Ubrzanje

Jelica Greganović RSS / 09.04.2008. u 19:03

 

U slučaju da se nađete na nekoj sedeljci, na kojoj se, uz sitno meze i lako piće, sinhronizovano raspravlja o bar pet tema, od politike do pravilnog vaspitavanja pandi, e...ako se nađete na takvoj žurci i začujete razdragani glas, koji nabacuje temu: »Ma nije to, nego moja žena traži ubrzanje...«, to je moj Žmu. Bolje da vam priču o ubrzanju ispričam ja, nego da opet slušam reprizu interpretacije moje neoprezne izjave, koja se završava rečima:«A da mi je to neko rekao pre četiri godine...«

Daklem, ja sam vozački položila dockan. Pre jače od tri godine. Do tada možda jesam ponekad imala potrebu, ali ne i želju da učim vožnju. U stvari bilo mi svejedno, sasvim sam uspešno stizala kud' sam krenula i bez auta. Što je izazivalo potpuno zgražavanje ekipe oko mene, koja se rodila sa karburatorom u naručju i prva slova naučila u automotooto revijama. Elem, moja drugarica Aleksandra, isto kao i ja zaostala u automobilskom razvoju, upisala nas u ovdašnju školicu. Jeste, ja sam pokušavala da izbegnem upis i konačnu odluku, sve magleći naokolo, ali odlučna Aleksandra je zapečatila sudbinu obema. Moj poslednji uslov je bio samo da ima teorijskih predavanja. Izem ti kurs i učenje bilo koje vrste, bez hvatanja beleški i časova...priznajem, overeni sam štreber. Sigurno je sigurno.

Tim povodom smo se u večernjim satima, rezervisanim za kasno učenje u životu, našle na časovima vožnje, teoretskim. Ja sa debelim blokom, par hemijski i naoštrenom koncentracijom. Ne da sam pisala sve, nego sam i raskrsnice crtala i značićima ukrašavala, a od cele priče razvila takvu teoriju i komplikaciju, da sam i sama počela da verujem da je i preći ulicu naučno-dubiozni proces. Brkati učitelj je bio zaprepašćen. Aleksandra i ja smo pisale vredno kao mravci. Ostala ekipa, duplo mlađa od nas je zabušavala samo tako.

Nakon što sam sa »bravo 5« položila teoretski deo, sledovala sam praktičnog instruktora i sa istim sastanak u nedelju pre podne. Logično. Nedeljom pre podne u Ljubljani žive duše nema, ko da je kolera gradom prošla, tako da nije opasno ni mene u auto pustiti. Žmu je za svaki slučaj, sa sve decom, ostao kod kuće. Moj instruktor Zoki, Makedonac poreklom, trebalo bi da dobije nagradu bar sedmog stepena dostizanja unutrašnjeg mira. Da sam bila na njegovom mestu, izbacila bih me iz auta na trećem dejtu i ostatak svog života posvetila profesionalnom proučavanju seksualnog života mahovine. Mada...Zoki je uporno pravio katastrofalnu grešku, puštao je radio. Zbog čega se meni, tokom savladavanja procesa vožnje, činilo da em imam premalo ekstremiteta, em previše ušiju. O jezičini da ne govorimo. Komunicirala sam i sa Zokijem i sa armaturom u autu, sa saobraćajnim znacima, ostalim nesrećnicima u saobraćaju, ali i sa radiom, što je uključivalo pre svega vesti i dnevnike. Zoki je posle dva časa vožnje sa mnom bio audio satrven čovek. Senka, da budemo precizniji.

Možda zbog toga ili zato što nije mogao da dobaci do osmog stepena, Zokiju su počeli da listom umiru svi bliži srodnici i to daleko. Što dalje. U Makedoniji. Zoki je, sudeći po opravdanjima koje mi je davao, božemeoprosti dežurao na groblju. Kada je na bis sahranio već sedmu babu, škola mi je dala zamenu. Zoki je verovatno postao čuvar groblja i ni sa kim više nije pričao. Stigao je Gojko. Gojko je bio Srbin, negde iz Bosne, ljubazan i tih, a i bogudragomfala prvo mi je ukinuo radio. Tako je bar komunikaciju sveo na pola.

E, sad...ako se nekom čini da je polaganje vozačkog ispita, u Sloveniji, jednostavna pojava, grdno se vara...prvo se ide na teoretske časove, pa se izlazi na prvi uvodni ispit. Sledi vožnja, a i prva pomoć...ne bih da vam pričam kako sam davala veštačko disanje i masažu plastičnih grudi plastičnoj lutki u šoku...a i hitnu pomoć sam kobajagi zvala...dakle, posle određenog broja praktičnih časova, sledi »društveni ispit«. Što je društven ne znam, ali tu nastupa vlasnik škole, koji ocenjuje da li objekat učenja može da izađe na auto-put. Sledi još jedan teoretski ispit, posebno surov, za koji su mi svi rekli da su pitanja do te mere dijalektički dvosmislena da se ne uzbudim ako padnem...e, kad se to položi onda sledi konačno i odalijemoguće vozački ispit.

Daklem, ja sam sve izvela, udahnula život izguljenoj lutki, položila surove testove sa 100% uspeha (komisija je otišla na dužu rehabilitaciju od čuda i stečenog kompleksa), uspela sam iz prve da položim i vozački. U svojoj 257 godini. Blagiš meni.

Da se razumemo, meni je dovoljno da auto ima četiri točka, volan, radio i akomože klimu i meni mi dosta. Može i bez klime, ako mora. U ostalo se ne razumem mnogo, a ni ne zanima me. Ne zanima me koji mu je goblen napred, u obliku znaka. Ne volim pripljeskane aute, koji izgledaju kao da je nešto veliko na njih selo ili stalo.

I...khm...do sada nisam volela ni brzo kretanje, naročito bez Majke Zemlje pod mojim nogama. Bik, šta ću.

A onda sam nedavno primetila da, dok ja na naplatnoj rampi autoputa guram nogu u gas sve do motora, drugi zuje pored mene samotako. Naročito jedared, kada je nešto samo kao zvuk sevnulo, da sam pisnula :« Vidi ga, 'oću i ja!«, iznevši neoprezno sugestivnu primedbu Žmuu. Povodom ubrzanja. Kakva greška...dala sam mu materijal za sprdačinu i veselu priču u više varijacija za pet narednih godina.

Tako da ako se nađete na nekom žuru sa mojim Žmuom, budite sigurni da sledi priča o puž-ženi, koja do skoro nije ni auto vozila, a sada od njega očekuje poršea...jer ono što je prozujalo je bio porše, mada...ja to nisam znala, ja sam samo pričala o ubrzanju.

 

 

Atačmenti



Komentari (423)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

bravar bravar 19:14 09.04.2008

bez naslova

Procitala, i preperucila i nadam se prva komentarisala.
Sad objavljujem, a ubrzo sledi nastavak:))))))))))))
edi-va edi-va 19:19 09.04.2008

Re: bez naslova

i nadam se prva komentarisala


bravar bravar 19:28 09.04.2008

Re: bez naslova

Sto sam ja volela automobile jos kao mala. Zato sam vec u 18-toj zavrsila voznju. Doduse, tek iz drugog puta (valjda sto nisam tako uredno vatala beleske i saletala mog ozbiljnog instruktora)
U svakom slucaju, polozih.
Falio mi jos samo auto. Moji losijeg materijalno stanja (za takve hirove), ali...
Nadjemo na otpadu peugeot 404 - reponju.
Lep, veliki. Za mene, pingvina, ko trosoban stan na tockovima.
Fala svimnebesima sto mi tata zlatne ruke ima. Za mesec dana bio je vec sredjen i registrovan na mene.
Sa njim sam imala dogodovstina... onoliko...
a sto je primao gas...

isti vaki:)))

PS znam da sam omasila temu, ali posto sam bubamaru zelenog preskocila, udenuh se ovde negde sa pricom o istim:)))
bravar bravar 19:28 09.04.2008

Re: bez naslova

Edi-va Thanks:)))
edi-va edi-va 19:33 09.04.2008

Re: bez naslova

Doduse, tek iz drugog puta


A ja dva puta pravila dozvolu. Jednom u Srbiji, isto sa 18, pa u nemachkoj (sa 21) jer mi tu iz Srbije nisu priznali. Dodushe nisam morala da idem na chasove teorije vec samo da prijavim i polozim + 3 chasa voznje, a da instruktor odluchi treba li mi josh, sto hvala menikaotakvoj:))) nije bilo potrebno. Oba puta iz prve - eto da se pohvalim:)))
dragoljub dragoljub 19:38 09.04.2008

Re: bez naslova

највише волим кад журке дођу у фазу разматрања сехуалног живота бубашваба ,мада и ово ово са маховином је добра тема.
е сад ЈА у 50 ој и даље не умем да возим ауто,мотор а од бицикла сам одустао после неколико неуспашних покушаја убиствасамубиства на ЈА,мислим остали учесници у саобраћају су здушно покушавали да ме убију а ја им нисам одмагао у томе.
ал зато умем да возим запрегу што сматрам лепом вештином јер ту поред 4 или 2 точка (зависи од модела) има још најмање 4 ноге и два мозга (интересантна је комбинација са16 ногу и5 мозгова,мада то нисам пробао због хроничног кукавитиса)коњи имају мозак доказато а за мене се неосновано сумња да поседујем исти мада никад нисам пружио неки валидан доказ

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:39 09.04.2008

Jao, što je lep,

je l' ga još uvek imaš?
bravar bravar 19:49 09.04.2008

Re: Jao, što je lep,

Jao, što je lep, je l' ga još uvek imaš?

Nemam:(((
Jadan sta je preziveo... A i kad je pazarivan bio dve godine mladji od mene:)))
Sredio ga jedan tramvaj na sajmu. Mislim, stvarno, sta ce tramvaj na tramvajskim sinama.
On ima menjac gore, kod volana. Ne znam sta mu se dogodilo, valjda krstenica, ispadne rucica menjaca i nije hteo ni napred ni nazad. Udari ga ovaj gorostas metalni i tako.
Vozila ga jos neko vreme, a onda ga prodali (moj sadasnji covek, tadasnji decko), kupili dve suknjice i dva sorca i otisli na letovanje.
dragoljub dragoljub 20:03 09.04.2008

Re: Jao, što je lep,

Jelica Greganović
je l' ga još uvek imaš?

мозак мислиш,срћемо се ту и тамо и поздравимо ал нам дружење неиде
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:07 09.04.2008

za edi-va

sladoled, što si nam obraz osvetlala :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:07 09.04.2008

Jok Dragoljube,

nego ja pitala bravara da li još ima onaj auto kao na slici, taj prvi, repati.
A ovo za ispit, auto i to, more ne brigaj...ovo sa zapregom je meni mnogo zabavnije, a i ekološkije da znaš. Mada što se biciklova tiče, tu isti i ja imamo nerazumevanje. Mislim, znam da isti vozim, ali ih ne volim u saobraćaju, a i ne volim ih obaška kad sam u ulozi pešaka, jer samo što ne valjalju sve pred sobom...
edi-va edi-va 20:10 09.04.2008

Re: za edi-va

Hvala Jelice,
hehehe to zbog Jaguara?

ma znam od malena da ih prepoznam sve!
to mi bio hobi da pitam: tata koji je ono auto, a on josh nije odgovorio, a ja: a onaj tamo ... dok cale ne popizdi i kaze: e dosta vishe, dosadna si:)
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:14 09.04.2008

Re: za edi-va

ne zbog jaguara, nego što si ispit iz prve i u Nemačkoj položila...a ovo oko prepoznavanja auta, tu je naš mlađi sin bio i ostao rođeni talenat. Imao je manje od tri godine, kada je sve, ali sve marke automobila mogao da prepozna samo po faru ili zadnjem svetlu. Pomoću tablica automobilskih se i samoopismenio. Prvo nas je stalno ispitivao za slova na tablicama, tako je neopaženo savladao mahom suglasnike, a onda se malo kod brata i sestre raspitao za samoglasnike i kao Šampolion sam dešifrovao abecedu. Kada je počeo sam od sebe da čita, zaprepastili smo se, a onda smo shvatili da je to bilo u okviru ljubavi prema automobilima.
dragoljub dragoljub 20:21 09.04.2008

Re: Jok Dragoljube,

Jelica Greganović
nego ja pitala bravara da li još ima onaj auto kao na slici, taj prvi, repati.
A ovo za ispit, auto i to, more ne brigaj...ovo sa zapregom je meni mnogo zabavnije, a i ekološkije da znaš. Mada što se biciklova tiče, tu isti i ja imamo nerazumevanje. Mislim, znam da isti vozim, ali ih ne volim u saobraćaju, a i ne volim ih obaška kad sam u ulozi pešaka, jer samo što ne valjalju sve pred sobom...

немам концентрацију кад прођем кроз семафор ја се сетим да нисм погледао које је светло и нон стоп гледам женске и после пар озбиљних ситуација ,које срећом нису прешле у контакт решио да баталим точак и вожњу било чега
pnbb pnbb 20:22 09.04.2008

Re: Jao, što je lep,

Udari ga ovaj gorostas metalni i tako.


i sta je bilo s tramvajem, jel su ga skrpili?
bravar bravar 21:25 09.04.2008

Re: Jao, što je lep,

Tramvaja:)))
Nikad... Otiso u staro gRozdje... pardon, gvojze:)))
Dolybell Dolybell 08:21 11.04.2008

Re: parking expert

a i ne volim ih obaška kad sam u ulozi pešaka, jer samo što ne valjalju sve pred sobom...

edi-va edi-va 19:18 09.04.2008

mozze ovaj?

ima neshto machkasto zar ne?

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:40 09.04.2008

Re: mozze ovaj?

Ne volim, jeste od spreda mačkast, ali je sa strane gledano pripljeskan...ja više volim aute na okruglasto...samo ubrzanje...
edi-va edi-va 19:44 09.04.2008

Re: mozze ovaj?

ja više volim aute na okruglasto...
Srki Srki 19:50 09.04.2008

Re: mozze ovaj?

edi-va
ima neshto machkasto zar ne?


Mala ispravka:



MuadDib MuadDib 15:57 12.04.2008

Re: mozze ovaj?

Jelica Greganović
Ne volim, jeste od spreda mačkast, ali je sa strane gledano pripljeskan...ja više volim aute na okruglasto...samo ubrzanje...

Well, Лелице,од исте фирме бих топло препоручио VW Polo 1,4 TDI (дизелаш са турбо убризгавањем, шта год то било). Троши...заборавиш када си насуо (најмање када је паркиран, свакако).
Сигуран сам да би задовољио Вашу NEED FOR SPEED пошто дотичног користим већ 10 месеци као службени ауто, те успевам да у градској вожњи доспем до дозвољених 60 км/х за пар секунди. А можда ми се само причињава, пошто сам пре тога возио југића, хаха
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:35 13.04.2008

Re: mozze ovaj?

Zdravo MuadiDibe :)
Fala za savet, posredovaću Žmuu, on se bavi finansijama na tu temu, a ja iznosim želje :) to doduše povremeno nije kompatibilno.
Nune Popović Nune Popović 19:18 09.04.2008

Je l' može ova pesma?

Cyndi Lauper - I Drove All Night

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:43 09.04.2008

Re: Je l' može ova pesma?

Može Nune, pa kad te skembam u auto, pa ti zapevam...večeras ću da vežbam...pa gas do radnje, ima da idemo obvoznicom...ih!
Nune Popović Nune Popović 20:06 09.04.2008

Re: Je l' može ova pesma?

Au, nisam baš zamišljao da će pesma tako da rezultuje...

Premda sam radije za tzv. "fićkanje", ni fića nije više zezanje, vidi ga kako je lep, a kažu da je startan samo tako, da šiba ko lud...



i unutra:

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:08 09.04.2008

Nune,

iznutra je ko kolačić.
Tamara Ćetković Tamara Ćetković 20:48 09.04.2008

Re: Je l' može ova pesma?

Tamara Ćetković Tamara Ćetković 20:50 09.04.2008

Re: Je l' može ova pesma?

Jelica Greganović
...pa gas do radnje...ih!

ivana23 ivana23 19:21 09.04.2008

Hmmm...

edi-va edi-va 19:29 09.04.2008

Re: Hmmm...

Miguel Dosljo Miguel Dosljo 19:37 09.04.2008

.

Jelice, umjesto porsea, trazite 'ovu ljenstinu'
pa neka onda prica o puz-zeni:))
dragoljub dragoljub 19:49 09.04.2008

Re: .

ovo je auto sve ostalo jepod sumnjom
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:49 09.04.2008

Re: .

Ma vidi...ja sam tu dosadna strašno nešto...ne ložim se, čak mi i smetaju izvikane i fensi firme automobilske, to je meni sve folirancija živa...a ove što se deru dok voze, ni te ne volim. Prosto imam neki balkanski sindrom, ja kad čujem takvu riku pomislim da mu otišla neka cevka. Da ja to vozim, sve vreme bih mislila na automehaničara. Ja bih ne nešto preskupo i fenseraj, ali samo da ima ubrzanje...
Mada da se razumemo, ja kao i svaki štreber, poštujem pravila (dobro, na auto putu mogu da vozim 20-ak više od dozvoljenog), nikada ne jurcam po gradu, a ni na auto-putu ne gazim ko blesava, prosto mi je glupo, zbog drugih ljudi...ali bih samo da u startu ima brže ubrzanje :)
bravar bravar 19:53 09.04.2008

Re: .

ali bih samo da u startu ima brže ubrzanje :)

suzuki ignis:)
mali, dzipast, a ubrzava do 100 za manje od 10 sekundi:)))

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:53 09.04.2008

Re: .

Dragoljube, a koji je ovo auto?
edi-va edi-va 19:54 09.04.2008

Re: .

mislim da je ovo za tebe:)))

startan, mali, za parkiranje no problem, a malo i nostalgichan (BMW-ov motor) shta cesh vishe:)

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:54 09.04.2008

E, tog ignisa

je moj Žmu pominjao pre neko veče, nisam znala za to ubrzanje, a i o autu se nije govorilo povodom mojih želja, no povodom prijatelja koji traže auto...
edi-va edi-va 19:55 09.04.2008

Re: .

Jelica Greganović
Dragoljube, a koji je ovo auto?


Jaguar, valjda ...
dragoljub dragoljub 19:58 09.04.2008

ЈАГУАР

smetaju izvikane i fensi firme

ако је ово мени упућено могу да кажем уопште се не ложим на фирме и аутомобиле само на овај један једини,кад сам укапирао да никад нећу моћи да га себи приуштим (са 19г) окренуо сам се и заборавио на аутомобиле у мом случају или он или ништа,нажалост ништа и немам осећај да нешто губим јер сами мао прилику да се возим у њему остало ,а возилки су ме у свакаквим шклопоцијама звучних имена не оставља утисак,то је била љубав на два погледа први и задњи и нема више места за другу доживотно

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:00 09.04.2008

Drgoljube,

ne reče nam, a koji je to auto, jeste stvarno lep, nego ne vidim mu marku...

Inače, ovo je moja tiha želja, al' nešto nema nade da ću ga u skorije vreme dobiti...eh...

edi-va edi-va 20:03 09.04.2008

Re: Drgoljube,

Jelice, taj vozi moj shef, a i ja kad treba neshto sa posla da mu odnesem, donesem ... poshaljem, dobavim, nabavim:)
dragoljub dragoljub 20:06 09.04.2008

Re: Drgoljube,

ne reče nam, a koji je to auto, jeste stvarno lep, nego ne vidim mu marku...





ЈАГУАР
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:16 09.04.2008

Draga,

paj' sad zvocavu Jelicu, ne volim ove minimorise, toliko im je ravan krov, kao da je bukvalno nešto stalo na njih. O gepeku da ne govorimo, nema ni novčanik gde da spustiš. Znam da su napravili kao i karavan-minimoris, ali tek on izgleda pripljeskano...
Srki Srki 20:19 09.04.2008

Re: Drgoljube,

dragoljub
ne reče nam, a koji je to auto, jeste stvarno lep, nego ne vidim mu marku...





ЈАГУАР


Ovde na divljem zapadu, primetio sam da Jaguare voze iskljucivo one midle-class napuderisane babe od >60 godina u sarenim kosuljama i pantalonama bez boje, na crtu, sto lice na Medlin Olbrajt.. Cudan neki fenomen.



nsarski nsarski 21:14 09.04.2008

Re: Drgoljube,

Inače, ovo je moja tiha želja, al' nešto nema nade da ću ga u skorije vreme dobiti...eh...

Jelice, taj auto (Krajsler) je totalni s*it. Prosle godine sam ga inznajmio na skoro mesec dana i vozao se njime - ma lenj k'o buba. Nigde ubrzanja, ako si za ubrzanje. Moj cak bio kabriolet - totalni promasaj, kao da vozis taljige.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:26 09.04.2008

Učitelju,

ubi me u pojam...meni se taj auto od spolja takooo sviđa...kako sad to da nema ubrzanje i to, pa baš izgleda poskočno...eh.
bravar bravar 21:27 09.04.2008

Re: E, tog ignisa

Mali je blesav:))) taj... ignis:)))

A krajslera tog vole moja kcerka. S'g cu joj kazem iskustva nsarskog, mozda promeni.
Izgleda da nije sve u dizajnu:)))
49 41 49 41 04:04 10.04.2008

Re: Drgoljube,

Jelica Greganović
ne reče nam, a koji je to auto, jeste stvarno lep, nego ne vidim mu marku...Inače, ovo je moja tiha želja, al' nešto nema nade da ću ga u skorije vreme dobiti...eh...

Chraislerov PIT CRUISER.

Cudo jedno kako se zene lepe ocima na njega. Zene ga uglavnom i voze u Americi.

P.S.
Boze, pa i moja zena je "ama bas doslovno reagovala"-kad ga je ugledala i kad se pojavio prvi put pre par godina.
Jelica Greganović Jelica Greganović 08:33 10.04.2008

49 41

Zanimljivo, od imena PIT Cruiser :) do toga da se žene lepe za njega. To je omiljeni auto i isto tako tiha želja Moje najbolje drugarice...
blaise&garvin blaise&garvin 20:55 10.04.2008

Jooooj, pa i ja sanjam ovaj

isti vaki! Samo nemaju razumevanja za mene, smrc... Moj muz se zaludeo sa nekim nisanom koji ima jako cudno "prezime", asocira na kasiku . Secam se da sam prvi put videla krajsler u Budimpesti, ima tome desetak godina, oma sam se zaljubiska i rekla "kad tad, bice moj", e, a godine prodjose i nista od toga. Jelice, ne preostaje nam nista do da se nadamo, nada poslednja umire, heheheh
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:06 10.04.2008

blaise i ja

nešto računjam da će mu pre ili kasnije pasti cena, a on će retro biti uvek, kao što je i sada...a tada nastupamo MI.
edi-va edi-va 19:38 09.04.2008

A i ovaj

ima neshto machkasto (a nije porsche)

gradicevic gradicevic 21:00 09.04.2008

Re: A i ovaj

trener trener 19:41 09.04.2008

Ubrzanje

Preporuka do neba,kao da prica moja starija sestra.
Vezbamo rikverc( imali smo reno4) dan pred njeno polaganje voznje."Ubaci u rikverc, sad polako pustaj kvačilo, polako dodaj gas,polaaaakooo..."Gledamo mi nazad kad odjednom skoci reno napred i dok smo se mi snašli ono buuum. Ode desni far . A njen komentar "Ko je video da se bagrem sadi ispred kuće, a i zašto parkiraš ispred drveta". A sad se fleka ko Fanđo
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:45 09.04.2008

Re: Ubrzanje

Potpuno je razumem, ja isto ne znam ko podmeće nepotrebne objekte na moj put...mada nisam do sada krckala auto, khm...samo jednom i to na sl. foru, namestio mi se direk od vinove loze, sa strane, totalno apsurdno...al' to je bilo davno...mada Žmu mi je na Mari ugradio zadnje senzore, pišti ono do neba, a ko sedi na zadnjem sedištu dobije gratis banju - totalni zvučni šok.
bravar bravar 20:00 09.04.2008

Re: Ubrzanje

Vodi racuna o ubrzanju i parkiranju:)))

trener trener 22:15 09.04.2008

Re: Ubrzanje

bravar
Vodi racuna o parkiranju:)))


Atomski mrav Atomski mrav 07:20 10.04.2008

Re: Ubrzanje

Da, da.. vodi računa o parkiranju...

Jelica Greganović Jelica Greganović 08:37 10.04.2008

Ovako,

misliš?

ivana23 ivana23 19:46 09.04.2008

Preferiram starije modele

edi-va edi-va 19:48 09.04.2008

Re: Preferiram starije modele

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:49 09.04.2008

Re: Preferiram starije modele

Vidi ga medenjak jedan kako je smešan i sladak...samo ne bi primio svakodnevnu gomilu kesa i dečurlije koju vozam.
Dolybell Dolybell 03:15 11.04.2008

Re: Preferiram starije modele

Vidi ga medenjak jedan kako je smešan i sladak...samo ne bi primio svakodnevnu gomilu kesa i dečurlije koju vozam.



Ovakav je moj tata imao, ali ja sam tada bila daleko od vozačkog.
Sad mi je žao što je propao, totalno, a bio je tako sladak i radio ja
kao maca kad prede, ništa ga ne čuješ..
Dolybell Dolybell 03:22 11.04.2008

Re: Preferiram starije modele

ali ja sam tada bila daleko od vozačkog.



Ovo da vas ne vara znak, je bio DKW , koji se pripojio Audiju.
I ovaj je imao značaja...u familiji negde '67-'68.
ivana23 ivana23 19:51 09.04.2008

Bugatti

ivana23 ivana23 19:52 09.04.2008

Re: Bugatti

ivana23 ivana23 19:53 09.04.2008

Re: Bugatti

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:55 09.04.2008

Re: Bugatti

Već vidim sebe kako se bugatiram u samoposlugu...mmm...
dragoljub dragoljub 18:33 10.04.2008

Re: Bugatti

Jelica Greganović
Već vidim sebe kako se bugatiram u samoposlugu...mmm...

prema mojim saznanjima taj auto je čista manufaktura i valjda ih ima 40-60 komata iz originalne bugatijecve radionice,
ivana23 ivana23 18:37 10.04.2008

Re: Bugatti

dragoljub

Jelica GreganovićVeć vidim sebe kako se bugatiram u samoposlugu...mmm...prema mojim saznanjima taj auto je čista manufaktura i valjda ih ima 40-60 komata iz originalne bugatijecve radionice,

Pa kazem ja, to je auto. A ne ovo ispod stanc masine...
dragoljub dragoljub 18:45 10.04.2008

Re: Bugatti

Pa kazem ja, to je auto. A ne ovo ispod stanc masine...

i što je najvažnije to ide ,već 70-ak godina
ivana23 ivana23 19:02 10.04.2008

Re: Bugatti

dragoljub
Pa kazem ja, to je auto. A ne ovo ispod stanc masine...
i što je najvažnije to ide ,već 70-ak godina




This 1936 Bugatti Type 57SC Atlantic, owned by Peter D. Williamson, won Best of Show at the 2003 Pebble Beach Concours d'Elegance.
ivana23 ivana23 19:57 09.04.2008

Secate li se narode,

Triumfa?


bravar bravar 20:04 09.04.2008

Re: Secate li se narode,

49 41 49 41 04:09 10.04.2008

Re: Secate li se narode,

ivana23
Triumfa?


Ovde gde zivim; ima ih bar 10-tak.
Godiste '71-'74 cca $ 15-20.000
mariopan mariopan 11:52 10.04.2008

Re: Secate li se narode,

49 41
ivana23
Triumfa?


Ovde gde zivim; ima ih bar 10-tak.
Godiste '71-'74 cca $ 15-20.000

Jaoooo , "trijumf" je bio prvi auto moga brata (starijeg) neki zuti mali kabriolet tamo neke 71 god. ne da smo se ludo provodili i vozali po Bg i kako smo se u njega slagali niko ne zna. Inace , kao i svi muski oba mi brata otkacinju na razne, marke pa ima malo i jeda....sad mi ove zime dosao taj stariji brat sa novim novcatim "pezoom" tek izasao ispod cekica a presao koliko ima od Pariza dovde, skupile se komsije da ga osacuju jer tako lep , zagasito sivosmedj pa unutra kao san ....ja zovem mladjeg brata samo da mu kazem da je ovaj srecno stigao i da ima OPET nova kola ...a on me pita "A JEL SLJASTI"? ))))
angie angie 19:59 09.04.2008

znash shta!

ja ne znam ni jednog mushkarca koji se lako, ili uopshte pomirio sa chinjenicom da su im zene ushle i u tu teritoriju, poshto je vecini lichnost sastvaljena od-ovo sam ja a ovo je moj auto, i sada je malo nezgodno za njihov ego da je l te i ona eventualno moze da kaze isto- mada nece nikada, ima ona mnogo kvalitetnije dodatke, a to je ono najgore, da ON automobil, bude sveden na meru prevoznog sredstva, bez dodatne misterije o uzajamnom specijalnom kontaktu i sposobnostima upotrebe.

Vishe bi volieli da je sve ostalo kod metle, sa svime shto ona predstavlja, al je na kraju ispalo, da je auto prkiran ispred, a metla iza vrata:))
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:02 09.04.2008

Re: znash shta!

u pravu si skroz...mada moj Žmu to baca na humor...sve vreme me zeza...moraću da poradim onom metlom iza vrata
dragoljub dragoljub 20:13 09.04.2008

Re: znash shta!

ja ne znam ni jednog mushkarca koji se lako,

ево ЈА.мора неко да ме вози а мени најлепше да седим поред и зевам около на пролазнице или да се наслоним на врата и зезам,уопште не пратим саобраћај,преболео без комплекса неузвраћену љубав између ЈА и ЊЕГА(мислим аута))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:18 09.04.2008

Re: znash shta!

Mada, da ne grešim dušu i moj Žmu sada voli da je vožen, lepo se zavali i odmara...a da ne govorimo kako je bilo smešno u početku, čoveku se otvorio potpuno novi svet, van saobraćajnih znakova...prvi put je ugledao lepote svoje domovine, otkrovenje :)
ivana23 ivana23 20:01 09.04.2008

Pink Cadillac

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:03 09.04.2008

Re: Pink Cadillac

E, ovo je nije auto, ovo je cela priča. A i slaže se uz baletanke. Super! (uz to da je i zgodan za parkiranje)
edi-va edi-va 20:04 09.04.2008

Re: Pink Cadillac

Taj je Elvis Presley kupio svojoj mami:)
jinks jinks 10:59 11.04.2008

Re: Pink Cadillac

bravar bravar 20:09 09.04.2008

bez naslova

:)))

bravar bravar 20:11 09.04.2008

Re: bez naslova

bravar bravar 20:18 09.04.2008

Re: bez naslova

Ovo sve sa mladjanim muskim... Bira, samo bi da "kacimo" slike:)))



PS on - hellou, ovo je neciji auto? :)
edi-va edi-va 20:18 09.04.2008

Re: bez naslova

Jelica Greganović Jelica Greganović 20:19 09.04.2008

bravare,

kanda da jeste nečiji auto, vrlo zgodno...naročito ovo kad mu se pootvaraju vrata, ko tvrdokrilac pred poletanje.

Nego, edi-va, ovaj lambordžini da nema farove, ne bih znala šta mu je napred, a šta pozadi.
ivana23 ivana23 20:20 09.04.2008

Re: bez naslova

ivana23 ivana23 20:27 09.04.2008

Lamborghini

trener trener 20:52 09.04.2008

Re: Lamborghini

ivana23

I to mi je auto! Neka uđe unutra ovoliko putnika, `ajde
bravar bravar 21:33 09.04.2008

Re: Lamborghini

Hvala svima za brze odgovore.
Ja ovog zvrgolija jedva odvojih od bloga (da se i on ne navuce)
Jelice, onaj komentar o imanju je njegov, sa sve izabranim znacima interpunkcije:)

PS bio tuzan sto niko nije odgovorio na onog sto se skrndo dok se parkirao, al' sad je proslo. Dobra knjiga sve leci:)))
DzoHusafet DzoHusafet 01:13 11.04.2008

Re: bez naslova

SLR McLaren Mercedes

Lepota jedna... a cena prava sitnica....
DzoHusafet DzoHusafet 01:19 11.04.2008

Re: bez naslova

Oliver Klaćik Oliver Klaćik 20:16 09.04.2008

Moj blog

Ljudi, ja sam mislio da svi koji su prijavljeni mogu da objavljuju blogove, a da su VIP samo oni "najinteresantniji".

Eh, sad... Ja napisao blog za B92 (za koji mislim da bi bilo važno da se objavi), ali eto ispade da ne mogu (ili sam, pak, toliko glup pa da ne skontam kako se to radi). Kao prosečno egoistična osoba, mislim da nisam glup, pa bih zamilio nekog od VIP blogera da objavi ono što sam napisao, naravno ako smatra da je ono što sam napisao u redu, da ima neki smisao i, nadam se, neku poruku. ;-)

Poslaću verziju u Word-u, ako neko odgovori moj zahtev.
edi-va edi-va 20:20 09.04.2008

Re: Moj blog

???
AlexDunja AlexDunja 20:23 09.04.2008

Re: Moj blog

Eh, sad... Ja napisao blog za B92 (za koji mislim da bi bilo važno da se objavi), ali eto ispade da ne mogu (ili sam, pak, toliko glup pa da ne skontam kako se to radi). Kao prosečno egoistična osoba, mislim da nisam glup, pa bih zamilio nekog od VIP blogera da objavi ono što sam napisao, naravno ako smatra da je ono što sam napisao u redu, da ima neki smisao i, nadam se, neku poruku. ;-)

Poslaću verziju u Word-u, ako neko odgovori moj zahtev.

ovo mi je trol godine:)))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:24 09.04.2008

Olivere,

blog ne mogu da pišu svi koji su registrovani. Piše se u dve grupe, onih koji su dobili ponudu da pišu, jedna je ova na naslovnoj, to je kao vip, a ima i van naslovne, na spisku svih blogera, to je kao ne-vip. Onda ljudi koji su pisali u ne-vip sekciji mogu da dobiju poziv da pređu u vip, nakon što neko vreme dobro pišu. Ostali su registrovani, ali ne mogu da pišu blogove, kao što rekoh, jer nemaju otvoren nalog za tu opciju. Obično dobiju poziv od uredništva, kada pokažu kreativnost kroz pisanje komentara.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana