Voda u koaksijalnom kablu

Dejan Švajner RSS / 07.04.2008. u 21:38

Šta je potrebno objaviti na ovom blog sistemu pa da korisnik (bloger) bude banovan (zabranjen od strane administratora)?

Sanja Perić je objavila na svom blogu slike stripa iz Politikinog zabavnika juče, a već danas je postavljeno upozorenje: «Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst».

Sanja radi na sajtu za koji sam odgovoran i znam da to sebi nikada ne bi dopustila, te sam ovo i proverio. Njen odgovor je bio poražavajući jer niti je ona zabranila komentare, niti više može da se uloguje na svoj nalog na ovom sistemu.

Bez upozorenja da je prekršila pravila ove kuće, ili bilo koje drugo pravilo, propis ili zakon,  gostoprimstvo na ovom sistemu joj je uskraćeno.

I ne radi se ovde o pojedinačnom slučaju jednog blogera već nije moralno da se sloboda govora, izražavanja i mišljenja u bilo kom obliku sputava na sistemu, u kući koja se time javno ponosi i u svetu time deklariše.

 

Lepo ste obeležili početak INFO kanala B92, a o profesionalizmu administratora sajta neka drugi sude.



Komentari (131)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 21:46 07.04.2008

?

Sta to znaci zapravo:"«Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst». To mi nikada nije bilo jasno? Pojasnite mi, da li to stavlja administrator ili bloger? A ja bih tako voleo da imam blog ovde, pa pomozite, mislim imate neku vezu!:)
Nikola Knežević Nikola Knežević 21:50 07.04.2008

Re: ?

Svaki autor bloga ima opciju da li da dopusti drugima da komentarisu njegov tekst ili ne.
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 21:51 07.04.2008

Re: ?

Nikola Knežević
Svaki autor bloga ima opciju da li da dopusti drugima da komentarisu njegov tekst ili ne.


pa zasto je to nekada dopusteno, nekada ne?
Nikola Knežević Nikola Knežević 21:55 07.04.2008

Re: ?

Autor odlucuje o tome sam kroz opciju "Komentari". Autor komentare moze zabraniti kad god on to zeli, ukoliko to uradi, svi prethodni komentari ostace zabelezeni, ali bice onemogucen unos novih komentara.

Dejane, oprosti na ovoj digresiji.

Mislim da svako ima pravo da iskaze svoje misljenje, nepristrasnost je ono sto je uvek krasilo B92 i zbog toga je ova televizija oduvek bila moj izbor No1. Ne sumnjam da ce i sada u skladu svoje tradicije administratori ovog blog portala doneti uravnotezenu odluku i da ce uzeti u obzir sve okolnosti te da ce samim tim i ceo slucaj biti preispitan, na njima je da odluce...
Dilan Dog Dilan Dog 21:55 07.04.2008

Re: ?

Velimir Mladenovic

pa zasto je to nekada dopusteno, nekada ne?

Zbog politike.
Dejan Švajner Dejan Švajner 22:03 07.04.2008

Re: ?

supermod
Na ovom blogu moderacija je obrisala oko 40 komentara, zbog uvredljivih naslova, upotrebe vulgarnih izraza, a medju obrisanim komentarima je bilo i onih koji su automatski otpali, kao replike, iako svojim sadrzajem nisu bili u suprotnosti sa pravilima Bloga, ali se u naslovu (kao Re:) nalazila recenica zbog koje je obrisan osnovni komentar.

Autorki se zahvaljujemo na ucescu na Blogu B92 i ovim putem je obavestavamo da ovde vise nema autorsku opciju.
Ovaj put trajno.

Blog ce biti zakljucan.

Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 22:04 07.04.2008

Re: ?

Dilan Dog

Velimir Mladenovicpa zasto je to nekada dopusteno, nekada ne?Zbog politike.

ali ja ne bih pisao o politici, mozda, vise o nama
Dilan Dog Dilan Dog 22:08 07.04.2008

Re: ?

Velimir Mladenovic
Dilan Dog

Velimir Mladenovicpa zasto je to nekada dopusteno, nekada ne?Zbog politike.

ali ja ne bih pisao o politici, mozda, vise o nama

Sta je tu sporno?
Supermod Supermod 22:13 07.04.2008

obavestenje

Dejan Švajner

supermodNa ovom blogu moderacija je obrisala oko 40 komentara, zbog uvredljivih naslova, upotrebe vulgarnih izraza, a medju obrisanim komentarima je bilo i onih koji su automatski otpali, kao replike, iako svojim sadrzajem nisu bili u suprotnosti sa pravilima Bloga, ali se u naslovu (kao Re:) nalazila recenica zbog koje je obrisan osnovni komentar.Autorki se zahvaljujemo na ucescu na Blogu B92 i ovim putem je obavestavamo da ovde vise nema autorsku opciju.Ovaj put trajno.Blog ce biti zakljucan.



Autor ovog bloga ocigledno pre nego sto ga je otvorio nije video komentar koji je moderacija ostavila na blogu Sanje Peric, pre nego sto ga je (moderacija) kako je i najavljeno, zakljucala.

link
dragoljub dragoljub 22:15 07.04.2008

Re: ?

Sanja Perić

#Dragoljub, Ovde sam nekada pisala blogove i prvi put kada sam rekla nešto protiv Bloga92 bila sam banovana. Iz principa više ovde ne vidim razlog jedan da pišem nešto što će posle neko da obriše. Blog je slobodan medij, a blog 92 to definitivno nije.
ovo je prva verzija (i jedina), naslov slike je 'i ovo je vama ok?' a teksta nije ni bilo... jer tu ste vi.
sto bih ja ista pisala, vi cete napisati komentare a ja cu ih iskoristiti (ne bukvalno, već mišljenje ovdašnje javnosti) za svoj post (sledeci, ali na svom blogu, ne ovde... naravno da ne ovde.)

zato - samo vi nastavite dalje da komentarisete.

vidimo se za par dana :)
sve je objasnjeno ovde negde... zanima me mišljenje ove i one blogerske 'druzine'. na drugim blog sistemima na isti post potpuno drugaciji komentari - cak i ako podrzavaju ovakav potez PZ-a ipak nikoga ne nazivaju nacistima, niti pljuju, vredjaju... ili kako reče jedan kog sam malo čas izbrisala 'preti gedorama'.
Ovde ima svega sem postovalja ljudskog bica, a onda kao svi pricaju o liberalnosti i postovanju tudjeg misljenja.

Zar ovde niko ne moze da kaze, 'ok, mislis drugacije - tvoja stvar, ja se ne slazem' ali bez uvreda?
Ovo btw nije pitanje, jer ovde se odmah krece u komentarima drvljem i kamenjem a sve u cilju duha, postovanja, razuma, i sl... :)


ja mislim da su stavovi blogerke bili problematični ja sam samo o tome pisao pošto nisam hteo da komentarišem blog zbog njenog stava,neću da ulazim u to dal je trebalo ili ne da bude banovana samo mi nije jasna njena želja da ovde bude prisutna kad ima takav stav o blogu,lično mislim da pljuvačina i nije bila kako je mogla ali njen stav je meni bio uvredljiv
ps
nemoj da mislite da sam ja nešto alrmirao modove nije mi to stil
G r o f G r o f 22:16 07.04.2008

Re: ?

Ostavio sam komentar na tom blogu iritiran načinom na koji blogerka odgovara na komentare.
Njen stil je bio nadmen i vulgaran a status blogera je koristila za promociju svoga sajta.
Nisko.
Supermod ovaj put nije pogrešio.
Ђак Ђак 22:20 07.04.2008

Re: ?

па квирија све то исто тако ради (арогантно коментарише, вређа неистомишљенике, "носите се ви и ваша деца", "благосиља Српчад", промовише свој сајт) па њих нико не избацује
Dejan Švajner Dejan Švajner 22:21 07.04.2008

Re: obavestenje

Supermod nije video/la da sam ja to video (i citirao).
Supermod Supermod 22:47 07.04.2008

Re: obavestenje

Dejan Švajner
Supermod nije video/la da sam ja to video (i citirao).



Supermod je kvotovao komentar u kome ste u 23:03 07.04.2008 citirali obavestenje sa bloga Sanje Peric koji je tamo postavljen pre zakljucavanja.

Da ste taj komentar procitali pre nego sto ste otvorili ovaj blog u 22:38 vrlo je logicno pretpostaviti da u njemu ne biste napisali:

"Sanja radi na sajtu za koji sam odgovoran i znam da to sebi nikada ne bi dopustila, te sam ovo i proverio. Njen odgovor je bio poražavajući jer niti je ona zabranila komentare, niti više može da se uloguje na svoj nalog na ovom sistemu."

Na ovom sajtu administrator ne donosi odluke o brisanju komentara, zakljucavanju bloga i sankcionisanju korisnika.
Za to su nadlezni moderatori, supermod i urednica interaktivnih sekcija sajta.

Blog je zakljucan nakon sto su moderatori obrisali veliki broj postova koji odstupaju od pravila komunikacije koja su propisana na ovom blogu, a autorka koja je imala mogucnost da moderise i usmerava diskusiju ih nije brisala.

Autorki je, kao sto ste sami napisali "uskraceno gostoprimstvo".
VIP blog B92 nije javni blog servis i ne postoji obaveza da svako moze da pishe, niti da svako ko jednom pocne da pishe mora da pishe bez obzira na stil, teme i nacin na koji to cini.
Komentatori mogu da dobiju gostoprimstvo, mogu da dobiju i autorsku opciju, vip status, ali im moze biti i oduzeto. I jedno i drugo i trece.

Kako je Sanja Peric na blogu izjavila: "Ovde sam nekada pisala blogove i prvi put kada sam rekla nešto protiv Bloga92 bila sam banovana. Iz principa više ovde ne vidim razlog jedan da pišem nešto što će posle neko da obriše. Blog je slobodan medij, a blog 92 to definitivno nije." ocigledno je da je ona vec bivala banovana, a da o B92 ima vro lose misljenje, pa je postavljanje pitanja zbog cega joj je uskraceno gostoprimstvo, u najmanju ruku iznenadjujuce.

Pod slobodom govora ne podrazumeva se vredjanje i provociranje, a toga je na Blogu Sanje Peric bilo vise nego dovoljno da isti bude ne zakljucan, nego i obrisan.
Opredelili smo se za brisanje najvulgarnijih komentara, a sankcionisanje autorke je s njene strane bilo ako ne prizeljkivano, onda svakako ocekivano.
Izasli smo joj u susret.






Bojan Zdravic Bojan Zdravic 00:15 08.04.2008

Re: obavestenje

Supermod
Pod slobodom govora ne podrazumeva se vredjanje i provociranje, a toga je na Blogu Sanje Peric bilo vise nego dovoljno da isti bude ne zakljucan, nego i obrisan.
Opredelili smo se za brisanje najvulgarnijih komentara, a sankcionisanje autorke je s njene strane bilo ako ne prizeljkivano, onda svakako ocekivano.
Izasli smo joj u susret.

Sanja je bila sama protiv desetak dezurnih LDP provokatora, koji su je vredjali i provocirali na blogu. Nije im uzvratila ni deseti deo uvreda koji su joj naneli.

OK, jeste kritikovala i B92 rekavsi da nije demokratican, ali Boze moj, zar Vam je toliko tesko dokazati joj da gresi, da nije u pravu i dokazete joj svoju demokraticnost. Kritika, ne bi trebalo da bude i uvreda. Da sam na Vasem mestu, dokazao bih joj da nije u pravu - te da ste zaista demokraticni, sto mislim da i jeste. B92 je vise od decenije poslednja oaza demokratije i steciste nezavisnih intelektualaca Srbije. Potpuno mi je neshvatljivo, zasto dozvoljavate grupici promasenih LDP politicara da uvode jednoumlje na ovom Blogu.

Jeremija Jeremija 00:38 08.04.2008

Re: obavestenje

Bojan Zdravic
Supermod
Pod slobodom govora ne podrazumeva se vredjanje i provociranje, a toga je na Blogu Sanje Peric bilo vise nego dovoljno da isti bude ne zakljucan, nego i obrisan.
Opredelili smo se za brisanje najvulgarnijih komentara, a sankcionisanje autorke je s njene strane bilo ako ne prizeljkivano, onda svakako ocekivano.
Izasli smo joj u susret.

Sanja je bila sama protiv desetak dezurnih LDP provokatora, koji su je vredjali i provocirali na blogu. Nije im uzvratila ni deseti deo uvreda koji su joj naneli.

OK, jeste kritikovala i B92 rekavsi da nije demokratican, ali Boze moj, zar Vam je toliko tesko dokazati joj da gresi, da nije u pravu i dokazete joj svoju demokraticnost. Kritika, ne bi trebalo da bude i uvreda. Da sam na Vasem mestu, dokazao bih joj da nije u pravu - te da ste zaista demokraticni, sto mislim da i jeste. B92 je vise od decenije poslednja oaza demokratije i steciste nezavisnih intelektualaca Srbije. Potpuno mi je neshvatljivo, zasto dozvoljavate grupici promasenih LDP politicara da uvode jednoumlje na ovom Blogu.


Koji su tih deset jahača apolkalipse, da ih se klonim? S.O.S. (spasi moju dušu)
Supermod Supermod 02:15 08.04.2008

obavestenje

Ђак
па квирија све то исто тако ради (арогантно коментарише, вређа неистомишљенике, "носите се ви и ваша деца", "благосиља Српчад", промовише свој сајт) па њих нико не избацује


Potrebno je reci, jer Vi to niste ucinili, da su komentari koje ste naveli (a nalazili su se u naslovu komentara) obrisani, pa su i sve replike koje su to imale u naslovu - takodje obrisane. A tu je bilo vrlo korektnih komentara i komentatora koji su se napisanom opravdano usprotivili - medjutim, naslov ih je diskvalifikovao ili su automatski otpali, jer su napisani kao replike, a moderacija ne edituje komentare.

Bivsoj autorki Sanji Peric blog nije obrisan. Na tom blogu je mogla da se razvije kvalitetna diskusija, ali, nazalost nije. Umeto toga, bilo je previse komentara koji su morali da budu obrisani, nakon cega bi se polemika verovatno nastavila u pravcu optuzivanja zbog brisanja i daljeg medjusobnog vredjanja.

Autorki je uskraceno gostoprimstvo zbog toga sto je blog zloupotrebila, B92 neosnovano optuzila i sama upotrebljavala i podsticala govor mrznje.

Bojan Zdravic Bojan Zdravic 03:04 08.04.2008

Re: obavestenje

Supermod
Autorki je uskraceno gostoprimstvo zbog toga sto je blog zloupotrebila, B92 neosnovano optuzila i sama upotrebljavala i podsticala govor mrznje.

Ovo jednostavno nije tacno. Za Sanju Peric sam prvi put saznao juce, procitavsi njen blog, tako da se ovde radi o principu - ne o poznanstvu, te drzanju jedne strane u raspravi.

Posle izbora na ovom blogu, i ponizavanja celokupne blogerske zajednice, ovo je vec previse. Ne zelim da budem dekor LDP jednoumlju. Hvala na gostoprimstvu.

Zbogom

Ђак Ђак 07:28 08.04.2008

Re: obavestenje

Supermod

Potrebno je reci, jer Vi to niste ucinili, da su komentari koje ste naveli (a nalazili su se u naslovu komentara) obrisani, pa su i sve replike koje su to imale u naslovu - takodje obrisane. A tu je bilo vrlo korektnih komentara i komentatora koji su se napisanom opravdano usprotivili - medjutim, naslov ih je diskvalifikovao ili su automatski otpali, jer su napisani kao replike, a moderacija ne edituje komentare.

Bivsoj autorki Sanji Peric blog nije obrisan. Na tom blogu je mogla da se razvije kvalitetna diskusija, ali, nazalost nije. Umeto toga, bilo je previse komentara koji su morali da budu obrisani, nakon cega bi se polemika verovatno nastavila u pravcu optuzivanja zbog brisanja i daljeg medjusobnog vredjanja.

Autorki je uskraceno gostoprimstvo zbog toga sto je blog zloupotrebila, B92 neosnovano optuzila i sama upotrebljavala i podsticala govor mrznje.



Ја се нисам ограничавао само на "проблематични блог" Сање Перић. Квирија се тако понаша мање-више непрестано.
А иначе, колико сте пута бановали људе који коментаришу (без да вређају) на блогу без икаквог објашњења, на пример ?
Имате ли коју бројку о томе, којим случајем?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 11:41 08.04.2008

Re: obavestenje

А иначе, колико сте пута бановали људе који коментаришу (без да вређају) на блогу без икаквог објашњења, на пример ?

U mom slucaju, vise desetina puta. I da vidite, svakog puta bih se iznenadio, kao da mi je prvi put....!
AlexDunja AlexDunja 12:03 08.04.2008

Re: obavestenje

U mom slucaju, vise desetina puta. I da vidite, svakog puta bih se iznenadio, kao da mi je prvi put....!

preterujes:))))
Ђак Ђак 13:56 08.04.2008

Re: obavestenje

Ninoslav Randjelovic
U mom slucaju, vise desetina puta. I da vidite, svakog puta bih se iznenadio, kao da mi je prvi put....!


вероватно причаш о томе када ти забране коментарисање на једном блогу, али не и на осталима....

а иначе је пракса да те избаце комплетно са блога б92 (без упозорења, објашњења, било чега), тј. банују твој налог па више не можеш уопште да се логујеш под регистрованим надимком, на то сам мислио...

што би рекао Лука Лабан "еее, колико је таквих случајева било..."

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:25 09.04.2008

Re: obavestenje

вероватно причаш о томе када ти забране коментарисање на једном блогу, али не и на осталима....

Da, na to sam mislio.
Takodje, ukinuli su mi svojevremeno opciju da postavljam tekstove na blog (inace, nisam ni trazio tu opciju) zbog, kako Supermud rece "niskog nivoa diskusije" koja se vodila na mom postu o nekom famoznom Bobanu sa bloga....
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 10:39 09.04.2008

Re: obavestenje

kako Supermud rece "niskog nivoa diskusije" koja se vodila na mom postu o nekom famoznom Bobanu sa bloga....

I to je patetičan izgovor. Pogledaj samo konstantno loše nivoe diskusija na bogovima većine njihovih VIP blogera-pa ništa. Ja više i ne gledam naslovnu stranu. Mnogo je dosadna.
Ja mislim da supermod i nema neke jasne smernice u hendlovanju svog posla već se posao odrađuje preciznom šac metodom odokativnog tipa, a još ako je supermod ustao na levu nogu tog dana-e onda bolje da izbegavate da se uopšte pojavljujete u bilo kakvom obliki jer vam se može desiti sekira za vrat iz vedra neba i čista mira
vucko vucko 22:03 07.04.2008

Sanja

Tekst Sanjinog bloga (tj. slike) nije problem. Problem su njeni komentari, kojim je objasnila svoje namere (tj. zašto je postavila blog) i dala svoje mišljenje o učesnicima na ovom blogu, firmi koja ga drži, homoseksualizmu i slično. Na to se narod zakačio i počela je razmena uvreda. Onda je došao čika šumar.

Ovde uglavnom nije bilo popularno praviti "opšte tuče" tog tipa - tako da ne vidim da se nešto posebno novo desilo. Sanja se sve vreme hvalila time da ima drugo mesto gde može da piše "bez cenzure" - tako da ne vidim da je nešto posebno ni izgubila. A njen ukus što se tiče načina druženja i hajd da kažem zahvalnosti za besplatnu hosting uslugu (što B92 blog svakako jeste) je svakako njena stvar.
Covek u belom Covek u belom 22:20 07.04.2008

Re: Sanja

vucko
Ovde uglavnom nije bilo popularno praviti "opšte tuče" tog tipa - tako da ne vidim da se nešto posebno novo desilo. Sanja se sve vreme hvalila time da ima drugo mesto gde može da piše "bez cenzure" - tako da ne vidim da je nešto posebno ni izgubila. A njen ukus što se tiče načina druženja i hajd da kažem zahvalnosti za besplatnu hosting uslugu (što B92 blog svakako jeste) je svakako njena stvar.
Ovo je teska relativizacija. Toliko mnogo ima provokativnijih blogova koji se namerno daju ne bi li se isprovocirala svadja (vidi pod Goran Miletic). Ne znam samo vucko, u kom svojstvu ti glumis drvenog advokata blogu B92, kad je ovde potpuno jasno o cemu se radi. Da je neko drugi u pitanju do sada bi se vec zvonilo na sva zvona, a verujem da bi i ti i te kako skocio u odbranu, a ne bi ovako relativizovao. Ako ne znas o cemu pricam samo se seti zokstera.
vucko vucko 23:17 07.04.2008

Re: Sanja

Ovo je teska relativizacija. Toliko mnogo ima provokativnijih blogova koji se namerno daju ne bi li se isprovocirala svadja (vidi pod Goran Miletic). Ne znam samo vucko, u kom svojstvu ti glumis drvenog advokata blogu B92, kad je ovde potpuno jasno o cemu se radi. Da je neko drugi u pitanju do sada bi se vec zvonilo na sva zvona, a verujem da bi i ti i te kako skocio u odbranu, a ne bi ovako relativizovao. Ako ne znas o cemu pricam samo se seti zokstera.

Dozvolićeš mi da biram koga ću da branim a koga neću. Na bazi načina na koji je Sanja juče komunicirala sa nama, nešto nisam zaključio da je očekivala bilo kakvu odbranu - naprotiv. Dokazala je sebi šta je htela, a sad ćemo čitati njeno viđenje cele stvari na tom drugom blogu.

Advokaturu ne praktikujem - ovo na šta si odgovorio je moj komentar Dejanu, koji ne znam koliko je pročitao od komentara, pre nego što su moderatori obrisali jedno trećinu, možda. Ako hoćeš paralele - mislim da je Nastić imao jedan takav blog, posle koga su mu se zahvalili (iako vidim da ponovo piše). A Sanja je rekla da su je jednom već blokirali ovde - tako da je priča o opominjanju verovatno ranije već iscrpljena.

Goranu Miletiću statistiku nisam vodio - njegovi blogovi jesu provokativni, ali na drugi način. Da li on ili neki drugi imaju neke "korporativne veze" sa b92, pa ih zbog toga tolerišu, ne znam, ali se ni ne opterećujem time. To je sasvim moguće, ali meni nije preterano bitno. Goranove blogove, u kojima se nadmudruje sa vladom i nacijom, slabo i čitam u poslednje vreme.
Doctor Wu Doctor Wu 07:51 08.04.2008

Re: Sanja

Goranu Miletiću statistiku nisam vodio - njegovi blogovi jesu provokativni, ali na drugi način.

e, vucko, koji si ti cinik!
ovo ni ja bolje ne bih rekao.
Beingness Beingness 22:10 07.04.2008

***

Meni nije bilo jasno zašto je uopšte pristala da bloguje na ovom sajtu. Ako već sajt b92 nije slobodan, kako je sama rekla. Nisam nešto zgrožen njenim banovanjem, jer ocrniti domaćina na taj način nije mnogo lepo s njene strane.

ps. Ovo ne navodim kao razlog za banovanje, nego čisto zato što mi je ubadalo oči. Bila je skroz kontradiktorna u svojim komentarima, pozivala na neki meta-konsenzus među blogerima na tu temu, a povrh svega - kaže kako je postavila slike bez teksta jer ne želi ("naravno" na ovom sajtu da komentariše, nego je bez ikakve najave htela da koristi komentare ljudi za neki njen originalni blog itd. I sam bih joj lično uskratio gostoprimstvo.
Dilan Dog Dilan Dog 22:25 07.04.2008

Nejasnoca

Mrzi meda citam sve komenatare na tom blogu. Otisao sam tamo na pocetku i kad sam video
da ce biti zestoko- otisao sam. Ne mogu da se smaram i trosim svoje vreme i energiju ne neke
gluposti i prepucavanja...

Medjutim,

Koliko shvatam, nastalo je rasulo, sveopste vredjanje itd. Ali, nije mi jasno zasto je blogerka skinuta sa
bloga, pa zar je pljuvanje ovde novost? Gde god da se pokrene neka skakljiva tema nastaje pljuvanje.
Jaril Jaril 22:25 07.04.2008

Проблем је у посту

Већ сам наслов поста је изразито обојен нечим што може да позива на мржњу. Не због речи на П, већ због скретања пажње на "рекламирање" педерлука које је усмерено на децу. И још наслов слике "И вама је ово ОК". То је нешто што је суптилно позивање на мржњу, осуђивање и линч. Лично, много сам осетљивији на ове перфидне изливе мржње него на директне "уби, закољи", те субјективно сматрам да су они много гори.

Друго, међу коментарима је ауторка написала да је свеједно да ли су мушко-мушко или мушко-женско, већ да је у питању опсценост као таква. Како наслов поста није био "Еротика у политикином забавнику" остаје закључак да ауторка несвесно пати од хомофобије, која је вероватно културна наслага, те никако није за осуду.

Треће, повезано са другим, ако текст омаши наслов, тј. промаши тему, за то се добијају јединице из српског.

Ако сам добро схватио, ауторка није банована већ јој је одузета ауторска опција.
Covek u belom Covek u belom 22:28 07.04.2008

Re: Проблем је у посту

@Jaril
niti više može da se uloguje na svoj nalog na ovom sistemu.
Da ovo ne znaci da je neko banovan, ovo sto ti pricas imalo bi smisla, ovako nema nikakvog. Dakle da ti pojasnim, ne shvatas dobro.
Jaril Jaril 22:32 07.04.2008

Re: Проблем је у посту

Ок. Ја сам мислио на званично саопштење Супермода.

Значи, ипак је банована.

Што се мене тиче, ја бих обрисао и цео пост. Мислим да је то у складу са правилником.
Dejan Švajner Dejan Švajner 22:35 07.04.2008

Prvi žuti?

Post sklonjen s naslovne, ok. To jeste pravo i uloga moderatora, ali ako je ovo prvo upozorenje, opomenite me javno, mailom, porukom ili ukažite na grešku.
Kazezoze Kazezoze 22:40 07.04.2008

Re: Prvi žuti?

dobro si proshao... samo zhuti. obichno banuju odmah,bez obrazlozhenja. tako su banovani i fixer, blue...
Covek u belom Covek u belom 22:37 07.04.2008

I Vucic bi bio ponosan

Ha, ha, evo sklonise i ceo ovaj blog i sa naslovne strane i sa svih lista.
Ziveo B92, svetionik slobodnog informisanja!
Dilan Dog Dilan Dog 22:39 07.04.2008

Re: I Vucic bi bio ponosan

Covek u belom
Ha, ha, evo sklonise i ceo ovaj blog i sa naslovne strane i sa svih lista.
Ziveo B92, svetionik slobodnog informisanja!

Bolje nemojte da ih zezate :)
margos margos 22:40 07.04.2008

Možda?

Sanja Perić
sto bih ja ista pisala, vi cete napisati komentare a ja cu ih iskoristiti (ne bukvalno, već mišljenje ovdašnje javnosti) za svoj post (sledeci, ali na svom blogu, ne ovde... naravno da ne ovde.)

Možda sam ja previše osetljiva, ali već ovo autorkino obraćanje jeste uvredljivo. Ja i da sam stigla pre zaključavanja bloga, ne bih na njemu komentarisala, bez obzira da li se sa njenim mišljenjem slažem ili ne. Ne odgovara mi način komunikacije.

I pritom, ja ne znam šta se dešavalo u onih sedamdesetak obrisanih komentara, možda se razlog za isključenje nalazio tamo!?
Dejan Švajner
Šta je potrebno objaviti na ovom blog sistemu pa da korisnik (bloger) bude banovan (zabranjen od strane administratora)?

Ovo je pitanje za gospodina Restaka i moderatore, a ne za blogere. Pa bi bilo lepo da nam odgovor stigne s njihove strane. Rasprava na tu temu, nas blogera, mi se čini kao poligon za nova neslaganja. Nadam se da ti to nije bila namera.

I naravno, mislim da je potrebno iskazati poštovanje B92, kao domaćinu i kritike uputiti na drugačiji način
Dilan Dog Dilan Dog 22:52 07.04.2008

VIP

Oduzet vam je VIP. Eno bloga kod neVIP blogera.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 22:53 07.04.2008

Zao mi je sto je Sanja banovana


Taman sam se ponadao da ce na ovom blogu biti zanimljivije i zaista sam se obradovao novim likovima, koji odudarajau stavovima od moze se reci kolektivizma koji je zavladao na blogu B92, npr. Sanji i Dobromirovu. Sa Dobromirovim imam potpuno razlicita gledista, ali ipak prijalo mi je da razmenim misljenje sa neistomisljenikom na civilizovan nacin. Sto se tice Sanje, delim njene stavove i zao mi je sto je dozvolila da je isprovociraju, i uspeju da je izvuku iz teme bloga koji je sama postavila.

Postalo je zaista monotono ovde, neistomisljenici se disvalifikuju na razne nacine - podobni ostaju. Mislim da Sanja svakako nije zasluzila banovanje. Jednostavno, bila je horski napadnuta od desetak komentatora, vredjali su je i provocirali - sto je najvaznije diskusija je tekla potpuno izvan teme bloga. Tema je bila seksiranje u decijem listu, koji citaju klinci od 6-7 godina, nikako gej prava

Sanja jeste kritikovala B92, ali na konstruktivan nacin - ne vredjajuci. Blog B92 bi svakako trebao da promeni neke stvari - cinjenica je da ima mnogo gresaka u uredjivanju - rezultat je da je blog postao nevidjeno dosadan. Zao mi je zbog ovog i voleo bih da se ovo ispravi ako je moguce, jer B92 mi je izuzetno drag
niki m niki m 23:05 07.04.2008

javno ponosi i deklarise

I
ne radi se ovde o pojedinačnom slučaju jednog blogera već nije moralno da se sloboda govora, izražavanja i mišljenja u bilo kom obliku sputava na sistemu, u kući koja se time javno ponosi i u svetu time deklariše.


Ne znam cime se b92 ponosi i deklarise ali mi vase cudjenje i iznenadjenje nisu jasni. B 92 je medijska kuca sa najcvrscom politickom kontrolom i potuno jasnim usmerenjem podrzavanja amercke politike na Balkanu. To je pocetak i kraj smisla postojanja B92.
"State department über alles".
Konbeto-san Konbeto-san 23:10 07.04.2008

CRVEN KARTON, CRVEN BAN !

Koliko sam uspeo da vidim PONOSNA HETEROSEKSUALKA, SANJA PERIĆ nas nije pitala šta mislimo o slikama istopolnog seksa u PZ-u.
Pisalo je nešto poput "I vama je ovo OK".

CRVEN KARTON, CRVEN BAN !

Pošteno !!!

Rasina Rasina 23:42 07.04.2008

teshka ta sloboda...

Kad autocenzura zakaze, mora se posegnuti za direktnim externim merama. :)

Dakle, da vidimo shta smo imali (let's review):
- blokiranje replika
- zatvaranje bloga
- ukidanje vip statusa
- sklanjanje debate o cenzuri na stranu...

shta je sledeci korak?

- pismena opomena na kucnu adresu,
- poziv na razgovor 'in person' (mozda kucna poseta u neke kasnije sate)
- slanje na rehabilitaciju u neki od kolhoza ili "workshopova" kako se danas nazivaju...

Moc je takodje chudna rabota - narochito u svom represivnom potencijalu; najproduktivnija je kad se ne koristi. Ali to vec nema nikakve veze sa ovim blogom i temom.

A i voda je chudna stvar... Udje to svuda... U kabl, u ushi...
alselone alselone 00:29 08.04.2008

Bravo!

Svaka cast za moderaciju!
To se trazi, to je taj rad!

Ko vam god smeta samo pustite lokalnu pljuvacku ekipu da ga optuzi da je fasista, homofob, "vraćač" u devedesete i banujte ga.

Sve pod parolom "ovo nije slobodan blog" optuzite nepodobne da nisu slobodnih shvatanja i za slobodu govora i banujte ih.

Ovo treba da bude cist blog. Samo probrano podobna ekipa.
uber alles!



dragoljub dragoljub 00:43 08.04.2008

e sad

laku noć svima ,a dobro jutro će vidimo ko će osvane:)))))
margos margos 01:25 08.04.2008

Re: e sad

laku noć svima ,a dobro jutro će vidimo ko će osvane:)))))

Laku noć Dragoljube:)
Dawngreeter Dawngreeter 01:47 08.04.2008

Cry me a river

I ne radi se ovde o pojedinačnom slučaju jednog blogera već nije moralno da se sloboda govora, izražavanja i mišljenja u bilo kom obliku sputava na sistemu, u kući koja se time javno ponosi i u svetu time deklariše.


Necija sloboda, bilo koje vrste, prestaje tamo gde tudja pocinje. Banovana blogerka to ocigledno nije imala u vidu. A nije cak ni to problem, nego jos od jednostavne "ja mislim da gej nije okej" teme negde na pola atmosfera je vrlo jasno presla u "vidite me vi gnusni moderatori, gazim vam svuda po crti, aj' me cik banujte".

Naravno, oni koji misle da njihova sloboda podrazumeva oduzimanje tudjih sloboda su obicno prvi koji se pozivaju na slobodu govora. Kategorizacija citave grupe ljudi na osnovu njihove seksualnosti kao neprirodne, nakazne i nepozeljne, kao i njihova sistematicna dehumanizacija, je nesto sto nikada nigde ne bi smelo da bude dozvoljeno. Moderacija je reagovala na sasvim odgovarajuc nacin.
trener trener 02:00 08.04.2008

Voda u koaksijalnom kablu

Neko ima izgleda vodu u glavi! Steta,mislim zato sto smo uskraceni za mogucnost komentara S Peric.Naime ja sam danas obisao nekoliko prodavnica decijih igracaka i slikao "raznovrsnu" ponudu koja je ostavljena deci da izaberu ,ima tu lutkica ,meca i jos mnogo toga, ali preovladjuju raznorazni modeli raznovrsnog oruzja pocev od nozeva bombi,pistolja do tenkova i mnogo toga i bas me zanimao komentar doticne sta je od ovoga pogubno po mladi narastaj slike koje je postavila ili ....pogotovo posle onakvih njenih odhgovora na komentare
Mungos Mungos 02:25 08.04.2008

Teska greska, Dejane!

Voda u FiBER-OPTICKOM kablu, bre!

Mungos, The Techno
Torpedo Torpedo 09:04 08.04.2008

Izgleda

proradila "savest" odgovornih na blogu - vratise blog posle jutrosnjeg ukidanja...
trener trener 10:36 08.04.2008

Izgleda

Torpedoproradila "savest" odgovornih na blogu - vratise blog posle jutrosnjeg ukidanja

Pih... uzimala-davala
tigrks tigrks 09:34 08.04.2008

Voda u koaksijalnom kablu

Lepo ste obeležili početak INFO kanala B92, a o profesionalizmu administratora sajta neka drugi sude.


Mnogo vode u koaksijalnom i svim ostalim kablovima.

S R A M O T N O ! ! !

Dejane, tebi priznanje.
edi-va edi-va 09:37 08.04.2008

E ovako ...

bila sam jedna od druzine sa pomenutog bloga i trudila sam se maksimalno da ostanem neutralana. Moja razmena sa Sanjom je proshla bez uvreda i niskosti, mada mi je njena razmena sa drugima u startu bila poprilichno neukusna, pogotovu njena replika Vesni Knezevic Cosic, gde direktno vredja. To je po meni nisko. Sta se kasnije izdeshavalo nisam bash ispratila, ali jedno je sigurno: Sanja je imala pogreshan start, bila je drska u nachinu obracanja svima koji su bili drugachijeg mishljenja, a i kontraverzna. Prekrshila pravila ponashanja, banovana - OK!

Sad sta mi malo smeta u celoj ovoj prichi na ovom blogu je, da je Dejan, samo zato sto je pokrenuo polemiku o tome da li je ili nije trebala biti banovana, izgubio VIP status, a to mi malo deluje rezzimski - onako packe za neposhtovanje odluka mocnih i velikih ... Bezveze. Moglo se o tome poprichati, malo prodiskutovati, a da se ne povlache svi registri, tako da ... evo mog priloga:

Torpedo Torpedo 09:50 08.04.2008

Re: E ovako ...

Sad sta mi malo smeta u celoj ovoj prichi na ovom blogu je, da je Dejan, samo zato sto je pokrenuo polemiku o tome da li je ili nije trebala biti banovana, izgubio VIP status, a to mi malo deluje rezzimski - onako packe za neposhtovanje odluka mocnih i velikih ...

A zaboravili ste i da cela ova papazjanija sa skidanjem bloga sa liste blogova pa ponovno vracanje deluje jos bezveznije... sto bi znacilo da i u urednistvu ovog bloga deluju dve struje. Normalne kuce svoje svadje i prljav ves ne iznose u javnost, trebalo bi da se drze neutralno jer su oni ovde zbog nas (citatelja, blogera).
pufna pufna 10:08 08.04.2008

zasto tako panicno?!

to je moje pitanje za b92?
pa devojka nije rasplamsavala temu protiv b92, vec ostavila komentar koji ne moze narusiti ugled b92 ako bi bio ostavljen - kao pokazatelj da ne hajete mnogo.
On je odlican pokazatelj i njenih brzopletih zakljucaka kako o uredjivackoj politici nekog sajta tako i o homoseksualizmu.
Ne mislim da je problematican naslov, kao ni da je pitanje- jel ovo vama u redu? ruzno. Vise se o njenom neznanju pokazalo tokom diskusije. Ali, zasto nas drzati u malim koncetricnim krugovima? Drugi blogeri su sasvim lepo ''izasli na kraj'' u razgovoru sa njom. Bilo je provokativno i indikativno. sta ces bolje? Minimum kontroverznosti a maksimum interesantnosti i nagonjenja na razmisljanje.
Uprkos svadjama ( koje nisu prelazile u uzasni tok razmene misljenja) bilo je dosta argumenata vrednih paznje, mnogo manje ispraznih kad su neke druge teme u pitanju.
pih, za banovanje.
Doctor Wu Doctor Wu 10:28 08.04.2008

Re: zasto tako panicno?!

On je odlican pokazatelj i njenih brzopletih zakljucaka kako o uredjivackoj politici nekog sajta tako i o homoseksualizmu.

sad sam pogledao blog i za njegovu osnovnu temu se pre moze reci da je pedofilija nego homoseksualizam i ne vidim sta je tu sporno. nadam se da u srbiji ne postoje ljudi koji osudu i sankcionisanje pedofilije shvataju kao ugrozavanje ljudskih prava?
moram priznati da nisam citao diskusije i prepucavanja.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 10:11 08.04.2008

Trapavi moderatori

Well...više je nego očigledno da ja B92 nekome majka a nekome maćeha....a i vi modaretori, brate, mnogo ste trapavi u svom poslu. Ćim neko i zucne protiv vas a vi: BANNING!!!! Mislim...postoje i finiji i suptilniji načini borbe, na primer: kontraargumenti, polemika, razgovor, prigovor......a ne-metak u čelo iz zasede i bez najave. Tako sam i ja imala više od godinu dana VIP statis, a onda iz čista mira- TRAS!!! Downgrade. Ni dan danas mi nije jasno šta se dogodilo, mada imam neke teorije. Naravno-nikome od tamo odgovornih za blog92 nije palo na pamet da me obavesti žašto je i kako neko tako doneo odluku. I što je najinteresantnije....I couldn't care less jer mi se ovako čini da su me uterali u finije društvo a bez da sam ja to tražila, te se ovim putem zahvaljujem moderatorima.
Gorstak Gorstak 11:44 08.04.2008

Vecu platu moderatorima!

a i vi modaretori, brate, mnogo ste trapavi u svom poslu

I moderatori su ljudi!
Koliko sam shvatio izgleda to rade za platu tako da onim tvojim naslovom ih stavljas u nezgodan polozaj kod Direktora. Tzv ,,naguzen polozaj".
....I couldn't care less jer mi se ovako čini da su me uterali u finije društvo a bez da sam ja to tražila, te se ovim putem zahvaljujem moderatorima.

Evo potvrde. Ja te ranije nisam citao, a nasao sam te u neVIP autorima.
Sad si u onoj Moja VIP lista tako da bih se i ja zahvalio moderatorima ovim putem.

Sta sam hteo da kazem.
Moderatori ce biti srecniji ako budu imali veca primanja.
Direktore! Citas li?
Ukoliko se smanji nervoza oko visine plate onda ce biti i tolerantniji prema nama - blogerima.
Drugo sto sam hteo da kazem je da ovom diskusijom stavljamo moderatore opet u onaj nezgodan polozaj.
Izazivamo ih da nam nesto odgovore, a nas rizik je samo banovanje. Kod njih je u pitanju posao. Ako imaju vise od jednog shefa onda mora da se prvo obavi sastanak, konsultacije i da se donese odluka sta da nam ,,repliciraju".
Nimalo lagan posao i da sam ja moderator mrzeo bih vas najstrasnije. Umesto da oborim rekord na nekoj igrici moram sad tu vas da nesto citam.

A sta je najbitnije sta sam hteo da kazem:
Video sam deo pljuvacine na Postu kod Sanje Peric. Malo obrisem monitor od pljuvacke i krvi koja se cedi pa nastavim da citam. Bas ono prava kafanska tuca bila.
Dosao gazda kavane i sve ih poterao.
Ok. Razumem to da se ne lomi inventar (ugled) kavane.

Onda Dejan napise Post o ,,skandalu", a ono Dejan dobio chvrgu.
Sa oduzimanjem VIP statusa i sklanjanjem ovog Posta sa naslovne strane se apsolutno ne slazem.
Nicim nije zasluzio da bude kaznjen.
Nema psovanja, vredjanja, ...
Moderatori su imali lepu priliku da ga ostave i pokazu kako su shirokih shvatanja, demokraticni, tolerantni...
Ovako je utisak potpuno suprotan.

@Dejane,
Ako ti ista znaci sad cu i tebe da stavim u moju VIP listu.
Ako si ti izbacen iz VIP loze sta ja neautor da ocekujem?

@Moderatori,
Pre nego sto pomislite da li da me ,,kaznite" setite se naslova ovog komentara:)))
Moram ovako da vas zamolim jer sam stekao utisak da ako nesto mnogo talasam da nece biti ni mene. Ni bilo koga od nas. Zasto je napravljena takva atmosfera? Nepotrebno.
A nemam svoj blog kao ona Peric:(
piliF piliF 11:29 08.04.2008

Hvala

autoru sto je pokrenuo ovu temu. Mislim da nam moderator i dalje duguje objasnjenje zasto je zabranjeno dalje komentarisanje kao i zasto je Sanji oduzet VIP status. Meni i dalje nije jasno. Da li zbog izbora teme, nacina na koji je temu postavila ili zbog njenih komentara ili mozda zato sto nije brisala uvredljive komentare.
Da ne bude zabune, ja mislim da je ona ozbiljnu temu kao sto je trovanje decijeg uma kroz medije(pogotovu stampane) zloupotrebila da bi sirila svoje homofobicne ideje i da je to ispod svakog nivoa. Jer da je stvarno zelela da govori o ovoj temi prvo bi morala da pomene da su u nedelju na naslovnoj strani jednog tabloida objavljene fotke izmasakriranih ljudi, da je uobicajeni naslov u dnevnoj stampi tipa otac ZAKLAO SEKIROM(ne ubio, vec zaklao!) majku i dvoje dece(preko pola strane sa crnom pozadinom+ponekad i neka "lepa slicica", slike eksplicitnog seksa na naslovnim stranama tabloida(Severina, Suzana, cak i maloletnici)... Medjutim mislim da je potpuno pogresno cenzurisati ove teme i ovakve autore jer je ovo mesto na kojem je moguce sa njima suceliti argumente a da se posle nekog vremena ne potegne stangla kao najjaci argument. To sto ona nece pisati(i njoj slicni) ne znaci da ce homofobija nestati, samo se zmuri pred problemom. Homofobija je svuda oko nas i mislim da se protiv nje moze boriti jedino argumentima i znanjem(npr. da li je to prirodno ili nije o tome je nauka dala svoj sud i sl.) a ne bezanjem od iste(cenzurom).
Dejan Švajner Dejan Švajner 12:09 08.04.2008

Tema

Oni koji me poznaju, znaju da nikakvo izdvajanje ne podnosim, naročito na blog sistemima, a dokaz za to je blog sistem na kojem sam suvlasnik i odgovoran za njegovo funkcionisanje. Moj matični blog na tom sistemu nikada nije bio na naslovnoj strani, niti izdvojen na bilo kakvim listama, osim na onoj o posećenosti. Ovde sam imao status VIP, jer su ga svi koji su učestvovali u prvoj fazi ovog bloga tada imali, i došli su na poziv.
Sanja nije sada izgubila VIP status nego kada je objavila post kojim je izrazila protest zbog banovanja Sergeja Trifunovića. Tada je bila banovana i sam post je bio editovan od strane moderatora. Prelaskom na novi softver, pristup joj je vraćen slučajno (izliv vode iz kabla), po rečima tadašnjeg uredinka ovog bloga.
Komentare na ovom postu ja neću zaključavati ili brisati, to nije moj posao i ako se to desi, znajte da nisam odgovoran za takva dela.
Kolege moderatore podsetiću na samo jednu sitnicu: Posao svakog moderatora je da olakša posao svom nasledniku.
pufna pufna 12:28 08.04.2008

Re: Tema

Najtacniji odgovor o Sanjinim motivima imamo od tebe , Dejane.
Pristup joj je vracen slucajno? Znala je da nece dugo trajati na stranicama b92, pa je onda nista nije ni kostalo da kaze da je b92.....?
Samo da podsetim da u Engleskoj po sund emisijama tipa VB postuju da ne sme se pezorativno izrazavati o nekoj naciji- neager- na primer. Ako primenimo to na nase prostore to bi bio naziv - siptar, za koga se Sergej zdusno zalagao. Kakva je to licnost koja se zalaze za ostanak na blogu nekoga koji je taj izraz zdusno podrzavao i upotrebljavao?!
Dawngreeter Dawngreeter 12:55 08.04.2008

Re: Tema

Eto, da nije bilo ovog posta ne bih ni znao da je Sergej trifunovic ovde bio pa otisao. Sad mi je nekako toplo oko srca, nasmesicu mu se kad ga sledeci put vidim na KOSOVO JE SRBIJA plakatu.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 12:59 08.04.2008

Re: Tema

pufna
Ako primenimo to na nase prostore to bi bio naziv - siptar, za koga se Sergej zdusno zalagao. Kakva je to licnost koja se zalaze za ostanak na blogu nekoga koji je taj izraz zdusno podrzavao i upotrebljavao?!

Pufna, ti ocigledno ne znas, da se Albanija do pre 30-40 godina zvala Siptarija a Albanci Siptari. Onda je ime promenjeno u Albaniju. Naziv Siptari uopste nije pogrdan, jednostavno ljudi su se tako nekada zvali, mnogi od njih i danas govore da su Siptari. Stari naziv je ostao medju obicnim ljudima i svi ga upotrebljavaju u svakodnevnici. Tu nema nikakve pogrde - necije ime, ili bivse ime, ne moze biti izvor diskriminacije ili whatever

Zaista je smesno kada utripovana palanacka elita, nastoji da na silu uvede norme razvijenijeg (evropskog) drustva, a da pri tome sama ne razume te norme. Onda to izgleda prilicno smesno i malogradjanski - narocito nama koji gledamo to sa strane evo skoro vec 2 decenije.
sentinel26 sentinel26 13:21 08.04.2008

Re: Tema

Bojan Zdravic
pufna
Ako primenimo to na nase prostore to bi bio naziv - siptar, za koga se Sergej zdusno zalagao. Kakva je to licnost koja se zalaze za ostanak na blogu nekoga koji je taj izraz zdusno podrzavao i upotrebljavao?!

Pufna, ti ocigledno ne znas, da se Albanija do pre 30-40 godina zvala Siptarija a Albanci Siptari. Onda je ime promenjeno u Albaniju. Naziv Siptari uopste nije pogrdan, jednostavno ljudi su se tako nekada zvali, mnogi od njih i danas govore da su Siptari. Stari naziv je ostao medju obicnim ljudima i svi ga upotrebljavaju u svakodnevnici. Tu nema nikakve pogrde - necije ime, ili bivse ime, ne moze biti izvor diskriminacije ili whatever

Zaista je smesno kada utripovana palanacka elita, nastoji da na silu uvede norme razvijenijeg (evropskog) drustva, a da pri tome sama ne razume te norme. Onda to izgleda prilicno smesno i malogradjanski - narocito nama koji gledamo to sa strane evo skoro vec 2 decenije.

Ovo je drska šovinistička podmetačina.

Albanija je 1912.godine prinata kao država pod imenom: Albanija.

Albanci su koristili dva termina: Šćiperija i Šćipnija.
Albanac = Šćiptar. To se bitno razlikuje od imena "Šiptar".

Pojam "Šiptarija" je postojao i još uvijek postoji samo u srpskoj šovinističkoj terminologiji.

To je nekoliko puta detaljno bilo objašnjeno ovdje na blogu (za one koji to čine iz neznanja) i sa upozorenjem (za one koji to čine zlonamjerno).
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 13:38 08.04.2008

Re: Tema

Albanci su koristili dva termina: Šćiperija i Šćipnija.
Albanac = Šćiptar. To se bitno razlikuje od imena "Šiptar".

Razlikuje se u jednom jedinom slovu, radi se o izgovoru u nasem jeziku - ne u promeni smisla, to meko c Sloveni ( Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci) jednostavno izostavljaju.
Ne razumem, sta je tu nejednako, ako je po tebi Albanac = Sciptar, na albanskom jeziku, zasto ne bi bilo jednako Albanac = Siptar na nasem jeziku . Radi se o izgovoru ocigledno.
Ceo svet Beograd zove Belgrade, ali mi ga zovemo Beograd - nista uvredljivo.

Ovo je drska šovinistička podmetačina.

Izgleda ipak da si ti drzak i ostrascen
deadbeat deadbeat 13:50 08.04.2008

Re: Tema

Bojan Zdravic
Pufna, ti ocigledno ne znas, da se Albanija do pre 30-40 godina zvala Siptarija a Albanci Siptari. Onda je ime promenjeno u Albaniju. Naziv Siptari uopste nije pogrdan, jednostavno ljudi su se tako nekada zvali, mnogi od njih i danas govore da su Siptari. Stari naziv je ostao medju obicnim ljudima i svi ga upotrebljavaju u svakodnevnici. Tu nema nikakve pogrde - necije ime, ili bivse ime, ne moze biti izvor diskriminacije ili whatever

Koliko puta cu da cujem/procitam ovo? Ok, zvali su se tako, neka se i sad tako zovu, ali to nije nikakav argument - u kontekstu srpskog drustva, naziv Siptar je pogrdan. Kada se nekom kaze da je Siptar, sigurno se ne misli na "divna, civilizovana osobo" - ja to ne mislim i ti to ne mislis. A sigurno ne mislis ni "stanovnice zemlje koja se nekad zvala Siptarija". Ono sto mi ovde smeta je licemerje sa "pravim se lud" taktikom - ti kao ne mislis nista lose, a oni ti kao nesto zabranjuju. Jeste, zabranjuju - to je taj PC novogovor (nema nigger, nema cigan), koji mi takodje smeta, ali to je druga stvar. Point is - oni veruju da "tolerantniji" govor dovodi do tolerantnijeg drustva, i njihovo je pravo da rade na tome: cenzurisanjem uvredljivih termina. Mozda su u pravu, mozda ne - ali ti si licemeran.
Zaista je smesno kada utripovana palanacka elita, nastoji da na silu uvede norme razvijenijeg (evropskog) drustva, a da pri tome sama ne razume te norme. Onda to izgleda prilicno smesno i malogradjanski - narocito nama koji gledamo to sa strane evo skoro vec 2 decenije.

Sa koje strane to gledas? Iz potaje, iz druge zemlje, sa druge planete? Sa koje god - taj stepen nadobudnog samoljublja je neverovatan. Ako si emigrant, onda je i uvredljivo - zbog tvoje upornosti da nama jadnima i bednima uvalis svoju Istinu. Istinu cije posledice sam ne osecas.
ivana23 ivana23 13:50 08.04.2008

Re: Tema

Bojan Zdravic
Albanci su koristili dva termina: Šćiperija i Šćipnija.Albanac = Šćiptar. To se bitno razlikuje od imena "Šiptar".
Razlikuje se u jednom jedinom slovu, radi se o izgovoru u nasem jeziku - ne u promeni smisla, to meko c Sloveni ( Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci) jednostavno izostavljaju.Ne razumem, sta je tu nejednako, ako je po tebi Albanac = Sciptar, na albanskom jeziku, zasto ne bi bilo jednako Albanac = Siptar na nasem jeziku . Radi se o izgovoru ocigledno.Ceo svet Beograd zove Belgrade, ali mi ga zovemo Beograd - nista uvredljivo.
Ovo je drska šovinistička podmetačina.
Izgleda ipak da si ti drzak i ostrascen


Albanski: Shqipëria, znači Zemlja orlova...Wiki
Naravno da nije uvredljivo, jer onda oni ne bi imali sajtove sa nazivom http://www.shqiperia.com/
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:03 08.04.2008

Re: Tema

deadbeat
Koliko puta cu da cujem/procitam ovo? Ok, zvali su se tako, neka se i sad tako zovu, ali to nije nikakav argument - u kontekstu srpskog drustva

Oni se tako i zovu, evo ti odgovor Ivane23
Albanski: Shqipëria, znači Zemlja orlova...Wiki
Naravno da nije uvredljivo, jer onda oni ne bi imali sajtove sa nazivom http://www.shqiperia

Deadbeat
u kontekstu srpskog drustva, naziv Siptar je pogrdan

ovo nije tacno. Licno, nemam nista protiv Siptara, imam dobro misljenje o njima kao i o svim ljudima i narodima na ovom svetu
utripovana palanacka elita

Mozda nisi shvatio, odnosilo se na LDP utripovanu elitu
tigrks tigrks 14:08 08.04.2008

Re: Tema

Pufna, ti ocigledno ne znas, da se Albanija do pre 30-40 godina zvala Siptarija a Albanci Siptari. Onda je ime promenjeno u Albaniju. Naziv Siptari uopste nije pogrdan, jednostavno ljudi su se tako nekada zvali, mnogi od njih i danas govore da su Siptari. Stari naziv je ostao medju obicnim ljudima i svi ga upotrebljavaju u svakodnevnici. Tu nema nikakve pogrde - necije ime, ili bivse ime, ne moze biti izvor diskriminacije ili whatever

Zaista je smesno kada utripovana palanacka elita, nastoji da na silu uvede norme razvijenijeg (evropskog) drustva, a da pri tome sama ne razume te norme. Onda to izgleda prilicno smesno i malogradjanski - narocito nama koji gledamo to sa strane evo skoro vec 2 decenije.

Bojane, tvog zdravlja radi na ovom blogu, nemoj koristiti ovaj termin. Pišem iz ličnog iskustva. Do jutros je moj komentar koji sadrži samo naznake o razlogu banovanja mene (korišćenje nedozvoljenih "uvredljivih" termina) na sedam dana (uz prenetu prepisku sa moderacijom, što takođe, nije dozvoljeno) bio na blogu, a onda više nije. Dobro sam proš'o, nisam banovan. Ako neznaš šta smeš pročitaj u disclaimer-u . I sada bih napisao još nešto ali ne smem, preti mi totalna zabrana.
Dilan Dog Dilan Dog 14:13 08.04.2008

Re: Tema

tigrks
disclaimer-

Gde je taj disclaimer?
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:14 08.04.2008

Re: Tema


Tigrks, hvala sto brines:))
Gorstak Gorstak 14:16 08.04.2008

Re: Tema

Dilan Dog

Gde je taj disclaimer?

Na vr' stranice. Gore desno.
Evo i linak: pravila upotrebe bloga

Pozdrav
vishnja vishnja 14:17 08.04.2008

Re: Tema

dakle, ovako:

o banovanju S.Peric ne zelim da govorim jer u tome ne vidim nista sporno. dovoljan broj clanova (:)) i Supermod licno izjasnili su se veoma jasno o toj temi. zali boze ovolikih reci i vremena :)

medjutim -
fer-nefer, ali: da li je neko od vas pomislio sta bi se desilo sa ovim postom da jeste ostao na naslovnoj? kakav bi tek ovde kafanski krs&lom nastao? teme tipa banovanje/sloboda govora/uredjivacka politika bloga su savrsen poligon za nastajanje potpunog haosa.

ja nisam na blogu bas dugo, ali dovoljan broj puta sam procitala komentare mnogih od vas na ovu i slicne teme. ako se zeli pravljenje skandala, tema je idealna. niceg afirmativnog nema u ovakvim pricama. ovo mesto ima svoja pravila, a prostor je ponudjen svakome ko zeli da ih se drzi. u cemu je problem? svet je tako veliki....

PS - izvinjavam se zbog preopsirnosti, to sam dobila od prezidenta.
PPS - veliki pozdrav ostroumnom clanu Dawngreeteru
Dilan Dog Dilan Dog 14:31 08.04.2008

Re: Tema

Gorstak
Dilan Dog

Gde je taj disclaimer?

Na vr' stranice. Gore desno.
Evo i linak: pravila upotrebe bloga

Pozdrav

Ma to je jedan običan skup formalnih pravila.
Svaka normu možemo protumačiti na više načina primenjujući je
na određenu situaciju.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:33 08.04.2008

Re: Tema


vishnja
u cemu je problem?


Vishnja, problem je u tome sto se mi skupljamo na B92 iz celog sveta vise od 15 godina, problem je u tome sto smo mi svi koji dolazimo ovde svakodnevno i izgradili zajedno ovaj B92, kad kazem mi podrazumevam ljude koji dolaze i koji su opoziciono opredeljeni i kategoricki protiv Milosevicevog rezima, koji je jos uvek na vlasti u Srbiji. Zato je problem, kada nas neko ucutkuje i oduzima nam pravo govora (banuje) SAMO zbog drugacijeg misljenja, koje se ne poklapa sa LDP misljenjem.


svet je tako veliki....

Naravno, ali mi nemamo drugi B92, mi jednostavno zelimo da B92 bude ono sto je i bio, B92 nam je bio jedina nada i uteha sve ove godine, ono zasto smo ga i voleli i bili ponosni na njega. Zar ovo treba da postane mesto gde ce napaljeni LDP-ovci da nas sikaniraju, zbog drugacijeg misljenja
vishnja vishnja 14:35 08.04.2008

Re: Tema

Ma to je jedan običan skup formalnih pravila

a bre DD :)))
a ti bi neobican skup jednoznacnih ali neformalnih pravila, primenjivih na sve situacije odjednom?
(prijateljska cuska, ko Obeliks Asteriksa, kad ovaj odleti :)))
vishnja vishnja 14:47 08.04.2008

Re: Tema

ali mi nemamo drugi B92, mi jednostavno zelimo da B92 bude ono sto je i bio

b92 je bio radio, dugi niz godina.
apropo toga, ja vam mogu i danas otpevati 'pesmu o malom komarcu' koju su, po narudzbini na razne teme, pevali tokom letnjeg zaprasivanja godine otprilike...'92.
zahvaljujuci 92-ci, izmedju ostalog, ja sam zavrsila fakultet.
zahvaljujuci 92-ci, izmedju ostalog, ja sam ostala ovde - postojalo je to ostrvce duha i normalnog vidjenja stvari.

ali ne vidim kakve sve to veze ima sa pravilima bloga, koji je javni i vrlo posecen medij.
jos manje mogu da razumem otkud LDP u vasem komentaru.

a najmanje mogu da razumem kako mozete pravo na slobodu govora izjednacavati sa nepostovanjem pravila ponasanja. o neuljudnosti da ne govorim.

Dilan Dog Dilan Dog 14:48 08.04.2008

Re: Tema

vishnja
Ma to je jedan običan skup formalnih pravila

a bre DD :)))
a ti bi neobican skup jednoznacnih ali neformalnih pravila, primenjivih na sve situacije odjednom?
(prijateljska cuska, ko Obeliks Asteriksa, kad ovaj odleti :)))

Daa, ja bih baš to. Samo, znam da to nema, pa zato neću da
tražim

Nikad mi neće biti jasno: a zašto se onda u ime nekog prava, pravde ili tako nečega neki ljudi pozivaju
na ustav, zakone, pravilnike, uputstva i druga podzakonska akta, :)
kad tu ne leži nikakav jednoznačan odgovor?
deadbeat deadbeat 14:54 08.04.2008

Re: Tema

Bojan Zdravic se prebavio na autopilot, setovao na "pravim se lud" taktiku i snabdeo se tonama licemerja i demagogije za okrsaj sa zlim LDP jurisnicima i sturmführerima. Kakva je to fora - izaberes ono sto mozes da negiras ili relativizujes, prospes neki patronizing BS, ostalo jednostavno ignorises. Svaki supermod ima svog superkomentatora.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:58 08.04.2008

Re: Tema

Bojan Zdravic se prebavio na autopilot, setovao na "pravim se lud" taktiku i snabdeo se tonama licemerja i demagogije za okrsaj sa zlim LDP jurisnicima i sturmführerima. Kakva je to fora - izaberes ono sto mozes da negiras ili relativizujes, prospes neki patronizing BS, ostalo jednostavno ignorises. Svaki supermod ima svog superkomentatora.

Dovidjenja prijatno
vishnja vishnja 14:59 08.04.2008

Re: Tema

kad tu ne leži nikakav jednoznačan odgovor?

pitaj nekog verziranog, za mene su te pravne i ekonomske nauke spanska sela :)))
pretpostavljam da nije smisljeno nista pametnije, ali nisam sigurna
angie angie 15:06 08.04.2008

Re: Tema

ja nisam na blogu bas dugo, ali dovoljan broj puta sam procitala komentare mnogih od vas na ovu i


vishnja,

ja stvarno ne mogu da razumem da neko ko je uradio onako neshto ruzno i nije se potrudio da to popravi,
sebi daje za pravo da komentarishe bilo shta, u smislu fer/ nefer, shta treba/ netreba, moralno/nemoralno,
i sve te kategorije,....prosto je fascinantno .

izvinjavam se na ovom trolu, autorima i ostalima, ali ovo jednostavno prevazilazi moje shvatanje korektnosti i pristojne komunikacije.
vishnja vishnja 15:14 08.04.2008

Re: Tema

DD, sad sam procitala disclaimer. bas je lep :)
skoro da je
neobican skup jednoznacnih ali neformalnih pravila, primenjivih na sve situacije odjednom

prema tome, nemoj da se bunis napamet :)

da, i inace - za Zdravica i ostale - jel vama ljudi nije zao da svoje buntovnicke kapacitete trosite bas na ovom mestu? toliko ima tema i nacina za razne vrste pobuna svuda, prosto coveku da bude zao sto ne moze uvek da se iskaze :))). a vi nasli ovde.
mislim da je okrsaj sa moderacijom cista lenjost duha. kao, zatekli se tu, pa sto da mrdamo. aj da gundjamo malo. a mesto totalno pogresno.
Dilan Dog Dilan Dog 15:34 08.04.2008

Re: Tema

Bas skoro da je "neobican skup jednoznacnih ali neformalnih pravila, primenjivih na sve situacije odjednom"
:)))
Nisam ja to rekao napamet, procitao sam- mislim, pravilnik ko pavilnik, skup formalnih pravila :)

U filmu Tri karte za Holivud, kada im Amerikanac donese zvake da probaju, svi se oduseve, nikad
tako nesto nisu probali, a onaj lik kaze: "Govno ko govno, samo satko" (ovo se odnosi iskljucivo na film, a konotacija se ne odnosi na Disclaimer, nego generalno na sva formalno- pravna pravila)
vishnja vishnja 15:50 08.04.2008

Re: Tema

e nemoj sad da se vadis :)
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 15:53 08.04.2008

Re: Tema


visnja
da, i inace - za Zdravica i ostale - jel vama ljudi nije zao da svoje buntovnicke kapacitete trosite bas na ovom mestu? toliko ima tema i nacina za razne vrste pobuna svuda, prosto coveku da bude zao sto ne moze uvek da se iskaze :))). a vi nasli ovde.
mislim da je okrsaj sa moderacijom cista lenjost duha. kao, zatekli se tu, pa sto da mrdamo. aj da gundjamo malo. a mesto totalno pogresno.

Pa ne bunimo se - ovo nije pobuna, jednostavno diskutujemo na temu Dejanovog bloga.

Izvini molim te, jel' mozemo da kazemo sta mislimo - a da ti to ne etiketiras kao pobunu, okrsaj ili eventualno oruzani ustanak:))) jel' nase misljenje sme da bude drugacije od tvog, ili od LDP klape. Mislim ako ne sme - reci mi, da znam
Dilan Dog Dilan Dog 15:55 08.04.2008

Re: Tema

vishnja
e nemoj sad da se vadis :)



sentinel26 sentinel26 16:49 08.04.2008

Re: Tema

Bojan Zdravic
Albanci su koristili dva termina: Šćiperija i Šćipnija.
Albanac = Šćiptar. To se bitno razlikuje od imena "Šiptar".

Razlikuje se u jednom jedinom slovu, radi se o izgovoru u nasem jeziku - ne u promeni smisla, to meko c Sloveni ( Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci) jednostavno izostavljaju.
Ne razumem, sta je tu nejednako, ako je po tebi Albanac = Sciptar, na albanskom jeziku, zasto ne bi bilo jednako Albanac = Siptar na nasem jeziku . Radi se o izgovoru ocigledno.
Ceo svet Beograd zove Belgrade, ali mi ga zovemo Beograd - nista uvredljivo.
Ovo je drska šovinistička podmetačina.
Ne znam za Srbe, ali Hrvati, Bošnjaci i Crnogorci vam nijesu dali mandat da tumačite njihov jezik a oni i ne koriste taj termin, tako da vi nijeste mogli to od njih da čujete a pogotovu ne da pročitate.

Niko u svijetu Albance ne naziva "šiptarima" , osim srpskih šovinista !

Njima je važno i to jedno slovo i njegovo izostavljanje predstavlja uvredu za njih. Ako je vama lično svejedno njima nije.

Prevodjenje dopušteno i uobičajeno, čitanje originala uz upotrebu sopstvenih leksičkih pravila (u konkretnom slučaju nije čak ni po pravilu) nije dopušteno.

Vaš termin "Šiptarija" je iz poznatog djela V. Djordjevića i njegove teorije o "Repatom narodu".

Po toj logici Njemce bi trebali zvati "Dojčlandi".
Izgleda ipak da si ti drzak i ostrascen
A ovo ste primjetili u sopstvenom "venecijanskom" ogledalu ?

sentinel26 sentinel26 17:00 08.04.2008

Re: Tema

ivana23
Albanski: Shqipëria, znači Zemlja orlova...Wiki
Naravno da nije uvredljivo, jer onda oni ne bi imali sajtove sa nazivom http://www.shqiperia.com/

Ovo što ste vi napisali nije uvredljivo ali ono što je napisao dotični gospodin jeste.

Hajde bogati Ivana napišite kako se ovaj "original" (koji se prevodi i kao "Zemlja orlova" izgovara najprije na Albanskom a potom i na vašem Srpskom jeziku ?

Pomoću kojeg trika možete tu da pronadjete termin i izgovor: - "Šiptarija" ?!

pufna pufna 17:29 08.04.2008

Re: Tema

jel vama ljudi nije zao da svoje buntovnicke kapacitete trosite bas na ovom mestu? toliko ima tema i nacina za razne vrste pobuna svuda, prosto coveku da bude zao sto ne moze uvek da se iskaze :))). a vi nasli ovde.
mislim da je okrsaj sa moderacijom cista lenjost duha. kao, zatekli se tu, pa sto da mrdamo. aj da gundjamo malo. a mesto totalno pogresno.

ti Visnja kao da si prosla ''goli otok'' . Zar je toliko bilo strasno?

@ zdravic
ne vredi nikakav pokusaj palatalizacije da Scipatar postane Siptar kad se kod nas taj termin uvek upotrebljavao u pezoratvinom smislu. I cigani sebe nazivaju tako kao sto i postoji ciganska muzika, pa ipak, se slazem sa njihovim pokusajima i nastojanjima da izadju iz tog ''getoiziranog'' naziva.
To su grupacije, nacije koje su kod nas osporavane i omalovazavane. Sta ima lose u tome sto oni to vise ne zele?
zbog toga ne mogu i ne zelim da budem kao oni uporni i da ih tako oslovljavam.

Kad se sad setim da je sanja peric prilozila post o agape, onda mi je dosta toga jasnije.
Iako to ne opravdava prgavu diskusiju koja se na ranijem blogu vodila i koja je ljude samo polarizovala, gde ti je trebalo vise energije da ne pokleknes inatu i oteras sve cistunsko gradjansko u bozju mater. Ako me secanje ne vara predvodnik te medvedje usluge gradjanskoj opciji je bila BS.
ivana23 ivana23 17:36 08.04.2008

Re: Tema

sentinel26

ivana23Albanski: Shqipëria, znači Zemlja orlova...WikiNaravno da nije uvredljivo, jer onda oni ne bi imali sajtove sa nazivom http://www.shqiperia.com/Ovo što ste vi napisali nije uvredljivo ali ono što je napisao dotični gospodin jeste.Hajde bogati Ivana napišite kako se ovaj "original" (koji se prevodi i kao "Zemlja orlova" izgovara najprije na Albanskom a potom i na vašem Srpskom jeziku ?Pomoću kojeg trika možete tu da pronadjete termin i izgovor: - "Šiptarija" ?!

Kako vi zovete ovaj grad i da li se neko zbog toga oseca povredjeno? Slovenci ga, na primer, zovu Dunaj...




edit: Molim vas da mi objasnite sta vam znaci sledece:

Hajde bogati Ivana napišite kako se ovaj "original" (koji se prevodi i kao "Zemlja orlova" izgovara najprije na Albanskom a potom i na vašem Srpskom jeziku ?


Koji je vas jezik?
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 17:48 08.04.2008

Re: Tema

sentinel26
Ne znam za Srbe, ali Hrvati, Bošnjaci i Crnogorci vam nijesu dali mandat da tumačite njihov jezik

izvinjavam se ali jezici su nam svima potpuno identicni, zato nemam potrebe za bilo kakvim "tumacenjem"

sentinel26
Vaš termin "Šiptarija"

ivana23
Albanski: Shqipëria,

tako bih procitao, posto si vec sam rekao

sentinel26
Albanac = Šćiptar.

To cisto da ti odgovorim na podmetacine. A sada da ti kazem otvoreno na kraju - ti si mi najantipaticniji lik na celom blogu, ne zelim sa tobom bilo kakvu diskusiju - zato te molim da mi se ne obracas vise
Dawngreeter Dawngreeter 17:52 08.04.2008

Re: Tema

ivana23
Kako vi zovete ovaj grad i da li se neko zbog toga oseca povredjeno? Slovenci ga, na primer, zovu Dunaj...


Poenta derogativnih termina nije u samoj reci nego u intenciji iza njenog koriscenja. Kada neka rec ima istorijski kontekst vredjanja i nipodastavanja, onda se ne moze tek tako posmatrati kao da je na istom nivou sa alternativnim nazivom nekog grada koji jedan narod iz istorijskih razloga koristi.

Ne postoji genericka ulicna uvreda "k'o da si iz Beca" ali postoji "bas si Siptar najgori". Rec se takvog konteksta ne moze osloboditi, pa makar se i trudili.
sentinel26 sentinel26 18:02 08.04.2008

Re: Tema

ivana23
Koji je vas jezik?

Sigurno nije ovaj koji pokušavate da promovišete sa gospodinom.

Koji god da je u njemu se ne upotrebljava riječ "šiptar".

A vi ipak nijeste odgovorili na moje pitanje, nego postavljate "kontrapitanje".

deadbeat deadbeat 18:17 08.04.2008

Re: Tema

Bojan Zdravic
A sada da ti kazem otvoreno na kraju - ti si mi najantipaticniji lik na celom blogu, ne zelim sa tobom bilo kakvu diskusiju - zato te molim da mi se ne obracas vise

a jel mogu ja da budem tvoj najantipaticniji lik na celom celcatom blogu? bas bi mi imponovalo:)
Dovidjenja prijatno

sto i tebi zelim
sentinel26 sentinel26 18:40 08.04.2008

Tema "antipatije"...

Bojan Zdravic
sentinel26
Ne znam za Srbe, ali Hrvati, Bošnjaci i Crnogorci vam nijesu dali mandat da tumačite njihov jezik
izvinjavam se ali jezici su nam svima potpuno identicni, zato nemam potrebe za bilo kakvim "tumacenjem"

Nijesam ja od vas tražio da tumačite jezike, nego sam vas podsjetio da nijeste ovlašćeni da ih tumačite i da je napisano "tumačenje" netačno.

I nijesu naši jezici "potpuno identični", niti su bili - niti jesu - niti će ikada biti.
To se vidi i iz napisanih tekstova na ovom blogu.

Podsjetio (obavijestio) sam vas da Hrvati, Bošnjaci i Crnogorci ne upotrebljavaju termin "šiptar".
sentinel26
Albanac = Šćiptar.
To cisto da ti odgovorim na podmetacine. A sada da ti kazem otvoreno na kraju - ti si mi najantipaticniji lik na celom blogu, ne zelim sa tobom bilo kakvu diskusiju - zato te molim da mi se ne obracas vise

Pa ne postoji u Srbiji niti jedan promoter srpskog šovinizma kome sam ja simpatičan.

Tako da se ne sjekirate mnogo u duhu KsK teorije. Sudbina ?

Vjerovao sam na početku, da ste ono napisali iz neznanja, odnosno iz ubjedjenja da je ispravno, medjutim sada vidim da to nije baš tako, pa pošto su meni veoma antipatični svi koji koriste termin" šiptar" ja ću ubuduće (umjesto komentara) da prozovem moderatora za nepoštovanje pravila ovoga bloga.

P.S. Htio sam ovo posljednje da napišem na Albanskom ali sam se zabrinuo kako će to neko pročitati, te sam odustao.
zzzzzz
sentinel26 sentinel26 18:49 08.04.2008

Re: Tema

deadbeat
Bojan Zdravic
A sada da ti kazem otvoreno na kraju - ti si mi najantipaticniji lik na celom blogu, ne zelim sa tobom bilo kakvu diskusiju - zato te molim da mi se ne obracas vise

a jel mogu ja da budem tvoj najantipaticniji lik na celom celcatom blogu? bas bi mi imponovalo:)
Dovidjenja prijatno
sto i tebi zelim

Aa, prijatelju,
ne može, ovu titulu ne dam sad ja po cijenu "dvoboja". Birajte mjesto i "oružje".

Ja sam mnogo više truda uložio, "zasluženo" sam na počasnom postolju.

Bojan Zdravic Bojan Zdravic 20:41 08.04.2008

Re: Tema "antipatije"...


sentinel26
Pa ne postoji u Srbiji niti jedan promoter srpskog šovinizma kome sam ja simpatičan.

Tako da se ne sjekirate mnogo u duhu KsK teorije. Sudbina

Ti izgleda nisi mene razumeo, rekao sam ti da mi se ne obracas. Nisam ni sovinista ni KsK teoreticar, jednostavno si mi antipatican jer si agresivan i jer si nevidjen kulov. Cela Srbija Albance zove Siptarima, to je cinjenica, zato jer se tako oni zovu vekovima, cak i Albanci (Siptari) sami sebe zovu tako. Ako je Sciptarija (Siptarija na srpskom) znaci zemlja orlova, znaci da Sciptar (Siptar na srpskom) znaci orao. Tu nema nista uvredljivo. Izgleda da ti tripujes neki sovinizam gde ga apsolutno nema.

Ja bih pre rekao da ti mrzis srpski narod, oseca se naboj mrznje u tebi - sto je osnovno obelezje sovinista
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 20:44 08.04.2008

Re: Tema "antipatije"...

Podsjetio (obavijestio) sam vas da Hrvati, Bošnjaci i Crnogorci ne upotrebljavaju termin "šiptar".

Koriste i to masovno, ziveo sam ustaroj Jugi 30 godina, do pred sam raspad. A sad nemoj me vise obavestavati nista, ok?
deadbeat deadbeat 21:14 08.04.2008

Re: Tema

Aa, prijatelju,
ne može, ovu titulu ne dam sad ja po cijenu "dvoboja". Birajte mjesto i "oružje".

isuvise je velika cast biti najantipaticniji u bojanzdravic univerzumu. mesto - gde god bojanzdravic resi da demonstrira svoj superhumanizam. oruzje - bojanzdravic demagogija.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana