Gost autor

Anatomija korupcije Siniše Malog

Filip Mladenović RSS / 15.02.2017. u 21:41

Mali od Vučića
Mali od Vučića
Ostavke, ostavke!
Ostavke, ostavke!
Марија Мали иступила је у јавност због сукоба који има са својим бившим супругом око старатељства над децом. Суд је привременом мером одлучио да троје малолетне деце повери оцу на старање, иако је Центар за социјални рад у свом стручном налазу донео мишљење да је за децу најбоље да буду са мајком.
„ ... Проценом потреба малолетне деце констатује се да је у најбољем интересу малолетних Мали да се привременом мером повере мајци на непосредно старање", пише у извештају Центра за социјални рад Звездара.
Изреволтирана због оваквих судских одлука, које су како тврди Марија Мали последица политичке моћи коју има градоначелник, она је писала надлежним институцијама, тужилаштву и Министарству правде и премијеру Србије Александру Вучићу.
Марија Мали Пиштаљци се обратила као једна од 6 жена које су се у споровима за старатељство суочиле са тим да се на суду мишљење Центра за социјални рад побија налазима вештака.


У приватном сукобу током бурне бракоразводне парнице градоначелника Београда Синише Малог и његове бивше супруге Марије Мали, у јавност су доспеле и информације о градоначелнику Београда које превазилазе оквире приватног и са којима јавност има права да буде упозната. Иако ове информације имају јавни значај и са њима су упознате и Агенција за борбу против корупције, и тужилаштво, па и суд, оне би вероватно и даље биле сакривене од јавности да актери овог породичног сукоба, вођени својим мотивима, нису иступили у јавности. Пиштаљка је само један од медија који је имао увид у документа из бракоразводне парнице и који су се, свако на свој начин, бавили овим сазнањима.
Пиштаљка је проверавала информације (до којих је дошла увидом у документацију која, иначе, нема карактер јавног документа доступног јавности по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја) које могу имати значаја за јавност, као што су наводи градоначелника Синише Малог да школовање његове деце које кошта 60.000 евра годишње плаћају његови анонимни пријатељи. Такође, у документима се наводи да је дадиља градоначелникове деце без конкурса добила посао у градском јавном предузећу „Градска чистоћа" месец дана пре него што је сведочила на суду у његову корист, после чега је он добио старатељство над троје деце. Из истих докумената сазнајемо и да је Марија Мали, док је још била у браку са градоначелником, добила посао - без обавезе да се на том послу појављује - у фирми „Бамби" Андреја Јовановића. Јовановић је седам месеци пре него што је запослио Марију Мали добио грађевинску дозволе за другу фазу изградње комплекса „А блок" на Новом Београду. У медијима Јовановић је хвалио градоначелника јер је пружио подршку и његовом послу око довођења ланца хотела Хилтон у Београд. Марија Мали је након развода добила отказ у Јовановићевој фирми.
Пиштаљка је имала увид у записник са рочишта у приватном спору које је одржано септембра 2016. године, када је градоначелник Синиша Мали рекао да његови пријатељи плаћају школарину за његову децу и да та школарина годишње износи 60.000 евра. Иако је овај поклон четири пута вреднији од свих поклона које су сви функционери у држави, од председника Републике до локалних челника, пријавили Агенцији за борбу против корупције у 2015. години - јавност о поклону који примио градоначелник никада није обавештена.

На питања Пиштаљке да ли је градоначеник Синиша Мали пријавио да добија 60.000 евра на поклон од пријатеља, да ли он уопште сме да прими такав поклон и да ли код некога у Агенцији буди сумњу начин на који су запослење добили дадиља његове деце и бивша супруга, Агенција за борбу против корупције нам је одговорила позивом да информације о томе Пиштаљка достави њима: „Агенција за борбу против корупције у вези са плаћањем школарине, могућим незаконитим запошљавањем супруге и дадиље, као и пословним аранжманима фирме „Бамби" са градом Београдом ће по службеној дужности извршити провере свих Ваших навода у којима се указује на коруптивне радње у начину рада или поступања органа јавне власти или јавног функционера, у оквиру својих надлежности. Уколико поседујете више информација у вези са датим наводима или располажете доказима који се на њих односе, молимо да исте доставите Агенцији".
Пиштаљка је Агенцији узвратила писмом у коме се каже да смо, с обзиром на надлежности Агенције за борбу против корупције, очекивали да ћемо ми информације добити од њих, и поново инсистирала на експлицитном одговору на питање да ли је и када градоначелник пријавио поклон од 60.000 евра годишње. Одговор чекамо.
Образложење Синише Малог из записника са судског рочишта никако не би смело да буде задовољавајуће објашњење за званичне органе. На рочишту Синиша Мали је рекао: „Пријатељи који финансирају моју децу су пријатељи које сам ја упознао у иностранству и који немају везе са Србијом".

Судија Првог основног суда у Београду Лидија Алагић, која суди у овом спору, међутим, није дозволила да адвокат Марије Мали постави питање који су то пријатељи јер је сматрала да је то питање „ирелевантно".
Иако би примање оваквог поклона на јавној функцији, као и његово скривање од надлежних органа, само по себи могло да буде чак и кривично дело са потенцијалном вишегодишњом затворском казном судија није сматрала да је потребно утврдити ко и са којим мотивима градоначелнику годишње даје 60.000 евра. Расветљавање околности под којима градоначелник сваке године из непознатих извора и из непознатих разлога добија 60.000 евра и евентуалне последице оваквог открића, свакако су могли утицати на исход процеса за старатељаство над троје деце бивших супружника. Судија, међутим, није сматрала све ове информације релевантним и децу је - ослањајући се на вештачење које је захтевао Синиша Мали, а чији налаз је био у супротности са мишљењем Центра за социјални рад по коме је Марија Мали подобна за старатеља, ипак децу доделио оцу.

Из Агенције за борбу против корупције нам нису одговорили на питање да ли јавни функционер сме да прими поклон од 60.000 евра годишње, али тврде да су они извршили контролу имовине и прихода Синише Малог. Податке о овој контроли Агенција, међутим, крије од јавности.

У одговору на захтев за информације од јавног значаја, којим је Агенција одбила да достави документа о контроли имовине и прихода, пише да су они извештај о контроли проследили Вишем јавном тужилаштву 4. августа 2016. године због сумње да је Мали починио кривично дело непријављивање имовине и давање лажних података о имовини. Из Агенције такође тврде и да их је 28. децембра 2016. године тужилаштво обавестило да је случај у фази прикупљања потребних обавештења.
Да се не би „угрозио" предистражни поступак који је у току, да се не би повредило право на приватност јавног функционера и да се не би повредило право на претпоставку невиности градоначелника, Агенција је одбила да достави јавне податке о примањима и имовини градоначелника и његове бивше супруге Марије Мали, пише у одговору који је Пиштаљка добила.

Пиштаљка је податке о контроли имовине Синише Малог тражила након што су медији објавили да је бивша супруга Марија Мали поднела кривичну пријаву у којој тврди да је била приморана да Агенцији за борбу против корупције да лажну изјаву о правдању прихода. Изјавом је Марија Мали правдала одакле јој 95.000 евра које је потрошила више него што је зарадила, од 2013. године до 2015. године, док је још била у браку са градоначелником.

Иако је Пиштаљка ову изјаву могла да добије и на други начин, сматрали смо да је потребно да се са садржином ове изјаве и докумената везаних за њу јавност упозна званичним путем, дакле преко Агенције за борбу против корупције. Зато је ову изјаву Пиштаљка у два наврата по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја тражила од Агенције за борбу против корупције. Иако је реч о документима на које јавност полаже право, Агенција је одбила да нам их достави.

Службеници Агенције више пута су мењали разлоге за одбијање наших захтева.

Први захтев за информације од јавног значаја су одбили јер, како нам је речено, Марија Мали није функционер, па је Агенција у обавези да заштити њену приватност и углед. У одговору који је Пиштаљка добила од Агенције пише да се информације могу доставити ако то лице на то пристане. Када смо их питали како треба да изгледа тај пристанак, службеница Агенције Ирена Добросављевић је рекла да је потребно да се Марија Мали телефонски јави Агенцији. Међутим, када се Марија Мали јавила да да пристанак, процедура се закомпликовала. Тада више није било довољно да се она јави телефоном, јер тако Агенција не може да утврди њен идентитет, него је потребно да се бивша жена градоначелника појави лично. Ни то међутим не може одмах, него тек за три дана када службеница која се бави тим предметом Зорана Хинић буде дошла на посао, а то је „у понедељак".
Али авај... Када је дошао понедељак, службеница Хинић је отворила боловање.

Њен надређени, помоћник директора у сектору за контролу имовине и прихода Драгомир Трнинић, рекао нам је да је наш захтев за информације од јавног значаја већ - одбијен. „По вашем захтеву је решено и ми не можемо поново о њему да одлучујемо. Имате могућност да се на наше решење жалите Поверенику за информације од јавног значаја", рекао је Трнинић у телефонском разговору. Одговор Повереника на жалбу још чекамо.

Трнинић нам је објаснио и да Агенцији можемо да пошаљемо нови захтев за добијање спорног документа уз који можемо приложити сагласност Марије Мали. Пиштаљка је и то учинила.
Наредних четрнаест дана, Агенција није одговарала на наш други захтев, а разлози за ћутање били су разноврсни. Од тога да тај захтев више не разматра сектор за имовину и приходе, већ кабинет директора, те да нема директора, те да о захтеву мора да се изјасни више одељења, па да се захтев разматра на колегијуму Агенције. На крају, када смо тражили да разговарамо са в.д. директорком Верком Атанасковић, грубо нам је речено да је „директорка поручила" да ће бити одговорено писаним путем. Пиштаљка је у међувремену слала и ургенцију да добијемо одговор што пре, али ни то није помогло. Обећани писани одговор који је потписала Атанасковић, стигао је последњи дан законског рока. У одговору пише „одбија се".

Нови разлог за одбијање био је што Марија Мали више није супружник Синише Малог!

„Јавни су и подаци о имовини функционера који су јавни у складу са другим прописима, као и други подаци за које функционер, односно супружник, односно ванбрачни партнер да сагласност да се објаве, па је Агенција имала у виду и то да Марија Мали више није супружник градоначелника Синише Малог на кога се дужност подношења извештаја односи и који је био у поступку контроле пред Агенцијом, а онда прослеђен надлежном тужилаштву на даље поступање у циљу одлучивања да ли постоји повреда закона", пише у другом одговору Агенције.

Без обзира што смо уз захтев за добијање изјаве Марије Мали приложили и њену оверену сагласност, Агенција је одбила да нам тражени документ достави уз невероватно образложење да ће тај и остала документа „вероватно бити коришћени као доказ у кривичном поступку, уколико такав поступак буде покренут"! Није објашњено како то Агенција зна шта ће бити доказ у кривичном поступку који још није покренут и за који се не зна хоће ли га уопште бити!
На крају у одговору Агенције пише: „Објављивањем података до којих је Агенција дошла у поступку контроле извештаја градоначелника Београда Синише Малог, у тренутку када одлуком суда није потврђено да је именовани учинио кривично дело за које се сумњичи, Агенција би повредила и правну сигурност функционера".

Агенција би, свакако, уколико то не ремети превише правну сигурност функционера могла да се позабави и наводима из записника који откривају да градоначелник троши много више него што зарађује. У записнику са рочишта наводи се и да Синиша Мали као градоначелник има плату 103.000 динара месечно а да живи у стану који плаћа 1.500 евра месечно.

„Због функције на којој се налазим ја нисам у могућности да остварујем било какве ванредне или повремене приходе", речи су Синише Малог са рочишта, што пише у записнику. Поред навода да плаћа месечно кирију за стан од 1.500 евра, у записнику се наводи и да месечно даје за комуналије још 18.000 динара. Новац за кирију која је далеко превазилази његова примања, Мали је, како тврди, позајмио од оца.

На рочишту на ком је Синиша Мали причао о поклону који добија од пријатеља, Марија Мали је говорила о свом запослењу. У записнику пише да је она рекла да је била „фиктивно запослена" у фирми „Бамби" од 4. новембра 2015. године. Марија Мали на суду је рекла да „није било згодно да као супруга тужиоца одлази на посао и због односа између тужиоца (Синише Малог) и једног сувласника". На питање Пиштаљке да ли је икада била у „Бамбију", Марија Мали је одговорила да јесте - али да „није одлазила на посао тамо". У уговору о раду који нам је дала Марија Мали пише да је она ангажована на неодређено за рад од куће. Марија Мали је по овом уговору ангажована на месту саветника и за то је добијала плату од 90.000 динара. Фирма „Бамби" део је компаније „Моји Брендови" власника Андреја Јовановића. Андреј Јовановић заједно са Бојаном Миловановићем и оф-шор фирмом Бенли интернешнел лтд (Benlee international ltd) поседује фирму „Дека инжењеринг". Фирми „Дека инжењеринг" Секретаријат за урбанизам Града Београда је одобрио грађевинску дозволу за градњу друге фазе комплекса „А блок" на Новом Београду у марту 2015. године, а осам месеци након тога Јовановић је запослио Марију Мали. Законски заступник „Дека инжењеринга" је Златко Здунић, а он је такође законски заступник и у фирми „Белага менаџмент компани д.о.о." која се налази у 100% власништву оф-шор фирме „Белага проперти инвест с.а". „Белага менаџмент компани" гради хотел Хилтон у центру Београда. Андреј Јовановић је у медијима изјавио да су градоначелник Београда и градска управа пружили подршку у његовом послу довођења хотела „Хилтон" у Београд. Марија Мали је након развода добила отказ у Јовановићевој фирми.

Три месеца пре отказа, Марија Мали тврди да је сукоб између ње и Синише кулминирао. Како тврди, тада ју је Синиша Мали физички злостављао, а о томе је на суду могла да сведочи само дадиља њихове деце Милица Радовановић. Двадесетак дана пре рочишта на ком је Милица Радовановић давала изјаву о овом догађају, а о чему Пиштаљка има записник, Радовановић је запослена за стално у локалном јавном предузећу „Градска чистоћа". Она је на суду рекла да претње и свађе спорне ноћи није чула.
Дадиља деце градоначелника запослена је у „Градској чистоћи" 15. августа 2016. године. Посао самосталног референта добила је без конкурса. Директор ЈКП „Градска чистоћа" Мирослав Богдановић у писаном одговору за Пиштаљку рекао је да је она запослена у складу са Уредбом о поступку за прибављање сагласности за ново запошљавање.

„Одредбама закона о раду и Колективним уговором ЈКП „Градска чистоћа" није предвиђено спровођење конкурса за пријем у радни однос нових извршилаца", пише у одговору Богдановића.
Милица Радовановић месечно зарађује 42.123 динара да ради у „Градској чистоћи" пуно радно време од осам сати дневно, односно 40 сати недељно.

Непуних месец дана пошто је добила посао у градском јавном предузећу, Радовановић је на суду сведочила у корист градоначелника Синише Малог. „Ја никада нисам имала прилике да чујем од тужиоца нити да прети туженој, нити да је псује, гура, нити да је стеже, ни ништа слично томе. Мени се после тог дана обратила тужена. Синиша ме после тог дана није звао, а туженој сам рекла да не желим да се повлачим по судовима", пише у записнику са рочишта.

Иако у записнику са судског рочишта стоји изјава Милице Радовановић да повремено чува градоначелникову децу, она је у телефонском разговору са новинарком Пиштаљке то негирала. На питање да ли чува градоначелникову децу кратко је одговорила „Не" и прекинула разговор.

Синиша Мали није одговорао на телефонске позиве Пиштаљке, нити је одговорио на питања Пиштаљке која смо му послали смс поруком и путем мејла.

Снежана Ђурић

LINK: https://pistaljka.rs/home/read/594 

 

 

AtačmentiKomentari (86)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tyson tyson 22:13 15.02.2017

Idemo dalje

Николић решио да се кандидује за председника
21:57 15.02.2017 (освежено 22:07 15.02.2017)
Председник Републике Србије Томислав Николић кандидоваће се на предстојећим председничким изборима, сазнаје Спутњик ексклузивно.


Filip Mladenović Filip Mladenović 22:16 15.02.2017

Re: Idemo dalje

Show must go on!

Ako će im ko doći glave, doći će im ne mangupi u njihovim redovima, već mangupice: Marija Mali i Dragica Nikolić!
mirelarado mirelarado 22:34 15.02.2017

Re: Idemo dalje

tyson
Николић решио да се кандидује за председника
21:57 15.02.2017 (освежено 22:07 15.02.2017)
Председник Републике Србије Томислав Николић кандидоваће се на предстојећим председничким изборима, сазнаје Спутњик ексклузивно.
Eh, a u članku posle piše da je "ostao nedorečen", tj. na pitanje o kandidaturi odgovorio "dogovorićemo se".

U krug, u krug... igramo valcer ja i drug...
ivana23 ivana23 22:51 15.02.2017

Re: Idemo dalje

http://rs.n1info.com/a228467/Vesti/Vesti/Nikolic-odlucio-da-se-kandiduje-za-predsednika.html
angie01 angie01 22:52 15.02.2017

Re: Idemo dalje

tyson
Николић решио да се кандидује за председника
21:57 15.02.2017 (освежено 22:07 15.02.2017)
Председник Републике Србије Томислав Николић кандидоваће се на предстојећим председничким изборима, сазнаје Спутњик ексклузивно.
takoe!!!!...lepo sam rekla, da bi to bilo najbolje:)....sem, ako nije neka patka,...ili tvrdi pazar....

...ael sad opet ide prvo stiropor?
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:10 15.02.2017

Re: Idemo dalje

Onda će baš biti neizvesno na Glavnom odboru SNS-a u petak uveče: jedna frakcija - patriotska, konzervativna, proruska, neoradikalna biće za Tomu, a druga frakcija - lukrativna, alava, pragmatična biće za Vučića!
bolid1 bolid1 23:40 15.02.2017

Re: Idemo dalje


....sem, ako nije neka patka,...ili tvrdi pazar.


Ne treba potcenjivati kolicinu popijene Tomovace

Ajde, Tomo, na izbore...a, necu...ma, ajde

angie01 angie01 23:44 15.02.2017

Re: Idemo dalje

edna frakcija - patriotska, konzervativna, proruska, neoradikalna biće za Tomu, a druga frakcija - lukrativna, alava, pragmatična biće za Vučića!


nema medju njima razlike, tako kako si naveo, svi su proradikalni, alavi, retrogradni,...i kompradori-jer rade sve samo u svoju korist,...patriote bi stvarno brinule o dobrobiti zemlje i naroda,...razlika je samo, sta ce ko od kandidata kome iz stranke da obeca.
narcis narcis 23:52 15.02.2017

Re: Idemo dalje

ma taktika, ne žele da nijedan nezadovoljni glasač slučajno glasa za opoziciju, mislim na one tomine koji su nezadovoljni pa il ne bi izašli il bi izinat glasali za nekog.
ovako ako ide u drugi krug sva ta kamarila tominh će po inerciji da glasa ovog puta za njega.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 00:56 16.02.2017

Re: Idemo dalje

ma taktika, ne žele da nijedan nezadovoljni glasač slučajno glasa za opoziciju, mislim na one tomine koji su nezadovoljni pa il ne bi izašli il bi izinat glasali za nekog.

baš tako. taman sam pomislila da će da podele glasače, kad ono, da, između sebe. sasvim je sve jedno ko će da pobedi od njih dvojice, vučić će biti premijer sa bilo kog zvaničnog položaja.
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:16 16.02.2017

Re: Idemo dalje

Bilo kako bilo, naše društvo je teško bolesno.

Pitanje je koju terapiju primeniti: po islandskom ili po rumunskom receptu?

P.S. Sudeći po prvim reakcijama Dačića i komentaru Nikolića o odsustvu ministara na sinoćnem prijemu povodom Dana državnosti - velika frka je na pomolu!

Lider SPS Ivica Dačić ocenio je večeras da je "ako je vest o kandidovanju Nikolića tačna, sramotno da se on time pridružuje plejadi kandidata koji su protiv Aleksandra Vučića."

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:18 16.02.2017

Re: Idemo dalje

po islandskom ili po rumunskom receptu?

kakav rumunski recept? pa zar još uvek nije jasno kako se organizuju takvi masovni protesti, i ko ih i zašto organizuje? ojbt!
Filip Mladenović Filip Mladenović 02:28 16.02.2017

Re: Idemo dalje

Onda po islandskom: sve korumpirane u zatvor, promena izbornog zakona!
emsiemsi emsiemsi 07:42 16.02.2017

Re: Idemo dalje

angie01
edna frakcija - patriotska, konzervativna, proruska, neoradikalna biće za Tomu, a druga frakcija - lukrativna, alava, pragmatična biće za Vučića!


nema medju njima razlike, tako kako si naveo, svi su proradikalni, alavi, retrogradni,...i kompradori-jer rade sve samo u svoju korist,...patriote bi stvarno brinule o dobrobiti zemlje i naroda,...razlika je samo, sta ce ko od kandidata kome iz stranke da obeca.

Исте будалчине као и жути --- само што су много сировији !
principessa_etrusca principessa_etrusca 07:56 16.02.2017

Re: Idemo dalje

Filip Mladenović
Onda po islandskom: sve korumpirane u zatvor, promena izbornog zakona!

То су фантазије. Систем је корумпиран до сржи на свим нивоима, а велика већина без личног морала.

Погледај у овој последњој афери случај кућне помоћнице која лажно сведочи (кривично дело) за посао од пар стотина евра месечно. За њу ће многи наћи речи оправдања.

Погледај Марију Мали. Да је брак потрајао, она би вероватно и даље била тиха саучесница у прању новца и другим мутним радњама, фиктивно запослена за (солидну) плату, као што је била током 12 година брака.

Погледај судију.

Погледај главног актера.

Погледај његовог шефа.

То је српско друштво. Ко ту може да изнесе промене?
narcis narcis 07:59 16.02.2017

Re: Idemo dalje

Ко ту може да изнесе промене?

tko tu thoće da unese promene, tačnije rečeno!
principessa_etrusca principessa_etrusca 08:03 16.02.2017

Re: Idemo dalje

narcis
Ко ту може да изнесе промене?

tko tu thoće da unese promene, tačnije rečeno!

Нажалост.
tyson tyson 08:41 16.02.2017

Istorija se ponavlja

То је српско друштво. Ко ту може да изнесе промене?

Tu knezovi nisu radi kavzi;
Nit' su radi Turci izjelice...sasaminijature sasaminijature 08:45 16.02.2017

Re: Istorija se ponavlja

tyson
То је српско друштво. Ко ту може да изнесе промене?

Tu knezovi nisu radi kavzi;
Nit' su radi Turci izjelice...
tyson
То је српско друштво. Ко ту може да изнесе промене?

Tu knezovi nisu radi kavzi;
Nit' su radi Turci izjelice...

Velike mućke od sinoć....

...jutros tajac na Pinku, Kuriru...
...svi se prave mutavi.....auuuuu al Sretenje-Obretenje......
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 09:42 16.02.2017

Re: Idemo dalje


То су фантазије. Систем је корумпиран до сржи на свим нивоима, а велика већина без личног морала.

Jeste. Korumpirana je i agencija za borbu protiv korupcije. Vidi se iz teksta.
tyson tyson 09:44 16.02.2017

Re: Idemo dalje

Eh, a u članku posle piše da je "ostao nedorečen", tj. na pitanje o kandidaturi odgovorio "dogovorićemo se".

Nije bitno šta piše (samo su kopirali ranije "izveštaje" sa ceremonije proslave Dana državnosti, da popune prostor), već ko je obznanio.


principessa_etrusca principessa_etrusca 10:44 16.02.2017

Re: Idemo dalje

Predrag Brajovic

То су фантазије. Систем је корумпиран до сржи на свим нивоима, а велика већина без личног морала.

Jeste. Korumpirana je i agencija za borbu protiv korupcije. Vidi se iz teksta.

Mind-boggling! Све те њихове вратоломије да изнађу изговоре да би избегли да раде посао за који их плаћа порески обвезник!
mirelarado mirelarado 11:03 16.02.2017

Re: Idemo dalje

tyson
Eh, a u članku posle piše da je "ostao nedorečen", tj. na pitanje o kandidaturi odgovorio "dogovorićemo se".

Nije bitno šta piše (samo su kopirali ranije "izveštaje" sa ceremonije proslave Dana državnosti, da popune prostor), već ko je obznanio.
Матушка?
tyson tyson 14:05 16.02.2017

Re: Idemo dalje

mirelarado
tyson
Eh, a u članku posle piše da je "ostao nedorečen", tj. na pitanje o kandidaturi odgovorio "dogovorićemo se".

Nije bitno šta piše (samo su kopirali ranije "izveštaje" sa ceremonije proslave Dana državnosti, da popune prostor), već ko je obznanio.

Матушка?

Правильно. Батюшка тоже.


sugarbaby sugarbaby 23:59 15.02.2017

super i bravo

da si preneo ceo tekst Pistaljke!

sugarbaby sugarbaby 09:27 16.02.2017

šekspirijana

Vučić u onoj emisiji:
„Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri-četiri odsto koje bi mogle da odluče. Procena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate nazad“, rekao je premijer.

„Planiram i da radimo zajedno i nemam nikakav problem s tim, ali treba da vidimo kako da pobedimo. Mnogo volim Tomislava Nikolića, mnogo volim svakoga, ali najviše volim Srbiju“, dodao je Vučić.

Cccc, nema tu te računice koju pominjete, jok. Starac uzvraća udarac: ja sam te stvorio - ja ću te uništiti.
Zorana nikad odlučnija odnosno očajnija: taman bila sigurna da je baš ona sledeći premijer ( mislim, videlo se iz aviona da je nameračila to mesto a vucko slab na nju - buldožera kako joj tepa), kad ono medjutim.
Obrt.
A Dačić? Taj - trenutno ubijen u pojam al okretan je on - uzme mikrofon i glasno računa šta mu se više isplati, tačnije kojim putem najpre do vlasti. Makar ne krije alavost.

Opozicija danas uživa, gleda sebe od pre pet godina, exzg veruje da mu je put tek sad otvoren al malo morgen, Šekiju ovo ko melem na ljutu ranu.
Tako se igra šah moj Vučiću!

Pitam se odakle će sad početi, ono bez kampanje znamo.

Ja ću za Tomu, čisto da drama dobije na ubrzanju.
emsiemsi emsiemsi 17:50 16.02.2017

Re: šekspirijana

sugarbaby
...

A Dačić? Taj - trenutno ubijen u pojam al okretan je on - uzme mikrofon i glasno računa šta mu se više isplati, tačnije kojim putem najpre do vlasti. Makar ne krije alavost.
...

Дачић је занимљив лик, могло би га се назвати феноменом --- власти се мењају, Дачић остаје.
Није важно да ли су црвени, плави, жути или црни, Дачић није гадљив.
sugarbaby sugarbaby 15:58 18.02.2017

Re: šekspirijana

Дачић није гадљив

A jeste, ono puj/fuj, sa crnim djavolom bi se udružio samo da bude/ostane na vlasti! Sad se predizborno najebava majke i bakiru i hrvatima, sutra će da se ljubi, jbg, ministar spoljnih poslova.
Vade ga takt, odmerena reč, mada je - mimo izbora - on meni jedini simpa od svih njih tamo.
Makar je duhovit.
sugarbaby sugarbaby 09:42 16.02.2017

ha

Malo komentara ali zato šerovanje rulz, jedan od razloga da i ovde pišem.
I opet ću ako treba.
sugarbaby sugarbaby 19:57 16.02.2017

Re: ha

I opet ću ako treba.


Moj kandidat:

"Ovo što se danas dešava je direktna posledica pet godina ponižavanja institucije predsednika Republike. To se više nikada ne sme dozvoliti", napisao je Jeremić na nalogu na Tviteru povodom informacija da će se Tomislav Nikolić ponovo kandidovati za predsednika, iako je Predsedništvo SNS predložilo premijera Aleksandra Vučića za kandidata te stranke.

milos_1 milos_1 10:56 16.02.2017

одговор

Зна се ко органоѕује протесте. Сорош и компанија..а Синиша Мали је моћан човек..не могу му ништа...он је Хаѕар.
principessa_etrusca principessa_etrusca 21:04 16.02.2017

Re: одговор

Синиша Мали је моћан човек..не могу му ништа...он је Хаѕар.

Извини, шта си овим хтео да кажеш?
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:27 17.02.2017

Re: одговор

principessa_etrusca
Синиша Мали је моћан човек..не могу му ништа...он је Хаѕар.

Извини, шта си овим хтео да кажеш?

Verovatno nishta...
sugarbaby sugarbaby 12:12 16.02.2017

gospodja od milion dolara

Kažem ja čiji je bol najveći:

Kako se navodi, članica Predsedništva SNS je reagovala na pisanje pojedinih medija da će se aktuelni predsednik Srbije kandidovati za novi mandat.

“Ako je tačno da će se Tomislav Nikolić kandidovati na izborima, to bih volela da čujem lično od Tomislava Nikolića. Ne želim da verujem da će se Tomislav Nikolić okrenuti protiv Srbije, SNS i Aleksandra Vučića. Ali, ako je tačno, onda je ovo početak tužnog kraja jedne političke karijere osnivača SNS Tomislava Nikolića. Ako je ovo tačno, onda je ovo pokušaj Nikolića da podeli SNS i pomogne opoziciji da pobedi, ali taj pokušaj neće uspeti. Zato predsedniče Nikoliću, izađite i javno kažite“, navodi se u saopštenju.

A evo joj i odgovor/komentar:

I kako sada napisati komentar na ovu izjavu D-dje ministarke a ostati u nekakvoj "granici pristojnosti" da bi ti komentar bio objavljen ?
Koliko je samo BEZOBRAZLUKA u njenoj tvrdnji da da će se Tomislav Nikolić svojom PONOVNOM kandidaturom okrenuti protiv Srbije je najpodlija optužba koju je moguce izreci na racun nekoga ko je citav mandat posvetio podrsci svega onoga sto je ta BAGRA oko Vucica radila i koja je pravila politicku karijeru zahvaljujuci upravo Tomislavu Nikolicu koji im je to omogucio osnivanjem stranke i pobedom na izborima !
(Bucko razmisljam, 16. februar 2017 11:05)


sugarbaby sugarbaby 12:31 16.02.2017

Marija Mali i troje otete dece

na koje smo već zaboravili ili koruptivno pravosudje koje smo već bacili u prvu kantu za djubre.
I treba da nam je ovako kako jeste. Dok smo takvi, i država/zemlja će nam biti takva.
Mi smo jeftini/laki.

Filip Mladenović Filip Mladenović 12:33 16.02.2017

Pitam se, pitam?

Da li je firma koja je "pozajmila" bagere za rušenje "kolibica" u Savamali upravo "DEKA inženjering" Andreja Jovanovića?

Upravo zovem telefon te firme, čije je sedište na Dedinju, Andre Nikolića 1-3, 011/407 7777, ali se niko ne javlja!
sugarbaby sugarbaby 12:35 16.02.2017

Re: Pitam se, pitam?

danas TI je drugi dan Sretenja, radi ko hoće.
angie01 angie01 13:20 16.02.2017

zaglavljena fioka...

tyson tyson 14:00 16.02.2017

Bagra

A Tužilaštvo je poznato kao vrlo temeljno u prikupljanju potrebnih obaveštenja; o protivzakonitom rušenju objekata u Savamali i eventualnoj umešanosti državnih organa prikupljaju podatke evo već skoro godinu dana.


sugarbaby sugarbaby 19:58 16.02.2017

Re: Bagra

bagra bagra
sugarbaby sugarbaby 10:08 17.02.2017

račun molim

šta smo imali?

uzaludnu borbu Marije Mali na koju se osvrnulo nekoliko medija (portala) i mi ovde.
jednu tv emisiju u kojoj je Vučić rekao da deca treba da su uz majku i da Mali neće još dugo.

kopernikanski obrt zvani i Toma hoće da (opet) bude predsednik.
ta vest pojela je i progutala i Mariju i decu i Sinišu, tek o Hercegovačkoj da ne govorimo: zaboravi ako možeš.
Toma i Vučić ćute ( mučki ćute ) dok slina i zorana i dačić nenormalno i nemoralno lupetaju i lažu/mažu po svim medijima (jer SNS i sateliti ne vode izbornu kampanju ), pri čemu se ne zna ko je tu odvratniji, mada meni ona i to isključivo zbog karminaŠešelju svanulo.
ona crvena poternica za troje radikala više se tiče aktuelne vlasti ( posebno ministra rasima ) i baš je, gle, sad pala - kao crvena mislim.

opozicija likuje, svako iz svog razloga ali ujedinjeni u istom: jel ih vidite.

negde sam na blogu ugledala da kad bi saleprangija izašao na tv i upustio u duel - imali bismo šta da čujemo; to meni liči na vic pošto saleprangija nikad ništa ne kaže ( čovek od embehada i šutanovca od vračara ); ma koliko puta a puta mnogo srdjan fuks nam javljao da je za njega.
Jeremić mi skače u lice čim odem na net, ukinula fb samo da malo odmorim oči.

danas glavni odbor sns odlučuje za koga će biti, pa vau!
uzvrpoljile se sve lopuže oko Vučića jer imaju šta da izgube.
Vučić ne trguje, nikad, on nikad, samo je Tomi dao baš lepu ponudu.
Toma je super odigrao, makar će otići u istoriju kao malo bolji od najgoreg.
TV ne gledam jer ne mogu Vučića da slušam/gledam ni sekund a taj se vala ne skida.

Da, glasaću za Vuka Jeremića jer mi najmanje gadan a svet i više njega poznaje nego Srbiju, kao inteligentnog mislim.

epilog:

Malopre slušala Trampa kako brani Melaniju: pazi kad mi se svidja njegov glas a glas mi možda i najvažniji.

U Sbiji nikada nije dosadno, samo je jezivo.
Da jezivije ne može biti.narcis narcis 12:04 17.02.2017

Re: račun molim

Da, glasaću za Vuka Jeremića

a sag me razočara i kao čovekinja i kao komunista
sugarbaby sugarbaby 13:27 17.02.2017

Re: račun molim

palim vatru/razbijam dosadu :)))

Filip Mladenović Filip Mladenović 13:51 17.02.2017

Re: račun molim

Postaje sve uzbudljivije, kao u političkom trileru: omča oko Vučićevog vrata na naslovnici današnjeg "Svinjformera", a pre sat-dva AV ostavlja neko pisamce austrijskom kancelaru Kernu, "za one koji ga uskoro budu zamenili"!?
angie01 angie01 13:56 17.02.2017

Re: račun molim

Postaje sve uzbudljivije, kao u političkom trileru:


ma sta je tu uzbudljivo- borba za vlast, lovu, kombinacije, mogucnosti,...sramno!!!!.... a vec tako dosadno i degradirajuce u svojoj destrukciji- u odnosu na zemlju i gradjane, koji, umesto da nesto konkretno preduzmu, rade ovo, sto upravo mi sada radimo- trtljaju uzaludno.
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:08 17.02.2017

Re: račun molim

U sredu, 15. februara 2017, šetali smo ulicama Beograda i sve rekli, na putu od Skupštine grada, pa preko Terazija i glavne ulice do Slavije, do Javnog tužilaštva, preko puta hrama Svetog Save!

Evo govora Vesne Rakić Vodinelić:

„Ako vlast stalno laže, posledica nije da verujemo lažima, već da niko više ne veruje ni u šta. Vlast koja laže, te laži neprestano gomila i zato mora stalno iznova da piše svoju istoriju… Narod koji ne može više nikome i ničemu da veruje, ne može ni da odlučuje. Tako mu se uskraćuje sposobnost za bilo kakvu akciju, a naročito sposobnost da misli i da prosuđuje. Sa takvim narodom možete da radite šta hoćete.“

Ove reči napisala je hrabra i mudra Hana Arent. One su, nažalost, primenjive ovde i danas. Verujem da neće biti i primenjene. Verujem da nećemo dozvoliti da budemo narod sa kojim ova vlast može da radi šta hoće, čak i kad arogantno laže, nasilničkim govorima.

Danas za ovu vlast nije opasna samo kritička misao – opasno je misliti uopšte. Već dugo se vi koji mislite okupljate zapitani šta se to pre deset meseci u ovom gradu dogodilo. To nije bilo samo divljačko rušenje jednog gradskog kvarta – ono što nas okuplja ovde jeste otpor sili koja je jednim naređenjem eliminisala državu baš onda kada je ta država bila pozvana da zaštiti svoje građane.

Ne samo da još nemamo sudsku presudu o tom državnom zločinu, nemamo ni optužnicu. I ne samo to, namerili su da i pravosuđe eliminišu.

Umesto pravosuđa onaj ko umišlja da je sve, a naročito da je vrhovni sudija, Aleksandar Vučić, sinoć je – neovlašćen i na nedostojnom mestu, usred televizijske propagandne emisije već doneo svoju presudu. Kako je Vučić presudio? Gradonačelnik Beograda sporni doktor Siniša Mali biće još jedno vreme gradonačelnik, ne zna se koliko dugo. A onda će odgovarati pred pristrasnim sudom svoje partije i to će biti to! A kako glasi obrazloženje? Vučić „zamera“ što se rušilo noću, a ne u po bela dana. To je ista „logika“ kao da je rekao: zameram mu samo to što je nekog prebio ili ubio noću, a ne danju, pred svima! Suština rušenja i ćutanja države o tome jeste lopovski načina razmišljanja: dobro je, samo da te ne uhvate. A kad su ipak uhvaćeni, Vučić celu stvar relativizuje, „presuđujući“: ruši bespravno, ali danju, nećemo ti ništa.

Jasno nam je: ovakvim istupom pokušava se da se Mali oslobodi pravne odgovornosti, ne samo krivične već i za štetu koju je proizveo. I ne samo Mali. Još jedan drugi sumnjivi doktor je morao umešati svoje plagijatorske prste u ćutanje i neaktivnost policije one noći u Savamali.

Naš zadatak je sada da tako nešto ne dopustimo. Moramo uveriti pravosudne institucije da njihova dužnost zaštite građana od samovolje vlasti nije samo prazna lekcija iz udžbenika prava. Mi ne tražimo samo ostavke gradonačelnika i ministra policije. Mi tražimo sudsku istinu, sudsku istinu, a ne političke laži. To nije nikakav ni preteran ni nelegitiman zahtev. Naprotiv, taj zahtev je normalan i običan.

Ako ne smeju javni tužioci koji su probrani politički i na ograničeni mandat, moraju smeti njihovi zamenici, moraju smeti sudije.

Koleginice i kolege zamenici tužilaca i sudije, izabrani ste bez ograničenja mandata. Zakleli ste se da ćete štititi Ustav i zakone od svih, to znači i od vlasti. Nije besprimerna hrabrost pokrenuti i voditi postupke za koje ste se školovali. Znate dobro, bolje od mene, šta morate da činite. Niko ne sme da vam naređuje, nikog ne smete da slušate.

Građani Beograda i Srbije će jednom saznati istinu o rušenju i ćutanju države, o Savamali i Beogradu na vodi – toj velikoj himeri – uprkos svemu. Ljudsko saznanje je kao voda, uvek negde izbije. Tako se, uostalom, ovaj svet razvijao.

Ne smemo dozvoliti da nam oduzmu sposobnost da mislimo i da odlučujemo. Za Srbiju bez straha, za Srbiju bez laži!"
sugarbaby sugarbaby 20:51 17.02.2017

Re: račun molim

Vesna Rakić Vodinelić ili hvala ti Filipe za citat:


Umesto pravosuđa onaj ko umišlja da je sve, a naročito da je vrhovni sudija, Aleksandar Vučić, sinoć je – neovlašćen i na nedostojnom mestu, usred televizijske propagandne emisije već doneo svoju presudu. Kako je Vučić presudio? Gradonačelnik Beograda sporni doktor Siniša Mali biće još jedno vreme gradonačelnik, ne zna se koliko dugo. A onda će odgovarati pred pristrasnim sudom svoje partije i to će biti to! A kako glasi obrazloženje? Vučić „zamera“ što se rušilo noću, a ne u po bela dana. To je ista „logika“ kao da je rekao: zameram mu samo to što je nekog prebio ili ubio noću, a ne danju, pred svima! Suština rušenja i ćutanja države o tome jeste lopovski načina razmišljanja: dobro je, samo da te ne uhvate. A kad su ipak uhvaćeni, Vučić celu stvar relativizuje, „presuđujući“: ruši bespravno, ali danju, nećemo ti ništa.

principessa_etrusca principessa_etrusca 16:58 17.02.2017

Корумпирана или само глупа?

Директорка Центра за људска права не мисли да су људка права деце (као и мајке) угрожена ако у спору око додељивања старатељства родитељ који има политичку моћ врши притисак на суд и самим тим онемогућава независно доношење одлуке засноване искључиво на дечјој добробити!

Са Н1:

Porodični konflikti zanju da budu zloupotrebljeni u druge svrhe, a u slučaju Siniše Malog i Marije Mali unutrašnja porodična problematika prenosi se na politički teren, rekla je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović u Novom danu. Dodala je da su i drugi gubili starateljstvo, ali se nisu obraćali javnosti.

Marija Mali je u intervjuu za KRIK ispričala da je izgubila starateljstvo nad decom, a da joj je bivši suprug poručio "sudija je moja". Ona kaže da se povodom nasilja u porodici i starateljstva nad decom obraćala i Centru za socijalni rad i premijeru Srbije, a na kraju je odlučila i javnosti.

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava kaže da navodi Marije Mali treba da se ispitaju i da resorno ministarstvo vrši nadzor nad Centrima za socijalni rad, ali je i upitala "koliko je funkcionalan roditelj koji u ovoj meri svoju decu eksponira javnosti".

Na konstataciju da je možda toliko očajna i da smatra da je to jedini način da bi zaštitila svoja prava, "Ne verujem da je toliko očajna. Iz izjava koje daje vidim da se više se stavlja jedan politički kontekst kontekst, nego interes dece. I drugi roditelji su ostali bez starateljstva nad decom, ali se nisu obraćali na ovakav način i tražili zaštitu javnosti", rekla je Paunović.

Dodaje da roditelji ne bi trebalo svoju decu da izlažu dodatnoj stigmatizaciji pored one koju sam razvod sa sobom nosi.

Suzana Paunović je odbacila navode gradonačelnikove bivše supruge da Centar za socijalni rad nije hteo da je sasluša.

"Mislim da ne postoji građanin koji se obratio Centru za socijalni rad, a koji nije saslušan, posebno kada je u pitanju nasilje u porodici. Sud daje odluku o starateljstvu nad decom na osnovu mišljenja Centra za socijalni rad. A Centar to ne radi a da ne vidi roditelje i ne razgovara sa njima", objasnila je gošća Novog dana.

Kada su u pitanju prava deteta, Srbija bi, prema najavi Paunović, u drugoj polovini godine trebalo da dobije dečjeg ombudsmana.

"Dečji ombudsman je važan jer će se dodatno baviti kontrolom zaštite dečjih prava, baviće se promocijom tih prava više i aktivnije, a mora biti i dostupan deci. To mora biti protstor u koji deca mogu da dođu i traže zaštitu svojih prava", objašnjava Paunović i dodaje da su finansijski troškovi dečjeg omudsmana mali u odnosu na ono što treba da budu rezultati.

Objašnjava da su dečja prava najugroženija kada su u pitanju porodično i vršnjačko nasilje. Ističe da se pojavila i nova forma - digitalno.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:31 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Корумпирана или само глупа?


Trećeg nema.
Ako ne misliš kao ja onda si ili korumpiran ili glup, normalno.
:)
sugarbaby sugarbaby 19:52 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

"koliko je funkcionalan roditelj koji u ovoj meri svoju decu eksponira javnosti".


suzana the kreten, posredno stiti skota a i sudiju, pri tom joj je verovatno obecano superrrr placeno mesto prvog srpskog ombudsmana za decja prava.
Jadna deca sa ovom i ovakvom Suzanom Paunovic.

edit -
ima ono da očajne situacije zahtevaju (i pravdaju) očajničke poteze, ali jbg kad suzana ne gleda američke i britanske filmove a, bogami, vrlo vrlo vrlo slabo stoji s pravom.

sugarbaby sugarbaby 19:58 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Корумпирана или само глупа?

odličan naslov, tačno pitanje.


hoochie coochie man hoochie coochie man 20:03 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

tačno pitanje.


Tačno pitanje :)
Da tebe nema umro bih u uverenju da samo odgovori mogu biti tačni ili pogrešni.
sugarbaby sugarbaby 20:11 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Suzana Paunović je odbacila navode gradonačelnikove bivše supruge da Centar za socijalni rad nije hteo da je sasluša.


Ovo je krupna greška, da li novinara ili koga? Pa znamo da je Centar za socijalni rad Zvezdara stao na stranu Marije Mali, ali se to Siniši nije dopalo kao kraj priče pa je navrat/nanos organizovano skupo veštačenje (sitna kinta, doduše, za gradonačelnika ) i veštaci ( psihijatri, etc ) su odlucili u korist naručioca radova.
Meni je ova priča toliko strašna jer se kroz nju sve reflektuje, ceo idiotski život u Srbiji.
Pri tom, u zemlji Srbiji lekari budu osudjeni za smrt devojke posle petnaest godina, jer znamo brzinu srpskog pravosudja, a ovo sudjenje po tužbi Siniše Malog trajalo je ukupno 4 (i slovima: četiri) meseca!

Aplauz za sudiju, ma koji aplauz, ovacije.


sugarbaby sugarbaby 20:13 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Da tebe nema


Mani me se, vidiš da penim.
Vučić na crti, ja na blogu.

Filip Mladenović Filip Mladenović 20:32 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Kao i sudjenje po tužbi Nebojše Stefanovića protiv "NIN-a" pred Višim sudom u Beogradu: 4 meseca, od avgusta do decembra 2016!

Sudija Slobodan Keranović!
sugarbaby sugarbaby 20:43 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Kao i sudjenje po tužbi Nebojše Stefanovića protiv "NIN-a" pred Višim sudom u Beogradu: 4 meseca, od avgusta do decembra 2016!


Da, to je TO nezavisno srpsko pravosudje.
Kroz sistem vladavine prava se vidi sve o jednoj zemlji, baš sve.

Nego sad čitam koja je to trgovina bila na relaciji toma/vučić, trange-frange najvulgarniji, ali sve iz ljubavi prema Srbiji.
Nije to da se samo zapljune.
Filip Mladenović Filip Mladenović 21:00 17.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

sugarbaby
Kao i sudjenje po tužbi Nebojše Stefanovića protiv "NIN-a" pred Višim sudom u Beogradu: 4 meseca, od avgusta do decembra 2016!


Da, to je TO nezavisno srpsko pravosudje.
Kroz sistem vladavine prava se vidi sve o jednoj zemlji, baš sve.

Nego sad čitam koja je to trgovina bila na relaciji toma/vučić, trange-frange najvulgarniji, ali sve iz ljubavi prema Srbiji.
Nije to da se samo zapljune.


Tako je još od 1987. godine. Ja tebi, ti meni! Kumovi, supruge, ćerke i sinovi, kućni prijatelji...
Sve u ime naroda i za ljubav prema Srbiji!
sugarbaby sugarbaby 10:45 18.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?


"koliko je funkcionalan roditelj koji u ovoj meri svoju decu eksponira javnosti".edit 2:

ne nego je bilo bolje da je Marija Mali turila sve pod tepih, ono skroz srednji vek i teška provincija, da su rekli deci "u drugu sobu" njihove duše radi i nastavili sa svadjom a deca, i sasvim mala deca danas, toliko znamo, sve kapiraju/rode se pametna, deca su osetljiva, najosetljivija, i baš zato shvataju, pa Marija Mali je iscrpla sve institucije ovog kretenskog Vučićevog režima, potucala od advokata i centra za socijalni rad do suda i veštačenja, ali je Siniša Mali bio/ostao uvek jači jer ima ogromne pare i jak status i može mu se šta hoće/neće, ni za sekund nije pomislio šta radi sopstvenoj deci a bogami nije - osporavajući Mariji Mali to da je izašla u javnost - i ta izvesna Paunović.
gospodjo, vi se ne razumete ni u decu niti u dečja prava, al bitno da ste direktorka. I sve drugo je tako u Vučićevoj Srbiji: koruptivno, mučno, protivpravno, nehumano, jadno i bedno, odvratno.
principessa_etrusca principessa_etrusca 13:16 18.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

hoochie coochie man
Корумпирана или само глупа?


Trećeg nema.
Ako ne misliš kao ja onda si ili korumpiran ili glup, normalno.
:)

Дотична директорка не види или свесно одбија да види разлику у додељивању старатељства у овом случају где постоји сасвим довољно индиција да одлука није донета независно (т.ј да јинтерес деце није био основни критеријум) и у неком другом случају где у интересу деце један родитељ добије старатељство у интересу деце, а други не добије.

Чини ми се да ову дискусију доживљаваш врло лично. Хоћеш нешто да кажеш о томе?
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:10 18.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Чини ми се да ову дискусију доживљаваш врло лично. Хоћеш нешто да кажеш о томе?


Hoću.

Nikad se nisam razvodio, živim u prvom i jedinom braku, na svoju decu sam ponosan, davim po blogu često o njima, nikada nije bila takva situacija u kojoj bih i pomislio šta bi bilo kada bih se našao u poziciji da biram da li ja da preuzmem starteljstvo ili da to učini njihova majka.
Jednostavno, nikada nije bilo razloga za takvo razmišljanje.

Poput većine sam, deca su, dok su zaista bile deca, sada su to odrasle devojke koje ne žive sa nama, više vremena provodila sa majkom nego sa mnom.
Majka ih je kao vrlo male sama vodila na more i zato znam kako to može da izgleda.
Nisam siguran da li bih se ja usudio da pokušam tako nešto.
To je otprilike to pa ti sad proceni da li doživljavam lično ili načelno.

Ali dobro je da si ovo napisala, pokazuje tvoj ugao posmatranja stvari.
Veoma pristrasan i lišen svake principijelnosti.

Onako kako si zaključila, bez ikakvih stvarnih razloga i bilo kakvih argumenata, da diskusiju doživljavam lično, zaključuješ i o slučaju ove dece.
Bez imalo sumnje, ti stvari o kojima ništa ne znaš, proglašavaš za nesporne istine i na njima gradiš neki svoj stav.

Ti si sigurna da dadilja laže.
Kako znaš da laže?
Zar nije moguće da laže Marija Mali?
Na osnovu čega si se opredelila kome da veruješ?

Sigurna si da je sudija korumpiran.
Kako to dokazuješ?
Sigurna si da je svako ko tako kao ti ne misli ili korumpiran ili glup.
A šta ako ti nisi u pravu?
Postaviš li nekad tu tezu kao moguću?
Znaš li da je sumnja osnov racionalnog zaključivanja?
Olako odbacuješ sve što ti ne ide u prilog.

Recimo, odbacuješ tvrdnju da je za dobro dece zaista bolje da se slučaj svađe i razvoda njihovih roditelja ne razvlači po novinama.

Da li je u dečijem interesu zto što njihovog oca njihova majka naziva krininalcem i lopovom, ili bi bilo bolje da makar toga budu pošteđena?

Da li će se ta deca prijatno osećati ako ih druga deca, a to nije nezamislivo, budu zazala na temu šta njihova majka govori za njihovog oca?

Na sva te dileme ti odgovaraš, ma zna se kakva je ovo država, kakvo je sudstvo, kakav je Mali čovek, i te fraze.

E pa izvini, to je diletantizam, a ako neko pokušava stvari da posmatra pricipijelno uopšte ne mora da se spušta na lični nivo.
Pokazaću ti i kako to izgleda, tj kako bi izgledalo, kada bih ja to radio.

Možda sve ove dame koje su apriori protiv toga da Malom kao ocu pripadnu deca, stvar posmatraju ili lične perspektive, pa pošto su se poudavale za kretene koje je nemguće zamisliti u ulozi dobrog staratelja, smatraju da su svi očevi kreteni kao oćevi njihove dece.


sugarbaby sugarbaby 17:32 18.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

HCM, to sto si ozenjen istom zenom mnogo godina i imate odrasle cerke te ne cini pametnim niti strucnim.
Samo ti znas zbog cega si se toliko upleo u ovu pricu, sve okolo braneci oca.Da li ne umes da vidis, da razmisljas, da shvatis? Sta ti je?
Ne bih se nastavljala, tvoj stav ovde gore stoji kao spomenik porodicnom nasilju i bahatosti i korupciji.
Necu da se nastavljam, rekli smo sta smo imali.
I ja ti odgovaram, mada nisi meni pisao, iz prostog razloga sto smo ti i ja vec ovu lekciju presli, ali uzalud.
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:37 18.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?


Necu da se nastavljam


A kako ti to samu sebe nastavljaš?
Milim onda kad hoćeš da se nastavljaš?

*
Advokat bi, a :)
sugarbaby sugarbaby 17:46 18.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Advokat bi, a :)


Ukapirala sam da uvek odgovoris, u tom smislu sam rekla da ne bih da se nastavljam. Malo sam umorna, nista vise ni manje od toga. A odgovorila ti jer smo upravo nas dvoje poceli o tome.


sugarbaby sugarbaby 18:09 18.02.2017

Re: Корумпирана или само глупа?

Дотична директорка


ha, thanks to Freehand koji je na onom prvom blogu o slucaju postavio link/PISMO Marije Mali Vucicu a objavio DANAS, sad ugledala i ovo na istom sajtu "Danasa" pa da delimicno citiram -

Paunović je za neki drugi posao

Neravnoteža moći osnova je svake diskriminacije i kršenja ljudskih prava, naglasio je danas Autonomni ženski centar, koji upozorava da bi zbog nepoznavanja te tematike direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, možda trebalo da se bavi nekim drugim poslom.

Govoreći na N1 o slučaju ekspresne sudske odluke o dodeli starateljstva nad decom gradonačelniku Beograda Siniši Malom, a ne majci, Paunović je pokazala da ne razume suštinu diskriminacije kao i potencijalne zloupotrebe moći, iako u ovom slučaju ima indicija da se baš o tome radi, ukazuje Autonomni ženski centar.

Ako ne razume šta je zloupotreba moći - neka se bavi drugim poslom, poručuje ta organizacija i ukazuje da je Paunović komentarima o slučaju Marije i Siniše Mali, direktno se stavljajući na stranu gradonačelnika i unapred optužujući njegovu bivšu suprugu, pokazala da uopšte ne uzima u obzir da onaj ko ima političku moć može i da je zloupotrebi.

Suprotno njenom stavu "da su i drugi gubili starateljstvo a nisu se obraćali na ovaj način, niti tražili zaštitu javnosti", nije reč o "običnim" građanima, već o gradonačelniku Beograda koji ima veliku javnu, političku, društvenu i ekonomsku moć, što mu daje mogućnost da je zloupotrebi i u privatnoj sferi.

Naprotiv, ona politizuje slučaj izbegavajući da o njemu govori profesionalno, usmeravajući ga na referentne državne organe, ističe se u saopštenju.

I njeno pitanje "Koliko je funkcionalan roditelj koji u ovoj meri svoju decu eskponira javnosti", predstavlja zamenu teza i zloupotrebu sopstvene pozicije, ocenio je Autonomni ženski centar.

Paunović zna da je otac te dece već dovoljno javno eksponiran u vezi sa brojnim sumnjama i opružbama za koruptivne i nezakonite radnje, mnogo pre nego što se njegova bivša supruga obratila medijima, ukazuje NVO. A to što su mu deca poverena na brigu i vaspitanje potvrđuje da to nije bila osnova procene njegove roditeljske funkcionalnosti.

Ko je ovde nefunkcionalan - roditelj ili država, pita Autonomni ženski centar i zaključuje da, ako ne može da razume očaj nekoga ko pokušava da ostvari svoja prava, dok mu sa druge strane stoji onaj ko ima neuporedivo više moći, pitanje je da li Suzana Paunović treba da bude na čelu Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

DS: Direktorka u službi gradonačelnika
- See more at: http://www.danas.rs/drustvo.55.html?
sugarbaby sugarbaby 20:27 17.02.2017

Agencija za borbu protiv korupcije

ili izvesna Verka Atanasković odbija Pištaljku iz desetog pokušaja a na temu imovinskog stanja gradonačelnika i konačno se doseti kako da izvrda:

"..Марија Мали више није супружник Синише Малог"

to mi favorite.
Vučićeva Srbija.
AlexDunja AlexDunja 22:55 17.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

ta agencija je potpuno obesmišljena,
umesto 13 članova ima četvoro ili petoro,
skupština bi trebalo da kandiduje i odabere puni sastav, ali se pravi luda...
sve nezavisne institucije se sistematski obesmišljavaju, jer su vladine,
a skupština, umesto da ima kontrolnu funkciju, koja joj se po ustavu nalaže,
je odavno sluškinja izvršne vlasti.

sugarbaby sugarbaby 23:57 17.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

ta agencija je potpuno obesmišljenai zato stetna, veoma stetna, jer simulira&fingira!

a skupština, umesto da ima kontrolnu funkciju, koja joj se po ustavu nalaže,
je odavno sluškinja izvršne vlasti.


pa to, farsa, tacnije - dno dna.
zaista mislim da ce Vucic da izgubi izbore.


AlexDunja AlexDunja 10:46 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

izvini sinoć sam bila umotna i dekoncentrisana, ono sa članovima gore je savet za borbu protiv korupcije, a ne agencija, ali i sa njom je slično:)

nisam pogrešila što se nemoći tih institucija tiče.
narcis narcis 10:58 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

zaista mislim da ce Vucic da izgubi izbore.

nema šamse.
nema protivnika.
opozicija nema ličnost koja bi povukla opoziciona telo na izbore.
iako ću ja da glasam za jankovića, što je najbolji znak da nema šamse da pobedi, janković je suviše "građanski tip" a to odbija srplje, najgore osobine , po srbima su - odmerenost, pristojnost i obrazovanost, to palanća ne prašta-
sugarbaby sugarbaby 11:00 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

savet za borbu protiv korupcije


Cvećka!
Tanja Babić, ex direktorka, avanzovala u sudiju Ustavnog suda, a tih nekoliko što rade - ne zna se šta rade.
To mi tek uvek bilo i smešno i neprihvatljivo: država, ova nadaleko po lopovluku čuvena država, godinama već ima i savet i agenciju koje plaća da se bore protiv korupcije. Pa pričaj mi o tome.
Kad se samo setim dolaska Vučića na vlast i prvog obećanja: sve golim okom vidljive sporne privatizacije (komada 24) će biti rešene/rasvetljene.
Pa niti jedna.I sve je tako.
sugarbaby sugarbaby 11:15 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

nema protivnika.


nisam sigurna. oni stvarno žive u svom svetu i pojma nemaju koliko ih ljudi iskreno ne podnosi, pa ovaj narod ne može gore da živi, pa otima se od plata i penzija, pa ljudi vide i slušaju sve laži i kradje i prevare a gledaju pet godina, ali gledaju i njih u avionima/limuzinama/skupim odelima, nafrakane ko glavna lepotica/zver, mislim da je prevršilo meru i da će zato doći do bacanja Vučića na (i bukvalno) smetlište istorije.
hoću da verujem, širim tu energiju&bunt, namerno tako pišem/govorim.p.s.
ako dobije izbore, to će značiti - po meni - da ih je pokrao.
narcis narcis 12:43 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

nisam sigurna. oni stvarno žive u svom svetu

i 25% ljudi koji izlaze na izbore i glasaju za tog i takvog i svwe mu veruju.
koštunica i bota su tako razjebali onaj misleći i pošteni narod da on više ni u svoje dupe ne veruje a kamoli bilo kom političaru.
principessa_etrusca principessa_etrusca 13:30 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

narcis
zaista mislim da ce Vucic da izgubi izbore.

nema šamse.
nema protivnika.
opozicija nema ličnost koja bi povukla opoziciona telo na izbore.
iako ću ja da glasam za jankovića, što je najbolji znak da nema šamse da pobedi, janković je suviše "građanski tip" a to odbija srplje, najgore osobine , po srbima su - odmerenost, pristojnost i obrazovanost, to palanća ne prašta-

Надам се да ће се опозициони кандидати договорити као што предлажу Саша Радуловић и Тадић, јер овако тешко да иједан има шансе за други круг. Мислим да би Јеремић могао да буде тај заједнички анти-Вучић кандидат јер је једини прихватљив за већину.
sugarbaby sugarbaby 15:49 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

iako ću ja da glasam za jankovića,


e tako ću isto ja ALI za Vuka Jeremića.

sugarbaby sugarbaby 15:50 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

nisam pogrešila što se nemoći tih institucija tiče.


emsiemsi emsiemsi 20:49 18.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

narcis
nisam sigurna. oni stvarno žive u svom svetu

i 25% ljudi koji izlaze na izbore i glasaju za tog i takvog i svwe mu veruju.
koštunica i bota su tako razjebali onaj misleći i pošteni narod da on više ni u svoje dupe ne veruje a kamoli bilo kom političaru.

Правићете ви Коштуницу од блата !
emsiemsi emsiemsi 08:08 19.02.2017

Re: Agencija za borbu protiv korupcije

narcis
emsiemsi
narcis
nisam sigurna. oni stvarno žive u svom svetu

i 25% ljudi koji izlaze na izbore i glasaju za tog i takvog i svwe mu veruju.
koštunica i bota su tako razjebali onaj misleći i pošteni narod da on više ni u svoje dupe ne veruje a kamoli bilo kom političaru.

Правићете ви Коштуницу од блата !

aha da služi umesto glinenih golubova, jebo te koštunica onako mutav tebe tako tupavog

Да ли се ти дрогираш ?
angie01 angie01 16:05 18.02.2017

kazu i vucko i dacic,

hoce ovi da vrate losiju proslost,...pa gospodo, vi ste tu losiju proslost i zapoceli i udarili temelje i ulili armaturu.
sugarbaby sugarbaby 17:36 18.02.2017

Re: kazu i vucko i dacic,

upravo.
angie01 angie01 21:45 18.02.2017

mali gradonacelnik,

je, preuzevsi mandat, pozvao poznatog gradskog aktivistu i rekao mu nesto u stilu, bravo, super, zajedno cemo ovo/ono, taps, taps po ramenu,....da bi, kada se ustolicio, iznenada pozvao istog mladog volontera u svoj kabinet- decko pomislio da je u vezi ranijeg obecanja, da ce nesto da se radi- kada ono medjutim, sacekao ga sa seficom inspoktorske sluzbe, kojoj je prijavljivao razne nepravilnosti, lose po normalno funkcionisanje raznih gradskih sluzbi, od kojih su neke i opasne po zivote gradjana, i ladno napao decka, koji je dosao sam, pretio mu i zastrasivao ga- umesto da mu bude zahvalan i da ga podrzi, on se prema njemu poneo kao prema obaveznom otklonu, koji ugrozava njegov lazni imidz dobrog domacina.
principessa_etrusca principessa_etrusca 22:32 18.02.2017

Re: mali gradonacelnik,

Мислим нешто о оном Вучићевом да 'Мали неће још дуго бити градоначелник'. Сви су помислили 'пушта га низ воду', али је сасвим могуће да је Вучић имао на уму померање Малог на министарско место у Слиниој или Зораниној влади.
tyson tyson 15:00 19.02.2017

Re: mali gradonacelnik,

principessa_etrusca
Мислим нешто о оном Вучићевом да 'Мали неће још дуго бити градоначелник'. Сви су помислили 'пушта га низ воду', али је сасвим могуће да је Вучић имао на уму померање Малог на министарско место у Слиниој или Зораниној влади.

Naravno. Uradio je isto što i kada je izjavio da su za rušenje odgovorni "kompletni idioti". Već viđena tehnika.


tyson tyson 14:58 19.02.2017

Kontroli štete uprkos

Božo Prelević za NEWSWEEK o slučaju Mali: Dosije - Kompletni idiot
Sigurno ta Maja nije normalna, zar ona ne vidi kako su prošli žandarmi. Dobro je što joj je nezavistan sud nezavisne Srbije oduzeo zavisnu decu. Dobro je što je nezavisna Agencija za borbu protiv korupcije burno reagovala ćutanjem


tyson tyson 15:35 19.02.2017

Takođe da se zabeleži

Suzana Paunović: "Centar za socijalni rad ispitao navode, decu poverio Siniši Malom"
Odgovarajući na pitanja o slučaju Mali, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, rekla je između ostalog za televiziju N1 da svi navodi o nasilju koje je trpela bivša supruga gradonačelnika Beograda Siniše Malog, Marija Mali moraju biti ispitani kao i da veruje da je to Centar za socijalni rad već i učinio pri donošenju odluke o poveravanju dece.

Paunovićeva je dodala da “sud daje odluku o starateljstvu nad decom na osnovu mišljenja Centra za socijalni rad” čime je praktično aludirala da se odluka tog Centra za socijalni rad i suda poklapaju. Ipak, to u ovom slučaju nije istina.sugarbaby sugarbaby 16:09 19.02.2017

tyson

prvi ti komenatar (na ovom blogu o Malom i Mariji) bio o Tomi, a sada, poslednji, o već i slavnoj direktorki Kancelarije za ljudska prava, Suzani Paunović, koju smo onoliko upravo ovde juče i prekjuče zapljunuli, makar ja sigurno, a bogami i tim povodom rekli koju o neskladu presude i odluke centra takodje ( ja i sad mislim da je novinar bio neobavešten ), mada mi ne smeta da i dalje radimo na slavi zloglasne Paunović.

Za Božu Prelevića“Maja Mali zna sve o Siniši isto Malom”.
sugarbaby sugarbaby 17:35 19.02.2017

samo za narcisa

Nova Srbija: Podrška Vuku Jeremićunema, great minds think alike

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana