Preporučujemo da pogledate: Rade Terzić večeras u Poligrafu

zokster RSS / 26.06.2007. u 13:45

 

Ko je Rade Terzić?

 

Rade Terzić je bio okružni javni tužilac, koji je ignorisao zahteve porodica poginulih radnika RTS da se iz postupka protiv generalnog direktora RTS Dragoljuba Milanovića izuzmu sudija Vučko Mirčić i tužilac Krsman Ilić, kao što je, pored toga, dopustio i da Dragoljub Milanović u aprilu 2001, upravo na drugu godišnjicu bombardovanja Televizije, bude pušten na slobodu, što je predstavljalo cinično ruganje žrtvama i otvoreno travestiranje pravde i prava. Terzić je sutradan primio u svojoj kancelariji predstavnike porodica, sa Žankom Stojanović na čelu, ali ih je tom prilikom uveravao kako su ta dvojica sudija izuzetno časni i pošteni ljudi. Tokom akcije "Sablja", međutim, kada je kao saradnik 'zemunskog klana' bio uhapšen sudija Milan Sarajlić, gospodja Žanka Stojanović je imala prilike da vidi više fotografija na kojima su okružni tužilac Rade Terzić i uhapšeni sudija Sarajlić zajedno; bili su zapravo kućni prijatelji. Naravno, u toj akciji bio je uhapšen i sudija Života Đoinčević, koji je pustio Milanovića na slobodu upravo na dvogodišnjicu bombardovanja RTS-a (Sem Đoinčevića, u svojstvu predsednika, u tom sudskom veću bili su još i Bojan Mišić i Zoran Tatalović, kao članovi )

TerzicR.gif

Milan Sarajlić bio je zamenik i republičkog javnog tužioca Siniše Simića (kod koga su inače porodice više od dve nedelje tokom 2002. pokušavale da zakažu prijem kako bi se požalile na rad Radeta Terzića i ostalih sudija koji su se bavili slučajem Milanovića), uhapšen marta 2003. pod optužbom da je održavao veze sa ‘zemunskim klanom’. Života Đoinčević, sudija Okružnog suda u Beogradu,  takođe je uhapšen marta 2003. pod optužbom da je održavao veze sa gorepomenutim klanom. Policija je obavestila javnost da je u njegovom stanu pronađen čitav arsenal oružja. Đoinčević je zatim navodno zapao u tešku psihičku kzrizu, našao se na slobodi, da bi kasnije od države naplatio ogromnu odštetu. Zoran Tatalović, treći član sudijske trojke koja je pustila Milanovića da se brani sa slobode, i sam se, u jesen 2004, proslavio odlukom da "usled nedostatka dokaza" oslobodi osumnjičene za ubistvo policijskog generala Boška Buhe, članove bande udbinog likvidatora Željka Maksimovića Make, iako je policija kao jasan dokaz priložila snimke presretnutih razgovora bande. Tatalović je nakon toga imenovan za sudiju Vrhovnog suda. Sam Vrhovni sud poništio je Tatalovićevu presudu, ali su članovi bande u međuvremenu pobegli.

 

Rade Terzić je podneo ostavku u martu 2003, i to bez obrazloženja. Na mesto okružnog tužioca postavlja ga "nova demokratska vlada" nakon 5. oktobra (zapravo stara kompromitovana opozicija), i već na početku on se hvata u koštac sa slučajem ubistva četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali. Iz istrage je izostavio

mnoge pripadnike JSO, kao i njihovog komandanta Milorada Lukovića Legiju. List Danas od 27. marta 2003. piše: "Terzić nije donosio sam odluke, ni kad su u pitanju bili najvažniji predmeti, već se konsultovao sa saradnicima. Među njima su bili nedavno smenjeni republički tužilac Siniša Simić, i uhapšeni Milan Sarajlić, koji je neposredno pre nego što je otišao u republičko tužilaštvo bio Terzićev prvi zamenik. Sarajlić je priznao da je bio na platnom spisku vođa zemunske organizovane bande". Poslednji Terzićev angažman bio je izlazak na uviđaj kada je ubijen predsednik Vlade Zoran Đinđić - i taj je slučaj bio preuzeo na sebe. Nateran da podnose ostavku, očevici tvrde da se bukvalno tresao od straha dok je stavljao svoj potpis na dokument.

 

Hajde da pogledamo večerašnji Poligraf, da vidimo zašto se to Terzić tresao od straha kad je bio prinudjen da potpiše svoju ostavku.



Komentari (32)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

hercule poirot hercule poirot 14:02 26.06.2007

Kredibilitet

ja Vama o ovome govorim sve vreme.
Kakav vi kredibilitet imate da bilo kome bilo sta ozbiljno preporucite kada se Vas minuli rad svodi na prostakluke i majmunisanje. Kakav vi ugled ulazete u svoju preporuku.
Kako ocekujete da iko ovako uzme za ozbiljno bilo koju vasu preporuku pa i za ovako ozbiljnu temu, kada ste svesno izgradili sopstveni profil budalasa?


zokster zokster 14:08 26.06.2007

Re: Kredibilitet

Mesje Poaro, ne brinite o mojem kredibilitetu. Bolje razmislite zasto ste tako glupi i dosadni. Zar vas ne mrzi da budete tako glupi i dosadni po ovoj vrućini?
Malj Malj 15:08 26.06.2007

Re: Kredibilitet

Zar nekome uopšte treba preporuka da nešto pogleda posle ovakvog teksta. A kome se ne sviđa ne mora da cita, a može i da okaci Terzićevu sliku pored Miloševićeve i Koštuničine i da uživa u pogledu.
zana zana 14:13 26.06.2007

Da li ti mislis


da on nije imao dovoljno vremena da se dobro pripremi za nastupe?
Zasto se tako opasnim ljudima uopste daje sansa da govore,
i to u najgledanijim emisijama?
zokster zokster 14:20 26.06.2007

Re: Da li ti mislis

Srbija je čudna zemlja, ovde kriminalci i osumnjičeni za najteža krivična dela prvo dobiju priliku da se obrate naciji preko TV i štampe, pa onda traže status specijalnog svedoka, pa ako im to ne prodje, onda pobegnu iz zemlje. Onda ih TV i novinarske ekipe snime, oni svejedno pobegnu, onda se pokreće istraga, izdaje se poternica i stvari kreću svojim legalističkim tokom.

Rade Terzić je kroz jučerašnji Press najavio da će optužiti Bebu Popovića i Čedomira Jovanovića za učešće u Djindjićevom ubistvu, pod uslovom da dobije status zaštićenog svedoka. Ali on bi optužio i mesje Poaroa samo da spase svoju kožu, iako i vrapci na grani znaju da je mesje Poaro običan poluidiot koji ništa sam ne zna da uradi, čak niu kajganu od jaja da napravi.
zokster zokster 14:26 26.06.2007

Re: Da li ti mislis

Je l' tako, mesje Poaro?

Hajde, budite dobri i priznajte.
zana zana 14:35 26.06.2007

Ovde


na netu su ljudi dematerijalizovani, ne znamo mi ko je zapravo mesje Poaro.

Ali znamo ko je Rade Terzic i sta nam on sprema. Odnosno, ispravno je reci- oni.

Vrlo vrlo opasno doba.

hercule poirot hercule poirot 14:41 26.06.2007

Ja ne znam Zorane

sta vi imate protiv mene.
Moj slucaj je jednostavan. Sta znam, znam. Sta ne znam naredim da se uradi. Nisam mnogo zahtevan. I nisam poluidiot, bio sam kod lekara i receno mi je da sam u granicama normale.

Sta je vama rekao psihijatar, Zorane?

Da sam na vesem mestu ukljucio bih klima uredjaj.
zokster zokster 14:45 26.06.2007

Re: Ja ne znam Zorane

Nemam nista protiv vas, mesje Poaro. Naprotiv, ulepsavate mi dan. I to traje tako vec poodavno, dan za danom, nedeljama, mesecima...

"I nisam poluidiot, bio sam kod lekara i receno mi je da sam u granicama normale."

Nisu hteli da vas nepotrebno uznemiravaju.

zana zana 15:07 26.06.2007

Sta pokusavate mesje Poaro?

Sta znam, znam. Sta ne znam naredim da se uradi.


Da nas zaplasite?

Ne zaboravite, ko god da ste, metode zastrasivanja ne mogu da ugase misao, volju ni reci.

Ovo je 21. vek.

Citajte malo vise.
zokster zokster 15:11 26.06.2007

Re: Sta pokusavate mesje Poaro?

Naravno da hoce da zastrasi. Da pokaze ko i sta stoji iza njega. Ali meni je mesje Poaro dokaz da službe odavno šlajfuju sa kadrovima, čim nemaju nikog boljeg da isture nego njega. A on sam naduo se kao žaba i pravi se Francuz, pardon Belgijanac, a ovamo ni kajganu od jaja sam ne ume da napravi.
zana zana 15:17 26.06.2007

Re: Sta pokusavate mesje Poaro?



Uz danasnji incident, koji se desio vezano za blog u jednom gradu u Srbiji , stvarno su im metode zastrasivanja iz doba inkvizicije. Ali, ne prolazi.

To je zakon u misljenju. Treba logiku uciti. Stvarno im fali kadar.
To zato sto se odricu sopstevnih glava kao balasta.

hercule poirot hercule poirot 15:40 26.06.2007

Smesno

ala ste plasljivi!

Ja sam govorio o kajgani. Da pojasnim: informacije gospodina Zorana su tacne - ne znam da napravim kajganu. Zato naredim kucnoj pomocnici ili odem u kafance. Prosto ko pasulj.

Ja cisto sumnjam da neko vama zeli da naudi. Pobogu!
Vi ste skroz simpaticni i bezopasni. Dvorske budale(tine).
Pa vi samo diskreditujete svaku temu koje se prihvatite. Meni je zbog toga zao, ali jebiga. Tako je.

Ne strahujte od mene, a bogami da sam na vesem mestu ne bih strahovao ni od koga. (Osim od cika u belom koji mogu da se pojave s onom kosuljom, mada i u to sumnjam. niste vi opasni ludaci.)
zana zana 15:46 26.06.2007

Aha,


pa, to ste samo vi.
Shvatam.
Udbas.
tijanic tijanic 20:02 26.06.2007

zana: fali im kadar

Treba logiku uciti. Stvarno im fali kadar.


Stvarno su im metode i kadrovi zastareli. Ja im obično poručim da treba da se doškoluju. Naprimer kao Luka iz "Profesinalca" koji je čitao knjige da bi mogao da se nosi sa Tejom.
Primetio sam da ih ta primedba mnogo pogadja, i odmah zažele goli otok kao pojačanje....
angie angie 22:11 26.06.2007

Re: Smesno

jao bre poaro, ti brate kao jedan ovdashnji vipovac, sve kad netreba gurash prst u oko, ili bar pokushavash,
ono krajnje amaterska zloba, ovaj post svakako nije mesto za lichne obrachune.
zokster zokster 22:21 26.06.2007

Re: Smesno

Sad mi javili da je mesje Poaro Dejan Stankovic.

Zalosno da nije bedno.
angie angie 22:27 26.06.2007

Re: Smesno

zezash???!!!
zokster zokster 22:29 26.06.2007

Re: Smesno

Ma kakvi. Vidi se na blogu Otpor, kazu.
zana zana 22:40 26.06.2007

Re: Smesno


Stvarno? Pa sta mu bi?
Ovo je mnogooo smesno :)))
zana zana 22:55 26.06.2007

Re: Smesno


pa ovo je mnogo smesno, sve smesnije. angie, vidi sta si ti napisala, koje predvidjanje!
angie angie 23:50 26.06.2007

Re: Smesno

ma nije predvidjanje, samo mi bilo poznato u maniru.
zana zana 00:02 27.06.2007

Re: Smesno


sta mislis, da li je ovo pocetak kraja njegove blogerske karijere ili ne?
ali ja stvarno vristim od smeha, pa pogledaj blogove od juce i prekjuce,
kod zokstera, sta je sve Poaro pisao, veoma zabavno!
angie angie 00:21 27.06.2007

Re: Smesno

pa ja nisam puno pratila zadnjih dana, idem da pogledam.
Al' ne znam da li je tachno.
Brooklyn Brooklyn 15:15 27.06.2007

Re: Smesno

sta mislis, da li je ovo pocetak kraja njegove blogerske karijere ili ne?


mislim da nije. grofica je suvise samozaljubljena da ode sa pozornice...
zokster zokster 15:28 27.06.2007

Re: Smesno

Valjda tek početak. Ovaj višestruki identitet samo će lansirati još više groficu u blog orbitu. Već vidim paparace kako trčkaraju za groficom i slikaju je golu dok se kupa.
Violeta Violeta 15:31 26.06.2007

matematika

Moj fah je, kao sto se iz naslova da videti matematika i ne verujem ni jednom pravniku koji ne poznaje ovu naucnu disciplinu.
Gospodina sa fotografije u telu bloga sam imala prilike da vidim i cujem i na osnovu toga zakljucim da sa matematikom blage veze nema.
pufna pufna 17:03 26.06.2007

terzic

Rade Terzić je kroz jučerašnji Press najavio da će optužiti Bebu Popovića i Čedomira Jovanovića za učešće u Djindjićevom ubistvu, pod uslovom da dobije status zaštićenog svedoka.

zasto me to ne cudi. Posto je on od V. zahtevao da pusti ( kako ih zovu ) " francuze" u periodu strajka jso, bice da su to ceda, zoran, beba, goran p. zahtevali...
spremite se, veceras ce biti urnebes
p.s. zokster omanji sa belgijanskim jajcima. Stvarno su mi neinteresantni ti priuceni kadrovi, a i ti kad se napovrznes ne moz' da stanes ))))
zokster zokster 17:20 26.06.2007

Re: terzic

U pravu si, pufno. Zato i saljem blogove u ovolikoj meri, da se ne preganjam sa budalama.
zokster zokster 21:14 26.06.2007

Re: terzic

Poruka Žanke Stojanović:


Dragi blogeri !

Nemam ispravke na Zoksterov tekst o Terzicu, ali imam dopunu.

24.aprila 2001. na poziv g. Terzica otisla sam sa jos jednom porodicom sa RTS u kabinet istog. To je bio samo dan po pustanju Milanovica iz pritvora, a na dvogodisnjicu od smrti nasih sinova.

Zasto nas je zvao? Pa verovatno "zbog grize savesti ili da nam se opravda da ne zna sta njegovi saradnici rade bez njegovog pitanja".

No mislim da je ovo vazno, da je svoje saradnike hvalio, da su najbonle sudije itd. No vazna je jos jedna recenica iz ovog mucnog razgovora.Kada smo spomenuli i pitali zasto dozvoljava da jos uvek vladaju SPS i njima slicni, odgovorio je da su oni eto jedna sekta.

Nisam znala tada da su sekta ,ali dogadjaji su pokazali da je to istina ,a da je i g. Terzic sa njima, jer je dozvolio da se na sudjenje ne pozovu kljucni svedoci, kao Natalija Sinanovic, novinarkaTatjana Lekic i mnogi drugi svedoci koje su porodice predlagale.Takodje, proces protiv Milanovica bio jew zacrtan da se ne otkrije zlocinacka drzava koja je ucestvovala u ubistvu sesnestoro ljudi,da se ne otkrije uloga Ministarstva odbrane ni DB, kao ni ostalih ucesnika .

Mozda bi jos jedna knjiga bila malo stivo za ono kroz sta su porodice prosle za ovih osam godina obracajuci se raznim institucijama za rasvetljavanje ovog zlocina prema sopstvenoj deci.

Sektasi su jos oko nas sa svojim aferama. I kako rece neki dan jedan roditelj ciji je sin ubijen u vojsci, postoje razne afere, ali niko ne spominje afere za ubijenu decu, vojnike.

Tema je ogromna i dok se ne sklone ti sektasi nema nam boljitka. Ili, kao po onoj narodnoj: svako svoga ubijte subasu.

Majka Zanka Stojanovic
hercule poirot hercule poirot 00:27 27.06.2007

hahaha

vise srece sledeci put.

hahahah, divni ste! volim vas!
obozavam vas!

imate jos 2x.
zana zana 00:41 27.06.2007

Re: hahaha


kako te samo nije sramota da se obracas ispod pisma Zanke Stojanovic ?
Pa ti si moralno osakacen.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana