Muzika

Од овога може и да се рикне

tasadebeli RSS / 10.01.2017. u 02:06
 
 
 
 


Komentari (73)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tasadebeli tasadebeli 02:08 10.01.2017

Тастер

Lionsgate Lionsgate 04:07 10.01.2017

Re: Тастер

Chika Taske da ti pozelim srecne praznike.
Jel ima sta novo?
Jukie Jukie 04:16 10.01.2017

Re: Тастер

Praznici su prošli, nastavnici od juče rade, prvo su zvali decu da vide da li su bolesna, a posle da ih obaveste da je ministarstvo ipak odlučilo da se po crvenom meteoalarmu u sredu ide u školu. (Ima i neka peticija koju su đaci pokrenuli ali o tome više u medijima)
Lionsgate Lionsgate 05:36 10.01.2017

Re: Тастер

Cek, a nasa Nova godina? Ima bre jos da se slavi..

Nesto me secanje ne sluzi, a jel se islo 2012 u skolu? Tad je bila gora zima, Dunav je komplet zaledio kroz celu Srbiju i to je drzalo skoro 2 nedelje a kol'ko cujem ove godine smo jos daleko od toga. No mogli su da deci ipak produze na dve nedelje raspusta jos, zlotvori iz ministarstva nijedni.
tasadebeli tasadebeli 10:27 10.01.2017

Re: Тастер

Lionsgate

Chika Taske da ti pozelim srecne praznike.



Да смо ми вазда здрави и насмејани, а све друго ћемо постићи.

Све најбоље желим теби и твојима!


Jel ima sta novo?



Како да не! Сви смо ти овде к'о нови! Скоро...


Nesto me secanje ne sluzi, a jel se islo 2012 u skolu? Tad je bila gora zima,



Јесте, у праву си. Дебели минус трајао недељама са много снега.

Само је распуст тада био другачије конципиран, трајао је од нове године до Јовандана, отприлике...

И таман смо кренули неких две недеље у друго полугодиште када је ударила та цича зима коју помињеш, па смо принудно опет били на распусту неких две недеље.

No mogli su da deci ipak produze na dve nedelje raspusta jos, zlotvori iz ministarstva nijedni.




Покренута и петиција!


Петиција - ЛИНК



Не зна се ко ју је покренуо, да ли ђаци, да ли профани, да ли родитељи.



Ево је овде цела вест о петицији - ЛИНК.


Има и у Бљуцу - ЛИНК.


Тако да не знам шта да ти кажем.

Знам само да сам ја тренутно у моду:


Просветни радник који је киксирао тамо где је фиксирао на листићу спортске прогнозе једва чека јутро и први час да са неким подели своју несрећу.


(Чика Душко Радовић)


Иако је Министарство апеловало на професоре да то не чине:


Ministarstvo: Profesori, nemojte odmah propitivati učenike - ЛИНК


Не занима ме уопште шта о томе мисле ови из Министарства који би свима да дувају у буљу, а то не може.

Званично образложење зашто не може да се продужи распуст је:

1) надокнада часова - што је глупост, скратиш онда онај распуст у фебруару и за толико помериш и полугодиште);

2) Бат, хебига, распуст у фебруару се не може скраћивати јер су просветни радници сви листом уплатили зимовања, па да им не пропадну аранжмани; (сиц!)


Са нашим платама евентуално можемо само да се спуштамо санкама у некој комшијској улици која има низбрдацију.


И тако, лицемерју никад краја.


Па онда у том свеопштем лицемерју неко мора и да страда. А ко ће други него они на дну ланца исхране - деца.

Пошто ту важи оно:

Све смо ближе полугођу. Бивши лоши ђаци дају јединице садашњим ђацима, а најгори их грде и бију код куће.


(опет чика Душко Радовић)








Емајлирана преписка преписка између мог пензионисаног колеге и мене од синоћ:


Колега:

Па што се тиче распуста, не би требало да гледамо на београдске ђаке. Они су углавном размажени. Мислимо на децу са Пештера, планина Источне Србије, Голије... Они сигурно не потписују петицију. Вероватно немају интернет, а сигурно ни струју! Сретао сам пештерске ђаке током зиме 1992. године. Газе снег, румени, и када их питаш да ли вам је далеко школа, они одговарају да није. а то није је пет до десет километара.
Наравно, пошто сам ја пензионер, моје мишљење не треба никога да интересује.
А кад смо већ код школе, да ли у среду радиш пре или после подне? Изгубио сам рачуницу, па да знам у колико сахата је тренинг.
Уживај још сутра у башкарењу.



Ја:


Ишао бих и ја ових мојих 14 километара од моје куће до наше школе по снегу (већ сам то радио деведесетих када сам са Бановог брда ишао до Земуна, Телеоптика, пешке по снегу када сам радио у оној школи за слепу децу, али се бојим да ће данас да ме згази неки новопечени богаташ својим теренским возилом, па ћете да ме пронађете тек на пролеће када снег окопни.



Успут сам колеги у мејлу окачио и овај клип (хвала Геџином јуноши још једном на овом клипу!) ради илустрације на шта мислим:





(Обратити пажњу нарочито на крај клипа.)
tetkino tetkino 11:17 10.01.2017

Re: Тастер

Распуст у фебруару мора да остане - јер су деца преко школа уплатила зимовање у вредности летовања за четверочлану породицу у Грчкој.
А не може да једни иду у школу, а други не, поготово што ће и професора да недостаје.

Распуст за Ускрс и летњи из сличних разлога се не дира - матурске екскурзије, летовања, пријемни...

И онда је министарство осуђено на две могућности: идете суботама (неће нико), нема везе 5 дана, скратите градиво (опет неће нико).

А у овој новој влади нико не сме да промовише нерад, тако да је госн. Министар, лоптицу по навици пребацио на родитеље (који ће својој деци да правдају изостанке, ако школа није на до 15мин хода од куће) или општине - ако је ванредно стање.

Јер је много лакше да се сви праве да су часови одржани, иако је 15% ђака на часу, него да се спроведе смислена акција.

А о градском саобраћајном које зими пушта на улице кабриолет (шупаљ кров, шупаљ под, шупља врата и / или прозори) аутобусе, а лети оне који додатно греју - не бих овом приликом.

Него Тасо виде ли оно истраживање где се и како уче страни језици у земљи и иностранству?
Па испаде да Срби све уче - али некако увек имају најмањи фонд часова - матерњи или страни језик да се гледа, од свих. И онда се чудимо (увек неочекивано )лошим резултатима на свим тестовима знања.

tasadebeli tasadebeli 12:11 10.01.2017

Re: Тастер

tetkino

Распуст у фебруару мора да остане - јер су деца преко школа уплатила зимовање у вредности летовања за четверочлану породицу у Грчкој.



Па чекај, то онда значи да економска ситуација у Србији уопште и није тако лоша?



Мислим, ако је толики број деце уплатио та зимовања...


Мислим да су та зимовања/летовања преко школа данас много ређа него раније. Поготово што то више и не може да се назове "преко школе". Ако се сада и изводе, онда је то у приватној организацији наставника/професора, а школа ретко када хоће да стане званично иза тога јер нису директори блесави да сносе одговорност за тако нешто, а да при томе ни они ни школа немају никакву корист.

А када је у приватној организацији професора, онда та зимовања/летовања и не треба да се тичу ни Министарства, ни школе, зар не?


Letovanje i zimovanje „preko škole“

Neobično, ali ove aktivnosti nisu uređene zakonom ni podzakonskim aktima, što ne znači da škola ne može da ih organizuje, kao ni da ne snosi odgovornost za organizaciju putovanja i bezbednost učenika na njemu na isti način kao kad je reč o ekskurziji. Često se događa da sami nastavnici organizuju ovakve aktivnosti – nakon dobijanja saglasnosti roditelja i zaključivanja ugovora sa agencijom. U ovom slučaju, nastavnik je taj koji preuzima odgovornost.



ЛИНК




Јер је много лакше да се сви праве да су часови одржани, иако је 15% ђака на часу, него да се спроведе смислена акција.



Тако ће и сада бити када сутра кренемо у школу.


Него Тасо виде ли оно истраживање где се и како уче страни језици у земљи и иностранству?



Не.

Дај линк, дај линк!


Па испаде да Срби све уче - али некако увек имају најмањи фонд часова - матерњи или страни језик да се гледа, од свих. И онда се чудимо (увек неочекивано )лошим резултатима на свим тестовима знања.



Кад већ помену фонд часова...


Још док сам ја био студент, причало се о идеји да се часови српског раздвоје на часове књижевности и часове граматике.

Знам да су многи садашњи профани дипломирали на оним "аристократским" катедрама за књижевност (уметници, јбг!), па зато и не воле да раде граматику на часовима. У појединим гимназијама уопште и не раде граматику, само књижевност иако имају по програму 30% граматике, па ми онда њихови ђаци пред упис на факултет долазе на приватне часове да се подсете нечега са чиме су мислили да су завршили још у основној школи четири године пре уписа на факс.

Али ево ја се први пријављујем да мешам малтер и носим цигле, то јест да радим граматику са децом на часовима, док ти уметници са катедри за књижевност храбро стоје испред одељења опхрвани својим визионарским балонима.

Да будем искрен, те часове граматике и више волим од часова књижевности. Зато ми и јесте животна судбина да ме колегинице које су завршиле на катедрама за књижевност вазда моле да идем да их заменим јер "баш тог дана морају да раде акценте са децом", а њих шатро мрзи. Шта мрзи, не знају, бре!

Али џабе то што ја хоћу. Од те идеје о раздвојеним часовима књижевности и граматике нема ништа у пракси јер то значи и повећање фонда часова матерњег језика и књижевности, а самим тим и повећање броја запослених, а премијер нам је лепо рекао да он нема пара да нам да. Тим речима нам је рекао. Запази, молим те, он нема пара. К'о да је буџет државе његов лични приватни џеп...


А ја сам, драга моја, био студент још пре 30 година.


И замисли, молим те, тадашње моје колегинице и колеге на Филолошком који су студирали стране језике нису морали чак ни српски да полажу. Зато данас имамо гомилу неписмених преводилаца... Није ни чудо онда што су нам ови инжењери, доктори, адвокати и остали неписмени јер је ту све зависило искључиво од личног ангажовања по том питању. Но, важно је да се сви називају интелектуалцима, ма шта год то значило.


Нема везе...

Извини што те удавих својим болом. Поменула си учење матерњег нам српског и страног језика у школама и фонд часова који имамо, па си ме нашла. У дерт ме убоде.

Нека, нека, имамо ми много важније ствари о језику и књижевности да дискутујемо него што је писменост као чинилац опште културе.



vcucko vcucko 13:24 10.01.2017

Re: Тастер

tasadebeli


2) Бат, хебига, распуст у фебруару се не може скраћивати јер су просветни радници сви листом уплатили зимовања, па да им не пропадну аранжмани; (сиц!)


Jel'to kod Pajića, U Koloradetu?
Ma ima se, može se, ne vredi vam ta preventivna kuknjava. Sa'će Vučko da vam zavuče, za još koji procenat
mirelarado mirelarado 20:09 10.01.2017

Re: Тастер

Знам да су многи садашњи профани дипломирали на оним "аристократским" катедрама за књижевност (уметници, јбг!), па зато и не воле да раде граматику на часовима. У појединим гимназијама уопште и не раде граматику, само књижевност иако имају по програму 30% граматике, па ми онда њихови ђаци пред упис на факултет долазе на приватне часове да се подсете нечега са чиме су мислили да су завршили још у основној школи четири године пре уписа на факс.


Е, ово никако не могу да разумем: како уопште можеш да изучаваш књижевност, а да не знаш граматику? То је, по мени, као кад би хтео да се бавиш физиком игноришући математику, или да будеш занатлија без алата.
Jukie Jukie 21:29 10.01.2017

Re: Тастер

mirelarado
Е, ово никако не могу да разумем: како уопште можеш да изучаваш књижевност, а да не знаш граматику? То је, по мени, као кад би хтео да се бавиш физиком игноришући математику, или да будеш занатлија без алата.

Zato i postoje razne studijske grupe, inače se ljudi ne bi upisivali na kombinovane smerove. Mi biolozi smo bili mešana grupa: malo ljudi koji žele da rade u laboratoriji, malo ljudi koji planiraju da rade u školi, malo onih koje interesuje ekologija, malo onih koje interesuje sistematika
(pogotovo kad se tek upišeš na fakultet; tu smo bili iz najrazličitijih pobuda)
i onda smo svi radili sve, i mučili se neviđeno, jer ne ide svakom sve, i studirali desetak godina u proseku dok svi ispiti nisu položeni, i onda ono što nam nikad nije ni išlo bude zaboravljeno i dobiju svi istu diplomu
Mene recimo taj biohemijski deo, pipetica, epruvetica, podgrevaj da promeni boju, uopšte ne interesuje, interesuje me životinja kao vidljiv primerak i njene interakcije sa drugima. Mislim da je otprilike takav stav i nekog književara prema trideset i dve situacije u kojima se koristi pluskvamperfekt.
tasadebeli tasadebeli 22:39 10.01.2017

Re: Тастер

vcucko

Jel'to kod Pajića, U Koloradetu?








ЖивИла твансатлантска вадикална интевнационала!






tasadebeli tasadebeli 22:50 10.01.2017

Re: Тастер

Jukie
mirelarado
Е, ово никако не могу да разумем: како уопште можеш да изучаваш књижевност, а да не знаш граматику? То је, по мени, као кад би хтео да се бавиш физиком игноришући математику, или да будеш занатлија без алата.

Zato i postoje razne studijske grupe, inače se ljudi ne bi upisivali na kombinovane smerove. Mi biolozi smo bili mešana grupa: malo ljudi koji žele da rade u laboratoriji, malo ljudi koji planiraju da rade u školi, malo onih koje interesuje ekologija, malo onih koje interesuje sistematika
(pogotovo kad se tek upišeš na fakultet; tu smo bili iz najrazličitijih pobuda)
i onda smo svi radili sve, i mučili se neviđeno, jer ne ide svakom sve, i studirali desetak godina u proseku dok svi ispiti nisu položeni, i onda ono što nam nikad nije ni išlo bude zaboravljeno i dobiju svi istu diplomu
Mene recimo taj biohemijski deo, pipetica, epruvetica, podgrevaj da promeni boju, uopšte ne interesuje, interesuje me životinja kao vidljiv primerak i njene interakcije sa drugima. Mislim da je otprilike takav stav i nekog književara prema trideset i dve situacije u kojima se koristi pluskvamperfekt.



Ја тебе разумем, Јуки, јер ни ја не волим лепу књижевност. Досадна ми је, брате.


Али када изађеш пред клинце да им то предајеш, мораш да знаш понешто и о епруветицама, зар не?

А проблем је што ти "уметници" са катедри за књижевност најчешће ништа о граматици и не знају, него бубају материју пре него што треба да одрже час уместо да се баве дидактиком и методиком не би ли што боље пренели ту материју деци.



vcucko vcucko 00:11 11.01.2017

Re: Тастер

tasadebeli
javascript:;



tasadebeli tasadebeli 00:58 11.01.2017

Re: Тастер

vcucko
tasadebeli


[youtube]null[/youtube]




То је ствар коју певам сваки пут када се враћам кући из неког другог дела града!




П.С. - У тим Стејтсима се, бре, све што је добро изродило само ако су Јужњаци нешто радили.


Сви они безмуди нилјангови са Севера, са на силу промовисаном популарношћу, ништа... Не дотичу ме ти либерали уопште.


Изгледа да је и у Европи исти случај.

Мислим са тим северњацима и јужњацима. И музиком.


blogovatelj blogovatelj 04:07 10.01.2017

Put putuje profa Kusturica

Ovo je njegov uticaj na tokove svetske muzike.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:16 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

Ovo je njegov uticaj na tokove svetske muzike.

Мислим да свеукупно нема нације која је више од јеврејске допринела музици, у сваком погледу -- од џеза до класике. Историја клезмер музике, на коју се ослањају и наши Цигани и трубачи и Куста и Брега, сеже до почетака 19. века и даље. Такође, у некадашњим забавним оркестрима Источне Европе Цигани и Јевреји свирали су заједно, будући да су припадали истом социјалном слоју.

Ево неких традиционалних клезмер мелодија, уз Јицака Перлмана, славног Јевреја-виолинисту. Тешко да им је Куста ово осмишљавао.



Или Брега ово:



А ево како је Брега звучао у својој младости, 1908:

docsumann docsumann 09:30 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

Мислим да свеукупно нема нације која је више од јеврејске допринела музици, у сваком погледу -- од џеза до класике


i k tome pridodaj Zorna

podsjeti me onaj bas s naslovnog tjubeta


docsumann docsumann 09:34 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

koji car



PS za Braju, Mark Ribot je čest saučesnik na gitari na Zornovim projektima

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:39 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

PS za Braju, Mark Ribot je čest saučesnik na gitari na Zornovim projektima

Јок, не знам!
:)))))))

Иначе, има томе доста времена како сам овде качио један традиционал, баш у извођењу нашег оркестра:


docsumann docsumann 09:44 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

a ja ću da nastavim da kačim Kojota po blogu ...

tasadebeli tasadebeli 11:36 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

И кинг Феруз Мустафов!


Predrag Brajovic

Историја клезмер музике,




Тако је, Брајо!




Мене и јесте фасцинирала та мешавина коју су ова девојка и момци направили у својој музици. Били су ми право откровење пре пар година.

У почетку су се звали Барселона Клезмер Џипси Оркестар. (ЛИНК)


а сада су Барселона Џипси Балкан Оркестар.

А није то ни чудно. Види имена чланова:


Members:

Robindro Nikolić
Mattia Schirosa
Ivan Kovačević
Julien Chanal
Stelios Togias
Sandra Sangiao



са још много гостујућих музичара, како их они називају, музичара номада.







Стварно, бре, музика од Ебра до Дунава!







П.С. - Клезмер? Утицаји?












bocvena bocvena 15:13 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

da uturim ovde, uklapa mi se:)

angie01 angie01 17:18 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

kad smo vec kod brege...

angie01 angie01 17:23 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

Zorn=Car!
docsumann docsumann 19:21 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

angie01
Zorn=Car!


al' totalni

baš tako sam i naslovio blog o njemu
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 20:35 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

Тешко да им је Куста ово осмишљавао.

teško. za to su arapi krivi.
blogovatelj blogovatelj 23:38 10.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

А ево како је Брега звучао у својој младости, 1908:


Bojim se da se nismo razumeli. Ja nisam rekao da je Kusturica izmislio tu muziku, nego je popularisao. I Bregović takođe.
Poenta folka je da se prenosi sa kolena na koleno, pri tom svaka generacija ponešto doda ili oduzme. Ali lanac mora postojati, nijedan čovek nije ostrvo.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 11:39 11.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

blogovatelj
А ево како је Брега звучао у својој младости, 1908:


Bojim se da se nismo razumeli. Ja nisam rekao da je Kusturica izmislio tu muziku, nego je popularisao. I Bregović takođe.
Poenta folka je da se prenosi sa kolena na koleno, pri tom svaka generacija ponešto doda ili oduzme. Ali lanac mora postojati, nijedan čovek nije ostrvo.

Та је прича мало сложенија од простог свођења на то ко је популaрисао ту врсту музике. Куста? Јесте, али не пресудно. Јер Неле и Kуста засели су на тај талас world music који се појавио, и носио све. То је доба музичког открића Кубе, егзотичних острва, Африке...

А Брега-Куста цигу-лигу и плех музика?
Па она је све време била ту, клезмер оркестри нису никада престали да постоји, а осим наших Цигана, и румунски и мађарски су правили каријере. Нису Куста и Брега измисли Шабана, блузера, само су га популарисали (и музички покрали, онај други).

blogovatelj blogovatelj 17:18 11.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

Нису Куста и Брега измисли Шабана, блузера, само су га популарисали


A ja rekao pre toga, a ti me citirao:

Ja nisam rekao da je Kusturica izmislio tu muziku, nego je popularisao.


Oko cega onda raspravljamo?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:25 12.01.2017

Re: Put putuje profa Kusturica

blogovatelj
Нису Куста и Брега измисли Шабана, блузера, само су га популарисали


A ja rekao pre toga, a ti me citirao:

Ja nisam rekao da je Kusturica izmislio tu muziku, nego je popularisao.


Oko cega onda raspravljamo?

blogovatelj blogovatelj 04:13 10.01.2017

Ima i tvrđih verzija



Nagradno pitanje - tko je pjevač?
docsumann docsumann 07:30 10.01.2017

Re: Ima i tvrđih verzija

Nagradno pitanje - tko je pjevač?


je l' bez guglovanja, i sa bez ruku...

myredneckself myredneckself 08:37 10.01.2017

Re: Ima i tvrđih verzija

blogovatelj


Nagradno pitanje - tko je pjevač?

Piše ispod klipa, Gino Yevdjevich.
docsumann docsumann 09:26 10.01.2017

Re: Ima i tvrđih verzija

myredneckself
blogovatelj


Nagradno pitanje - tko je pjevač?

Piše ispod klipa, Gino Yevdjevich.


da, ali je (kontekstualno) puni odgovor - Đino Banana

iliti - mache moye chupavo
bolid1 bolid1 09:13 10.01.2017

BGKO

25. Februara sviraju u zagrebačkoj Močvari i karte su smešno jeftine, 40 kuna ili tako nešto, tako da...ako neko potegne iz BGa nek se javne za pivo :)

EDIT: FB event
myredneckself myredneckself 09:38 10.01.2017

Mad Manoush

Од овога може и да се рикне


I od ovih Đangovih obožavalaca i naslednika.
Evo ih ovde, high energy, ma, samo tango da se tancuje -

myredneckself myredneckself 10:19 10.01.2017

Re: Mad Manoush

Tango, klezmer, džipsi manuš džez...širom sveta, su muzika margine.
Strast, bol, radost, patnja, ljubav, život, muzika za smejanje i plakanje, za venčanja i sahrane.



expolicajac expolicajac 14:53 10.01.2017

Re: BGKO

bolid1
25. Februara sviraju u zagrebačkoj Močvari i karte su smešno jeftine, 40 kuna ili tako nešto, tako da...ako neko potegne iz BGa nek se javne za pivo :)

EDIT: FB event

IZDAJNIČEEEEEEEEEEEE
bolid1 bolid1 15:07 10.01.2017

Re: BGKO

expolicajac
bolid1
25. Februara sviraju u zagrebačkoj Močvari i karte su smešno jeftine, 40 kuna ili tako nešto, tako da...ako neko potegne iz BGa nek se javne za pivo :)

EDIT: FB event

IZDAJNIČEEEEEEEEEEEE


JESAM!

Život u Ljubljani se leči redovnim odlascima u Zagreb...pivo u proseku 2 eur, kafane rade do dugo u noć, a koncerti nisu preskupi kao ovde
zilikaka zilikaka 21:02 10.01.2017

Re: Mad Manoush

Tango, klezmer, džipsi manuš džez...širom sveta, su muzika margine.
Strast, bol, radost, patnja, ljubav, život, muzika za smejanje i plakanje, za venčanja i sahrane.

Ma sve to, al kad jednom pre desetak godina, u Bloku 70 kod Kineza ispred radnje sedi grupa mladih Cigana, jedan lupa ritam po nekoj izvrnutoj šerpi i peva a drugi ga prati.
Čisto za svoju dušu, improvizacija, ništa prepoznatljivo.
...ono kad se osećaš srećnim što si uhvatio trenutak.
Večno ću ih pamtiti.
tadejus tadejus 09:31 11.01.2017

Re: Mad Manoush

zilikaka
Ma sve to, al kad jednom pre desetak godina, u Bloku 70 kod Kineza ispred radnje sedi grupa mladih Cigana, jedan lupa ritam po nekoj izvrnutoj šerpi i peva a drugi ga prati.Čisto za svoju dušu, improvizacija, ništa prepoznatljivo....ono kad se osećaš srećnim što si uhvatio trenutak.Večno ću ih pamtiti.


ih sad vječno..
ima tu blizu mene starački dom sa kafeom Dementia.. Englezi baš vole crni humor.. elem ja već polako kibiciram, što je sigurno sigurno je..
tasadebeli tasadebeli 09:42 11.01.2017

Re: Mad Manoush

tadejus
zilikaka
Ma sve to, al kad jednom pre desetak godina, u Bloku 70 kod Kineza ispred radnje sedi grupa mladih Cigana, jedan lupa ritam po nekoj izvrnutoj šerpi i peva a drugi ga prati.Čisto za svoju dušu, improvizacija, ništa prepoznatljivo....ono kad se osećaš srećnim što si uhvatio trenutak.Večno ću ih pamtiti.


ih sad vječno..
ima tu blizu mene starački dom sa kafeom Dementia.. Englezi baš vole crni humor.. elem ja već polako kibiciram, što je sigurno sigurno je..




Што, бре?

Сетила си се оног другара из гимназије што је седео у последњој клупи?

Оног Немца, Алца Хајмера?

Ја сам овакав моменат као Зили доживео 1993. Хаос, инфлација, распад система, ратови... Због несташице бензина редукован градски саобраћај у Београду, па сви бусеви са Бановог брда возе само до Адмирала Гепрата и Вазнесенске цркве, а одатле путници пешке по Београду којекуде где су већ радили.

И у том општем лудилу и хаосу једнога дана угледам гомилу људи, сви се окупили у полукруг поред зграде Статистичког завода, барем их је 50 на гомили. Ћуте, не проговарају, побожно слушају. Приђем и имам шта да видим...

На степеницама седи један од возача градског саобраћајног (тада су још увек носили плава одела), поред њега стоје двојица његових колега као нека почасна стража, а тај што седи свира гусле и пева у десетерцу.

Певао је неку песму о Деји Савићевићу и Звездином тиму с којим је она била првак Европе 1991. године. Све у десетерцу, без грешке... К'о да слушам Почетак буне на дахије. Жао ми је што нисам имао никакву справу тада да то снимам.

Незаборавна сцена.







П.С. -





zilikaka zilikaka 10:44 11.01.2017

Re: Mad Manoush

ih sad vječno..
ima tu blizu mene starački dom sa kafeom Dementia.. Englezi baš vole crni humor.. elem ja već polako kibiciram, što je sigurno sigurno je..

Ja sam do skoro bila od onih što nepogrešivo može da reprodukuje sadržaj razgovora od pre nekoliko godina. Onda mi je naglo, al jako naglo počeo da puca sistem do mere da kad završim razgovor ne znam s kim sam pričala, pa se onda prisećam.
Verovatno ima veze količina informacija u jedinici vremena, al godine nisu za zanemarivanje.

IA pošto nikad nisam bila od onih koji mnogo gledaju nazad, mislim da mi demencija neće teško pasti.
Što kažu mudri ljydi, divna je to bolest. Ništa ne boli a uvek saznaš nešto novo.
tadejus tadejus 11:39 11.01.2017

Re: Mad Manoush

zilikaka
Ja sam do skoro bila od onih što nepogrešivo može da reprodukuje sadržaj razgovora od pre nekoliko godina. Onda mi je naglo, al jako naglo počeo da puca sistem do mere da kad završim razgovor ne znam s kim sam pričala, pa se onda prisećam.Verovatno ima veze količina informacija u jedinici vremena, al godine nisu za zanemarivanje.IA pošto nikad nisam bila od onih koji mnogo gledaju nazad, mislim da mi demencija neće teško pasti.Što kažu mudri ljydi, divna je to bolest. Ništa ne boli a uvek saznaš nešto novo.


ja sam oduvijek slabije pamtila ljude i događaje vezane za njih ako mi nisu bili emotivno bitni a akademsko pamćenje mi se dosta baziralo na fotogtrafskom pamćenju.. vidim zapamtim.. nikad nisam koristila te tehnike asocijacija koje blogi gore pomenu (jel na ovoj temi?)..
elem stvari su se malo promjenila..
i nađoh skoro razlog..
kaže svaka trudnoća (ko me tjero da imam troje djece) značajno smanji količinu sive mase u mozgu..
i sad on to fino objasni, kao nije to gospoje da ste vi sad postale glupe, nego to je proces sličan onome koji se dešava kod tinejdžera..
mozak ubrzano sječe veze koje mu više nisu potrebne a posebljava bitne..
a kod majki cjenida su bitne one koje se odnose na socijalnu percepciju i pozicioniranje u društvu (čoporu)..
pa tako majke najednom postaju mnogo socijalno mudrije, jer tako obezbjeđuju podršku za podizanje potomstva, ali kanda paralelno postaju gluplje za ostale stvari..
bogami iz iskustva kanda ima puno istine u tome..
ja sam značajno tuplja i sporija u odnosu na prije 10 godina ali mi se kanda malo unaprjedila ta socijalna percepcija pa pored ljudi ipak više ne prolazim kao pored drveća..
gedza.73 gedza.73 14:59 11.01.2017

Re: Mad Manoush

myredneckself



Predrag Brajovic Predrag Brajovic 15:47 11.01.2017

Re: Mad Manoush

gedza.73 gedza.73 16:38 11.01.2017

Re: Mad Manoush

Saće zabaguje Tasin blog



prvi deo je



drugi

tasadebeli tasadebeli 19:23 11.01.2017

Re: Mad Manoush

gedza.73

Saće zabaguje Tasin blog



Ако, ако, нека...

И треба!

Чаше ломим, руке ми крваве!


Одлична музика! Само наставите!
docsumann docsumann 12:23 10.01.2017

trip tripuje


trip tripuje moj jaran
tripujem i ja
oba nas je zavela hašiš žena ta

tasadebeli tasadebeli 12:30 10.01.2017

Re: trip tripuje

docsumann

trip tripuje moj jaran
tripujem i ja
oba nas je zavela hašiš žena ta



И није вам жао Бањалуке?







docsumann docsumann 12:51 10.01.2017

Re: trip tripuje

И није вам жао Бањалуке?


meni je sve žao

tasadebeli tasadebeli 12:58 10.01.2017

Re: trip tripuje

docsumann
И није вам жао Бањалуке?


meni je sve žao




И мени, брате... Па шта мислиш, зашто вас удавих овде блузом?
docsumann docsumann 13:01 10.01.2017

Re: trip tripuje

tasadebeli
docsumann
И није вам жао Бањалуке?


meni je sve žao




И мени, брате... Па шта мислиш, зашто вас удавих овде блузом?


da bi ti i nas bilo žao?
milisav68 milisav68 13:25 10.01.2017

Re: trip tripuje

tasadebeli tasadebeli 13:54 10.01.2017

Re: trip tripuje

docsumann
tasadebeli
docsumann
И није вам жао Бањалуке?


meni je sve žao




И мени, брате... Па шта мислиш, зашто вас удавих овде блузом?


da bi ti i nas bilo žao?



Па...

Да.






blogovatelj blogovatelj 23:45 10.01.2017

Re: trip tripuje

trip tripuje

trip tripuje moj jaran
tripujem i ja
oba nas je zavela hašiš žena ta


Radilo se dvoje mladih
šest meseci i godinu.
Kad su hteli da se skinu,
da se skinu, aman, aman,
Dileri im ne dadoše.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 00:18 14.01.2017

Re: trip tripuje

Боже, чега све има у овом Јапану:

gedza.73 gedza.73 15:39 14.01.2017

Re: trip tripuje

Боже, чега све има у овом Јапану:

Čuo danas u crtaću. baš lepa pesma i lep prelaz na o:12-0:15.



edit
u što dobri ovi tvoji patuljasti Japanci
Mene bas uvek u svuda 'ubije'
mirelarado mirelarado 15:57 14.01.2017

Re: trip tripuje

IJU - Japanci



gedza.73 gedza.73 16:11 14.01.2017

Re: trip tripuje

Japanci

Pomislio sam da si pogrešila. Skoro sam zamislio neki amrrički zadimljeni bar gde muzičari uživaju u sviranju za svoju dušu.

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 20:15 14.01.2017

Re: trip tripuje

Јапанска џез сцена, Геџо... чудо једно. Савршена. као да су на неким опругама, на некој дрози, инџекшн...

Индиго Џем Јунит, ови Мирелини, с њима сам се дописивао једно годину и по дана. Хтео сам да дођу на Београдски џез фестивал, нису тражили хонорар, само плаћене карте од Лондона до Бгда, и плаћен смештај. (Џезери знају да су отпадници, неприлагођени, немају великих прохтева.) Амнрозић је одбио, са образложењем да нису довољно атрактивни.

Једино што сам урадио, једно време у Игуани пуштали су стално Индиго.

gedza.73 gedza.73 08:43 15.01.2017

Re: trip tripuje

Индиго Џем Јунит

Celu noć sam jurio ove tvoje i Mireline levo desno po YT
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 14:45 15.01.2017

Re: trip tripuje

gedza.73
Индиго Џем Јунит
Celu noć sam jurio ove tvoje i Mireline levo desno po YT

Генијалци.
На жалост, разилазе се.

Када сам надркан, да се опоравим, често пустим њихов Рејндроп или Емпти скрин. ИМа неки лудак који је наснимио сат времен Емпти скрина. Veličina IJUa jeste što su izdominirali kako u brzim, energičnim stvarima, tako i u ovim sentišima.


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 03:59 16.01.2017

Re: trip tripuje

Јапанска џез сцена, Геџо... чудо једно. Савршена. као да су на неким опругама, на некој дрози, инџекшн...

jesu, i sve zvuči kao da si im turio struju u dupe, pa u metronom. kao male mašinice, ali sa duhom svih vremena i prostora u jednom. androidi najnovije generacije, superhjumanz sa meseca. japanci su čudo na svim poljima.
a tek japanke

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 04:12 16.01.2017

Re: trip tripuje

Боже, чега све има у овом Јапану

ovi da su se rodili koju deceniju ranije, mogli su da gostuju u znanju imanju. :))))))) doduše, tada bi neko možda i odlučio da su ipak dovoljno atraktivni. taj smarač epskih razmera, ambrozić, baš ume da ubode šta je atraktivno. u beogradu bi odlepili za indigom masovno posle koncerta.
arianna arianna 13:26 10.01.2017

...

Srećna svima NG, Božić, sv. Stefan, nastupajuća srpska NG, sv. Jovan i sv. Sava... Ovo pominjanje verskih praznika nije bez osnova, obzirom da se sad računa da ako je čovek patriota, onda mora da je i vernik . Agnostici nisu računati u patriote, tako su mi objasnili prilično učeni ljudi ovih dana.

S tim u vezi i sledeći tekst<<<<< pa ko ima šta da doda, nek izvoli.


A i ja da dodam sećanja radi. Svake godine, deca koja su u nekom domskom smeštaju u Srbiji, dobijaju simbolične paketiće crkava i verskih zajednica iz Evrope.<<<< Od pravoslavne crkve ni farbana jaja, kad preteknu na Uskrs.

anamarkana anamarkana 16:40 10.01.2017

hm...




pinu li ti nešto? kad si ovoliko pao u savdah?
tasadebeli tasadebeli 21:20 10.01.2017

Re: hm...

anamarkana



pinu li ti nešto? kad si ovoliko pao u savdah?



Ко? Ја?

Ма јок.

Одговорићу ти онако како обично одговарам другарима одавде из мог краја када ме зову на дувку да се подсетимо на старе дане:

"Нека хвала, не треба... Ја сам сам себи довољан стимуланс."

Па ето то ти је случај и овде.

И тако ми је то поодавно.

А ако већ и попијем/подувам, онда и не пишем ништа јербо обично тада брзо и заспим.

Јбг, не иде ми та неуролингвистика од руке.

Дакле, ово овде са мном ти је џенуин севдах, непатворен, без стимуланса.



zilikaka zilikaka 21:19 10.01.2017

Drugari

Muzika ovih naših prostora, recimo od Slovačke i Madjarske preko nas i komšija nam južnih i istočnih, pa skroz do toplih krajeva ima poseban šmek.
Preporučujem za poslušati recimo i vako nešto:


amika amika 00:32 11.01.2017

Четврти

Између Корни групе, Оливере Катарине и Бајрамовића изабрао сам четвртог:



highshalfbooze highshalfbooze 12:15 11.01.2017

Odlično Taso

Ja nisam do sada čuo za njih, hvala ti što si postavio ove klipove.
Ova katalonka je izuzetan pevač, a orkestar koji je sastavljen od muzičara različitih nacionalnosti, ali im je ova muzika bliska i daju novu dimenziju.
Evo par stvari koje su se meni svidele


I ova koju si ti postavio, ali je ovaj video izuzetan.
49 41 49 41 23:25 12.01.2017

Ova suvo - pichasta me "razvaljuje"

u poslednjih 6-8 meseci.
Pretpostavljam, Teheranka.

https://youtu.be/aKJvbTEnp0I

Strast, protest, emocije, energija - unutrasnja...

"Fali", iako ima licnog stila da je neko visoko profesionalni "izbrusi" pokret igru ples i uskladi sa unutrasnjom erupcijom.

Tonne,
Ostajem bez reci.
https://youtu.be/7gphiFVVtUI
https://youtu.be/rHGz5HyRi7Q
49 41 49 41 17:26 16.01.2017

Na ovo se riknjavalo

https://youtu.be/WXHLde5kBwI

U ime B & J and Yu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana