Sport| Zabava| Životni stil

The 98th Season

docsumann RSS / 07.09.2017. u 15:55

 Силни оклопници, без мане и страха, хладни ко ваш оклоп и погледа мрка, ви јурнусте тада у облаку праха, и настаде тресак и крвава трка...

636283224574424555-C03-TOM-BRADY-88220922.JPG

Bez Stefovih uvodnih komentara na početku sezone NFL definitivno više nije igra kakva je znavala bivati.

Koga nema - taj nedostaje! Nemoguće ga je nadomjestiti...Ipak top menadžment lige  odlučio je da se  2017/18 NFL  ligaško nadtcjecanje - održi.

Favoriti su manje više poznati. Imate li ideju Tko bi mogao  iznenaditi?

 

 

 

 

Tagovi



Komentari (52)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 16:17 07.09.2017

predikšn of fikšn


u NFL sve je u brojevima. broje se i jardi i TDs, i trčanja i hvatanja i trčanja&hvatanja, obaranja, famblovi, fambl rikaveri, kik&pant rikaveri, sekovi i kikovi, vajld ket rikovi...

blogov_kolac blogov_kolac 16:56 07.09.2017

#1

NE-PatriJote su svakako glavni favoriti, i ako pobede prisustvovacemo mozda radjanju nove ere u najvecim sportskim ligama gde su pojedini supertimovi izgleda napokon pronasli formulu da se skroz nametnu. U "pravom fudbalu" prvi put u istoriji Lige Sampiona neko je uspeo da odbrani titulu (Real ove godine). U NHL to je uradio Pitsburg ove godine (prvi put u zadnjih 20 godina), a u NBA vec unapred mozemo da upisemo odbranu titele Golden Stejt [super]timu.

Ima nekoliko ravnopravnih izazivaca koji po meni vrebaju BostOndzije, a ja bih za pocetak pomenuo dve (zurim negde, pa ne mogu detaljnije da obradim ovu zanimljivu temu). Prvi je Dalas, ekipa koja je pokupila dva fantasticna rukija prosle sezone i to na dve kljucne napadacke pozicije gde su bili tanki (kvoterbek i runinbek), i bukvalno od pretproslosezonski najgoreplasirane ekipe NFC, prosle sezone bili prvoplasirani. Problem je sto je ove sezone vec sada mozda najbolji RB lige mladjani Eliot suspendovan sa skoro polovine meceva regularne sezone zbog svojih vanterenskih aktivnosti, pa je pitanje sa koje pozicije ce uci u plejof. A drugi tim koji bih pomenuo je Pitsburg zbog odlicne odbrane, i pre svega najboljeg napadackog RB-WR para u ligi sto garantuje ubitacan napad. Neki bi naveli kao adut i njihovog kvoterbeka, ali ja licno mislim da im je bas on vec godinama unazad glavni problem.
docsumann docsumann 17:02 07.09.2017

Re: #1

taj će napad kaubojsa, kao što je i onaj šampionski iz 90-tih sa sličnom ofanzivnom strikturom (Ajkman - Smith), zavisiti od O-linije.
upravo zbog toga dobro stoje na mojoj master mapi čitanja budućnosti.





inače, radovo bih se uspjehu Rajdersa
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:38 07.09.2017

Re: #1

Елиотова суспензија може бити и благодет. Људи на тој позицији "троше" се брзо па му скраћена сезона може пријати за плеј-оф, таман кад су сви повређени или полумртви, а он се разиграо.

Да сам менаџер неког другог тима с изгледима за плеј-оф тражио бих смањење казне за Елиота.
blogov_kolac blogov_kolac 22:13 07.09.2017

Re: #1

Sve to stoji za tu poziciju runing-bekova, ciji posao nedevoljno dobro ne opisuje ni ona popularna sportska fraza "moderni gladijatori", vec bi se pre mogli nazvati "modernim kamikazama", s obzirom da im je uloga da prostor osvajaju direktnim probijanjem kroz grupu najstrasnijih mogucih svetskih rmpalija. I naravno da se niko tako intezivno ne trosi na nivou sezone i karijere kao oni.

Ali u ovom konkretnom slucaju Dalasa, mislim da ce Kaubojsi biti ti koji ce sve uciniti da se drasticna kazna nekako izbegne, a oni bas i nisu bilo ko, u pitanju je verovatno najvrednija sportska fransiza na svetu, i za koju stotinu miliona dolara "vise vrede" od kod nas mnogo poznatijih Reala, Barse, M.Junajteda, Lejkersa... u svakom slucaju prava jedna sportska imperija koja ce pokusati sve da se izvuce iz tog problema, jer je 6 utakmica suspenzije za igraca koji im je bez preterivanja preko noci postao pola napada bas je mnogo za takmicenje koje ima 16 kola.

Sa Eliotom od prvog do poslednjeg kola oni su jos prosle sezone pokazali da su u stanju da budu ekipa sa najboljim skorom u NFC konferenciji, sto znaci da budu slobodni u osmini finala, a u cetvrtfinalu i polufinalu da budu domacini. Bez njega, Dalas je ekipa jedva nesto iznad proseka, i zbog nekih ocekivanih poraza u njegovom odsustvu morali bi da igraju dodatni mec 1/8 finala, a onda u 1/4 i 1/2 finala da idu u goste odlicnim timovima, najboljim u svojim divizijama.

Tako da dzaba sto bi on zbog te velike pauze bio znatno sveziji i spremniji za eventualni Super Bowl, kada su mu sanse da uopste dodje do njega mnogo manje ako tim bude morao da igra bez njega 40% meceva regularnog dela sezone (ako se odluka o kazni ne izmeni). A ja licno uopste necu biti iznenadjen ako mu suspenziju suspenduju, jer ta kazna nema nikakve direktne veze sa NFL, a i realno, Trampova Amerika postaje sve vise tolerantnija prema sankcionisanju nasilnika, pa vaspitne "kazna za primer" poznatih sportista verovatno ce ubrzano izaci iz mode.
cyberm cyberm 16:57 07.09.2017

Prvi od civila!

Nagazi me Stana!

Edit: Ubica (blog-)vampira ipak pre...
docsumann docsumann 16:57 07.09.2017

u susret 53. Olimpiji


bodibilding je na prekretnici. kulturološkoj.
pokušava da uhvati priključak sa XXI vijekom i novom fitnes revolucijom.

profi bb se definitivno etabilirao kao najopsaniji sport na svijetu.
statistike smrtnih slučajevi, bivših i aktuelnih takmičara to nepobitno pokazuju.

u svojim ekstremnim izdanjima profi bb nikad nije pogađa ukus šire piblike, te se danas i u muškom i u ženskom bb-u uvode razne soft kategorije (klasik figura, men klasik, fitnes, bikini...) za svakog ponešto, za ponekog svak.

ženski hc bb je praktično prestao da postoji zbog nezainteresovanosti javnosti-medija.

muški se takođe lomi između klasik standarda koje forsiraju Arnold i još neki gurui, mlađi blogeri, stariji fanovi...i mass monstera sa bubl gat fenomenom.

Kuvajt postaje bb meka u svjetskim razmjerama.

da li je Big Rami super heroj koji će spasiti profi bb?




niccolo niccolo 19:16 07.09.2017

Vratite

nam Stefa!

p.s. Ja ove sezone navijam za Bilse, zbog imena naravno...
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:17 07.09.2017

Odoše Karibi...

maksa83 maksa83 21:49 07.09.2017

Re: Odoše Karibi...

Odoše Karibi...




Kaže mi drugar čiji drugar radi odavde kao meterolog za Amere da su modeli koji su ranije radili prestali da rade.

Što bi rekli tu kod tebe - we are in for a ride, a što bi rekao Brus Vilis u Daj Hardovima: "jipikajeej madafaka..."

srdjan.pajic srdjan.pajic 22:28 07.09.2017

Re: Odoše Karibi...

maksa83
Odoše Karibi...




Kaže mi drugar čiji drugar radi odavde kao meterolog za Amere da su modeli koji su ranije radili prestali da rade.





A šta kažu Indijanci?

Moj drugar, koji je neki šef svih meteorologa u NCAR-u, uzeo slobodno, da radi nešto korisno na kući.

Da ne pominjem opet Trampa, ovde kod nas već nedelju dana ne vidiš palanku dole u dolini od (s)moga. A detetu već nekoliko puta objašnjavam zašto je mesec tamno narandžaste boje (došo đavo po svoje, i rimuje se). Izgore[e Kalifornija, Oregon i Montana, pa sva dimčina ovde kod nas došla.

EDIT: Jutros javili, na Barbudi 90+% građevinskih objekata srušeno. Dobro, većina nije bila bolja od upletenih listova banane umočenih u blato, ali svejedno. Što smo jedrili tamo, jedrili smo...

A i ovde kod mene, crko AC u labu, 90 stepeni Farenhajta, oću da mrem, ne mogu ništa da uradim, a stego dedlajn ko piton (pa, reko, daj da vidim šta ima na blogu )
maksa83 maksa83 08:15 08.09.2017

Re: Odoše Karibi...

Moj drugar, koji je neki šef svih meteorologa u NCAR-u, uzeo slobodno, da radi nešto korisno na kući.

... kopanje waterproof suterena sa spavaćim sobama, rezervoarom od 10000l i skladištem za 500 kg municije.
emsiemsi emsiemsi 09:36 08.09.2017

Re: Odoše Karibi...

srdjan.pajic

...

Da ne pominjem opet Trampa, ovde kod nas već nedelju dana ne vidiš palanku dole u dolini od (s)moga. A detetu već nekoliko puta objašnjavam zašto je mesec tamno narandžaste boje (došo đavo po svoje, i rimuje se). Izgore[e Kalifornija, Oregon i Montana, pa sva dimčina ovde kod nas došla.
...

Да поменем ја Трумпа, када га већ ти ниси поменуо, јеси видео какви оркани су се појавили са његови устоличењем - а Макса каже да нити досадашњи метеоролошки модели више не раде.
Ееее, Трумпу, Трумпу, шта учини !
Успут --- ЛИНК ЗА ПРАЋЕЊЕ ИРМЕ
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:57 08.09.2017

Re: Odoše Karibi...

maksa83
Moj drugar, koji je neki šef svih meteorologa u NCAR-u, uzeo slobodno, da radi nešto korisno na kući.

... kopanje waterproof suterena sa spavaćim sobama, rezervoarom od 10000l i skladištem za 500 kg municije.


Eh, vidi se da si neiskusan: municija se ne prodaje na kilo. Nego na sanduk (bar je tako u Walmart-u). A i zapremina se meri u galonima.

Ne, sad bez zezanja, opet da pomenem mog mašinca, starog, ne radim više sa njim otkad se zaludeo sa onim sistemom za očitavanje irisa za ručno naoružanje (identifikacija vlasnika, koja ne dozovoljava da ti neko uzme utoku i izroka te sa njom, nego ima kompjuter, kočnicu i kamericu koja ti očita šaru na oku, i otkoči mehanizam), pa je beskonačno zauzet sa time. E, taj je onaj ludak koji je od kuće napravio neosvojivo utvrđenje, mislim da ima i centry gun-ove, kerove pod obavezno, a ispod kuće skladište za preživeti nekoliko nuklearnih ratova. Pokazivao mi neke buriće u koje je smestio pšenicu i kukuruz, pa je to zapečaćeno, kaže, nekoliko godina može tako da stoji. A iskopao i bunar ispod kuće, da ima vodu. Plus, ima isto to negde u planini, mada on kaže da je slaba vajda od divljine, jer će ljudi, kad krene stani pani (ne ako krene, nego kad krene) odma da navale u planinu, vrlo brzo da pobiju i pojedu sve što ima da se ulovi u šumi, a onda da krenu između sebe da se tamane. I onda preživljava samo onaj koji ima bolje utvrđenje, i veće rezerve hrane i vode u njemu. Omega man.

Ali da možeš da ga vidiš kad se uživi i krene da priča o svemu tome, ono, mrtav ozbiljan, ja imam ozbiljnih teškoća da ne krenem da ga podjebavam, jer se bojim da se ne iznervira i da me upuca, da završim u burencetu sa 'šenicom.

maksa83 maksa83 18:20 08.09.2017

Re: Odoše Karibi...

nego ima kompjuter, kočnicu i kamericu koja ti očita šaru na oku, i otkoči mehanizam)

Pa to je gore od onog stražarskog "stoj. stoj pucaću. <klik-klik>". Će dizgine pedes' puta dok mu Siri ne otkoči pištolj, ako mu umesto toga ne setuje alarm na 4:30.

(ne ako krene, neko kad krene)


jer se bojim da se ne iznervira i da me upuca, da završim u burencetu sa 'šenicom.

Da ne bude kad bude vodio u obilazak nekog kolegu prepera - "ovo je bure 'šenice, a ovo ovde okačeno je sušeno meso, tzv. šunka-mirijevka, mnogo bolje od mangulice..."
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:24 09.09.2017

Re: Odoše Karibi...

Da ne bude kad bude vodio u obilazak nekog kolegu prepera - "ovo je bure 'šenice, a ovo ovde okačeno je sušeno meso, tzv. šunka-mirijevka, mnogo bolje od mangulice..."




E, kad se već dovatismo ludaka, dođem juče na posao, i na hodniku naletim na Čarlija, ne ovog našeg smarača, nego nekog tipa koji ima kancelariju tu odma do mene, inače sasvim ok i prijatan čovek, ali i lovac na krupnu divljač. I čim me opazio, doskakuće do mene, vadi telefon i kaže, oćeš da vidiš medveda? Ja reko, kakvog bre medveda, kaže, crnog, ubio ga dan pre u lovu. I ja reko saće da mi pokaže nešto bezveze na telefonu, a on kaže, jok, eno ga na kamionu, na parkingu. To jest nije ceo medved, nego samo koža, pošto ga je već odrao i sad nosi kožu kod taksidermiste (jebote, kako se to kaže na spskom, majstor za prepariranje?). Meda je bio bogami poveći, reče valjda skoro 500 funti. A na telefonu su bile slike mede pre upucavanja, doduše sa jedno pola km daljine, jer što je bezbedno bezbedno je, meda izgledao kao tamna mrlja na livadi, pa onda u punoj veličini u prikolici pikapa. I onda tu kreće tipična lovačka priča, kako ga je pratio danima, i onda ga upucao (sa karabinom, .300 cal (7.62mm), ako sam ga dobro razumeo), sva tri metka u karabinu potrošio, meda jurišao prema njemu onako ranjen, a Čarli iz čizme izvukao poslednje zrno, i spičio ga pravo među oči, u poslednjem trenutku, razume se.

I tako, leži onaj mrtav meda, to jest odrana mu koža u frižideru na pikapu, ostatak završio u kobasicama, čarli maše telefonom i prepričava događaj, a ja se mislim, jebote šta je meda zgrešio u životu, i kakav to užitak lovci nalaze u tome da ukokaju neku veliku životinju sa velike daljine?
docsumann docsumann 22:08 07.09.2017

?


Kazezoze Kazezoze 23:20 07.09.2017

Re: ?

Doc, šta se dešava sa onim momkom koji je odbio da stoji za vreme američke himne? Čuo sam da ne može da nađe aganžman - niko ga neće.
NNN NNN 00:29 08.09.2017

Re: ?

Video sam ovaj tekst na B92 o Kaperniku, mada je on daaaleeeko od svog vrhunca kada je igrao SB, ali ovo "mešanje politike u sport" je ogavno, a on je žrtva.
docsumann docsumann 08:05 08.09.2017

Re: ?


koliko mi je poznato i Maršon Linč je odbio da ustane na izvođenje nacionalne himnes (u dresu Rajders) tokom predsezone.
valjda se solidarisao sa Kaprenikom, ne znam...
misha.m misha.m 08:33 08.09.2017

Steelers all the way!

Moje očekivanje je i ove godine da ću dobiti priliku da nosim još jednu majicu sa natpisom "Super Bowl champion - Pittsburgh Steelers"!

Ova od pre desetak godina mi je sva izanđala i isprana.

Trebalo bi da se ponovim.
docsumann docsumann 08:47 08.09.2017

Re: Steelers all the way!

"Super Bowl champion - Pittsburgh Steelers"!


spominjao sam već da sam pažljivo ispratio nastajanje Stilers dinastije, odgledavajući desetine epizoda America's Game.



s njima sam osvojio svoju prvu navijačku titulu.
NNN NNN 08:40 08.09.2017

je l' gledao neko sinoć?

Ja se probudio nešto sabajle, uhvatio neki TD u 4.
gledaću danas neku reprizu.
docsumann docsumann 08:53 08.09.2017

Re: je l' gledao neko sinoć?


odgledao pregled na NFL sajtu. odličan meč.

napad Čifsa je hiper dinamičan. kao i prije par sezona imaju igrače koji i trče i hvataju i mnogo su brzi. Karim Hant je men.
Aleks odličan

Brejdi bacao kao lud, ali bez TD pasa, zamalo, al' jedna ludačka odbrana na Gronka ga je u tome spriječila.



EDIT:

baš čitam nešto o tome kako su Čifsi na draftu pikirali upravo Hanta. očigledno da su tražili adekvatnu zamjenu za isti sistem napada koji su imali sa Džaremom.
ovaj novi klinac bi mogao da bude čudo.
no, takva igra donosi mnogo kontakta i startova. šteta bi bilo da ga povrijede izlimitiraju.

NNN NNN 12:35 08.09.2017

Re: je l' gledao neko sinoć?

Ovo deluje prilično nestvarno,
aj da se ne ložim odmah previše na početku.

Rekao sam da ove sezone navijam za Čifse, čak sam hteo da začinim nekom sitnom uplatom, ali nije bilo (mislim za titulu), pa sam morao da se zadovoljim samo ovom utakmicom.

docsumann docsumann 12:50 08.09.2017

Re: je l' gledao neko sinoć?


kao što se u košarci sve više traže polivalentni igrači (5-4-3, 4-3-2, ili čak i u široj lepezi pozicia) tako su u napadu AF-a ovi trkači-hvatači posebno zahvalno oružje.
dok god qb ima loptu moraš da vodiš računa o njegovom kretanju...a Čifsi imaju još dosta opasnih igrača okolo.

odbrana, šta reći sem da Brejdi nije bacio TD pas, 2x sekovan mislim...
blogov_kolac blogov_kolac 12:19 10.09.2017

Re: je l' gledao neko sinoć?

Sto se tice Kanzasa, uzdrzacu se od dugorocnijih prognoza, jer je nezahvalno davati dugorocnije prognoze za tim kojem je kvoterbek Srbin!

Nego vidim da Tampa danas ipak nece gostovati u Majamiju u komsijskom derbiju koji je otkazan iz nekih razloga, a po mojoj proceni bili bi bukvalno oduvani sa terena.

A mene utisak nikada ne vara.
docsumann docsumann 16:21 08.09.2017

javio se dobri duh NFL-a

Nego kako su sinoć Aleksa Smit + Hant razbili sekundari Patriota, što nisam video sto godina da je neko uradio. A ofanzivna linija Čifsa, spektakl. Centar Mitch Morse, levo od njega Fisher i Witzman koji su čuvali slepu stranu, perfektni, ništa lošija nije bila ni desna strana, Aleksa Smit je imao sve vreme ovoga sveta i ono što je oduvek imao, njegov savršen rad nogu, sada je došao do izražaja i još je dobio skoro pa identičnu verziju Džamala Čarlsa, Kareema Hunta i odmah maksimalna produkcija. Ovo je otprilike razlog zašto je Dag Preskot eksplodirao sa onom ofanzivnom linijom Dalasa, i zato je još veća debila da su onu onakvu liniji trošili na Tonija Roma, kada su ove mobilne linije savršene za polivalentne kvoterbekove. Ali, da se vratimo onom sinoć, na Žilet stadionu prva pobeda Kanzasa, ikaaad. I to 40+ poena dali Patriotama! Ludilo.


Inače, darkhorse su mi; Los Anđeles Čardžersi (nema više San Dijega) u onako paklenoj diviziji sa Denverom, Ouklendom i baš Kanzasom će biti krljačina za sve pare. Ouklend je najbolji napad, ali i najslabija odbrana u ovoj diviziji i biće zanimljivo videti Maršona kada bude svojim "beast mode-om" tražio prolaz kroz svo ono meso Kanzasa ili Denvera. S druge strane Čardžersi su zlatna sredina u ovoj diviziji niti su najlošija odbrana, a napad im je bolji ili u najmanju ruku jednak po kvalitetu sa Denverom i Kanzasom. Joey Bosa i Melvin Ingram su odličan par linijaša u odbrani, a ozbiljno su zategli sekundari i ako bude Filip Rivers nosio napad (pre svega ako bude Kinan Alen zdrav i u formi) kako ume, ovo bi moglo da donese pobedničku sezonu u Los Anđeles i ko zna kakvo sve ludilo ide sa hypem u LA. Definitivno obrati pažnju na njih i njihovu diviziju, must see, definitivno

Drugi darkdarkhorse su mi Filadelfija Iglsi. Njihov napad može da bude spektakl, ako je Carson Wentz zaista toliko dobar koliko se misli, oni bi mogli da unište tu diviziju sa Dalasom i Džajntsima, koja je, po meni, najjača divizija u NFC-u.

i situacija sa Kapernikom je sledeća, niko neće da ga angažuje zbog publiciteta koji donosi, ali priča u medijima je takva da niko neće da ga angažuje jer NFL vode rasisti. Što je otpilike i neka priča između, kako niko neće da angažuje Kapernika zbog njegovih stavova, i taj loš publicictet koji donosi, a druga stvar je ta što on nije dovoljno dobar da bi ga neko angažovao i trpeo medijsku hajku. S druge strane Maršon Linč ima dugu istoriju sedenja prilikom intoniranja himne, ali on je Beast Mode. S treće strane, Majkl Benet, linijaš Sijetla je takođe sedeo na intoniranju himne i skoro je bio uhapšen od policijie Las Vegasa, jer im je izgledao sumnjivo, ali je čitava NFL ustala iza njega, čak i Godel, i trenutno policija Las Vegasa biva maltertirana od medija zbog njene preterane brutalnosti, a Benet i njegovo sedenje prilikom intoniranja himne je dobilo konotaciju jedne veće borbe, dok je Kapernik, ostao kao luda i njegovo nepoštovanje ka himni je izgleda ocenjeno kao pokušaj skretanja pažnje na sebe. Totalno suprotna percepcija jedne iste priče. Kap osuđen zbog nepoštovanja, Maršonu oprošteno zbog Beast Modea, a Benet ispada jedini iskreni protivnik sistema (iako on to i zaista jest, ubeđeni levičar i prijatelj Anđele Dejvis, izguglaj ovo ime, sjajna žena!)

Jesam se raspisao, ali to je tajdobriduh NFL.a.

NNN NNN 21:54 08.09.2017

Re: javio se dobri duh NFL-a

Pa dobro Junonu mu Junoninu, je l' toliko bilo teško da se baci neko slovce, da ne kažem biser pred svinje!
Meni ovaj dečko noćas razgalio navijačko srce
(pa sam se još malko iznervirao što sinoć nije bila ponuđena kvota na titulu, sad kad je objave biće prepolovljena bar).
sa 245 jardi (i to skoro lapo-lapo trčanje i hvatanje) je postao prvi igrač još od 1970. godine sa toliko osvojenih jardi na debiju,
+ postao je i tek treći igrač – uz Maršala Folka (1994. i Bilija Simsa 1980.) sa tri tačdauna na debiju.
Mislim onako lepo skockana ekipa i plus zabodu ovako nešto (osim ako nije početnička sreća, mada realno ovako nešto je nerealo, mislim oće sreća da pogleda jednom ali ne i sto puta - Pipo Inzagi)
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:43 12.09.2017

Re: javio se dobri duh NFL-a

Joey Bosa i Melvin Ingram su odličan par linijaša u odbrani, a ozbiljno su zategli sekundari


Sine, ne mogu da verujem kako još uvek me nisu zvali sa NFL Networka! Ovakav analitičar američkog fudbala da trune u anonimnosti, greota :)
docsumann docsumann 08:56 09.09.2017

info


NNN NNN 09:39 09.09.2017

Re: info

A sutra uveče GB - Sijetl,
što se mene tiče taman da povratimo nivo NFL-a u krvnoj slici
docsumann docsumann 09:46 09.09.2017

Re: info


kad predsezonu nisi odradio propHHerli
docsumann docsumann 10:18 09.09.2017

i par riječi

što se Olimpije tiče, mada o njoj više iduće sedmice.

ono što svi bb fanovi očekuju da vide je duel između šestostrukog šampiona Fil Hita i Big Ramija koji najavljuje senzacionalnu formu.

kratki osvrt od strane Roni Kolemana

docsumann docsumann 20:42 10.09.2017

prilozi sa poluvremena utakmica u tjeku


odbrana Jaguara demolirala Teksašane

docsumann docsumann 21:07 10.09.2017

Re: prilozi sa poluvremena utakmica u tjeku


Stilersi odlični. TJ Wat (brat JJ Wata, samo igra na poziciji spoljnjeg LB) imao sjajan debi, sek i intersepš, Antonio Braun par odličnih hvatanja, a tajt end Džejms iznimo čvrst i dobar hvatač, više bloker nego trkač, odlično reaguje i na najmanje otvaranje, 2TD
Atomski mrav Atomski mrav 12:15 13.09.2017

Re: prilozi sa poluvremena utakmica u tjeku

Stilersi odlični. TJ Wat (brat JJ Wata, samo igra na poziciji spoljnjeg LB) imao sjajan debi, sek i intersepš, Antonio Braun par odličnih hvatanja, a tajt end Džejms iznimo čvrst i dobar hvatač, više bloker nego trkač, odlično reaguje i na najmanje otvaranje, 2TD


Kontam da su Stilersi bili dovoljno dobri za početak sezone i da se nisu nešto previše trudili protiv putujućeg cirkusa iz Klivlenda. Zadržali su BBB u napadu, dobro je da su pojačali i odbranu novim imenima, tu su bili po meni ipak nedovoljno ubedljivi prošle sezone. Džejms je klasičan "Stilerovski" TE, prošle sezone je Ladarius Green bio nešto više ofanzivna varijanta ali nije nešto puno igrao zbog povrede a sad vidim da je free agent.

Nego, kad su odbrane u pitanju, Džeksonvil je uštopao Hjuston a Baltimor (sinonim za jaku odbranu) je ukopao Sinsinati u mestu, jbt. San Francisko ne računam u ekipe koje je teško zaustaviti.

Utisak kola, pored Kanzas Sitija (Endi Rid kanda konačno skontao da se ziheraškom igrom ne može ni do finala konferencije) su Los Anđeles Remsi koji su dezintegrisali Indijanu (to je najveći kontrast od svih timova u odnosu na prethodnu sezonu).

Što se prognoza tiče, Kanzas Siti i Ouklend jesu dobri ali igraju u jako teškoj diviziji, dakle 6 prilično teških mečeva ove sezone, dok će Nju Ingland verovatno opet da se prošeta kroz svoju diviziju, nešto slično bi moglo da pođe za rukom i Pitsburgu (nadam se)... a treba izdržati celu sezonu i biti najbolji onda kad je najpotrebnije (tamo na zimu).

U NFC su Dalas i Atlanta najveći favoriti, Grin Beju fali ofanzivna linija, Vikinzi nekako tradiconalno loše odigraju tu drugu polovinu regularnog dela sezone... kontam da će AFC biti daleko zanimljiviji.
NNN NNN 21:49 10.09.2017

GB - Sijetl

Aron počeo sezonu intersepšnom (i umalo TD iz presečene lopte, tj. bio je, ali nije priznat zbog nelegalnog bloka s leđa)

a u noćnom terminu Dalas - NYG
stefan.hauzer stefan.hauzer 10:07 11.09.2017

Re: GB - Sijetl

koje sranje od prvog kola, nijedna utakmica ni blizu.
Aaron imao onaj neobjašnjivi prvi napad i nakon toga, uživancija, i to protiv onakve odbrane, bukvalno odbrana je jednom zaspala i on ih je uhvatio baš tada. Majstor. S druge strane, Sijetl u potrazi za novim napadačkim identitetom, njih ubija nedostatak igre trčanjem. I sve može da se sublimira sa onim napadom u Superbolu, kada su hteli kroz vazduh, umesto da igraju "na sigurno" i Maršona i od tad, taj tim nema svoj identitet koji ih je napravio najboljim timom u ligi. Naravno, i dalje tvrdim da je najgluplji trade u istoriji bio Max Unger za Jimmy Grahama, to je bukvalno uništilo ofanzivnu liniju Sijetla, pogotovo što Graham nume da blokira.

Aliii neopisivo se radujem što su Baltimor Rejvensi vratili svoj defanzivni identitet i da se završio eksperiment sa što više hvatača za Flaka i prebacilo na zatezivanje sekundarija koji je sinoć bio perfektan. Si Džej Mozli je definitivno postao drugi najbolji midl lajnbeker u ligi.

I da, Indijanapolis Coltsi bez Enrdu Laka su najgori tim lige, ubedljivo, šteta što takav igrač nikad nije dobio ofanzivnu liniju kakvu zaslužuje (nadam se da će pauzirati kompletnu sezonu jer kao je o-line izgledala sinoć bolje da se ne oporavlja!!) i što ima najgoreg trenera u ligi koji ne ume da reši jedne te iste probleme. Verujem da Čak Pagano (i Marvin Luis) neće dograti ni do pola sezone kao glavni treneri.

Pozdrav, ljudi, jutros umreh da popričam sa nekim o ovim stvarima, a svi me kuliraju. Težak je život NFL fana u ovakvom nezainteresivanom okruženju:)

+ potez večeri, hvatanje Kola Bizlija:

svarog svarog 10:27 11.09.2017

Re: GB - Sijetl

Prva utakmica ove sezone koju gledam i jedva sam izdržao do početka drugog poluvremena. Kad je onaj napad sijetla završio fild golom otišao sam na spavanje potpuno izmučen.
Vreme je da se Eli povuče u zasluženu penziju pa da opet mogu da gledam džajantse ko čovek :)
docsumann docsumann 10:38 11.09.2017

Re: GB - Sijetl

Dalasov napa ubjedljiv. ne previše atraktivno, ali pouzdano i produktivno.
Eliot ipak igra?

EDIT:

bilo je par izuzetnih individualnih postignuća.

stefan.hauzer stefan.hauzer 11:01 11.09.2017

Re: GB - Sijetl

bilo je par izuzetnih individualnih postignuća.


Calais Campbell 4 seka sinoć, već je isplatio svojih 60 miliona koje je dobio od Jaguara! Ovaj čovek je ozbiljno potcenjen, iako je prethodnih tri sezone u najboljim timovima lige, isuviše malo pažnje dobija. S druge strane, Carson Wentz je imao jedan loš presečen pas, ali ostatak dela posla skoro savršen - već sam rekao da su mi Filadelfija Iglsi ozbiljan favorit iz senke, a sa ovolikim opcijama u napadu, biće sjajno ih videti protiv odbrane Džajansta ili napadački okršaj protiv Dalasa. Naravno i njihova odbrana predvođena Flatcher Coxom je dooobra. Plus, večeras da vidim još i Čardžerse, da li sam nanjušio još jedan tim koji su svi otpisali ( a oni igraju u diviziji sa Denverom, Ouklandom i Kanzasom... sva tri tima su sposobna da osvoje Superbol!)


Da, Zeke na kraju igra, bila je ludost da ga liga suspenduje za nešto, što nije civilni sud ni pokušao.
docsumann docsumann 07:41 12.09.2017

Re: GB - Sijetl


Denver pobijedio uz jednu foru na stvarnokvarnićkom nivou.
Čardžersi su imali šut iza izjednačenje na samom kraju (0:00), i tik prije kierovog udarca trener Denvera je zatražio tajm-aut.
upućeni šut je bio dobar, ali je morao da se ponovi.
ponovljen je i igrači Denvera su uspjeli nekako da ga izblokiraju.

inače zanimljivva tekma. izjednačena.

stefan.hauzer stefan.hauzer 10:34 12.09.2017

Re: GB - Sijetl

ma Rivers je vodio two-minute drill kao nekakav amater!

Trener Denvera je iskoristio ono što mu pravila dozvoljavaju, kvarno do koske, s druge strane neverovatno da ovi iz Čardžersa nisu bili spremni za tako nešto. Totalno su se pogubili na kraju; stvarno se vidi da su odličan tim, ali već treću sezonu gube neizvesne završnice.
Rivers više od dve godine nije imao pobednički drive; što je mnogo, mnogo je.

No, bez sumnje, kao što sam i očekivao, najbolja utakmica prvog kola:)
docsumann docsumann 12:44 12.09.2017

Re: GB - Sijetl

meni je odbrana Džeksonvila ostavila najbolji utisak.
imaju igrača u top 5 u svim osnovnim odbrambenim statističkim kategorijama.
a i Leonard Furnet kojeg sam pikirao u predsezoni je imao odličan debi - 100yrd, 1TD
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:47 12.09.2017

Re: GB - Sijetl

a i Leonard Furnet kojeg sam pikirao u predsezoni je imao odličan debi - 100yrd, 1TD

:)) Da, tebe sam se odmah setio. Fournette, odličan!

Izgleda da je ove godine stiglo u NFL par odličnih trkača, vidi Cook-a, treba ga oboriti:
docsumann docsumann 15:14 12.09.2017

Re: GB - Sijetl

stefan.hauzer
a i Leonard Furnet kojeg sam pikirao u predsezoni je imao odličan debi - 100yrd, 1TD

:)) Da, tebe sam se odmah setio. Fournette, odličan!

Izgleda da je ove godine stiglo u NFL par odličnih trkača, vidi Cook-a, treba ga oboriti:


brate koje batine oni popiju za tu jednu tekmu, normalnom dovoljno za life and half time.
podsjeća na Hanta sa tom ratničkom upornošću, ako treba deset puta osvajati po 2-3 jarda kroz sredinu, učiniće to.
takođe, redovno upsjeva da osvoji dodatnih par jardi poslije kontakta.

još kad je novajlija, pa da mu pojasne gdje je stigao.

nema šta, dosta novih talenata je pristiglo u ligu.
zato se i njeno lice mjenja konstantno i dinamično. propustiš sezonu-dvije i već je neko drugi glavni u kraju.

docsumann docsumann 14:21 12.09.2017

30 sekova u sezoni?


gledao sam snimak neke NFL diskusije o tome da li je moguće ostvariti 30 sekova u regularnoj sezoni. to vam je ono kad sruštite kvoterbeka prije nego što se on oslobodio lopte (suvislo, tj. ne računa se ako je tek ćušne od sebe)

i onda su gosti u studiju, cijeneći statistike i igru JJ Wata, Von Milera, Khalil Mekka, hrabro izjavili da možemo očekivati takvo postičnuće.
inače rekord u broju ostvarenih sekova u regularnom dijelu sezone pripada Majkl Stahanu, difensiv endu Njujork Džajantsa i iznosiod 22,5 (ovih pola ne znači da je oborio pola kvoterbeka, već da je ostvario sek zajedno sa nekim suigračem).



interesantno da su svi kandidati za rekord "podbacili" u prvom kolu.
mislim nije ni čudo, gledao sam u par navrata Čardžersi su protiv Milera postavljali dvojicu blokera po dubini.

a znate li ko je sakupio najviše sekova tokom karijere...

BruuuuuS Smit



okruglo - 200


za borbu najboljeg sekera ili kako to tamo stručno kažu pas rašera po samoj podijeli uloga učestvuju uglavnom spomenuti difensiv endovi (to su bočni (spoljni) igrači u defanzivnoj liniji) i spoljni lajnbekeri

ti difensiv endovi su pravi supermeni. što je stef jednom i konstatovao za JJ Watt - 196cm, 130 kg mišića... Strahan je takođe 196, dosta lakši (116kg). no danas je sve uglavnom nabudženije, veće , jače..


zanimljiv statistički osvrt na evolucuiono ukrupnavanje igrača koji igraju u ofanzivnim i defanzivnim linijama... do 1970. u ligi je igrao samo jedan igrač od preko 300 paunda (oko 135kg), 2010 ih je bilo 532



Atomski mrav Atomski mrav 12:19 13.09.2017

Re: 30 sekova u sezoni?

Bolje je da imaju dvojicu igrača sa po 15 - 20 sekova nego jednog sa 30. :)
docsumann docsumann 14:02 13.09.2017

Re: 30 sekova u sezoni?

Atomski mrav
Bolje je da imaju dvojicu igrača sa po 15 - 20 sekova nego jednog sa 30. :)


mislim da je po tom pitanju legendarna odbrana Čikaga iz 1985 bila ubjedljivo najkompletnija škvadra.
od teklova Stiv Mek Majkla, Den Hamptona, Fridža, pa zatim difenziv enda Ričard Denta (koji jeste bio najbolji pas rašer te postvae), pa do lajnbekera, međ kojima posebno Maršal, to je bila mašina za mljevenje kvoterbekova.

naravno pored neospornih individualnih kvaliteta svakog od njih posebno, sam sistem igre odbrane Čikaga je svakog stavljao u poziciju potencijalnog p-rašer u sledećem snapu, jer napadi ostalih ekipa jednostavno nisu mogli da izblokiraju kompletan njihov nalet (koji je znao da u blic varijanti uključi i centralnog lajnbekera Singlterija, ili pak sejftija Geri Fensika...)
docsumann docsumann 14:06 13.09.2017

Re: 30 sekova u sezoni?

a evo i rekorda od 7 sekova na jednoj NFL utakmici

Atomski mrav Atomski mrav 14:39 13.09.2017

Re: 30 sekova u sezoni?

naravno pored neospornih individualnih kvaliteta svakog od njih posebno, sam sistem igre odbrane Čikaga je svakog stavljao u poziciju potencijalnog p-rašer u sledećem snapu, jer napadi ostalih ekipa jednostavno nisu mogli da izblokiraju kompletan njihov nalet (koji je znao da u blic varijanti uključi i centralnog lajnbekera Singlterija, ili pak sejftija Geri Fenskika...)


Da, jednog pas-rašera je donekle i moguće sprečiti, izolovati ali ako ti opasnost preti od svih 11 igrača odbrane...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana