Hobi| Putovanja| Sport| Zabava| Život

Kako sam zeznuo pandure

ulicni-muzicar RSS / 04.02.2018. u 00:06
Vozim ja juče bajs gradom, jednim velikim bulevarom, koji kasnije prerasta u auto-put (sa druge strane posmatrano, auto-put ulazi u grad i postaje ulica, bulevar). I, na 50 m pre uključenja puta iz pravca autobuske stanice, zastaje policijski auto (koji je, znači, išao iz pravca stanice i uključivao se na put kojim sam ja išao) i pandur vozač daje mi rukom znak da stanem. Ja, približavajući im se, usporim, da bih video da li sam to dobro skontao (što bi me zaustavljali, jel' te...), a on mi ponovo dade znak rukom.

I stadoh ja 2-3 metra ispred njih, a pandur mi reče da sačekam trenutak, pošto je hteo da se najpre uključi na put, a išla su vozila iz smera odakle sam i ja dolazio. Pa mi je, posle 5-6 sekundi, ponovio da sačekam još malo i posle krenuo autom napred i uključio se na taj bulevar/auto-put.

U tom trenutku, ja samo skrenem desno, tamo odakle su oni došli (bila je i nizbrdica), znači u kontra smer i... ćao, đaci. :D

Oni su, u trenutku kad su shvatili da sam im utekao, uključili onu njihovu drljavu sirenu na 2-3 sekunde, ali ja nisam smeo da se okrećem da proveravam da li me jure, da ne bih pao, jer sam vozio 120 na sat... :D (imam retrovizor, ali uključenje nije prav put, već krivina)

"A zašto si bežao?" - pitao bi me možda neko.

Pa, pretpostavljam da bi mi kenjali nešto u fazonu kako tu ne sme da se vozi, kako treba da se isključim, ovo-ono... Pa bi videli da sam stranac, pa mi mi tražili pasoš, pa gde živiš, pa s kim živiš, drž-ne daj... A ja nisam imao vremena za ćaskanje, izleteo sam na brzaka da izvozim 50-60 km (ako me kiša ne prekine), jer je trebalo posle da požurim da se istuširam, pa da idem u školu po ćerkicu.

A i nerviraju me panduri, iskren da budem. Em treba da se plašim da me ne zaustave kad vozim auto (vozim još [već 13 godina :) ] sa srpskom međunarodnom dozvolom), em treba da strepim me ne zezaju kad radim (ulični muzičar sam od 1989.), em sad treba da me zajebavaju i kad uživam na biciklu. E pa, neće da može, što bi rek'o Šojić...

A ta ideja da ih odj.... sinula mi je u tih nekoliko sekundi dok sam ih čekao da se uključe na put. Poznajem odlično taj kraj. Sve i da su se okrenuli i počeli da me jure (a morali bi da voze u kontra smeru, rizikujući da se sudare sa nekim), uleteli bi u gužvu oko autobuske stanice, koja je tu odmah, na 200 metara. A meni, biciklisti, gužva uopšte ne smeta... ;)

A sve i da me sustignu, što je nemoguća misija, naravno, mogu samo da preskočim ivičnjak i ponovo da krenem da vozim u kontra smeru... Ma nema teorije da mi se približe.

Naravno, ja sve te opcije nisam razrađivao u glavi, tokom tih nekoliko sekundi čekanja, samo mi je tako sinula ta ideja da im zbrišem, jer poznajem taj kraj, a bio sam siguran da neće iz čista mira da se okreću i jure me po gradu (vozeći u kontra smeru). Pošto nisam uradio ništa. Nisu me uhapsili, a ja im pobegao, pa moraju da me jure.

A sve i da su me uhvatili, sad pričamo teoretski, mogao bih da se pravim lud, kao nisam ih dobro razumeo (ja sam ovde stranac, jel' te). Kad su krenuli da se uključe na put, (kao) mislio sam da odlaze, pa sam i ja otišao... :)

E, da... Sve i da su me pojurili, imao bih kasnije u bekstvu još jedan adut (verovatno ne bih bio tolika budala da ga ne iskoristim): Tu u blizini, zatvoren je zbog radova jedan prelaz preko pruge, a vozio sam baš u tom pravcu tokom bežanije, i ne može se proći automobilom.

Ali pešice ili biciklom može...

police-bike-support-riding-sundance-square-20160302111456.jpg

(više sreće drugom prilikom, kad nabave i oni bajseve)

 

★ ★ ★

Kupio sam u utorak novi bajs. Evo teksta o tome na mom blogu:

Moj novi bicikl (opis, slike, prva vožnja i prvi pad)

 Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Черевићан Черевићан 11:31 04.02.2018

послушан

Органе пре свега поштовати треба
јер брину они о грешкама нашим ,
реда бити мора, а склоношћу одјебу,
настао би неред којег се ја плашим,

г. ulicni-muzicar-е
ulicni-muzicar ulicni-muzicar 14:50 04.02.2018

Re: послушан

Ne znam podatke za druge države, ali u Italiji, recimo, svake godine pogine oko 250 biciklista. Što je, u proseku, 1 na svakih 35 sati. Broj onih koji ostanu invalidi, pretrpe teže ili lakše povrede, nije mi poznat...

E pa, pošto nisam mačka i imam samo ovaj jedan jedini život, malo ispred poštovanja nekih (da, samo nekih) pravila u saobraćaju, stavljam taj svoj drljavi život, da ne bih decu ostavio bez oca, na primer. A ni meni samom nije da mi baš nije mio taj moj život...

A na auto-putu mi je mnogo sigurnije. Umesto da se po sporednim drumovima sa kamionima i automobilima borim za to parče asfalta koje mi po zakonu pripada (1m) i umesto da sanjam da li će vozači da poštuju zakon i da me obilaze na propisanom odstojanju (1,5m), preferiram da ja prekršim zakon i da vozim onom zaustavnom trakom po auto-putu. Tamo ionako nikome ne smetam.

A ako neko od vozača na običnom putu prekrši zakon, pa me očeša ili obori, ja bih zbog te njegove greške platio. Sad, da li životom ili bih imao sreću da samo završim u invalidskim kolicima, ne znam (to što bi on zaglavio zatvor, baš me briga, to mi nije nikakva uteha). Ali ne bih da rizikujem...

Radije ću rizikovati novčanu kaznu...
ulicni-muzicar ulicni-muzicar 14:36 04.02.2018

Novi bajs

Editovao sam post, dodat je na dnu link za jedan tekst na mom blogu (o mom novom biciklu).
predatortz predatortz 11:55 07.02.2018

Nikog ti nisi zeznuo...

...ali ćeš sebe, jednom, zasigurno zeznuti. Ako misliš da si zajebao sistem jer si vozio bicikl tamo gde je struka procenila da je to opasno, onda budi spreman na to da će neki pandur da misli kako si još jedna budala koja misli da je zajebala sistem dok radi (ne dao Bog, pupupuuu) uviđaj.
ulicni-muzicar ulicni-muzicar 01:13 08.02.2018

Re: Nikog ti nisi zeznuo...

Pa kako oni (panduri) mogu mene da zeznu, ako sam ja spreman da povremeno platim novčanu kaznu, a?

A to povremeno plaćanje mi se, po mojoj proceni (vidi komentar gore), isplati.

Znači, ja nastavljam po starom, kad god mogu, izlazim na auto-put. Tamo mi je život sigurniji. Novčanik manje, ali on je manje važan...
ulicni-muzicar ulicni-muzicar 15:58 08.02.2018

Re: Nikog ti nisi zeznuo...

Sad ponovo pogledah tvoj komentar. Sinoć sam na brzaka ušao i odgovorio...

U stvari, vidim da ti misliš da je biciklistima zabranjeno da voze po auto-putu zato što im je tamo opasno...


Pa, jeste opasno. Svuda je opasno. Ali od svih ulica, puteva i drumova, najmanje je opasno upravo na auto-putu.

Voziš po onoj zaustavnoj traci, pa još i na njoj skroz desno, i od pune linije si daleko 2-3 metra, ihaaaa....
Auto-put je opasan jedino u slučajevima kada se ta traka za hitne slučajeve (na nekoj uzbrdici ili iz nekog drugog razloga) pretvori u normalnu traku, pa onda njom voze sporja vozila (čitaj: kamioni). Onda je malo zeznuto, naračito za one bicikliste (nisam među njima) koji nemaju retrovizor...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana