Društvo| Ljudska prava| Mediji

Ne dirajte moju drugaricu

Boris Drenca RSS / 30.01.2018. u 13:51


Tamara je novinar. Dobar novinar. Tamara se bori da novinari mogu pošteno da rade svoj posao. I bori se za to da se zna ko taj posao radi pošteno, a ko se novinarom samo zove. Mislim, sam sebe tako naziva.

images?q=tbn:ANd9GcR8qhNg7vnPa0xZ6gEvFOITlgCtJoBrh0l8fZPl5y9e_930Aqaq 

Tamara u svojoj borbi koristi strašno oružje, ogledalo. I preti njime na sve strane. Oni koji se u to ogledalo pogledaju i prepoznajuse , ponašaju se kao italijanski fudbaler 5 minuta pred kraj utakmice na kojoj njegov tim vodi. Padaju kao pokošeni makar ih niko nije ni pogledao. I kukaju iz sveg glasa da je Tamara ugrozila njihov život i postojanje. I onda prave višeminutne bljuvotine i prikazuju ih stalno. Tamara je za njih državni neprijatelj, životougrožavač, pobunjenik, revolucionar, ....A na taj način ugrožavaju nju. Njen život, njenu slobodu.

Napad na Tamaru nije zbog onoga što im je pokazala u ogledalu, time se veoma ponose. Napadaju je zbog toga što radi svoj posao. Napadaju je zbog toga što se plaše da u svojem delovanju ne izgledaju dovoljno požrtvovano i da onaj koga se zaista plaše može pomisliti da nisu spremni na sve. Samo zbog toga napadaju Tamaru i preko nje ogledalo.

Tamara je novinar, dobar novinar. Tamara radi pošteno svoj posao.I bori se da i drugi novinari mogu pošteno da rade svoj posao.

Onima, koji bi želeli da ih zovu novinarima, a došli su do faze da sebe samo u potaji smeju tako da zovu, ne vredi apelovati na osećaj sramote. Ne bi radili ovo da ga imaju. Dovoljno je da prestanu. Isto tako nepotrebno je apelovati da promene profesiju, doći će već neki Čanak koji će ih amnestirati uz beli klavir dok otpevaš pesmicu My way.

Samo prestanite. Znate i sami koliko je ugrožavate , koliko trujete druge ljude. Otrov se može izliti a onda smo ga svi ugasili.

Onima koji su se uplašili ogledala koje je držala poručujem da se sete onih stihova o majmunu koji gleda u ogledalo. Al' je ružan, al' je dlakav, ne daj bože da sam takav.

P.S. Tamara Skrozza je moja drugarica. Drugare volim, ne dam i branim.

 

 



Komentari (65)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 14:06 30.01.2018

Neprozirni svet javnosti

Novinar je najveća opasnost po ovakvo društvo. A "novinari" su oni na kojima ovo društvo počiva.
grof_brankovich grof_brankovich 16:47 30.01.2018

Re: Neprozirni svet javnosti

Нису новинари најважнији у политици једне државе, већ су најважнији изабрани представници народа у Скупштини Србије. Ако изабрани представници нису слободни да представаљају народ који их је изабрао, јер су својом вољом подредили своју слободу и своје гласове интересима странака на власти, онда они сносе одговорност и треба их сменити. (Новинаре не бира народ нити их може сменити, они су професионалци који раде за медијске куће које они изаберу својом вољом.)

Кривци за ово стање лажне демократије су по мени првенствено: левичари Расим Љајић и Ивица Дачић јер су учесници узурпације демократије већ дуже време од чланова СНС; ту треба додати и друге личности попут Ане Брнабић, "представницу" једног дела ЛГБТ мањине, и лидере странке која представља мађарску мањину са одређених општина у Војводини. Али кривци су и они из опозиционих странака који прихватају да учествују у недемократском систему и боре се за власт унутар таквог система.

Дакле би се променило стање у Србији потребно је променити систем. Морамо почети из почетка стварањем нове скупштине. Народ, у скупштини, морају представљати изабрани представници општина или изборних јединица. Они ће представљати грађане својих изборних јединица, али пре тога народ се мора скупити пред својим скупштинама и изабрати нове представнике који ће оборити садашње представнике власти. Онда се морају организовати нови избори за Скупштину Србије.


Новинари које раде у једном изопаченом систему не могу очекивати да ће проћи добро. Сви новинари из јавних медија РТС и РТВ су плаћеници ненародног режима.

Сви свесни грађани би требали да почну са штрајковима испред својих општина и да траже промену система. Па нека остане на власти Вучић без своје Владе и нека онда нова Скупштина разматра његов положај.



Не вреди се жалити странцима, то је само-понижавање јер странци представљају интересе својих организација и земаља, нарочито економске интересе зарад којих су спремни да зажмуре пред корупцијом у Србији која потиче из њихових држава.

Са друге стране ако народ прихвата да живи у оваквом накарадном демократском систему онда сви свесни, а не само новинари, треба да објашњавају ситуацију људима док ови не достигну тај ниво свести. Али ако сви од политичара, новинара и других професионалаца прихватају да трпе овај систем онда то значи да већина ипак даје подршку овом систему и горе набројаним људима. Онда...
Boris Drenca Boris Drenca 17:15 30.01.2018

Re: Neprozirni svet javnosti

Razumem šta pokušavate da kažete. Nije da sam saglasan oko personalne odgovornosti imenovanih ali generalno imate pravo.

Pitanje koje niste postavili je šta raditi ako npr nevakcinisani organizam dobije zarazu. Da li mu dati vakcinu i nadati se najboljem tj da sistem napravi paralelni imuni sistem i sam se snađe ili lečenjem zaraze njenih akutnih simptoma (temperatura, osip, gušenje) i pokušati da se spasi čovek.

Možemo znači teoretisati do sudnjeg dana o naopako postavljenom sistemu ali ako ne zaštitimo ljude ti 'kvarni' će i napraviti navodno unapređen, popravljen sistem
loader loader 14:10 30.01.2018

Re: podrska Tamari

angie01




angie01 angie01 14:20 30.01.2018

Re: podrska Tamari

mr loader, Tamara je nasa drugarica, nekada je bila bloger ovog bloga, a sada je borac za istinu u svojoj profesiji i zbog toga je oznacena za odstrel, dokle ce hrabri, moralni pojedinici ostajati sami u svojoj borbi za normalnije drustvo za sve i tako ugrozavati samo sebe,...Hvala Borisu za ovaj tekst, sve se manje osvrcemo na ovakve stvari,...nisam ustao kada su dosli po....
Boris Drenca Boris Drenca 14:26 30.01.2018

Re: podrska Tamari

angie

Naivno sam se nadao u jednom trenutku da neže biti potrebe da ustajemo u odbranu bilo koga. Zbog toga što niko neće nikoga napadati. Tužna sutuacija me je dematovala. Loaderov i ovaj tekst pokazuju do koje granice smo došli
loader loader 14:32 30.01.2018

Re: podrska Tamari

angie01
..nisam ustao kada su dosli po....

Naravno.
Ali, na svakom koraku vidim ljude koji ne ustaju ni zbog najbezazlenijih defekata stvarnosti, već prave pakt sa situacijom, dajući joj sve veću snagu.
angie01 angie01 14:37 30.01.2018

Re: podrska Tamari

Naivno sam se nadao u jednom trenutku da neže biti potrebe da ustajemo u odbranu bilo koga.


a, nekako je ispalo da smo dopustili, da situacija bude upravo tako strasna, da se ljudi obelezavaju, jer svojim postenim radom, ili normalnim stavovima, ugrozavaju nepostene, ili one koji namecu retrogradonost kao osnovu u odnosima sa drugima.

pogledaj samo komentare odbrane za sramotni transparent na stadionu,...kao da nasa deca nece trpeti zbog sveta u kome se siledzijski grupisemo na nase i njihove, a po vrlo sumnjivom osnovu- istom onom, koji je razdajao plemena na pocetku istorije.
loader loader 14:57 30.01.2018

Re: podrska Tamari

..kao da nasa deca nece trpeti zbog sveta u kome se siledzijski grupisemo na nase i njihove, a po vrlo sumnjivom osnovu- istom onom, koji je razdajao plemena na pocetku istorije.

Ima i bliže: retorika s kraja 80-ih i dalje, tokom 90-ih, koja je hiljade klinaca poslala na front, a od svih njih mnogi su dobili sličice po banderama, ili su ostali bez dela tela, ili sa oštećenim mentalnim sklopom ...
Danas gotovo ista retorika i popriličan broj istih likova brani nas od hrvatskih zlodela, trljajući ruke od ubranih dnevnopolitičkih poena. I onda, recimo, sm je govorio javno samo o miru, sporazumima ... ali su njegovi satrapi na svakom koraku bljuvali otrov, mržnju ...
Danas isto, istijato :(
milisav68 milisav68 16:30 30.01.2018

Re: podrska Tamari

loader
Danas isto, istijato :(

Nije, gore je.

Danas je narod ubijen u pojam, a Vesić je gradski menadžer.
kosta.babic kosta.babic 14:29 30.01.2018

Ne dirajte moju drugaricu

Hvala ti na tekstu.Hvala ti na podršci slobodnom i slobodumnom novinarstvu.
Sve moje simpatije su na tvojoj i Tamarinoj strani.
Ljudi, borite se za sebe i nas ostale.Borite se za istinu ma kako ona za neke bila gorka.
JJ Beba JJ Beba 15:22 30.01.2018

podrška Tamari

smradovi jedni

prvi prilog TV PINK usledio samo dan nakon što je CRTA predstavila analizu izveštavanja medija u periodu pre početka zvanične kampanje za beogradske izbore a koja je pokazala da postoji nejednaka medijska zastupljenost političkih aktera i da je prisutna tzv. „funkcionerska kampanja“.

Pokusaj TV PINK da diskredituje CRTA posmatracku misiju 24. januar 2018. godine



puna podrška Tamari

ajmo blogeri, ona je jedna od nas
cassiopeia cassiopeia 16:11 30.01.2018

Re: podrška Tamari

prvi prilog TV PINK usledio samo dan nakon što je CRTA predstavila analizu izveštavanja medija u periodu pre početka zvanične kampanje za beogradske izbore a koja je pokazala da postoji nejednaka medijska zastupljenost političkih aktera i da je prisutna tzv. „funkcionerska kampanja“.


Čoveče, pojma nemam šta se dešava. Jadni ovi na pinku, jbt, razboleće se od zlobe i žuči koju prosipaju.

Šta uraditi u ovakvoj situaciji, a da ima efekta?

Podrška Tamari što je glas svih onih koji postavljaju pitanja i razobličavaju ovo u čemu živimo.

Šta konkretno uraditi da se stvari menjaju? Plašim se da naša podrška pisanjem neće ništa doneti, osim saznanja Tamari da nije sama.
Boris Drenca Boris Drenca 16:26 30.01.2018

Re: podrška Tamari

Šta konkretno uraditi da se stvari menjaju? Plašim se da naša podrška pisanjem neće ništa doneti, osim saznanja Tamari da nije sama.


Za početak to. I širenjem priče o besmislenim idiotlucima poput ovakvih napada.
Negde se mora početi. Negde se mora zaustaviti ovakav besmisao
JJ Beba JJ Beba 17:27 30.01.2018

Re: podrška Tamari

Šta konkretno uraditi da se stvari menjaju? Plašim se da naša podrška pisanjem neće ništa doneti, osim saznanja Tamari da nije sama.

prijava REMu
Bili Piton Bili Piton 19:23 30.01.2018

Re: podrška Tamari

JJ Beba


prvi prilog TV PINK


Videh ovo juče - prejadno. Naročito s ovom tendencioznom montažom na kraju

Ljudi, taj Pink i taj Informer i ta Hepi televizija i ostala bratija, pa to je destilisani otrov.
I ako se nešto krupno i značajno ne desi, poubijaće nas kao pacove.
c_h.arlie c_h.arlie 19:50 30.01.2018

Re: podrška Tamari

Bili Piton
JJ Beba


prvi prilog TV PINK


Videh ovo juče - prejadno. Naročito s ovom tendencioznom montažom na kraju

Ljudi, taj Pink i taj Informer i ta Hepi televizija i ostala bratija, pa to je destilisani otrov.
I ako se nešto krupno i značajno ne desi, poubijaće nas kao pacove.

E, pa ja ta đubra ne mogu da gledam ni da prenose NBA utakmice sve sa Majkl Džordanom.
Gamad i đubrad - jebo ih onaj ko ih je dve hiljadite amnestirao.
Boris Drenca Boris Drenca 20:12 30.01.2018

Re: podrška Tamari

..bo ih onaj ko ih je dve hiljadite amnestirao


nije jejedini ali je bio najeksponiranij onaj pomenut u tekstu


Isto tako nepotrebno je apelovati da promene profesiju, doći će već neki Čanak koji će ih amnestirati uz beli klavir dok otpevaš pesmicu My way.
grof_brankovich grof_brankovich 21:34 30.01.2018

Re: podrška Tamari

Šta konkretno uraditi da se stvari menjaju?


Спровести револуцију.

Изабрати нову скупшитну и променити политички систем тако да странке буду замењене појединцима.

Унутар скупштине ће се створити онда интересне групе зависно од проблема који треба решити. Тако ће се створити нове страначке групације "природним" процесом. Демократија би се вратила на грасрутс ниво што значи на ниво корена.

Враћање на почетак је можда једини начин да се ослободимо страначко-корпоративне олигархије која влада манипулацијом система и људи у Србији.

Нема никакве сврхе одржавати од народног новца систем и странке које су створене у накарадним условима конфликта и рата 90тих година.

Што је најважније, аболирањем странака ослободио би се судски систем и постао би суверен унутар наше државе.

Такође би медији постали слободни од страначког утицаја.

Ово је једини начин да дође до промена. Све остало би било шмирање и мрцварење.
freehand freehand 22:26 30.01.2018

Re: podrška Tamari

E, pa ja ta đubra ne mogu da gledam ni da prenose NBA utakmice sve sa Majkl Džordanom.
Gamad i đubrad - jebo ih onaj ko ih je dve hiljadite amnestirao.

Koštunica?!
Čarli, nemoj tako, ništa ishitreno pa posle kajanje.
Samo staloženo i mirno.
c_h.arlie c_h.arlie 09:24 31.01.2018

Re: podrška Tamari

freehand
E, pa ja ta đubra ne mogu da gledam ni da prenose NBA utakmice sve sa Majkl Džordanom.
Gamad i đubrad - jebo ih onaj ko ih je dve hiljadite amnestirao.

Koštunica?!
Čarli, nemoj tako, ništa ishitreno pa posle kajanje.
Samo staloženo i mirno.

Koštunica amnestirao Pink !?
Da li ti koristiš opojna sredstva ?!
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:58 01.02.2018

Re: podrška Tamari

c_h.arlie
freehand
E, pa ja ta đubra ne mogu da gledam ni da prenose NBA utakmice sve sa Majkl Džordanom.
Gamad i đubrad - jebo ih onaj ko ih je dve hiljadite amnestirao.

Koštunica?!
Čarli, nemoj tako, ništa ishitreno pa posle kajanje.
Samo staloženo i mirno.

Koštunica amnestirao Pink !?
Da li ti koristiš opojna sredstva ?!


Bogami, čarli, i ja sam pomislio da ti je žena sipala nešto u sarmicu...
mikele9 mikele9 02:47 03.02.2018

Re: podrška Tamari

poubijaće nas kao pacove.

To već rade više od 25 godina, nigde im se ne žuri, imaju vremena da nas postepeno satru. Ljudi od integriteta je ostalo u tragovima, štono bi rekli hemičari. Njihov karavan prolazi zatirući sve pred sobom a tek poneki pas zalaje.
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:38 30.01.2018

Pordrška Tamari, Draganu, Slaviši...

Fašizam je pred vratima!
Samo što nam nije polupao prozore!!!
Boris Drenca Boris Drenca 20:13 30.01.2018

Re: Pordrška Tamari, Draganu, Slaviši...

Pred vratima , samo se pitam sa koje strane...i da li će stakla leteti ka spolja ili ka unutra
grof_brankovich grof_brankovich 21:53 30.01.2018

Re: Pordrška Tamari, Draganu, Slaviši...

Fašizam je pred vratima!


Политичке квалификације одвлаче пажњу од суштине и збуњују, а и плаше. Било би добро не призивати авете из далеке прошлости ни речима ни делом. Треба променити речник. Говоримо само о стварним потребама грађана на сваком нивоу. Загађеност, сиромаштво, криминал, незапосленост, преваре ... слобода избора.

Вратимо се на почетак демократије демократском револуцијом.
Boris Drenca Boris Drenca 10:53 31.01.2018

Re: Pordrška Tamari, Draganu, Slaviši...

revoluciji je bilo vreme pre 18 godina.Sada gasimo požare
looping looping 06:31 31.01.2018

1

Znači, Vučić pobeđuje na izborima zato što vara? A ova novinarka ga je razotkrila?
Svaka čast.

Boris Drenca Boris Drenca 10:57 31.01.2018

Re: 1

Vučić pobeđuje , bar je do sada pobeđivao, zbog toga što je imao najviše glasova na izborima.
A medijski ljigavci napadaju novinarku. Prete i ugrožavaju je zbog toga što je rekla, predstavljajući rezultate istraživanja, da oni podržavaju tog Vučića a pljuju druge na političkoj sceni. Ništa čime se ti isti inače hvale.
Piše to gore u tekstu.
looping looping 11:47 31.01.2018

Re: 1

A medijski ljigavci napadaju novinarku. Prete i ugrožavaju je zbog toga što je rekla, predstavljajući rezultate istraživanja, da oni podržavaju tog Vučića a pljuju druge na političkoj sceni. Ništa čime se ti isti inače hvale.

Pa dobro, to je rat. Ona je pljuvala sve te novinare i ranije, sada oni uzvraćaju udarac, dobrim delom i da bi se ulizali vlastima.
Trebalo je da se spremi za rat.
freehand freehand 11:51 31.01.2018

Re: 1

looping
A medijski ljigavci napadaju novinarku. Prete i ugrožavaju je zbog toga što je rekla, predstavljajući rezultate istraživanja, da oni podržavaju tog Vučića a pljuju druge na političkoj sceni. Ništa čime se ti isti inače hvale.

Pa dobro, to je rat. Ona je pljuvala sve te novinare i ranije, sada oni uzvraćaju udarac, dobrim delom i da bi se ulizali vlastima.
Trebalo je da se spremi za rat.

"Rat", to je taj standardni naprednjački fašistički majndset. Koji političku borbu smatra ratom a političke neistomišljenike neprijateljima.
Utoliko je normalno dagovna od Vučićevića i sličnih nitkova zove "novinarima".
Bili Piton Bili Piton 11:59 31.01.2018

Re: 1

looping

Trebalo je da se spremi za rat.



Ne čini ti se da je odnos snaga u toj igrici bez ikakvih ljudskih pravila maaaaalo, majušno - neravnopravan?
looping looping 12:06 31.01.2018

Re: 1

Bili Piton
looping

Trebalo je da se spremi za rat.



Ne čini ti se da je odnos snaga u toj igrici bez ikakvih ljudskih pravila maaaaalo, majušno - neravnopravan?

Čini mi se.
Zato i rekoh da je trebalo da se spremi za rat.
looping looping 12:08 31.01.2018

Re: 1

"Rat", to je taj standardni naprednjački fašistički majndset. Koji političku borbu smatra ratom a političke neistomišljenike neprijateljima.

Jadan ti od silnih fašista. Preplaviše te.
freehand freehand 12:13 31.01.2018

Re: 1

looping
"Rat", to je taj standardni naprednjački fašistički majndset. Koji političku borbu smatra ratom a političke neistomišljenike neprijateljima.

Jadan ti od silnih fašista. Preplaviše te.

Nisu mene preplavili, niti će dok mogu da mrdam. A veruj mi da sam spreman da se branim od svakog fizičkog napada.
Ali fašizam je u glavi, Lupinže. I tvojoj, po ovome što ovde pokazuješ slepo i bespogovorno sledeći Vođu, politiku zovući ratom.
looping looping 12:24 31.01.2018

Re: 1

Ali fašizam je u glavi, Lupinže. I tvojoj, po ovome što ovde pokazuješ slepo i bespogovorno sledeći Vođu, politiku zovući ratom.

Ne ratujem ja. Niti sledim nekog. Ja sam samo posmatrač.
Ratuju vlast i opozicija.
Ustvari, opozicija napada a vlast se igra sa njima. Ali onako žustro se igra.

predatortz predatortz 12:30 31.01.2018

Re: 1

looping
Ali fašizam je u glavi, Lupinže. I tvojoj, po ovome što ovde pokazuješ slepo i bespogovorno sledeći Vođu, politiku zovući ratom.

Ne ratujem ja. Niti sledim nekog. Ja sam samo posmatrač.
Ratuju vlast i opozicija.
Ustvari, opozicija napada a vlast se igra sa njima. Ali onako žustro se igra.



Grešiš! Debelo grešiš. Vlast se igra sa nama svima. Unižava nam dostojanstvo na svakom koraku. Mi živimo u diktaturi većoj nego za vreme Tita, ili za vreme Miloševića. Vlast ljudima sudi preko Pinka, a kazneni odredi okupljeni oko raznih navijačkih grupa samo čekaju na mig pa da "izvrše sankciju". Za sve se pita jedan čovek, a ko ne misli kao on predstavlja se kao mrzitelj države, naroda. Povraća mi se od toliko patetike! Ne mogu ni da se sprdam sa njom. Nije za sprdnju. Ne zbog toga što se plašim, nego što bih se sprdao, ne sa čovekom, nego sa dijagnozom. Dijagnoze, bilo čije, nisu za podsmeh. No, čak i za vozački ti traže da ih nemaš...

Boris Drenca Boris Drenca 13:11 31.01.2018

Re: 1

Lupinže, jasno je meni da vam je namera da obesmislite svaku raspravu na ovu temu svodeći problem na neke političke sukobe. Pošto verujem da je vaš komentar samo produkt onoga što ste u stanju da shvatite i da nemate zlu neru, pokušaću da Vam ponovim ono što je nekoliko ljudi već pokušalo , dobronamerno, da Vam objasnim.

Medijski ljigavci (inače ljudi koji su spremni na sve samo da bi se umilili onome ko je na vlasti, potvrđeno u prošlosti) za metu svog baljezganja uzeli su ženu koja bi samo da radi svoj posao pošteno i koja smatra da i drugima to treba dozvoliti. Ta ista žena je objavila istraživanje po kome se vidi da određene (skoro sve) medijske kuće favorizuju vladajuće partije. Svojim baljezganjem (imate u jednom komentaru primer) ugrožavaju život mojoj drugarici.

Ako sam pogrešno razumeo, pa Vi sasvim shvatate o čemu se radi i zlonamerno pokušavate da obesmislite raspravu na temu pokrenutu u tekstu, izvinjavam se. Nastavite da gutate i prosipate svoju zlobu. Nemojte se samo kasnije kada zloba proguta sve pokušavati da se izvinjavate i posipate pepelom. Takvi nisu potrebni nikome. Ni onima u ime kojih medijski ljugavci nastupaju.
looping looping 15:13 31.01.2018

Re: 1

Lupinže, jasno je meni da vam je namera da obesmislite svaku raspravu na ovu temu svodeći problem na neke političke sukobe. Pošto verujem da je vaš komentar samo produkt onoga što ste u stanju da shvatite i da nemate zlu neru, pokušaću da Vam ponovim ono što je nekoliko ljudi već pokušalo , dobronamerno, da Vam objasnim.

Ništa zlonamerno nisam mislio.
Medijski ljigavci (inače ljudi koji su spremni na sve samo da bi se umilili onome ko je na vlasti, potvrđeno u prošlosti) za metu svog baljezganja uzeli su ženu koja bi samo da radi svoj posao pošteno i koja smatra da i drugima to treba dozvoliti. Ta ista žena je objavila istraživanje po kome se vidi da određene (skoro sve) medijske kuće favorizuju vladajuće partije. Svojim baljezganjem (imate u jednom komentaru primer) ugrožavaju život mojoj drugarici.

Ta žena se zakačila sa vladajućom partijom, kritikuje novinare itd. Sve je to OK i demokratski ali ne treba da bude čudno da se oni organizuju protiv nje. Osim ako neko nije mislio da će izostati svaka reakcija na njene prozivke.
Kada se boriš protiv nečega uvek treba da znaš šta te čeka.
freehand freehand 15:19 31.01.2018

Re: 1

Ta žena se zakačila sa vladajućom partijom, kritikuje novinare itd. Sve je to OK i demokratski ali ne treba da bude čudno da se oni organizuju protiv nje. Osim ako neko nije mislio da će izostati svaka reakcija na njene prozivke.
Kada se boriš protiv nečega uvek treba da znaš šta te čeka.

To nije "ta žena" već novinarka Tamara Skrozza.
Novinarka Tamara Skrozza nije se "zakačila sa vladajućom partijom" već je pisala o istraživanju sa egzaktnim rezultatima o medijskom praćenju političke scene.
I u pravu si u poslednjem: kad govoriš o kriminalnoj fašističkoj bandi koja u Srbiji ima apsolutnu vlast treba da znaš šta te čeka. Tamara Skrozza jedna je od retkih osoba koje su na to spremne i unatoč tome što "znaju šta ih čeka" rade svoj posao onako kako treba.
Boris Drenca Boris Drenca 17:46 31.01.2018

Re: 1

Ta žena se zakačila sa vladajućom partijom, kritikuje novinare itd. Sve je to OK i demokratski ali ne treba da bude čudno da se oni organizuju protiv nje. Osim ako neko nije mislio da će izostati svaka reakcija na njene prozivke.
Kada se boriš protiv nečega uvek treba da znaš šta te čeka.


U redu je. Shvatio sam, zlonameran i bezobrazan
JJ Beba JJ Beba 17:52 31.01.2018

Re: 1

Ta žena

ta žena ima ime i prezime. Zašto je uporno nazivaš zbirnom imenicom, depersonalizivano, kao da nije osoba, kao da je stvar? stolica npr
to je mizogino, bezobrazno i uvredljivo
Bili Piton Bili Piton 20:14 31.01.2018

Re: 1

ali efektno.

angie01 angie01 20:38 31.01.2018

Re: 1

ta žena ima ime i prezime. Zašto je uporno nazivaš zbirnom imenicom, depersonalizivano, kao da nije osoba, kao da je stvar? stolica npr
to je mizogino, bezobrazno i uvredljivo


pri tome, je sebe dovela u opasnost i u situaciju da je ovako javno razvlace i ukazuju na nju montiranim prilozima, sto je sramotno, jer je svoj posao radila posteno, boreci se za bolje uslove zivota za sve,...pa je zasluzila time barem postovanje, ako vec ne i podrsku.
c_h.arlie c_h.arlie 22:30 31.01.2018

Re: 1

JJ Beba
Ta žena

ta žena ima ime i prezime. Zašto je uporno nazivaš zbirnom imenicom, depersonalizivano, kao da nije osoba, kao da je stvar? stolica npr
to je mizogino, bezobrazno i uvredljivo

Pa to je makar jasno !
Kao i svaki bot, precizno sledi partijske instrukcije.
Mislim, bota upozoravati na posledice impersonalizacije, potom dehumanizacije ... i sve ostalo po redu, je jalova rabota.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:46 31.01.2018

Re: 1

Pa to je makar jasno !
Kao i svaki bot, precizno sledi partijske instrukcije.


Liči, a i najlakše je tako objasniti.

A šta ako nije tako, ako čovek stvarno ne vidi nikakav probkem u tome, i ako stvarno misli "pa šta, ona udarila na njih, trebala je da se spremi za rat, sve je to normalno"

Mislim bot je bot, profesionalac, kad nestane kinte, sendviča, posla u perspektivi, čega već, prestaje da botuje, ali je veliki problem sa onima koji tako zaista poimaju svet, politiku, novinarstvo..
Posebno ako ih je mnogo.
narcis narcis 01:23 01.02.2018

Re: 1

A šta ako nije tako, ako čovek stvarno ne vidi nikakav probkem u tome, i ako stvarno misli "pa šta, ona udarila na njih, trebala je da se spremi za rat, sve je to normalno"

pa onda je idiot
looping looping 07:29 01.02.2018

Re: 1

Boris Drenca
Ta žena se zakačila sa vladajućom partijom, kritikuje novinare itd. Sve je to OK i demokratski ali ne treba da bude čudno da se oni organizuju protiv nje. Osim ako neko nije mislio da će izostati svaka reakcija na njene prozivke.
Kada se boriš protiv nečega uvek treba da znaš šta te čeka.


U redu je. Shvatio sam, zlonameran i bezobrazan

ta žena ima ime i prezime. Zašto je uporno nazivaš zbirnom imenicom, depersonalizivano, kao da nije osoba, kao da je stvar? stolica npr
to je mizogino, bezobrazno i uvredljivo

Kao i svaki bot, precizno sledi partijske instrukcije.
Mislim, bota upozoravati na posledice impersonalizacije, potom dehumanizacije ... i sve ostalo po redu, je jalova rabota.

Mislim bot je bot, profesionalac, kad nestane kinte, sendviča, posla u perspektivi, čega već, prestaje da botuje, ali je veliki problem sa onima koji tako zaista poimaju svet, politiku, novinarstvo..

pa onda je idiot

Eto, sad znam kako se Tamara Skrozza oseća kad navale na nju.
S tim što ja ovde nemam identitet, hvala bogu.

Naravno, ja nisam navalio na nju već ekipa kojoj se ona zamerila. I tako stvari funkcionišu u Srbiji od vajkada.
Jači pobeđuje, na blogu, u medijima, u politici, na ulici...
I posle mi freehand kaže da sam fašista. Pa nisam ja uspostavio taj sistem. Kao što rekoh ja sam samo posmatrač.

Stvari su jednostavne.
Ako hoćeš da završiš nešto u Srbiji, skupi ekipu. Ako ne možeš, ćuti i ne kači se. Ako ti se sve to ne sviđa beži iz Srbije (eto, ja pobegoh).

PS.
Iskreno rečeno, meni se ova trenutna vlast u Srbiji najviše sviđa zato što nervira one prethodne. Jer za vreme prethodnih sam zapalio iz Srbije. Dok god njih nerviraju, meni ne treba nikakav sendvič.

PPS.
Izvinjavam se što sam rekao "ta žena", nisam ništa loše mislio. Jednostavno, tako se izražavam kad nekog ne znam: ta žena, taj čovek...
looping looping 07:33 01.02.2018

Re: 1

Grešiš! Debelo grešiš. Vlast se igra sa nama svima. Unižava nam dostojanstvo na svakom koraku. Mi živimo u diktaturi većoj nego za vreme Tita, ili za vreme Miloševića. Vlast ljudima sudi preko Pinka, a kazneni odredi okupljeni oko raznih navijačkih grupa samo čekaju na mig pa da "izvrše sankciju". Za sve se pita jedan čovek, a ko ne misli kao on predstavlja se kao mrzitelj države, naroda. Povraća mi se od toliko patetike!

I pitanje za milion dolara: A koga bi ti?

Neku drugu vlast? Bilo koju? Samo da ovi siđu?

U vreme Tita, Miloševića... bilo je drugih opcija. Sada definitivno nema.
looping looping 08:48 01.02.2018

Re: 1

Novinarka Tamara Skrozza nije se "zakačila sa vladajućom partijom" već je pisala o istraživanju sa egzaktnim rezultatima o medijskom praćenju političke scene.

Nemoj da pričaš bajke o egzaktnim rezultatima. Bar ne meni.
Ona pljuje vlast odavno, i novinare koji hvale vlast.
I neka pljuje, i treba da pljuje ali valjda je svesna da će neko i nju da pljuje.
maksa83 maksa83 08:50 01.02.2018

Re: 1

Ona pljuje vlast odavno, i novinare koji hvale vlast.

Ukratko - mrzi Srbiju i svoj narod.
looping looping 09:09 01.02.2018

Re: 1

maksa83
Ona pljuje vlast odavno, i novinare koji hvale vlast.

Ukratko - mrzi Srbiju i svoj narod.

Ne. Voli Srbiju i svoj narod i hoće da menja vlast.
milisav68 milisav68 09:42 01.02.2018

Re: 1

maksa83
Ona pljuje vlast odavno, i novinare koji hvale vlast.

Ukratko - mrzi Srbiju i svoj narod.

A zalaže se za ljudska prava i mir u svetu.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:33 01.02.2018

Re: 1

Ona pljuje vlast odavno, i novinare koji hvale vlast.
I neka pljuje, i treba da pljuje ali valjda je svesna da će neko i nju da pljuje.


A kapiraš li da ona i njena sudbina nisu najveći problem u Srbiji?
Problem je stanje, njena trenutna situacija samo pokazuje to stanje, i problem je što ti kažeš da je to normano.
Kažeš, pljuje ona, pljuju nju, to je to, super, tako treba.
Ali ne treba tako, to je osnovna stvar.

Sama Tamara će verovatno već nekako rešiti svoj problem, ali stanje koje njen slučaj opisuje ostaje i kad ona ode odavde, promeni profesiju, prestane da pljuje, šta god da uradi.

I veliš, normalno je?

Jer za vreme prethodnih sam zapalio iz Srbije.

Tako se slučajno nemastilo, a da si zbog njih otišao je veoma malo verovatno.
Oni koji odu zbog neke vlasti su politički emigranti, imaš li taj status?
gedza.73 gedza.73 18:37 01.02.2018

Re: 1

hoochie coochie man
Mislim bot je bot, profesionalac, kad nestane kinte, sendviča, posla u perspektivi, čega već...

Palačinki na Stradunu?

Kako ide ona o sužnjima i slobodi?

looping looping 06:18 03.02.2018

Re: 1

Ona pljuje vlast odavno, i novinare koji hvale vlast.
I neka pljuje, i treba da pljuje ali valjda je svesna da će neko i nju da pljuje.


A kapiraš li da ona i njena sudbina nisu najveći problem u Srbiji?
Problem je stanje, njena trenutna situacija samo pokazuje to stanje, i problem je što ti kažeš da je to normano.
Kažeš, pljuje ona, pljuju nju, to je to, super, tako treba.
Ali ne treba tako, to je osnovna stvar.

Sama Tamara će verovatno već nekako rešiti svoj problem, ali stanje koje njen slučaj opisuje ostaje i kad ona ode odavde, promeni profesiju, prestane da pljuje, šta god da uradi.

I veliš, normalno je?

Nije normalno. Odavno nije normalno. Pre SNS-a.
A sumnjam da će ona nešto da reši.

Jer za vreme prethodnih sam zapalio iz Srbije.

Tako se slučajno nemastilo, a da si zbog njih otišao je veoma malo verovatno.
Oni koji odu zbog neke vlasti su politički emigranti, imaš li taj status?

Meni nije slučajno i vrlo je verovatno.
Nemam status političkog emigranta.
tasadebeli tasadebeli 01:38 04.02.2018

Re: 1

JJ Beba
Ta žena

ta žena ima ime i prezime. Zašto je uporno nazivaš zbirnom imenicom, depersonalizivano, kao da nije osoba, kao da je stvar? stolica npr
to je mizogino, bezobrazno i uvredljivo



Жена није збирна именица, него заједничка. И то у једнини.

Као што нам је свима и друштво заједничка именица. У једнини јер је то друштво једно једино које имамо у Србији.

Мада се многи мушкарци често фолирају у јавности како су махери да збирају жене на неизбројиву гомилу, то једноставно није тачно.

Већина мушкараца има само ону једну једину праву у свом животу.

(Она мањина мушкараца која није таква, то су оне барабе за којима све жене кришом уздишу.)

И још нешто! (Ако су нам жене већ заједничке к'о у бољшевичкој Русији...)

Мушкарци, водите рачуна када се хвалишете у јавности својим успесима на љубавном пољу да би вас пратио добар глас, имајте на уму:

Да би сви мушкарци могли варати своје жене, онда у томе морају учествовати и све жене, зар не?



bene_geserit bene_geserit 08:37 01.02.2018

fasizam u svetu vs. u Srbiji

Poredak koji danas vlada u razvijenom delu sveta (u najmocnijim drzavama) ima prakticno sve elemente fasizma.
Vladaju korporacije zajedno sa korumpiranim politicarima. Poznata je Musolinijeva izjava da je bolje ime za sistem u tadasnjoj Italiji "korporatizam" umesto fasizma. Danasni crony kapitalizam sa globalnim korporacijama cesto mocnijim od pojedinih drzava ima tu globalnu varijantu vise izrazenu od vremena Musolinija - sve ostalo je jako slicno.

Sloboda govora je pod udarom u takvom sistemu po prirodi stvari. U Americi je prvi amandman Ustava koji garantuje slobodu govora konstatno pod napadom. Socijalni mediji uvode razne mehanizme za kontrolu slobodnog govora. U Evropi se uvode zakoni u raznim zemljama o "govoru mrznje". O cemu se tu radi najbolje je pogledati primer Spanije gde se Zakon o govoru mrznje koristi protiv zagovaraca nezavisnosti Katalonije i protiv onih koji "vredjaju" policiju na Facebook-u.
Pod izgovorom zastite ugrozenih grupa uvodi se zakon cija je primarna svrha kontrola onoga sto ljudi misle i govore od strane drzave koja brani interese globalnih korporacija a ne naroda koji ih je izabrao.

Novinarska profesija je kurvanjska. Ne postoji nesto sto se zove nezavisni novinar, uvek se zna za koga radi i sta sme a sta ne sme da se pise/kaze u mediju u kome radi. Cak i bavljenje kulturom, sportom - oblastima koje nisu direkto vezane za politiku nije bezbedno podrucje (npr. protesti dok se svira himna na utrakmicama americkog fudbala, color-affirmative casting na pozorisnim predstavama, ...), sve se politizuje ovih dana.
Koje god novine da covek otvori, dobar deo su "opinion" clanci. A i ostatak koji nije u Opinion sekciji kao da jeste.
Kada medij promeni vlasnika preko noci promeni ideologiju ako je potrebno i cesto isti novinari nastave da pisu. Npr. kada je Karlos Slim kupio kontrolni udeo u NYTimes-u, preko noci su promenili clanke o ilegalnoj imigraciji i od medija gde se zagovara stroga kontrola imigracije i postovanje zakona su postali ovakvi kao danas (cak ne menjajuci novinarsku ekipu).

Srbija je vec neko vreme banana republika i zemlja sa ogranicenim suverenitetom.
Na vlast se postavljaju oni koji ce da ispunjavaju sta im se naredi. Vucic to odlicno radi, bolje nego iko pre njega, tako da nece biti skoro skinut sa vlasti.
Pri tome one koji postavljaju valst u Srbiji situacija u zemlji ne zanima previse (tj. Vucicu daju odresene ruke).
Posto je po prirodi i mentalnom sklopu diktator, Vucic je prigrabio medije cvrstom rukom. Ne da je to posebno pametno, neki odusak mora da postoji, a to sto ljudi pisu ili se na medijima prikaze u principu slabo koga zanima.

Obracun Vucica sa onima koji se usudjuju da dignu glas nije nista drugo vec odraz onoga sto se desava u svetu, istina primitivniji, primeren tome koliko je prosecan srbin zainteresovan za i svestan svojih prava.
Na zalost ovde treba ocekivati da stvari krenu na gore, jer idu na gore u celom svetu.
Hansel Hansel 18:23 01.02.2018

Помешана осећања

Неко помену фашизам... сетих се оне о ћутању у једном, другом... случају... и када је дошао ред на нас нема ко да каже (а ни да ћути).

Некада је, ваљда, ипак боље оћутати. Што је тешко, када (бар неке ствари) добро памтите и када мислите да нешто не може да буде добро под "једнима" а лоше под "другима". Или је увек лоше или је увек добро.

Боли резултат тих 18(+9) година, који се, бар мени, најупечатљивије рефлектује као један парадокс коме сам, ето, сасвим конкретно сведок бар тих 20 последњих година.

Један новинар је био критичан пре 2000. и после. До једног тренутка, када је готово постао лик из својих чујних карикатура. Одолевао, али... дошли су други тренуци у животу (не браним нити нападам, само констатујем)... Они, на чијој је страни, али просто ситуационо био (као и многи од нас) пре 2000, нису га довољно волели, очигледно, за њега није било трајног места ни у једној редакцији, и нова власт је тражила полтроне, а ко може бити бољи полтрон од оних који су се већ доказали у тој дисциплини? Он је одбијао. Док није морао(?) да напослетку то постане. Макар можда имао у глави неку своју мантру којом се "чисти"... он ипак ради то што ради.

Други новинар* је такође био сјајан. Али, прилично на линији новог таласа. "Јао, види шта ови раде!" -- Па, то је нормално! "Али..." -- "Све је то нормално".
"Нормално" је било и бити одушевљен једним од "архинепријатеља" јер га је он изабрао да пише о њему за плаћени додатак новина у којима је радио (а и данас се води на платном списку истих, само без редовних уплата доприноса, узгред речено). Архинепријатељу је било потребно да се опере, да се нашминка за нови пословни циклус... Да, заслепило новинара бар још неколико пута (тек сам успутно понешто сазнавао, нисам ни покушавао да пратим детаљно дешавања с ликом и делом, било ми је подоста јасно из личне комуникације у прво време), било је ту још неких наруџбеница ("тезги" ), неспојивих с новинарским кодексом (по мом мишљењу) а онда је ваљда дошао тренутак отрежњења или само делимичног (јер сада није нормално оно што је било "нормално" ), па су данас двојица поменутих новинара, потекли у истој редакцији, на супротним странама.

О овом другом сам једном приликом разговарао с некадашњим заједничким колегама. Заступали су тезу да је суштина у плаћеништву, без обзира што су сада то неке праве ствари. Рекао сам да не мислим да је то истина без остатка, да јесте компликовано када нешто стварно мислиш (или себе обманеш да баш тако мислиш), а притом си за то плаћен. Где је тачка после које не знаш да ли нешто мислиш зато што си плаћен да то мислиш или си плаћен зато што то мислиш, и где је тачка после које се уопште и не питаш?

...

Извините (и) због овог монолога.
Пишући о другом новинару, схватио сам да их има подоста који би прилично одговарали датом опису. Има их, ваљда на још већу жалост, и међу онима који би стали у "први тип".
freehand freehand 19:23 01.02.2018

Re: Помешана осећања

Извините (и) због овог монолога.
Пишући о другом новинару, схватио сам да их има подоста који би прилично одговарали датом опису. Има их, ваљда на још већу жалост, и међу онима који би стали у "први тип".

Novković ćirilicom
Hansel Hansel 19:55 01.02.2018

Re: Помешана осећања



Срећом, ретко се појављујем.
freehand freehand 19:57 01.02.2018

Re: Помешана осећања

Hansel


Срећом, ретко се појављујем.

Al pajz kad te ništa nsiam razumeo. Ni o prvom ni o drugom.


Boris Drenca Boris Drenca 21:55 01.02.2018

Re: Помешана осећања

Ako sam dobro razumeo pokušali ste da opišete, na žalost, uobičajenu pojavu u novinarskom svetu.

To je ono što sam i ja gledao za ovih 26 godina. Ljudi koji su se borili devedesetih, ako su smatrali da je drugarstvo sa političarima poželjno, postali su urednici. Onda su novinare koji su se borili a nisu nalazili zabavu u druženju sa političarima sklanjali uz objašnjenja 'nemoj to su naši' a gurali one koji su propagandno podržavali prethodne. Oni su znali šta da rade i sa 'našima'.

Od tih što su štitili 'naše' sada imamo jednu ekipu koja zastupa iste'naše' sada opoziciju i one koji podržavaju 'naše' , tačnije nekada smenjenu vlast a sada bivšu opoziciju. Svi oni se i dalje lepo druže i međusobno i sa 'našima' sa obe strane.

Naši je zamenica za razne kombinacije slova (i po nekog broja) mrzi me da ih imenujem
Hansel Hansel 13:57 02.02.2018

Re: Помешана осећања

Управо то и тако. Поздрав!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana