Život

заљуљ присетивог побира

Черевићан RSS / 30.01.2019. u 00:18

(дневникми Но : 023-2019)

пристигла зима .снег прикочио аутопутарске радове по Србији. одмарам малко уномсаду од теренских активности ,па ми (повремено) друштво чине исписници вазда изазовима бременити но бројем све проређенији.

 
 омиљени бирцуз ,средом од 5 пм. деценијско окупљалиште нас. Нередован сам ал кад сам у нсаду тог дана у недељи - у њему неизостајем. генерално гледајући Сви присутни су у целости одрадили своје радне ангажмане и сад уживају у заслужаним пензијама (додуше има нас пар који још се као радно дрчимо док нас миле Газде не одјебу ) .углавном свеприсутна је приметна гојазност упадљиви стомаци те телесна кљокнутост. ретко ко носи одела , претежно су тренерке углавном комотне а обућу типа назувке да се сама нога утури или гажењем на пету лако изују јер свако сагињање је напорно због окопојасног сала а оће се и заковитла у глави баланс жироскоп и ето телесног посрнућа непланираног. штап је код већине део гардеробе, шећер - хвала на питању има се (варира око десетке).крвне слике и уринокултуре налази се скривају и од себе самог.срца трокирају у зависности од барометарског притиска па тако и расположење појединаца.ишијас код њих пар посебно активан (како је захладнило) па их и нема на сусретима. Притисак и холестерол ма јебо оног ко нема повећане у овим годинама тај сигурно није здрав нешто му фали.код многих педерица оковрата са пар кутија медикамената и мобилним који мало мало па код негог зврцне да га потсети на термин гутања лека.појединци су виновници пар хируршких интервенција на уху, очима, простати,жучи,куковима, бубрезима , а има их и трoјица са по пар ком. крвних стентова.....
Пију се углавном пивкан (а неко пресече са hosulepešom- промене ради) али и кабезе и црна кафа џами се какоко дуван. Утом кад се кворум попуни ево по обичају вазда каснећег Профе ,од ораторства неоперисаног, опозиционара сваке власти ,са темама вазда актуелним ,који олако намами своје жртве већ самом појавом на вратима посебно кад још полу раскомоћен од капута крене веома експлицитно да приказује аспекте тренутне друштвене нам патологије напомињући како у свакодневном животу првенствено се она односи на актуелну политику за почетак локалну (нсадски трачеви) што се потом разбукти на примедбе о покрајинској -државној па даље европској те глобалној све оно чиме баш увек започињу сва велика разочарења у животу, наравно са конкретним предлозима како се то лако решава а не ко ови актуелни неспособни на власти само ....ли закувавају . падају и речи увреде те међусобни укази - и немој ми се више обраћати,дунстеру (а већ следеће среде ће ћаскати као да није било ништа) .то је уједно и тренутак када се пар нас обично фаћамо шах табли па у скрајнутом ћошету бирцуза крећемо са анализама партија знаних шахиста од раније.али одскора има и новина. Наиме 1 Војин донео округли шах, поклон унука који се школује тамо преко западног нам океана.вели - нема више кибицера (оног трећег који никако да дочека да двојица изонанишу партију) . На први поглед сулудо али кад се малко разгрну правила код којих у заборав падају све научене тактике које смо примењивали обзиром да сад имаш 2 противника али притом креативних решења множина (да не помињемо могућност (прећутног) удруживања са једним од играча), против трећег, 4 example , што у моменту провалисмо. Наравно да Унуку Војином малко буџет подгојимо наручисмо још пар комплета овог шаха....
 
                                       ahutrojevakgo.jpg  
 
Око 7 пм ено је где се церека ко сврака на југовину оку нам телесно мамљива келнерица Јана на чапраз питање пар њих - оћел већ једном бити с њене стране пружене прилике исчекиваног сурдукњавања joj Гa које ће запамтити , вабеећи је паклицама Вијагре али остају без одговора јој док упролазу бележи оне који хоће мезе.
Ту је И Газда окупљалишта нам Тута.знамо га подуго али као мајстора неме присутности јер од њега само пуким случајем јавка се може наслутити док џами лулу. .шушка се и да (ожењен и три унука) креше Јану само се нехвали ( она му зато и даје је.ваљда.) има му и завидних. Ретко кад на инсистирање нас хоће да укаже знатижељнику на ситницу ( ако је то) да се али под одређеним условом сећа догађаја из неке средњовековне битке у којој је учествовао.наиме у крушевачком музеју је пре пар деценија угледао експонат - јатаган и на моменат доживео менталну регресију видевши у подсвести како га баш овај обезглављује ( додуше стварно око врата има као набор кожни који сличи зараслој расекотини).то му се још једном на истом том месту поновило што је протумачено (од стране психијатра али и хипнотерапеута ) као реакција на трауматски доживљај из ранијег живота. кад су пак пре пар година замољени радници музеја јатаган уклонили ( имао је жељу да се тестира у присуству психолога) регресија се није десила . Са другим сечивима Тута нема преоблема јер куварски посао којим се деценијама бави асортиманом сечива разних надохват би га могао потенцијално довести у регресивну позицију. Ал јок. И ајд сад буди паметан ди да баш рођени н-сађан у крушевцу набаса на потсет бившег трајања и то какав.
Око десет пм почиње осип кворума једни журе кућама да одгледају неку им битност на тевеу други да кресну бабе ( верујемо им на реч) трећи да се малко још прошетају утихнутим улицама пред спавање и испрде по мoгућности јер ома се лакше спава.шаху наклоњени испрате и Туту све у нади да ће се Јана предомислити па једнoм исчекивачу понудити да сњом рескира мождани удар као резултат незаборавног прца ... и ....тако се то (до сад поменуто ) понавља средама у овим с надом исчекиваним годинаманам трећег доба да се у њему .....ето наужива ...док се потраје.

Домојега.

 


Komentari (25)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 06:48 30.01.2019

Dobar sastav, ali...

... nedovoljno o seksu. Zato više volim da čitam one prisete Vam, g. Čer, iz dečaštva i mladosti čerevićke.
Черевићан Черевићан 10:16 30.01.2019

полуосветљеним присетима

ali...... nedovoljno o seksu

меморија попушта сваким даном
кренула паника баш да ме 'вата,
разгрнем присете ту на дохват
јок од раније ....... иако прозвата,

г Stojković- у ...стари се ,авај....фала на оцени и .....дружењу

mariopan mariopan 11:22 30.01.2019

Re: Dobar sastav, ali...

Vojislav Stojković
... nedovoljno o seksu. Zato više volim da čitam one prisete Vam, g. Čer, iz dečaštva i mladosti čerevićke.



Kako malo Vojislave?

Jesi li primetio izraz za igrače šaha (izonanisali)?

Pala sam od smeha.

Rekla bih da je ovo društvo sasvim lepo zabavljeno u svom vremenu i da je žal za mlados' samo trenutna, dok Jana ne prođe da pokupi narudžbine?

Imaju oni pametnija posla nego da misle na Janu i šta bi sa njom taman i da im se posreći?

Da što duže budete svi na broju u tom bircuzu g. Čer, zdravi i veseli.
Черевићан Черевићан 16:57 30.01.2019

lepo zabavljeno društvo

Imaju oni pametnija posla nego da misle na Janu

Јана богме дође као духа освежење
чиндбеник је Она битан инвентара,
потсетник је живахан кафанегостима
да им сем болести присутна и кара*,

( * споловило ,дапростите) ……..драга гђо mariopan ...хвала на угодној жељи- (постуми присуству)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 20:53 30.01.2019

Re: Dobar sastav, ali...

mariopan

Imaju oni pametnija posla nego da misle na Janu i šta bi sa njom taman i da im se posreći?

U odgovoru na tvoje pitanje citiraću g. Čera: "I labavi ume da zabavi".
Eto šta bi sa Janom.
Черевићан Черевићан 22:38 30.01.2019

оно,зарад истине

citiraću g. Čera:I labavi ume da zabavii

мис'о ова одбрамбена мушка
није мојa .....досетка брбљава,
некад чух је (уху ми је легла)
сад је адут ..да ме оправдава,

упс


г Stojković
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 17:01 30.01.2019

Есенција

шушка се и да (ожењен и три унука) креше Јану само се нехвали ( она му зато и даје је.ваљда.)

Ето.
Да се зна како то бива.
Фала ви.
Черевићан Черевићан 17:21 30.01.2019

фалте ме уста

Да се зна како то бива

склон си шарању
мувај инкогнито ,
без иоле фаале
јер с'тог ти и дале


захвалан на причице ми уочавању, г Brajovic-у
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:57 30.01.2019

Život.

Kao u uvek životan iz tvoje tastature, gazda Čer.
Черевићан Черевићан 22:27 30.01.2019

живота умишљај

Kao u uvek - životan

кад већ пола осме банке газиш
од усуда што живот се зове ,
слаба вајда од планова неких
(мада жеље желе .....изазове),

вид' се латиш оног што још памтиш



драга гђо Greganović волим БАШ кад посетите постми.ФАЛА.
49 41 49 41 21:18 30.01.2019

Ne dirajte Janu

sve ce vas pobijem.

Dosta sam se upleo u njenu mrezu. Ne znam ni sam vise, 7, 12 ... vise godina.

https://youtu.be/tjdlXrTIU6k

Черевићан Черевићан 22:13 30.01.2019

нецовање

upleten u njenu mrezu

појашњење кратко ипак фали
овој нашој што жеље нам воза,
право име гласи ....Флоријана
безпотребна Ваша је нервоза ,

јер тепање мал' изазва срање

поштовани г 49 41 намоменат ми се ужутила гаћа ,однатраг, ал' све је добро што се добро сврши ( по могућности трипут заредом ...за почетак ,мис'им) ...ФАЛА на срцештрецајућем коментару
amika amika 21:44 31.01.2019

округли шах и гос`н Тута,

Оригинално и занимљиво, као и увек. Али округли шах и гос`н Тута са средњовековним сећањима

да се али под одређеним условом сећа догађаја из неке средњовековне битке у којој је учествовао.наиме у крушевачком музеју је пре пар деценија угледао експонат - јатаган и на моменат доживео менталну регресију видевши у подсвести како га баш овај обезглављује ( додуше стварно око врата има као набор кожни који сличи зараслој расекотини)


зауставили су ми дах. Продисаћу, чим ово пошаљем...
Черевићан Черевићан 23:33 31.01.2019

нестварног ваб

гос`н Тута са средњовековним сећањима

наднаравних појава ....на претек
сумњичав сам на причице сличне ,
ова ме слудила документа има
но дали се може веровати њима,

упс


г amika, хвала на коментару

49 41 49 41 02:45 01.02.2019

Sta bi sa Janom.

Tri puta me neka Jana "spoticala" tokom zivota. Onda me slovo "J"- zapecatilo, stavilo u lance.
Nisam religiozan, al' budi pametan; u igrama zivota, s prisetama... realno-imaginarnim.

https://youtu.be/xzV6WiLPHjQ
Черевићан Черевићан 13:08 01.02.2019

имене

me slovo "J"- zapecatilo

избора ми ......ни да ние било
разних словних почетка имена,
азбукино 11 шансу ми понуди
пола века већ траје стамена
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 20:50 01.02.2019

Re: имене

Sad sam procitala i super je sto citas i vidis te ljude, a cak i povezes dva medjusobno udaljena veka pricom iz muzeja.

Da li se ikad neko zatreskao u tako neku Janu ili sve ostane samo pesma ( znate ih i vi, o konobaricama zbog kojih srce preskace)
Черевићан Черевићан 00:29 02.02.2019

preskoci srca

Da li se ikad neko zatreskao u tako neku

Јане исличне Бог за то и створи
да маме мушке..... еротски доконе,
ваљда окружење бирцуза је такво
па их је мало ..... што спута нагоне


драга гђо jednarecfonmoi ...ХВАЛА на коментару
49 41 49 41 14:53 04.02.2019

Re: имене

udaljena veka pricom iz muzeja.

Da li se ikad neko zatreskao u tako neku Janu

Ko priznaje, pola mu se dodaje.
Priznajem, nek mi se duplo doda.

Prvo poljubljeno zensko - Jana.
Posle, mnogo mnogo godina opet Jana.
Misljah, da nadjoh svoj jang ("izgubljenu" polovinu).
Satrah godine "ludovanjem" s njom. Koracah rajem i paklom s njom.
Umorih se rajem i paklom.
"Sahranih" je, strpah u pandorinu kutiju.Vezah lancem,zakatancih; velikim, teskim.

"Ispliva" iz nje.




49 41 49 41 14:19 02.02.2019

Florijan

Bese lep plav-plavook zimmer u vojsci.

Upitah ga usput, da li je mu je i sestra lepa kao on.
Puno lepsa od mene-rece uz smeh.

Onda da ti sestru...
Florijan prasnu u smeh.
Черевићан Черевићан 23:54 03.02.2019

фамилије маам

da ti sestru...

незнам зашто ома ..па на сестру
поред ујни да простиш и стрини,
ја познат сам да искуство ценим
давно згреших би прости извини

г 49 41
gavros gavros 13:41 03.02.2019

Odlično

opisana atmosfera omiljenog Vam bircuza u Nomsadu, uživao sam čitajući a šah za troje bogami još nisam vidio! Hvala na postu gos'n Sveta, u iščekivanju novog - veseli pozdrav!
Черевићан Черевићан 23:42 03.02.2019

топа изазови

šah za troje bogami još nisam vidio

на скупу овоме
Тај новина био,
нас шахисте
потпуно слудио

г gavros-е ... а да мрси вијуге углави...мрси ...ХВАЛА на ком.
NNN NNN 00:49 05.02.2019

Svako vreme ima svoje

Uživajte
Черевићан Черевићан 11:28 05.02.2019

мисли окренутих

Svako vreme ima svoje

не жалим се.. пуј.. далеко било
док лагацко гљилим у старости,
но бадава ..јес' труд да улажем
ал' мисли ми хрле ка прошлости,


драги 3N ... хвала на ком.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana