Sport

Rolan Garos 2019

NNN RSS / 01.06.2019. u 16:28
...panta rei...
23b5ad103ba8ef08e79b95655eebfe62d2c7e10c_20190515_rg_cg_0002.jpg 
Počeo je Rolan Garos, kao što ste već primetili :) Globalno, fokus je na eventualnom pisanju istorije, a i na smeni generacija. Što se nas tiče, odavno nismo bili ovoliko i ovako zastupljeni. 
Što se smene generacija tiče, ima dva aksioma (jer ja tako kažem), koja su naizgled kontradiktorna:
1. Velika trojka Đoković-Federer-Nadal će vladati dokle god budu igrali.
2. Smena generacija je već izvršena!
Prvo je prilično bespredmetno komentarisati, "Titanosaurusi" su osvojili poslednjih 9 kao i 48 od poslenjih 56 Gren Slemova!!! Igraće dokle god se budu osećali sposobno da mogu da osvajaju, oni su jednostavno tri ubedljivo najbolja i najveća tenisera ikada. 
Što se tiče smene generacija i ona je prilično očigledno izvršena, sama činjenica da u završnicama turnira ne viđamo npr. Berdiha, Congu, Verdaska... nego Cicipasa, Zvereva, Ćorića, Hačanova... govori da su mlad(j)i već uveliko u vrhu svetskog tenisa! 
Moguće da laici pod "smenom generacija" podrazumevaju da sad dođu neki klinci koji će da šamaraju najveće i osvajaju sve redom, ali to nije nimalo realno, najveći šampioni se ne rađaju tek tako, šampion se postaje i to je proces, ova trojica jedan drugog već deceniju i po guraju i pomeraju limite. Trojka je jednostavno iznad, penzionisala igrače iz 70-ih, dominirala nad onima iz 80-ih, a evo za sada se više nego uspešno nosi i sa generacijama iz 90-ih. 
Ipak, vreme prolazi, najveći su sve skloniji da što više racionalizuju učešća na turnirima, oporavci traju duže, pa su i u završnicama "šareniji" učesnici, tako da uživajmo dok ova Zlatna era traje (umesto da se sve češće pitamo kada će doći kraj), a mlađi teniseri svakako donose neki novi kvalitet. 
Vrlo interesantna situacija se desila u završnici Mastersa u Majamiju, u polufinalu su bila dva tinejdžera Šapovalov i Ože-Alijasim koja se nisu bila čak ni rodila kada je ovogodišnji osvajač Federer prvi put (kao tinedžer) učestvovao u Majamiju! 
Druga nedelja Gren Slemova je ono što svi teniski sladokusci jedva čekaju, međutim na ovom Rolan Garosu je za nas i prva nedelja bila posebno interesantna. U muškoj konkurenciji smo imali čak 6 predstavnika i može da se kaže da su imali zapažene nastupe! 
Povratnik Janko Tipsarević je prvi izašao na teren i opet je naleteo na Grigora Dimitrova, prva dva seta se baš mučio, progutao je šaku lekova protiv bolova, ali je pokazao da je borac koji se nikada ne predaje, uspeo je da se vrati, uvede meč u 5. set, ali onda ipak u uzbudljivoj završnici izgubi. 
Debitant Miomir Kecmanović je takođe igrao maratonski meč (svoj 1. u 5 setova) i pobedio (nadamo se da je ovo 1. od mnogih). U 2. kolu je ispao od Gofana, koji je pružio pristojan otpor Nadalu. 
Krajinović je i u 1. i u 2. kolu dobijao mečeve u 5 setova, dok su Novak, Đere i Lajović bez izgubljeno seta stigli do 3. kola, tako da smo imali čak 4 predstavnika među 32! Nadajmo se da će ta praksa da se nastavi. 
U 3. kolu može se reći da naši igrači nisu imali preterano sreće sa žrebom, ali to ih nije omelo da pruže veliki otpor. Prvi je Laslo Đere protiv 7. nosioca  Nišikorija igrao meč u 5 setova, čak je imao i dva brejka viška, što je u muškom tenisu prilično nenadoknadiva prednost, pa čak i na šljaci, međutim Japanac je pokazao zašto je jedan od najboljih u istoriji kada je u pitanju uspešnost u 5. setu, vratio se u meč i na kraju slavio, ipak ovo je velika škola za mladića iz Sente. 
Onda je Filip Krajinović protiv 6. nosioca Cicipasa u najmanju ruku bio ravnopravan, ako ne i bolji u 1. setu, ali je Grk bolje odigrao "važne" poene i poveo 1:0, a ubrzo i 2:0, kada je izgledalo da će 3. set biti formalnost Filip je preokrenuo, već je padao mrak, a Fića je insistirao da se meč nastavi jer je servirao za set, međutim pono se raspao kada je bilo važno, pa je nastavljeno danas. Uspeo je ipak da dobije set u TB, a onda i u 4. da dođe do situacije da servira za izjednačenje u setovima... ponovo se raspao, pa je odigran novi TB, bilo je nekoliko izuzetno zanimljivih poena i par Fićinih grešaka (propustio je set-loptu), pa je završio učešće, ali može da se kaže da se časno borio i pokazao kvalitet za povratk u prvih 50, a realno i bolje od toga. 
Dušan Lajović je igrao protiv 5. nosioca Zvereva, i mada Duciju baš ne leže ovakvi protivnici, bio je možda "avorit iz senke", jer je mladii Nemac (Rus) ove sezone u krizi (prvenstveno zbog nekih privatnih problema). Ipak Duci je prelako izgubio prva dva seta, onda se vratio u trećem, a Zverev se raspao u 4. setu. Nažalost Lajović nije iskoristio "momentum" i u dva navrata je prelako ispustio svoj set i priliku da protivnika stavi pod veliki pritisak da juri rezultat u odlučujućem setu. 
Novak Đoković je igrao protiv kvalifikanta Karuza (ne znam da li Italijan ima ikakve veze sa čovekom koji je pre sto godina postao prvi u ustoriji koji je prodao preko milion nosača zvuka) i delovalo je da se dosta muči i sa vrućinom i sa protivnikovim forhendom, ali je ipak rutinski došao do 2. nedelje. 
Od "panta rei" stvari vezanih za ovaj Rolan Garos vredi izdvojiti da će stadion na kome je teren broj 1 biti srušen, kao što je to prošle godine bio i glavni stadion na kome je teren Filip Šatrije, koji je "nikao" potpuno nov, a već sledeće godine bi na njemu konačno trebalo da bude postavljen pokretni krov, pa će tako uhvatiti korak sa ostalim Gren Slem turnirima. 

Od "sporednih" sportskih tema svakako se nameće večerašnje finale Lige Šampiona između Liverpula i Totenhema :) 
Sutra je Moto GP Muđelo, u odbojci je počela Svetska Liga Nacija, neki pedalaši na EuroSportu nam povremeno kvare praćenje tenisa, a krenulo je i finale NBA gde prednost domaćeg terena brane Toronto Reptorsi protiv šampiona Golden Stejt Voriorsa i trenutno vode sa 1:0
 
(opširnije u komentarima) 



Komentari (121)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

shone shone 16:36 01.06.2019

rei...


a mlađi teniseri svakako donose neki novi kvalitet.


NNN NNN 19:38 01.06.2019

Re: rei...

heh, Kirjanja...
lik je uspeo da podeli tenisku javnost na one koji ga ne vole i na one koji ga mrze
Veliki talenat, koji je trenutno na kursu da bude proćerdan...
Probio se na veliku scenu fascinantnom pobedom nad Nadalom na svom debitantskom Vimbldonu 2014. kada je sa 19 godina stigao do četvrtfinala (i to mu je trenutno najveći uspah na GS! ponovio je to i na AO 2015. kada ga je Mari rutinski eliminisao).
2017. je igrao finale Mastersa u Sinsinatiju (i izgubio od Dimitrova).
Ove godine je osvojio Akapulko (serija 500) pobedivši nekoliko vrlo ozbiljnih protivnika (Nadal, Vavrinka, Izner, Zverev) u vrlo neizvesnim mečevima, pokazao je (više puta) da može sa svima da se nosi (skinuo puno velikih skalpova), vrlo je talentovan, ima odličan servis i puno osećaja za lopticu, ali ono što mu nedostaje je konstantnost (i motivacija!).
Priznao je više puta da je gubio mečeve ("tankovao"!) jer bi "radije da bude na nekom 2. mestu nego da igra tenis", često provocira protivnike, svađa se sa publikom...
Najbolje ga je opisao upravo Nadal rekavši da mu nedostaje poštovanja prema sebi, protivnicima i publici.
PS. pitanje je koliko je on sada stvarno mlad, već ima pune 24 godine, malo je nefer poređenje, ali Nadal je u tim godinama kompletirao karijerni Gren Slem.
NNN NNN 19:42 01.06.2019

Re: rei...

Vimbldonu 2014. kada je sa 19 godina stigao do četvrtfinala (i to mu je trenutno najveći uspah na GS!
Ovako je i Bernard Tomić sa 18 i po godina stigao do četvrtfinala Vimbldona (i imao 1:1 u setovima, i čak mi se čini i brejk prednosti u 3.) i lagano izgubio od tada nepobedivog Đokovića i nikada posle toga nije napravio sličan uspeh...
Isto je uspevao da iritira javnost "imam 20 godina, 10 miliona dolara i baš me briga..." i mnogo sličnih izjava.
Možda ga najbolje opisuje situacija da kada je učestvovao na juniorskom Vimbldonu, Lejton Hjuit je hteo da pomogne zemljaku tako što ga je pozvao da sparinguju (što bi za svakog iole normalnog bilo vrlo korisno i realno prilična čast), a ovaj ga je odbio rekavši da "Hjuit nije dovoljno dobar da bi sparingovali!"
To je problem sa nekim vrlo talentovanim mladim sportistima što se (poželjna) sportska drskost, prelako pretvara u nadmenost i nadobudnost.

jadragoljub jadragoljub 19:58 01.06.2019

Re: rei...

debil, što ga pre nestanu to bolje za tenis.
ivana23 ivana23 19:53 01.06.2019

***

NNN NNN 19:59 01.06.2019

Re: ***

Kirjos se stekao toliko negativan publicitet (nije da se nije trudio) da se sada sve što uradi posmatra kroz vrlo negativnu prizmu, pa se često pravi "kod komarca magarca".
I dalje može da se izvuče, ali to jedino može da uradi igrom na terenu i da se uozbilji i odgovornije ponaša, bukvalno je na njemu.
jadragoljub jadragoljub 20:03 01.06.2019

Re: ***

I dalje može da se izvuče,

zašto? zašto uopšte pomagati jednom nevaspitanom čoveku?
slučajno sam ovih dana ispratio šta sve radi povodom novaka, = od čoveka , nači po zadrugarski - ćao-zdravo.
jadragoljub jadragoljub 20:27 01.06.2019

Re: ***

ako hoće da se vrati na pravi kolosek t

nema ništa od toga.
to je neka zloba u njemu kojoj nema leka.
pa zamisli sebe da odeš na neki sajt i da lajkuješ sve koji pričaju loše o novaku?
das razumemo svako ima pravo da nevoli novaka, jednostavno ali da ideš redom i lajkuješ sve to? a još si kao nekakav teniser.
ja sam ga namrzo još od početka od onog bezobrazluka sa vavrinkom. jednostavno đubre kao klinac, otpad kao čovek.
shone shone 20:31 01.06.2019

Re: ***

nači po zadrugarski - ćao-zdravo.


Gledaš zadrugu , znao sam.
jadragoljub jadragoljub 20:33 01.06.2019

Re: ***

shone
nači po zadrugarski - ćao-zdravo.


Gledaš zadrugu , znao sam.

gledam i ponosim se time, no ti nemaš čime da ukapiraš razlog zašto gledam, jer da imaš gledao bi i ti.
shone shone 20:38 01.06.2019

Re: ***

gledam i ponosim se time, no ti nemaš čime da ukapiraš razlog zašto gledam, jer da imaš gledao bi i ti.


Znam Dragče iako ne gledam, pune novine na naslovnu stranu - ispale ti komšinice jbg.


SVI KULIĆI IZAŠLI IZ "ZADRUGE" Posle Miljane i Marija




jadragoljub jadragoljub 22:12 01.06.2019

Re: ***

shone
gledam i ponosim se time, no ti nemaš čime da ukapiraš razlog zašto gledam, jer da imaš gledao bi i ti.


Znam Dragče iako ne gledam, pune novine na naslovnu stranu - ispale ti komšinice jbg.


SVI KULIĆI IZAŠLI IZ "ZADRUGE" Posle Miljane i Marija





te dve kokoške su predstavljaju nešto najsramnije u niškom mentalitetu, nešto čega se čovek stidi.
veliko mi je zadovoljstvo da su izbačene da ne sramote nas južnjake.
NNN NNN 22:39 01.06.2019

Re: ***

gledam
Dragoljube,
ne bih da sudim o ukusima, ali ako nisi trenutno zauzet imaš sada na EuroSportu 1 "đihanje" konja.
jadragoljub jadragoljub 23:46 01.06.2019

Re: ***

NNN
gledam
Dragoljube,
ne bih da sudim o ukusima, ali ako nisi trenutno zauzet imaš sada na EuroSportu 1 "đihanje" konja.

fala
jadragoljub jadragoljub 12:36 03.06.2019

Re: ***

e pa da vam osvežim dan. pogledajte kako izgleda jahanje iz ugla jahača, samo da napomenem,ovde se radi o terenskom jahanju nekad zvanom militari, danas u žsrgonu takmičenje za domaćice iz viskonsina ili neke pajićeve vukojebine.
jedna od dve najvažnije stvari je da jahač mora da odredi tempo.brzinu prelaska staze da ne bi skasao ragu a ipak pobedio vremenski plus skuplja ponene birajući težinu skokova,svaka prepreka ima tri opcije ( ovde ih nije bilo jer je verovatno takmičenje nižeg ranga i težine) sve prepreke su čvrste, znači ne padaju, padaju samo konj i jahač. svi skokovi spadaju delimično ili potpuno u tkzv skokove poslušnost ili prevedeno u skokove poverenja rage u jahača, obratite pažnju na prepone kroz koje se skače, one koje imaju 'krov' iznad sebe. e koliko sam obavešten u ovoj ili narednoj sezoni se planira da se ovo terensko jahanje vrati na osnovnu ideju i da bude mnogo mnogo teže, da prepreke budu 'surovije' ne toliko po visini( visina je max 1, 10 m. ) već u nailasku i sposobnosti jahača da odredi tačno mesto odskoka. mogo bi još da pišem o težini ove vrste jahanja, meni najdraže al dave ne udavi m ko zmija žabu.
pogledajte to je samo par minuta vašeg ionako izgubljenog vremena na blogu



i da obratite pažnju na dusanje jahača, primetićete koliko je to zamorno i traži snagu i jahača a ne samo konja. u ovom slučaju je žena ta koja upravlja ragom.
NNN NNN 13:59 03.06.2019

Re: ***

primetićete koliko je to zamorno i traži snagu i jahača a ne samo konja. u ovom slučaju je žena ta koja upravlja ragom.
pfff, kao zamorno kad to može i žena
NNN NNN 14:04 03.06.2019

Re: ***

pogledajte kako izgleda jahanje iz ugla jahača
Impresivno!

Možda ovo u nekom sportskom smislu nije neko dostignuće, ali meni sve vreme izgleda kao da LETI!
(skoro k'o Deneris na zmaju, samo ne bljuje vatru)

Da sam neki bogati šeik, samo bih konjove jaho po imanju,
mislim imao bih gomilu superautomobila, da se duvam pred svetinom,
ali ne verujem da to može da se poredi sa ovako veličanstvenim bićem.
jadragoljub jadragoljub 18:05 03.06.2019

Re: ***

NNN
primetićete koliko je to zamorno i traži snagu i jahača a ne samo konja. u ovom slučaju je žena ta koja upravlja ragom.
pfff, kao zamorno kad to može i žena

pa znaš, kako da ti ovo kažem a da te ne ponizim, ti ovo ne bi mogo da odjašeš ni da ti jeqrac do zemlje. pao bi na prvu preponu.ovo čisto da te zajebavam.
drugotrećeičetvrtoovo je jedini sport u kome se žene i muškarci takmiče ravnopravno i nije nimalo retkost da pobeđuju žene. sem snage da se održiš na konju potrebnna je i pamet da znaš u deliću sekunde šta i kako da koristiš od snage. nije to snaga da dižeš tegove ili da kuješ gvožđe al je snaga da se butinama držiš za konja a potkolenice budu slobodne da nezavisno leva od desne noge listom vrši pritisak naispred ili iza kolana ili po kolanu ili zajedno. plus da kontrolišeš kičmu i da naizmenično po potrebi levim ili desnim dupetom vršiš pritisak na leđne mišiće konja istovremeno dizginom kontrolišeš preko žvale njegova usta a time i pravac, držiš ga u naslonu da bi prihvatao tvoje komande iz sedla. i pri tom određuješ tempo i pravac razmišljaš dve prepone unapred . još kažem ovo je lakša staza, postoje skokovi koje ne vidiš dok ne naletiš na njih. ali to je... ja recimo ne bih mogo da odjašem ovu stazu ni u svojim najboljim danima. doduše kod nas ova vrsta jahanja nije ni zastupljena, al sam jaao na terenu i znam koliko je zajebano.
kamilo_emericki kamilo_emericki 20:23 05.06.2019

Re: ***

Hvala za video.
jadragoljub jadragoljub 20:43 05.06.2019

Re: ***

kamilo_emericki
Hvala za video.

imam ja toga još, ovo su teže staze


NNN NNN 20:05 01.06.2019

Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

...i već 1:0 iz penala u 23. sekundi!
aureus aureus 20:57 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

A Norman Foster, baron od obale Temze, inače arhitekta novog Vemblija (i koječega) slavi 84. rođendan.

Da nam poživi još.

I da dobije Liverpul (nisam navijač, ali...)
vcucko vcucko 21:08 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

NNN
...i već 1:0 iz penala u 23. sekundi!

Isto tako je i Holandija onda povela u Minhenu. Iz penala u prvom minutu. Pa je posle bilo po onom Linekerovom "fudbal je igra u kojoj...".

Videćemo. A iskreno, toliko me zanima to finale da sam i zaboravio da igraju
aureus aureus 21:13 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

vcucko
A iskreno, toliko me zanima to finale da sam i zaboravio da igraju

Tako mlad čovjek, a već mu dosadio fudbal.

Edit.
Ova utakmica je prilično dosadna.
Atomski mrav Atomski mrav 21:52 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

A iskreno, toliko me zanima to finale da sam i zaboravio da igraju


Vcucko, ima li istine u ovome?

1978: Rijeka osvojila Kup, Liverpool Kup prvaka, papa umro.

2005: Rijeka osvojila Kup, Liverpool Ligu prvaka, papa umro.

2019: Rijeka osvojila Kup, a znamo za koga papa neće navijati u subotu.
aureus aureus 21:53 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

Evo ga i drugi.
2:0 za Liverpul u 88. minutu.
vcucko vcucko 22:15 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

Atomski mrav
A iskreno, toliko me zanima to finale da sam i zaboravio da igraju


Vcucko, ima li istine u ovome?

1978: Rijeka osvojila Kup, Liverpool Kup prvaka, papa umro.

2005: Rijeka osvojila Kup, Liverpool Ligu prvaka, papa umro.

2019: Rijeka osvojila Kup, a znamo za koga papa neće navijati u subotu.

Nije to više taj kup, ni maršala ni šampiona. Ali zanimljivo kao kuriozitet.

A kad sam pročitao pomislio sam da je Francisko manjkao

Da, te 1978, je Milan Krlja Radović u produžetku zabio gol Trepči i to je bio prvi riječki Kup Maršala. Ali devojci (pravilu) sreću kvari što je godinu kasnije kup odbranjen (finale Rijeka - Partizan u dve takmice), ali KEŠ je uzeo Notingem Forest.
NNN NNN 22:19 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

Ova utakmica je prilično dosadna.
Prvo poluvreme je bilo poprilično dosadno, isapostavilo se da je najviše pažnje privukla ova akcija:

NNN NNN 22:23 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

ova akcija

internet je ćudo (pogotovo ako vam je SBB provajder! ),
pa je da dama brzo postala sajber-zvezda
Instagram profil
NNN NNN 22:34 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

"fudbal je igra u kojoj...".
"...Igra 22 igrača i na kraju pobede Nemci."

Generalno u Engleskoj od ranije (Pol Gaskojn, Kris Vodl, pomenuti Lineker) sam navijao za Totenhem i generalno ne volim preterano Liverpul, valjda kao neka odbojnost na to što ga ovoliko ljudi kod nas obožava*,
ali u ovom finalu sam navijao za Liverpul, ne zamo zato što ga je Zvezda dobila ove sezone
nego najviše zbog ovog harizmatičnog gospodina (Nemca):


Već duže vreme mi je omiljeni trener, a apsolutno me kupio Natalijinom Ramondom u Beogradu!!!

aureus aureus 22:39 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

Liverpul je jedan od onih klubova sa evropskim šmekom, što znaju da igraju utakmice u evropskim takmičenjima.
Realno je bilo da to oni uzmu, s obzirom da je Totenhem novajlija u finalu.
Atomski mrav Atomski mrav 22:41 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

a apsolutno me kupio Natalijinom Ramondom u Beogradu!!!


I igrači Liverpula su u Beogradu nosili Natalijinu Ramondu na grudima.

Atomski mrav Atomski mrav 22:42 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

Realno je bilo da to oni uzmu, s obzirom da je Totenhem novajlija u finalu.

A i nisu se sastavili sa loptom u finalu. Sad, ŠBBKBB da nije bilo onog penala u prvom minutu utakmice...
NNN NNN 22:57 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

Klop

retko harizmatičan lik mogao bi da reklamira paste za zube

(inače i Poketino mi je skorz pozitivan, neverovatno da su baš njih dvojica u finalu LŠ, ali eto, ipak zasluženo)

NNN NNN 23:00 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

Liverpul je jedan od onih klubova sa evropskim šmekom
Posebno ih cene generacije rođene krajem 60-ih i u prvoj polovini 70-ih zbog zlatne Liverpulove generacije koja je harala Evropom od 77-84.
...i tome je donekle prethodio poraz od Zvezde, mogli bi češće da gube od nas (za njihovo dobro )
aureus aureus 23:09 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

NNN
Liverpul je jedan od onih klubova sa evropskim šmekom
Posebno ih cene generacije rođene krajem 60-ih i u prvoj polovini 70-ih zbog zlatne Liverpulove generacije koja je harala Evropom od 77-84.
...i tome je donekle prethodio poraz od Zvezde, mogli bi češće da gube od nas (za njihovo dobro )

Pa eto...nek sledeće godine izgube ponovo u grupi. Obje utakmice, ako može.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:13 01.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

Nego razguzio nas je Crotenham. Samo zahvaljujući sjajnom danom Dike Alisona i Darka Origija, te Deje Salaha smo uzeli titulu!

aureus aureus 17:06 02.06.2019

Re: Finale Lige Šampiona Liverpul - Totenhem

NNN
Ova utakmica je prilično dosadna.
Prvo poluvreme je bilo poprilično dosadno, isapostavilo se da je najviše pažnje privukla ova akcija:

I sam sam bio zaprepašten šta su sve ljubitelji fudbala prinuđeni da gledaju.



S druge strane, razumijevanje uglova je bitno za mnoge sportove, uključujući košarku ("napad u trouglu"...
G.Cross G.Cross 20:50 01.06.2019

Contradictio in adjecto

1. Velika trojka Đoković-Federer-Nadal će vladati dokle god budu igrali.
2. Smena generacija je već izvršena!


Hvala NNN na postu.

Ja razumem da su Fed, Rafa i Nole Bogovi.

Ali ako ti kazes da se smena generacija vec dogodila a ova tri Boga su jos tamo,

To logicki znaci da su oni nezamenjivi ili da se prava smena jos nije desila.

Milsim da si hteo da kazes da se nece pojaviti niko bolji od njih dok oni ne izumru (ipak nisu Bogovi)

E hoce, Ego je cudna zivotinja.

EDIT

Vec ima toliko boljih od Federera općenito i Rafe van prasnjave podloge.

Tako da izgleda da van prasnjave podloge jos je samo Nole Bog.
NNN NNN 21:59 01.06.2019

Re: Contradictio in adjecto

otkucao sam poduži komentar, a onda mi je na usranom SBB-u nestao internet (PONOVO!)
jadragoljub jadragoljub 22:10 01.06.2019

Re: Contradictio in adjecto

NNN
otkucao sam poduži komentar, a onda mi je na usranom SBB-u nestao internet (PONOVO!)

NNN NNN 22:16 01.06.2019

Re: Contradictio in adjecto

To logicki znaci da su oni nezamenjivi

Oni su GOAT i ne mogu sad neki da dođu i tek tako zajašu GOAT tron.
kada budu osetili da više ne mogu da dostignu željeni nivo sami će se povući (ako ih povrede ne ubrzaju u tome).

Vec ima toliko boljih od Federera općenito i Rafe van prasnjave podloge.
Ko?
Nije ovo boks, pa ako pobediš šampiona automatski postaješ šampion!
I oni su pobedivi, i povremeno gube, ali su najkonstantniji na najvećim turnirima i to traje već više od 10 godina.
Ako zanemarimo istorijsku veličinu i to što drže sve relevantne teniske rekorde, oni čak i trenutno vode na ATP listi (i u rejsu), mlađi polako menjaju starije i to je sasvim prirodno i očekivano, ali uprkos svemu članovi Trojke opstaju na samom vrhu praktično 15 godina.

Npr. Sampras se prilično mučio u svojih poslednjih godinu dana aktivnog igranja i pao je na 17. mesto, ali je uspeo da se "skocka" i uzme US Open 2002. (i tako se oprosti od tenisa). Dakle najveći čak i kada im ne ide jednostavno imaju taj potencijal za dostizanje najvećih visina. Ova trojica apsolutno imaju taj potencijal (praktično uvek kada su zdravi), Nadal je nekoliko puta u karijeri pravio duže pauze (od po nekoliko meseci) i uvek se vražao u vrh, Federer je napraviio pauzu u 2. polovini 2016. i sa 17. mesta uzeo Australian Open, Đoković je takođe imao krizu zbog povrede, pao na 22. mesto, pred Vimbldon 2018. je bio 21. na ATP listi i osvojio ga i vratio se na vrh!
NNN NNN 17:29 02.06.2019

Re: Contradictio in adjecto

boks, pa ako pobediš šampiona automatski postaješ šampion!

Trebalo je da se kladim
Ako hoćete najbolje moguće sportske predikcije - pratite ovaj blog
Entoni Džošua je noćas izgubio od autsajdera Ruiza (koji mu je sada preoteo 4 šampionska pojasa)
Kvota na debeljuškastog Meksikanca bila 10
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:55 01.06.2019

Za Anfield Roada

One Road, One Way!

NNN NNN 23:27 01.06.2019

Re: Za Anfield Roada

Pre 3 godine sam upoznao pravog navijača Liverpula (dolazio u Palanku ) inače rođeni Liverpuljanin (Liverpulac?) i to im je porodično u krvi, kaže da ga je ćale kao bebu nosio na Enfild (i njegovu braću isto), sad živi u Amsterdamu.
Mislio sam da ga pozdravim kada je LFC gostovao u Beogradu, ali je izgleda ugasio nalog na FB
aureus aureus 23:39 01.06.2019

Re: Za Anfield Roada

NNN
Pre 3 godine sam upoznao pravog navijača Liverpula (dolazio u Palanku ) inače rođeni Liverpuljanin (Liverpulac?) i to im je porodično u krvi, kaže da ga je ćale kao bebu nosio na Enfild (i njegovu braću isto), sad živi u Amsterdamu.
Mislio sam da ga pozdravim kada je LFC gostovao u Beogradu, ali je izgleda ugasio nalog na FB

Ja sam sa navijačem "Liverpula" (iz Liverpula) gledao finale 2011. Barsa - Mančester junajted (3:1).
Dopalo mi se što nije podlegao patriotizmu i navijao za Mančester, nego se radovao Barseloninim golovima.
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:44 03.06.2019

Re: Za Anfield Roada

rođeni Liverpuljanin

Pravi Liverpulćanci navijaju za Everton
aureus aureus 23:14 03.06.2019

Re: Za Anfield Roada

Milutin Milošević
rođeni Liverpuljanin

Pravi Liverpulćanci navijaju za Everton

Liverpudlice.

Izvinjavam se ljudima iz Liverpula.
Ali, sami su krivi (Liverpudlians).
Черевићан Черевићан 09:25 02.06.2019

фокуса глобалног маам

Počeo je Rolan Garos

лопта жута терен црвен
главе десно лево млате,
хипноза је то глобална -
милиони нуз ТВ то прате
jadragoljub jadragoljub 10:46 02.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

tkad igra nolotije, aj da našelujem kompjuktor pa da gledam umesto zadruge.
NNN NNN 10:59 02.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

Hvala na javki gosn Sveto!

Stara garda prati tenis, vaša generacija je npr. Džon Njukom(b?)
osvajač 7 Gren Slemova u singlu,
+ 17 u dublu i 2 u miksu
+ 5 Dejvis kupova.
NNN NNN 11:19 02.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

jadragoljub
tkad igra nolotije, aj da našelujem kompjuktor pa da gledam umesto zadruge.
Nole igra u ponedeljak, još nije izašla satnica,
danas igraju na Šatrijeu:
ne pre 12:30 Federer - Mejer
pa kad oni završe igraju Nadal - Londero
ovi Argentinci nisu neka teniska imena, najinteresantnija stvar kod ovog Mejera je da je rođen istog dana kad i Endi Mari, a ovaj drugi mi je potpuno nepoznat.
a na Lenglenu igraju
ne pre 14:00 Cicipas - Vavrinka
a posle Nišikori - Per
Cicipas sada ima projektovan put do finala i eventualne titule Vavrinka - Federer - Nadal - Đoković, svi su već osvajali Rolan Garos i ako Grk to uspe ove godine i na ovakav način onda može da se kaže da je smena generacija potpuna.
Za drugi meč evo zanimljive najave.
NNN NNN 16:56 02.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

Federer je prvi četvrtfinalista (bez izgubljenog seta, praktično da se nije ni oznojio, a posle neki pominju penziju, da ne pominjem da ima ogromne sponzorske ugovore, ali čovek ne igra na silu, nego još uvek lagano i uživa...)
čeka pobednika meča Cicipas - Vavrinka koji trenutno igraju najbolji meč u dosadašnjem delu turnira!
Nadal na pragu pobede, ali je krenuo (opet!) da komplikuje u 3. setu (možda mu treba još malo "treninga".
NNN NNN 17:15 02.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

Cicipas - Vavrinka koji trenutno igraju najbolji meč u dosadašnjem delu turnira!

Ušli su u 5. set i u 5. sat, relativno duge razmene, agresivni i precizni udarci i opet ima vidno više vinera nego grešaka, zaista odličan meč i prilično izjednačen (trenutno je 153:153 u osvojenim poenima!).
Kazezoze Kazezoze 18:28 02.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

NNN
Cicipas - Vavrinka koji trenutno igraju najbolji meč u dosadašnjem delu turnira!

Ušli su u 5. set i u 5. sat, relativno duge razmene, agresivni i precizni udarci i opet ima vidno više vinera nego grešaka, zaista odličan meč i prilično izjednačen (trenutno je 153:153 u osvojenim poenima!).

Na kraju dobio Vavrinka sa 8:6 u petom.
bene_geserit bene_geserit 19:07 02.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

NNN
Cicipas sada ima projektovan put do finala i eventualne titule Vavrinka - Federer - Nadal - Đoković, svi su već osvajali Rolan Garos i ako Grk to uspe ove godine i na ovakav način onda može da se kaže da je smena generacija potpuna.

Very funny, imao je slične šanse da dobije njih četvoricu koliko i ja.
Nešto mi deluje da nije mogao da dobije Varinku, koji neće moći da dobije Federera, koji neće dobiti Nadala, koji neće dobiti Đokovića.
NNN NNN 14:13 03.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

NNN
Cicipas - Vavrinka koji trenutno igraju najbolji meč u dosadašnjem delu turnira!

Ušli su u 5. set i u 5. sat, relativno duge razmene, agresivni i precizni udarci i opet ima vidno više vinera nego grešaka, zaista odličan meč i prilično izjednačen (trenutno je 153:153 u osvojenim poenima!).

Dobi slaninjavi na kraju, skoro pa zasluženo
Cicipas je bio potresen na kraju meča, potpuno ga razumem,
i Vavrinki se vrlo slična stvar dogodila u 4. kolu AO 2013. kada je izgubio od Đokovića u maratonu koji je trajao više od 5 sati (12:10 u 5. setu, a prethodno je Stanislas, tako se tad zvao, propustio 4. brejk lopte kod 4:4)!
Ali iz ovakvih poraza može da se dosta nauči.
Cicipas je iskoristio samo 5 od 27 brejk lopti, neke je Sten spasao odličnim serivsom, neke odlično odigranim poenima, ali mnoge je Stefanos sam upropastio neiznuđenim greškama, posebno iz forhenda, na nekima je imao i vrlo izgledne pozicije.. 0/8 u odlučujićem setu, a iskusniji Švajcarac je zgrabio jedinu priliku koja mu se ukazala i u poslenjem poenu lopta je izgleda malčice liznula liniju.
Svakako najbolji meč dosadašnjeg dela turnira (možda čak i sezone).
NNN NNN 14:15 03.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

Prvi četvrtfinalni par je Federer - Vavrinka.
Federer je prethodne 3 sezone propuštao Rolan Garos (generalno i šljaku),
a poslednji meč je odigrao 2015. upravo u četvrtfinalu protiv Vavrinke.
NNN NNN 14:18 03.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

Drugi četvrtfinalni par je Nadal - Nišikori.
Nišikori je pokazao zašto je možda i najbolji u istoriji u 5. setu,
a Per je pokazao da je lud u glavu, dva puta je ispuštao brejk prednosti u finišu 5. seta.
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:45 03.06.2019

Re: фокуса глобалног маам

lud u glavu, dva puta je ispuštao brejk prednosti u finišu 5. seta

Onda je i Lajović
NNN NNN 11:22 02.06.2019

Još jedna zanimljivost sa ovog Rolan Garos

All of the Top 10 seeds are into the Round of 16 at a Slam for the first time in 49 years!
NNN NNN 11:37 02.06.2019

Re: Još jedna zanimljivost sa ovog Rolan Garos

U ženskoj konkurenciji je skoro dijametralno suprotino, samo 3 od prvih deset su prošle, a čini mi se da npr. na prošlom Vimbldonu ni jedna nije igrala u 2. nedelji!
NNN NNN 11:42 02.06.2019

Re: Još jedna zanimljivost sa ovog Rolan Garos

ženskoj konkurenciji
Red je da pomenem Aleksandru Krunić, koja je prošla u 2. kolo, a tamo bizarno izgubila u maratonskom meču protiv favorizovane Curenko.
U 3. setu je imala meč loptu na svoj servis, čak je u vrlo dugoj razmeni protivnica u jednom trenutku pogodila liniju i uspela da izjednači, pa je posle toga prekinut meč zbog mraka. Sutradan je Aleksandra još 3 puta imala servis gem za pobedu i ništa
razumem i ženski tenis i šljaku, ali da ne iskoristiš svoja 4 uzastopna servis gema za pobedu je pre-vi-še!
Aleksandra kaže da posle meča nije plakala nego da je kukala
NNN NNN 11:53 02.06.2019

Re: Još jedna zanimljivost sa ovog Rolan Garos

Što se žena tiče (propustili smo prvu nedelju i komnetarisanje aljina )
valjda je Serena kada je sinoć izgubila zahtevala odmah pres-konferenciju u terminu koji je već bio rezervisan i koristio Dominik Tim, pa je od njega zahtevano da prekine svoju (onda je ona valjda nešto kasnila, ali posle ni on nije hteo da nastavlja...)
Ne znam da li je Serena opet potezala argument "žena, majka, kraljica",
moguće da je najbolja teniserka svih vremena, a sigurno je najlošiji gubitnik svih vremena

Ne znam ni zašto sam ostavljao ovaj komentar, ali možda nekog zanima, a nije video vest.
Kazezoze Kazezoze 12:17 02.06.2019

Re: Još jedna zanimljivost sa ovog Rolan Garos

NNN
Što se žena tiče (propustili smo prvu nedelju i komnetarisanje aljina )
valjda je Serena kada je sinoć izgubila zahtevala odmah pres-konferenciju u terminu koji je već bio rezervisan i koristio Dominik Tim, pa je od njega zahtevano da prekine svoju (onda je ona valjda nešto kasnila, ali posle ni on nije hteo da nastavlja...)
Ne znam da li je Serena opet potezala argument "žena, majka, kraljica",
moguće da je najbolja teniserka svih vremena, a sigurno je najlošiji gubitnik svih vremena

Ne znam ni zašto sam ostavljao ovaj komentar, ali možda nekog zanima, a nije video vest.

Čini mi se da ona nema ništa sa prekidom Timove kzš, odgovornost je na organizatoru koji se nisu držali dogovorenih termina. Ona može biti kriva jedino zbog kašnjenja.
NNN NNN 13:00 02.06.2019

Dubl

U dublu su se Tipsa i Duci plasirali u četvrtfinale!
I to su prvo glatko izgubili prvi set,
pa u 2. dva puta nadoknadili brejk zaostatka,
pa u TB 3. spasili dve meč-lopte i iskoristili svoju treću.
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:36 04.06.2019

Re: Dubl

Mogli bi da ponove - na dobrom su putu
Pu, pu, pu
aureus aureus 22:34 02.06.2019

Cibona

Cibona je dobila Cedevitu i neočekivano postala prvak Hrvatske nakon šest godina.

Neki mediji pišu da vlasnik Cedevite želi da klub preseli u Sloveniju i fuzioniše ga sa ljubljanskom Olimpijom.
docsumann docsumann 12:30 03.06.2019

Re: Cibona

aureus
Cibona je dobila Cedevitu i neočekivano postala prvak Hrvatske nakon šest godina.

Neki mediji pišu da vlasnik Cedevite želi da klub preseli u Sloveniju i fuzioniše ga sa ljubljanskom Olimpijom.



Cedepija ili Olimpevita?
aureus aureus 18:05 03.06.2019

Re: Cibona

docsumann
aureus
Cibona je dobila Cedevitu i neočekivano postala prvak Hrvatske nakon šest godina.

Neki mediji pišu da vlasnik Cedevite želi da klub preseli u Sloveniju i fuzioniše ga sa ljubljanskom Olimpijom.



Cedepija ili Olimpevita?

Olimpita.
Kako bi za nju navijali i ljubitelji pita, kojih ima širom bivše Jugoslavije.
ivana23 ivana23 14:09 03.06.2019

***

NNN NNN 14:26 03.06.2019

Re: ***

Impresivna pobeda Đokovića (više nego rutinska),
čak ovaj pokazatelj od samo 12 neiznuđenih grešaka nije dovoljno slikovit,
jer je polovinu napravio u finišu 3. seta kada je praktično sve već bilo rešeno (imao 4:0, pa pustio autopilota i Nemac je do jedine brejk prilike došao u poslednjem gemu)!

Donakle u odbranu Štrufa ide da mu vremenki uslovi nikako nisu odgovarali, jer je padala slaba kiša i dodatno usporila već sporu podlogu, ali kada Novak ovako odigra malo šta može da ima značajan uticaj na situaciju na terenu i rezultat.
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:47 03.06.2019

Re: ***

Ne stižem da proverim: je li igra(o) neko od naših juniora ili juniorki?
NNN NNN 11:24 04.06.2019

Re: ***

Poslednje (jedine?) naše juniore koje sam pratio su Miomir Kecmanović i Olga Danilović.
Ne vidim da iko od naših juniora igra na Rolan Garosu.
Igraju trenutno čelendžere Milojević, Krstin i Troicki, čekam da se Tipsa skroz oporavi i ova tro(j)ica grunu među prvih 100,
pa da vidimo ko je dobacivao za stolom!
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:01 04.06.2019

Re: ***

Nema naših - osim ako ne računamo kod devojčica francuskinju Janićijević, nemicu Vecić i špankinju Ćustić
NNN NNN 16:38 04.06.2019

Re: ***

U ženskoj konkurenciji mislim da iz ExJu mnogo više trenutno igra za strance nego za ExJu.

A tek Rusa koliko ima.
jadragoljub jadragoljub 23:52 03.06.2019

krivgios

NNN NNN 08:47 04.06.2019

Re: krivgios

zaludan pop i goveda krsti
NNN NNN 13:56 04.06.2019

Četvrtfinala

Sada tek počinje pravi Gren Slem

Videćemo koji će Švajcarac u polufinale,
a posle igraju Nadal i Nišikori (kada završe Stivens i Konta),
ali je gotovo izvesno da će dobar deo mečeva muških četvrtfinala da se preklopi.
2. žensko četvrtfinale je Martić - Vondrusova.

Inače sada (vrlo uskoro) treba u dublu da počnu Tipsa i Duci protiv nemačkog dubla.
NNN NNN 11:06 06.06.2019

Re: Četvrtfinala

Ne stigosmo da iskomentarišemo odigrana četvrtfinala
Nadal je baš rutinski odrao Nišikorija (možda je i umor ostavio traga), nisam gledao meč, samo sam ispratio na flashscore, i par puta je izlazilo obaveštenje da je Nadal tražio medicinski tajm aut?! Da li je stvarno imao nekih problema? Baš nisam ispratio, a po rezultatu se nikako nebi reklo da je imao problema.

Federer - Vavrinka je bio meč za sladokusce,
Sten je ponovo bio užasno žilav kod brejk-lopti, Federer je iskoristio samo 2 od 18
Ali, ispostavilo se da su bile u najvažnijim trenucima, tj. da se superčvrsti Sten slomio kada je bilo najvažnije!
Prvi put u finišu 3. seta kad je ispustio brejk, a 2. put u finišu 4. kada je dozvolio brejk... i to nije sve što se njega tiče, protiv Dimitrova je dobio sva 3 TB + 1 protiv Cicipasa, ali je protiv Federera izgubio oba!
Da ni Federer nije imun na pritisak pokazuje nam da je kada je servirao za meč napravio dve duple servis greške (jedine u meču!)!
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:50 04.06.2019

Da vidimo

Koga biste voleli sa druge strane terena u eventualnom Novakovom finalu Rolan Garosa?
- Nadal
- Federer
- Vavrinka

Postavio sam i anketu na tviteru pa bi mogli tamo da glasate zbog uzorka. A ovde duže opservacije.
NNN NNN 16:36 04.06.2019

Re: Da vidimo

Nisi iskoristio 4. opciju - Nišikorija
jadragoljub jadragoljub 22:08 04.06.2019

Re: Da vidimo

Milutin Milošević
Koga biste voleli sa druge strane terena u eventualnom Novakovom finalu Rolan Garosa?
- Nadal
- Federer
- Vavrinka

Postavio sam i anketu na tviteru pa bi mogli tamo da glasate zbog uzorka. A ovde duže opservacije.

nekog Nikadčuo sa dve leve ruke i noge.
što lakšeg protivnika bi bilo najbolje.
ivana23 ivana23 15:50 05.06.2019

***

Pada kiša u Parizu...
----------------------
Rest of QFs tomorrow, Women's and Men's SFs on Friday.

Let's see if it's still a 2pm start...

4:35 PM - Jun 5, 2019
NNN NNN 10:42 06.06.2019

Re: ***

Pada kiša u Parizu...
"...Proko, kiša burazeru..."

Valjda će danas da se igra, program bi trebalo da počne ženskim singlovima u 12h,
trenutno vidim da kasni piše 12:10,
juniorski mečevi su trenutno u prekidu
ali jedan je još uvek u toku
tako da moš bit da je neka slaba kiša...

EDIT: ipak igraju juniori regularno, tako da bi danas bar trebalo da počne nastavak Rolan Garosa!!
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:54 06.06.2019

Re: ***

"...Proko, kiša burazeru..."


'ebo ih stadion bez krova i sudijsko gledanje u pasulj gde je loptica ostavila trag na onoj razmazanoj sljaci.

PS. Streljati najk dizajnera.
NNN NNN 11:08 06.06.2019

Re: ***

Dogodine bi konačno trebalo da bude završen pokretan krov na Filip Šatrije stadionu (koji su bukvalno "od nule" izgradili od prošlog leta).
To znači da bi onda po potrebi moglo da se igra i kada padne mrak.
NNN NNN 12:46 06.06.2019

Re: ***

ženskim singlovima

Ona klinčica plavčica Amanda Anisimova izbacila Simonu Halep i plasirala se u polufinale!!
I Vondrušova je tinejdžerka (još koju nedelju),
ali Anismova je prva koja je rođena u 21. veku da je postigla takav uspeh,
devojka piše istoriju!
Moguće da imamo žensko tinejdžersko finale Rolan Garosa!
apacherosepeacock apacherosepeacock 12:57 06.06.2019

Re: ***

Moguće da imamo žensko tinejdžersko finale Rolan Garosa!


Pozdravljam, steta nema one male Japanke i negde se zagubila i ona mladjahna Litvanka koja je, takodje, onomad napravila rsum kao neplasirana pravo u finale.
NNN NNN 13:34 06.06.2019

Re: ***

steta nema one male Japanke
Kimiko Date?
ivana23 ivana23 13:59 06.06.2019

Re: ***

NNN
steta nema one male Japanke
Kimiko Date?


Što je igrala sa onim 'starim' drvenim reketom?
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:16 06.06.2019

Re: ***

NNN
steta nema one male Japanke
Kimiko Date?


Musaka.. pa ispala je ili..?
ivana23 ivana23 15:47 06.06.2019

Re: ***

apacherosepeacock
NNN
steta nema one male Japanke
Kimiko Date?


Musaka.. pa ispala je ili..?

ivana23 ivana23 15:49 06.06.2019

Re: ***

ivana23
apacherosepeacock
NNN
steta nema one male Japanke
Kimiko Date?


Musaka.. pa ispala je ili..?



Nije ni igrala, ima 63 godine.
jadragoljub jadragoljub 16:05 06.06.2019

Re: ***

Musaka.. pa ispala je ili..?

el dobro ispala, onako suva ili...?
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:48 07.06.2019

Re: ***

ivana23
ivana23
apacherosepeacock
NNN
steta nema one male Japanke



Musaka.. pa ispala je ili..?



Nije ni igrala, ima 63 godine.


E? Znaci sa 62 je nalupala Serenu, ko bi rekao, izgledala je ko devojcica..
NNN NNN 10:51 07.06.2019

Re: ***

ispala u 3. kolu, u prva dva kola gubila prvi set pa preokretala, ali nie mogla dalje.
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:15 07.06.2019

Re: ***

NNN
ispala u 3. kolu, u prva dva kola gubila prvi set pa preokretala, ali nie mogla dalje.


E znam, videla sam najzad tabelu. Gledam juce snimak Anisimova - Halep stadion jedva 1/3 popunjen (mislim, sramota koliko malo interesovanja). To je ujedno jedan od 2 meca na RG ove godine koji sam stigla da vidim..
NNN NNN 14:01 06.06.2019

Đoković - Zverev

Konačno počelo, sija Sunce u sred proleća da mu vreme nije.
Novak neobično puno greši, tj. imao je već 4 neiznuđene greše (a protiv Štrufa 5 u prva dva seta!), ali tu je Džejms Ketavong da "spasi" brejk loptu...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana