Radikal bez šminke (slučaj kandidata br. 83)

Goran Miletic RSS / 27.04.2008. u 05:52

kandidat i kandidat
kandidat i kandidat
On se zove Vladimir Đukanović. Rođen je 1979. godine i po zanimanju je diplomirani pravnik . Živi na Banjici u Beogradu i do sada se nije kandidovao na izborima. Član je SRS, a nekada je radio na „Radikalskim talasima", „Fokusu", a sada ga ima i u „Pravdi". On je član foruma „Srpski nacionalisti" pod nickom NACIONALISTA više od 5 godina (od 2. aprila 2003). Kako je napisao na ovom sajtu, ovo mu je prvi put da se kandiduje i nalazi se na listi za kandidata za odbornike Srpske Radikalne stranke za Beograd pod rednim brojem 83. Često se izvinjava kada ne piše ćirilicom, „jer na fakultetu nemaju ćirilicu".

Objašnjavajući kako stvari stoje u njegovom komšiluku, opisao je da u njegovom soliteru radikali uvek dobijaju jer je „pretežno radnički",  a u susednom gube jer su tamo „Titovi oficiri i njihova deca" (post od 28. marta 2008). Inače se ne bi kandidovao jer to „nikad nije voleo", ali sada želi „da doprinese da skinu beogradsku mafiju sa vlasti" (post od 27. marta 2008). Nema dileme da će probati kampanju od vrata do vrata, a 300 EUR za propagandni materijal mu je previše (postovi od 28. marta 2008). Posle kandidature, napisao je i prikladnu borbenu kolumnu u Pravdi (29.mart 2008), a zatim i nedelju dana kasnije (5. april 2008), a i sada je redovan...

Za njega je Sulejman Ugljanin „terorista" (23. april 2008), a kao član SRS, uvek je pun hvale za Vojislava Šešelja a naročito njegovu politiku koja je „jedina ispravna". Ukoliko bude potrebno još nekoliko poslanika za skupštinsku većinu kolega Vladimir kaže da „ako bude potrebno kupićemo ih. A svi dobro znamo da te manjine rade na žeton. Prema tome, ako je to krajnja varijanta, onda ćemo da ih kupimo" (post od 23. aprila 2008). Istog dana, ali u drugom postu, tvrdi da su radikali ranije izgubili „zbog nacionalnih manjina" i da im se sada moraju dodvoravati „jer je bolje da izgube 1 ili 2 % tvrdo nacionalnih birača ... nego 10 % potencijalnih koji se lome". U istom postu nas obaveštava da su ih tako savetovali „oni koji se profesionalno bave izborima". Iz istog razloga, obaveštava nas da Vučić vodi „pozitivnu kampanju" i zbog toga ne pominje Đilasa, dok Biljana Srbljanović „nije protivnik i o njoj nemaju nameru da polemišu" (post od 22. aprila 2008). Kandidat Vladimir shvata da su ih birači nekada mrzeli „zbog koalicije sa SPS i JUL... ali od tada je prošlo 8 godina". Smatra da je prošle nedelje Aleksandar Vučić u „Utisku nedelje" (tu emisiju nazivaju „Pristisak nedelje", a Olivera Dulića - Proliver Dulić) bio dobar i  da je u odnosu na njega Đilas izgledao kao „šibicar sa železničke stanice" (20. april 2008). Na više mesta se žali na B92 tj. što im „ne puštaju spotove", a i ranije kaže da je to televizija „čiji je urednik čist izdajnik i kriminalac" (19. avgust 2005).

Kao i mnogi na pomenutom forumu, veoma je „očajan" zbog nove gej-serije na RTS-u (17. april 2008). U drugim postovima nam kaže da „nažalost ima građana koji su gej", „da gej lobi ima novac i može sve da kupi", da se time treba boriti „vaspitavanjem dece u Pravoslavnom duhu", a da je biti gej „imbecilna pojava".

Prema Jugoslovenima i Sovjetima „ima negativan stav" jer su to IZMIŠLJENE NACIJE „kao što su danas Crnogorci i Bošnjaci" (14. april 2008). Crnogorce najčešće naziva „Dukljanima", a za razliku od jednog forumaša koji smatra da je CG postala „ruska kolonija", on smatra da je CG - „Šiptarska kolonija" (28.januar 2008). Omakne mu se i psovka „Đubre Jugoslovensko!" (isti datum).  Inače misli da je u CG biračko telo „malo, pa ga je lako kontrolisati"  (8. april 2008). Ipak, on ljude na forumu savetuje da ne izbegavaju CG primorje jer „odete u smeštaj kod nekog Srbina, izlazite u Srpske kafiće" (8. april 2008). Kaže da se on godinama tako provodi. Za Hrvatsku kaže da je „SRS nikada neće priznati u njenim AVNOJEVSKIM granicama" (20. mart 2008). Ponekad Crnogorce naziva i ustašama (25. maj 2006), a potpuno podržava raniju Šešeljevu izjavu da Albanaca neće biti na Kosovu ako bude bombardovanja jer se „moramo otarasiti pomagaca agresora! Sta ima u tome neobicno!" (30. april 2004).

Za Maju Gojković, bivšu članicu njegove partije, kaže da su je odbacili oni „kojima je pokušala da se učepi i da su ukapirali da je Poturica gori od Turčina" (post od 9. aprila 2008). Istog dana, u drugom postu, jednostavno rezimira „Maja Gojković je izdajnik", a nešto ranije „bednica" (4. april 2008) „đubre" (24. mart 2008). Tvrdi da Maja Gojković nije glasala za Tomislava Nikolića na prethodnim izborima i da su joj „žuti priskočili sa lovom da joj pomognu oko pokušaja da rasturi stranku" (26. mart 2008). Takođe, tvrdi da je Maja „u upravi (u Novom Sadu) samo žute zapošljavala" (4. mart 2008). Samo nekoliko meseci ranije, on je Maju branio u nekoliko navrata od napada drugih forumaša (postovi krajem 2007.), a u aprilu 2006. je pisao da je Maja GENIJE (21. april 2006). U to vreme se često izvinjavao što na Radio „Fokusu" moraju „ nažalost da puštaju hrvatsku muziku", ali je u januaru iste godine obećao da za Srpsku novu godinu neće biti takve muzike jer „za Srpsku novu godinu ne moramo da slušamo ustaše" (7. januar 2006, o žurci OO SRS Vračar).

Što se tiče Tribunala, on ne samo da misli da ne treba sarađivati, već i konkretno preti: „... samo da mi neko đubre od ovih prozapadnjaka kaže da je neophodno sarađivati sa Tribunalom. Sasuću mu sve zube u grlo." (post od 3. aprila 2008). Naravno da misli da Šešelj „razvaljuje svedoke" i u tom kontekstu Dejana Anastasijevića naziva „magarcem" (2. april 2008). Kandidat Vladimir nas obaveštava da se sastanci najužeg rukovodstva SRS odvijaju isključivo kada Šešelj pozove i da nijedna odluka rukovodstva nije doneta bez njega (20. mart 2008). Nije mu žao što je Slavko Ćuruvija ubijen (10. jun 2006).

rodjendan (br.83 u sredini)
rodjendan (br.83 u sredini)
Što se tiče Ratka Mladića, lično je bio na proslavi njegovog rođendana ove godine (vidi sliku) i ponosan je na druge članove pomenutog foruma koji su takođe bili. (13. mart 2008). Iskreno se plaši da Mladić ne bude uhapšen (17. avgust 2005). Za bilborde Inicijative mladih za ljudska prava iz 2005. godine, smatrao je da „moraju biti uništeni" (1. jul 2005), a za Natašu Kandić kaže da je to „đubre... (za koje se nada da će) završiti iza brave" (16. jun 2005) i da „je trebalo glavu da joj otkinu" (30. avgust 2003). Imajući to u vidu, nije čudo što te godine prenosi izjavu Aleksandra Vučića kako je „slučaj Topčider kao Račak" (15. novembar 2004). Za rođendan Radovana Karadžića piše „Neka mu Bog da zdravlja i srece i neka dozivi da se porobljeno Srpstvo konacno uspravi!" (19. jun 2004).

Ljude koji nisu za SRS, SPS, DSS naziva „prozapadni kerovi koji otvoreno pokazuju koliko mrze Srbiju" (3. april 2008). Za glasače LDP misli da su „ludaci" i „izdajnici koji se ponose time što su izdajnici" (26. mart 2008). Što se tiče Zorana Đinđića, on zahteva od moderatora da temu o njemu „izbriše ... jer izdajnik kakav je Djindjic bio ne zasluzuje na ovom casnom forumu da se o njemu raspravlja!" (13. mart 2008). Kada LDP krene na protest ispred Vlade zbog izjava Velimira Ilića on piše „...Oni baš izazivaju.Stvarno nisu normalni." (29.februar 2008). Kada je pokret „Evropa nema alternativu" poklanjao prozor slovenačkom ambasadoru, kandidat za odbornika je napisao: „Njihovi sponzori nam otimaju Kosovo i Metohiju, a oni protestvuju valjda sto se to ne odvija efikasnije. Valjda bi trebalo i da nas bombarduju kako bi oni bili zadovoljni!" (28. februar 2008). On se zahvaljuje „ženskom svetu što se sve više priključuje pravednoj borbi Srba protiv domaćih ustaša i spoljnih neprijatelja..." (25. februar 2008). Istog dana, on prekidanje tribine naziva „odlično odrađenim poslom", dok je ranije napisao da ljude na tom skupu „namerno ... treba isprebijati" (19. februar 2008). Za Ivanu Dulić - Marković jednostavno kaže: „Đubre ustaško" (13. jun 2006), a za glasače G17 da „glasaju za ustaše". Uvrede ovakve sadržine u Skupštini propratio je sa „Krasiću, majstore!" (7. jun 2006).

Što se tiče vladavine prava, smatra da „nema nijedan materijalni dokaz za Zvezdana Jovanovica, ali ni za Legiju! Kao pravnik, barem po onome sto sam imao prilike da cujem na sudjenju, oni nemaju ama bas nista protiv njih!" (16. jul 2004), a posle hapšenja Legije da je najvažnije da je živ i da „budemo svesni cinjenice da Legija ima mnogo toga da kaze"(3. maj 2004). Povodom interetničkih incidenata u Priboju, on tvrdi da „tamo ekcese Srbi ne prave jer ih je malo" (19.jul 2004).

Muka mu je i od intelektualne elite, jer većinu doktora nauka koji podržavaju SRS i Tomislava Nikolića „moraju da plate" i naziva ih „jajarama iz intelektualnog miljea". Kaže da od njih „nema nekog efekta" (5. februar 2008).

Ne voli Borisa Tadića i ljut je zbog njegovog odsustva tokom veličanstvenog mitinga i molebana za patike. Vladimir kaže da će Tadić „ići i u Srebrenicu i u Zagreb, samo pred svoj narod neće u ovako teškom momentu. Pi##a mu materina!" (20. februar 2008). Kaže da tokom predsedničkih izbora, radikali nisu odgovarali na „.. njihove gluposti od devedesetim godinama, jer da smo to krenuli da radimo, mediji bi nas razapinjali" (4. februar 2008). Koštunicu naziva „staničnom prostitutkom" (11. maj 2007), a tvrdi da je DOS 5. oktobra 2000-te bio finansijski jači od države i imao preko „400 medija". (13. april 2007) i da DS pre svakih izbora „kleči (pred) Mađarima i muftijama za glasove" (4. avgust 2004). Inače, Boris Tadić mu je bio profesor u srednjoj školi. (9. avgust 2005).

Što se tiče Kosova, tu „obaveštava iz prve ruke" i opisuje kako je izgledao sukob Srba i KFORa/UNMIKa. Prema njegovom ličnom uvidu „Srbi su u priličnoj meri naprašili UNMIK i KFOR" (18. mart 2008). Ove druge, on naziva „okupatori", a njihova vozila - „okupatoska vozila". Inače je u kontaktu sa srpskim policajcem iz KPS koji ga izveštava „o stanju" (17. mart 2008). Što se tiče onoga što treba uraditi, ima mnogo ideja, ali je najzanimljivija da je mnogo pre spaljivanja ambasada u Beogradu (18. februar 2008) napisao da policija treba da se povuče ispred ambasada koje priznaju nezavisnost Kosova i da dopusti da one budu polupane (ili učestvuje zajedno sa narodom). Inače, pre više od godinu dana (4. aprila 2007) bio je ubeđen da od nezavisnosti Kosova „nema ništa" i da su zbog toga „...šiptarski lobisti po Beogradu postaju nervozni".

Vladimir ne misli ništa dobro o EU, ali smatra da treba delovati mudro i u vezi rezolucije o Kosovu koju su predložili radikali on piše : „Ljudi, imajte malo politickog takta! Rezolucija je napisana tako da mi nikada necemo da udjemo u EU! Pa zar ste slepi bas toliko. Kazemo- ako oni kazu da je KiM Srbija, sto nikada nece reci, mi hocemo u EU. Obrnuto, nemoj da se neko sali sa pokusajem bilo kakavog potpisivanja nekih sporazuma sa EU!!!" (27. februar 2008). Mudro, nema šta. Često on objašnjava da „... političar kada želi da dođe na vlast ne najavljuje rat, nego progres" (6. novembar 2007). Sa žaljenjem konstatuje da Kosovo nije na listi prioriteta „kod naroda", da „narod neće rat" i da treba doći na vlast i menjati način razmišljanja naroda. (5. novembar 2007).

Što se tiče privatnog dela, ne voli previše Cecu tj. „više sam voleo da je slušam dok je počinjala karijeru, nego ove gluposti koje danas peva." Ipak poštuje to što je narod voli i što je skupila 150.000 ljudi na koncertu (7.mart 2008). Ne voli „Velikog brata" jer smatra da tamo idu poremećene osobe (5. novembar 2007). Voli i Tomislava Nikolića naravno, a članove foruma obaveštava kako Toma „uredno prati ovaj forum" (14. januar 2008). Inače navija za Crvenu Zvezdu i puno je putovao (i koješta drugo) sa „Delijama".

Atačmenti



Komentari (79)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kamichak kamichak 06:41 27.04.2008

...

na slici, pored njega sedi ljiljana bulatovic, poznata po sledecem:
„Na desetogodišnjicu mogu da ocenim kao 10 godina od oslobođenja Srebrenice. Osvojili su deo teritorije Republike Srpske da bi tamo pokopali ono što oni kažu da su žrtve Mladićeve vojske. Ja tražim u svojim istraživanjima, svojom budućom knjigom da oni prenesu svoje mezarije na njihovu teritoriju, jer je to plodno zemljište koje narodu treba da obrađuje i ne smeju da dozvole da se žrtve u koje se oni kunu, s razlogom, jer su to njihovi borci, da se tako omalovažava, da ih prebacuju sa svoje teritorije tamo gde nisu dobrodošli.“
inace, junak tvoje price i pirgavi pored njega imaju slicne biografije i reklo bi se da su emocionalno vezani.
adam weisphaut adam weisphaut 07:24 27.04.2008

Čirilizatori

Često se izvinjava kada ne piše ćirilicom, „jer na fakultetu nemaju ćirilicu".

Zašto je opsesivno-kompulsivno ćirilizatorstvo savršen lakmus za tu sortu?
Biacijasnajka Biacijasnajka 09:10 27.04.2008

Znam druga DJUKANOVIĆA lično...

Član SRS-a je 6.godina, to je krio ko zmija noge, dok to nije bilo vidljivo iz aviona.
zanimljivo za ovog foliranta je to, što mu je rodjeni brat kod Tadiće, a on kod Tome.
rasporedila se braća za svaki slučaj, jedan će kad tad biti u vlasti, bar tako kažu rezultati izbora.
kad je on završio pravo, verujte mi na reč, isti fakultet neće završiti samo oni koji ga nikad nigde nisu upisali.
tog potriJOTU sam na jednom forumu toliko ismejao, da samo što nije reagovao HJUMAN RAJTS VOČ...
retko smešan kvazi patriJota srs-a.
levičar po vokaciji, koristi isključivo levu predkomoru mozga u svojim obraćanjima i pisanijama.
sve u svemu, smešna figura je najtačniji opis ovog srs-ovca.
Biacijasnajka Biacijasnajka 12:55 27.04.2008

Re: Znam druga DJUKANOVIĆA lično...

Biacijasnajka
Član SRS-a je 6.godina, to je krio ko zmija noge, dok to nije bilo vidljivo iz aviona.zanimljivo za ovog foliranta je to, što mu je rodjeni brat kod Tadiće, a on kod Tome.rasporedila se braća za svaki slučaj, jedan će kad tad biti u vlasti, bar tako kažu rezultati izbora.kad je on završio pravo, verujte mi na reč, isti fakultet neće završiti samo oni koji ga nikad nigde nisu upisali.tog potriJOTU sam na jednom forumu toliko ismejao, da samo što nije reagovao HJUMAN RAJTS VOČ...retko smešan kvazi patriJota srs-a.levičar po vokaciji, koristi isključivo levu predkomoru mozga u svojim obraćanjima i pisanijama.sve u svemu, smešna figura je najtačniji opis ovog srs-ovca.


Javio mi se brat od Vlade preko privatne poruke, i vrlo korektnim i civilizovanim rečnikom i argumentima me uverio da on nema veze sa retorikom i ideologijom svog rodjenog brata...
to se da videti iz njegovog obraćanja meni, ujedno treba reći da sam ja malo zlonamerno i ironično njega opisao gore u svom postu, jer on stvarno nema nikakve benefite od Ds-a, a ujedno me obaveštava da dve godine ne živi u Srbiji , pa i nije u mogućnosti da pomaže svojoj stranci, a to radi kad je tu.
dakle, evo javno se izvinjavam rodjenom bratu od Vlade Djukanovića, a što se tiče Vlade, o njemu mislim sto puta gore, nego što sam i napisao ovde i bilo gde.
Urosh Urosh 15:15 27.04.2008

Re: Znam druga DJUKANOVIĆA lično...

Znam ga i ja.
Imao sam tu nesrecu da s tim likom delim fakultetske prostorije.
A inace, glede onoga sto kaze kamichak, likovi pored njega (ovaj bradati s jedne, i ovaj plavi, s druge strane) su bas takvi.
Osnivaci su NAS-a (Nezavisna asocijacija studenata), verovatno su clanovi Nomokanona ili Obraza i na fakultetu vedre i oblace sa nacional-fasistickim idejama, omiljena uzrecica "Noz, zica...".
Inace su sa ex dekanom (onim do 5.oktobra) u jako dobrim odnosima.
Kao i sa celom nazi svitom medju profama na Pravnom, koji je 1998.godine unisten i ubijen u pojam.:(
@ kamichak-ja se tebi, zeno, divim.
Kako mozes da izdrzis pored toliko fasista na faxu, nije mi jasno.

srpskey srpskey 03:01 28.04.2008

Re: Znam druga DJUKANOVIĆA lično...

Najkomičnije u svemu je što tip izgleda kao 100% Arapin. Pogledajte samo te obrve i kosu, rođeni Osama. Mogu da se kladim da mu je haplogrupa Mejd in Meka. Taj je Srbin kao što sam ja Aztek.
corn mouth corn mouth 04:03 28.04.2008

Re: Znam druga DJUKANOVIĆA lično...

srpskey
Najkomičnije u svemu je što tip izgleda kao 100% Arapin. Pogledajte
samo te obrve i kosu, rođeni Osama. Mogu da se kladim da mu je
haplogrupa Mejd in Meka. Taj je Srbin kao što sam ja Aztek.

i sta?
ako je poreklom iz Meke onda mu nesto satro fali?
kakva je to radiklaska prozivka uopste?

ne moras i ti da govoris njegovim jezikom. izadji iz tog toopavog loopa ako ces nesto da menjas u srbiji.
srpskey srpskey 02:15 29.04.2008

Re: Znam druga DJUKANOVIĆA lično...

corn mouth

srpskeyNajkomičnije u svemu je što tip izgleda kao 100% Arapin. Pogledajtesamo te obrve i kosu, rođeni Osama. Mogu da se kladim da mu jehaplogrupa Mejd in Meka. Taj je Srbin kao što sam ja Aztek.i sta?ako je poreklom iz Meke onda mu nesto satro fali?kakva je to radiklaska prozivka uopste?ne moras i ti da govoris njegovim jezikom. izadji iz tog toopavog loopa ako ces nesto da menjas u srbiji.


Šta se ložiš? Gde tačno sam ja rekao da mu nešto fali što je Arapin? To što je tebi očigledno podsvesno Arapin=nešto mu fali je tvoj problem i nešto o čemu treba da razmisliš.

Poznajem puno Arapa i zato mi je odmah bilo očigledno da mu je verovatno pradeda imao nesreću da zaluta u balkansku tragediju iz Saudijske Arabije ili Libije. Izgleda kao Arapin od glave do pete i to nema nikakve veze sa "radikalskim jezikom". Idi prodaji taj tvoj lame politically correct bullshit nekome ko iz Beograda u životu nije izišao.

Ono što sam ja rekao je da mi je komično što je tip srpski ultrafašista a da uopšte nije Srbin. Arapin ili Kinez, nebitno.
corn mouth corn mouth 14:28 29.04.2008

Re: Znam druga DJUKANOVIĆA lično...

komično što je tip srpski ultrafašista a da uopšte nije Srbin.

komicnog nema, ali je tragicno tvoje nerazuemvanje.
srpskey srpskey 18:11 29.04.2008

Re: Znam druga DJUKANOVIĆA lično...

srpskey
komično što je tip srpski ultrafašista a da uopšte nije Srbin.
corn mouth
komicnog nema, ali je tragicno tvoje nerazuemvanje.



Tvoje insistiranje na ekstremnoj političkoj korektnosti je užasno passé, skojevac. Not to mention hopelessly BORRRRRIIIINNNNNNNNG.
WoO WoO 09:47 27.04.2008

Mentol...

Ma klasicni luzer(kompleksas)...ne moze svojom licnoscu da dominira u svojoj okolini, pa koristi grublje metode privoljavanja drugih da ga "gotive".Mislim o coveku koji ovako razmislja i ovako se ponasa mizerno je trositi i reci i prste na tastaturi.Velika je zalost sto je dobar deo naroda toliko zatucan da je po njima on sasvim normalan covek, patriota koji voli svoju zemlju(sio mi ga Djura).
Bili Piton Bili Piton 15:54 27.04.2008

Re: Mentol...

WoO
Ma klasicni luzer (kompleksas)...


Histericni inferiorac, in constant need of approval.

Istini za volju, to sto je radikal i nacionalista je sporedno. Ali je indikativno.

Identicna skica psiholoskog profila i opsteg karaktera kao i Vucic, uostalom.
Palilula Palilula 00:35 28.04.2008

Re: Mentol...

Koncentracije radi: Siri dalje.... Treba se fokusirati.
Zeks Zeks 09:48 27.04.2008

Dobro je da neko "Opali po Radikalima"

Mana ovog bloga je - previse kritike Kosunice,premalo kritike Radikala...
A veliki deo srpskog drustva lici na takvog Radikala- kandidata...
Doctor Wu Doctor Wu 09:51 27.04.2008

ovo je protest moderatoru

jer limetić zloupotrebljava činjenicu da je vladimir đukanović očigledno retardiran mladić.

kako takvi uspevaju da završavaju pravni fakultet je pitanje za nastavno osoblje te ustanove.
kamichak kamichak 11:15 27.04.2008

...

Doctor Wu

kako takvi uspevaju da završavaju pravni fakultet je pitanje za nastavno osoblje te ustanove.


ja se apsolutno slazem. tu smo gde smo zato sto nam se ovakvi provlace, jos od jaslica, preko mladje, srednje i starije grupe u vrticu, osnovne skole, pa srednje, zakljucno sa pravnim fakultetom.
to je jedan niz kvazipedagoga, nekompetentnih stetocina koje zauzimaju mesto boljima od sebe (koje su izgnali u inozemstvo). ti kvazipedagozi decenijama kroz svoje sake propustaju (ma sta propustaju, kreiraju!) ovakve. a sve se moglo spreciti da su ga na vreme oborili na rimskom pravu. ili, jos bolje, da su ga oborili na avgust u nekom MOC-u ili pravno-birotehnickoj. da su ga izbacili iz osnovne, ili sa snimanja kocka-kocka-kockice.
nas obrazovni sistem definitivno nije u stanju da na vreme detektuje malignog debeljka na vreme. kuku nama :(((((((((((((((((
Doctor Wu Doctor Wu 11:39 27.04.2008

Re: ...

a sve se moglo spreciti da su ga na vreme oborili na rimskom pravu. ili, jos bolje, da su ga oborili na avgust u nekom MOC-u ili pravno-birotehnickoj. da su ga izbacili iz osnovne, ili sa snimanja kocka-kocka-kockice.

ma, ne. samo su potrebni kvalitetniji testovi i cvrsti kriterijumi za prijem kandidata. ili telefonski poziv, u slucaju da je kandidat bas uporan.

razumem tvoju frustraciju, ali i sama znas da buduci pravnici u americi moraju proci dobar grinding a da se law skole upisuju tek kao graduate studies. i to ako kandidat pre toga dokaze da je funkcionalno pismen, da ume logicki da razmislja (lsat testovi) i slicno. to na izvestan nacin testira i psihicko zdravlje kandidata.

elem, znam da se neces sloziti, ali cini mi se da su visi kriterijumi i ostriji testovi delotvorniji od post-festum procena emocionalnog stanja studenata po internet forumima, :).
adam weisphaut adam weisphaut 12:04 27.04.2008

Re: ...

o na izvestan nacin testira i psihicko zdravlje kandidata.

Doktor književnosti i filosofije
Goebbels earned a Ph.D. in Heidelberg University in 1921, writing his doctoral thesis on 18th century romantic drama; he then went on to work as a journalist and later a bank clerk and caller on the stock exchange.

brilijantni pravnik:

Carl Schmitt, who became a professor at the University of Berlin in 1933 (a position he held until the end of World War II) joined the NSDAP on May 1, 1933; he quickly was appointed "Preußischer Staatsrat" by Hermann Göring and became the president of the "Vereinigung nationalsozialistischer Juristen" ("Union of National-Socialist Jurists" in November. He thought his theories as an ideological foundation of the Nazi dictatorship, and a justification of the "Führer" state with regard to legal philosophy, in particular through the concept of auctoritas.

Half a year later, in June 1934, Schmitt became editor in chief for the professional newspaper "Deutsche Juristen-Zeitung" ("German Jurists' Newspaper"; in July 1934, he justified the political murders of the Night of the Long Knives as the "highest form of administrative justice" ("höchste Form administrativer Justiz".[citation needed]

brilijantni arhitekta:

Speer was born in Mannheim, Germany, the second of three sons of Albert and Lina Speer. Although Speer became an architect, he originally wanted to become a mathematician. Instead, he followed in the footsteps of his father and grandfather and studied architecture. He began his architectural studies at the Karlsruhe Institute of Technology; his decision to study locally instead of at one of the more prestigious institutes was dictated by the inflation of 1923. In 1924 when the inflation had stabilized, Speer transferred his studies to the more esteemed Technical University of Munich. In 1925 he transferred again, this time to the Technical University of Berlin. It was there that he was under the tutelage of Heinrich Tessenow. Speer had a high regard for Tessenow and when he passed his exams in 1927 he became Tessenow's assistant. His duties as assistant involved teaching seminar classes three days a week.

Kompetentnost u profesiji nije indikator da će nečiji politički izbor biti boliji,niti je sposobnost rešavanja logičkih zadataka indikator nečijeg duševnog zdravlja (Gering je kažu razbijao testove inteligecije) .
Maksa Maksa 12:19 27.04.2008

Re: ...

adam weisphaut
Kompetentnost u profesiji nije indikator da će nečiji politički izbor biti boliji,niti je sposobnost rešavanja logičkih zadataka indikator nečijeg duševnog zdravlja (Gering je kažu razbijao testove inteligecije) .


Amin. Pojačana snaga logičkog aparata se u nekim slučajevima desi nauštrb dela koji nosi emotivnu inteligenicju i zadužen je za empatiju, i sl. stvari. Na najdaljoj tački skale se to zove autizam, a malo odande ka sredini Aspergerov sindrom.
Doctor Wu Doctor Wu 12:22 27.04.2008

Re: ...

Kompetentnost u profesiji nije indikator da će nečiji politički izbor biti boliji,niti je sposobnost rešavanja logičkih zadataka indikator nečijeg duševnog zdravlja (Gering je kažu razbijao testove inteligecije) .

Nazivati Geringa i ostale ludacima je sastavni deo jednog od najpodlijih opravdavanja nacističkih zločina. Nadam se da nećeš upuštati i u tu igru.

Još jednom, ovde se očito radi o umno poremećenoj osobi, a o njegovoj kompetentnosti kao pravniku stvarno ništa ne znam. U svakom slučaju, mnogo manje od Limetića koji, sudeći po tekstu, godinama stalkuje ovog nesrećnika.
adam weisphaut adam weisphaut 12:34 27.04.2008

Re:..

Nazivati Geringa i ostale ludacima je sastavni deo jednog od najpodlijih opravdavanja nacističkih zločina. Nadam se da nećeš upuštati i u tu igru.

Gering je definitivno bio sposoban da mu se sudi i znao šta radi ali je njegovo psihičko zdravlje, sklonost depresiji i zavisnost od opijuma bilo sve samo ne slika savrršenog duševnog zdravlja. No pogledaj ko je sve bio na optuženičkoj klupi u Nirnbergu i videćeš gomilu zdravih, inteligentnih i obrazovanih ljudi, kao recimo Šper pa ga to nije sprečavalo da vodi industriju zasnovanu na robovskom radu.
P.S. what's with the i ?
Maksa Maksa 12:46 27.04.2008

Re: ...

No pogledaj ko je sve bio na optuženičkoj klupi u Nirnbergu i videćeš gomilu zdravih, inteligentnih i obrazovanih ljudi, kao recimo Šper pa ga to nije sprečavalo da vodi industriju zasnovanu na robovskom radu.


Ne samo individue, nego i cele korporacije mogu da ispolje psihopatološko ponašanje.

Izvan geek krugova je malo poznato da je američki IBM (da, baš taj IBM) odigrao veliku i važnu ulogu u Holokaustu i progonu Jevreja. Ta firma je naime nacistima uredno projektovala i isporučila i tokom korišćenja (ceo rat!) pružala korisničku podršku i servis za tadašnje računare kojima su ovi popisali sve Jevreje i njihovu rodbinu i imovinu, a zatim su pomoću istog sistema menadžovali konc logore. Svaki istetoviran broj logoraša je zapravo bio broj jedne Hollerit bušene kartice koje obrađivali ovi računari. IBM nikad nije porekao ovu vezu, samo je kada je sad skoro to isplivalo napisao cirkularni mejl zaposlenima da budu spremni, i da u istoriji firme postoje i momenti na koje se ne može biti ponosan.
JJ Beba JJ Beba 12:59 27.04.2008

Re: ovo je protest moderatoru

Doctor Wu
jer limetić zloupotrebljava činjenicu da je vladimir đukanović očigledno retardiran mladić.kako takvi uspevaju da završavaju pravni fakultet je pitanje za nastavno osoblje te ustanove.

dottore, ja samo takve srećem sa pravnog. Ili takve biraju ili takvi postaju tamo, ne znam, nema trećeg . ti mi reci.
Doctor Wu Doctor Wu 13:14 27.04.2008

Re: ...

Gering je definitivno bio sposoban da mu se sudi i znao šta radi a, i je njegovo psihičko zdravlje, sklonost depresiji i zavisnost od opijuma bio sve samo ne slika savrršenog duševnog zdravlja. No pogledaj ko je sve bio na optuženičkoj klupi u Nirnbergu i videćeš gomilu zdravih, inteligentnih i obrazovanih ljudi, kao recimo Šper pa ga to nije sprečavalo da vodi industriju zasnovanu na robovskom radu.

Eto prilike da daš oduška latentnoj opčinjenosti Geringom (misim, ovo depresija & opijum, to je već poznavanje) & Šperom.

Eto i ti potvrđuješ da su i Gering i Šper (kao i resto tima iz Nirnberga) bili savršeno normalni u Nemačkoj 20-ih, 30-ih i 40-ih i da njihov problem nije bilo ludilo nego zlo. A ovaj dečko je očito lud (to se vidi i po tome kako izgleda sa svojih 29 godina).
kamichak kamichak 13:18 27.04.2008

Re: ...

Doctor Wu

... to na izvestan nacin testira i psihicko zdravlje kandidata.
elem, znam da se neces sloziti, ali cini mi se da su visi kriterijumi i ostriji testovi delotvorniji od post-festum procena emocionalnog stanja studenata po internet forumima, :).


naravno da cu se sloziti!
emocionalno nestabilnima svakako treba uskratiti mogucnost da se skoluju.
ista sudba treba da strefi i one o cijem se emocionalnom stanju zakljucivalo na osnovu politickog programa koji zastupaju.
i treba poceti sto ranije, takoreci u vrticu.
mozda ces misliti da sam ekstremna u razradi tvoje ideje, ali zaista smatram da diplomci s pravnog treba konacno da prestanu da prestravljuju lose ofarbane bakute po tasmajdanu. jer, dok bakute srecu samo ovakve, nema srece za tu instituciju.
Doctor Wu Doctor Wu 13:21 27.04.2008

Re: ovo je protest moderatoru

JJ Beba
Doctor Wu
jer limetić zloupotrebljava činjenicu da je vladimir đukanović očigledno retardiran mladić.kako takvi uspevaju da završavaju pravni fakultet je pitanje za nastavno osoblje te ustanove.

dottore, ja samo takve srećem sa pravnog. Ili takve biraju ili takvi postaju tamo, ne znam, nema trećeg . ti mi reci.

jj, nemoj tako.
jedna od najpametnijih osoba na ovom blogu je član nastavnog osoblja na pravnom (nije svilanović, :))))))).
ona je sjajna! jedini je problem što takvih imaju premalo.
Brooklyn Brooklyn 13:27 27.04.2008

Re: ...

lose ofarbane bakute po tasmajdanu

ouch!
Doctor Wu Doctor Wu 13:33 27.04.2008

Re: ...

Ja

... to na izvestan nacin testira i psihicko zdravlje kandidata.
elem, znam da se neces sloziti, ali cini mi se da su visi kriterijumi i ostriji testovi delotvorniji od post-festum procena emocionalnog stanja studenata po internet forumima, :).


kamičak
naravno da cu se sloziti!
emocionalno nestabilnima svakako treba uskratiti mogucnost da se skoluju.
ista sudba treba da strefi i one o cijem se emocionalnom stanju zakljucivalo na osnovu politickog programa koji zastupaju.
i treba poceti sto ranije, takoreci u vrticu.
mozda ces misliti da sam ekstremna u razradi tvoje ideje, ali zaista smatram da diplomci s pravnog treba konacno da prestanu da prestravljuju lose ofarbane bakute po tasmajdanu. jer, dok bakute srecu samo ovakve, nema srece za tu instituciju.

eto ti sad! pa ako ima para nek se školuje. nije ni prva ni poslednja budala koja se iškolovala! ozbiljno, u zemlji u kojoj je pravni sistem u stanju u kome je on u Srbiji, nemoguće je da ustanova koja školuje i koja je iškolovala 90% pravnika ne snosi baš nikakvu odgovornost za takvu situaciju.

osim ako ne misliš da vas plaćaju da vežbate svoj cinizam na izblajhanim babama koje šetaju po tašmajdanu.
kamichak kamichak 13:36 27.04.2008

Re: ...

Doctor Wu

Još jednom, ovde se očito radi o umno poremećenoj osobi, a o njegovoj kompetentnosti kao pravniku stvarno ništa ne znam.


ne znam kako si dosao do ovog zakljucka.
to bi znacilo da je zapravo cca 35% glasaca ovde za hospitalizaciju.

a kada kazes da je LSAT dobra prevencija u tom smislu - hoces da kazes da u USA ima manje pravnika sa devijantnim politickim izborima zato sto imaju bolji prijemni ispit na fakultet ?!

zbunjujes me, wu.
adam weisphaut adam weisphaut 13:38 27.04.2008

Re: ...


Eto prilike da daš oduška latentnoj opčinjenosti Geringom (misim, ovo depresija & opijum, to je već poznavanje) & Šperom.

Ne nego eto da dam priznanje uređivačkoj politici History Channel-a, koji su ulazili u sitna crevca ličnostima pomenutih
Eto i ti potvrđuješ da su i Gering i Šper (kao i resto tima iz Nirnberga) bili savršeno normalni u Nemačkoj 20-ih, 30-ih i 40-ih i da njihov problem nije bilo ludilo nego zlo.

Za Geringa sam rekao da je bio u stanju da mu se sudi ali ne i da je bio u savršenom stanju.
A ovaj dečko je očito lud (to se vidi i po tome kako izgleda sa svojih 29 godina).

Uzdržao bi se oko ocena zdravlja izgledometrijom, ali na osnovu nekih od njegovih izjava gore rekao bih da je kreten. No da napravimo korelaciju sa obrazovanjem, pošto je on forumaš srpskihnacionalista.com i onaj njihov Nenad je završio imeprijal koledž pa je takođe
kamichak kamichak 13:41 27.04.2008

Re: ...

Doctor Wu

ozbiljno, u zemlji u kojoj je pravni sistem u stanju u kome je on u Srbiji, nemoguće je da ustanova koja školuje i koja je iškolovala 90% pravnika ne snosi baš nikakvu odgovornost za takvu situaciju.

osim ako ne misliš da vas plaćaju da vežbate svoj cinizam na izblajhanim babama koje šetaju po tašmajdanu.


ne, to radimo gratis.

inace, sto se ovog prvog dela tice: prihvatam odgovornost za sve sto je posledica mog rada, ok?
cak, neovisno od toga da li sam zelela upravo onu posledicu koju sam izazvala.
e sad, na tebi je da pokazes koje su to posledice onoga sto ja cinim a za koje treba da odgovaram.

moram d'idem. kad se vratim, suocicu se sa svojim zlocinima
JJ Beba JJ Beba 13:42 27.04.2008

Re: ovo je protest moderatoru

jj, nemoj tako.
jedna od najpametnijih osoba na ovom blogu je član nastavnog osoblja na pravnom (nije svilanović, :))))))).
ona je sjajna! jedini je problem što takvih imaju premalo.

ee, dotore ja poštujem kamičak, čak i ako se često ne slažem sa njom , pa čak i ako pogrešno dedukuje ili je pogrešno informisana:
Kamičak:
ali zaista smatram da diplomci s pravnog treba konacno da prestanu da prestravljuju lose ofarbane bakute po tasmajdanu. jer, dok bakute srecu samo ovakve, nema srece za tu instituciju.

pošto sam rekla da samo ovakve srećem sa pravnog ovaj citat mora da se odnosi na mene. a ja niti sam loše ofarbana, niti sam bakuta niti sedim na tašu. znači kamičak ili pukušava da bude duhovita ili je zla, trećeg nema. ti mi reci
:)))
kamichak kamichak 13:50 27.04.2008

...

JJ Beba

ee, dotore ja poštujem kamičak


Submitted by JJBeba on Mon, 16/07/2007 - 21:03.

Isti su tip. Ktikaem, videla slike. Obe nemaju usta, tj imaju tanke usne...Secam se da me je moja baba Amalija, svojevremno savetovala: "Dete, chuvaj se zena s' tankim usnama..."


i taaakoooo ...

nego, nema potrebe da me poshtujes dear, samo me zaobidji


JJ Beba JJ Beba 13:58 27.04.2008

Re: ...

kamichak

JJ Bebaee, dotore ja poštujem kamičak
Submitted by JJBeba on Mon, 16/07/2007 - 21:03.Isti su tip. Ktikaem, videla slike. Obe nemaju usta, tj imaju tanke usne...Secam se da me je moja baba Amalija, svojevremno savetovala: "Dete, chuvaj se zena s' tankim usnama..."i taaakoooo ...nego, nema potrebe da me poshtujes dear, samo me zaobidji

pa zaobilazim te, naravno, zar ne vidiš? moj komentar je bio upućen drwu.
rekoh, čim te vidim zaobiđem te, ali nigde nisam rekla da ne poštujem to što ponekad pišeš i ako se često sa tobom ne slažem. š'a ima tu lošo?
Goran Miletic Goran Miletic 14:38 27.04.2008

Re: ...

U svakom slučaju, mnogo manje od Limetića koji, sudeći po tekstu, godinama stalkuje ovog nesrećnika.



Nije Limetic, nego Miletic i ne pratim ga uopste. Prvi put sam ga primetio kada sam video slike sa rodjendana Mladica, a onda sam video neke druge postove i konacno kandidaturu...
tigrks tigrks 17:12 27.04.2008

Re: ovo je protest moderatoru

jer limetić zloupotrebljava činjenicu da je vladimir đukanović očigledno retardiran mladić.

Wu, nemamo baš uvek podudarne stavove, ali ova ti je na mestu definitivno.
Pogotovu ovo sa Limetićem, a može i limesićem.
dobronamjeran dobronamjeran 17:28 27.04.2008

Re: ...

Eto i ti potvrđuješ da su i Gering i Šper (kao i resto tima iz Nirnberga) bili savršeno normalni u Nemačkoj 20-ih, 30-ih i 40-ih i da njihov problem nije bilo ludilo nego zlo. A ovaj dečko je očito lud (to se vidi i po tome kako izgleda sa svojih 29 godina).

Kakav predsjednik stranke takvo i clanstvo.
corn mouth corn mouth 04:08 28.04.2008

Re: ...

ispovest doctora wu:
moj problem nije bilo ludilo nego zlo

momcilo82 momcilo82 14:03 28.04.2008

Re: ovo je protest moderatoru

Da, zaista je fascinantno to sa pravnim fakultetom... Imam jednu 25-godišnju drugaricu koja studira u dotičnoj obrazovnoj ustanovi. Dobar student, ispiti na vreme, dosta dobre ocene i sve to... Medjutim, njeni pogledi na svet, njen kulturni ukus... Redovna je na svim Cecinim koncertima (posedovanje kompletne diskografije se podrazumeva), veoma žali za "JUL je cool" vremenima, i iskreno je oplakivala pokojnog S.M. nakon njegovog "ubistva". To je bio njen "Slobica". Osim jedne ekskurzije i jednog ili dva letovanja, (uvek u Grčkoj), nikada nije napuštala Beograd severnije od Novog Sada i južnije od Niša. Ne voli da čita knjige, u njima nema slika. Draži su joj "Skandal" i sl. štampa.
Jedna napomena: viđam te i takve devojke (i mladiće) koje studiraju i nešto sasvim drugo, ali većina njih je upravo sa prava... Interesantno mi je kako nikad nisam naleteo na taj profil ljudi, a da su sa npr. filološkog fakulteta...?
lush lush 09:59 27.04.2008

kuku

sta nam se sprema:(((((((((
silver bullet silver bullet 10:15 27.04.2008

vukadinovic place

Ovo je kao fotorobot prosecnog radikala. Samo ima ime i prezime.
Lekcija za Vukadinovica kad je pisao o fotorobotu prosecnog evropejca, ali onako - jedan moj prijatelj...
Ovaj tekst nista ne karikira.

No dobro, ima ljudi koji pasionirano veruju i da su vanzemaljci medju nama.

Mislim da su ovde u pitanju neke licne fobije.
Covek treba da se leci.
Maksa Maksa 10:48 27.04.2008

mi nou lajk

Ćao, eto mene sa nepopularnim komentarom.

Koliko god mi se tip ne sviđao kao pojava - društvena, politička, kakva 'oćeš, koliko god se iz sve snage ne slagao sa svakim slovom svega što je ikad igde napisao, ne mnogo manje mi smeta i forma ovog posta. Izgleda kao Poternica, tj. ne mnogo drugačije od Portreta Izdajnika koji bi objavili Pečat, Pravda ili njihov forum. Ko se sa njim slaže ovo mu ništa neće promeniti, biće njegov heroj, ko se ne slaže užasnuće se, biće njegov anti-heroj.

Nebo je plavo, trava je zelena, a to je your everyday Srpski Radikal. I?
nikolla90 nikolla90 11:12 27.04.2008

nikolla90

Ovo je preslikan opis mog profesora logike u gimnaziji, s tim što on propagandu ne fura na forumima (jer je internet, kao i 92jka - okupatorski medij), nego na časovima.
Jasporaja-Di Jasporaja-Di 17:17 27.04.2008

Re: mi nou lajk

post se sastoji iskljucivo od citata, u odsustvu bilo kakvih kvalifikacija... a covek bi morao nekom "organu" da objasni kako je znao unapred scenario sa ambasadama !!!!!!!!!!
maharaja maharaja 11:10 27.04.2008

Tipicno

Svaka cast na ovom blogu i opseznoj analizi. Ovako bi trebalo analizirati i ostale Swpske Wadikale i bice nam svima jasnije sta se sprema normalnim gradjanima kada se napravi trijumvirat SRS/DSS/SPS.

Inace, slucaj Vladimira Djukanovica bi trebalo da preuzmu psihijatri. Salji im dokumentaciju pa da lekari preuzmu svog pacijenta!
rayzippo rayzippo 11:23 27.04.2008

Re: Tipicno

ima covek svoje misljenje o svemu i svacemu,bas kao i nekoliko istaknutih blogera...
silver bullet silver bullet 11:24 27.04.2008

Re: Tipicno

Inace, slucaj Vladimira Djukanovica bi trebalo da preuzmu psihijatri. Salji im dokumentaciju pa da lekari preuzmu svog pacijenta!


Ali sta cemo sa 36 posto ljudi koji ne misle da je on psihijatrijski slucaj, koji se slazu s njim, koji prihvataju te stavove?

Problem je kad jedno drustvo pocne da se ponasa kao psihijatrijski slucaj.

Medicinski receno, to vam je posledica slabosti organizma, ovoga puta drustva.
Kao kad dobijete upalu pluca jer vam je imunitet oslabio.U ovom slucaju imunitet naseg naroda je opasno nizak i sad mogu da nam se zapate svakakve bolestine.

Narod kao celina i kao glasacka masina uopse nije imun na ovakve pojave.
One nikako nisu marginalne.

Ako naidju na povoljno tle, a ovde su naisle, razbuktace se.
Mogu i da ubiju domacina.

Sta je lek?

Podizanje imuniteta drustva.

Samo je pitanje ima li kod nas doktora da ovo leci?
Niš-tavilo Niš-tavilo 12:01 27.04.2008

Eric Cartman



(za 20 godina)

Ko je gledao South Park zna o cemu pricam.
Nenad Šeguljev Nenad Šeguljev 12:28 27.04.2008

Re: Eric Cartman

Nemoj tako... I Cartman je ponekad bio znao da bude dobar dečko.
Niš-tavilo Niš-tavilo 12:49 27.04.2008

Re: Eric Cartman

Ma, mislio sam prvenstveno na ovakve Cartmanove stavove:



Ali lici i fizicki
-petar- -petar- 12:07 27.04.2008

ja ovde vidim 2 velika problema

koja su postala opste mesto:

1) Ovaj tip ima ambiciju da vlada! Tj., da svojim odlukama utice ne samo na svoj zivot vec i na zivote drugih ljudi. To samo po sebi nije lose, ali problem je u tome sto sa stavovima koje ima, ovaj tip i njemu slicni proizvode katastrofalne posledice po drustvo kada se domognu vlasti.

2) Ono sto je zabrinjavajuce je da je neko sa ovakvim stavovima diplomirani pravnik. Ne znam sta se tamo na pravnom radi, ali mi deluje da oni fabrikuju ovakve likove u velikom procentu.
Biacijasnajka Biacijasnajka 12:32 27.04.2008

Hmmm...

Gledajući gore sliku junaka ovog posta, uvek se setim moje lične kovanice:
Bože koliko je Srbija puna likova i političara koji se nude da pomognu celoj Srbiji, a ne mogu sebi lično!
Inače vidim gore na grupnoj slici VLADIMIRA KRŠLJANINA, to vam je Mao Ce Tung udruženja Sloboda i tvdo i čelično krilo Sps-a.

Laibach Laibach 13:32 27.04.2008

IQ 83...

...kakav divan egzemplar savremenog,slobodoumnog,sofisticaranog,ugladjenog i elegantnog mladog srpskog intelektualca...Siroki vidici,bogatstvo vokabulara,fizionomija poput bocice Pino Silvestrea,verovatno i scent,birane reci za sve van sopstvenog pogleda na svet,ma divota.Ako ovakav kapitalni prmerak ne obogati onu septicku jamu od srpskog parlamenta,mislim da ce kvazi politicki zivot Srbije trpeti nesagledive posledice...da li je moguce da u istom gradu u kome sam odrastao,skoro generacijski ista,fakultetski obrazovana osoba moze da bude ovakva spodoba?...neko je lud ili mi ili oni.kaste uvek postoje i postojace i od toga ne treba bezati,ali ove ne mogu svrstati u bilo koju konotaciju svojih,makar i po nacionalnoj pripadnosti.No comment.

NU stvari,nisu su mi oni krivi sto su ovakvi,ja uporno krivim sebe i sebi slicne sto nismo bili agilni,glasni,bezobrazni i odvratni da istrajemo u tome da mentori ovakvih vise ne pomisle da izmile iz tmine ikada,a kamo li da isprodukuju ove male Dzugashvilije.Sad je kasno...ugasili su svetlo izgleda u Srbiji cim ovakve persone uopste imaju priliku da participiraju u bilo kakvom dustvenom zivotu van svog toaleta.
Pape Pape 13:38 27.04.2008

banalnost zla

Radikal Vladimir nije patološka pojava nego sociološka, pa posledično politička. Ili obratno - ali nikakva bolest nije u pitanju. Nešto kao Lakomb Lusjen sa fakultetom.
Strah od takvih ljudi je opravdan. Kukavičluk naravno nije dozvoljen...
Niš-tavilo Niš-tavilo 13:41 27.04.2008

Math

250 * 0.36 = 90 > 83
Inner Party Inner Party 15:29 27.04.2008

Pa ovaj momak...

Pa ovaj momak predstavlja jednog prosecnog drzavljanina nase zemlje.

Sve sto doticni kaze potpisalo bi bar 60% glasaca, od kojih BAR 40% PROEVROPSKI RASPOLOZENIH!
Dakle, ako je svrha teksta da se zezamo na njihov racun onda OK, ali ako ces da menjas Srbiju moras dopreti i do ovakvih ljudi!
Gorio Gorio 15:45 27.04.2008

37%

Ne razumem zašto je dat profil Vladimira Djukanovića. Da li ima neki poseban razlog za to?
U Srbiji bi 37% ljudi moglo da se podvede pod ovaj profil, a još oko 15% vrlo malo odstupa od toga.
SRS+SPS+deo DSS/NS
expertski expertski 17:00 27.04.2008

UDBA plaća SRS!

Đuka priznaje kako radikali, kad treba, kupuju poslanike, kupuju akademike, kupuju estradne ličnosti (primer Maje Šerifović). Na medijima su zakupili na stotine i hiljade minuta za predizbornu propagandu. Zajedno sa Udbom finansiraju dnevne listove Kurir i Pravdu, Radio Fokus i TV Most, dele besplatno Veliku Srbiju i Zemunske novine.

Da li se iko zapita odakle im tolike pare? Zašto se ne postavi pitanje zašto UDBA tako transparentno forsira kradikale na izborima?

I da li je momčić sa paperjastom bradicom na levoj strani fotografije u stvari onaj dečko što uređuje sajt "srpskinacionalisti.com" i što je onomad na tribini nacističkom nadmenošću pretio Srbijanki Turajlić i Ivi Viskoviću da će ih strpati u zatvor zato što drugačije misle?!

I več kad spominjemo famozno sajber okupljalište svih srpskih kompleksaša, na uvodnoj strani foruma piše kako je strogo zabranjeno vređanje čelnika SRS-a. Za vređanje pripadnika drugih političkih opcija ništa nije naznačeno.

To je demokratija na kradikalski način: imaš slobodu izražavanja sve dok govoriš ono što želimo da čujemo!
Jasporaja-Di Jasporaja-Di 17:08 27.04.2008

!

Hvala ti na ovome Gorane !!! A zanimljive fakte kao ono o isplaniranom paljenju ambasada treba sigurno produbiti/proslediti pa mozda neko bude i odgovrao.... jednog dana.....
expertski expertski 17:37 27.04.2008

Evolucija zaboravila na Đuku!

On se zahvaljuje „ženskom svetu što se sve više prikljucuje pravednoj borbi Srba protiv domacih ustaša i spoljnih neprijatelja..." (25. februar 2008).

================================================

Ovde naš Đuka pokazuje svoju nežnu i emotivnu prirodu. Zahvalan je ženama što se priključuju kradikalima jer je to šansa da i naš Đuka konačne nađe devojku ...
JJ Beba JJ Beba 17:48 27.04.2008

Re: Evolucija zaboravila na Đuku!

Ovde naš Đuka pokazuje svoju nežnu i emotivnu prirodu. Zahvalan je ženama što se priključuju kradikalima jer je to šansa da i naš Đuka konačne nađe devojku

"sex is in the rooth of eveything"
Miloš Crnjanski , "Roman o Londonu"
napolitanac napolitanac 19:12 27.04.2008

Re: Evolucija zaboravila na Đuku!

Na Radikalskim talasima "Fokus"radija,koji uzgred ima nacionalnu frekvenciju svakodnevno su se dopunjavali doticni kandidat za odbornika,efemerid u novinarstvu,(ali zato jak nacionalni pljuvac) i izvesni Marko Jankovic. Za
neinformisane to je onaj isti Marko ,koji je inace jedan od baksuznog broja osnivaca DS. Kako se ono u politici kaze za prevrtace?!.Konvertit ili kako vec...U vreme "strajka gladju" laznog Crvenog Vojvode,doticni se Marko na radiotalasima svakodnevno oglasavao molitvama za Sesljevo zdrvalje.Nekako ili ubrzo zatim morao je da prospe svoju novinarsku kiblu i u Fokus radiju.Kassirao ga je,niko drugi nego Mali Seselj ,poznat pod pseudonimom A.Vucic.Zasto? Zato sto je neoprezno pustio u program neke price o kradikalima u kojima je glavnu ulogu imao, zajedno sa kradikalski ministrom za trgovinu u vladi SPS i SRS i kradikal Mali Seki(Aleksandar V),koji je da bi napunio stancugu dobijenu zbog zasluga u nosenju gajbica(kao i Marko Milosevic imao je i on slican razvojni put preko gajbica do 117 kvadrata stana u elitnom delu NB) stvarima iz raznih magacina u kojima je ministarstvo drzalo oduzetu robu iz "sive ekonomije".
Gorane M. Da li mozda imate ili mozda znate,kao se moze doci do autenticnih podatka iz tih emisija "radikalskih talasa "u kojima se govorilo o kradikalskim malvevzacijama vadikala pvepostenog Malog Seselja...
Bili Piton Bili Piton 19:31 27.04.2008

Re: Evolucija zaboravila na Đuku!

napolitanac
i izvesni Marko Jankovic.




Evo kako to zvuci u praksi. Ovo je valjda savremena Fokusova verzija emisije "Od dorucka do rucka".

http://boomp3.com/listen/b6v7vrv/marko-jankovic-fokus-radio
Goran Miletic Goran Miletic 19:43 27.04.2008

Re: Evolucija zaboravila na Đuku!

Gorane M. Da li mozda imate ili mozda znate,kao se moze doci do autenticnih podatka iz tih emisija "radikalskih talasa "u kojima se govorilo o kradikalskim malvevzacijama vadikala pvepostenog Malog Seselja...



Nazalost nemam :(
Spadalo Spadalo 05:52 28.04.2008

Re: Evolucija zaboravila na Đuku!

expertski
On se zahvaljuje „ženskom svetu što se sve više prikljucuje pravednoj borbi Srba protiv domacih ustaša i spoljnih neprijatelja..." (25. februar 2008).

================================================

Ovde naš Đuka pokazuje svoju nežnu i emotivnu prirodu. Zahvalan je ženama što se priključuju kradikalima jer je to šansa da i naš Đuka konačne nađe devojku ...

Kad je muka - đe si Đuka!
Kad 'ebete -Đjuku ne zovete!
dusavu dusavu 18:38 27.04.2008

Šta će reći profesor....



a Olivera Dulića - Proliver Dulić

Vladimir je izgleda zaboravio da se njegov profesor, nekad dekan koji se preziva Antić zove OLIVER.
Goran Miletic Goran Miletic 19:44 27.04.2008

Re: Šta će reći profesor....

Vladimir je izgleda zaboravio da se njegov profesor, nekad dekan koji se preziva Antić zove OLIVER



To je i moj profesor...Najzanimljiviji deo je kako se on ponasa na ispitima tj. kako gleda devojke, gadja indexom i izbacuje iz kabineta...
Urosh Urosh 01:03 28.04.2008

Re: Šta će reći profesor....

Goran Miletic
To je i moj profesor...Najzanimljiviji deo je kako se on ponasa na ispitima tj. kako gleda devojke, gadja indexom i izbacuje iz kabineta...

I moj, zacudo, koliko mi je odvratan politicki, toliko su mi njegova predavanja bila super.
Njegov ex asistent, od milja nazvan Monika Levinski i Deki Morz (ovaj drugi nadimak mu je dao Yours truly), a odaziva se na ime Dejan Djurdjevic, je sada clan RIK-a.
Bolje da ne pisem vise nista, jerbo ce mi se razveze tastatura, i bicu banovan zauvek!
Lale Gator Lale Gator 19:17 27.04.2008

Crna Gora jes malena...

Šta drugo očekivati od ljudi koji se prezivaju Bulatović, Đukanović etc...
Palilula Palilula 23:34 27.04.2008

strava

Radikali vole ovakve slucajeve i pustaju ih da pricaju sta hoce. Problem je sto ako dobiju vlast, puno te price moze da se pretvori u dela. Znate sta treba da radite. A kolektivno ludilo postoji, ima i medicinska dijagnoza za trenutno stanje u Srbiji. Tako je to kad se ljudi ugledaju na precednika stranke i on im je idol, pa pokusavaju da ga nadmase. Kompletna strava.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 04:24 28.04.2008

Nije covek lud...

...naprotiv, on je sasvim koherentan, pa unutar izvesnih parametara i vrlo racionalan politicki igrac. Pokusaji da ga se proglasi retardiranim su zapravo pokusaj da se medicinskim putem opravdava zlo srpskog fashizma, pusteno iz boce na gazi-mestanskim i slicnim divljanjima koje odbija, kao pekicevsko besnilo, da se vrati natrag u bocu. Radi se o zlu, ne o ludilu, a zlo je jako dobro definisano u ideoloskom smislu kao totalitarizam i velika nacionalisticka laz (slicna drugim lazima, poput komunisticke ili versko-fundamentalisticke). Doticni je samo plasticni primer sta ideoloska laz moze da napravi od coveka u (intelektualno) terminalnom stadijumu.

O svemu tome ipak je najbolje pisao Borislav Pekic. (A nisu ni Tasic i Albahari za bacanje, kad se o portretisanju ovakvih slucajeva tice.)


Ili, sto bi o srpskoj politici rekao jedan velikan:
The best lack all conviction, while the worst
Are full of passionate intensity
Buba Maric Buba Maric 08:12 28.04.2008

Ko je tu kriv, odnosno odgovoran...

...što je neko takav završio osnovnu školu, srednju školu i pravni fakultet, dobio diplome, a da pri tome nije stekao ni malo mudrosti, znanja i širine duha? Njemu je sa njegovim shvatanjima i ubeđenjima mlađeg maloletnika dato da sebe smatra intelektualcem i obrazovanim čovekom.

Ajmo sad svi da se čudimo i zgražamo što nedostatak kriterijuma dopušta budalama da se smatraju dovoljno pametnima da vode državu. I da se divimo sebi što smo pametniji od njega.
zdravoumartini zdravoumartini 15:03 28.04.2008

Crvena zvezda

A jel se neko zapitao zasto ovakvi uvek navijaju za Crvenu zvezdu?
Bili Piton Bili Piton 15:16 28.04.2008

Re: Crvena zvezda

zdravoumartini
A jel se neko zapitao zasto ovakvi uvek navijaju za Crvenu zvezdu?


Zato sto je Zvezda, za razliku od "komunjarskog" Partizana, oduvek vazila za "srpski" (gradjanski?) sportski klub. Tako je bilo i u Titovo doba, samo sto se o tome nije javno pricalo.

Prirodno je stoga, u danasnje vreme totalno izopacenih kriterijuma, da ce svi "ovakvi" da se prisljamce za Zvezdu.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 23:19 28.04.2008

Re: Crvena zvezda

zdravoumartini
A jel se neko zapitao zasto ovakvi uvek navijaju za Crvenu zvezdu?

Pa poznat je predlog jos sa pocetka visestranacja, da Zvezda treba da promeni ime u Chetnik -- da bi Beograd konacno dobio derbi kakav zasluzuje... ;o)
vucko vucko 00:29 29.04.2008

Re: Crvena zvezda


Pa poznat je predlog jos sa pocetka visestranacja, da Zvezda treba da promeni ime u Chetnik -- da bi Beograd konacno dobio derbi kakav zasluzuje... ;o)

Neee, Partizan je trebalo da promeni ime u Četnik, a Zvezda u Kokarda :)
mudri mudri 14:09 29.04.2008

Neverovatno

...ništa ne razumem. gdine Miltiđu jel vi ovo radite u naučne svrhe, neko vas plaća ili ako vas se za dan bezbednosti sete.... Taj lik je 83. na listi za odbornika... Loodilo ali opšte
Goran Miletic Goran Miletic 15:36 29.04.2008

Re: Neverovatno

mudri
...ništa ne razumem. gdine Miltiđu jel vi ovo radite u naučne svrhe, neko vas plaća ili ako vas se za dan bezbednosti sete.... Taj lik je 83. na listi za odbornika... Loodilo ali opšte



Dotični kandidat skoro svakodnevno pise na pomenutom sajtu. Zbog toga je veoma jednostavno utvrditi sta o cemu misli. To je jedini razlog zbog cega sam uradio ovaj blog.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 23:15 29.04.2008

Re: Neverovatno

I ne samo to -- vec je u medijima vrlo, vrlo glasan. (A ljudi zaboravljaju da postoje brojni mediji koji nisu nista manje stvarni ako ih ljudi drugacije ideoloske orijentacije ne prate.) Tako da je mene iskreno govoreci doista zacudilo sto je covek toliko nisko na listi -- licno mislim da po kolicini aktivizma covek svakako zasluzuje da bude u prvih 20, ako vec ne i u prvih 10. Ne bave se izgleda oni dovoljno ljudskim resursima, ccccc.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana