Život

меандром телесног жара

Черевићан RSS / 23.01.2017. u 19:21

(из циклуса ..... Присети на првојебе)

све више постајем свестан ,сад, када је моје прошло, и када тамни лавиринт психе,где илузије и недореци лако бивају замењени за истину, свакодневно се преплићући, чине да посумњам да нашем свету сатканом од речи да би се разумео сем вида ,слуха, укуса, мириса и додира  недостаје још понеко чуло ..... како би се самоспознали.

 

тек сам у деветом полугодишту мојег школовања одозбиљно уочио да девојчице имају сисе и то на часу вежбања како се тада називала та врста школске обуке деце кад смо радили предњи размах рукама учинило ми се да се љубици њене наблеклине испод блузице не враћају тамо ди су пре размахивања штрчале па како је била до мене узадњем реду захватих да их ја вратим да не стоје тако распарено но добих коленом у јаја ( научила од перице брата ).императив прихватања телесне различитости био ми је тада стран па се баш болно изненадих.
- никад да ме више ниси дрпо ,  запамтих јој упозорење 
богатијег вокабулара за термин дрп који ми је намах пробудио и неки немир ушакама, поче поцвесно да ме свакодневно обузима,баш.биле су тада године голог отока ,додуше већ на издисају, када је и њих из Срема, склоних русима, отишло ка Јадрану на летовање оставивши бабе,матере,жене,сестре,кћери углавном саме у кућама.живот је текао даље и безњи и ја се брзо снађох зашавши по рођачким ми кућама да се нађем ако штогод устреба.а устребавало је често. 
кумство, то је био најчешћи вид рођачке везе који тек тек обавезује поготову децу па ми друга кућа однас постаде мамљива.кумица верка тек деценију старија од мене ал' се рано удала била je шнајдерка ,онижа,пуначка,а сиииса за неповеровати.додуше и раније је тражила кад им навратим да јој изгњечим леђа,болела је вели од седења кад шије.тада је живила са бабом и свекрвом лепо су се слагале несретне што им је унук ,син-јединац,муж веркин затворен због идеала,јебли га они,сећам се гунђања кад би га поменули.ја сам био изђико у односу на моје исписнике а и шакат био па ми није тешко било да масирам а сада понет новонаслућеном ми намером да опајем и по грудима ако се укаже прилика.однесем им ја једно предвече лепиње тек испечене,моји пекару имали, старије уцркви биле а верка сама и ома сврата ,добро си наишо отпадоше ми леђа саћу се ја пружити на канабе а ти ме малко појаши слеђа и добро изгњечи,јел сањам ,помислих и док си реко ома ја сам већ седео јој на гузовима и крено од врата веркиног надоле палчевима да фазонирам месо нуз кичму. Свуци ми џемпер ако ти смета,чујем је тако да утрену оста само у цицаној блузи која се била извукла их сукње па се назирала леђа .ја месим и шире полеђи а само замишљам како је окренути да пипнем и засису,билокоју кад ће она чек само да откопчам блузу ,стеже ме.ја се смакох она клекну и кад откопча блузу а сисе се само просуше пред мене.што си поцрвенијо гледа ме зачуђена па срамота ме од кога од твоје кумице па узе моју десну шаку и прилепи је узсису.ајд сад мало њих меси.богомој, слудих се начисто утом чујемо кер залајо,неко је на капији примети ајд се облачи мора да су моје свечерња.наставићемо други пут ту дисмо прекинули и немој се фалити код другара о овом.доообро умем ја тајне да кријем прозборих.промрсих пар речи са старијима а од верке добих теглу меда .дођи кад год имаш каде испратише ме углас.завршила се и школа време сам углавном проводио здругарима надунаву.један дан верка поручи мојима да дођем да на тавану им реда направимо,нема ко.преко воље пристадох ајд идем ја прва горе а ти повуци и мердевине кад се попнеш да можемо и они пар црепова што видим криви су да наместимо.лако обучена у неку хаљину а ја само у гаћама за купање,бос,добро је неће вам бити врућина додаје баба а има и цуга кроз таван.крену она напред ја зањом погледам горе кад видим нема гаће.пази главу довикује нам свекрва јој ту је ома кров чим се попнеш. Узверасмо се ми па заграбисмо заједно мердевине те их увукосмо утаван,полумрак пар голубова прнуше ајмо овамо узе ме за руку верка из оног ћошка да склонимо астал сав је закисо од прошле јесени кад ми га је још муж донео. Бауљам зањом полумраком кад видим она скида хаљину и кад је прострла по столу леже на њу.ајд овамо,шта чекаш но њена намера није била да је само ватам без мере него је и оно што ја никад нисам још радио.па мораш почети ајд вади га срамежљиво свукох гаће кад мој да не поверујем удвостручи се,одебља ,опа тихо ће,па леп комад имаш ајд пробај ваљда знаш ди треба.
 
                             9d9cade9-b558-45d5-954a-ec2b41bdacfa.jpg
за први пут није било лоше , то убоди, избоди, јес' да мог добрано изгулих орапаву даску астала поднама потентан ко зец.посве заборавих на сисе ово друго ми било одједаред примамљивије. Идели то чујемо бабу одоле, ма ево ову столину никако да наместимо ди неће закишњавати одговара верка.само полако баба додаје нежурите ено се лубеница у бунару лади па ће вам пасирати кад сиђете .данас је баш ожегло.како је тек вама горе. ....

 

.......утом..... пролете живот.ту скоро ишо сам у пекару у Селуми кад у центру код Споменика Народном Хероју на клупи седе две баке.негледајући јавим се како је ред кад ће једна ....па ти се недаш видити . погледам ,Верка чека Унуку ишколе има фискултуру добро још изгледаш ,примећује ,ја сам нешто баш онемоћала ,једва корачам ,а леђа отпадају, нико нема каде да ме малко изгњечи.

 



Komentari (43)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

muaddib92 muaddib92 20:33 23.01.2017

У шпајзу на тегли

а од верке добих теглу меда

Хвалио се тмујо како је био са мечком и било лепо обама
- А како знаш да је и њој било лепо, пита Хасо
- Ено јутрос ми донела теглу меда


Леп поздрав и јуначко здравље госн Чер
Черевићан Черевићан 23:38 23.01.2017

Re: У шпајзу на тегли

лепе жеље узвраћам г muaddib-е те захваљујем најавки.музичком прилогу ...посебно! меда пак и Хасо...евергрин !
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 21:12 23.01.2017

Slike i sike i druga vremena

Ovo je odlicno napisano gos'n Cher, pogotovo ovaj neocikivani susret i kraj price.
Sve je u slikama, tavan, golubovi koji odjednom uzlete, i grudi kao kod Jagodinke Simonovic.
U neka druga vremena, krenu da ti rastu grudi, imas utisak da svi to vide, kao sto i vide, blam te zivi pojede.
Danas devojcice strepe, (ne smem ni da kazem od koje godine vec) da li ce imati grudi i pozadinu, taman tolike da su vidne i upadljive.
Черевићан Черевићан 23:34 23.01.2017

Re: Slike i sike i druga vremena

спонтаност присета је чудо.приповетка (ми) је требала кренути од краја ка почетку јер је тако, посве случајним сусретом и настала, па зато и указујући (с' почетка) на недостатак - ненаслућеност још неког чула унама izvesnu spiritualnu dimenziju, neku kao, svima nama poznatu – inutuiciju (покушавам да допуним Аристотела ,упс), а које би нас адекватније УНАПРЕД прилагођавало догађањима.

можда одбацити екстровертност и бити интроверт (Јунг отом уме лепо да збори) но то све залази у психологију свесности, тему жуљаву, у којој ми тањушном аргументима опредељење за амбиверта... мамљиво звучи, поготово у данашње време.

a propos ....
U neka druga vremena, krenu da ti rastu grudi,


луњао сам Светом васколиким
надисах се угодних мириса
ал' искрено те с'намером јасном
пријатнијег не сретох од сиса



захвалан на Вашем коментару , гђо jednarecfonmoi
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 00:04 24.01.2017

Re: Slike i sike i druga vremena

Черевићан
спонтаност присета је чудо гђо jednarecfonmoi.приповетка (ми) је требала кренути од краја ка почетку јер је тако, посве случајним сусретом и настала, па зато и указујући (с' почетка) на недостатак - ненаслућеност још неког чула унама izvesnu spiritualnu dimenziju, neku kao, svima nama poznatu – inutuiciju (покушавам да допуним Аристотела ,упс), а које би нас адекватније УНАПРЕД прилагођавало догађањима.
можда одбацити екстровертност и бити интроверт (Јунг отом уме лепо да збори) но то све залази у психологију свесности, тему жуљаву, у којој ми тањушном аргументима опредељење за амбиверта... мамљиво звучи, поготово у данашње време.

захвалан на Вашем коментару.


Da ste se unapred prilagodlli susretu, te ne bi imali priset, emotivnu zbrku u glavi i dusi izmedju slika od pre te slika danasnjh dana a samim tim mi bi ostali uskraceni za ovu lepo i zanimljivo ispricanu pricu.

Takodje da je prica isla od poslednjeg susreta, mislim da ne bi imala tu snagu uvuka( eto da ja malo koristim neke reci u vasem stilu, mozda i ne postoje) u vasa secanja koja sam mogla videti kao da se predamnom desavaju.



Vojislav Stojković Vojislav Stojković 23:11 23.01.2017

из циклуса ..... Присети на првојебе

Za mnoge kreativne pisce smišljanje naslova za knjigu predstavlja pravu noćnu moru, obično u uvodu naglašavaju profesori kreativnog pisanja kada dođu do nastavne jedinice o naslovu književnog rada.

Naš g. Čer, očito, nema taj problem.
Черевићан Черевићан 23:49 23.01.2017

Re: из циклуса ..... Присети на првојебе

е драги госн Stojković-у , опште узевши, још ме 'оће скрибоманија којом прекраћујем слободне тренутке радног опредељења. наслови састава пак, сами оцсебе, зврцну измозга док причице склепам,бемлига неумем објаснити како.само се наметну.

пасира када сте коментарисању склони,ХВАЛА.
emsiemsi emsiemsi 14:24 26.01.2017

Re: из циклуса ..... Присети на првојебе

Черевићан
е драги госн Stojković-у , опште узевши, још ме 'оће скрибоманија којом прекраћујем слободне тренутке радног опредељења. наслови састава пак, сами оцсебе, зврцну измозга док причице склепам,бемлига неумем објаснити како.само се наметну.

пасира када сте коментарисању склони,ХВАЛА.

Чим је секс у питању, сви (блогери) одушевљени.
Черевићан Черевићан 19:09 26.01.2017

Re: из циклуса ..... Присети на првојебе

по томе питању с' Вама усаглашен
a има томе . . .деценију пратим
те ради баланса Прилога озбиљних
тематски се обрнем иsexu се вратим

г.emsiemsi , ХВАЛА на опаски
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:41 27.01.2017

Re: из циклуса ..... Присети на првојебе

emsiemsi
Чим је секс у питању, сви (блогери) одушевљени.

Ondak sam ja izuzetak - oduševljen sam naslovom.
amika amika 00:03 24.01.2017

Удвојена Верка

нашем свету сатканом од речи да би се разумео сем вида ,слуха, укуса, мириса и додира недостаје још понеко чуло ..... како би се самоспознали.


inutuiciju (покушавам да допуним Аристотела ,упс), а које би нас адекватније УНАПРЕД прилагођавало догађањима.


Прича је одлична а напомена о интуицији иноваторска. Она извире из искуства, па сада, госп`н Чер имате ту интуицију / искуство а Верка је Верка, она је сада удвојена - каква је сада и каква је била, у исти мах. Ја бих јој однео теглу меда...
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 00:07 24.01.2017

Re: Удвојена Верка

amika
нашем свету сатканом од речи да би се разумео сем вида ,слуха, укуса, мириса и додира недостаје још понеко чуло ..... како би се самоспознали.


inutuiciju (покушавам да допуним Аристотела ,упс), а које би нас адекватније УНАПРЕД прилагођавало догађањима.


Прича је одлична а напомена о интуицији иноваторска. Она извире из искуства, па сада, госп`н Чер имате ту интуицију / искуство а Верка је Верка, она је сада удвојена - каква је сада и каква је била, у исти мах. Ја бих јој однео теглу меда...



Ovaj komentar fino dopunjuje zanimljivo ispricanu pricu gosn Chera.
Черевићан Черевићан 03:14 24.01.2017

Re: Удвојена Верка

на дружењу те похвалама ХВАЛА ,годе

amika.....Ја бих јој однео теглу меда...


ха,ха насмејасте ме г. amika ,наиме фамилија Веркина ( са кооперантима) је виђенији произвођач меда у Срему таако да се код њих оде са ...празним теглама .. другачијим видом пажње се често ја Њима / Верки одужим .
Черевићан Черевићан 13:15 24.01.2017

Re: Удвојена Верка

Ovaj komentar fino dopunjuje ...... ispricanu pricu


као трећи (при рођењу)
Сисе жељан баш остадох
с'тога,ваљда,кроз трајање,
поклоник Их, ја постадох
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 16:13 24.01.2017

Re: Удвојена Верка

Черевићан
Ovaj komentar fino dopunjuje ...... ispricanu pricu


као трећи (при рођењу)
Сисе жељан баш остадох
с'тога,ваљда,кроз трајање,
поклоник Их, ја постадох


[url=http://www.follownews.com/china-has-mountains-shaped-like-giant-breasts-1eyuq][/url]
Черевићан Черевићан 19:16 24.01.2017

Re: Удвојена Верка

ТО су богме праве Дуде
(нема људи да се чуде)

ха,ха,драга гђо jednarecfonmoi
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 19:36 24.01.2017

Re: Удвојена Верка

Черевићан
ТО су богме праве Дуде
(нема људи да се чуде)

ха,ха,драга гђо jednarecfonmoi





To ako nas posmatraju iz svemira pa da vide sta je na planeti od vaznosti
mariopan mariopan 21:16 24.01.2017

баш леп присет :-)

Лепо је што се сећате тих дивних дана из ране младости.


Виц на тему :

Оженио се стар човек младом женом и у хотелу им припреме апартман за младенце, а он својски одради своју прву брачну ноћ. Млада жена заспи а човек оде у купатило да се истушира, врати се па почне опет, испочетка.
Шта ће, куд ће, она би да спава али ипак отрпи.

Он опет оде да се истушира, врати се па почне испочетка.

Њој се отело "Зар опет..?" ....а он изненађено пита "Извините, ја сам већ био овде?"

Благослов је и када се човек сећа тих лепих првих искустава, мислим да касније у животу сви покушавамо да их поново оживимо, макар у сећању?
Черевићан Черевићан 02:39 25.01.2017

Re: баш леп присет :-)

џаволак сте Ви, драга гђо mariopan. присети ,као такви,хоће и да се понове у овим годинама, прелазним, ка ничем, ал ако су угодни... некаи ( тиме се поводим, понекад, у одабиру тема за постирање) овде.

ХВАЛА да ми текста уочисте.
49 41 49 41 22:46 24.01.2017

4. april

A tog dana bese:
1949 Israel & Jordan sign armistice agreement
1949 North Atlantic Treaty Organization (NATO) treaty signed in Washington DC
1949 WKRC TV channel 12 in Cincinnati, OH (ABC) begins broadcasting
1950 Dirk Stikker becomes chairman of OES

1969 Denton Cooley receives the 1st temporary artificial heart
1970 Firestone World Tournament of Champions won by Don Johnson
1970 124th Grand National: Pat Taaffe aboard Gay Trip wins
1971 "Follies" opens at Winter Garden Theater NYC for 524 performances
1971 Marine clay under houses liquefies in St-Jean-Vianney, Quebec, 31 die
1972 1st electric power plant fueled by garbage begins operating

Ne bese u domu, vec na taj dan.
Safata me trema, mene pouzdanog.
Crnom je zamisljah; ko vecinu njih.
Plamena bese - dole ko gore.
Mikom me prozva u grcu svom, iako bismo imena istog.

Nicice padoh uz krik kraj nje.
K'o razjaren bik pogodjen u chelo.

Pogledom joj, zatim iskreno dobacih:



Suze se slivahu niz obraza oba, lezec na ledjima - hvatajuc dah.

nsarski nsarski 06:41 25.01.2017

Re: 4. april

4. april
A tog dana bese:


Vinston Smit započeo pisanje svog dnevnika:

Obeležiti papir predstavljalo je odlučujući čin. Sitnim,
nezgrapnim slovima, on ispisa:
4. april 1984.


(Dž. Orvel "1984" )
Черевићан Черевићан 18:48 25.01.2017

Re: 4. april

ние неважно, оном ко до писане речи држи, да се датумски одреди моменат када се оно што помисли стопи са оним прибележеним. ту сам некако сличан са г. Eric Arthur Blair -ом , ха,ха.


ХВАЛА на коментару г.nsarski
Domazet Domazet 23:11 24.01.2017

I 'ajde sad da ti...

...ne bude krivo sto si bio gradsko dete...
Черевићан Черевићан 18:26 25.01.2017

Re: I 'ajde sad da ti...

при избору дал' Село ил' Град
(ја сам мог'о) ....бирах Село,
отуђеност Града немамљива
недореке Село ми расплело

Domazet Domazet 23:15 24.01.2017

4 april, dan cuda...

49 41
A tog dana bese:
1949 Israel & Jordan sign armistice agreement
1949 North Atlantic Treaty Organization (NATO) treaty signed in Washington DC
1949 WKRC TV channel 12 in Cincinnati, OH (ABC) begins broadcasting
1950 Dirk Stikker becomes chairman of OES

1969 Denton Cooley receives the 1st temporary artificial heart
1970 Firestone World Tournament of Champions won by Don Johnson
1970 124th Grand National: Pat Taaffe aboard Gay Trip wins
1971 "Follies" opens at Winter Garden Theater NYC for 524 performances
1971 Marine clay under houses liquefies in St-Jean-Vianney, Quebec, 31 die
1972 1st electric power plant fueled by garbage begins operating
.
.
.


...a tek da znas sta se desilo 1956 na taj dan
49 41 49 41 23:57 24.01.2017

Re: 4 april, dan cuda...

Cuda se desavaju najvise u prolece.
Черевићан Черевићан 02:08 25.01.2017

Re: 4. april

присети су Ваши богме специфични
историја вазда мамила је људе
па ако из тога поуке нас оћну
глобално пратећи боље ће да буде

(док присети моји ето посве лични
упоредбом с'Вашим посве неприлични)


г.49 41 ХВАЛА на труду постирања едукативних указа. стихови пак на (које сам осетљив) ... чучнули где треба
Черевићан Черевићан 02:33 25.01.2017

Re: 4 april, dan cuda...

a .... tek da znas sta se desilo 1956


случајем сазнах да је ..... Grace Kelly waves good-bye to New York from the ocean liner Constitution before sailing for Monaco and her wedding to Prince Rainier.

г Domazet, ето и мог скромног доприноса датумским присетима, ХВАЛА на дружењу
myredneckself myredneckself 11:47 25.01.2017

Re: 4. april

Черевићан
(док присети моји ето посве лични
упоредбом с'Вашим посве неприлични)

Ma neee, Čer, baš ste dobri što ste ovaj lični priset iz mladosti podelili s nama.

Nego ja, ne znam ni sama kako i zašto, uvek nešto študiram, pitam se, pa računam i kad računu vreme i mesto nije.
Pitala sam se dok sam čitala priču, bože, jel se vratio muž sletovanja, jebli ga ideali, da ga jebli?
Kad, na kraju pročitam...

Верка чека Унуку ишколе има фискултуру...
...а леђа отпадају, нико нема каде да ме малко изгњечи.


...i pretpostavim da se život, u nepromenjenom sastavu, nastavio.
Ili ne, ko zna?!
Nije ni važno, Verka je kanda ostala večiti, pravi đavolak, takođe sklon životnim prisetima.
Черевићан Черевићан 18:04 25.01.2017

Re: 4. april

драга гђо myredneckself наслутих и сам при писању недорек, но како се причица односи само на моју тадању настраност не сматрах нужним да транспарентно све чиндбенике исте .... описом дорекнем.но ипак...живот је В.наставила АЛИ у промењеном саставу ...након деценије тиховања,троје изродише, а Трећа у познијим ж.годинама роди, у причици помињану, Унуку Веркину.

ето.
49 41 49 41 04:04 25.01.2017

To behu tada proleca.

Sad su arapska, bliskoistocna, dalekoistocna.
Po jutru se dan poznavao, sad ni proleca ne nagovestavaju lepe jeseni.
NNN NNN 15:00 25.01.2017

za dobrim konjem prašina se diže

gosn Čer, hvala što nam podelste ovaj priset
Черевићан Черевићан 18:06 25.01.2017

Re: za dobrim konjem prašina se diže

ХВАЛА Вама г 3N да исти уочисте.
wilma68 wilma68 22:00 25.01.2017

Еликсир


Е, вала смо се лепо исмејали и развеселили читајући ову сторију !
Еликсир, чаробни, за обнову воље за животом и љубљење истог, са свим садржајима.
Мајсторски написана, а урнебесна, како само живот може да изрежира .
Пред крај, и малко сетна, ал'тако и треба. Јер, тако и јесте.

Волим Вас, г. Чер.



Черевићан Черевићан 22:33 25.01.2017

Re: Еликсир

ако данас у недорек време
састав лаки мож' да развесели
аутору ето задовољства
што ужитак уме ..... да подели

гђо wilma , ХВАЛА на јавки.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 03:55 26.01.2017

Lepa sećanja, Mr. Cher

Setiste me ne bezbrižne dane kada sam nalazio ovaj časopis kod tate i mame na dnu plakara. To su bila čitanja, štogodj!
Черевићан Черевићан 12:11 26.01.2017

Re: Lepa sećanja, Mr. Cher

чик .... чик
чик погоди
па ми ради
што ми годи

да,присећам се тог полуеротског гласила иако сам вазда био - остао никакав зависник од штампе уопште.

ХВАЛА на коментару г Fuchs
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 14:14 26.01.2017

Re: Lepa sećanja, Mr. Cher

Srđan Fuchs
Setiste me ne bezbrižne dane kada sam nalazio ovaj časopis kod tate i mame na dnu plakara. To su bila čitanja, štogodj!



Uzasno mi bilo zanimljivo da procitam komentare o casopisu Cik u tekstu na kiji si dao link.

tyson tyson 18:27 26.01.2017

Re: Lepa sećanja, Mr. Cher

Uzasno mi bilo zanimljivo

Ih, pa što užasno... Baš je zabavno.


Черевићан Черевићан 19:12 26.01.2017

Re: Lepa sećanja, Mr. Cher

г tyson ,поздрав Вам зарад прилога ми саставу
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 19:52 26.01.2017

Re: Lepa sećanja, Mr. Cher

tyson
Uzasno mi bilo zanimljivo

Ih, pa što užasno... Baš je zabavno.








Da li mi verujes da sam pomislila kad sam napisala UZASNO zanimljivo kako je neobicno sto u nasem jeziku imamo takve konstrukcije i odakle to potice....

Uzasno me zanima, dobro ne bas uzasno, al zanima me :)
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:30 26.01.2017

Re: Lepa sećanja, Mr. Cher

Tye reci, iako si možda Alkatraz sa NBGD
KK Zvezda kao mladi Tajson
- what a defence!



PS. Sorry, Mr. Cher, nije kexualno, ali je jedno libidozno buđenje dela Srbije.
Черевићан Черевићан 23:09 26.01.2017

Re: Lepa sećanja, Mr. Cher



Sorry, Mr. Cher, nije kexualno, ali


него, г Fuchs-е, посебност су ми комуникације са сарадницима по терену па све мање страно бива фенгрловање појединаца када се затекнем у кежуалном дискурсу о компартментализацији данашњег нам окружења , стога никаква замерка указу на либидозно буђење mentioned areas... чак штавише

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana