Društvo| IT| Život

DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta

amika RSS / 19.09.2016. u 11:50

DEEP WEB – скривено подземље Интернета

 Ако желите да будете у близини свемогућег у виртуелном свету, и спремни сте на ризик да се то евентуално одрази и на ваш реални живот, идите на DEEP WEBу скривено подземље Интернета. Он није доступан вашим редовним претраживањима уз помоћ Гугла, Експлорера, Мозиле, Опере...

 Уснимите ТОR, преко кога стичете лажну и променљиву интернет адресу, и открићете огроман део интернета у коме ћете срести хакере, научнике, дилере дроге, астрономе, убице у најам, турнире до смрти, физичаре, педофиле, револуционаре, владине агенте, полицију, ФБИ, терористе, отмичаре, ланце проституције, социологе, дисиденте, тајне организације... али и обичне кориснике интернета који желе да прошире податке о ономе на чему раде, и то брзо и анонимно, како би избегли правне или етичке последице. Ту су и сајтови и форуми за размену информација, дојаве за клађења, сви филмови, музика, књиге... Ту је и Hidden Wiki на адреси  kpvz7ki2v5agwt35.onion  – и све то доступно на један или неколико „кликова“.

Према подацима полиције ТОR и DEEP WEBкористи близу 300.000 Немаца, а у свету преко 3 милиона појединаца, од којих су многи полицајци и чланови  агентура и служби многих влада.

Зналци тврде да само 60 највећих deep web адреса укупно садрже око 750 терабајта информација, што већ превазилази величину Web-a четрдесет пута, да је укупан садржај на Deep Web-u  1.000 do 2.000 пута већи од површинског Web-a, смештен већином у специфичним базама података.

Ово је хакерски сајт на DW

DW%2BHakerski%2Bsajt%2Bna%2BDW.jpg

 

Уместо Windowsa комп треба да покреће Linux јер је, кажу, имун на све или бар већину вируса и инсталирајте Tor – browser. Можете га скинути са сајта torproject.org. Тиме сваки корисник постаје део Onion мреже, позајмљује своју ИП адресу и добија туђу, која системом случајног избора пролази кроз најмање три “чвора” - компјутера и сваки пут се мења. На тај начин стичете анонимност, али је отварање свега веома споро јер пролази заобилазне путеве. Ваш Интернет провидер може да сазна да сте укључили Tor, али не зна шта даље радите и где идете, она се може сазнати једино контролом последњег „чвора“ којих има око 5.000 и који се увек мењају случајним избором. Ваш „клик“ одређује циљ а путања и ваша права адреса је у домену теорије хаоса.

Осим за посете Дееп Wебу Тор – броwсер можете га користити и да сачувате приватност на интернету и заобиђете механизме праћења и надзора. Линкове за Дееп Wеб препознаћете по .онион екстензијама. Пре него што на нешто кликнете, имајте на уму да то може бити полицајац или можда ФБИ а не оно што пише, али он ипак неће знати ко сте ни која је ваша адреса.

Сајт The Hidden Wiki ( https://kpvz7ki2v5agwt35.onion )је збир линкова за даље тражење. Hell Online је Твитер клон са поднасловом The Anti-social Network; Torbook је место за склапање пријатељстава, Mul.tiver.se je сајт на којем се углавом окупљаju разни активисти.

Продаја фалсификованих докумената на ДW    DW%2BProdaja%2Blaznih%2Bdokumenata.jpg

 

Професионални лопов има сајт на којем можете  да наручите да нешто украде за вас, а робу добијаш по симболичној цени. На сајту има рубрику Распродаја: ту је списак робе коју наручиоци нису преузели и коју сада продаје у бесцење. На више сајтова можеш да наручиш убиство за 7 – 15.000 америчких долара на све познате начине али имају кодекс: не млађе од шеснаест година, а за судије и полицајце се цене посебно  договарају. Постоје сајтови који су специјализовани за банкарске делатности где за неколико стотина америчких долара можете купити валидне кредитне картице са неограниченим минусом. Rent-A-Hacker сајтови нуде најразличитије врсте услуга: од најобичнијег хаковања мејла или Фејсбук налога (за 200 евра), крађе поверљивих података и Ddos напада до организовања хапшења.

Фалсификоване новцанице на продају DW%2BLazne%2Bnovcanice.jpg

Могу било коме да сместе да се бави растурањем дечје порнографије. Један сајт извози децу из Африке и доставља по целом свету. Могу се купити све врсте дрога и оружја: од трговца добијеш ГПС координате локације на којој те чека роба. Све се плаћа биткоинима и све је анонимно. Има много проститутки, хакера и педофила.

Стручњаци из компаније Касперски Лаб који су проучавали Тор тврде да су пронашли 900 таквих и сличних сајтова и сервера, а „Анонимуси“ су 2011. оборили највеће сајтове са дечјом порнографијом и избрисали 100 гигабајта њихових садржаја.
Један од најпознатијих сајтова са Deep Weba јесте „Silk Road“ – највећа онлајн продавница наркотика. Silk road  DW%2BSajt%2BSilk%2BRoad.jpg

 

Рос Улбрихт, програмер из Сан Франциска, ухапшен је у октобру 2013. јер је као  “пират Робертс” руководио сајтом Silk Road, најпознатијим onlice црним тржиштем на коме се трговало нелегалном робом и услугама. У његовом лаптопу пронађени су бројни докази. Од 2011. до 2013. он је створио империју вредну 1,2 милијарде долара, и то само уз помоћ лаптопа и интернета. После само три недеље суђења, дванаесточлана порота прогласила је Улбрихта кривим по свих седам тачака оптужнице, укључујући и оне које га терете за прање новца, трговину наркотицима и хаковање рачунара. Откривен је тако што је полиција пронашла његове поруке из 2010. и раније где се, у тренутку неопрезности, упућујући заинтересоване да посете Silk Road, потписао другим именом („altoid”), под којим је тражио професионалце у bitcoin заједници да буду водећи програмери,  и дао адресу за јављање.

Оно што нам изгледа као митска прича да је све снимљено и да негде постоји, овим је потврђено – не вреди вам сада да будете опрезни, то сте морали од првог дана, када још нисте ни знали шта је уствари тај Интернет.

Координисаном акцијом америчке и полиција шеснаест европских земаља тада је угашено стотине wеб сајтова мрачног интернета, међу којима су и десетине сајтова на којима се трговало оружјем и наркотицима. Током полицијске акције ухапшено је 17 особа за које се сумња да су власници и администратори ових сајтова. Укупно је угашено 410 сервиса скривених на Тору, а том приликом је заплењено око милион америчких долара и 180.000 евра у готовини, као и већа количина наркотика, злата и сребра.

Фалсификати британских пасоса на продају DW%2BLazni%2Bpasos.jpg

На списку угашених сајтова се налазе Blue Sky, Hydra i Cloud Nine на којима се, према тврдњама америчког министартва правде, трговало наркотицима, фалсификованим новцем, украденим подацима кредитних картица и лажним идентификационим документима. Executive Outcomes се бавио трговином оружјем које је испоручивано широм света, Fake Real Plastic продавао фалсификоване кредитне картице, Fake ID украдене пасоше а Fast Cash i Super Notes Counter су продавали фалсификоване евре и америчке доларе у замену за bitcoine. Међу угашеним сајтовима су и Pandora, Topix, Flugsvamp, Cannabis Road, Black Market, Golden Nugget, Cash Machine, Cash Flow и други.

 Међутим, по тврђењу немачког новинара, аутора књиге Deep Web, Silk Road 2.0 са истим садржајем и понудама као први појавио се на Deep Web-у после 4 недеље. Тада је хакован, неко је узео биткоине са њега и он се трећи пут појавио, опорављен, обновљен и боље заштићен, са другим администраторима који настављају исти посао. Све може да пропадне, али посао се наставља...

„Нелегална трговина се и после гашења Silk Road-a наставила неометано, а корисници Тор форума нуде и продају наркотике, оружје, малвере, нелегалне услуге, украдене личне и финансијске податке и друго.

Продаја пиштоља guns-100049465-orig.png

 

Тако зарађени новац треба опрати пре него што најзад дође у руке криминалаца. И још једном Тор је савршено решење за то јер нуди bitcoin сервисе који имају ту намену. Сајбер криминалци могу креирати налог, депоновати bitcoine који могу бити подељени на различите суме, преношене кроз више десетина новчаника да би било каква истрага била веома компликована“, кажу у компанији Касперски Лаб.

 Из књиге анонимног немачког новинара

 

deep_web_-_mracna_strana_interneta-anonimus_v.jpg

који се, за сваки случај, није потписао, написане студиозно истраживачки али и опрезно, сазнаћете да је Тор – анонимна мрежа створена за потребе морнарице САД, а затим проширена на контакте са противницима режима у недемократским државама, и да је тренутно веома активна у Ирану, Египту, Сирији и Либији. Финансира је америчка влада и Биро за демократију и људска права и да је главна група која води Тор на Исланду. Иако је створена да помогне политичким дисидентима да заобиђу рестиркције мрежног саобраћаја и сакрију своје online активности од ауторитарних режима, анонимна мрежа Тор је већ дуго сјајан алат за сајбер криминалце који, разумљиво, такође желе да сакрију своје активности али и инфраструктуру.

„Тачно тако, због „атрактивности“ садржаја много више се говори о овим негативним појавама“, каже један од вођа пројекта Тор. Позитивни примери коришћења Deep Weba и Тора највидљивији су у репресивним системима, нарочито у оним који имају цензурисан и ограничен приступ интернету, као што су Кина, Иран или Турска. У таквим системима Deep Web, са гомилом форума и својим друштвеним мрежама, јесте одлично ако не и једино место на којем је готово безбедно могуће размењивати „нережимске“ ставове и мишљења. Такође, то је и место одакле информације могу да процуре на „слободни“ део интернета. Кад смо већ код цурења, читав пројекат WikiLeaks изворно је зачет и био доступан управо на Deep Web-у. Излети на Deep Web могу се посматрати као потрага за изгубљеном слободом“, додаје он.

Немачки новинар је открио велике базе украдених података универзитетских и истраживачких института, осигуравајућих кућа, банака, па чак и НАСЕ, као и порно садржаје, продају оружја купљеним или украденим кредитним картицама, шифре различитих намена... За приступ на највеће форуме потребан је код, а он се добије ако неког познајете, ако сте већ познати у свету криминала или ако тај код купите. Битне, или све, поруке се шифрирају – обе стране у комуникацији добију аутоматски створену шифру и кључ за дешифровање, и то је немогуће „откључати“ од стране трећег лица. Сазнао је да је у Русији забрањено шифровање за физичка лица, као и да је коришћење Јава софтвера опасно јер се преко њега остварује надзор које алате и технике користите.

 Новинар је ступио у контакт са неким продавцима са Deep Web-а и добио врло љубазне одговоре. Могао је да купи Епл у пола цене, три Ајфона 5 за 100 долара у биткоима, па чак и да добије регуларан рачун за све то, ако хоће да то наплати од свог послодавца. С обзиром да он прво плаћа, питао је шта је гаранција? Добио је одговор да је сваки посао ризичан, па и овај. Они који су користили такве услуге тврде да нема преваре јер продавци имају много понуђене и сличне робе и стало им је да то све растуре и претворе у новац, а не да на превару узму неку десетину или стотину долара.

 

 Ако идете на Deep Web будите врло опрезни. Чим вас по понашању и речнику препознају као наметљивог уљеза или залудног, следи казна: ако у једном тренутку, док куцате,  видите само ред који куцате, без претходног текста, то значи да сте под присмотром. Следећи корак је да вам у комп убаце програм key logger који снима све што куцате на тастатури да би остварили максималну контролу док не утврде ко сте и шта смерате.

 

 Дигитални зид који нас дели је само привидан – ми примамо информације, дајемо их па и сами постајемо нечија информација у упоредном постојању више фрагментарних светова. Приватност постаје контаминирано поље, а Deep Web антиципира „живот сутрашњице” са надзором читавог света, уз високотехнолошки криминал.

 

 Да ли, уколико се одлучимо за слободу, то значи да више нисмо безбедни, или, уколико пак изаберемо „безбедност”, остајемо робови структура система?“

 

 Анонимус упозорава на стварно постојање огромне меморије за прошло, садашње,будуће која чува читаве банке података, угашене интернет странице, мртве линкове и адресе, сахрањене идентитете, податке универзитета, установа, банака, података о клијентима, највећу метеоролошку архиву, тајне информације НАСЕ, нове неиндексиране сајтове...   Информације из видљивог се преносе и трају у скривеном паралелном свету. Човеку је препуштено непоуздано сећање док дигитални свет памти све о њему и њега самог, али као информацију. У сусрету кодова машине и људског ума мења се свет и све је већа људска одговорност – и дигитални свет је, као и човек, стекао светлну и тамну страну, а неограничена експанзија није супериорност већ велика опасност губљења човека, пута и смисла.

 

 

 

 Komentari (76)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jednarecfonmoi jednarecfonmoi 12:18 19.09.2016

Taman, skriveni svet

Amika, ovo je toliko zanimljivo bilo sve, svaka cast za trud da preneses citavu pricu iz tame.

Jednostavno nisam znala koji deo da citiram u odgovoru jer je vecina podataka neobicna i lici kao na neki paralelni svet koji zivi avojim tajnim, mracnim zivotom.

Imala sam slike u glavi dok sam citala tekst o dnu okeana....valjda jer nikad do kraja nije ni istrazen, samo deo.

Kazi mi, da li je ovo skupljeno sa vise strana, tekstovi? Kako god bilo, vredelo je truda.

Sto bi Silver rekla jedared - preporuka.
amika amika 12:38 19.09.2016

Re: Taman, skriveni svet

Imala sam slike u glavi dok sam citala tekst o dnu okeana....valjda jer nikad do kraja nije ni istrazen, samo deo.

Kazi mi, da li je ovo skupljeno sa vise strana, tekstovi? Kako god bilo, vredelo je truda.


Нисмо ни свесни да смо - користећи информације - и сами постали информација о којој се све не зна, али се може сазнати.

Прва сазнања су прочитана, а онда, са другог компа, од другог провајдера и са друге адресе, под ко зна којим надимком, подуже сам прошетао и уверио се да то није само занимљива, опасна и тајанствена прича већ паралелни свет. Један од оних о коме знамо врло мало.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 13:00 19.09.2016

Re: Taman, skriveni svet

amika
Imala sam slike u glavi dok sam citala tekst o dnu okeana....valjda jer nikad do kraja nije ni istrazen, samo deo.

Kazi mi, da li je ovo skupljeno sa vise strana, tekstovi? Kako god bilo, vredelo je truda.


Нисмо ни свесни да смо - користећи информације - и сами постали информација о којој се све не зна, али се може сазнати.

Прва сазнања су прочитана, а онда, са другог компа, од другог провајдера и са друге адресе, под ко зна којим надимком, подуже сам прошетао и уверио се да то није само занимљива, опасна и тајанствена прича већ паралелни свет. Један од оних о коме знамо врло мало.


Svet iza nevidljive a opet tesko probojne ograde.
amika amika 12:27 19.09.2016

Сајт на Deep Web-у и изнајмљивање хакераamika amika 12:45 19.09.2016

Re: Сајт на Deep Web-у и изнајмљивање хакера

Ево и маркета на Deep Web

rade.radumilo rade.radumilo 13:37 19.09.2016

Naziva se još i Dark Net

amika amika 17:22 19.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

rade.radumilo


Хвала Раде. Врло информативан видео.
Milan Novković Milan Novković 21:39 19.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Зналци тврде да само 60 највећих deep web адреса укупно садрже око 750 терабајта информација, што већ превазилази величину Web-a четрдесет пута, да је укупан садржај на Deep Web-u 1.000 do 2.000 пута већи од површинског Web-a, смештен већином у специфичним базама података.

Deep i Dark [Web,Net] nije isto.

Deep Web je oko desetak puta veći od ovoga što Amika kaže, tj oko 7,500 TB (iako je ovo nagađanje).

Većina Deep Weba imaju regularni sadržaj, otud tolika veličina, tj najnormalniji su "sajtovi" samo nisu indeksirani.

"Podzemlje" nije dobra asocijacija za Deep Web pošto sugeriše "kriminalno", ili, u njamanju ruku manje zakonito - to su "dark" poslovi, tj drama koju je Amika ubacijo u blog ide više sa Dark [Web, Net].

Svak tinejdžerka što drži do sebe danas (ja imo dve i obe porastoše, zato govorim u ženskom rodu) može da "odradi" milionče fotki po 1MB na Fejsu, nači terabajtče - dobro ne može tako lako ali ima entuzijasta, i potrebno ih je samo 7,500, od preko milijardu FB korisnika - tj samo je Fejs već neko vreme veći od Deep Weba kako ga spominju u ciframa.

A podzemlje stvarno postoji, tj ovo su samo sitnice što ja gore spominjem, nego:

- Ko razmišlja o registrovanju firme za naručena ubistva, npr, ne bi trebao da preteruje u obimu posla ili značaju ljudi, pošto Darknet za početnika sa samo jednom mašinom i instant uputstvima ne nudi nikakvu zaštitu - koknuti ponekog blogera koji nam se zameri komentarom o flizuri ili lepoti pevanja je ok, ali ne bi trebalo preterivati sa brojem neocons ili slično, razne agencije tečno pričaju i plivaju kroz ove mreže i ne treba skretati njihovu pažnju na nas.

- Zaraditi neku crkavicu na razne, sitne kriminalitete je isto uglavnom ok, zavisi koga varamo - najbolji RAROC nudi pljačkanje siromašnijih i glupljih od nas, a ako idemo na bogatije onda savetujem razne bankare i finansijske trejdere, većina nije prepametna i ionako ne zaslužuju ono što im se da

- ... onog trenutka kao se nakačimo na žicu nema nam spasa bez ekspertnog, ekspertnog znanja i možda koje hiljade sleepera razbacanih po svetu
rade.radumilo rade.radumilo 23:14 19.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

i potrebno ih je samo 7,500, od preko milijardu FB korisnika - tj samo je Fejs već neko vreme veći


CERN je u 2015 (podaci od aprila te godine) raspolagao sa skladišnim prostorom od 140 PB (sto četrdeset petabajta) od kojih je 40% bilo popunjeno u tom trenutku. Ti brojevi rastu, kontinualno.
amika amika 03:14 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Deep i Dark [Web,Net] nije isto.

Deep Web je oko desetak puta veći od ovoga što Amika kaže, tj oko 7,500 TB (iako je ovo nagađanje).

Većina Deep Weba imaju regularni sadržaj, otud tolika veličina, tj najnormalniji su "sajtovi" samo nisu indeksirani.


Кажу да постоји чак осам нивоа Deep Web-а, а да су неки делови на површини. Да ли то значи да тонемо у Deep Web, или он лагано прожима нас? Deep Web је видљив доказ о чврстој вези политике и криминала, не могу једно без другог, обоје таласају друштво на радост обавештајаца и служби безбедности.
amika amika 03:31 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Руски блог препоручује 10 адреса на ТОР-у које треба посетити, нешто као туристичка тура . на http://torify.me/blog/onion-sites-top-10.html

maksa83 maksa83 08:08 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

.. onog trenutka kao se nakačimo na žicu nema nam spasa bez ekspertnog, ekspertnog znanja i možda koje hiljade sleepera razbacanih po svetu

Video si verovatno ovo od juče, neko na redditu izbunario kako je pre 2 godine neko za koga su (ispravno) mislili da je Hilarin mejl admin pitao "kako da u ogromnoj mejl arhivi falsifikujem gomilu From: polja u mejlovima", i pritom bio dovoljno tupav da kaže da je u pitanju VIP (VERY VIP) osoba. Izbunario to neko juče i krenuo novi skandal.

'Ladno će Drumpf na kraju da bude preCednik...
alselone alselone 08:09 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Daj link !
alselone alselone 08:10 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Drumpf


Gleda se Oliver? :) Koji je to kralj!
maksa83 maksa83 08:47 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

maksa83 maksa83 08:49 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Gleda se Oliver? :) Koji je to kralj!

Dada, to je bilo još početkom godine - "Make Donald Drumpf Again!"
alselone alselone 08:55 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net


Breaking: Reddit Posts By Hillary's IT Guy Proves She Ordered Emails To Be Stripped!


Uuuuu, al su ih naboli!
svarog svarog 09:23 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Meni se čini da će Killary pre izgubiti zbog bolesti nego zbog ovog fijaska
maksa83 maksa83 09:32 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

alselone

Breaking: Reddit Posts By Hillary's IT Guy Proves She Ordered Emails To Be Stripped!


Uuuuu, al su ih naboli!

Kaže "mejlovi su na Exchange serveru i u PST fajlu, kako da im modifikujem From: polja?". Da barata C-om relativno solidno PST fajl je mogao da falsifikuje (jedno 2-3 neprospavane noći), ali za ono što je u Exchange Serveru je netrivijalno (praktično nemoguće ako nisi hard kor haker i nemaš dovoljno vremena da provališ potpuno proprietary db format, MS tu ne koristi svoje standardne baze).

Ali da kažeš "moram potencijalno da modifikujem VIP (VERY VIP) mejlove"... Koliko glup treba da budeš na skali od 1 do poslanik Babić?
Milan Novković Milan Novković 10:10 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

amika
Deep i Dark [Web,Net] nije isto.

Deep Web je oko desetak puta veći od ovoga što Amika kaže, tj oko 7,500 TB (iako je ovo nagađanje).

Većina Deep Weba imaju regularni sadržaj, otud tolika veličina, tj najnormalniji su "sajtovi" samo nisu indeksirani.


Кажу да постоји чак осам нивоа Deep Web-а, а да су неки делови на површини. Да ли то значи да тонемо у Deep Web, или он лагано прожима нас? Deep Web је видљив доказ о чврстој вези политике и криминала, не могу једно без другог, обоје таласају друштво на радост обавештајаца и служби безбедности.

Web je postao deep odavno, i to tako treba da bude.

Tj i ja, kao i mnogi iako ne svi, "insistiram" na razlici između "deep" i "dark".

Najprostija definicija "deep" atributa je "nepristupačnost spolja u proizvoljnom maniru" - npr uzmimo jedan naš sajt, mnogo manje od 1% može da se vidi spolja, proizvoljno, ostalo je "deep".

Mora da bude tako, ako si ti naš klijent koji bukira hotele, pohađa eLearning kurseve itd i rešio si da se predstaviš kao "amika" svetu, bez obzira što je sve što radiš normalno i legalno mi nemamo pravo da proizvoljno dajemo svetu tvoje ime, prezime, datum rođenja, broj kreditne kartice ako ga pamtimo, hash tvoje lozinke, ...itd.

Te informacije MORAJU da bud "deep", pa je Deep Web ime koje ti ovom prilikom, po mom mišljenju, koristiš pogrešno.

Tj pričaš o Dark Webu, ili, i ja bez nekog posebnog razloga preferiram Darknet.

A pitanje koje postavljaš je interesantno:

- Deep Web je retko Dark za državne agencije, npr NSA, on svetli ko fudbalski stadion za njih pošto prolaze kao kroz sir kroz, pogotovo američke, firewals (čitaj posebno popularni Cisco i slični), rutere, komps i ostalo. Standardna web enkripcija iza https-a ne bi ni izašla na svetlo dana da NSA ne može da je razbije u delićima sekunde, ne znam napamet ali recimo da su spali ispod mikrosekunde. Oni imaju specijalne mašine za to.

- Tako, oni mogu, u ime US kompanja ili nekog proizvoljnog ali ogromog nad-nacionaliste da kradu poslovne tajne konkurencije.

- Pa svi navijamo za "dark" tehnologije, ne želimo da lopovi kradu od poštenih.

- A onda se sve to i zloupotrebljava, tj ne želimo ni da teroristi mogu da pobegnu državnim agencijama, želimo da ih pofatamo dok nisu digli neki autobus pun putnika u vazduh.

Ta difuzija orkestracije razmene informacija koju nudi Dark Web na razne načine jeste deo rešenja, to uvlačenje P2P modaliteta i višestrukih posrednika, u enkriptivnom "onion" maniru, u razmenu, sa istovremeno jačom enkripcijom, gde su onda neke države rekle ok, štagod, ali ako ti tražimo enkripcioni ključ za neku razmenu moraš nam ga dati ili si načinio kriminalno delo.

Tj ideja je da ne može baš bilo ko bilo kad u državnim agencijama, pa ISPjevima, eCommerce providerima itd. vidi šta ti i kad pričaš i razmenjuješ sa drugima, a kada posmatranje ima smisla da je ograničeno, ima audit trail, i da, i sad to "kvari" malo lepotu života, ti znaš da ti to rade.

Ovo "kvarenje" je u proseku nebitno, nikad niko neće tražiti enkripcione ključeve ako je žestoko enkriptovana razmena između muža i žene, npr, dok muž ili žena nemaju "interesantan" širi krug "prijatelja" sve sa teroristima, ubicama i sličnim, pa je ovo i dalje strašno nedorečeno - dok nekog nestašnog muža ili ženu mogu samo da posrame ako im greškom traže ključeve teroristim signaliziraju da su sumnjivi i da "moraju" da podignu igru na viši nivo, teroristi.

Pa nema prostog rešenja, najbolje bi rešenje bilo ostaviti stvari kakve jesu sada nego samo izbaciti kriminalno iz ponašanja državnih agencija...

... a to je, izgleda, nemoguće
Milan Novković Milan Novković 10:20 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Izbunario to neko juče i krenuo novi skandal.

'Ladno će Drumpf na kraju da bude preCednik...

Da, nju drže na ledu, tj mogli su odavno da je uruše, mogu preko noći, i s punim pravom, da je strpaju u zatvor, pa samo nagađamo zašto nisu:

- Deep Gov nisu sigurni šta-kako, neocons su jaki u tim strukturama (npr vidi Pentagonovo bombardovanje u Siriji, kobajagi konvinijent greškom, od pre nekoliko dana mimo "instrukcija" iz Bele Kuće).

- Deep Gov žele da "uobliče" Trumpa, tj u "autohtonom" smislu je, po njihovim željama, bio pogrešno "posađen", pa ga "ucenjuju" odugovlačenjem.

- Neocons poludeli, saterani u ćošak pa tako jako opasni, ne možeš da ih "dokrajčiš" preko noći

- ... šta god
Milan Novković Milan Novković 10:36 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Ali da kažeš "moram potencijalno da modifikujem VIP (VERY VIP) mejlove"... Koliko glup treba da budeš na skali od 1 do poslanik Babić?

Deep Gov su znali za nju "oduvek". Ona nije Deep Gov.

Primer, u UK se svaki bit, tako, bit, svakog ko živi i radi u UK, čuva bar mesec dana pre nego što se obriše (ne mora sve da bude brute force čuvanje, ako ti i ja odlušamo isti YouTube clip Braće Bajić može da se uposle i nešto sofisticiranije tehnike

Recimo ako bi fatao neke osnovne korelacije i obrasce možeš da uzmeš nekog prominentnog iz deep gov, i nekog iz neocons, nema oštrih granica nego gledaš ko je više "nagomilan" u kojoj sferi, slušaš ih i malo češkaš glavu - specimen A može da ti bude "maestro" Brzezinski, a specimen B udarnik McCain (ne UK frozen potato products nego US udarnik

"Maestro" kaže da su pukli sa neokonisanjem (ne baš tim rečima), a on je deeper than deep.
maksa83 maksa83 11:29 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

broj kreditne kartice ako ga pamtimo

Jedan (po meni) bitan detalj oko ovoga, tiče se sveprisutnog i nezaobilaznog booking.com. Naime, booking.com ne pamti broj tvoje kreditne kartice, nego radi još goru stvar - prosleđuje ga direktno onome kod koga si rezervisao sobu/hotel/štaveć. Tako da, ti misliš da si ostavio broj cc na nekom sejf mestu (računaš da je booking.com ozbiljna firma koja brine o svojoj infrastrukturi, zaboga - onoliki su), a zapravo si ga preko njih poslao na neko potpuno neznano mesto, koje može biti i knjižica u koju je olovkom upisano sve što je potrebno da ti neko skine pare sa računa. Ovo poslenje nisam izmislio nego video svojim očima.

Otvarao sam i zatvarao usta u neverici k'o riba na suvom kad sam shvatio da to tako radi. Užas.

svarog svarog 11:45 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Ovo poslenje nisam izmislio nego video svojim očima


Šta? Daj detaljnije
maksa83 maksa83 11:53 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Šta? Daj detaljnije

Rezervišeš nešto preko booking.com. Booking.com nije ebay, tj. nije ... kako bih rekao - broker/diler, nego samo broker, odn. ne otvara svaki hotel/izdavač apartmana neki kao merchant account kod njih, pa da booking.com radi naplatu, nego broj tvoje kreditne kartice i svi pripadajući podaci idu pravo kod onog od kog uslugu kupuješ, a to može biti bilo ko - hotel čija je mreža zaražena virusima (isto video svojim očima, zamolio ih da mi nešto odštampaju i dobio nazad USB a na njemu kolera.exe, tifus.sys, sida.vbs) ili Grk koji će to da upiše u sveščicu koja mu stoji na stolu u dvorištu (isto video svojim očima).

Neshvatljivo, ali je tako.
amika amika 14:17 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Te informacije MORAJU da bud "deep", pa je Deep Web ime koje ti ovom prilikom, po mom mišljenju, koristiš pogrešno.

Tj pričaš o Dark Webu, ili, i ja bez nekog posebnog razloga preferiram Darknet.


Званично, његова прва намена је контакт са дисидентима, борцима за демократију. Тако да ако није Deep он не може да буде Мрачан него може да буде само Светао, Бљештав, Дијамантски и слично. Значи, ипак Deep са слојевима за дисиденте, кримоше, безбедњаке, наркосе, перверзне...

Ta difuzija orkestracije razmene informacija koju nudi Dark Web na razne načine


Тако је, сви они су какофонијски хор али кад затреба запевају као један и надјачају евентуалне залутале гласове.
Milan Novković Milan Novković 16:03 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Значи, ипак Deep

Ne znači, ogromna većina deep weba nije dark i Srpska reč "podzemlje" mu nije karakteristična, ali meni nije bitno, razumem o čemu pričaš.

Pomalo je i pitanje "ukusa", ovi moji IT (ne svi, naravno) to o čemu ti pišeš ne zovu Deep Web, iako mnogi non-IT i non-security koriste termin isto kao i ti.
blogovatelj blogovatelj 18:57 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Otvarao sam i zatvarao usta u neverici k'o riba na suvom kad sam shvatio da to tako radi. Užas.


Naravoučenije - koristite Ekspidiju.
emsiemsi emsiemsi 19:15 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

maksa83
.. onog trenutka kao se nakačimo na žicu nema nam spasa bez ekspertnog, ekspertnog znanja i možda koje hiljade sleepera razbacanih po svetu

Video si verovatno ovo od juče, neko na redditu izbunario kako je pre 2 godine neko za koga su (ispravno) mislili da je Hilarin mejl admin pitao "kako da u ogromnoj mejl arhivi falsifikujem gomilu From: polja u mejlovima", i pritom bio dovoljno tupav da kaže da je u pitanju VIP (VERY VIP) osoba. Izbunario to neko juče i krenuo novi skandal.

'Ladno će Drumpf na kraju da bude preCednik...

Чекај !
Шта је алтернатива - Килари ?!
maksa83 maksa83 20:02 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Шта је алтернатива - Килари ?!

U narodu poznata i kao Baba Nixon.
Milan Novković Milan Novković 21:42 20.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

rade.radumilo
i potrebno ih je samo 7,500, od preko milijardu FB korisnika - tj samo je Fejs već neko vreme veći


CERN je u 2015 (podaci od aprila te godine) raspolagao sa skladišnim prostorom od 140 PB (sto četrdeset petabajta) od kojih je 40% bilo popunjeno u tom trenutku. Ti brojevi rastu, kontinualno.

Pa da, ima ih puno takvih, Fejs je 300 PB, veliki deo (semi) deep, dnevno pristigne oko 600 TB, ...

Zato ja "insistiram" na Darknetu, mnogi insistiraju bez navodnika, ali se svašta, i u pojmovima i u ciframa meša po internetu.

Deep ne znači mnogo u ovoj priči, toliko je toga deep, sve na Fejsu što ti nije public je (semi) deep.

Na Deep Webu nemaš 300K Nemaca, nego ih preko 36 miliona ima samo na Fejsu, a na Deep Webu su skoro svi koji imaju nalog negde, 300K ih je na Darke Webu.

Isto tako, količina podataka na dark Webu je mala, tu je Amika napravio jednu od nekoliko značajnih grešaka ali su one i relativno nebitne, interesantnos bloga nije u njima, deep web je mnogo veći od indexabilnog, ali dark web nije, on je po količini podataka i informacija sasvim malecki, delić procenta vidljivog weba, a o deep webu da i ne pričamo, junior programer može da napravi malu app, unese par stotina search terms i sa weba programatski pokupi više podataka nego što ih ima u dark webu.

Samo, kao što tvoj clip kaže, sve više regularnih korisnika će ići dark, firmi i pojedinaca, zbog manipulacije državnih agencija i sprege sa velikim firmama (Google više nije tajna nikome, a taj niko se ni ne uzbuđuje, svi imaju gmail, o sprezi sa Ciscoom i sličnima se manje zna.

Pa su nedavno hackovali NSA, koga interesuje lista tools koje NSA koristi može da gugluje poneki sys admin da se smrzne malo čak i ako zaboravi da je to samo mala i delimična lista - kako ovo bude sve poznatije sve većem broju ljudi u jednom trentku će Dark postati norma velikim firmama, pa polako postati i standard.

Dok agencije idu dalje, danas se uglavnom ne zna (ponekad se sazna, naravno) kako one provaljuju Dark Web sajtove, recimo kapitalce.

Najčešće agencije ni ne žele da se to zna, a ponekad hakovanje id oko zahteva da hakovani ni ne zna kako je izhakovan
amika amika 10:27 21.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Милане, аналитички, смисаоно, ти си у праву за називе Дип Веба, Али на глобалном нивоу нема шанси да скривени интернет који „помаже развоју демократије“ добије назив Мрачан.

Pa su nedavno hackovali NSA, koga interesuje lista tools koje NSA koristi može da gugluje poneki sys admin da se smrzne malo čak i ako zaboravi da je to samo mala i delimična lista - kako ovo bude sve poznatije sve većem broju ljudi u jednom trentku će Dark postati norma velikim firmama, pa polako postati i standard.


Тајне које се сада могу наћи само на њему, постепено престају да буду тајне, то си одлично приметио, и постаће стандарди, тајни, полутајни, па јавни.
Milan Novković Milan Novković 11:11 21.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Али на глобалном нивоу нема шанси да скривени интернет који „помаже развоју демократије“ добије назив Мрачан.

Konfuzija i različitost su, nadam se, privremeni, dok dark net ne postane zajednički, "jedini" modalitet za rad na Internetu ("mračan" je možda suviše mračno, može i "taman", "nevidljiv" da se koristi).

Ako Fejsov dark web zaživi kod neke kritične mase korisnika, ja mislim, onda će naglo ući u širu upotrebu, dosta ljudi je osetljivo na kompromitovanu privatnost.
Тајне које се сада могу наћи само на њему, постепено престају да буду тајне, то си одлично приметио, и постаће стандарди, тајни, полутајни, па јавни.

Pa da, teško je sada reći kako bi roditelj trebao da uvede decu u Dark Web, npr ja svojoj nisam nikad spomenuo TOR, kad porastu naći će ga i sami ako im zatreba.

Pa ko zna kako će se terminologija pomeriti, Shadow Web je mračnije deo Dark Weba, npr, friend-to-friend i point-to-point modaliteti su darknet(ish), u browserima je popolaran "incognito" naziv, add-hoc networks nemaju neke očigledne veze sa ovim ali će isto pomeriti web od centralizovane orkestracije ako ne baš eCommerca a ono onoga što mi češće radimo, a gde se brinemo o privatnosti - razmeni informacija između prijatelja, saradnika, ...

Samo agencije će sve to da podrivaju, Linux, PKI, ... pa i firme, pokušaj da koristiš PKI preko gmaila, sve su uradili da te obeshrabre (bar onomad, pre nekoliko godina, ne pokušavam to više), staviš u Outlook i onda ti MS, kobajagi slučajno, to nekim software updateom pregazi, ...

A državne agencije ne koriste ni delić mogućnosti koje imaju na Dark Webu, pošto, kao što TED što je Rade priložio sugeriše tako teraju dark rabotu na kreativnost i rizikuju da im bude teže da sa starim alatima prate šta se dešava - oni će često ostaviti neke drag dilere da ne bi teroristi, novinari, neke velike firme itd spoznale da više nisu dark pa našli nova rešenja.
uros_vozdovac uros_vozdovac 11:15 21.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

Milan Novković


Samo agencije će sve to da podrivaju, Linux, PKI, ... pa i firme, pokušaj da koristiš PKI preko gmaila, sve su uradili da te obeshrabre (bar onomad, pre nekoliko godina, ne pokušavam to više), staviš u Outlook i onda ti MS, kobajagi slučajno, to nekim software updateom pregazi, ...


Pa stavi Thunderbid ili Evolution :) U dobre pare da ti ni jedan update Linuxa ili aplikacije neće pregaziti setup.
Milan Novković Milan Novković 12:02 21.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

uros_vozdovac
Milan Novković


Samo agencije će sve to da podrivaju, Linux, PKI, ... pa i firme, pokušaj da koristiš PKI preko gmaila, sve su uradili da te obeshrabre (bar onomad, pre nekoliko godina, ne pokušavam to više), staviš u Outlook i onda ti MS, kobajagi slučajno, to nekim software updateom pregazi, ...


Pa stavi Thunderbid ili Evolution :) U dobre pare da ti ni jedan update Linuxa ili aplikacije neće pregaziti setup.

Moguće, iako je, do godine, možda, 2002. kada sam ja o Unixu "sve" znao, na Unixu sve bilo moguće Sun i HP sigurno, a ne pada mi neki razlog zašto ne bi bilo moguće na IBMu i sličnima, a kako ideš u prošlost pre te godine, čak iza pojave shared biblioteka, i dalje si imao "svu" kontrolu nad binarnim, pečovao in-running binarne, relinkovao on-the-fly, ...

Posle te godine mogu samo da nagađam, ali dinara neću dati na opkladi o pouzdanosti gde su Intel, Novell i slični isporučili bilo koji driver, kritični deo softvera, itd.

A čak i pošteni Intel nije bitan ako raja nije spremna da otkačinje mikrofone i zvučnike u kompjuterima, gazi BIOSe (Monitore (softver, ne hardverski monitor), kako li se zovu na Unixu danas).

Priča od nedavno, poslednjih 12 meseci, recimo, iz pera up-market security analitičara - kupio novi comp, i pre nego što ga je nakačio na mrežu on zaražen.

On pregazi sve, pripazi, opet zaražen. Šta se dešava:

- Njegov stari, "isključeni" PC, preko BIOSa i zvučnika, pa preko ultrazvučnih frekvencija, zarazi "conditioned" BIOS novog compa preko mikrofona.

Naravno, ne rade to svima, nego ih je interesovao ovaj lik kao up-market security konsultant, i.e. ako ga uposli Simens red je da NSA zna šta on tamo mućka sa Simensom
uros_vozdovac uros_vozdovac 12:34 21.09.2016

Re: Naziva se još i Dark Net

ta priča oko bad bios je relativno stara, ima nekoliko godina, i nije nezamisliva, mada je paranoična baš onako... Doduše prvi put je na potpuno vlasničkom HW i SW detektovana, na Apple...
kosta.babic kosta.babic 14:31 19.09.2016

DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta

Stvarno interesantna tema o kojoj moram priznati nisam znao ništa.Čestitam na izboru teme Amika.
blogovatelj blogovatelj 15:40 19.09.2016

Re: DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta

DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta
Stvarno interesantna tema o kojoj moram priznati nisam znao ništa.Čestitam na izboru teme Amika.


Brale, počeli hakeri da se skupljaju na blogu. Da bežimo mi odavde dok ne upadne milicija.
amika amika 17:31 19.09.2016

Re: DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta

kosta.babic

DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta
Stvarno interesantna tema o kojoj moram priznati nisam znao ništa.


Занимљиво је како политичке потребе контакта са дисидентима добијају као пратњу криминал. Или се рачуна да и једни и други раде исто - подривају режиме, и туђе, али и своје. А то службама безбедности увек одговара јер су утицајније и лакше раде.
amika amika 17:38 19.09.2016

Re: DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta

blogovatelj
Da bežimo mi odavde dok ne upadne milicija.


Има их који још увек заступају милицију. А полиције и хакера се сви одричу, мада и једни и други нападају екстреме.
amika amika 18:10 19.09.2016

Re: DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta

blogovatelj
Da bežimo mi odavde dok ne upadne milicija.


Има их који још увек заступају милицију. А полиције и хакера се сви одричу, мада и једни и други нападају екстреме.
kosta.babic kosta.babic 18:18 19.09.2016

Re: DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta

blogovatelj
DEEP WEB – skriveno podzemlje InternetaStvarno interesantna tema o kojoj moram priznati nisam znao ništa.Čestitam na izboru teme Amika.Brale, počeli hakeri da se skupljaju na blogu. Da bežimo mi odavde dok ne upadne milicija.
Toliko si duhovit da to već smrdi.
blogovatelj blogovatelj 23:14 19.09.2016

Re: DEEP WEB – skriveno podzemlje Interneta

Toliko si duhovit da to već smrdi.


Brale, nauci pravilno da citiras za pocetak, ako zelis da budes dobar haker.
8c_competizione 8c_competizione 15:57 19.09.2016

Skynet is active?

samo u hybernation fazi, gde nas proucava

bilo bi lepo da se proseta kroz taj underground web, ali ovi nemci su vrlo azurni pa cu ipak povesti racuna
amika amika 17:41 19.09.2016

Re: Skynet is active?

bilo bi lepo da se proseta kroz taj underground web


Као да се шеташ кроз ноћне клубове, само што све има јасну етикету и цену.
karabasbarabas karabasbarabas 17:09 19.09.2016

Deep web anonimnost

Svi deep web sajtovi (a bogami i bitcoin) su vrlo traceable. Samo ako se hoce. Silk road je na primer tajna koliko i piratebay.
Moze neki sajt da se provuce neko vreme ali vrlo brzo se locira.
Nekad se desi da FBI namerno pusta sajt da radi, pa onda naprave akciju i pohapse nekoliko stotina korisnika po celom svetu.
O TOR i da ne pricam, pogotovo ko nije vican ostavlja footprinte kao Jeti.
Sve u svemu, ne bih ja stavio svoj Desert Eagle na prodaju online tek tako.
amika amika 17:53 19.09.2016

Re: Deep web anonimnost

Moze neki sajt da se provuce neko vreme ali vrlo brzo se locira.


Већина сајтова и понуда су са променљивим адресама тако да се сваких неколико дана морају поново тражити. Раде по неколико у сарадњи, један промени адресу, остали упућују на нову адресу, затим се гаси други и оснива нови, остали упућују и на њега и тако док има робе.
karabasbarabas karabasbarabas 18:25 19.09.2016

Re: Deep web anonimnost

Bas tako. Nesto slicno je radio i piretebay, dok nije dolijao.

Mada i sad ima verzija na netu, samo sa drugom adresom.
Imaju ljudi (programi) placeni da jure od adrese do adrese i prate gada dok ga ne lociraju.
Samo je pitanje isplati li se ulagati resurse da se locira neki sitni dzankic koji prodaje gandzu na gram u Istocnoj Penisilvaniji Donjoj.
kosta.babic kosta.babic 18:27 19.09.2016

Re: Deep web anonimnost

karabasbarabas
Bas tako. Nesto slicno je radio i piretebay, dok nije dolijao. Mada i sad ima verzija na netu, samo sa drugom adresom. Imaju ljudi (programi) placeni da jure od adrese do adrese i prate gada dok ga ne lociraju. Samo je pitanje isplati li se ulagati resurse da se locira neki sitni dzankic koji prodaje gandzu na gram u Istocnoj Penisilvaniji Donjoj.

U pravu si sve je pitanje interesa.
amika amika 18:55 19.09.2016

Re: Deep web anonimnost

Samo je pitanje isplati li se ulagati resurse da se locira neki sitni dzankic


Улаже се у мрежу за контакте са дисидентима, а криминал изгледа иде уз политику као колатерална штета за јавност, а корист за политику
amika amika 18:56 19.09.2016

Re: Deep web anonimnost

U pravu si sve je pitanje interesa.


Економског или политичког. Оба су у игри.
karabasbarabas karabasbarabas 19:58 19.09.2016

Re: Deep web anonimnost

amika
U pravu si sve je pitanje interesa.


Економског или политичког. Оба су у игри.

Apsolutno. Nekad je korisniji ziv neprijatelj nego mrtav.
alselone alselone 20:31 19.09.2016

Re: Deep web anonimnost

Svi deep web sajtovi (a bogami i bitcoin) su vrlo traceable.


Tako je brate Sadame, lako je locirati sajt ali nije bas tako lako locirati onoga kod dolazi na taj sajt. Zar nije tor prilicno dobra maska za pristup?
karabasbarabas karabasbarabas 21:55 19.09.2016

Re: Deep web anonimnost

Pa kad lociras sajt onda si na korak do vlasnika.
Ako si na privatnom serveru, moze se naci gde se nalazi, ko ga je postavio, ne mozes ga bas ostaviti u kanalu kod Surcina i praviti se da ores obliznju njivu.
A ako si na tudjem serveru, morao si da platis nekako, da li karticom, da li bitcoinom, u svakom slucaju neki footprint mora da ima.
A kad dotle dodjes, onda imas pristup IP adresama posetilaca (ma koliko god ti proxija i VPNova natakao i zamisljao da si anoniman, budes li kacio slike golisavih maloletnih horista, zakucace ti FBI na vrata kad tad. ) kao i drugih parametara, a odatle je lako.
uros_vozdovac uros_vozdovac 18:38 19.09.2016

samo da prijavim

da je moj projekat domaćeg Tor exit node propao.

I dalje se kačimo kod komšija :(
amika amika 19:07 19.09.2016

Re: samo da prijavim

samo da prijavim
da je moj projekat domaćeg Tor exit node propao.


Занимљиво звучи назив, то је суштина ТОРа. Може ли се то преношење текста - информације кроз више компјутера остварити и без ТОРА - да је сваки комп шаље другом у вези као своју, док не дође на коначну адресу. Систем стотинак или више сајтова на пример са случајним избором путање међу њима?
uros_vozdovac uros_vozdovac 19:18 19.09.2016

Re: samo da prijavim

amika
samo da prijavim
da je moj projekat domaćeg Tor exit node propao.


Занимљиво звучи назив, то је суштина ТОРа. Може ли се то преношење текста - информације кроз више компјутера остварити и без ТОРА - да је сваки комп шаље другом у вези као своју, док не дође на коначну адресу. Систем стотинак или више сајтова на пример са случајним избором путање међу њима?

Na jednom barcamp u NS imali smo radionicu na temu ljubaznošću kolege pcdog
Klik za preuzimanje
video je težak 2,3 gb
amika amika 19:54 19.09.2016

Re: samo da prijavim

video je težak 2,3 gb


Не смем толико, ни у сну.

Може ли то у мало текста?
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:00 19.09.2016

Re: samo da prijavim

amika
video je težak 2,3 gb


Не смем толико, ни у сну.

Може ли то у мало текста?

Moram da ga nahvatam jer nemam ovde, a pisao je, znam, samo da mi stigne.

U suštini radionica je bila kreiranje privatnog interneta - van zvaničnog DNS.
amika amika 20:19 19.09.2016

Re: samo da prijavim

kreiranje privatnog interneta - van zvaničnog DNS.


To!Права ствар. И са перспективом, убеђен сам. Хајде, на`ватај га, ја ћу га потерати одавде...
alselone alselone 20:29 19.09.2016

Re: samo da prijavim

U suštini radionica je bila kreiranje privatnog interneta - van zvaničnog DNS.


Ovo i ne bi trebalo da bude nesto komplikovano. Svaka malo veca firma ga ima.
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:54 19.09.2016

Re: samo da prijavim

alselone
U suštini radionica je bila kreiranje privatnog interneta - van zvaničnog DNS.


Ovo i ne bi trebalo da bude nesto komplikovano. Svaka malo veca firma ga ima.

naravno da nije s tim da firma ima rešen problem sa kojim se ova radionica suočava - ima menadžment koji može da zapovedi hijerarhiju.
Šta kad su ti korisnici širom planete, kako organizovati njih?
alselone alselone 20:56 19.09.2016

Re: samo da prijavim

Šta kad su ti korisnici širom planete, kako organizovati njih?


Mislim da je sve vec organizovano.
uros_vozdovac uros_vozdovac 06:08 20.09.2016

zanimljivo

expolicajac expolicajac 10:38 20.09.2016

Braćo hakeri

Sve bih ja vas zaposlio u MUP-u.
kosta.babic kosta.babic 11:25 20.09.2016

Re: Braćo hakeri

expolicajac
Sve bih ja vas zaposlio u MUP-u.

A jel' da istovaraju ugalj za centralno ?
gedza.73 gedza.73 13:49 20.09.2016

Re: Braćo hakeri

Sve bih ja vas zaposlio u MUP-u.

Frank William Abagnale, Jr. ( born April 27, 1948) is an American security consultant known for his history as a former confidence trickster, check forger, and impostor between the ages of 15 and 21.
He became one of the most famous impostors ever, claiming to have assumed no fewer than eight identities, including an airline pilot, a physician, a U.S. Bureau of Prisons agent, and a lawyer. He escaped from police custody twice (once from a taxiing airliner and once from a U.S. federal penitentiary), before he was 21 years old. He served less than five years in prison before starting to work for the federal government. He is currently a consultant and lecturer for the FBI academy and field offices. He also runs Abagnale & Associates, a financial fraud consultancy company.

Bio je zamenik, ili tako nešto visočo, državnog tužioca sa nepunih dvadeset godina.
Na pitanje kako je varao na državnom ispitu odgovorio
'ko kaže da sam varao?'
amika amika 14:23 20.09.2016

Re: Braćo hakeri

quote]expolicajac
11:38 20.09.2016
Braćo hakeri
Sve bih ja vas zaposlio u MUP-u.

Кад ти то кажеш, ја то схватам као дуплу препоруку.
ai.machine ai.machine 16:19 20.09.2016

Re: Braćo hakeriamika amika 20:14 20.09.2016

Re: Braćo hakeri

Раније су постојали државни (француски, холандски, шпански... ) гусари и самостални гусари, сада смо напредовали: кримоси раде за службе и успут за себе.
gedza.73 gedza.73 20:27 20.09.2016

Re: Braćo hakeri

Раније су постојали државни (француски, холандски, шпански... ) гусари и самостални гусари,

Različito su se zvali. Gusari i pirati.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 17:19 20.09.2016

DIG

ljudi sa ISI na USC rade na rešavanju teških problema kao što je human trafficking, terorizam, hacking na primer. Kopaju po deep webu i sve to rade pomoću semantic web tehnologija. naravno finansirano preko federalnih agencija. Fascinantan način da se uhvate kriminalci i nadrealne priče kako ih hvataju.

možete da čitate više o DIG projektu ovde: http://usc-isi-i2.github.io/dig/

Ovde ima prezentacija ako nekog zanima da vidi kako se to tačno radi. slučaj iznesen u detalje u ovoj prezentaciji je kako hvataju makroe i spašavaju jadnu decu koja su na ko zna koji način završila kao belo roblje. ovaj slucaj nije sa dark ili deep weba već sa ovog koji svaki prosečan čovek koristi. -
https://figshare.com/articles/Semantic_Web_Without_SPARQL_pdf/3667890


tetris tetris 20:17 20.09.2016

Re: DIG

Najpametniji im je MSc student koji nije okačio svoju sliku
amika amika 20:22 20.09.2016

Re: DIG

rade na rešavanju teških problema kao što je human trafficking, terorizam, hacking na primer. Kopaju po deep webu i sve to rade pomoću semantic web tehnologija. naravno finansirano preko federalnih agencija. Fascinantan način da se uhvate kriminalci i nadrealne priče kako ih hvataju.


Остало је нејасно коме deep web више помаже: развоју демократије, раду служби безбедности или кримосима?

uros_vozdovac uros_vozdovac 14:42 21.09.2016

samo da uhvatim vremena

napisaću blog o domaćoj hakerskoj zajednici, o portalima gde se okupljaju razmenjuju ingormacije, naravno beli šeširi.

O crnim šeširima pa ne znam jel` prigodno, možda bolje novosađani da otvore dušu?
amika amika 21:00 23.09.2016

Re: samo da uhvatim vremena

napisaću blog o domaćoj hakerskoj zajednici, o portalima gde se okupljaju razmenjuju ingormacije, naravno beli šeširi.

O crnim šeširima pa ne znam jel` prigodno, možda bolje novosađani da otvore dušu?


И беле и црне, разлика је у позицији са које се посматра.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana