Pomirenje po meri iz Končareva!

Branislav Kovačević Cole RSS / 08.07.2008. u 11:20

Pomirenje – “MIR, MIR, MIR…. niko nije kriv !”

Tigrovi dolaze!
Tigrovi dolaze!
 

 

Čini mi se da je ovih dana reč “pomirenje” najčešće pominjana ne samo u medijima, već skoro na svakom mestu. A šta se u stvari dogodilo?

DS, odnosno koalicija ZES je sklopila pakt sa SPS-om o stvaranju parlamentarne većine, kako bi:

a. preuzela kormilo u Vladi Srbije,

b. sprečila da Radikali to isto urade!

Ok, ovo drugo se može smatrati opravdanim, ali ni prvo ni drugo se ne bi moglo dogoditi “da nije progutana najveća žaba!”

Sad ko je sve progutao i koliku žabu to ćemo tek videti, ali da će žabe i dalje kreketati, nema sumnje.

No, ovaj tekst se neće baviti “ovim slučajem” jer će za njega biti vremena, a prvi kilavi koraci nam već govore da će biti mučno, da će biti problematično i da će biti sramno!

Ipak?

Pomirenje nam je neophodno i to ne samo ovo. Možda bi trebalo početi sa pomirenjem prirode i ljudskog roda, koji ubrzano radi na sopstvenom samouništenju, ali ko bi sad o tome?

Pomirenje nam treba izmedju partizana i četnika, kako bi se konačno i nekako ispetljali iz II svetskog rata.

Pomirenje nam treba izmedju Udbaša i Golootočana,

Pomirenje nam treba izmedju komunista i antikomunista,

Pomirenje nam treba izmedju republikanaca i monarhista,

Pomirenje nam treba izmedju pravoslavaca, katolika, muslimana…….

Pomirenje nam treba izmedju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca….

Pomirenje nam treba sa EU i svetom,

Pomirenje nam treba izmedju “Zvezde” i “ Partizana”,

I koliko nam još pomirenja treba kako bi ovaj život, jedan jedini koji imamo, učinili podnošljivim…?

A ima li pomirenja bez istine, bez suočavanja sa svim ružnim što se činilo u ime nacije, vere, ideologije, službe…? Naravno da nema, niti ga može biti! Mogu li se u ime “viših” ciljeva izjednačiti zločinci i žrtve? Može li se tek tako zaboraviti poslednjih dvadesetak godina maltretiranja, šikaniranja, ponižavanja….? Može li se tek tako zaboraviti stotine hiljada ubijenih, stotine hiljada iseljenih i raseljenih, stotine hiljada odseljenih, stotine hiljada NERODJENIH, da ne spominjem materijalnu štetu i razaranja, da ne podsećam na redove za ovo i ono, da ne podsećam na podele na patriote i izdajnike zbog čega se “letelo” sa radnog mesta ili se gubila glava.

Mogu li se najcrnje stranice naše istorije tek tako, obrisati?

Oni zbog kojih se dobar deo nas našao u bedi i izolaciji sada će nam ponovo krojiti sudbinu. Doduše neće biti sami na vlasti, jer će je deliti sa onima koji su bili na suprotnoj strani. A opet svako od njih je ostao ukopan u svoju stranačku prćiju!

Politika i istorija su procesi, gde se godine, a ni decenije, pa ni ljudski životi ne mere iz ugla naših, jedinih života. Politika i istorija ne znaju za moral, ne znaju za sreću i tugu, ne znaju za BOL! A bol je signal da sa organizmom nešto nije u redu, da nešto ne valja, da je zub kvaran.

BKC

PS 1: Ne mogu da kažem da ovo “pomirenje” nema i pozitivnih efekata:

a. Koštunica će iz Nemanjine preći u Belanovicu,

b. Dejan Mihajlov će sa Radetom Bulatovićem i Acom Tomićem igrati tablić u Belanovici, sa V.K.

c. Amfilohije, verovatno, neće biti Patrijarh….

MALO LI JE ?

PS 2: Gore pomenuti su svojevremeno bili kod “Palme” na sinovljevom venčanju , pa im to nije pomoglo, a sad čuh da je predsednik Srbije B.Tadić, ne samo bio na slavi kod srpskog domaćina, već je posmatrao i borbe u kik boksu izmedju “Palminih – Arkanovih tigrova“ i još nekih u Končarevu (rodnom selu srpskog domaćina!).

Hm….već naslućujem rasplet! Sačekaćemo!

PS 3: Ne pomenuti na ovom mestu da “ponovo radi Madona” bilo bi krajnje degutantno. Na otvaranju su bili, u cilju pomirenja, predstavnici vladajuće koalicije!

ETO!

PS 4: A kažu, informisani da će i Dragiša Binić (bivši poslanik Stranke Srpskog Jedinstva) biti na čelu Fudbalskog saveza Srbije, taman da nam se Ceca-nacionale mirno vrati iz nedodjije!

PS 5 : A Boža Djelić umesto premijer posta ministar za nauku, ali nas još uvek prepada iznenadnom kontrolom šaltera i radnika za istim!!! VRH BOŽO!

MIR, MIR, MIR, NIKO NIJE KRIV ! 

 

Atačmenti



Komentari (47)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

MilutinM MilutinM 11:52 08.07.2008

Končarevo i Madona

Divan početak jednog velikog prijateljstva
FridaysChild FridaysChild 14:12 08.07.2008

Re: Končarevo i Madona

MilutinM
Divan početak jednog velikog prijateljstva

treba samo to izonglirati...

carly92 carly92 14:18 08.07.2008

Re: Končarevo i Madona

sva sreca da je na triciklu
Dubravka Bozinovic Dubravka Bozinovic 18:41 08.07.2008

Re: Končarevo i Madona

Koncarevo i Beograd, Seka Aleksic i Svetlana Raznatovic, Palma i Matija Beckovic, Boris "ja-kao-predsednik" Tadic i Vojislav "ja-kao bivsi-premijer" Kostunica - niz slicnosti i razlika:

Najupadljivija je slicnost u cinjenici da i Boris i Vojislav, i Palma i Matija djuskaju pod nogama (i sisama) pevaljki i tako iskazuju svoje vaskoliko srboljublje.
Razlika je u prisustvu buljuka ambasadora kojima je Vojislav na slicnoj manifestaciji palio ambasade, a sada ih - opijene uspesnim brakom Milosevicevih naslednika i Cosicevih sticenika - Boris i Palma kljukaju prasetinom, turbo-folkom i srbijanskim evropejstvom.
Nazdravlje!

P.S. Ne znam da li mi je promaklo, ali mi se cini da ruskog ambasadora na manifestaciji elitne kulture u Koncarevu nije bilo. A NIS?
mujkovic_zoran mujkovic_zoran 02:31 12.07.2008

Re: Končarevo i Madona

Nisam mogla da odolim a da ne stavim predivan tekst Pere Lukovica

.07.2008
Petar Luković
Srbija u Končarevu!

0517 ILI KAKO JE BORIS TADIĆ PLEMENITO RAZUMEO FOLKLORNU ŽICU VOJISLAVA KOŠTUNICE: Pomešaj ove noći crnu i zlatnu/ Po mojoj koži slikaj kao po platnu/ Diraj me usnama po telu i vratu/Pa onda stavi me u ram/ Da znam da tebi pripadam

Ideološka dilema Demokratske stranke: tko će biti na čelu Političkog saveta nakon objavljene ljubavne veze sa socijalistima - da li mladoliki marksista Dragoljub Mićunović ili hegelovska (m)učenica Seka Aleksić naoružana ničeovskim stihovima u grudnoj rimi gde sve drhti od golog nihilizma, rešena je onog dana kad se formirala najnovija Vlada Srbije, ali ne u Beogradu, već u selu called Končarevo, negde-u-pizdi-materini-a-tako-blizu-Jagodine, gde se tokom celodnevnog zabavno-muzičko-praseće-sportskog programa okupio Cream Of The Ice Cream ovdašnjih političkih mešetara, presrećnih što su pomogli formiranju "proeuropske vlade", na čelu sa ministrom policije, Ivicom Dačićem, koji je, gle, najvažniji u seriji štancovanih a uniformisanih potpredsednika Vlade.

Prisustvo sisate folk umetnice, Seke Aleksić, koja je na fudbalskom stadionu pred deset tisuća pomahnitalih domorodaca objasnila potrebu Srbije da Evropi, kao ličnu žrtvu, podari dve tone sopstvenih nesilikonskih grudi - u posebnu vrstu metodološke ekstaze bacilo je Borisa Tadića koji se u Končarevu, vaistinu, osećao kao da se preziva Staljin koji posećuje kolhoze, tapše decu po glavi, ljubi se sa lokalnim stanovništvom i, uopšte, u košulji sa kratkim rukavima, kao da je na izletu a jeste, pokušava da se predstavi kao Vladar Kojeg Narod Voli.

Činjenicu da je čitav Cirkus u Končarevu organizovao niko drugi nego Dragan Marković Palma - nekadašnji najbolji Arkanov sluga, besprekorni član Ražnatovićeve stranke, već godinama kao gradonačelnik vlasnik Jagodine i života svih njenih stanovnika - Boris Tadić nije razumeo kao problem već kao pohvalu sebi: ako je njegov prijatelj Palma u stanju da u Jagodinu dovede dvanaest ambasadora i Seku Aleksić, a da istovremeno, arkanovski tolerantno, podrži Vladu Srbije, onda je Palma srpski uzor.

Ne mora Dragan M. Palma da zna tko je Beethoven; još manje tko je Chopin ili Mozart; dovoljno je da se Palma zaljubio u Borisa, Borisa upoznao sa Sekom Aleksić, Seka Aleksić podržala Vladu, tko se još seća Mićunovića kao predsednika Političkog saveta?

A umeo je Boris Tadić da se smeje Vojislavu Koštunici, koji je ispred Skupštine organizovao koncert Cece Ražnatović; znala je Demokratska stranka da se podsmeva folklornim DSS implantima, da tvrdi da nikad, nikad, nikad, a posebice never ne bi ništa slično učinila. Ali, jebiga, kako da Boki Taki odbije Palmu kad ga ovaj pogleda svojim tečnim pogledom koji podseća na Waterpark ili na Zoološki vrt?

Da li biste odbili tužnog gorilu? Usamljenog nilskog konja? Bika Koji Sedi? Apsolutno ne. Demokratska stranka iskonski ali životinjski sledi svoje jagodinske prioritete.

0643 ILI KAKO SU AMBASADORI ZAVOLELI KICKBOX:
Umetnik u ljubavi/ Ako si onda mi se javi/ Da po meni slikas ti/ Pejsaže golim rukama

Kod Palme nema iznenađenja: već godinama, šta god ta Tropska Biljka Od Čoveka da organizuje, uvek je sve isto; krkanluk, pečenje različitog organskog porekla, vino, rakija, Seka Aleksić, Ceca Ražnatović, Aca Lukas, a na kraju, kao šlag, šorka u obliku kickboxa, discipline koja je Jagodinu proslavila u krvavim prostorima najimbecilnijih sportova, valjda u slavu rahmetli Arkana koji je voleo kickbox na terenu, naročito kad su Muslimani u pitanju, malo nožem, malo nogom, malo bajonetom, malo metkom u glavu, sve po pravilima paravojnog sporta koji iziskuje maštu u likvidaciji.

Bolesni fenomen da se Palmina ekipa zove "Tigrovi" naravno da nije zazvučala neobično Predsedniku Borisu Putinu zvanom Tadić; Boki Taki, još u vaskolikom transu što mu je uspelo da postane socijalista a da pri tom ostane predsednik Demokratske stranke i, povrh svega, predsednik ove sulude Države, nije uspeo da poveže Arkana i "Tigrove", što bi ih, majke ti, povezivao u času kad je sasvim svejedno šta je tko radio u prošlosti kad je čas da se svi zagrlimo, pomirimo, petingom obljubimo, oralno ispraznimo i jezikom ljubavi ispišemo novu, zlatnu stranicu nazi-pomirenja u zemlji koja je večito bila žrtva, uvek mučena i ubijena, jer takvi smo mi Srbi, večito smetnja čitavom svetu jer smo hrabri, dostojanstveni, željni slobode, nadnaravno inteligentni, kosmički tolerantni, reklamno gostoljubivi a posebice intiutivni kad valja glasati, prekjuče za Miloševića, juče za Koštunicu, danas za Tadića, kao da ste svojevremeno glasali za Zoricu Brunclik, pa za Cecu, a danas za Seku Aleksić.
Stavi me u ram, molim te!

A tek je posebna priča o ambasadorima ili diplomatama iz ambasada koji su u Jagodini gledali kickbox, treptali nad svakom neiznuđenom sisom Seke Aleksić ili forhend butkicom iz furune Dragana Markovića Palme; njihovo predavanje jagodinskim strastima, svejedno da li je u pitanju salata od paprika ili udarac nogom u glavu, poslednji je dokaz teze kako je budale lako kupiti.

Palma se u tome specijalizovao: više ga niko ne pita za Beethovena, slučajno su mu rekli da je odavno umro, baš kao i Mozart, šteta, a taman je hteo da ih pozove na Jagodinski Vašar gde im je i mesto, zajedno sa ambasadorima svih tih država koje kao pokošene padaju pred Palmom, baš kao nemački ambasador koji s ponosom izjavljuje da mu je ovo prvi put da gleda kickbox, da, vrlo mu se dopalo, i, da, hrana je bila savršena, ljudi ljubazni, Seka Aleksić senzacionalna, daćemo joj vizu na deset, dvadeset godina, Seka je pravi simbol Srbije, Tadić je ruku u vatru stavio za Seku, Nemačka voli Seku, ich lieben dich, Seka uber alles!

0889 ILI KAKO SRBIJA IZGLEDA POSLE PORCIJE KICKBOXA: Ne moras da budeš lep/Da bi za mene bio pravi/Ne moras da budeš moj/ Svejedno bih te ukrala

Onog dana, dok je Boris Tadić u Končarevu razmišljao o Sporazumu glede Pomirenja sa Sekom Aleksić, u Beogradu je, tvrde, formirana Nova Vlada na čijem je čelu, vredi još jednom proveriti, netko tko se, valjda, zove Mirko Cvetković a predstavlja se kao kurir Borisa Tadića. Ništa zanimljivo, really: pored mafijaške skupine G17+ koja je preuzela sve lukrativne kabinete, vredno je pomenuti da je novi Šef Policije, drug Ivica Dačić ,od svih kabineta u Vladi Srbije upravo odabrao kabinet u kojem je nekad radio - Zoran Đinđić.

Naravno da je ovo poruka u stilu Seke Aleksić i uz dozvolu Borisa Tadića: svi nam oni poručuju da pomešamo crno i zlatno, da se pomirimo dok nas ne stave u ram; lako je zamisliti Dačića u Đinđićevoj fotelji kako širi ruke i kaže "konačno", lako je zamisliti Palmu koji u Vladu Srbije ulazi kao Cezar, lako je zamisliti Borisa Tadića koji već sad planira kako da se oduži Slobodanu Miloševiću.

Fuck it, ipak smo svi pomalo socijalisti! Naročito kad kod Palme prođemo malu školu kickbox demokratije!

Zato, tek da podsetim: Dole Vlada!

Forever & Ever!

PS: Za razliku od Borisa Tadića koji ne može bez Seke Aleksić ili Kikija iz Pilota ili Bajage sa splavova ili narodnjačkog songwritera Mlađana Dinkića koji javno laže da mu pesme pevaju Bryan Adams i Kylie Minogue (na hrvatskom: Dinkić je lažov), autor ovog teksta tokom pisanja slušao je sledeće antivladine bendove: The A.K.A.S (Are Everywhere), The Courteeners, The Gutter Twins, Blood Red Shoes, Sparks, The Black Ghosts, Cazals, Elliot Minor, Vancougar, Islands, James, The Black Angels i različite albume grupe Black Rebel Motorcycle Club, uz posebnu zahvalnost bendovima Beggars i Black Heart Burns.

PPS. Svi citirani stihovi iz numeroloških kategorija pripadaju budućoj predsednici Političkog saveta DS, Seki Aleksić

---------------------------------------------------------------------------------------
Atomski mrav Atomski mrav 11:54 08.07.2008

Marionetska vlada

Koliko se Tadić saoseća sa "bolom" SPS-ovaca za rahmetli Slobom, jasno je posle objavljivanja imena mandatara... svejedno je bilo hoće li mandatar biti Jeremić ili Cvetković pošto su obojica Tadićeva "produžena ruka". Time se nastavlja Slobina praksa (setimo se Zelenovića, Božovića, Marijanovića...).
antioksidant antioksidant 11:58 08.07.2008

.

Pomirenje nam treba izmedju “Zvezde” i “ Partizana”,

sve, sve ali sta ce nam ovo?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:08 08.07.2008

Re: .

antioksidant
Pomirenje nam treba izmedju “Zvezde” i “ Partizana”,

sve, sve ali sta ce nam ovo?



Neprecizno....izmedju navijaca...sam mislio!
bkc
antioksidant antioksidant 12:10 08.07.2008

Re: .

Neprecizno....izmedju navijaca...sam mislio!
bkc

mislis da se ne tuku vise medjusobno?

to podrzavam ali tu je "navijacki" element samo izgovor. Izvor tog nasilja je mnoooogo dublje
vracarac92 vracarac92 12:21 08.07.2008

Re: .

Izvor tog nasilja je mnoooogo dublje

Pa i nije. Najobičniji rivalitet. Doduše od 1992. pa do 5. oktobra je bilo i politčkih razloga pošto je Partizan bio režimski klub i mnoge navijačke vođe su bili u jednoj "čudnoj" partiji. Da joj ne pominjem ime.
A gde su ti monarhisti?! Nesto ih ne vidjam...

Ima nas. Ali malo.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:26 08.07.2008

Re: .

vracarac92
Izvor tog nasilja je mnoooogo dublje

Pa i nije. Najobičniji rivalitet. Doduše od 1992. pa do 5. oktobra je bilo i politčkih razloga pošto je Partizan bio režimski klub i mnoge navijačke vođe su bili u jednoj "čudnoj" partiji. Da joj ne pominjem ime.
A gde su ti monarhisti?! Nesto ih ne vidjam...

Ima nas. Ali malo.


Samo Partizan bio rezimski klub, a ne i Zvezda....zanimljivo...!!! I naravno netacno...!
Sto se monarhije tice, to je Vase pravo....ne sporim!
Atomski mrav Atomski mrav 12:31 08.07.2008

Re: .

Partizan je bio vojni klub, a Zvezdu je držala UDBA...
vracarac92 vracarac92 12:39 08.07.2008

Re: .

Samo Partizan bio rezimski klub, a ne i Zvezda....zanimljivo...!!! I naravno netacno...!
Sto se monarhije tice, to je Vase pravo....ne sporim!

Mislim da niste u pravu. FK Partizan su od osnivanja (1945) vodili generali i komunistički političari iz "prvog ešalona" (Tuđman, M. Marjanović) i takva situacija traje i do današnjih dana (J. Popović, Karadžić) I u Zvezdi je bilo režimskih ljudi, to nije sporno, ali to su bili likovi iz tzv "drugog reda (Cvele, Bogdanović). Devedesetih (vreme Miloševića i M. Marjanovića) FK Partizan je bio neka vrsta državnog projekta gde su , za to vreme, enormna sredstva upumpavana u kasu partizana kroz razne finasijere i sponzore. U ostalom odakle Zemunelo? O sportskom aspektu tek ne vredi pričati. U ostalom čak i sada predsednik Partizana je VD predsednika FSS i da li zaista mislite da on nema nikakvog uticaja na sportske rezultate partizana. Setite se samo polufinala kupa ove godine. I za kraj, dok se na severu zvezdinog stadiona orilo "Spasi Srbiju i ubi se" na JNA se nije čulo ništa. A i 5. oktobra ko je bio na ulicama? Koga su zvali kada je trebalo upasti u skupštinu ili probiti kordon?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:44 08.07.2008

Re: .

vracarac92
Samo Partizan bio rezimski klub, a ne i Zvezda....zanimljivo...!!! I naravno netacno...!
Sto se monarhije tice, to je Vase pravo....ne sporim!

Mislim da niste u pravu. FK Partizan su od osnivanja (1945) vodili generali i komunistički političari iz "prvog ešalona" (Tuđman, M. Marjanović) i takva situacija traje i do današnjih dana (J. Popović, Karadžić) I u Zvezdi je bilo režimskih ljudi, to nije sporno, ali to su bili likovi iz tzv "drugog reda (Cvele, Bogdanović). Devedesetih (vreme Miloševića i M. Marjanovića) FK Partizan je bio neka vrsta državnog projekta gde su , za to vreme, enormna sredstva upumpavana u kasu partizana kroz razne finasijere i sponzore. U ostalom odakle Zemunelo? O sportskom aspektu tek ne vredi pričati. U ostalom čak i sada predsednik Partizana je VD predsednika FSS i da li zaista mislite da on nema nikakvog uticaja na sportske rezultate partizana. Setite se samo polufinala kupa ove godine. I za kraj, dok se na severu zvezdinog stadiona orilo "Spasi Srbiju i ubi se" na JNA se nije čulo ništa. A i 5. oktobra ko je bio na ulicama? Koga su zvali kada je trebalo upasti u skupštinu ili probiti kordon?


Ne bih licitirao sa imenima ni na jednoj ni na drugoj strani....tesko bi se to dalo izmeriti....Istorija ne pocinje od 90/tih...pa i da je tako, mislim da bi bilo isto tesko merljivo ko je vise gde upleten...A od 90.tih dovoljan je za Zvezdu Arkan, kao vodja navijaca, da bi se videlo koje strukture stoje iza koga...ali besmislena rasprava...

vracarac92 vracarac92 12:54 08.07.2008

Re: .

Ne bih licitirao sa imenima ni na jednoj ni na drugoj strani....tesko bi se to dalo izmeriti....Istorija ne pocinje od 90/tih...pa i da je tako, mislim da bi bilo isto tesko merljivo ko je vise gde upleten...A od 90.tih dovoljan je za Zvezdu Arkan, kao vodja navijaca, da bi se videlo koje strukture stoje iza koga...ali besmislena rasprava...

Naravno da istorija ne počinje devedesetih i baš zbog toga sam krenuo od 1945. jer tada počinje istorija i Zvezde i partizana. Što se Arkana tiče on jedno vreme (ne toliko dugo) bio na severnoj tribini ali cela ona priča "vođa navijača" ne stoji baš 100% Nikada on nije vodio navijanje ili organizovao koreografije što u principu vođe rade. Čak je doživeo i dosta neprijatnosti od strane navijača.On je radio neke druge stvari ali kao što rekoste ovo postaje pomalo besmislena rasprava iz jednostavnog razloga - nije tema vašeg teksta.
Inner Party Inner Party 12:08 08.07.2008

Mir znaci Svet

Pomirenje nam treba izmedju partizana i četnika, kako bi se konačno i nekako ispetljali iz II svetskog rata.


Pa ne treba nam pomirenje, koliko nam je potrebna fer istorija ondasnjeg gradjanskog rata.

Pomirenje nam treba izmedju republikanaca i monarhista,


A gde su ti monarhisti?! Nesto ih ne vidjam...

Pomirenje nam treba izmedju pravoslavaca, katolika, muslimana…….
Pomirenje nam treba izmedju Srba, Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca….


Ha ha ha!
I da se svi ponovo zakunemo u bratstvo i jedinstvo i da se uhvatimo u kozaracko...
Srbi su poslednji narod na Balkanu koji treba da se miri sa bilo kim...

Koštunica će iz Nemanjine preći u Belanovicu,


Zasto da ne?! Odmorice se malo, pa od jeseni u parlament ili stranku kao opozicija. Najnormalnije moguce...

Dejan Mihajlov će sa Radetom Bulatovićem i Acom Tomićem igrati tablić u Belanovici, sa V.K.


Pa sad, ne bih rekao da ce Bulatovic biti tako ekspresno smenjen. Ne vidim da ovi sa zapada imaju neke probleme sa Bulatovicem, a to je ono sto se racuna. Aca Tomic je penzioner, ako se ne varam...

Amfilohije, verovatno, neće biti Patrijarh….


Kakve ovo ima veze sa sekularnom republikom Srbijom?!

taman da nam se Ceca-nacionale mirno vrati iz nedodjije


Ceca je proizvod kao i svaki drugi koji se izuzetno dobro prodaje. Svaki normalan politicar mora gledati da joj bude sto blizi...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:10 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

Umesto odgovora....sami ste ga napisali: "Ceca je proizvod kao i svaki drugi koji se izuzetno dobro prodaje. Svaki normalan politicar mora gledati da joj bude sto blizi..."[i][/i]
antioksidant antioksidant 12:11 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

Kakve ovo ima veze sa sekularnom republikom Srbijom?!

kvazi sekularnom

pa tako i ima veze
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:17 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

antioksidant
Kakve ovo ima veze sa sekularnom republikom Srbijom?!

kvazi sekularnom

pa tako i ima veze



Hvala!
BKC
vracarac92 vracarac92 12:22 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

A gde su ti monarhisti?! Nesto ih ne vidjam...

Malo nas je. Ali polako, nada umire poslednja.
JJ Beba JJ Beba 12:57 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

A gde su ti monarhisti?! Nesto ih ne vidjam...

pa zar SPO nije monarhistička stranka? Kaotakvi eno ih u vladi
Ruben Ruben 13:11 08.07.2008

peace, brother...

Ne razumem, zaista, Pomirenje?
Istina = Laž?

Pa to se upravo dogodilo.
Ono što je osobito bljutavo u tome je proceduralni problem (na koji začudo nema komentara, što je valjda demonstracija tog opšteprihvaćenog ,,pomirenja,, konsensusom javnosti).
Naime, vlada je izglasana sa 127 glasova.(!?)
Od toga je šest (6) glasova poslanika koji su za sebe glasali kao buduće ministre a potom odmah, tu na istom mestu, podneli ostavke na zvanje poslanika!?
Znači, vlada nije izglasana budući da su dobili 121 glas.
Ono što boli je pomirljiv stav naklonosti svemu tome (pa i proceduralnoj perverziji ) od strane svih pa i intelektualaca (Boarov) .
Tu na istom mestu (Skupština) i u isto vreme su DS odbili da glasaju o povredi poslovnika od strane Mirine prijataljice, aktuelne predsednice skupštine vezano za uvrede pokojnog premijera.
Pomirenje?
Radikali u svemu tome deluju kao moralna konzistentnost.
vracarac92 vracarac92 13:30 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

pa zar SPO nije monarhistička stranka? Kaotakvi eno ih u vladi

SPO? A zar TO još uvek postoji?
JJ Beba JJ Beba 13:48 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

vracarac92
pa zar SPO nije monarhistička stranka? Kaotakvi eno ih u vladiSPO? A zar TO još uvek postoji?

vračarac, baš si neobavešten. mora da si proveo vreme utvrđujući roštilj u Čuburi :)neda postoje nego imaju ministrastvo neko, za dijasporu ili tako nešto....
ljubav vuka prema ovci potiče iz stomaka
:)
vracarac92 vracarac92 14:00 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

vračarac, baš si neobavešten. mora da si proveo vreme utvrđujući roštilj u Čuburi :)neda postoje nego imaju ministrastvo neko, za dijasporu ili tako nešto....
ljubav vuka prema ovci potiče iz stomaka

STVARNO POSTOJE!!! Bože, bože, ovaj dan je izgleda rezervisan za iznenađenja, dakle ono što sam mislio da je krpelj na desnoj ruci B. Tadića je SePeO. Iznenađenjima nikad kraja A ja sam mislio da je SPO prešao u ilegalu (ili bar prestao da postoji) kada je V. Senić pre godinu dana izjavio "vredi se boriti za Kosovo u Srbiji i Srbiju u Evropi" i istog trenutka zamenio svetlo plavi SPO stranački dres tamno plavim dresom sa brojem G17+.
P.S. U čuburu mi nedirajte. Jesta musava, flekava, ružna za videti ali je zaista gastronomski hram. I jedna tužna vest, 14. jula zatvara se legendarna Vračarska kafana TRANDAFILOVIĆ. Novi vlasnici žele da prostor pretvore u nešto što je bliže "ukusima mladih" t.j. kafić i teretanu na spratu, tako da Čubura ostaje jedna od retkih pravih kafančina na Vračaru.
Minut ćutanja za Trandafilović

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:03 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

Cubura je zaista prava,,,zao mi je za Trandafilovic...ali c est la vie! Moj pok prijatelj Ivan Djuric je u Parizu stalno objasnjavao da je Cuburac!!!
JJ Beba JJ Beba 14:19 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

STVARNO POSTOJE!!! Bože, bože, ovaj dan je izgleda rezervisan za iznenađenja, dakle ono što sam mislio da je krpelj na desnoj ruci B. Tadića je SePeO. Iznenađenjima nikad kraja A ja sam mislio da je SPO prešao u ilegalu

gnjida ima vašljivu budućnost
:)

14. jula zatvara se legendarna Vračarska kafana TRANDAFILOVIĆ. Novi vlasnici žele da prostor pretvore u nešto što je bliže "ukusima mladih" t.j. kafić i teretanu na spratu, tako da Čubura ostaje jedna od retkih pravih kafančina na Vračaru.
Minut ćutanja za Trandafilović

DA ZATVORE TRANDU!!!!!!!!!
alo bre TRANDU!!!!
ebala ih tetetana.
minut ćutanja za sve nas
vracarac92 vracarac92 14:25 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

DA ZATVORE TRANDU!!!!!!!!!
alo bre TRANDU!!!!
ebala ih tetetana.
minut ćutanja za sve nas

E baš tako! Baš tim rečima.
vracarac92 vracarac92 14:26 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

DA ZATVORE TRANDU!!!!!!!!!
alo bre TRANDU!!!!

Pislo je i u nekim novinama (press ili danas) pre par dana.
JJ Beba JJ Beba 16:39 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

vracarac92
DA ZATVORE TRANDU!!!!!!!!!alo bre TRANDU!!!!Pislo je i u nekim novinama (press ili danas) pre par dana.

jbt ne mogu da verujem.

baš mi žao.
mnogo sam klope pojela tamo
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 16:40 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

JJ Beba
vracarac92
DA ZATVORE TRANDU!!!!!!!!!alo bre TRANDU!!!!Pislo je i u nekim novinama (press ili danas) pre par dana.

jbt ne mogu da verujem.

baš mi žao.
mnogo sam klope pojela tamo


nisi jedina...
Inner Party Inner Party 20:28 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

Branislav Kovačević Cole
Umesto odgovora....sami ste ga napisali: "Ceca je proizvod kao i svaki drugi koji se izuzetno dobro prodaje. Svaki normalan politicar mora gledati da joj bude sto blizi..."


Da, moja recenica jeste bila rogobatna.
Htedoh reci da Ceca donosi glasove i da nije sve jedno sa kime ce se doticna slikati ili ko ce joj doci na koncert.
To nema veze sa simbolikom ili emocijama nas koji ne slusamo folk.
Inner Party Inner Party 20:35 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

JJ Beba
A gde su ti monarhisti?! Nesto ih ne vidjam...

pa zar SPO nije monarhistička stranka? Kaotakvi eno ih u vladi


SPO? A zar TO još uvek postoji?



SPO
...

Kao prvo, nema sanse da su oni monarhisti, jos tamo negde od sredine devedesetih.

Kao drugo, mozda jesu u vladi ili na funkcijama, ali da me ubijes ne mogu da se setim ko bi mogao da bude taj SPO kadar...
Inner Party Inner Party 20:37 08.07.2008

Molim obrisati

dupli post
JJ Beba JJ Beba 21:13 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

Inner Party

JJ Beba
A gde su ti monarhisti?! Nesto ih ne vidjam...pa zar SPO nije monarhistička stranka? Kaotakvi eno ih u vladi
SPO? A zar TO još uvek postoji?SPO...Kao prvo, nema sanse da su oni monarhisti, jos tamo negde od sredine devedesetih.Kao drugo, mozda jesu u vladi ili na funkcijama, ali da me ubijes ne mogu da se setim ko bi mogao da bude taj SPO kadar...

ministar za dijsporu je Srđan Srećković , pa tu je Vuk, pa mora da se da muva i Božić...pa Dana...
ček samo grada da se dočepaju.....sada kada ponovo jašu pojaviće se i kadrovi
a monarhisti će se pojaviti, ček samo da ih se prozove....
:)
jaca92 jaca92 22:18 08.07.2008

Re: Mir znaci Svet

Jao Branislave ulepsali ste mi dan sa vasim postom :)) Oduvek vam je svaka rec bila prava. Svaka cast, Puno pozzzzz.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:27 09.07.2008

Re: Mir znaci Svet

jaca92
Jao Branislave ulepsali ste mi dan sa vasim postom :)) Oduvek vam je svaka rec bila prava. Svaka cast, Puno pozzzzz.



Hvala, poz
bkc
vracarac92 vracarac92 11:20 09.07.2008

Re: Mir znaci Svet

nisi jedina...

U Beogradu rapidno nestaju dobre, prave kafane. U centru grada (bez skadarlije) na prste jedne ruke možete nabrojati preostale kafane. Madera ili Manjež više ne liče na sebe, postale su "nešto drugo", mesto za političare i "Kariće". Mnogo mi je teško zbog toga. U Srbiji su kafane prevashodno predstavljale vrstu socijalnih institucija u kojima se oduvek oblikovalo javno mnjenje, stvarala umetnost i u kojima se formirao jedan veoma specifičan način života i razmišljanja, boemski način. Ovi novi restorani i kafići to definitivno ne mogu da ponude, jednostavno nemaju dušu, nemaju šmek. Sve je samo šminka bez ikakvog pravog sadržaja. Besmisleni su.
JJ Beba JJ Beba 11:57 09.07.2008

Re: Mir znaci Svet

vracarac92
nisi jedina...U Beogradu rapidno nestaju dobre, prave kafane. U centru grada (bez skadarlije) na prste jedne ruke možete nabrojati preostale kafane. Madera ili Manjež više ne liče na sebe, postale su "nešto drugo", mesto za političare i "Kariće". Mnogo mi je teško zbog toga. U Srbiji su kafane prevashodno predstavljale vrstu socijalnih institucija u kojima se oduvek oblikovalo javno mnjenje, stvarala umetnost i u kojima se formirao jedan veoma specifičan način života i razmišljanja, boemski način. Ovi novi restorani i kafići to definitivno ne mogu da ponude, jednostavno nemaju dušu, nemaju šmek. Sve je samo šminka bez ikakvog pravog sadržaja. Besmisleni su.

eee ništa mi ne pričaj.
mi smo ko stariji tinejdžeri, krajem sedamdestih, počekmom osamdesetih, u socijalističko vreme još dok pitanje vlasništva nije bio issue, galamili i postavljali pitanja zašto nestaju stare beogradske kafane, tj zašto se ne revitalizuju na pravi način.
tako su nestale važne beogradske kafane u kojima se vazda nešto značajno događalo kao što su Složna braća, pa Zora, nestala je stara Lipa , koja je krajem sedamdesetih pretvorena u snek bar i kako- mali mikica- zamišljha piceriju; a Tri lista duvana su srušili da bi godinama taj plac zvrjao prazan i da bi sada na tomnmestu podigli montanžnu garažu.
Netalio je Arilje....nema gde čovek da pojede prebranac, pihtije sa ljutom tucanom, dobru turšiju i kuvanu junjetinu....ubibože.
Svojevremeno se naš drugar, slikar Vladeta Andrić, vezao lancem za stolicu Manježa da bo sprečio rušenje istog. Uspeo je da postigne samo renoviranje... bila sam tamo pre neko veče posle Return to forever koncerta.....jebote u WC se sa zvučnika čuje neka nedefinisana starogradsko / tamburaško / kao zvonko-bogdan muzika ... neki čudni ljudi, klopa skoro pa obavezna... nigde mladog sveta....
a Manjež vazda bio najrokeskija kafana ever
u svakom smislu
vracarac92 vracarac92 12:33 09.07.2008

Re: Mir znaci Svet

eee ništa mi ne pričaj.
mi smo ko stariji tinejdžeri, krajem sedamdestih, počekmom osamdesetih, u socijalističko vreme još dok pitanje vlasništva nije bio issue, galamili i postavljali pitanja zašto nestaju stare beogradske kafane, tj zašto se ne revitalizuju na pravi način.
tako su nestale važne beogradske kafane u kojima se vazda nešto značajno događalo kao što su Složna braća, pa Zora, nestala je stara Lipa , koja je krajem sedamdesetih pretvorena u snek bar i kako- mali mikica- zamišljha piceriju; a Tri lista duvana su srušili da bi godinama taj plac zvrjao prazan i da bi sada na tomnmestu podigli montanžnu garažu.
Netalio je Arilje....nema gde čovek da pojede prebranac, pihtije sa ljutom tucanom, dobru turšiju i kuvanu junjetinu....ubibože.
Svojevremeno se naš drugar, slikar Vladeta Andrić, vezao lancem za stolicu Manježa da bo sprečio rušenje istog. Uspeo je da postigne samo renoviranje... bila sam tamo pre neko veče posle Return to forever koncerta.....jebote u WC se sa zvučnika čuje neka nedefinisana starogradsko / tamburaško / kao zvonko-bogdan muzika ... neki čudni ljudi, klopa skoro pa obavezna... nigde mladog sveta....
a Manjež vazda bio najrokeskija kafana ever
u svakom smislu

Društvo iz Manježa se jednim delom preselilo u Zonu Zamfirovu (vikendom) a osoblje u Orašac. Da, Manjež je stvarno bio institucija. Zona definitivno nije to ali nije ni tako loše. Arilje ne mogu da prežalim a umesto njega otvorili su onaj odvartni gril UNO gde se čak i soju iz pljeskavica zamenili nečim jeftinijim (piljevina?) Složne Braće dugo nema. Doduše u hotelu Park je sve do privatizacije donja sala nosila ime "složna braća" Ipak prave, originalne složne braće se ne sećam, malo sam mlađi. Jedina pozitivna vest je da se pre par meseci ponovo otvorio legendarni kiosk za pleskavice "MARA" posle dve godine pauze. Isti vlasnik, isto osoblje ista kvalitetna, savršena, mala pleskavica. Jedino što se više ne nalazi u Petrgradskoj ulici već je preseljena par stotina metara dalje u Novopazarsku (Sime Miloševića)
P.S. Da li se sećate najvećeg gastronomskog zločina u Beogradu? Da li se sećate kada je uprkos brojnim protestima srušen stari "orač"? Kao izmestili su ga u "Vltavu" dok se ne sazida nova zgrada a posle će biti vraćen na staro mesto u identični renoviran prostor. I šta se desilo? Ono što samo nazivom podseća na pravi Orač tavori i dalje u "Vltavi" dok je na starom mestu luksuzna prodavnica kubanskih cigara "Habanos". Na obećanje o povratku orača su svi zaboravili. I prepetooktobrske i postpetooktobarske vlasti. Sramota. Čak su srušili i "zvezdu" i "malu astronomiju" a sada ti placevi zjape prazni i zarsli u korov. Tuga. Na kraju će i dušu da nam otmu, privatizuju i prilagode "ukusima" nekog drugog sveta.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:12 09.07.2008

Re: Mir znaci Svet

Sad vec malo trolujete Blog..nemam nista protiv teme...napisite Blog o tome!Ne ljutite se, jer vas podrzavam...
poz
bkc
maksa83 maksa83 21:51 09.07.2008

Re: Mir znaci Svet

a Tri lista duvana su srušili da bi godinama taj plac zvrjao prazan i da bi sada na tomnmestu podigli montanžnu garažu.


Tri Lista Duvana je izgoreo sam od sebe na moje oči (kao klinac sam se igrao puno u Pionirskom Parku i zatekao se tu na bajsu kada se to događalo), a garažu upravo zamenjuje neki Objekat Od Šireg Društvenog Značaja, beše ranije priča da će tu da bude Hilton a ovako od spolja trenutno liči na yet another poslovni prostor alias Tržni Centar.

florian92 florian92 23:40 10.07.2008

Re: Mir znaci Svet

Varoš kapija pored australijske ambasade nestala.Filozofski sedamdesetih išao na pasulj. Blizu je i SPO ( da se držim teme) Plus Pevac u parkiću. Proleće.
sentinel26 sentinel26 11:28 09.07.2008

Žabe još nijesu progutane.

A kad će ne znamo !

Jevolucija je u toku !
A kad će biti gotova ne zna se !
A ima li pomirenja bez istine, bez suočavanja sa svim ružnim što se činilo u ime nacije, vere, ideologije, službe…?
A božja vi je vjera nema na svijetu niti jednog pomirenja bez suočavanja sa istinom !

Oli Ren, poznati komesar za proširenja i gensek štaba za pobjede pro-jevropejskih stranaka i strančica izjavio je prije neki dan da je za Srbiju u ovom trenutku "bolja evolucija umjesto katarze" !?

Dugo sam razmišljao o kakvoj to evoluciji on govori.
Da li je zaista mislio da će SPS da evoluira u modernu i projevropsku stranku ?
Da li je mislio da će zločinci da jevoluiraju u mirotvorce, a pljkačkaši u donatore i dobrotvore?
Koliko li je zamislio da će da traje ta jevolucija?
Kome to više neće trebati katarziranje ?

Ja priznajem da meni nije ni trebalo. Nijedan član moje porodice nije učestvovao u zločinima, klanjima i pljačkanjima diljem bivše nam domovine, pa se nejmam kome izvinjavat i taj krst ne pristaje na mojoj glavi.

Nijesam stručnjak za Darvinovu teoriju, ali mislim da će se Darvin prevrtati u grobu kada sazna da je evolucija moguća potpisivanjem jednog papira o tzv. "pomirenju".

Tadić i Dačić (DS i SPS) su se već pomirili, vidjeli smo to u Skupštini po nereagovanju predsjednice na vulgarne uvrede onome koji više ne može da se brani, a koje sipaju (ne)ljudi najnižih strasti.
Mogu li se najcrnje stranice naše istorije tek tako, obrisati?
Razumni ljudi kažu da ne mogu, jer istoriju ne čine knjige ni deklaracije o naknadnoj pameti, naknadnom antifašizmu, deklaracije o tzv. pomirenjima; one su samo nijemi (pravi ili lažni) svjedoci.
b. Dejan Mihajlov će sa Radetom Bulatovićem i Acom Tomićem igrati tablić u Belanovici, sa V.K.

Mislim da griješite u vezi Bulatovića, on će ostati na toj funkciji, jer je taj kolač pripao DS-u. Osim ako gospodin sam ne zatraži odlazak u mirovinu.
c. Amfilohije, verovatno, neće biti Patrijarh….

I ovdje ste loše prognozirali. Pa on je već VD patrijarha, sjedi na čelu Sinoda i patrijarhira odavno i naveliko.
Vidjeli ste koga je postavio za ministra vera.

Poz.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:45 09.07.2008

Re: Žabe još nijesu progutane.

Bice smenjeni i Bulatovic, a Amfilohije nece biti Patriarh, ubedjen sam, ali Bozze zdravlja....!!!
poz
bkc
sentinel26 sentinel26 12:40 09.07.2008

Re: Žabe još nijesu progutane.

Branislav Kovačević Cole
Bice smenjeni i Bulatovic, a Amfilohije nece biti Patriarh, ubedjen sam, ali Bozze zdravlja....!!!
pozbkc
Nijesam ja protivan vašoj želji i prognozi, samo sam malo sumnjičav.
Dva pukovnika odjednom se ne skidaju tako lako sa položaja.

Ne treba Srbiji novi šef stare službe, treba joj potpuno nova služba, a to ne mogu da naprave ovi isti koji su tu službu gradili, zidali i u njezinim "blagodetima" uživali. Ovi za čiji interes i u ime ( Boga i ) naroda je ta služba počinjela mnoga zlodjela, a radi vaskrsenja svega što vaskrslo nije, mogu samo da ofarbaju ambalažu a sadržinu niti hoće niti mogu promijeniti.
Sa te strane nas sunce neće ogrijati.
Bozze zdravlja. ....
Kako kome... Živi bili pa vidjeli !
: A Boža Djelić umesto premijer posta ministar za nauku, ali nas još uvek prepada iznenadnom kontrolom šaltera i radnika za istim!!! VRH BOŽO!
Ako čuveni Boža sas čuveno penkalo bude rješavao pitanja iz nauke (njegovo novo zaduženje) onako kako nas je usrećio sa pasošima, jadna i kukala nam majka.


Poz.
man ray loves me man ray loves me 13:32 09.07.2008

Re: Žabe još nijesu progutane.

Ako čuveni Boža sas čuveno penkalo bude rješavao pitanja iz nauke (njegovo novo zaduženje) onako kako nas je usrećio sa pasošima, jadna i kukala nam majka.

Majka nam je jadna i kuka sa naukom vec neko vreme. Boza je jedan od retkih ljudi koji je dovoljno kvalifikovan da bude ministar nauke. Neuporedivo vise od Aleksandra 'magarece kobasice' Popovica (nadimak je posledica nesmotrenog intervjua na b92 u kome je otkrio svoje gastronomske sklonosti), ko su uopste bili prethodni ministri?
Zivi bili pa videli, po mom misljenju za nauku u Srbiji dolaze bolja vremena.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana