nije ona bila uzrok smrti, nego sepsa.

Anita Baturina danas drzi restoran u Tribunju,gde se trajno preselila,koji je otvorila u nekadasnjoj porodicnoj vikendici.


tyson tyson 18:26 29.07.2016

Re: jbg

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Ovako se ja secam Anite. Ona Je bila jedva 10ak g starija od mene. Posle Je farbala kosu u plavo. Sorc Je dosta dugo sportala, do 40tih
[url=http://2.bp.blogspot.com/-IOLZ5YKoyKU/U4KyTrqHYiI/AAAAAAAAVAA/g7lcwarvol0/s1600/anita-yugopapir-5.jpg][/url]


tyson tyson 18:27 29.07.2016

Re: jbg

I evo jedna drugarica iz Kubu, isto crna kosa ( nije baš do sedišta), Moto Guzzi Nevada 750 model počeo da se pravi 1990. , mogao bi biti....

Gre'ota bre; težak je to motor za žene. Vidi ovu mučenu Kubanku, kakve je butine nabildala hrvući se sa zveri od Guzzija!


krkar krkar 18:35 29.07.2016

Re: jbg

tyson
I evo jedna drugarica iz Kubu, isto crna kosa ( nije baš do sedišta), Moto Guzzi Nevada 750 model počeo da se pravi 1990. , mogao bi biti....

Gre'ota bre; težak je to motor za žene. Vidi ovu mučenu Kubanku, kakve je butine nabildala hrvući se sa zveri od Guzzija!




Aman, Yamaha Virago!
ecce-florian ecce-florian 18:54 29.07.2016

Re: jbg

krkar
tyson
I evo jedna drugarica iz Kubu, isto crna kosa ( nije baš do sedišta), Moto Guzzi Nevada 750 model počeo da se pravi 1990. , mogao bi biti....

Gre'ota bre; težak je to motor za žene. Vidi ovu mučenu Kubanku, kakve je butine nabildala hrvući se sa zveri od Guzzija!




Aman, Yamaha Virago!


aman bre Krkiša, samo za tvoje oči, skroluj ga malo nisam ga sakatio da lakše mož da pročitaš. Plus i na pipanje Virago je u liniji a ovi V popreko

Sad će da bude: dobrpo, al ona nije Kubanka već Filipinka, jbg
ecce-florian ecce-florian 18:58 29.07.2016

Re: jbg

@tyson
Vidi ovu mučenu Kubanku, kakve je butine nabildala hrvući se sa zveri od Guzzija!


a možda voza nešto stojeći, neko motokrosče :), oće to od toga

Re: jbg

Hvala Za update. Mislim da se razvela od Misa, neposredno posle Edijeve smrti. Nisam pratila, bilo mi ruzno.

Re: jbg

angie01
Mislim da Edi nije bio njen sin, osim ako ga nije rodila maloletna.


Anita je 53. godiste, Edija je rodila 1975.

Edi nije poginuo na ratistu, nego pod nekim nerazjasnjenim okolnostima u Zagrebu-imao je prostrelnu ranu na glavi, koju je navodno sam sebi napravio- u sta niko nije verovao,...naknadno je kazu, utvrdjeno da nije ona bila uzrok smrti, nego sepsa.

Anita Baturina danas drzi restoran u Tribunju,gde se trajno preselila,koji je otvorila u nekadasnjoj porodicnoj vikendici.



Nesto razmisljam, Edi nije bio ni prvi ni poslednji koji Mi je umro.
Prvo Je bio neki sto su ga zvali Pendek. Pao sa terase u dugom osnovne.
Onda Edi
Posle Carli - rak
Ivan - isto neki rak ...
Strasno
tyson tyson 23:59 29.07.2016

Re: jbg

Aman, Yamaha Virago!

Dobro, de, ko će da gleda; jeste, piše yamaha sa strane. I dalje mislim da je to pretežak motor za žensko, pa kako bude.


Re: jbg

Ovo Je bio maaaali Guzzi. Proveli sam pola sata na netu trazeci sliku, Ali Je toliko mali, da ga nisam nasla
ecce-florian ecce-florian 08:36 30.07.2016

Re: jbg

tyson
Aman, Yamaha Virago!

Dobro, de, ko će da gleda; jeste, piše yamaha sa strane. I dalje mislim da je to pretežak motor za žensko, pa kako bude.




Ma ajde , postaješ gori od Krkara. Pored Googla da veruješ svojim očima. Ova slička bre sa foruma oficijelnog sajta

.javascript:;

A da je pretežak za žemsko jeste. To max do 650 ( 150 kila) :).

No da se vratim na temu (dosta više trolovanja oko komšike i malih guzzija)

Po meni , najlepše lete ispod dalekovoda na onima do 250


I ( da sad Krkar nebi lupom tražio )ovo je Yamaha ( teško je za pročitati) samo da se zna
urbana_gerila urbana_gerila 10:46 30.07.2016

Re: jbg

ecce-florian
Krkar



ne prozivaj ga, ne može da odgovori: popravlja tomos - najzad je i on shvatio da više ne sme da izbegava terapiju, kauzalnu.
krkar krkar 02:58 31.07.2016

Re: jbg

aman bre Krkiša, samo za tvoje oči, skroluj ga malo nisam ga sakatio da lakše mož da pročitaš. Plus i na pipanje Virago je u liniji a ovi V popreko


Aman, Cvetko, ne prčkaj mi po Moto Guzziju! Prvi ozbiljan motor kojeg se sećam i na kojem sam se vozio bio je V7 Specijal mog teče. Čovek je celog života vozio motore, prvi Guzzi kupio je 1946. Taj V7 Specijal bio mu je prvi sa čuvenim poprečnim V motorom i posle je imao još 3, 850 California pa 1000 SP Convert pa 850 California T3 koji je vozio do 2 godine pred smrt. Da se nije razboleo verovatno bi ga vozio do smrti, ovako samo do 74. godine.

Jednom je, posle SP Converta, kupio Yamahu XJ900 i prodao je za jedva nešto više od dva meseca (nisam stigao ni da sednem na nju) i uzeo T3. Jednostavno, kad se navikneš na Guzzi i/ili BMW 2-cilindra sa kardanom nemoguće je preći na te japanske zujalice.

Inače Virago je takođe V2 ali podužni.
krkar krkar 03:12 31.07.2016

Re: jbg

Ovo Je bio maaaali Guzzi. Proveli sam pola sata na netu trazeci sliku, Ali Je toliko mali, da ga nisam nasla


Najpre će biti V35




To je bio najmanji model sa V motorom, i po zapremini i po veličini. Meni je bio kao dečji drveni konjić, imao sam ga manje od 2 meseca i prodao ga čim je naletela mušterija.

Moj drug B, sada kapetan A380 u Emiratima, tada tek završeni kopilot na B727 u JAT-u, čuo da vojska prodaje Guzzi i kaže mi. Ja mislio prodaju Nuovo Falcone 500, jednocilindrični, starija generacija ali pouzdan i čvrst, JNA ih je imala ne zna se broja i poslednju seriju prodavali su pre jedno 2 godine, bilo ih je sam anje od 3000km, došlo dosta belosvetskih trgovaca na tu licitaciju. Kad ono ispalo da prodaju V35, skoro nove, manje od 3 godine stare. Izgleda da se i njima pokazao previše mali i nežan.

Jednog dana B čuje da su se motori pojavili na vojnom otpadu kod Drapšina i uzme 2, ja bio na putu. Izvučemo mi na slamku ko će koji. On ga je vozio nekoliko godina dok ga nije zamenio Hondom 750 Super Sport. Ali on je niži od 175 i njemu je bio OK. Ja sam od prvog dana pizdeo koliko mi je neergonomski bio.

freehand freehand 07:05 31.07.2016

Re: jbg

krkar
aman bre Krkiša, samo za tvoje oči, skroluj ga malo nisam ga sakatio da lakše mož da pročitaš. Plus i na pipanje Virago je u liniji a ovi V popreko


Aman, Cvetko, ne prčkaj mi po Moto Guzziju! Prvi ozbiljan motor kojeg se sećam i na kojem sam se vozio bio je V7 Specijal mog teče. Čovek je celog života vozio motore, prvi Guzzi kupio je 1946. Taj V7 Specijal bio mu je prvi sa čuvenim poprečnim V motorom i posle je imao još 3, 850 California pa 1000 SP Convert pa 850 California T3 koji je vozio do 2 godine pred smrt. Da se nije razboleo verovatno bi ga vozio do smrti, ovako samo do 74. godine.

Jednom je, posle SP Converta, kupio Yamahu XJ900 i prodao je za jedva nešto više od dva meseca (nisam stigao ni da sednem na nju) i uzeo T3. Jednostavno, kad se navikneš na Guzzi i/ili BMW 2-cilindra sa kardanom nemoguće je preći na te japanske zujalice.

Inače Virago je takođe V2 ali podužni.


Znači - na slici ne može biti ništa drugo nego Yamaha Virago kako je veliki ekspert - aman! - rekao!
Meni ovo kao kad pokušavaš starijem vodniku da objasniš da F u oznaci američkih aviona znači "fajter" i da ne postoje Fantom F-4, Fantom F15 i Fantom F-16 kako je ont to pogrešno čitajući priručnik a i na osnovu svog ogromnog iskustva zaključio, a on kaže FANTOM! Ja vido i Štuku svojim očima, ti ćeš da me učiš! Sedi i ne seri!"
ecce-florian ecce-florian 11:04 31.07.2016

Re: jbgjavascript:

@krkar

aman bre Krkiša, samo za tvoje oči, skroluj ga malo nisam ga sakatio da lakše mož da pročitaš. Plus i na pipanje Virago je u liniji a ovi V popreko


Aman, Cvetko, ne prčkaj mi po Moto Guzziju!

Vidim ja , davno bilo pa se spominjalo

Prvi ozbiljan motor kojeg se sećam i na kojem sam se vozio bio je V7 Specijal mog teče.
s.

Tja teča vs ćale. Eve ti fotka mog budućeg matorog (kad može domaćica da kači mogu i gosti) kad još nije ni pomišljao na decu (tj mene)


Tad još ni kevu nije znao (jbg im'o motor) Neka štafeta '47 il' '48 (đavo će ga znati) Motori su valjda ratni plen i to najverovatnije tebi omiljeni BMW .Tad se štafeta čuvala ko zenica oka. Posle se kao to pokazalo opravdanim jer je pedeset i neke neki barba..... sa Brača ne mogu da se setim kako se zvaše da me ubiješ, preplivao noseći štafetu Skadarsko jezero sve ranjen sa albanske strane grane ( kao to bila sračunata propagadna akcija KGB-a u okviru IB-a)


Jednostavno, kad se navikneš na Guzzi i/ili BMW 2-cilindra sa kardanom nemoguće je preći na te japanske zujalice.


E u ovom si jedino nalik na mog pokojnog ćaleta.Normaalno da se ne slažem. Upravo radim fanderajzing za jednu kraću vožnjicu ( između ostalog i u znak sećanja na matorog "sve ono što si maštao a nisi uspeo" na ekipici 2+1 Suzuki dr650se (dva vozača, jedan serviser u pratnji, jedan donor kod servisera ,jedan cilindar, lanac ....jbg) pa bi svaka donacija bila velkoM. Šaljem broj računa na pp :)

Inače Virago je takođe V2 ali podužni

Pa to sam i napis'o gore, da je u liniji. ako ti se to toliko dopada u skladu sa tvojim uzrastom ipak preporučam neki vintage Royal Enfield v twin . Evo ima najava od prolstos da Carberry počinje montažu u Indiji. Jedino ako ti ne produže vozačku zbog godina probaj da izmuvaš da ti daju za Enfield dizel ( kao nećeš brzo :) )
krkar krkar 10:23 01.08.2016

Re: jbgjavascript:

Motori su valjda ratni plen i to najverovatnije tebi omiljeni BMW


E ko po ovoj fotki prepozna motor - nek nosi šnjur!

Nego, ne znam koji ti je kua. Ili ima nešto što ja ne vidim. Ali ona gornja slika policajke na motoru je Yamaha Virago. Konstrukcijski nema nikakvu sličnost sa Moto Guzzi V serijom. Doduše, imaju oba po dva točka.

Hajde što se Univerzalna Budala trti da objašnjava ali ne znam šta se ti gicaš?

Inače te Nevada serije su kurac živi, najlošiji mogući Guzziji i najgore vreme za fabriku kad je njome upravljao nekakav američki fond.

Inače Virago je takođe V2 ali podužni


Pa to sam i napis'o gore, da je u liniji.


Cvetko,

Motor je ILI u V ILI u LINIJI. Ne može oboje. Ona Yamaha Virago je v2, podužni. Guzzi je V2 poprečni. U liniji je većina četvorocilindraša, na primer. A i oni mogu biti podužni ili poprečni.
ecce-florian ecce-florian 13:36 01.08.2016

Re: jbgjavascript:

krkar

Nego, ne znam koji ti je kua. Ili ima nešto što ja ne vidim. Ali ona gornja slika policajke na motoru je Yamaha Virago.


Pa abažavam te prosto. Pa normalno da je Virago, da i ne raspoznaješ motore po broju i položaju cilindara piše sa strane na njemu YAMAHA. Ja sam samo lepo napisao gore ( POSLE JOŠ I OKAČIO LINK) da sam na sličku natrčao na forumu MOTOGUZZISTA pa nisam odol'o.

No još poodavno je Gorštak (alias Silver Surfer dobri galaktički duh bloga iz nekih bivših vremena) ustanovio da za pisanje koentara na ovom blogu nije potrebno ni nužno pročitati post.

Ali kometare su barem komentatori čitali ( ponekad). Bilo pa se spominjalo
Inače ne bi bilo tako zabavno ovde



Aman, Yamaha Virago!


........ a ovi V popreko


Ovo je bilo okačeno uz fotku Nevade i odnosilo se na pogonski motor zvano agregat. Nisam ga vozio pa nemam nikakva iskustva

Sad će da bude: dobrpo, al ona nije Kubanka već Filipinka, jbg


Ovo je još ostalo nerazjašnjeno. To što vozi za kubansku policiju ne znači da nije Filipinka. Ja ne vidim baš najbolje ispod kacige a kosa je crna te crna

Najvolijem da s tobom razmenjujem komentare
ecce-florian ecce-florian 15:48 01.08.2016

Re: jbgjavascript:


zapoceta rasprava stručnjaka stop dobio nalog da pronađem još fotosa stop moguca resenja dkw zundapp i bmw stop izvesticu o nalazu strucne komisije stop
narcis narcis 21:55 03.08.2016

Re: jbgjavascript:

pogonski motor zvano agregat.

e jebo ve agregat i onog ko tu nereč unese u srpsko zborenje, pa imate li vi uši bre, kad već nemate oči.
čuj agregat šta koj moj agregatiše taj vaš agregat.
e jebo ve agregat
G.Cross G.Cross 10:51 29.07.2016

Bristol

Kad procitah Hotel Bristol u tekstu odmah sam pomislio na Mostar .
A ti si izgleda pisala o Hotel Bristolu u Tuzli.

Uvek sam se pitao zasto bi neko dao ime hotelu "Bristol".
Bristol je lucki grad u UK, zasto bi neko nazvao hotel po tom gradu?
I ja ti ne budi lenj i proguglam i nadjem ovo:

There's a hotel named Bristol in Thessaloniki, Greece. There's another in Panama City, and one in San Diego. There are still others in Warsaw, Paris and Berlin. All told, nearly 200 hotels world-wide are named Bristol.

And no one is quite sure why. Tim Arnold, a native of Bristol, U.K., has been on a quest to find out ever since he stumbled on the Bristol Hotel near Rimini, Italy, four years ago.
.................
"It's a mystery," says the Marquess of Bristol, Frederick William Augustus Hervey, whose 18th-century ancestor, Frederick Augustus Hervey, is credited by some with inspiring the name.

The 8th Earl of Bristol and Bishop of Derry, who died in 1803, toured continental Europe with his own cook and entourage. Word of the earl's lavish tastes spread, so one theory for the popularity of "Bristol" hotels is that the earl's name became synonymous with luxury.

Re: Bristol

Da, fascinantno... U jednoj Tuzli, pogotovo.

Slazem se Za muziku I nerviram se sto software bloga nije kompatibilan sa mojim igrackama
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 11:27 29.07.2016

Re: Bristol

Uvek sam se pitao zasto bi neko dao ime hotelu "Bristol".

Невероватно занимљива прича. И делује уверљиво.

Мене ја забављала прича о хотелима под именом Европа. Има их свака успавана европоцентрична паланка у главној улици. Дубравка Угрешић има чак и есеј под тим именом -- "Хотел Европа". Теза тог текста била је како балканске провинције по својим престоницама обавезно гаје макар један такав хотел, као израз чежње за том далеком и богатом Европом.

У Дубравкиној тези ima nečeg nipodaštavačkog спрам нас и нашег менталитета. На жалост, њена теза је meni деловала уверљиво. И нисам умео да се о ње одбраним, све док се, једног дана, нисам нашао у центру Модене, у главној улици, у хотелу -- Европа. И разумео да је Европа ипак чезња свих светских провинција. Eno hotela tog imena u Santjagu, u Čileu, eно га у Глазгову, ено га у Пољској, i ко зна где да све има.

Иначе, Grand Tour ерла од Бристола био је европски обичај из претходних векова упознавања имућних Енглеза и других богатијих становника Европе са класичним уметничким наслеђем Италије и Француске.

На један такав Grand Tour био се запутио и Његош, и за tim putovanjem су остале макар две сјајне књиге. Једна је Љубе Ненадовића Писма из Италије, махом опис Његошевих догодовштина са тог пута, а друга књига јесте студијa Саше Брајовић, NJEGOŠEVO VELIKO PUTOVANJE. MEDITACIJE O VIZUELNOJ KULTURI ITALIJE, sjajna monografija koja rekonstruiše to umetničko putovanja crnogorskog vladara i pesnika.
G.Cross G.Cross 11:33 29.07.2016

Re: Bristol

Иначе, Grand Tour ерла од Бристола био је европски обичај из претходних векова упознавања имућних Енглеза и других богатијих становника Европе са класичним уметничким наслеђем Италије и Француске.



According to his biographer: "So widely famed was the Bishop as a traveller, and so great his reputation as a connoisseur of all good things, that Lord Bristol's hotel...came to be the best known and regarded in every city or town where he sojourned and was thus the precursor of the Hotels Bristol to be found all over Europe."[4] Lord Bristol died in Italy at the start of the Napoleonic wars (1803–15), which interrupted the Grand Tour.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:49 29.07.2016

Re: Bristol

Evo o GRAND TOURU u Wikiju.
Kakva je lepa priča isplivala iz Bristola.
Žao mi je što i Sašinu knjigu ovde ne mogu da predstavim.
slobodan54 slobodan54 10:56 29.07.2016

Ovaj blog..

..je izvanredan, upravo ono što laički zamišljam da je blog.
Mučno mi je više da čitam politička prepucavanja i desničarenja koja su sve čašća na nekada omiljenom b92.

p.s isabelle antena je najbolja podloga , to je nekadašnje leto kada je život bio lagan i bezbrižan.

Pozdrav

Re: Ovaj blog..

Takodje

Tata

[url=http://www.facebook.com/ana.pokrajac.9/posts/1206944429325955]

Tata Je bio poznat sto je proleteo, ne secam se vise da li orlom ili galebom ispod dalekovoda. Znace Krkar :)

Bio Je flying junkie. Kad se "skinuo" nikad vise nije hteo da proba bilo sta sto ima veze sa letenjem: jedrilicarstvo, putnicke avione, sta god.

Samo pesma
apostata apostata 12:42 29.07.2016

////

Odrasla sam na moru. Uglavnom u Tribunju, svojevremeno majusnom selu koje se sastojalo od kamenog ostrva, kamenim mostom spojenog sa kopnom i zaledja.

Ja nisam odrastao, al' sam otprilike 25 god. po 3 mjeseca provodio tu blizu - na Murteru.

I nakon rata sam nastavio, da bi 2013. to što smo tamo imali prodali nekom Švabi.

Re: ////

<3
blogovatelj blogovatelj 17:45 29.07.2016

Re: ////

Ja nisam odrastao, al' sam otprilike 25 god. po 3 mjeseca provodio tu blizu - na Murteru.


Ja sam bio jedne godine, one kada je Majkl Džekson izdao prvi LP. Nije moglo da se živi od njegove muzike, tvrdim da je veća euforija bila za njegov album od ove današnje pokemonske.
krkar krkar 18:27 29.07.2016

Re: ////

I tebe su zaklali i/ili spalili?
emsiemsi emsiemsi 21:22 29.07.2016

Re: ////

krkar
I tebe su zaklali i/ili spalili?

Нису ни Усташе свемоћне - мада су се трудили.
Лукави су то латини --- увек оставе некога Србина незакланог, тзв. алиби Србина, па кажу ... види њега. Ето тако сте могли и ви.
Брзо забораве да крену од друге стране - од покланих. Гамад Усташка и неоУсташка.

freehand freehand 23:24 29.07.2016

Re: ////

krkar
I tebe su zaklali i/ili spalili?

On se sakrio iza Jamahe.
jednatanja jednatanja 12:49 29.07.2016

Odlična priča

Koliko "nezgodnih" ljudi na ovom evropskom prostoru, posledica ratova i siromaštva, a pomalo i zaostavštvina pruske kulture, ako mene pitaš.

A za tatu super. Horovi su stecište dobrog raspoloženja i druženja, terapija bolja od banjskog lečenja. Pre desetak godina sam vodila neki hor na poslu. Posle toga, svake godine mi se javi Englez, koji je tada posle mnogo godina prvi put zapevao, i od tada ne prestaje. Koncertni raspored kao da je putujući trubadur.

Re: Odlična priča

Daaaa!
I ja pevam, Ali Za sad po kucama, u nadi da ce me Tribunjac Tica Jaksic lansirati medju zvezde Kad Za mene uglazbi 2 stvari
Non ho l'eta
Put the blame on Mme
zoja444 zoja444 13:00 29.07.2016

Re: Odlična priča

Re: Odlična priča

Da, tako cu ja u penziji
Kraja Kraja 14:13 29.07.2016

Re: Odlična priča

...sto me podseti na mog ujaka...
...sirotinja, mostar, zadar, tuzla, beograd...
...radio je na odrzavanju aviona...
...jedva je zivu glavu sacuvao povlaceci se iz tuzle u starom pz-ejcu sa poslednjim vojnim konvojem...
...komsiji "od prekoputa" ostavio kljuc od stana, sa svim stvarima koje su on i zena kupovali decenijama...
...nikad vise nije uspeo da udje u stan, od stvari, svakako, nista nije dobio...
...zena muslimanka...
...u beogradu, skoro decenija provedena u vojnom "hotelu" u batutovoj...
...vojska nije htela da mu da stan jer "nije vratio onaj iz tuzle"...
...dok su nekima zidali cvecare i dvorce na loari...
jednatanja jednatanja 21:12 29.07.2016

Re: Odlična priča

Kad Za mene uglazbi 2 stvari


Bolje po kućama nego pod tušem, ti si već odmakla. Pa da bude i 10-tak za album. Već imaš back vocals iz tatinog hora, a sigurno ti poneki školski svira gitaru i lupa bubnjeve, ko zna, možda i neki bloger. Aranžera imamo, to znam, BebaodL.

Re: Odlična priča

Ne vredi, ja volim samo ziv nastup, nista CD.
Ili koncert ili opera!

Sve vreme imam flash backs iz Tribunja, Kako me Je deda, jednom Kad su me kao malu ostavili samu sa njim, vodio da na plazi ispred Lanterne, kod lokalnog kafedzije Tople, pevam Od Vardara pa do Triglava :)))) Child abuse!
ecce-florian ecce-florian 11:14 30.07.2016

Re: Odlična priča

@ana
Child abuse!

Nisam baš siguran. Više mi ono, deluje kao vaspitanje odnosno vaspitavanje.

Svake godine u martu u Zemunu se održava Zokijeva regata za skipere velike a i one malce koji voze optimiste . Major Zoran Radosavljević je poginuo u neispravnoj 29ki na borbenom letu '99 (poleteo je a da je znao da je avion trebao da bude na remontu , u toku leta otkazao mu je radar).

Okupe se prijatelji , rodbina i deca, što vojska što civili pa uživamo svi zajedno .Ironija navođenja je da je Radosavljević ( koji je normalno bio i jedriličar) bio na postdiplomskom studiju na Saobraćajnom (i njega je diplomirao) i to na satelitskoj navigaciji. Ima čuvena anegdota da ga je majka za doručkom tog kritičnog dana molila da ne leti, a da je on odgovorio: "Ja sam pilot majko..."

Pristajem da se , budući da smo tu rečenicu govorili klincima svake godine, to može tretirati možda kao zloupotreba. Ali , koga im dati za primer? Ove eksperte što utvrde da niko nije kriv za pad helikoptera?
tyson tyson 18:15 29.07.2016

Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

Preporuči tati knjigu:

Orao - Pogled iz jugoslovenskog ugla


Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

Tata ne zeli da cita nista o tome vise. Too painful.
Kaze da jos uvek Sanja da leti
marco_de.manccini marco_de.manccini 22:17 29.07.2016

Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

Kaze da jos uvek Sanja da leti

Зар то не сањају још увек сви?

Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

marco_de.manccini
Kaze da jos uvek Sanja da leti

Зар то не сањају још увек сви?

Avionom?
zilikaka zilikaka 22:38 29.07.2016

Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

marco_de.manccini
Kaze da jos uvek Sanja da leti

Зар то не сањају још увек сви?

Ja sanjam da (pro)padam. Il kluzim nekontrolisano velikom brzinom.
I mrzim taj osećaj!
Ako uživo doživim slično, TEK TO mrzim.
angie01 angie01 22:44 29.07.2016

Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

Ja sanjam da (pro)padam. Il kluzim nekontrolisano velikom brzinom.



je l vidis,...da kod tebe "radi" duvka, letela bi ko perce, bez propadanja:).
zilikaka zilikaka 06:34 30.07.2016

Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

angie01
Ja sanjam da (pro)padam. Il kluzim nekontrolisano velikom brzinom.



je l vidis,...da kod tebe "radi" duvka, letela bi ko prce, bez propadanja:).

Verujem. Prosto mi neprijatno...
Mozda jos nekad probam, mozda me to prošlo.
angie01 angie01 10:21 30.07.2016

Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

Verujem. Prosto mi neprijatno...



Mozda jos nekad probam, mozda me to prošlo.


moras malo da opustis sajle,....generalno radi na prosirenju ekrana.



ecce-florian ecce-florian 17:36 30.07.2016

Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

zilikaka
angie01
Ja sanjam da (pro)padam. Il kluzim nekontrolisano velikom brzinom.



je l vidis,...da kod tebe "radi" duvka, letela bi ko prce, bez propadanja:).

Verujem. Prosto mi neprijatno...
Mozda jos nekad probam, mozda me to prošlo.


marco_de.manccini marco_de.manccini 18:13 30.07.2016

Re: Za pilote iz Pule, Tuzle i sa Lađevaca

Avionom?

Авионом, тротинетом, голим ђоном, кларинетом, ...

Мошчиме 'оћеш.
krkar krkar 18:21 29.07.2016

Ana sa onoga svijeta

Prvo su je zaklali, pa spalili (možda i obrnuto). Pa je zaklanu proterali.

A ona i dalje, tako mrtva, širi ustašku propagandu

Re: Ana sa onoga svijeta

Daj, ne troluj, nego otvori svoju bazu podataka pa vidi sta je tata proterao ispod dalekovoda
budjoni budjoni 19:18 29.07.2016

krmacetino

a da li se tebi nekad desi da obuces jastucnicu umesto gaca ili obrnuto, da navuces gace na jastuk?

posto je tu po kolicini utrosenog materijala verovatno mrtva trka, jel po bojama razlikujes?
tyson tyson 22:52 29.07.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Daj, ne troluj, nego otvori svoju bazu podataka pa vidi sta je tata proterao ispod dalekovoda

Ne! Nego pitaj tatu. I šta, i gde, i kada.

Takvi ljudi treba da pričaju i pišu, što više, o svom životu; za sadašnje i buduće generacije.

Gledam kako je mukotrpno rekonstruisati događaje iz predratne (Drugi svetski) istorije vazduhoplovstva; sramota bi bilo da se dođe u istu situaciju i sa periodom SFRJ, jer još uvek ima živih ljudi. Ne mogu dokumenti, pa ni fotografije, da dočaraju ljude i događaje.

Ja bih, da sam na tvom mestu, naterao oca da makar otvori nalog ovde na blogu, a naći će se već neko da mu za početak ponudi mesto za pisanje. To je odgovornost prema društvu


Re: Ana sa onoga svijeta

tyson
Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Daj, ne troluj, nego otvori svoju bazu podataka pa vidi sta je tata proterao ispod dalekovoda

Ne! Nego pitaj tatu. I šta, i gde, i kada.

Takvi ljudi treba da pričaju i pišu, što više, o svom životu; za sadašnje i buduće generacije.

Gledam kako je mukotrpno rekonstruisati događaje iz predratne (Drugi svetski) istorije vazduhoplovstva; sramota bi bilo da se dođe u istu situaciju i sa periodom SFRJ, jer još uvek ima živih ljudi. Ne mogu dokumenti, pa ni fotografije, da dočaraju ljude i događaje.

Ja bih, da sam na tvom mestu, naterao oca da makar otvori nalog ovde na blogu, a naći će se već neko da mu za početak ponudi mesto za pisanje. To je odgovornost prema društvu



To bi Za njega bilo ravno protovprirodnom bludu. Kako ne kapiras, ljubav prema informacijama mora imati obzira Za ljubav prema ljudima I njihovim izborima, MA koliko oni nama apsurdno delovali.
tyson tyson 23:56 29.07.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

ljubav prema informacijama mora imati obzira Za ljubav prema ljudima I njihovim izborima, MA koliko oni nama apsurdno delovali.

Ma kapiram, ali ne mogu da se pomirim sa tim.


zilikaka zilikaka 13:50 30.07.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

Takvi ljudi treba da pričaju i pišu, što više, o svom životu; za sadašnje i buduće generacije.

Svaka čast svima, ali šta zapravo očekuješ da čuješ?

Osim nesrećnih nekoliko meseci bombardovanja i još nesrećnijeg perioda međusobnog rata, nema tu ratnih priča. A svakako, odavno su prošla vremena Crvenog Barona.
Mirnodopske, a da su interesantne, mogu biti samo u slučaju da se radi o nečemu što se nije smelo raditi.
I ne ide da se to nekim objavljivanjem propagira kao model poželjnog ponašanja.

Kažem, uz svo dužno poštovanje, zanat ko zanat...
tyson tyson 21:10 30.07.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

Svaka čast svima, ali šta zapravo očekuješ da čuješ?

Osim nesrećnih nekoliko meseci bombardovanja i još nesrećnijeg perioda međusobnog rata, nema tu ratnih priča. A svakako, odavno su prošla vremena Crvenog Barona.
Mirnodopske, a da su interesantne, mogu biti samo u slučaju da se radi o nečemu što se nije smelo raditi.
I ne ide da se to nekim objavljivanjem propagira kao model poželjnog ponašanja.

Kažem, uz svo dužno poštovanje, zanat ko zanat...

Upravo sećanja na mirnodopski period. Laiku to može biti dosadno, osim tog preletanja ispod dalekovoda i slično, ali vojnim istoričarima, naročito onim specijalizovanim za vazduhoplovstvo, svako svedočanstvo o ma čemu je dragoceno i, veruj mi, jako zanimljivo.

Ovo za neželjeni model poželjnog ponašanja, priznajem, nisam najbolje razumeo.

zilikaka zilikaka 21:22 30.07.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

Ovo za neželjeni model poželjnog ponašanja, priznajem, nisam najbolje razumeo.


Pa to, proletanje ispod dalekovoda, mostova, i uopšte igranja raznih vrsta koja su svojstvena takvim zanatima, a koja ni slučajno ne spadaju u ponašanje predviđeno procedurama. Na to sam mislila.

Re: Ana sa onoga svijeta

Evo jedne poucne crtice Za sve roditelje:

Tata Je skakao sa mosta u Mostaru. Ja sam u 11 god prvi put skocila sa svetionika, na glavu. Danas i svaki dan oko 5 i 30 ujutro mislim na taj svetionik na Osljaku koji mi Je zeznuo kicmu.
freehand freehand 07:55 31.07.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Evo jedne poucne crtice Za sve roditelje:

Tata Je skakao sa mosta u Mostaru. Ja sam u 11 god prvi put skocila sa svetionika, na glavu. Danas i svaki dan oko 5 i 30 ujutro mislim na taj svetionik na Osljaku koji mi Je zeznuo kicmu.

Ja sam u šestom na treningu gimnastike pao sa vratila i gadno sredio lakat. Teško iščašenje koje je ostavilo posledice. Ne strašne, na sreću.
Moj sin je u šestom pao sa česme (visina je 2m, velika zidana česma) i slomio lakat. Ostale su psoledice - na sreću mahom estetske.
Ergo... neke stvari se ne mogu sprečiti. A strepim svakodnevno kad će se i čime niz nastaviti.

Re: Ana sa onoga svijeta

Postoji razlika. Drugo Je Kad ti dete ide na sport ili Je samo po sebi nestasno, a drugo Kad Ti kao roditelj podstices rizicno ponasanje.
A sudbina... Nad njom nemamo potpunu kontrolu, kako god
krkar krkar 09:43 01.08.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

Daj, ne troluj, nego otvori svoju bazu podataka pa vidi sta je tata proterao ispod dalekovoda


Jedan aktivni pukovnik u penziji koji ti zna oca a ima neverovatnu arhivu (inicijali ZH, znaće ćale) kaže da je najverovatnije proleteo ispod dalekovoda na TV-2 (američka mornarička verzija T-33) i to još kao pitomac. Ali ni on nije siguran. Kaže da je siguran da nije na Orlu jer ti je ćale bio kapetan 1. klase kad je prešao na orla a kako kaže "kad se spremaš za majora ne praviš sranja".
krkar krkar 09:51 01.08.2016

Re: Ana sa onoga svijeta


Inače, klasić tvoga oca koji je služio na aerodromu Petrovac verovatno je jedini pilot koji je platio (novčano) proletanje ispod dalekovoda:

Galebom G-2 proleteo je ispod dalekovoda ali je repom zakačio donju žicu i otkinuo je i dovukao jedno 100 metara dalekovoda na repu. Međutim, na jednom kraju žica nije pukla nego je otkinula konzolu sa stuba tako da je na tom kraju imala i metar i malo više čvrstog i krutog metala i veliki keramički izolator. Taman se potrefilo da je taj krak bio dužine tačno tolike da se konzola vuče po svetlima na strani piste (tada su se koristila ona malo uzdignuta sa reflektorom ("tanjirom" pa je počupao i polomio jedno 30 komada.

Dobio je 1 mesec zabrane letenja, zabranu napredovanja 6 meseci i još je 2 godine u ratama otplaćivao svetla, nekih 15-20% plate
freehand freehand 11:12 01.08.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

Jedan aktivni pukovnik u penziji

blogovatelj blogovatelj 18:56 01.08.2016

Re: Ana sa onoga svijeta

Jedan aktivni pukovnik u penziji





Re: Ana sa onoga svijeta

krkar
Daj, ne troluj, nego otvori svoju bazu podataka pa vidi sta je tata proterao ispod dalekovoda


Jedan aktivni pukovnik u penziji koji ti zna oca a ima neverovatnu arhivu (inicijali ZH, znaće ćale) kaže da je najverovatnije proleteo ispod dalekovoda na TV-2 (američka mornarička verzija T-33) i to još kao pitomac. Ali ni on nije siguran. Kaže da je siguran da nije na Orlu jer ti je ćale bio kapetan 1. klase kad je prešao na orla a kako kaže "kad se spremaš za majora ne praviš sranja".


ZH znam cak I ja! :)

Hvala
mnenadic mnenadic 20:07 29.07.2016

Hm ...

Nije bitno šta si htela da kažeš, al neka si, lepo je bilo čitati... Nadamo se da će biti još ...

Re: Hm ...

Hvala. Nemam pojma.
myredneckself myredneckself 23:29 29.07.2016

Re: Hm ...

...sa njegovim sinom jedincem, Hugom, koji je tragicno poginuo na ronjenju pre 10ak god i ostavio iza sebe mladu zenu i dvoje dece. Udario ga neki idiot gliserom dok je ovaj izronjavao, iako je bio obelezen),


Tako je poginula Kirsty MacColl, pokosio je gliser nekog meksičkog tajkuna kad je tamo bila na odmoru sa sinovima. (ta nesreća je još uvek misterija, ne zna se ko je zapravo upravljao tim gliserom, sumnja se da je osoba koja je priznala da je bila za kormilom, plaćena)
Kirsti i deca su izronili na površinu, ronili u zoni sa instruktorom, sve uredno, na tom mestu je pristup čamcima bio zabranjen... Ona je videla da će joj pokositi sina, sin nije, bio je okrenut na drugu stranu. Odgurnula ga je s putanje koliko god je mogla da ga spasi, što je i uspela, ali je sledećeg momenta nju pokosio, i bila je na mestu mrtva. Tragedija.

U Kirstinu čast uvek pevam ovu pesmu na našim karaoke žurkama. Svi se upiške od smeha, jer ja i glumatam, ali pevaju svi kao podrška. Možeš i ti navežbati ako ti se sviđa, pa pevaj koliko te grlo nosi, ko će čekati penziju...





Re: Hm ...

Moooze! Zvuci kao moja stvar :)
Milan Novković Milan Novković 10:50 30.07.2016

Re: Hm ...

Svi se upiške od smeha, jer ja i glumatam

Ovako nekako
myredneckself myredneckself 19:47 30.07.2016

Re: Hm ...

Milan Novković
Svi se upiške od smeha, jer ja i glumatam

Ovako nekako


Ovo je odlično, ali nije baš tako, Milane.
Nemam ja još taj rad nogu. (al' ima vremena, kad porastem još malo).
Više se držim teme pesme i izigravam kostimirana, uz to muzika makes me to cha-cha u štiklama, (koje inače ne volim da nosim), dovoljno za upiš.

Cowes

Nego, ovo Je Cowes week... Ide mi se bas!

Fina Sardina

Ne znam zasto, Ali svi Dalmosi su u mom detinjstvu nosili brkove. I to one cupave, koji su ih cinili slicnim reklami Za sardine iz Mirne, Rovinj

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana