Kućni ljubimci| Porodica

Митови, лажи и заблуде

omega68 RSS / 12.04.2020. u 09:07

 

Много их има.Ево само неколико које падну на ум током првог минута размишљања:

-Америка има увек исту политику без обзира која је странка на власти

Нема. Видели смо зашто и како.

-Ткз Косово је неповратно отишло из Србије

Није.Видимо зашто и како.

-На Тјенанмену су студенте газили тенковима.

Не. На Тјенанмену нико те вечери није погинуо.

-Више верујемо стручњацима који су дипломе стекли легално а не на сумњивим приватним факултетима

Па, не баш. Пример је др потпуковник Кон који се прославио као вакцинаш још за време птичијег, свињског и још по којег грипа, као каплар фармако-мафије који је ојадио државу за силне паре на вацинама а после није задужио букагије.Њему, наравно верујемо у вези короне јер је стекао легалну диплому на легалном и признатом факултету у Титовој Југославији где се диплома није куповала и где си могао безбедно да спаваш у парку. Као да си данашњи мигрант.

Њему, следствено томе, морамо да верујемо и кад асистира Председнику у смањивању људских права и слобода зарад нашег добра, које ми овако  полуписмени не видимо и не схватамо правилно?

 

Бришем свако троловање, имам времена у неограниченим количинама.

И да, најбоља фора коју сам видео у ове дане је : 

Осећам се као Папа.Повремено изађем на балкон и махнем људима.

 

 

 

 



Komentari (22)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

omega68 omega68 09:17 12.04.2020

Требало је да буде у тексту



Више великих западних медија признало је да су њихови натписи о наводном „масакру на Тргу Тјенанмен“ све време били једна велика лаж
Требало је да прође девет година од дешавања на Тргу Тјeнанмен у Пекингу четвртог јуна 1989. пре него што ће некадашњи шеф пекиншког бироа Вашинтон поста, Џеј Метјуз, који је у то време извештавао из Пекинга, написати чланак насловљен Мит Тјенанмена, у којем признаје да је писање западних медија о том историјском догађају било неистинито и пренадувано, као и да медији попут Волстрит џорнала, Балтимор сана, Ју-Ес-Еј тудеј и Њујорк поста, настављају да инсистирају на томе да се на тргу тог дана десио „масакр” у којем су побијени студенти, тј. „про-демократски активисти”.
„Проблем је”, пише Метјуз, „у томе што, у складу са оним што се могло установити на основу доступних доказа, нико на Тргу Тјенанмен није те вечери погинуо. Можда је неколико људи погинуло од насумичне паљбе у околним улицама, али према свим верификованим изјавама очевидаца, студентима који су остали на тргу када је војска стигла дозвољено је да га мирно напусте. Стотине људи, већином радника и пролазника, јесте погинуло те вечери, али на другим местима и под другим околностима”.

ЛАЖНО ИЗВЕШТАВАЊЕ
Метјуз такође открива и неке од извора лажног извештавања, од наводног сведочења једног студента Цингхуа универзитета, чију је тврдњу да је својим очима видео како војска митраљезима коси студенте на тргу следећег дана Њујорк тајмс некритички пренео, до тврдње једног новинара Би-Би-Си-ја да је са хотелског прозора лично гледао како војска пуца у демонстранте код споменика – иако се касније испоставило да са тог места тај део трга није био видљив. Метјузово покајање неће бити и једино.
Џејмс Кинџ је за Фајненшел тајмс уочи 20-годишњице Тјенанмена написао чланак насловљен Запад је погрешно приказао демонстранте на Тјенанмену, у којем, између осталог, доводи у питање западни наратив да су демонстранти били „про-демократски”:
„Истина је да су студенти на тргу имали тек магловито разумевање демократије западног типа. Док су протести били уперени против злоупотребе постојећег система од стране новонастале елите, они су више били мотивисани бесом због издаје социјалистичких идеја него жељом за новим системом. Расположење на тргу је било бар у истој мери конзервативно колико је било активистичко… Приказивање Тјенанмена као про-демократског покрета је допринело искривљавању западног наратива о кинеској прошлости и будућности.”
Демонстранти на Тргу Тјенанмен, Пекинг, 04. јун 1989. године.
Поводом исте 20-годишњице, некадашњи дописник америчке мреже Си-Би-Ес, Ричард Рот, објавио је чланак насловљен Није било ’масакра на Тргу Тјенанмен’, где преноси да је, заједно са још једним западним новинаром, провезен армијским џипом читавом дужином трга, право до Забрањеног града: „Нисмо видели никаква тела, повређене људе, амбулантна кола или медицинско особље – укратко, ништа што би чак и сугерисало, а камоли доказивало да се на том месту недавно десио ’масакр’ ”.
На 22. годишњицу дешавања, лондонски Телеграф је објавио текст насловљен Викиликс: депеше тврде да није било крвопролића на Тргу Тјенанмен. Текст цитира депеше америчке амбасаде у Пекингу које преносе сведочења очевидаца о томе да је кинеска војска морала да се пробија до трга кроз блокаде које су демонстранти подигли, што је омогућило студентима да „контролишу добар део централног Пекинга”.
Цитира се чилеански дипломата (други секретар амбасаде) који је био на самом тргу и који је могао да посведочи да војска није пуцала у демонстранте – мада су се пуцњи чули у позадини (овде се мора рећи да постоје фотографије са протеста које јасно показују да су и неки од демонстраната били наоружани, неки ватреним оружјем, неки палицама, неки Молотовљевим коктелима, итд., као и да сведочанства појединаца из депеша америчке амбасаде помињу велики број запаљених војних возила по граду, као и пребијања до смрти, па чак и спаљивања војника од стране демонстраната).
Истиче се да ова сведочанства директно негирају извештаје новинара који су писали о војницима који су „улетали” у ненаоружане демонстранте, као и да је биланс мртвих вероватно далеко мањи од цифре од више хиљада која се до тада прихватала здраво за готово. Чланак такође помиње и текст новинара Би-Би-Си-ја, Џејмса Мајлса, из 2009, у којем Мајлс признаје да је „приказао погрешну слику” у свом изворном извештавању и да на Тргу Тјенанмен „није било масакра”.

ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА
Међутим, није проблем само у искривљеном, односно лажном извештавању западних медија. Подједнако важно је и оно што је прећутано, и упорно се прећуткује у западном мејнстриму у вези трагичних дешавања од пре 30 година у Пекингу. На пример, чињеница да су протести пре четвртог јуна трајали равно седам недеља, и да су кинеске власти и оружане снаге показивале завидну уздржаност, чак и пошто је уведено ванредно стање (поредимо то нпр. са бруталном полицијском репресијом примењеном против демонстраната покрета Окупирајмо Волстрит у САД, или припадника Жутих прслука у Француској). Или чињеница да је у Пекингу, уочи протеста, боравио нико други до „отац” обојених револуција, Џин Шарп, пре него што су га кинеске власти депортовале у Хонгконг, где је претходно држао обуку о „ненасилном отпору” за кинеске студенте.
Једноставно, треба прихватити да оне који и нас, и Русе (случај Скрипаљ, рушење малезијског авиона изнад Украјине, „мешање” у америчке изборе, итд.) и Кинезе свесно, упркос супротним доказима, настављају да неосновано оптужују и клевећу, никад нећемо „убедити” да су у заблуди. Али може се, и треба циљати на оне, много бројније, које они сами, сасвим свесно и хладнокрвно, обмањују.

На крају, има много горих ствари него бити у истом друштву са Кинезима, Русима и осталим метама „хуманитарног” неоколонијализма.
romi.daba romi.daba 09:53 12.04.2020

Re: Требало је да буде у тексту

Sećam se da je tenk pregazio demonstranta pred TV kamerama, ali je to možda moje lažno sećanje.

[youtube]http://youtu.be/YeFzeNAHEhU[/youtube]
nsarski nsarski 13:19 12.04.2020

Re: Требало је да буде у тексту

romi.daba
Sećam se da je tenk pregazio demonstranta pred TV kamerama, ali je to možda moje lažno sećanje.

[youtube]http://youtu.be/YeFzeNAHEhU[/youtube]


Nije ga pregazio.
Naprotiv, pešak je stao na put tenku, onda je tenk pokušao da ga zaobiđe, a pešak opet pred njega i tako zaustavi kolonu tenkova. Taj istorijski snimak je obišao svet kao primer da slabiji može da nadmudri i zaustavi jačeg. Znaš ono - David, Golijat; Odisej, Kiklop; sv. Đorđe, Aždaja. Čista bajka za lakoverne, tj. mitologija - ima istu svrhu kao zviždanje u mraku da se smanji strah.

Sve se ovo dešavalo 3. juna, leta Gospodnjeg 1989.
romi.daba romi.daba 13:57 12.04.2020

Re: Требало је да буде у тексту

nsarski
romi.daba
Sećam se da je tenk pregazio demonstranta pred TV kamerama, ali je to možda moje lažno sećanje.

[youtube]http://youtu.be/YeFzeNAHEhU[/youtube]


Nije ga pregazio.
Naprotiv, pešak je stao na put tenku, onda je tenk pokušao da ga zaobiđe, a pešak opet pred njega i tako zaustavi kolonu tenkova. Taj istorijski snimak je obišao svet kao primer da slabiji može da nadmudri i zaustavi jačeg. Znaš ono - David, Golijat; Odisej, Kiklop; sv. Đorđe, Aždaja. Čista bajka, tj. mitologija - ima istu svrhu kao zviždanje u mraku da se smanji strah.

Sve so ovo dešavalo 3. juna, leta Gospodnjeg 1989.




Vidiš, za zviždanje u mraku nisam čuo, ali sam praktikovao mantru Isusovu molitvu nekoliko godina, i da znaš da deluje, čak i dan danas može da odagna nepoželjne misli recimo ako hoću da zaspim.
nsarski nsarski 14:48 12.04.2020

Re: Требало је да буде у тексту

ali sam praktikovao mantru Isusovu molitvu nekoliko godina


Ako je suditi po onom vicu o hrišćaninu, muslimanu i budisti u avionu koji pada, čini se da je budistička mantra najjača. Ali, to je samo vic.
romi.daba romi.daba 15:14 12.04.2020

Re: Требало је да буде у тексту

Ne znam vic.

Evo interesantnog štiva: Kako je pesnik osnovao matematiku
nsarski nsarski 17:01 12.04.2020

Re: Требало је да буде у тексту

romi.daba
Ne znam vic.

Evo interesantnog štiva: Kako je pesnik osnovao matematiku


Ako si pratio matematičku karijeru čoveka koji se zove Manjul Bhargava, profesor na Prinstonu, dobitnik Fields medalje, našao bi kod njega ozbiljnu vezu između indijske muzike i matematike. Evo jedan kratak klip:



A što se vica tiče, ima ga negde na internetu, sigurno.
romi.daba romi.daba 09:43 12.04.2020

Interesting

Gledajući tvoje teme pitam se kakav je tvoj odnos sa srpskom žutom štampom. Interesanto je što žuta štampa na zapadu kada nema o čemu stvarnom da piše, piše o vanzemaljcima a kod nas to nije tema.
omega68 omega68 09:47 12.04.2020

Re: Interesting

не разумем питање.Покушаћу да прочитам још неколико пута
romi.daba romi.daba 09:55 12.04.2020

Re: Interesting

Na primer,
Da li čitaš žutu štampu.
Šta misliš o njoj.
solo solo 10:28 12.04.2020

Re: Interesting

romi.daba

Gledajući tvoje teme pitam se kakav je tvoj odnos sa srpskom žutom štampom. Interesanto je što žuta štampa na zapadu kada nema o čemu stvarnom da piše, piše o vanzemaljcima a kod nas to nije tema.


Nisi upućen i iznosiš neistine. Izgubio si kredibilitet na ovu temu.

Kod nas štampa piše o vanzemaljcima a koje je boje štampa zavisi od onoga ko je gleda i kako je gleda. Kad kažeš žuta štampa prva asocijacija su glasila ,,demokratskih stranaka,,

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:858714-Virus-vanzemaljac-Da-li-je-korona-stigla-iz-svemira-i-kakvu-ulogu-u-tome-ima-Sunce

https://www.telegraf.rs/zanimljivosti/svastara/3177092-kisa-vanzemaljaca-na-americkom-nebu-neobicna-pojava-zbunila-stanovnike

https://rs-lat.sputniknews.com/nauka/202004111122314676-virus-vanzemaljac--da-li-je-korona-stigla-iz-svemira-i-kakvu-ulogu-u-tome-ima-sunce/
romi.daba romi.daba 10:34 12.04.2020

Re: Interesting

Žuta štampa obično u sebi sadrži fotografije golih žena i tračeve u vezi pevačica i pevača.
solo solo 10:38 12.04.2020

Re: Interesting

Žuta štampa obično u sebi sadrži fotografije golih žena i tračeve u vezi pevačica i pevača.


Ajde? A ja mislio da je to štampa sa žutim slovima.

Štampa ipak piše o vanzemaljcima i nemaš pojma. Uvredio si udruženje verujućih u vanzemaljce iznoseći neistine.

I vanzemaljci su najčešće goli - kako mužijaci tako i ženke.
romi.daba romi.daba 10:28 12.04.2020

Igranje sa vanrednim stanjem

omega68:
Више верујемо стручњацима који су дипломе стекли легално а не на сумњивим приватним факултетима

Па, не баш. Пример је др потпуковник Кон који се прославио као вакцинаш још за време птичијег, свињског и још по којег грипа, као каплар фармако-мафије који је ојадио државу за силне паре на вацинама а после није задужио букагије.Њему, наравно верујемо у вези короне јер је стекао легалну диплому на легалном и признатом факултету у Титовој Југославији где се диплома није куповала и где си могао безбедно да спаваш у парку. Као да си данашњи мигрант.

Њему, следствено томе, морамо да верујемо и кад асистира Председнику у смањивању људских права и слобода зарад нашег добра, које ми овако полуписмени не видимо и не схватамо правилно?


Termin "vakcinaši" ne postoji u medicini. Medicina je nauka. Uvodiš nov termnim u upotrebu. Da bi tvoj tekst stajao moraćeš da nam daš definiciju tvog termina.

"Kaplar farmako-mafije koji je ojadio državu" - Da li imaš nekakve dokaze za tu tvrdnju?
omega68 omega68 11:20 12.04.2020

Re: Igranje sa vanrednim stanjem

Da li imaš nekakve dokaze za tu tvrdnju?

Свако може да изгугла
А сад, какво је наше правосуђе оно би ослободило било кога
omega68 omega68 11:21 12.04.2020

Re: Igranje sa vanrednim stanjem

Uvodiš nov termnim u upotrebu.

Песничка слобода
romi.daba romi.daba 13:45 12.04.2020

Re: Igranje sa vanrednim stanjem

Sad ti ni pravosudje ne valja?!
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:15 13.04.2020

Re: Igranje sa vanrednim stanjem

omega68
Da li imaš nekakve dokaze za tu tvrdnju?

Свако може да изгугла
А сад, какво је наше правосуђе оно би ослободило било кога


Svako može sve da izgugla, za svakog se nađe znojavi dekica koji je došao do Spoznaje i deli je na youtube-u...

E, sad ne znam ništa o ovim mahinacijama dr. Kona na koje insinuiraš ovako hrabro sakriven iza nekog omege68, meni on ne deluje kao takav čovek. Ali samo da se pohvalim da mi ćera bolje od njega peva erev shel shoshanim, i to bez muzičke podloge, i isto na hebrejskom, pri čemu je sama skinula lyrics, na uvo, tako što je par sati blenula u ajped i slušala Jane Bordeaux koje je neko ovde na blogu bio okačio. Mada ni dr. Kon nije bio loš.

Черевићан Черевићан 12:31 12.04.2020

видимо .... (не)схватамо

Осећамо се као

вести дневне .........магнет су глобални
(сваког ће навући понешто што маами),
попуне (не)знања ....почесто нас слуде
а дал' им вероват' ...жеље су нас сами'
romi.daba romi.daba 13:42 12.04.2020

Farmakologija

Šta misliš, da li farmakologija korumpira svakog ko se njom bavi?
Da li je to krivica kapitalizma?
romi.daba romi.daba 16:07 13.04.2020

Živanović, Pešić, i ostali

Vidim da nisi raspoložen za komunikaciju, ali evo ti jednog svežeg priloga koji će te sigurno zanimati nadam se:



Prof. Dr. Srboljub Živanović je u dubokim godinama tako da se malo teže izražava ali memorija mu je u izvanrednom stanju. Iako će sve ovo mnogima zvučati poznato, znam da ima mnogo naučnih pomaka u poslednjih 6 do 7 godina što se tiče informacija.





omega68 omega68 21:39 13.04.2020

Re: Živanović, Pešić, i ostali

Хвала

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana