Slađana Milošević – diva pluskvamperfekta

Queeria RSS / 13.05.2008. u 10:25

Piše: Boban Stojanović  

sladjana1.2761.jpg

Odjeknulo je Internetom – vremešna diva Alexandra Slađana Milošević više ne podržava svoju gej publiku.

Naime, zbog njenog političkog angažmana nekoliko (mahom) gej obožavalaca, skinulo se sa liste njenih prijatelja na sajtu myspace. Ko gubi ima pravo i da se ljuti, pa se tim otpadnicima ASM obratila kratkim pismom koje počinje konstatacijom: Obaveštavam Vas da moju podršku više nemate!

Na ovo njeno, moguća su dva odgovora.

Prvi je: Kuku nama. Šta ćemo sada?

Drugi je: Amin.

Ja se slažem sa ovim drugim.

I kažem: OK Slađana, samo ti idi, i zadrži sve svoje krpice!

No, za one koji ne znaju, sve je počelo ovako...

ISTORIJA

Naime, Slađana Milošević nastupa na skupu DSS na Trgu, tik pred izbornu tišinu. ASM ovo nije bio prvi ispad u desno, niti prvo patriotsko deklarisanje. Još uvek je vidimo na nekom od zaostalih bilborda podrške Kosovu, ili se vozimo u gradskom autobusu upakovanom u istu kampanju. Jednom sam čak sedeo pored nje.

Takođe, ASM ovo nije ni prvi put da se oglašava u javnosti povodom njene podrške gej populaciji.

Hvala joj za sve što je uradila za gejeve, hvala joj za predivno ludilo u kome uživamo decenijama, hvala joj za divne pesme koje će ostati još dugo, ali sve to padne u vodu kada rokerski zasvira na desno uvce Koštunici.

Ipak, Slađanina povezanost sa nacionalizmom i desničarenjem nije nova stvar.

Po povratku u Srbiju nakon (valjda) demokratskih promena, Slađana se vratila u žižu javnosti svojim pričama o radu na američkoj berzi i pretenzijama da se bori protiv piraterije. Počela je kampanju, zalagala se za drugačiju, ne-turbo folk kulturu, za anti-pink kulturu, protiv nazadnog i retrogradnog. U tom kontekstu, podržala je postavljenje Bore Đorđevića na mesto savetnika u Ministarstvu kulture. Isti je odmah učinio jednu stvar – reviziju projekata odobrenih pre njegovog postavljenja, sve ih odbacio i zapišao prostor: Prednost imaju samo projekti sa nacionalnim i pravoslavnim predznakom! Borina revizija je izbrisala i nekoliko projekata koji su na različite načine promovisali gej kulturu, a Slađana se nije oglasila.

Negde tu, istovremeno, ASM se oglašavala izjavama da je tokom ratova otišla iz zemlje jer nije htela da bude deo velike mašinerije nacionalizma. Govorila je da je za nju bio neprihvatljiv nacionalizam koji u sebi nosi tezu o „neoborivoj dominaciji Srpskog čoveka“, da bi se na to vezala konstatacijom da „ su Srbi svi građani Srbije, dakle Mađari, Jevreji, Muslimani.“.

Dobro.

Toliko o pluralizmu i slobodi izbora.

sladjana2.2762.jpg

RESTAURACIJA

Žena koja nikada nije mogla da prežali svoje neučestvovanje u mjuziklu „Kosa“ (jer je bila premlada), i koja se klela u ideal Akvarijusa, odjednom se svela u granice Srbije.

Slađana je tako počela svoj umetnički velikosrpski projekat naslovljen „Pod zlatnim Suncem Srbije“. Ideja je okupljanje svih Srba sveta i „onih koji se tako osećaju“ (sic!) pod jedno Sunce (valjda famoznu sabornu šljivu).

Možda je zarad realizacije ove zamisli podržala Ustav Srbije, koji je sve samo nije pozitivno raspoložen prema gej osobama. Dok brojni ustavi evropskih zemalja pružaju mogućnost da se brak omogući i istopolno orijentisanim osobama, stavljući na znanje da je „brak zajednica dve osobe“ , Ustav koji je ASM podržala odredio je brak kao zajednicu muškarca i žene.

Nekadašnja ekstravagantna diva zanosnih oblina, odenula se u monaško ruho i zapevala pod zlatnim Suncem Srbije, pozivajući narod da podrži homofobični Ustav. Kada je Ustav prošao i kada smo je malo „grdili“, Slađana (i njeni javni zastupnici) se pozivala na članove 18 i 49 u kojima se pominju „ljudska i građanska prava i slobode“, što je dovoljan garant „ravnopravnosti“. Gej i lezbejske grupe su se protivile takvom Ustavu, a Slađanin dopinos ovoj borbi bio je konstatacija: Prerano je za gej brakove!

Kasnije, Slađana se oglasila pismo podrške gej populaciji. U pismu prepunom razumevanja, ASM se tek negde osvrnula na ljudska prava, a ostatak teksta je posvećen njenom poistovećivanju sa progninima. Hvala joj, beše to vrlo feministički – podrška bazirana na iskustvu. Bio je tu i spot „Legalize freedom“ – hvala, hvala, hvala Slađana!

Posle kratkom, meditativnog „om“ vraćam se na temu.

Slađanina podrška gej populaciji nastavila se kroz njenu saradnju sa gay friendly organizacijama: Društvom prijatelja manastira Đurđevi stupovi, Srpskom pravoslavom crkvom kao i brojim istaknutim homofobičnim pojedincima iz „matice i dijaspore“. Da možda neko od vas nema pismo Slađane Milošević upućeno patrijarhu Pavlu za blagoslov gej brakovima?

Moglo bi se reći OK, Slađanino vreme je prošlo. Retko ko uspeva da traje. Nije svako Madonna. ASM održava stara slava & verni fanovi. Sasvim legitimno. No, apetit ASM da i dalje bude u žiži interesovanja odrazio se kroz njenu bezgraničnu podršku Voji Koštunici i DSS. Šta je bilo u igri „iza scene“ ne znamo. Znamo da Slađana nije bila na spisku za nacionalnu penziju. Jeste se trudila, radila je film o Tesli, sve pod dirigentskom palicom Koštunice koji je bio predsenik odbora svečanog obeležavanja jubileja Nikole Tesle. Nije bilo priče o tome da je Tesla (možda) bio gej. Ništa. No, za pošteno odrađeni posao, oštećena je pravdu isterivala kroz medije, tražeći od države zaslužene pare. Prešla je preko svih pretnji koje je dobijala od strane finansijskih moćnika i monopolista koji su joj pretili zbog njenog zalaganja protiv mafije, preko svih pljuvanja vlasti i sprege moćnika – nema veze, ako daju – daju. Iako je po muzičkim udruženjima letala sa izjavama kako je stalno kod Koštunice i kako će dobiti svoju penziju, Slađani će poštar još uvek zvoniti dvaput ali sa drugim pošiljkama.

Iako su iz DSS-a dolazile informacije kako nije član(ica) te stranke, Slađana Milošević se nije libila da podrži Koštunicu u poslednjoj kampanji. Diva liberalnih shvatanja podržala je kandidaturu Aleksandra Popovića koje je ultimativno rekao NE održavanju Gej parade, ali se i složila da brojnim stavovima Velje Ilića njihovog/njenog koalicionog partnera čije homofobične izjave ne želim da navodim.

sladjana3.2763.jpg

REAKCIJE

Rezignirani njenim političim odlukama i stavovima, jedna deo njenih fanova „skinuo“ se sa liste Slađaninih prijatelja na sajtu myspace. Kako su većina „iščlanjenih“ bile gej osobe, Slađana se oglasila porukom: Obaveštavam Vas da moju podršku više nemate!...Očigledno ne razumete da pitanje moje podrške nije stvar Vašeg, već mog izbora.... Da li Vam je tako bolje?“.

Ako mene kao pojedinca pitate – jeste.

Ne slaže se čitava gej populacija sa tom konstatacijom, ali OK, iako ne uvažam svačije mišljenje mogu da se složim sa tim. Uz izvesnu dozu rezignacije.

Stanovište iz koga polazim je da ne mogu da prihvatim podršku nekada progresivne dive koja svojim trenutnim političkim angažmanom podržava sve matrice homofobije u Srbiji.

Draga ASM, neka, hvala Ti. Nacionalizam koji na kraju uvek pojede sopstvenu decu, nije nam potreban kao podrška. Želimo da gradimo svet drugačijih vrednosti, globalnih a ne palanačkih, zatvorenih, lokalnih.

Ima još toliko divnih ljudi u ovoj zemlji i na ovom Svetu koji staju pod zlatno Sunce ljubavi!

Kiss,

Boban Stojanović

Naslovna fotografija: Biliana Rakočević 

Atačmenti



Komentari (75)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

grofisneki grofisneki 10:45 13.05.2008

ma ko je j...

prva
Ajnur Ibran Ajnur Ibran 12:41 13.05.2008

Re: ma ko je j...

Amin.Koga nema bez njega se moze.
grofisneki grofisneki 14:27 13.05.2008

Re: ma ko je j...

ajmo zivo zivo :)

moze moravac? :)))
Dawngreeter Dawngreeter 10:51 13.05.2008

Sladjana

je sigurno moje najvece muzicko razocarenje u Srbiji. Odavno je prestalo da me uznemirava, ali mi je bas bilo strasno da je gledam kako pocinje da izigrava bogomoljca...

Zato sam ja i glasao za nju kad je bio izbor za najvecu ljigu prosle godine :)
man ray loves me man ray loves me 13:35 13.05.2008

Re: Sladjana

cula sam da su i deca losih muzicara presla uz dss (decu dobrih udbasa)?
Spiridon Spiridon 13:37 13.05.2008

Re: Sladjana

je sigurno moje najvece muzicko razocarenje u Srbiji. Odavno je prestalo da me uznemirava, ali mi je bas bilo strasno da je gledam kako pocinje da izigrava bogomoljca...


otisla Slada u qurac odavno. Steta.
Dawngreeter Dawngreeter 13:55 13.05.2008

Re: Sladjana

man ray loves me
cula sam da su i deca losih muzicara presla uz dss (decu dobrih udbasa)?


Nisam cuo nista o ovome, ali ako je tacno to je jebeno strasno...
man ray loves me man ray loves me 13:57 13.05.2008

Re: Sladjana

I don't know. Izgleda je doslo i do promene pevaca...
Dawngreeter Dawngreeter 14:03 13.05.2008

Re: Sladjana

Da, to sam primetio na festivalu piva. Nikome nije bilo jasno, posle mi neko rece da je covek samo bio bolestan. Al' to niko nije umeo da potvrdi.
Spiridon Spiridon 14:17 13.05.2008

DLM

Dawngreeter
Da, to sam primetio na festivalu piva. Nikome nije bilo jasno, posle mi neko rece da je covek samo bio bolestan. Al' to niko nije umeo da potvrdi.


ja hteo da pisem blog na tu temu. Stari pevac Silja je bio genije.

Cesto sam ga vidjao u dvaestrojci kada sam isao na faks. U to vreme su bili najpopularniji. Bem ti zivot. Secam se da su na koncertu zvucali toliko precizno i navezbano da su mi noge retko dohvatale onu kaldrmu u basti skc-a.

evo jedno malo podsecanje

Ovaj bend važio je za jedan od najboljih koncertnih bendova s početka devedesetih.
vishnja vishnja 15:01 13.05.2008

Re: DLM

gde utrpaste DLM u blog o ASM...greota :)
ona je uvek imala samo tu sumanutu potrebu da bude drugacija po svaku cenu, pritom je prosecna do bola - dok Decica, oni su sasvim druga prica. aj Spiro pisi blog.
man ray loves me man ray loves me 17:22 13.05.2008

Re: DLM

da, nekada prolecni dan a danas kostunicin maslacak. :)
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:51 13.05.2008

ko o čemu, baba o uštipcima...

a možda je besna što se nikad nije kvalifikovala za Eurosong?
Lale Gator Lale Gator 11:04 13.05.2008

Piraterija STOP

Seća li se ko onog ljigavog spota u kome su učestvovali Rambo Amadeus, Voodoo Popeye, Keba i S.M. sve pod njezinom dirigentskom palicom...
Dawngreeter Dawngreeter 11:06 13.05.2008

Re: Piraterija STOP

Katastrofa. Ali katastrofa. Ljigava katastrofa.

Secam se da se bese ona nesto i bunila sto joj nisu spot pustali u vecoj meri, nego je neki narodnjacki na istu temu bio popularniji? Ili samo pomesao sa necim?
man ray loves me man ray loves me 13:36 13.05.2008

Re: Piraterija STOP

ne ?
Beingness Beingness 11:08 13.05.2008

roul model

Jedina stvar kojom Slađa danas može da se diči jeste što je baš ona The najveći uzor Vesni Vukelić.
Ergo, ne možemo da govorimo o jednoj protraćenoj karijeri; ja bih dao kuću i imánje da Vendi Vendetta hoće da bude ja.


sintetika sintetika 11:09 13.05.2008

Queeria: Kurčevito

Lako je vama da se kurčite kada imate BS koja vredi kao 50 ASM - po najnovijem kursu Narodne banke Srbije.
JJ Beba JJ Beba 11:14 13.05.2008

Re: Queeria: Kurčevito

Bobane, da ti kaže tvoja kuma: odavno je poznato - ne veruj ženi koja laže.
a ona izuva...
pufna pufna 13:19 13.05.2008

Re: Queeria: Kurčevito

Bobane, da ti kaže tvoja kuma: odavno je poznato - ne veruj ženi koja laže.
a ona izuva...

bebo,
a sta bi sa onim-'' zena i kad laze govori istinu''? ma, to neka vazi za druge : )
JJ Beba JJ Beba 15:11 13.05.2008

Re: Queeria: Kurčevito

pufna
Bobane, da ti kaže tvoja kuma: odavno je poznato - ne veruj ženi koja laže.a ona izuva...bebo, a sta bi sa onim-'' zena i kad laze govori istinu''? ma, to neka vazi za druge : )

pufno, i ta važi :)))
mada ima i ona: - ženu treba slušati samo onda kad šapuće
:))
WoO WoO 18:21 13.05.2008

Re: Queeria: Kurčevito

e jbg momci pa ono je bilo zezanje sa onom poslovicom, mojne bre da ste pederi pa brisete sa bloga.
Zekaan aan Oceaan Zekaan aan Oceaan 22:21 13.05.2008

Queeria: Kursevito

E do kursa, ko mi obrisa komentar? Zar ne sme da se govori o kursu koji raste?
sintetika sintetika 00:35 14.05.2008

Re: Queeria: Kursevito

Ne sme... Samo o kursu koji opada!!!
Black Adder Black Adder 11:21 13.05.2008

Sad mi je lakse

Godinama pratimo pokusaje ove "dive" da napravi nesto sa svojom karijerom. Ona je zivi dokaz kako neko ko nema talenta - vremenom bez obzira na svu podrsku koju ima od raznih lokalnih mocnika, propada i tone u sivilo sopstvene neostvarenosti. Sto bi narod rekao: Mnogo htela, mnogo zapocela. Ili joj bolje: tresla se gora, rodio se mish...
RTS je pravio eksluzivne emisije tokom 90-ih o njenom neuspelom pokusaju da napravi nesto od karijere u SAD. Posto tamo nije uspela nista, verovatno je shvatila da se mora okrenuti istoku ne bi li tu nasla sebi neki profit i uhlebljenje.

A pocela je bas gej frendli fazonu. :))
Kamo srece da nije mutirala u ovo chudo danas.


pufna pufna 13:22 13.05.2008

Re: Sad mi je lakse

Posto tamo nije uspela nista, verovatno je shvatila da se mora okrenuti istoku ne bi li tu nasla sebi neki profit i uhlebljenje

sindrom Kusturica, sa svojim neostvarenim holivudskim pohodima?! ; )
man ray loves me man ray loves me 13:37 13.05.2008

Re: Sad mi je lakse

setimo se i srdjana dragojevica.
Vračarac Vračarac 11:33 13.05.2008

Njena stvar...

... kome se sviđa, neka je sluša a kome ne... niko ga i ne tera.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:36 13.05.2008

Re: Njena stvar...

kome se sviđa, neka je sluša

ipak ima antologijski album sa Darkom Kraljićem. Mada na njenoj novoj kompilaciji ni reči o Darku, niti pesme sa tog albuma. Zanimljivo

Queeria Queeria 11:47 13.05.2008

Re: Njena stvar...

Lično ne osporavam Slađaninu muziku, mnoge pesme volim i sam. Album sa Kraljićem je zaistab divan. Ali što se tiče njene političke angažovanosti kao i licemernog odnosa, tj podrške gej populaciji, o tome sam želeo...
Kiss
Boban
JJ Beba JJ Beba 11:48 13.05.2008

Re: Njena stvar...

ipak ima antologijski album sa Darkom Kraljićem. Mada na njenoj novoj kompilaciji ni reči o Darku, niti pesme sa tog albuma. Zanimljivo

sđane, pa darko je bio za tad.
sada manastir, patriotizam, patnja
sutra možda kosmos
who knows?
:)
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:00 13.05.2008

Re: Njena stvar...

sđane, pa darko je bio za tad.

ma naravno. žena je kreten. žao mi samo one divne muzike, ništa više
bindu bindu 13:13 13.05.2008

Re: Njena stvar...

sutra možda kosmos


nemo mi diras kosmos-stasmos
bindu bindu 13:28 13.05.2008

Re: Njena stvar...

ma naravno. žena je kreten. žao mi samo one divne muzike, ništa više



hahahah .....divna muzika.....stravinski....shopen....mozart.....ma ima i nasih...al mora da se upali sveca...
hahah.....al punk faza mi se najvise dopada.......nesto mi sve smesno od jutros a mora da idem kod lekara za snimanje a to bas i nije smesno....i tako to......sorry
pozzz
b.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:53 13.05.2008

Re: Njena stvar...

hahahah .....divna muzika.....stravinski....shopen....mozart.....ma ima i nasih...al mora da se upali sveca...

mislio sam na Darka Kraljića, da se manje smeješ, bolje bi čitao šta piše ;-)
bindu bindu 17:07 13.05.2008

Re: Njena stvar...

Srđan Mitrović
hahahah .....divna muzika.....stravinski....shopen....mozart.....ma ima i nasih...al mora da se upali sveca...

mislio sam na Darka Kraljića, da se manje smeješ, bolje bi čitao šta piše ;-)







haha, smesan mi dan o...sorry.....ako sam ti dodala otrava.....nisam namerno a citam uglavnom kako je napisano "ma naravno. žena je kreten. žao mi samo one divne muzike, ništa više"
pa da pojasnimo ti si mislio na koga si mislio (whatever,, na kraju na koga si mislo) ja mislio na S. milosevicku
misim o njoj se blebece..
bindu bindu 17:24 13.05.2008

Re: Njena stvar...

, da se manje smeješ, bolje bi čitao šta piše ;-)
la


a osim toga ceo smeh je i poceo jutros kad sam se setila milosevicke u njenoj punk fazi....a rekla sam i sorry.......
ne znam bas sta ti nije jasno...eto sorry, sorry,soryy...........................................................................................................
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 11:57 13.05.2008

nikada je nisam slusala

Nisam je slusala, moram da priznam, ni kada su je svi drugi slusali.
AlexDunja AlexDunja 12:02 13.05.2008

Re: nikada je nisam slusala

Jelena Pavlović
Nisam je slusala, moram da priznam, ni kada su je svi drugi slusali.

ni ja.
nikad nisam kapirala cemu frka...
JJ Beba JJ Beba 12:11 13.05.2008

Re: nikada je nisam slusala

nikad nisam kapirala cemu frka...

jes vala
:)
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 12:25 13.05.2008

Re: nikada je nisam slusala

Nisam je slusala

ni ja.
nikad nisam kapirala cemu frka...


jes vala

pa, kad slušate tamo neke njine...
mesto naše sladje
: )
bindu bindu 13:08 13.05.2008

Re: nikada je nisam slusala

snezana mihajlovic
Nisam je slusala

ni ja.
nikad nisam kapirala cemu frka...

jes vala

pa, kad slušate tamo neke njine...
mesto naše sladje
: )



dakle...ni ja...ali, nikada...
ipak najsmesnija mi je bila za vreme njene punk faze u l.a.
sve je morala da proba zeska...
e pa tamo nema foliranja...u umetnosti...ili jesi ili nisi...umetnik
a onda naa kraju te balade i climax cepa....rastura....nazi-surovo.....mora neko da plati racune
razumljivo...nije ona ni prva ni oslednja...al doc'ce maca na vratanca
gradicevic gradicevic 12:13 13.05.2008

o pokojniku...

sve najbolje
the end
Zeks Zeks 12:18 13.05.2008

vrednosti....

Želimo da gradimo svet drugačijih vrednosti, globalnih a ne palanačkih, zatvorenih, lokalnih.

Sta su "drugacije,globalne vrednosti"?
VladL VladL 13:40 13.05.2008

Re: vrednosti....

Zeks
Želimo da gradimo svet drugačijih vrednosti, globalnih a ne palanačkih, zatvorenih, lokalnih.

Sta su "drugacije,globalne vrednosti"?


I ja se pitam...
Zeks Zeks 13:46 13.05.2008

Nisam ljubitelj SM,jos manje DSS-a

ali ovaj tekst mi lici na palanacko,zatvoreno,lokalno ogovaranje:
Seksi dama nije s' vama
man ray loves me man ray loves me 17:26 13.05.2008

Re: Nisam ljubitelj SM,jos manje DSS-a

Zeksi dama...
Andjela Andjela 13:09 13.05.2008

podrska..


Pisala sam ovo vec, ali evo ponovicu.

Podrska LGBTIQ populaciji nije nesto sto se pali i gasi kao sijalica...

Kad shvatite da postoje razliciti ljudi, koji su rodjeni razliciti, i da je to
od prirode dato, kad prosirite svoje mentalne vidike, unapredite vasu
duhovnost, nikada vise ne mozete da se vratite u bure.

Dakle, iz toga zakljucujem, da njena podrska nikada nije bila prava,
vec je nesto sto je samo bilo potrebno njenom imidzu.. i nista vise..

Jednom stecena sirina.. ostaje uvek sirina..

I krajnje je nebitno koje je partije clan. Pa, pobogu, ima i radikala i DSSovaca koji su gej,
pa sta.. to je prirodno..

ako bas hocete.. svaka deseta beba se radja homoseksualna....

a bebe ne pripadaju partijama !

Black Adder Black Adder 14:31 13.05.2008

Re: podrska..

Andjela

Pa, pobogu, ima i radikala i DSSovaca koji su gej,
pa sta.. to je prirodno..


Ima vala bas. Samo je cesto problem kada je na celu neke stranke latentni homoseksualac koji je zbog toga homofob.
Dušan Maljković Dušan Maljković 19:45 13.05.2008

Re: podrska..

ako bas hocete.. svaka deseta beba se radja homoseksualna....


Niko se ne rađa homoseksualnim/heteroseksualnim. To su socijalni konstrukti, a takva ideja o rađanju je raistička jer podrazumeva telesnu razliku, kao i mogućnost, recimo genetske prepravke ili nekog užasa ravnog Menegelovim snovima.
man ray loves me man ray loves me 20:07 13.05.2008

Re: podrska..

jel i ideja da se neko radja kao decak a neko kao devojcica rasisticka jer podrazumeva telesnu razliku, kao i mogucnost... (pretpostavljam da je typo)
koliko ja znam jos uvek nije jasno da li postoji gen, druga hipoteza je da su vazne hemikalije koje majka luci tokom trudnoce a treca je drustvo.
Dušan Maljković Dušan Maljković 20:21 13.05.2008

Re: podrska..

Naravno. Zato što nema samo dva pola u fiziloškom msislu (već samo u polju dihotomnog patrijarhalnog diskursa), i zato što jedan procenat dece biva hirurški "prepravljen" da bi "odgovarao" jednom ili drugom polu.
man ray loves me man ray loves me 20:29 13.05.2008

Re: podrska..

koliko ima polova u fizioloskom smislu?
Dušan Maljković Dušan Maljković 20:46 13.05.2008

Re: podrska..

To je pitanje koje ima više odgovora -- za početak najmanje tri, jer postoji i nešto što se zove inter-seksualnost.
Dawngreeter Dawngreeter 21:43 13.05.2008

Re: podrska..

Nekako mi se cini vaznim da se oglasim jer se ovako nesto ne desava cesto, ali se u potpunosti slazem sa Maljkovicem. Pol i seksualnost se mnogo vise definisu kroz "gender roles" koje drustveno forsiramo na decu nego sto ista od toga ima veze sa time kako smo hardwired po rodjenju.
JJ Beba JJ Beba 22:00 13.05.2008

Re: podrska..

auu pale queer teorije .
pozdravljam :))

da živimo u društvima gde sami, negde oko punoletsva, odlučujemo koji ćemo pol da odaberemo, bilo bi manje frke oko svog to gej pitanja, transekusalnosti i ostalih sličnih tema

i religiju bi trebalo sami da biramo, ako baš mora



Dawngreeter Dawngreeter 22:03 13.05.2008

Re: podrska..

Upravo tako. Dosli smo do stadijuma gde nam je vrlo malo potrebno da bi apsolutno sve u vezi nas bilo opciono i podlozno izboru. Pa i promeni misljenja. Samo treba drustvenu svest da pomerimo u pravcu prihvatanju tako necega.

Ovo se zanimljivo potrefilo, bas zadnjih 24h prebiram misli o ovome u glavi zarad sledeceg teksta na blogu...
JJ Beba JJ Beba 22:20 13.05.2008

Re: podrska..

Ovo se zanimljivo potrefilo, bas zadnjih 24h prebiram misli o ovome u glavi zarad sledeceg teksta na blogu...

Go! Go!
Konbeto-san Konbeto-san 13:11 13.05.2008

NIGHT OF THE LIVING DEAD !!!

"POD ZLATNIM SUNCEM SRBIJE"

Svetlana, Slađana, Bora i Matija...
Ivana-dodola-Žigon i Dule-nemušti-Savić.
Exitus Letalis Exitus Letalis 22:28 13.05.2008

Re: NIGHT OF THE LIVING DEAD !!!

Konbeto-san
"POD ZLATNIM SUNCEM SRBIJE"

Svetlana, Slađana, Bora i Matija...
Ivana-dodola-Žigon i Dule-nemušti-Savić.

de da propustim:))
Jelena Jelena 13:15 13.05.2008

Sto volim...

Sto volim te pobegulje iz zapadne hemisfere, koje su iz ko zna kakvih razloga, resile da se vrate.
Otisla je odavde kao kosmopolita, zivela u SF ili LA - ne znam tacno, tamo postala homofob i nacionalista, i resila da se vrati u Srbiju?!?!?! Nije joj bilo dobro pod vrelim suncem Kalifornije, pa je resila da se rashladi pod Modrom vockom Srbije! Ta smrdljiva Amerika, sta samo radi od ljudi!?
BULL SHIT!
Ovde je bila deo povlascene klase. Kada je klasa izgubila pozicije, nije se snasla i preletela na vreme, nego je otisla. Posle razocarenja sto je niko-i-nista, vratila se. Nevolja je u tome sto je njena svest ostala tamo negde pred vratima devedesitih.
Njena podrska gay populaciji je bila cisto foliranje i koketiranje-PERFORMANS!
Nije jedina koja se srbnula sa zakasnjenjem.
cherga cherga 13:19 13.05.2008

mutant


na trenutke je obecavala.. no, zov divljine je bio jaci.

oh well…
basic basic 13:22 13.05.2008

original falsifikata

asm je najobicniji falsifikator. nikada nije napisala ni jednu pesmu koja ima ikakav autorski pecat. mislim da je to sve sto mogu reci o njoj, a kovanice tipa najveca rok dama i sl. pokazuju samo koliko nasi novinari nemaju pojma ni o muzici ni o pravim vrednostima.
angie angie 16:29 13.05.2008

mogu samo

da primetim, da bi zabrinutost trebalo prebaciti na mogucnost, da i oni koji podrazvaju gej populaciju, to rade iz politichkih interesa, ako je vec toliko promenljivo neshto shto ili mislish ili ne.

ja bash ne verujem svima koji mashu raznim stvarima kao stavom, da je to bash tako, kada pogledash retrospektivu istih- kao shto si prikazao sladjaninu.

(album sa darkom kraljicam je super- ma shta sad tu razni prichali:)))
drug clan drug clan 16:58 13.05.2008

Ona je "pisala" muziku?

Morate razumeti nekoga ko je odrastao u vrhu establismenta, mladog "prodidzija" o kome su svi govorili da je genije, nekoga ko je sa 18 vec osvajao festivale u Maglaju i sire bio (po preporuci CK-KPJ) predgrupa na hajduckoj Cesmi, nekoga ko je mislio da ce mu kao detetu sa YU partijskim pedigreom sva vrata Holivuda biti otvorena, nekoga ko je potom doziveo otreznjenje (nazalost prvi put u zivotu sa 30 i kusur)... posle toga sve je samo razvoj stvari

To se uvek desi deci bolesno ambicioznih roditelja... nije ona kriva
zeljudina1 zeljudina1 16:58 13.05.2008

E, a zasto?!

Neko mora da ima neciju podrsku?!?!?!?

Sad, ja bih da radim ovo ili ono, pa bih da me neko podrzi u sopstvenoj nakani?!

Nisam bas ukapirao, sve to...

A zasto, za promenu, samozvana 'gej populacija' ne pokusa da razume 'ne gej populaciju'?

Sladjana je lik za 10ku i sitno joj je gde ce i kome i kad da svira u tamo nekoj Srbiji, otme neku kintu za sat vremena i kraj. Mislim, pogledaj binu i sve to, urbanije izgleda seoska svadba negde u nekoj selendri kraj ibarske magistrale...

Ona ti deluje da ovo radi iz ubedjenja, ideala, visih ciljeva?...
isidoram isidoram 19:28 13.05.2008

Re: E, a zasto?!

Zato sto joj nije gej populacija obezbedila tzv. nacionalnu penziju nego DSS. Sve je to tako prosto, jadno i bedno...
JJ Beba JJ Beba 19:46 13.05.2008

Re: E, a zasto?!

isidoram
Zato sto joj nije gej populacija obezbedila tzv. nacionalnu penziju nego DSS. Sve je to tako prosto, jadno i bedno...

možda na sledećim izborima podrži penzose i krkobabića. možda "pocepa" nešto i na njihovim konvencijama?

već vidim sliku
dim na vodi
:))))
Dolybell Dolybell 11:45 14.05.2008

Re: E, a zasto?!

Zato sto joj nije gej populacija obezbedila tzv. nacionalnu penziju nego DSS. Sve je to tako prosto, jadno i bedno...


tek onda ne bi više imala nikakvog razloga da hi pridržava,
što reče jedan čo'ek....
kamda postoji u svačijoj glavi neki tajanstveni prekidač -
koji može da načini ono "kvrc" - i onda nisi više ono što si bio...

izgleda da se to "kvrc" dešava kada čovek postane ispražnjen
i potrošen u onome čime se bavio - (prošlo mu vreme a i ideje),
i onda se "kvrc"-ne na nešto drugo - ne bi li ostao
"aušvare - populare " - ma šta to značilo....
bindu bindu 21:33 13.05.2008

Re: Sladjana

pa kad smo vec kod umetnosti i umetnickih dojmova mislim da je vredno pomenuti i
siouxsie and the banshees
ne zaboravno............
Dawngreeter Dawngreeter 21:49 13.05.2008

Re: Sladjana

Boginja.

mova79 mova79 20:26 14.05.2008

Re: Sladjana

Ma kakva ASM! Boginja je samo jedna - JOSIPA LISAC!


(Najnovija pesma - 1000 razloga)

(Moja omiljena - Pjesma za tebe)

(Josipa i Saban Bajramovic - Djelem djelem)
suzi quatro suzi quatro 22:26 13.05.2008

Sladja

negd(j)e izvan planetaaaaaaaaa
aaa-AAA-aaaaaaaaaaaaaaaaa
Dolybell Dolybell 11:53 14.05.2008

ma ko je j...

Amin. Koga nema bez njega se moze.


težina nedostatka "onogakoganema" jednaka je iliti proporcinalna
"onomekoga nema"...u njenom slučaju ostaće nešto -
muzike i avangardnog izgledanja ( onda) - i to je sve...
ona je ionako već prešla u sećanje...takve kakva je bila
odavno nema ...slava joj. Amin

ZoranVeliki ZoranVeliki 19:20 15.05.2008

"Demokratija" zapadnog tipa

Svetislav Kostic, 14/05/2008, 23:24
"Demokratija" zapadnog tipa podrazumjeva tracionalna istocno evropska drustva iznutra rastociti. Jedno od sredstava predstavlja homoseksualnost namutnuti kao jednu pojavu dostojnu prijema u "otmjeno drustvo" Zapada. U vecini zapadnoevropskih zemalja bili su sve do sredine 70-ih godina proslog vjeka na snazi paragrafi u krivicnim zakonima prema kojima je homoseksualnost bila kaznjiva. Iz krivicnog zakona Zapadne Njemacke, svakom poznat paragraf 175, bio je tek kasnih 70-ih godina pobrisan. Kulturi istocnoevropskih zemalja takav postepeni tempo "privikavanja" drustva ne priznaje se. Homoseksualci i dan danas vaze kao jedna krajnje agresivna grupa kada se radi o nametanju njihovih istupanja u javnosti, ne uzimajuci pri tom u obzir osjecanja vecine stanovnistva. Oni su pre svega djelovi drustva koje sebe tretira kao jednu priviligovanu manjinu koja naginje da vecini diktira svoj nacin zivota, posebno onda kada se pruza prilika da svoju heteroseksualnu okolinu шокирају. To njima zamjenjuje adrenalin. Utoliko se za djelove homoseksualne scene moze govoriti o "bolesnim sklonostima", ne njihov seksualni nagon, nego nagon da druge шокирају, na mjesto da "upraznjavaju" u svoja cetiri zida kao sto to i oni "dugaciji" praktikuju. Tu homoseksualci ne smeju biti izuzetak.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana