Poziv na nasilje, ovan i veverice

nikson RSS / 28.05.2008. u 09:43

Sta je pravna drzava?

To je drzava u kojoj se drzavni organi drze zakona i sudskih presuda. Njih mora svako da postuje jer20070702012833ram_aries_homosexual_ovan_ovnovi.jpg zakoni su izglasani vecinom u parlamentu, a presude donose sudovi kojima je to i zadatak. U nedostatku toga imamo samovolju mocnika, sprovodenje njihove volje koja nije nicim ogranicena, jer se oni ne drze zakona kojih mi kao gradjani moramo da se drzimo i ne postuju sudske presude koje mi moramo da postujemo. Jasno je da je posledica toga nejednakost.

Milutin Mrkonjic, time sto je postavio kao uslov formiranja bilo koje vlasti oslobadjanje Dragoljuba Milanovica i prestanak progona porodice Milosevic, dao je sebi za pravo da se ponasa kao ovan. Za njega smo mi verovatno mravi ili u najboljem slucaju veverice.

Nije problem u tome sto Mrkonjic smatra da je recimo sudska presuda Milanovicu nepravedna. Problem je sto on misli da kao vlast moze tek tako da je menja. Stvara se utisak u javnosti da drzavom ne ``vladaju zakoni`` vec sila. Najava da ce se sudske presude menjati kako kome padne na pamet je cist poziv na nasilje. Drugim recima, briga njega ko donosi presude, on moze da radi sta hoce. Nece on inicirati neki postupak pred sudom, domacim ili stranim, nego cemo mi to brate lapo-lapo, ja vama ovo vi meni ono... Moze nam se.

Cini mi se da Mrkonjic malo zaobilazi istinu. Porodica Milosevica, a tu se verovatno misli na Miru Markovic i Marka Milosevica, nije prognana. Oni su u bekstvu. Protiv vas se pokrene postupak, pa vi pobegnete jer ne zelite da odgovarate za ono sto ste radili. Vas niko ne progoni vec jednostavno po zakonu poziva na odgovornost. Mrkonjic misli da on moze da odlucuje ko ce da postuje zakone, a ko ne. Jasno je da tako sebe stavlja iznad zakona i sudija.

Zakoni se odnose na gradjane/ke, ljude. U zakonima ne pise da se odnose na ovnove. Dakle ako hocete da izbegnete zakon postanite ovan.



Komentari (11)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Spiridon Spiridon 10:15 28.05.2008

..

da se ja pitam SPS bi dobio ovo

KafaJeGotova KafaJeGotova 11:18 28.05.2008

Re: ..

:))))))
ali mi znamo ko se pita. i sta ce da dobije sps. a ovaj vrtaljot ce, ipak, ostati nama da se zanimamo kao i do sada.
Spiridon Spiridon 11:31 28.05.2008

Re: ..

KafaJeGotova
:))))))ali mi znamo ko se pita. i sta ce da dobije sps. a ovaj vrtaljot ce, ipak, ostati nama da se zanimamo kao i do sada.


mislis da su nas otpisali?



pa nije Beograd prvi put okupiran =]


KafaJeGotova KafaJeGotova 11:55 28.05.2008

Re: ..

pa sve se svodi na ovo - jedno znacajno politicko pitanje:
JJ Beba JJ Beba 12:06 28.05.2008

Re: ..ovce

e moj niksone, viš da volimo da budemo vceo.
bojim se naša ljubav prema ovcama potiče iz stomaka
:)
dzouzi dzouzi 12:46 28.05.2008

Re: ..ovce

Milutin Mrkonjic, time sto je postavio kao uslov formiranja bilo koje vlasti oslobadjanje Dragoljuba Milanovica i prestanak progona porodice Milosevic, dao je sebi za pravo da se ponasa kao ovan.


Ma kakav bre Mrkonjic?!!!!
"Malo morgen" ce dobiti to sto zeli !
N I K A D

Pa nismo mi bas tolike ovce.....
nikson nikson 14:41 28.05.2008

Re: ..ovce

JJ Beba

bojim se naša ljubav prema ovcama potiče iz stomaka
:)


to je nazalost tacno
Barbara Kopicl Barbara Kopicl 21:33 01.06.2008

Re: ..

Zasto SPS-u toliki?! ZAsluzili su neki prcmoljak... Ima nas koji vole velike letece objekte!!! Mmm...
ducaty ducaty 12:52 28.05.2008

...

Strasno sta sebi jedna partija daje za pravo. Prosli put je isti slucaj bio se Nikolicem, kad je pricao kako ON treba da se uveri u neke sudske presude, a ako mu ne deluju ubedljivo ON ce ih ponistiti. Bog na zemlji... Samo ne znam sta jos vise trebaju da urade kako bi ljudi prestali da glasaju za njih
Nevenana Nevenana 09:35 29.05.2008

Bas zbog toga

me zaboleo stomak kad je predsednik Tadić rekao da DS i SPS ima "iste polazne osnove".


Sto rece neko ovde, nemam ja sa njima nista zajednicko. i bolje je da se napravi koalicija SRS i SPS nego da se DS povezuje sa takvima. Ne mogu da se pomirim da ce ponovo SPS da bude u vladi.

Ne zelim ponovo rat, hiperinflaciju, bombardovanje, izbeglice...

Velika preporuka za Vaš tekst.
nikson nikson 09:50 29.05.2008

Re: Bas zbog toga

Ne zelim ponovo rat, hiperinflaciju, bombardovanje, izbeglice...


Ne verujem da ce se to ponoviti, ali ce zato oni koji su do toga doveli ulaskom u ``proevropsku vladu`` dobiti licnu i politicku satisfakciju (a zapravo su je dobili i mnogo ranije). Sa jedne strane kasno je sada da se zabranjuju, lustriraju itd, ali definitivno da drze jos poluga moci u svojim rukama i one im nisu oduzete, a o tome neko nije razmisljao jos 2000-te

Velika preporuka za Vaš tekst.


nema potrebe za persiranjem )

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana