Planeta| Sport| Zdravlje

Zimske čarolije

NNN RSS / 12.01.2019. u 22:30

Standardno u ovo doba godine počinje Australian Open.

australian-open-2019-010918-getty-ftrjpg_1pp019vgjwr0f1qrm0aypqxtoe.jpg?t=854287672&w=960&quality=70 

Mi ćemo imati čak 7 predstavnika u muškoj konkurenciji! Novak Đoković je prvi nosilac i napad na rekordni 7. trofej će početi 2. dana protiv kvalifikanta. Turnir praktično otvara (tj. igra u 1. terminu) tinejdžer Miomir Kecmanović koji je dominantno prošao kroz kvalifikacije i svoj prvi GS nastup će imati protiv (pre)iskusnog Verdaska koji je ovde pre tačno 10 gidina igrao maratonsko polufinale protiv kasnijeg osvajača Nadala.
Već u sledećem terminu će igrati Dušan Lajović protiv Kuevasa i povratnik Janko Tipsarević protiv Dimitrova (koji je ovde pre dve godine izgubio tesno u polufinalu od Nadala). Termin kasnije će igrati i Troicki protiv nekog Španca, a 2. dana na teren izlaze i Laslo Đere protiv Donskoja i Filip Krajinović protiv Čekinata. U ženskoj konkurenciji će od naših teniserki učestvovati samo Aleksandra Krunić (igra u 1. terminu 2. gana protiv neke Kazahstnake). Dvostruki branilac Federer je u 2. polovini žreba, a u istoj četvrtini je i petostruki finalista Endi Mari koji je na vrlo emotivnoj konferenciji za štampu najavio da bi ovo mogao da mu bude poslednji AO!

Takođe u ovo doba godine počinje i plej-of u NFL-u, večeras igraju Čifsi i Koltsi, a u noćnom terminu Remsi i Kauboji, a sutra prvo (standardni) Petriotsi protiv Čardžersa, a posle Sejtsi protiv šampiona Iglsa (koji su apsolutno bizarno pobedili vajld kard utakmicu u Čikagu da to ni Holivud ne može da izrežira)

Počelo je i SP u rukometu, što se nas tiče, kakav nam je savez, pravi podvig je što uopšte i učestvujemo. Ali momci imaju priliku da časno učestvuju, steknu iskustvo igranja na najvećim turnirima i potajno se nadaju prolasku vrlo teške grupe (Francuska, Nemačka, Rusija...) Juče smo čak ispustili pobedu protiv Rusa...

U NBA Jokić briljira, Denver je trenutno prvi na Zapadu, Nikola je u odličnoj formi, bez obzira na glasanja, potpuno je realno da zaigra na Ol-star utakmici, sinoć je ostvario 5. tripl-dabl u sezoni, a 21. u karijeri (trenutno po broju TD deli 19. mesto sa Kobijem, Džabarom, Veberom...). Čik i Klipersi i Kingsi guraju iznenađujuće dobro, a Dončić je brilijantnim igrama zapalio tamošnju publiku. U bici za MVP lige Janis je nokautirao Hardena (bukvalno) Milvoki trenutno ima najbolji skor u ligi, prati ga Toronto, a GSW i Hjuston hvataju zalet.

U ski-skokovima Rjoju Kobajaši ("Gren Slem" na Novogodišnjoj turneji) ispisuje blistave stranice ovog sporta, već ima 9 pobeda ove sezone, a ako pobedi i sutra (a danas je oba puta preskakao veličinu skakaonice i izjednačio rekord iste) postaće prvi u istoriji sa 7 pobeda za redom!

Od ostalih bitnih sportskih aktivnosti izdvajam da je mala ekipa iz Lokalnog fronta  krenula u maratonski pohod iz Kraljeva ka Beogradu. #IbarskiMarš

Ogromnu pobedu su izvojevali građani sela Rakita odbranivši NAŠU reku
od srebroljubivih, tajkunskih, mafijskih, devastatorskih, režimskih uzurpatora!!!

Opširnije u komentartima.



Komentari (58)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

niccolo niccolo 23:11 12.01.2019

Odličan tekst

kolega

Edit: Ali ipak popravi ono za 5. u sezoni a 2. u karijeri.

P.S. Da li je istina ono što čuh u petak, da se iza povećanog broja tripl i ostalih dablova u NBA kriju labavije definicije skoka i asistencije (u smislu da se sada računa i ono što u naše vreme nije)?

Edit 2: Gledao sam taj meč u Čikagu, sjajan potez trenera Iglsa, onaj tajmaut je bio u savršenom momentu...
NNN NNN 00:35 13.01.2019

Re: Odličan tekst

Hvala, hvala!

Edit: Popravljeno na 21 (nešto me 'be nova kung-fu tastatura, a žurio sam da objavim pre početka NFL-a, pa nisam ni stigao da proverim - ko zna kak'ih još grešaka ima).

Jeste, u ovaj deceniji je labaviji kriterijum za asistencije.

Edit 2: S nekim drugom pričam pre WC utakmica i on istipuje pobednike, i ja se složim, ali u fazonu kako ne bih igrao protiv šampiona, a i navijaću u toj utakmici za Filadelfiju. Pošto sam za Božićne praznike bio na selu, a tamo nemam internet ni SK, nisam gledao utakmice, ali taman stižem na reprizu poslednje (i ne znam rezultat), a u međuvremenu vidim poruku da su mu prve dve prošle, a znam i da mu je prošla treća i još kaže da čeka 250 evra ako dobiju i Bersi
Inače ti tajm-auti se traže u tim trenucima bukvalno da dodatno dekoncentiršu kikera.

U to ime evo jednog čuvenog crtanog filma iz 1932.

michiganac michiganac 17:09 13.01.2019

Re: Odličan tekst

Da li je istina ono što čuh u petak, da se iza povećanog broja tripl i ostalih dablova u NBA kriju labavije definicije skoka i asistencije (u smislu da se sada računa i ono što u naše vreme nije)?


Jako su olabavili i kriterijume sudjenja. Recimo, na Hardenu sviraju prekrsaj i kad ovaj ugane trepavicu ili malju na bradi pri ulazu u reket. 'Trash talk' takodje vise nije dozvoljen, odmah ide tehnicka. Sve u svemu NBA je postala jako metiljava i pored toga sto je sezona jedna od najuzbudljivijih u kompetitivnom smislu u posljednjih nekoliko decenija. Mladjahni Luka je fenomen, ali vec su mu prikacili status polarnog mede. Plavokosi decko privlacne fizionomije i konstitucije koji osvaja "crnu teritoriju", kao precrtan iz Marvela ('Captain America').
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:19 13.01.2019

Хоће ли прећи половину?

Takođe u ovo doba godine počinje i plej-of u NFL-u, večeras igraju Čifsi i Koltsi

Засад незанимљиво за гледање, Индијанаполис није зарадио први покушај (first down) до пред сам крај првог полувремена. С друге стране, Патрик баца с кука и све погађа.
NNN NNN 01:57 13.01.2019

Re: Хоће ли прећи половину?

Edrju Lak uopšte nije bio u skladu sa svojim prezimenom,
generalno su bili baš očajni (čak je i tačdaun napravio specijalni tim!),
čak je i Adam Vinatijeri (čovek koji je pre dve nedelje napunio 46 godina i na celom svetu od njega je nešto stariji samo Noriaki Kasai ) je promašivao!
(a postojala je šansa da se nađe sa starim znancem Brejdijem).

Patrik baca bilo kako / svakako, sa obe ruke, s kuka, van balansa, po tome je već legenda lige, Čifsi su najbolja ofanzivna ekipa i on je jak kandidat za MVP-a lige!
Čifsi kod kuće favoriti za ulazak u SB,
ali ipak mislim da će idiotizam Hanta (koji je isplivao tek pre oko mesec-dva dana) da ih puno uzdrma (za sada ne izgleda da jeste!), u napadu je i dalje uživanje gledati Hila i Kelsija, ali Hant...

marco_de.manccini marco_de.manccini 02:11 13.01.2019

Re: Хоће ли прећи половину?

Бољи тим оде даље. Надам се да ће тако бити и у осталим утакмицама -- дакле, Рамси против Канзаса и, у другом "полуфиналу", Чарџерси против Њу Орлеанса.

ЕДИТ. Идиот, поспан сам, оно горе су немогући парови (мада, како добро прогнозирам, ништа гори избор него у претходним годинама). Дакле, Рамси против Њу Орлеанса и дивизијски дерби Чарџерси против Канзаса.
marco_de.manccini marco_de.manccini 02:26 14.01.2019

Re: Хоће ли прећи половину?

Дакле, Рамси против Њу Орлеанса и дивизијски дерби Чарџерси против Канзаса.

Ау, нисам много ни промашио, само Чарџерсе (оправдано).

За финале, Рамси и Канзас, дојучерашње комшије (оба тима су играла у Мисурију).
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:13 13.01.2019

Ostale sportske aktivnosti

Za svaku pohvalu je deo o ostalim sportskim aktivnostima u koje, naravno, spadaju i šetnje građana subotom koje su korisne za fizičko, a posebno za mentalno zdravlje.

Što se sportskog dela tiče ispustio si da napišeš kada Novak ima prvi meč i na kom kanalu ga možemo gledati. (Utorak 09.00č, Eurosport).
NNN NNN 16:06 13.01.2019

Re: Ostale sportske aktivnosti

Biće opširnije u komentarima :)
NNN NNN 16:09 13.01.2019

Danas

16:45 Ski-skokovi

19:05 Nju Ingland Petriotsi - LA Čardžersi
22:40 Nju Orleans Sejnts - Filadefja Igls

a od 1 posle ponoći kreće tenis na Australian Openu
NNN NNN 18:53 13.01.2019

Re: Danas

Ski-skokovi
Rjoju nije uspeo da ostvari rekordnu 7. pobedu za redom, kao da ga je malo pojela trema (mada nie delovalo da je podložan tome, juče je ovde ostvario jednu od najubedljivijih pobeda ikada u ski skokovima - sko 30 poena razlike u odnosu na Kubackog!)
Kubacki je danas potpuno zasluženo pobedio, u obe serije je bio najboji (posebno jebio dobar u 2. seriji).
Štefan Kraft nije uspeo da prekine post Austrije, a Stoh je kompletirao podijum.
Od zanimljivosti još stari Simon Aman je u 2. seriji preleto 135 metara (dužinu skakaonice, što je i Rjoju uradio juče oba puta), pa su skraćivali zaletište.
NNN NNN 18:55 13.01.2019

Re: Danas

rekord

Za neki minut Tom Brejdi će da popravi sopstveni NFL rekord po broju utakmica u plej-ofu (valjda će mu ovo biti 38.)!
NNN NNN 19:01 13.01.2019

Re: Danas

Od istorijskih NFL zanimljivosti, sada će po prvi put jednu plej-of utakmicu suditi i žena
(tek će sad da navijaju za Brejdija )
NNN NNN 19:42 13.01.2019

Re: Danas

Ko prati PL mogao je da se uveri da je umišljeni Murinjo bio kriv za loše igre MU (i Pogbe). Pobedili su Totenhem na Vembliju 1:0 golom Rašforda na asistenciju Pogbe, ali svakoako je junak meče De Hea koji je u 2. poluvremenu imao 11 odbrana! Bukvalno samo mu još Ljoris nije šutirao.
Što reče neko na Tviteru "He Dea bi odbranio Smederevo 1459."

Fun fact je da je De Hea u fantaziju za ovaj Mundijal bio najskuplji golman ...i najgori!!!
Ispostavilo se da bi Španiji više koristilo da su umesto golmana imali još jednog igrača na sredini. U prvoj utakmici Portugalija je imala samo 3 šuta u gol i Kristijano je postigao het-trik, Rusi su imali jedan jedini šut u gol i izbacili ih, mislim da je za 4 utakmice imao jednu jedinu odbranu!
softelectronics_e softelectronics_e 20:03 13.01.2019

Re: Danas

NNN
Ko prati PL mogao je da se uveri da je umišljeni Murinjo bio kriv za loše igre MU (i Pogbe). Pobedili su Totenhem na Vembliju 1:0 golom Rašforda na asistenciju Pogbe, ali svakoako je junak meče De Hea koji je u 2. poluvremenu imao 11 odbrana! Bukvalno samo mu još Ljoris nije šutirao.
Što reče neko na Tviteru "He Dea bi odbranio Smederevo 1459."

Fun fact je da je De Hea u fantaziju za ovaj Mundijal bio najskuplji golman ...i najgori!!!
Ispostavilo se da bi Španiji više koristilo da su umesto golmana imali još jednog igrača na sredini. U prvoj utakmici Portugalija je imala samo 3 šuta u gol i Kristijano je postigao het-trik, Rusi su imali jedan jedini šut u gol i izbacili ih, mislim da je za 4 utakmice imao jednu jedinu odbranu!

Dobar pas Pogbe kod gola Rašforda.
No, Pogba je izgubio toliko lopti posle kojih su sevale ubitačne kontre da je to bilo milina.
Već oko 70-tog minuta je bio 'izduvan' i trebalo je tada da bude zamenjen.
Nesumnjivo, radi se o velikom igraču.
No, ako i Ole ne bude mogao sa njim, Junajted treba da ga se kurtališe.
docsumann docsumann 20:13 13.01.2019

Re: Danas

brejdijevci razbijaju
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:21 13.01.2019

Re: Danas

Значи који је инат овај Брејди, ја увек прогнозирам против њега, а он никако не сарађује. Мора да су лопте издуване, немам друго објашњење.
NNN NNN 20:38 13.01.2019

Re: Danas

Posle dve i po odigrane utakmice ovog vikenda, Brejdi je ubeeeedljivo najbolji pojedinac, ovo je čista poezija!

Da li ćemo u finalu AFC videti preko 100 poena?
NNN NNN 20:39 13.01.2019

Re: Danas

Pogba
Mene lik užasno nervira, ali se prepordio pošto je oterao Murinja.
svarog svarog 21:36 13.01.2019

Re: Danas

odličan je brejdi, ali ofanzivna i defanzivna linija NE igraju neverovatno. I seknderi isto, čak i kad Rivers stigne da pogleda u polje nema kome da baci. Kako je Beličik zategao odbranu ono je fenomenalno
Atomski mrav Atomski mrav 22:41 13.01.2019

Re: Danas

Ovo je izgledalo kao da NFL tim igra protiv koledž tima. Eto Pejtriotsa opet u Superboulu - Čifsi će morati konačno negde da se spotaknu a Pejtriotsi su savršen tim za "spoticanje".
NNN NNN 22:45 13.01.2019

Re: Danas

Petsi se sprdali!
U prvom poluvremenu postavljali ofanzivne rekorde, a u drugom bildovali odbranu.

Bris počeo utakmicu INTERSEPŠNOM!?!?!?!
Atomski mrav Atomski mrav 23:25 13.01.2019

Re: Danas

Philadelphia means business...

Hajde ako već Pejtriotsi moraju ponovo da budu u Superboulu, neka bude repriza prošlogodišnjeg finala.
Atomski mrav Atomski mrav 23:25 13.01.2019

Re: Danas

Mene lik užasno nervira, ali se prepordio pošto je oterao Murinja

Ceo tim se preporodio a izgleda da samo Matić žali za "Posebnim"...
NNN NNN 00:04 14.01.2019

Re: Danas

Atomski mrav
Philadelphia means business...

Hajde ako već Pejtriotsi moraju ponovo da budu u Superboulu, neka bude repriza prošlogodišnjeg finala.

Ja bih radije Sejntse i Čifse,
ali Fols je u poslednjih godinu dana najveći mudonja u ligi (zapravo već je legenda).

Tek sad čujem da su Bris i Fols išli u istu srednju školu.
Moguće da je Bris prebrodio onu jezivu tremu koju je imao na početku,
kao da ga trese midlife crises
prekosutra ulazi u 5. deceniju (dok iskusniji Brejdi izgleda kao da se prepustio uživanju).
NNN NNN 01:59 14.01.2019

Re: Danas

Spoiler alert!











Malo bezvezan način da se oproste od titule,
ali je, za razliku od ostalih, ova utakmica opravdala očekivanja bar što se tiče neizvesnosti. U99% slučajeva se čeka tajm-aut na 2 minuta do kraja, ali moguće da su hteli da iznenade protivnika ili su bili dekoncentrisani (ili oba).

...sad mogu da jem gomna kolko oću, svi moji favoriti u WC utakmicama su pobedili, a onda očekivano i uglavnom lagano izgubili od objektivno jačih ekipa, a meni niko nije kriv što se nisam kladio

Sada u Konferencijskim finalima igraju 4 najbolje ekipe u NFL-u.
docsumann docsumann 08:00 14.01.2019

Re: Danas

Sada u Konferencijskim finalima igraju 4 najbolje ekipe u NFL-u.


ispade tako.

ok, možda čardžersi, ali su u direktnom duelu petsi razriješili dilemu.

tako da tumbalo se, treslo se, valjalo se, ali na kraju sve se namjestilo kao po tablicama
NNN NNN 00:23 14.01.2019

Počinje Australian Open

Od interesantnijih mečeva prvog dana:

Kecmanović - Verdasko od 01:00
možda ćete se za deset godina pitati gde ste bili kada je Kecmanović igrao svoj prvi GS meč
Đoković je debitovao 2005. ovde katastrofalnim porazom od (kasnijeg osvajača) Safina, doduše bio je 2 godine mlađi nego Kacmanović sada (a u Kecmanovićevim godinama je ovde izgubio u 4. kolu od kasnijeg osvajača Federera).

Tipsarević - Dimitrov ne pre 02:30 (u isto vreme igra i Lajović protiv Kuevasa, a i Nadal u istom terminu počinje protiv anonimnog domaćeg tenisera). Triocki igra u 3. terminu (ne pre 04:30) i ako reši da igra 5 setova, možda ga ujutro zateknemo na terenu...

Ipak meč dana (globalno) bi mogao da bude Mari - Bautista Agut (ne pre 08:00) legenda možda čak odlazi u (prevremenu!) penziju
Program prvog dana na Lejver areni zatvaraju Federer - Istomin (ne pre 10:30), a na otprilike u isto vreme MC zatvaraju Čilić - Tomić.
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:49 14.01.2019

Re: Počinje Australian Open

Mari je dobio treći set, ali sumnjam da može da izdrži još dva. Pogotovo protiv terijera kakav je Bautista Agut.
Milutin Milošević Milutin Milošević 00:43 14.01.2019

Da dodam...

Danas je počeo snuker masters. Već prvog dana, iznenađenja u oba meča. Luka Brecel je najpre izbacio prošlogodišnjeg pobednika i krajem 2018. godine odličnog Marka Alena, da bi zatim Rajan Dej pobedio jednog od najboljih igrača ikada Džona Higinsa. Oba meča igrana su do poslednjeg mogućeg frejma - 6:5.

Sutra u 14 spektakl u najavi: Roni O'Saliven protiv Stjuarta Bingama, a od 20 Ding Džunghui protiv Džeka Lisovskog.
mirelarado mirelarado 08:47 14.01.2019

Re: Da dodam...

Roni O'Saliven


Drži se stara garda.
softelectronics_e softelectronics_e 18:17 14.01.2019

Re: Da dodam...

Milutin Milošević
Danas je počeo snuker masters. Već prvog dana, iznenađenja u oba meča. Luka Brecel je najpre izbacio prošlogodišnjeg pobednika i krajem 2018. godine odličnog Marka Alena, da bi zatim Rajan Dej pobedio jednog od najboljih igrača ikada Džona Higinsa. Oba meča igrana su do poslednjeg mogućeg frejma - 6:5.

Sutra u 14 spektakl u najavi: Roni O'Saliven protiv Stjuarta Bingama, a od 20 Ding Džunghui protiv Džeka Lisovskog.

I kako je prošao Saliven - nemam vremena da gledam reprizu.
Kako me to niko nije obavestio - jebote?!
Milutin Milošević Milutin Milošević 11:33 16.01.2019

Re: Da dodam...

Dobio Roni lako 6:2
Sutra protiv Rajana Deja, od 14:00

Danas dva odlična meča:
14:00 Judd Trump v Kyren Wilson
20:00 Mark Selby v Stephen Maguire
softelectronics_e softelectronics_e 13:32 16.01.2019

Re: Da dodam...

Milutin Milošević
Dobio Roni lako 6:2
Sutra protiv Rajana Deja, od 14:00

Danas dva odlična meča:
14:00 Judd Trump v Kyren Wilson
20:00 Mark Selby v Stephen Maguire

E, tu ću da mu dam po reprizi.

Jer, naravno, volim Salivana.
Šteta što je Stivne Hendri morao da se penzioniše - i njega sam voleod da gledam.
Svaka čast Marku Selbiju, ali zbog njega ne bih produžavao gledanje TV posle mog uobičajneog odlaska u krevet u 8.30 PM.
Ali Hendrija i Salivena - vrlo često.
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:15 17.01.2019

Re: Da dodam...



Roni se prvi plasirao u polufinale
softelectronics_e softelectronics_e 19:17 17.01.2019

Re: Da dodam...

Milutin Milošević


Roni se prvi plasirao u polufinale

Jeeeee.
Malo ćemo da mu damo po reprizi ondak.
vcucko vcucko 17:16 14.01.2019

Rukomet?!

Nisam primetio da je neko spomenuo, u toku je rukometno prvenstvo sveta (muško). Naši su upravo postavili neke nove standarde. Izgubili su od Brazila
Znam da su Brazilke ovde kod nas u Areni osvojile titulu, pred neku godinu i posle toga opet nestale sa mape. Ali ovo su muški timovi, ne sećam se nekog značajnog rezultata Brazilaca. Ikad.
Eto, upravo su pobedili jedan (važan) deo nekadašnje velesile (Yu).
Duh Metaloplastike iz 80-ih se naveliko roštilja u vrtu sećanja, na turbo pogon.
NNN NNN 23:19 14.01.2019

Re: Rukomet?!

Pre neko veče sam odgledao dokumentarac o toj Metaloplastici i time zadovoljio glad za rukometom, a ovo je čisto mučenje.
NNN NNN 00:50 15.01.2019

Sinoć

Bilo je toliko toga, ali nisam sigao ništa da prokomentarišem, ubi me nespavanje...
NNN NNN 00:58 15.01.2019

2. dan

01:00 Krunić - Dijas
*02:30 Đere - Donskoj
*04:00 Krajinović - Čekinato
09:00 Đoković - Kruger
biće ujutro još zanimljivih mečeva...
niccolo niccolo 12:59 15.01.2019

Re: 2. dan

09:00 Đoković - Kruger

Uredno dobio 3:0...

Kao i Krajinović (koji je gubio 2:0 u setovima). Isto je i Krunićeva gubila u setovima, pa ipak pobedila. Đere ispao (a poveo je 1:0 u setovima )...
NNN NNN 15:25 15.01.2019

Re: 2. dan

Novak rutinski,
Aleksandra je gubila u 2. setu 5:3 i uspela je da preokrene,
Filip se čak suočio i sa meč-loptom u TB 4. seta (a prethodno je Čekinato imao servis gem za pobedu),
jedino Laslo nije uspeo inače bismo već imali sigurnog učesnika 3. kola.
marco_de.manccini marco_de.manccini 17:06 15.01.2019

Re: 2. dan

Рекао бих да већ имамо сигурног учесника трећег кола. Цонге и остали Димитрови немају шансе.
softelectronics_e softelectronics_e 19:03 15.01.2019

Rukomlataši

Ubi nas ova Koreja.
niccolo niccolo 22:00 15.01.2019

Re: Rukomlataši

A ko pa nas u rukometu ne ubija?
vcucko vcucko 22:18 15.01.2019

Re: Rukomlataši

niccolo
A ko pa nas u rukometu ne ubija?

Malo ste požurili, dobiše kukavci na kraju.

Ebo rukomet, tu se sve što vredi dešava po nemačkim zabitima. Ono veliki derbi Oberzwickzangelnau - Unterradapzierungsdorf i tu igra krem svetskih zvezda.
Neka tog sporta Hrvatima.
Držimo se mi odbojke, koja se igra u Maracanazinhu, Bersiju, Paleur u Rimu... 70.000 ljudi na finalu SP u Poljskoj. Najviše i muškaraca i žena na svetu trenira odbojku, naravno posle fudbala (koji i nije sport, fudbal je priča za sebe).

A ovo piše neko ko je odrastao na Zametu, išao u školu kroz Dom Partizana pored rukometnog stadiona na kome je treninge držao Vlado Štencl, a trenirao Beli Rađenović i kasnije Alvaro Naćinović. Rukometna ekipa zametske osnovne škole dobila bi tadašnju reprezentaciju Italije ili tako nekog, potpisujem.
Oću reć, neko ko zna šta je rukomet.
niccolo niccolo 22:21 15.01.2019

Re: Rukomlataši

Malo ste požurili, dobiše kukavci na kraju.

Izuzetak koji potvrđuje pravilo

Držimo se mi odbojke

Pa jeste, odbojkašice su bolje ribe...
NNN NNN 23:26 15.01.2019

Re: Rukomlataši

Nemačka - Francuska 25:25

i tako ode i naša tanka nada da pobedom protiv domaćina Nemaca napravimo veliko iznenađenje i prođemo dalje...
(osim ako Koreja pobedi Brazil, a Francuzi ne puste Ruse)
vcucko vcucko 07:35 16.01.2019

Re: Rukomlataši

NNN
Nemačka - Francuska 25:25

i tako ode i naša tanka nada da pobedom protiv domaćina Nemaca napravimo veliko iznenađenje i prođemo dalje...
(osim ako Koreja pobedi Brazil, a Francuzi ne puste Ruse)

Znaš li šta je najcrnje? Sad će naši dobro da odigraju protiv Nemaca, da izgube nešto tesno do umereno. Pa će opet ona priča "eto, dobri smo mi, samo nismo imali sreće, sudije, visoka trava itd..."

Atomski mrav Atomski mrav 09:52 16.01.2019

Re: Rukomlataši

Već dugo u rukometu nemamo dobrih trenera, zato i jesmo u ku*cu.
NNN NNN 01:33 17.01.2019

Od naših 4. dan

Krunić počela pre desetak minuta,
Krajinović neće pre 4,
a meč dana (ne pre 10:30) zatvara program na Rod Lejver Areni:
rapriza finala iz 2008.
Đoković - Conga
niccolo niccolo 19:28 17.01.2019

Re: Od naših 4. dan

Pa jes vala, praktično repriza
NNN NNN 00:40 19.01.2019

AO večeras

Đoković - Šapovalov oko 04:30
Krajinović - Ćorić oko 06:30

Đoković je meč 2. kola protiv Conge završio oko 1 posle ponoći, a sada u 3. kolu treba da igra od oko pola 3 popodne (u lošem sećanju nam je ostala slična situacija pre tačno 10 godina kada je morao da preda četvrtfinale Rodiku), dakle poptpuna promena dnevnog ritma + potencijalno najveća moguća vrućina, to je svakako nešto što nikome ne prija.
Već smo navikli na sve i prošli svašta, pa nije red da kukamo, ali generalno mislim da domaćini Australijanci preteruju sa favorizovanjem domaćih tenisera (da i to je moguće!) - bukvalno svaki dan imaju udarne večernje termine na glavnim terenima, pa makar to bilo i na direktnu štetu najvećih igrača koji su ikada igrali tenis + što su Đoković i Federer povrh svega i rekorderi Australian Opena.
Đokoviću veći problem od sulude satnice svakako može da predstavlja supertalentovni Šapovalov, koji je možda i jedan od najkurčevitijih tenisera današnjice, verujem da šta god da se bude dešavalo, da će Šapovalov sigurno da uživa u prilici, a videćemo koliko će Đokoviću da koristi iskustvo u ovoj situaciji.
alselone alselone 06:44 19.01.2019

Re: AO večeras

Đoković delje ovog sirotanovića ko na treningu ponedeljkom.
Kazezoze Kazezoze 09:51 19.01.2019

Re: AO večeras

alselone
Đoković delje ovog sirotanovića ko na treningu ponedeljkom.

...da, i onda izgubi i brejk prednosti i treći set (4 gema u nizu), da bi 4. set dobio sa 6:0.

Filip, trenutno, protiv Ćorića gubi sa 2:1 u setovima i 2:0 u 4. setu.
NNN NNN 10:26 19.01.2019

Re: AO večeras

Može se reći rutinska pobeda.
Vrlo malo sam gledao (očekivao sam da stvarno počne ranije) zaspao sam posle 2:0 i sanjao da je ovaj izjednačio , kad sam se probudio vidim da je 3:1
Inače priželjkivao sam da Novak nastavi straight sets niz,
uspeo je da osvoji 25 setova u nizu na GS - to mu je lični rekord i prilično retko dostignuće.
Ono što takođe nije zanemarljivo je da je ovom pobedom obezbedio 1. mesto i posle Australian Opena.
Vidim da je bilo previše grešaka, znao sam da će Šapvalov da grize, a da će Novak da ga "pusti" da greši (i još da mu pripomogne u tome), ali opet nisam očekivao ovakav odnos vinera i grešaka (pre svega s Novakove strane), ali to samo znači da nije bio pasivan, nego da je terao protivnika da vraća neprijatne lopte (pouzdano se uzdao da će ovaj i tu da rizikuje).
Osim onog velikog pada u igri krajem 3. seta (sa 4:1 na 4:6) može da se kaže da je bilo rutinski.
NNN NNN 11:21 19.01.2019

Re: AO večeras

Filip
Za njega je ovo 3. kolo trenutno najveći uspeh na GS u karijeri - koja bi sigurno bila mnogo bolja da nije veći deo bio povređen.
Delovalo je kao da može da igra protiv Ćorića, ali Borna je u dobroj formi i pre svega ima mnogo više iskustva u igranju mečeva na visokom nivou. Generalno Filip može da bude zadovoljan, ušao je u 32 na GS i ako ga zaobiđu povrede mogao bi tu i da se ustali.

Veliki je uspeh za ovako malu zemlju da ima 7 predstavnika na GS u muškoj konkurenciji.
Sad da se nadamo da Tipsa ima snage za poslenji ples, da antipatični Troicki može ponovo da se vrati, da Fića ostane zdrav, da Kecmanović stvarno može da pokaže koliki je talenat, a i Duci i Đere su top 50 materijal. I naravno da Novak ostane Novak.

Kazezoze Kazezoze 12:02 19.01.2019

Re: AO večeras

Da, Filip baš nije imao sreće sa povredama. Bukvalno je preskočio prelazak sa juniorskog u seniorsko takmičenje zbog povreda. Zbog toga i Ćorić koji je mlađi od njega ima više iskustva na velikim takmičenjima.

Šteta, ali biće dobro ako se ustali među prvih 50.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana