Na današnji dan

vučiću, šrederu!

NNN RSS / 24.03.2017. u 22:05

U fokusu mi je sport, a danas neka gužva ispred Arene... ko igra?
Šta se slavi?

vucic-nato-2.jpg
Na godišnjicu nato bombardovanja u Srbiju došao vučićev prijatelj gerhard šreder da uveliča spektakl. Tog 24. marta 1999. šreder je bio nemački kancelar, pa je, je l' te, logično i da takav prijatelj dođe na "proslavu punoletstva". Nije neobično da imamo ovakvog prijatelja, ako se npr. zna da je za našeg premijera general Sreto Malinović "žuti nato general i izdajnik", mada to i ne čudi toliko, jer dok su neki branili zemlju od stostruko jačeg protivnika, drugi su birali zavese za stančugu koju su upravo dobili od države.

šreder više odavno nije kancelar, tako da ovo nije neka državnička poseta, nego baš prijateljska, on je posle politike postao savetnik rotšild grupe za istočnu Evropu. E sad ne znamo zašto je bio sprečen da dođe i drugi veliki prijatelj i savetnik našeg premijera, toni bler, ali zna se zašto prijatelj bil klinton nije došao: iz jednostavnog razloga - mnogo je skup, a vučić vodi skromu kampanju i nije dolazilo u obzir da daje nova dva miliona klintonu, kada te pare može pametnije da usmeri na putujući autobuski cirkus podrške. Jedno lice je takođe nedostajalo da upotpuni ugođaj - to je džejmi šej. On je mogao vodi program i da pad plata i standarda, a rast cena i spoljnog duga Srbije proglasi za kolataralnu štetu (dramatičnog napretka i rasta koji samo što nije, a biće za dve, najkasnije dve i po godine). Međutim problem sa džejmijem je što on ne govori srpski, a plaćena publika ne razume strane jezike, mada bi oni za sendvič aplaudirali šta god da se kaže / uradi...
C7m1N76XkAEWwjZ.jpg

U medijima se sve zna o napadaču i 4 žrtve napada u Londonu, a 4 žrtve požara u remontnom zavodu u Kragujevcu jedva da su igde pomenute, kao i nesrećni radnik Goše koji se u sred Srbije obesio od bede i nemaštine. Uglavnom, posle helikoptera, Savamale i sl. zapišavanje i zaseravanje Srbije se nastavlja u velikom stilu!



Komentari (0)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana