Blog o blogu

Jasmina Tesanovic RSS / 05.05.2008. u 13:29

Molim blogere da mi daju (svoju) definiciju ( moze i neka prica) sledecih reci

BLOG

NIK

TROL

HAKER 

pravimo emisiju o blogu, hvala! JT



Komentari (50)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milan Novković Milan Novković 13:39 05.05.2008

Evo

Definicije što mi prve padaju na pamet:

BLOG - Interaktivna online diskusija više ljudi, u proizvoljnom vremenu i kroz proizvoljan broj sesija, gde temu dfiniše jedna osoba.

NIK - Alternativno ime koje bloger bira za sebe zato što mu se ime sviđa, budi prijatne asocijacije, ili da bi sakrio identitet.

TROL - Potpuno i produženo skretanje s teme unutar grupe uvezanih komentara.

HAKER - Osoba koja pokušava da na nedozvoljen način učestvuje u nekom zatvorenom procesu ili da na nedozvoljen način dođe do nekih podataka.
Marko Jevtic Marko Jevtic 13:44 05.05.2008

odgovori..

blog je interakcija pisca i čitalaca kroz tekstove i komentare... u stvari ja kada objašnjavam nekome ko se ne razume u Web, najjednsotavnije mi je da kažem da je to websajt samo eto malo našminkan, ali da je glavna fora u tome što svako može sve da piše, a isto tako svi mogu to kasnije i da komentarišu.

nick je nečiji identitet na Webu... nadimak, pseudonim, ... ,

trol - neko ko skreće sa teme i tako uništava komunikaciju.

haker je onaj lik koji u istoimenom filmu spava sa tada još uvek mladom A. Džoli... u stvari sada je to naziv za nekoga ko uz pomoć softvera narušava bezbednost nekog sistema. Srbija je bila puna hakera 99-00, kada su se koristile lažne kreditne kartice...
Unfuckable Unfuckable 13:49 05.05.2008

Mali prilog

razjašnjavanju pojmova
hacker - cracker - lamer
Vodzo Modzo Vodzo Modzo 13:52 05.05.2008

Objašnjenje

1. BLOG - skracenica od web-log, u prevodu elektronski dnevnik objavljen putem web-a (http protokola) na Internetu. Svrha je da autor vodi teme i stupa u diskusiju sa posetiocima.
2. NIK - (nick), skraćenica od nick-name, tj. nadimak.
3. Trol - Post (tekst) kojim se na Forumu ili Blogu utice na tok razgovora - uglavnom postavljanjem besmislenih, uvredljivih ili zlonamernih tekstova kojima se "otima" (hijack) blog jer se skreće sa teme.
4. HAKER - (hacker) osoba koja iz razlicitih namera pokusava da narusi sigurnosni sistem računara-mreže. To je osoba u terminologiji sigurnosti iznad krekera (cracker), a ispod Angry-Employee-a (ljutog (bivšeg) zaposlenog) koji pretstavlja najveću pretnju sigurnost sistema-mreže. Žargonski, haker je čovek za kojeg se smatra da poseduje veće znanje iz računara.
Marko Jevtic Marko Jevtic 13:55 05.05.2008

Re: Objašnjenje

Vodzo Modzo
1. BLOG - skracenica od web-log, .


da, skraceno we-blog :)
Spiridon Spiridon 13:56 05.05.2008

iz glave

Blog - siguran nacin da se ozbiljno navuces i postanes zavisnik
Nik - kondom koji navlacih na sebe svaki put kada prodires kroz sajber prostranstva
Trol - a jel ima malo kiselog mleka?
Haker - dobar drugar koji se razume u informacione tehnologije malo vise od mene
Colin_bgd Colin_bgd 11:08 06.05.2008

Re: iz glave

Blog - siguran nacin da se ozbiljno navuces i postanes zavisnik
Nik - kondom koji navlacih na sebe svaki put kada prodires kroz sajber prostranstva
Trol - a jel ima malo kiselog mleka?
Haker - dobar drugar koji se razume u informacione tehnologije malo vise od mene

Svaka cast. Direktno iz Vujaklije. Preporuka!
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 14:07 05.05.2008

?

adam weisphaut adam weisphaut 14:10 05.05.2008

Ukratko

Blog je virtuelno mesto gde gomila ljud koji besposličari po svojim radniom mestima i domovima pokuša da odagna dosadu (ponekad i uspeju)

Nick je virtuelna identifikacija kojom se blogeri koriste da bi stvorili svoj virtualni identitet (i koji više nego često može da bude indikator o tome kakva je osoba bloger)

Trol je skretanje sa teme bloga, iako se prema njemu odnosi mahom negativno on to ne mora nužno i biti. Postoje maligni trollovi (usmereni na dezauvisanje diskusije i napda na ličnost blog autora/diskutanta), kreativni trol (često blogeri koji odlutaju od teme mogu da daju novu vrednost komunikaciji kao živoj tvari i koji ume da nadmaši po svojim dometima diskusiju na samu temu), konfuzni trol (kada se ne previše koncentrisani učesnici odaju diskusiji koja ne samo da nema veze sa origanlnom temom nego često ume da bude poligon za dokazivanje retorsko-spisateljskih sposobnosti raznih blog majstora)

Haker je osoba koja prodire u tuđi sitem zarad stalkerisanja, kompromitovanja privatnim podacima ili čak i finasijske prevare. VR ekvivavilent provale u nečiji dom.
nsarski nsarski 14:12 05.05.2008

Let me try

Blog: B92
nick: nsarski
Trol: ovo
Hacker: Nitulim
Gorstak Gorstak 16:14 05.05.2008

Re: Let me try

nasarski
Hacker: Nitulim

Milutin?
Ta hajte molim vas. On tamo o Janis, a u stvari hakerise!
angie angie 16:15 05.05.2008

Re: Let me try

Milutin?
Ta hajte molim vas. On tamo o Janis, a u stvari hakerise!


ma ne taj nitulim- nego originalni:)))

pogledaj kod mene pod otrovne materije:)))
angie angie 16:57 05.05.2008

Re: Let me try

Hacker: Nitulim


e sharski, ja upoznala nitulima proshle godine ispred csm, a on krajnje simpa lik!
nsarski nsarski 19:32 05.05.2008

Re: Let me try

angie
Hacker: Nitulim


e sharski, ja upoznala nitulima proshle godine ispred csm, a on krajnje simpa lik!

Pa jeste! I meni je simpa, nego pisao supermod da se prijavio sa stotinak nickova da bi mogao da komentarise. Te bi vesao i trovao ceo B92 pa i sire. Ja kad sam bio u skoli nas je ucitelj (priprost jedan covek, ali dobar), uciJo sta je "manijak", pa je govorio: "manijAk je, deco, bRezobrazan, ide ulicom broji bandere, pise pisma...". A Nitulim se hvalio da je pisao pisam sefu direKno. Sada koristi razne nickove da udje na blog sa koga je banovan - pa sta je to ako ne hacker?
gambit gambit 23:58 05.05.2008

Re: Let me try

Sada koristi razne nickove da udje na blog sa koga je banovan - pa sta je to ako ne hacker?


Hahahaha! Dodje kod mog gazde bivsi stanar Arapin i prica kako je polozio sociologiju. Pita ga profesor sta je to porodica, a on kaze: "Pa, mama, tata, brat, sestra i ja". Iznenadjeni profesor pita ko mu je to rekao, a on kaze da ga je to cuo od gazde. Profesor se nasmije i propusti ga...
Atomski mrav Atomski mrav 13:35 08.05.2008

Re: Let me try

Nije onda Nitulim jedini haker... ima nekih kojima se to i prasta...
Lepa Radmilovic Lepa Radmilovic 14:14 05.05.2008

...

BLOG-erotski peting uslovljen socijalno psihopatoloskim promenama

NIK-uloga (zadatak)

TROL-moderisanje

HAKER-najuporniji nik
Dawngreeter Dawngreeter 14:15 05.05.2008

My 2 cents

Blog - Termin koji nema nikakve veze sa svojim znacenjem. U par kratkih godina, pogotovo u lokalnoj jezickoj klimi, presao put od "web log-a" cija je funkcija povecavanje transparentnosti surfovanja net-om kroz objavljivanje bitnih linkova i sadrzaja, preko licnih dnevnika do impromptu prostora za autorsku kolumnu. U krajnjoj instanci lokalizacije termina postaje naziv za pojedinacne tekstove objavljene u svojoj online kolumni.

Nik - Posledica neverovatne lokalne polularnosti ICQ aplikacije za instant messaging u ranim periodima ekspanzije Internet korisnickog tela. Gotovo nigde drugde se username/handle ne zove "nick" tako da je koriscenje ovog termina srazmerno jasna indikacija da je govornik (odnosno, kuckator) iz Srbije. Sire posmatrano, ako zanemarimo lokalnu popularnost termina neuobicajenog za globalnu Internet kulturu, Username postaje skoro pa umetnicka forma licne ekspresije koja naginje ka, cini mi se, nekakvoj minijaturi solipsizma. Verovatno jedini slucaj gde je drustveno prihvatljivo sam sebe imenovati. Ocekujem duboke drustvene implikacije kada prodjemo decije bolesti komunikacije putem Interneta pa anonimnost kroz username-ove prestane da bude toliko siroko rasirena.

Trol - Ponovo primer razlike lokalnog online slenga u odnosu na globalni. Ovde postaje rec koja je skoro u potpunosti medjusobno zamenjiva terminima "offtopic" i "spam". Inace bi Troll trebalo da oznacava provokativno ponasanje cije je jedina svrha iritacija sagovornika i prizivanje paznje na sebe. Najcesce se radi kroz kacenje degutantnih slika ali i glasno zastupanje nepopularnih ili ocigledno neistinitih stavova koji ce sigurno izazvati zgrazavanje sire populacije. Daljom evolucijom termina postaje nacin da se derogativno oslovi osoba cija namera nije bila namerno zgrazavanje sagovornika ali postoji implikacija da je razlika zanemariva. Zanimljivo je da se na engleskom kao imenica "Troll" u glavnom koristi da oznaci osobu a ono sto ta osoba radi se oznacava glagolom "trolling", dok na nasem govornom podrucju imenica je rezervisana za samu aktivnost "izvini na trolu; ovo je trol" dok ne postoji adekvatan termin za osobu koja stoji iza takvih aktivnosti.

Haker - Komplikovano. Ne postoji nacin da se dodeli definicija bez da se barem neko uvredi. Popularno, osoba koja uspeva da probije elektronsku zastitu, ili cak osoba koja unistava tudje sajtove. Izvorno, osoba sa ogromnim poznavanjem programerskih vestina, konkretno najcesce koriscen za ljude koji se bave kodiranjem Linux kernela. U laickoj upotrebi cesto se koristi da jednostavno oznaci osobu koja je vesta sa kompjuterima. Prilicno sam siguran da vec prva generacija domorodackih stanovnika Interneta (tj. generaciaj koja se ovih godian radja i od najranijeg detinjstva ce koristiti Internet kao najprirodniju stvar) ovaj termin u opste nece koristiti. Zajedno sa BBS postace arhaican termin kojim se oznacava rana kompjuteraska kultura.
Vodzo Modzo Vodzo Modzo 15:00 05.05.2008

Re: My 2 cents

Hacker je trenutno termin koji je u upotrebi u sigurnosti računarskih mreža. Evo nekih "nivoa" opasnosti:

1. Angry Employee
2. Hacker
3. Cracker
4. Lamer

Prvi je bedak i po, taj može da čitavu kompaniju doslovno zavije u crno. Hackera ti ima raznijeh - po nameri koju imaju. Neki ih dele na "bele" to su oni koji obicno rade na Open Source projektima ili koji traže "rupe" u sistemu kako bi ih zakrpili da ih ne bi "crni" hakeri iskoristili. Takođe oni prave i anti-viruse. Beli hakeri ne prave stetu (mada je uobičajenu da su nekada to radili, pa su ispekli zanat). Crni su oni koji zbog licne koristi to rade i time prave veliku stetu. Ima i "sivih" hakera, koji prave stetu iz "etičkih" razloga. Cracker je osoba koja nema toliko znanje kao Hacker, ali uobičajeno koristi proizvode hacker-a i prepravlja ih, te koristi za svoje potrebe (opet u cilju probijanja sigurnosti, obaranja servisa, kradja, i slično). Ispod su Lameri, koji nemaju pojma, osim što znaju da na Internetu uskliknu s ljubavlju i na taj način iskoriste Hackerske i Crackerske produkte. Od Lamera se zaista događa sva šteta, ali oni se ne smatraju opasnim jer oni niti provaljuju sisteme i traže "rupe", niti prave viruse-trojance. u suštini, postoji tiha veza između ove tri grupe - uobičajeno je da od hackera virusi - programi exploit-i putuju ka Crackeru, a na kraju se to postavlja na Internet i pravu štetu rade Lameri. To je uglavnom stvar sa trojancima i virudžama ljutim.

Ja to 'nako koliko se setim iz neke knjige Firewalls, u izdanju kuce 24/7/365 pisanu od strane nekog profana sa Berkley-a, zaboravih kako se zove, citao sam je pre 4 godine.

Evo ovde zanimljivog istorijata aktivnosti hackera.
Maksa Maksa 20:14 05.05.2008

živ je haker, umro nije

Dawngreeter
Prilicno sam siguran da vec prva generacija domorodackih stanovnika Interneta (tj. generaciaj koja se ovih godian radja i od najranijeg detinjstva ce koristiti Internet kao najprirodniju stvar) ovaj termin u opste nece koristiti. Zajedno sa BBS postace arhaican termin kojim se oznacava rana kompjuteraska kultura.


Ne bih tek tako otpisao "hakere". Kao opšti termin, haker označava nekoga ko poznaje nekoliko slojeva ispod onoga u čemu većina obitava. Npr., izvorni hakeri - phreakeri - su, za razliku od običnog sveta koji je samo znao da koristi telefon poznavali sistem tako da su mogli da teleforniraju za dž. Dapače - dalja popularizacija računara i Interneta nosi sa sobom određeni "dumbig down" cele stvari tako da bi svima bila prijemčiva, što opet znači da taj sloj "za mase" krije ispod sebe neke druge kompleksne slojeve, od softvera, OS-ova, gornjih i donjih slojeva protokola sve do hardvera i silikona. Neumitni dalji dumbing down će samo da povećava taj broj slojeva i tako pravi više prostora za hakere kojih je bilo i biće dok god ima nešto "da se čačka".
Dawngreeter Dawngreeter 21:27 05.05.2008

Re: živ je haker, umro nije

Nesumnjivo je da ce biti slicnih termina u buducnosti, ali smatram da je ekstremno malo verovatno da ce "hacker" preziveti kao ista vise od zanimljivog anahronizma. Za pocetak, pokriva dva skoro potpuno nepovezana znacenja - security breacher i kompjuterski maher. Naravno, neko moze biti obe te stvari odjednom ali se sam termin hacker u oba slucaja odnosi vrlo specificno na samo jednu od te dve stvari. Linux hacker je osoba sa enormnim poznavanjem kernela i nazvati ga hakerom ni u kom slucaju ne konotira aktivnosti ilegalnih upada na zasticene sisteme. Stavise, mnogi *nix entuzijasti nalaze za jako odbojno koriscenje termina u bilo kojoj drugoj konotaciji.

Takodje, pop-kulturna percepcija "kompjutera" je trenutno na nivou gomilanja svega u jednu kosaru. Koliko cesto se srecete sa ljudima koji imaju tendenciju za nekoga da kazu da on "zna kompjutere". Verovatno veoma cesto ako ste ikada bili u situaciji da vrsite tech support za siri krug prijatelja i rodbine. I ma koliko ono sto ja radim (programiranje) nema ama bas ni jedne dodirne tacke sa onim sto moj prijatelj radi (network security), mi smo obojica ljudi koji "znaju kompjutere" za veliku vecinu ljudi. Koji ce me verovatno gledati kao da ih lazem kada im kazem da zaista ne znam kako da im popravim kucnu mrezu. Poenta je da je drustvo na srazmerno niskom nivou naviknutosti na zivot sa kompjuterima kao sastavnim elementima svakodnevnog zivota. I u tom smislu haker sluzi kao neki catch-all termin za te nekakve "misticne rabote". Cim se globalno drustvo popne za par stepenika, haker i srodni termini ce potpuno izumreti, ne zato sto ce neko tako hteti nego zato sto ce postojati potreba za mnogo uze definisane termine vezane za security i odlicno poznavanje kompjuterskih sistema.

Evo jedna ilustracija, verovatno ne onoliko adekvatna koliko bih zeleo al' mi u momentu nista bolje nije palo na pamet. Koliko cesto se danas koristi termin "razbojnik"? Jako retko. Ranije je razbojnik bila neka catch-all oznaka za ljude koji te mogu napasti na putu od jednog grada do drugog, opljackati, mozda cak i ubiti, koji ce ti provaliti u kucu, koji ce te prevariti, ponekad cak i jednostavno placenici. Razbojnik je dovoljno jasna rec ako putujete od Londona do Jerusalema i razmisljate dal' da ostavite pare Templarima da vas neko ne bi opljackao ili nedajboze ubio zbog para. Malo kasnije smo poceli da zivimo u brzem svetu sa manje otvorenih ratova po citavim kontinentima (sa par izuzetaka, ocigledno), security problemi su od generalnih presli na vrlo specificne i tako smo dobili onda obijace, secikese, batinase, pljackase, ubice, cak i serijske ubice... Cesca izlozenost i dublja problematika zahtevaju specificniju terminologiju. Moje misljenje je da haker nema nikakve sanse da prezivi u takvim uslovima. Previse nezgrapna, nedovoljno jasna rec.
Atomski mrav Atomski mrav 13:37 08.05.2008

Re: My 2 cents

Izvorno, osoba sa ogromnim poznavanjem programerskih vestina, konkretno najcesce koriscen za ljude koji se bave kodiranjem Linux kernela. U laickoj upotrebi cesto se koristi da jednostavno oznaci osobu koja je vesta sa kompjuterima.

Znate li koje je razlika izmedju hakera i obicnog korisnika racunara? Obican korisnik racunara misli da kilobajt ima 1000 bajtova a haker misli da kilometar ima 1024 metra...

Sta pise na nadgrobnom spomeniku jednog hakera? Game over...

P.S. Ako neko nije znao sta je to trol, eto to je to :)
Gorstak Gorstak 14:49 05.05.2008

Ne znam

Za tacne definicije bloga, nika i hakera.
Sto se tice troloval (tu sam expert) moj omiljeni je Pecinski!

Njega se plasi i Gandalf:)
vishnja vishnja 15:38 05.05.2008

Re: Ne znam

Sto se tice troloval (tu sam expert) moj omiljeni je Pecinski!

e pa prezidente to ti nije trol nego Ork, i to Juruk-hai, napravljen od strane Sarumana
a ovo sto ja sad radim je trol :)
TROL - Potpuno i produženo skretanje s teme unutar grupe uvezanih komentara

TROL - grupa uvezanih komentara unutar potpunog i produzenog skretanja s teme :)
Gorstak Gorstak 16:07 05.05.2008

Re: Ne znam

e pa prezidente to ti nije trol nego Ork, i to Juruk-hai, napravljen od strane Sarumana

Ne, ne i opet ne!
Moj omiljeni lik iz Gospodara prstena jeste Pecinski trol. Evo lepa slika:

A ovi sto ih ti pominjes se nalaze iza ledja dragog nam trola na prilozenoj slidzi.
Ispred je jadni i uplaseni Hobbit.
Evo ti krupan plan Orka - vidju sto ima lepe zube:

A evo ti i malo Uruk-haja:

Nesto je padala kisha pa se ne vidi najbolje, ali veruj mi da su to ti opaki neprijatelji naseg Froda. Oni su upgrade verzija Orka. Nesto kao Vista i XP.
A onda je dosao Aragorn i reshio stvar:)))


I mani se ti tog trolovanja o trolovima. Ovde nije rec o Pecinskom vec o tamo nekom drugom trolu (Nedefinisani trol)
Molim vas da se drzite teme:)))
florian florian 16:10 05.05.2008

Re: Ne znam

a ovo sto ja sad radim je trol :)

Ne Dr. Jekyll,voće moje kiselo. Trol bi bio edi da se obratim Mr. Hide-u za pomoć.
no ako je trol
TROL - grupa uvezanih komentara unutar potpunog i produzenog skretanja s teme :)

onda pozdravljam ustrašitelja Gandalfa.
Vodzo Modzo Vodzo Modzo 16:21 05.05.2008

Re: Ne znam

U tom filmu je najstrašniji onaj perverznjak, Dildo Baggins.
edi-va edi-va 16:33 05.05.2008

Re: Ne znam

Trol bi bio edi da se obratim Mr. Hide-u za pomoć.


vishnja jesi li ti Dr. Jakyll ili sam ja Mr. Hide?!?!


bravar bravar 17:00 05.05.2008

Re: Ne znam

Da li je dovoljno jako ovo drzanje?

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:47 05.05.2008

tema - troll

florian florian 17:53 05.05.2008

Re: Ne znam

vishnja jesi li ti Dr. Jakyll ili sam ja Mr. Hide?!?!

vishnja vishnja 07:40 06.05.2008

Re: Ne znam

vishnja jesi li ti Dr. Jakyll ili sam ja Mr. Hide?!?!

pa oba :)))
vidis kako mi se florian obratio. sve mi nesto toplo oko srca :
Dr. Jekyll,voće moje kiselo

a da mi ne bi bila alter ego mozemo jedna drugoj da budemo pored ego.
prezidente, trolova u izvornoj verziji 'Gospodara prstena' nema. n e m a :)
Gorstak Gorstak 10:30 06.05.2008

Re: Ne znam

prezidente, trolova u izvornoj verziji 'Gospodara prstena' nema. n e m a :)

Kako bre nema?
A sto sam onda ja vikao u biJoskopskoj sali:
Djipaj Trolu, ripaj Trolu
poubijaj sviiiiiIIiiIIiii
Nemoj nikad
da se predas
volimo te
miiiIIIiiIIIiii

Ono na slici sto drzi buzdovan, a nije Marko Kraljevic jeste T R O L!
I to pecinski.
Zivi covek u pecini i jako je dobar. Podivlja samo kad ga napale ovi Orci koji su provereno lose drustvo za jednog nesazrelog Trola.
Lose drustvo, teski uslovi zivota i nedostatak adekvatnog skolstva su ucinili da Trol postane jako nasilan i divalj.
On je u stvari dusa od Trola i pesnik.
Kao Ferdinand:

ne taj nego ovaj:

A ovo mu mama:)))

A ovo je toreador koga je Ferdinand mnogo nervirao:

O chemu smo, beshe, ono prichali?
angie angie 15:00 05.05.2008

evo,

blog-generalno je interaktivni virtualni medij, a razni blogovi se medju sobom toliko razlikuju u konceptu-od lichnog dnevnika, do onih koji tretiraju sve u vezi neke(poznate) osobe, koji tretiraju samo neku odredjenu temu-zdravu ishranu npr,...do ovog B92, koji po meni ima koncepciju magazina sa autorskim kolumnama, gde je post samo inicijalna kapisla , a reciklaza komentatora onaj neophodni doatak, koji celu stvar chini kompletnom, tj obogacuje osnovni tekst razlichitim vizurama na istu temu. To komeshanje unutar jedinice- posta, je njegova sushtina. Nema to veze sa brojem komentara, nego sa kavlitetom vibriranja medjusobne energije:))) Ceo sistem, iako viruelan je ekstremno transparentan.

nik- to si ti kao ulogovani korisnik, chak i da se potpishesh punim imenom, svako komunicira i ovako i onako s onim shto ima i shto jeste, chak i kada pokushava da fingira, sve si na kraju to ti.

troll- pa onaj pravi, bi trebalo da je namerno skretanje s teme u pokushaju da se ona minira, a oni najcheshci su prijatni dzepovi sa novom aluzijom na neshto shto je recheno i oni su neophodan zachin svakom pravom blogu!:)))

haker-je virtuelni provalnik, koji svojim tehnichkim znanjem pokushava da pokrade neke zashticene podatke kako bi ih zloupotrebio.

AlexDunja AlexDunja 15:24 05.05.2008

:)

ja sam se vec izjasnila
ranije
Konbeto-san Konbeto-san 17:13 05.05.2008

Blog...

BLA, BLA, BLA... = BLOG

BLA, BLA, TRUĆ = TROL

BLABLATOR / BLABLATORKINJA = NIK

CtrlBLA, AltBLA, DeleteBLA = HAKER
Vlasta Vlasta 18:19 05.05.2008

...

Blog je prazna hartija na koju ucrtavaš mapu svojih misli, a onda pustiš i druge da crtaju. Ima glatku i rapavu stranu. Najpoznatiji format: Blog br. 5.

Nik je virtuelno ime. Može biti pravo, ili izmišljeno. Kao i sve drugo u virtuelnom svetu.

Trol je čudesno biće sa ogromnim očima i stopalima koje ( kada ne krade uspavanu decu) razmazuje mape. Nekada ispadne i bolje.

Haker - Vrhovni trol. On zna gde se kriju sva mape i može da crta po njima koliko hoće.

sinadin sinadin 21:08 05.05.2008

Re: ...

BLOG je zbir misli i ideja koje želimo da sačuvamo od zaborava. Pomenute misli i ideje uhvaćene su u mrežu. Blog NIJE kako mnogi misle, isključivo interaktivan koncept.

NIK je, sasvim izvesno, naše drugo ja.

TROL - ne znam šta je trol.

HAKER - čovek koji je, iako se kompjuterima bavi profesionalno, sačuvao kreativni pristup. Zbog toga ga neki nazivaju i #umetnikom# ili NetArt-istom.

www.sinadin.com
Spiridon Spiridon 14:09 06.05.2008

Re: ...

Trol je čudesno biće sa ogromnim očima i stopalima koje ( kada ne krade uspavanu decu) razmazuje mape. Nekada ispadne i bolje.



neverovatna slicnost sa bicem koga sam nedavno spominjao kod Srdjana Mitrovica po imenu veliki Ro

Ro je neman sa glavom lava i telom lava, ali ne jednog istog lava. Poznat je po tome sto spava hiljadu godina, a onda se iznenada probudi u plamenu, pogotovu ako je pusio pre nego sto je zadremao.
Kazu da je Odisej probudio roa nakon 6 stotina godina, ali je ovaj bio trom i dzangrizav i molio je da ga puste da spava jos 200 godina.
Pojavljivanje roa se uglavnom smatra nesrecom i obicno predhodi nekoj polnoj bolesti ili pozivu na promociju stranke.



AlexDunja AlexDunja 14:28 06.05.2008

Re: ...

neverovatna slicnost sa bicem koga sam nedavno spominjao kod Srdjana Mitrovica po imenu veliki Ro

:)))
jedino sto nam preostaje je da
odredjenu vrstu trola nazovemo
veliki ro
:))
ps. cini mi se da ih ovde ima( takvih)
jasnaz jasnaz 21:41 05.05.2008

maliMO

Kome još trebaju ovakva mesta! reče MALImo i odgega stazom niz horizont.

Smučilo mu se da im objašnjava kako je lepo i korisno i kako je
glupo

da

to

kasno shvate.
vishnja vishnja 08:54 06.05.2008

Re: maliMO

maliMO

:)))))))))
!!!!!!!!!!!!!

:)
Zekaan aan Oceaan Zekaan aan Oceaan 21:42 05.05.2008

Blog o blogu, tj. metablog

BLOG:
"Neke stvari se ne definisu, tacka, prava, ravan, skupovi i jos neki kurac." --- citat Prof. Enesa Udovicica. Ja bih dodao i blog. Ukoliko su tema ovog bloga blogovi koji kao temu nemaju sebe, da li uopste mozemo da diskutujemo o ovom blogu ovde?

NIK:
Objasnjenje preuzeto iz "Top secret":
Nick Rivers: Hillary. That's an unusual name.
Hillary Flammond: It's a German name. It means 'she whose bosoms defy gravity'.
Nick Rivers: I'm pleased to meet you. My name's Nick.
Hillary Flammond: Nick? What does that mean?
Nick Rivers: Oh, nothing. My dad thought of it while he was shaving.

TROL:
Citav ovaj komentar (priznajem plagijatorizam).

HAKER:
h4x0r, 7h3 4u+h0r 0f +h15 c0mm3n+.
Dolybell Dolybell 07:48 06.05.2008

Blog i blogeri

Ja sam nova pojava na polju bloga, kao načina komunikacije.
Odlučila sam se da se "upišem" posle kratkog vremena čitanja tekstova
koji se na njemu mogu naći i skontala da tu ima mesta i za neke moje stavove,
ne razmišljajući o tome da li će se kome svideti ili ne.
Dobra strana je što se razgovor vodi u pisanoj formi, tako da se uvek može
uključiti u diskusiju, bez obzira na sam momenat početka teme.

Takođe je dobra stvar, što se razgovori na određenu temu vode na ovakav
način, jer kad bi se vodili da kažem, otvoreno, tako da se svi učesnici mogu naći
na jednom mestu, i međusobno videti i čuti, ko zna na šta bi to ličilo,
verovatno da ne bi niko mogao doći do reči u zavisnosti od buke koja bi nastala,
i nadvikivanja, kao što je to inače slučaj.
Ovako, svako može da "kaže" šta misli i da replicira, kad hoće i da li hoće
bez dodatnog uznemiravanja i prekidanja u pola reči.
Može da bira temu kojoj će se priključiti, po svojoj volji i interesovanju.

Sledeća stvar, koja je po meni sjajna, je ta što nije bitno gde se ko nalazi,
bilo gde na planeti - meni je to fantastično, razgovarati sa osobama
koje uopšte lično ne poznaješ a ipak imaš potpuno slobodnu
komunikaciju tako, da praktično, indirektno upoznaješ
sagovornike, koje u običnom životu verovatno nikada ne bi sreo.

Teme znaju biti veoma zanimljive i intrigantne, a meni lično
pomažu da saznam stvari koje me interesuju, a za koje sama nemam vremena
da ih pronalazim a i nisu sastavni deo posla kojim se bavim.
Radoznalost stoji u osnovi svega što sam rekla.

Nik je "nužno zlo" za one koji ovde žive i rade na takvim mestima
da bi mogli biti ugroženi ako bi se saznalo ko su i šta misle o
pojedinim stvarima, možda čak i o samoj kući u kojoj rade.
Nismo još toliko slobodni i nemamo svi "zaleđinu" da bismo bili javni.
Kad je politika tema, nemam nameru da se stavljam na tapet svakoj budali,
koja bi me sačekala sa " ubeđivačem" negde iza vrata.

Trol je simpatična pojava i po meni, direktna asocijacija na nešto slično,
ali savim različito od teme, mada može sasvim uspešno preusmeriti početni
naslov na nešto drugo čak i zanimljivije od samog naslova.

Haker je "genije" sa tendencijom da svojom veštinom
razbije već uspostavljenu mrežu komunikacija i dokaže da je
pametniji od svakog programa koji je napravljen tako što će pronaći
"rupe" u nesavršenstvu svakog programa i pokazati da je sposobniji od
autora istog.
To može biti jako korisno za samog autora programa.
Mislim da sjajne hakere angažuju poznate firme kod
provere novih programa.
Tako je i Kasperski postao poznat i od hakera prešao
na suprotnu stranu.
Inače su hakeri, po meni virtuelni "ratnici".





ceda_urosevic ceda_urosevic 08:41 06.05.2008

Definicije

BLOG - virtuelno udruženje nepoznatih ljudi i(li)
bolest zavisnosti

NIK - alter ego

TROL - razlog da razbiješ monitor, jer
ti zagađuju priču glupim fotkama i(li) kome-
ntarima

HAKER - tri verzije: lopov, preterano
radoznali osobenjak, agent tajne službe
kiklop nandor kiklop nandor 09:48 06.05.2008

Sgt. Net's Lonely Hearts Club

BLOG
Klub usamljenih srca narednika Interneta :)

NIK
Drugo, treće, četrvto, peto, stopeto... JA.

TROL
Ko se drži teme još :)

HAKER
Virus.
gradicevic gradicevic 13:53 06.05.2008

....

BLOG: savremena bolest zavisnosti ili sajam misljenja
NIK: log on, log off
TROL: miniranje teme, ili skretanje dosadne u interesantnijem pravcu
HAKER: moderni pirat
Kazezoze Kazezoze 15:27 06.05.2008

po vujakliji

BLOG - Internet verzija WC šolje.
"Kako sam se sad iskenjao u blogu o stvarima koje nikog ne zanimaju, sad mi je lakše!"

BLOG b92 - Internet lokacija na kojoj sertifikovani marginalci iz nepoznatog razloga dobijaju titulu VIP blogeri

NIK - nema podataka... ima samo za nik slotera - "Sloteru Niche Srbija ti kliche"

TROL - Trol je osoba koja upravlja trolom.Vozač trole.
Trola-žargonski izraz za trolejbus

"Hej,živimo ispod mosta ko obicni trolovi"

HAKER - Osoba koja poseduje natprosecno znanje iz oblasti programiranja, ali za razliku od programera zna to znanje i da unovci...

Što kaže haker na samrti?
"System Shut Down."





LILLY LILLY 17:13 06.05.2008

lepa tema...

BLOG - danas koje se ne razdvaja od juce, i drhtavo se privezuje za sutra.
Danas koje u modernim mislima prolazi pored proslosti.
Blog je danas, sa svojim juce, prekjuce i sutra.

NIK - Prozor.

TROL - Trgovacko-ciftinska zbrzanost vecitih prodavaca magle.

HAKER - Badavadzijski dusebriznik.
Zeks Zeks 17:45 06.05.2008

Blog.Nik.Trol.Haker.

Ja se propitujem i dopisujem...a reci lete! I to je to....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana