Nesvrstana policija

Goran Miletic RSS / 25.07.2008. u 19:15

ne lomite nam opremu!
ne lomite nam opremu!
Eto, opet se desilo.Šta se desilo ? Ozbiljno je napadnut jedan novinar (snimatelj B92), malo manje ozbiljno drugi fotoreporter, a shvatam da i ostale ne prolaze baš najbolje. Verovatno se vaskoliko srpstvo odmah „hvata“ za ove moje reči „ozbiljno“ i „malo manje ozbiljno“. Pa zaboga, u Srbiji je sve normalno dok vas ne ubiju, mada primeri Ćuruvije i Pantića pokazuju da i posle ubistva sve OSTAJE „normalno“. Kako je sve normalno najbolje zna Dejan Anastasijević koji je kao maksimum reakcije SVIH grana vlasti (pravosudne, zakonodavne, izvršne) i svih drugih institucija dobio reči Predsednika Republike (tadašnjeg i sadašnjeg) da „će se založiti da se počinioci pronađu“. Verujem ja čika Predsedniku, al’ su mi miliji rezultati i istina. Rezultati su da svako krivično delo koje ima bilo kakve veze sa ljudskim pravima u širem smislu (nadam se da ne treba da crtam da tu spada i sloboda informisanja, pisanje o ratnim zločinima, korupciji, sloboda javnog izražavanja mišljenja, pa ako hoćete i različitosti itd) nije rasvetljeno niti su počinioci kažnjeni. Ako i jesu SLUČAJNO kažnjeni, kazne više liče na one za neprijavljivanje prebivališta ili kad Stanoje ubije Milojevu kravu zato što mu je ušla u zabran. Kad znamo ove rezultate, lako je da vidimo i istinu. Ona je posve jednostavna – nema volje ! Da li je to politička ili neka druga – to je Bošku Brankoviću, Dejanu Anastasijeviću i svima ostalima potpuno svejedno – bitno je da zbog nedostatka te volje nema rezultata. Pa nemojte mi reći da policija ne može (EJ – NE MOŽE) da od tih 300-500 bitangi nađe ko je prebio ovog momka, da od malog kružooka AKTIVNIH podržavalaca ratnih zločina identifikuje ko je Dejanu „instalirao“ bombu ili ko je iz efikasnog DB90’s (za nepismene: BIA 90-tih) ubio Ćuruviju,a bogami i ostale. O tome da jadna policija ne može da nađe ko je raznim i ratnim zločincima „sređivao lične karte i papire“ ne treba trošiti reči. Da je to lako, ja bih otišao u MUP i tražio da mi daju ličnu kartu na ime nekog ko je već umro.

Dok ovog popodneva brčkam noge u Crvenom moru i čitam vesti, prosto & naprosto ne mogu da verujem. Zaista sam ovih nekoliko dana (od hapšenja Radovana Karadžića, otpuženog za ratne zločine) poverovao da će u Srbiji nešto početi da se menja. Dejan jebio lakmus za prethodnu, Boško za sadašnju ekipu (Vladu). Ajde i da se složim sa „srpskim rezonom“ kako je današnji napad „manje ozbiljan“, ali je reakcija ista. Maltene su i reči iste. Čika Veljković, direktor policije, danas je prilikom posete Bošku rekao da“ ovaj nemio događaj dao je još jedan značajan zadatak policiji, a to je da traga za počinocima ovog dogadaja”. Dakle, dragi moji građani i građanke, ovo nije bilo krivično delo, nije bio ozbiljan napad (čitajući sajtove organizatora pre bih rekao da je pokušaj ubistva). Ma jok, čak ni „incident“ nije bio. Ovo je za direktora policije – „ovaj događaj“ i „nemio događaj“. Ja mislim da bi čk i onaj doktor Dragan David Dabić rekao nešto „teže“ i „jače“. Drugi detalj ove kratke izjave je još skandalozniji: naime direktor policije kaže da taj događaj daje zadatak policiji. Logičkim zaključivanjem dolazimo do toga da policija ne treba, neće, ne mora da hapsi počinioce krivičnim dela (dosta bre sa finim terminima za ljude koji tuku, prete, šire govor mržnje i maltretiraju ljude) nego da je tek OVAJ DOGAĐAJ to dao u zadak. Kao šlag na tortu, direktor policije nam je saopštio da „nije postojala namera policije da novinare ne zaštiti“ ali da će on to proveriti. Em što svaki vrabac (maskota Beograda) zna da su policajci (kao i uvek) stajali sa strane i glumili NESVRSTANE, em što je ovo izjava koju je davao svaki aparatčik u istočnoj Evropi u doba komunizma. Čak i moja baba zna šta to ustvari znači (provereno, pitao sam je). Pozdrave koje je preneo od ministra Dačića ne treba ni komentarisati.

Sledeći razlog zašto mislim da nema nikakve promene ( i pored hapšenja optuženog za ratne zločine Karadžića) je taj što je DS (to je partija koja ima glatku većinu u Vladi, a odlučujuća je i u Parlamentu) ima saopštenje kao da je neka partija „na ivici cenzusa“ (fraza iz medija). Gospodo, svi mi vas veoma volimo, ali vršiti vlast prvenstveno znači sprovoditi zakon i Ustav tj. hapsiti one koji ga krše. Nema opravdanja. Pored toga saopštenje od danas napad naziva „nasilništvom“ (meni je ovaj termin više za školsko dvorište), a drugi pasus govori o tome kako „novinari MORAJU da se osećaju“ u Srbiji, a građanima se kaže da rad novinara mora biti poštovan. Drugovi iz DS, ja lično nimalo ne poštujem rad onih koji su radili u npr. „Nacionalnu“ i pripremali teren za ubistvo Đinđića, ne poštujem rad novinara u Kuriru, Pressu, Radio Fokusu pa ako hoćete ni u Novostima, NIN-u itd (mada u svakom žitu ima kukolja). Bolje bi bilo da je DS jasno saopštio da B92 nije baš isto kao i pomenuta ekipa. Napad na Dejana ili Boška je upravo motivisan mržnjom i lažima koju (na razne načine) šire novinari iz nabrojanih medija (Novosti i NIN su samo malo perfidniji). U trećem pasusu sopštenja DS-a se pozivaju „državni organi“ (lepo rekoh da se DS ponaša kao da piše saopštenje 1992 a ne 2008) da spreče...kazne ... (uglavnom policijska terminologija). I na kraju tog istog saopštenja, sve ono na ulicama Beograda se naziva „pomenutim događajima“ i „ovim događajima“ bez jasnog vrednosnog stava NAJVEĆE i trenutno ODLUČUJUĆE stranke u Srbiji šta o tome misli. U DS saopštenju od 22. jula, naša NAJVEĆA i ODLUČUJUĆA partija nas je informisala da „privođenje Radovana Karadžića nije događaj koji predstavlja povod za slavlje, već treba da podstakne...“ znam da ste za trenutak pomislili „suočavanje sa bliskom prošlošću i zločinima koji su počinjeni u naše ime“. Međutim, DS misli da hapšenje RK (nije robna kuća nego Radovan Karadžić, optužen za ratne zločine) treba da podstakne“VREDNOSNU ORIJENTACIJU“ (ajme majko, prim GM) zasnovanu na poštovanju ljudskih prava, nenasilju, miru i toleranciji...“ (ali ima još) „... na čijim temeljima leži stabilnost,prosperitet i pomirenje ne samo u Srbiji, već na prostoru čitavog Balkana“.  Veoma poetski, ali RK nije optužen zato što je uvredio komšiju, opsovao mu majku po etničkoj osnovi niti zbog npr. spaljivanja zastave drugog naroda. On je bio GLAVNI (u svakom pogledu)  u vreme kada su u Bosni i Hercegovini u ime naroda kome VEĆINA OD NAS KOJI ČITAMO PRIPADA, počinjeni najstrašniji zločini po svakom pravu SFRJ, SRJ, međunarodnom – kojem god hoćete. Vrednostna orijentacija će doći kasnije, ja sam se nadao da pobednička i trenutno NAJODGOVONIJA partija ima nešto ozbiljnije da nam kaže – o odgovornosti. Da je rekla, valjda bi i čika direktor Veljković imao šta da kaže Bošku u bolnici.

I na kraju, još jedan od razloga zašto je sve isto je taj što nije prestalo davanje legitimiteta ovim divljanjima kroz nazive „događaj, protest“ čime se stavlja znak jednakosti između ovakvih marševa mržnje (većina parola poziva na mržnju) i npr. protesta radnika, protesta „Žena u crnom“ ili nekog budućeg protesta protiv napada na novinare. Da se razumemo, nije problem samo u terminu, problem je u celim izjavama/izveštajima, gde nema ničeg kritičkog, a građani na kraju zaključe da je to OK. Ako detetu ne objasnite da neke stvari NISU OK, ono će shvatiti da to sme da se radi. Imam utisak da je u Srbiji totalna autocenzura, dok sve to nadgleda NESVRSTANA POLICIJA „u opremi za razbijanje demonstracija“. Valjda se plaše da im ne razbiju tu opremu za razbijanje.

 P.S. Obzirom da je glavna neispunjena želja „Srpskih nacionalista“ i ekipe da zapale zgradu B92, već zamišljam policiju koja „stoji u opremi za razbijanje demonstracija“, hapsi par njih na travnjaku ispred Arene (dok veći deo „demonstranata“ radi ono što je naumilo). Verovatno bi direktor policije/DS/ostali mediji napisali/rekli da se radi o „ovom“ ili „nemilom“ događaju. Bolje sprečiti nego lečiti!

Atačmenti



Komentari (51)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:30 25.07.2008

Naći i

kazniti ne samo počinioce, nego i ORGANIZATORE ovih patrijockih okupljanja. Bilo bi dobro kaziniti i policajce koji očito nisu radili svoj posao.
Goran Miletic Goran Miletic 19:34 25.07.2008

Re: Naći i

Dabome, to se podrazumeva, ali rekoh da se fokusiram. Sudeci po komentarima na nekim blogovima, izgleda da mora step-by-step. U suprotnom, odmah postanes "ekstremista"
Spiridon Spiridon 20:10 25.07.2008

..

Za pocetak treba odmah reagovati i uhapsiti onog maloumnog klipana (u naranzastom sorcu) koji sutira novinara.
Glupan se lepo vidi na video snimku, sta je jos policiji potrebno. Uzorak DNK???
palilula92 palilula92 20:15 25.07.2008

Re: ..

Vrlo ocigledno da taj u narandzastom sorcu i njegova ekipa rade pred policijom sta hoce, jer znaju da im nece biti nista. Nije im prvi put.
Goran Miletic Goran Miletic 20:17 25.07.2008

Re: ..

Spiridone,

Ja cak mislim da ce oni na kraju da ga uhapse (posle skandaloznih 3-5 dana) i onda kao svi treba da budemo srecni i zadovoljni jer "policija EFIKASNO radi svoj posao", a politicari su takodje ZASLUZNI, sto je tek totalna budalastina.

Malopre citam kako bacaju baklje na DS, a policija ih kao sprecava da se probiju. Nigde ni reci o hapsenju. Ako nema nijedan pravnik u DS koji zna sta je bacanje baklje onda zaista ne znam sta da kazem...

Bas uzasno !!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:29 25.07.2008

Mogli bi

da počnu od kršenja javnog reda i mira...o ugrožavanju bezbednosti da ne govorimo...i daleko da stignu.
palilula92 palilula92 20:52 25.07.2008

Re: ..

Pa evo i danasnje izjave narodne poslanice:

"Подсећамо Тадића да се у Србији издаја никада није праштала. Не претимо, али упозоравамо на проклетвство које је све издајнике у српској историји пратило. Подсећамо на крах династије Обреновић и рекла бих садашњим властодршцима да можда неће сви имати срећу Зорана Ђинђића. Бог кажњава до седмог колена и о томе би требало да воде рачуна", рекла је Вјерица Радета.

Казала је и да СРС позива Српску православну цркву и њене великодостојнике "да се изјасне, јер једино они имају право и обавезу по црквеним канонима да издајнике српства изопште из СПЦ и да их анатемишу".

Ovo jedino moze da se komentarise zakonom.
radojicic92 radojicic92 21:45 25.07.2008

Re: ..

"Bog kaznjava do sedmog kolena, a po nekim stavovima i do jedanestog kolena" jebote 21 vek, proglasili i Boga za radikala, pa ovi ljudi nisu normalni, poslanica u Skupstini preti ubistvom Predsedniku Srbije. Majko mila
odmah djubre u zatvor

miladics miladics 22:02 25.07.2008

Re: ..

radojicic92
"Bog kaznjava do sedmog kolena, a po nekim stavovima i do jedanestog kolena" jebote 21 vek, proglasili i Boga za radikala, pa ovi ljudi nisu normalni, poslanica u Skupstini preti ubistvom Predsedniku Srbije. Majko mila
odmah djubre u zatvor



Sigurno je tehnologiju bacanja kletvi naucila u ordinacija drDDD uz asistenciju preosvestenog Irineja...anatema je bila...puj ,puj ,puj
sleepless sleepless 22:12 25.07.2008

Re: ..

Vjerica je u Savetu Evrope clan komiteta za socijalna, zdravstvena i porodicna pitanja, zamenjuje Dacica u komitetu za migracije, izbeglice i stanovnistvo, a Tomu N. u komitetu za ZAKONSKA PITANJA I LJUDSKA PRAVA!!!!

Goran Miletic Goran Miletic 23:15 25.07.2008

Re: ..

Dok god neko ne prestane da KALKULIŠE da bi ova gospodja i njena ekipa "mogli da zatrebaju" ili neće da reaguje zato što "su velika stranka" umesto da naprosto primeni zakon - do tog trenutka Srbija neće početi da se menja...

Zakon je prost, jednostavan i postoji da bi se primenjivao. To što je ona u Skupstini nema nikakve veze. Imunitet postoji da poslanike stiti od sitnica npr. sitnih prekrsaja, ali ne od poziva na linc.
sleepless sleepless 23:34 25.07.2008

Re: ..

"Jedan od markantnijih primera je čitavu deceniju star „slučaj Barbalić“, koji
čeka novo ročište u oktobru. Za sve to vreme Ljiljana Mihajlović (devojačko
Mioković) živi, prema interpretaciji suprotne strane u sporu, „u nasilno
oduzetom stanu“ porodice Barbalić. Zvuči poznato, ali je manje poznato da na
rešenjima koja se tiču ovog, ali i mnogih drugih sličnih predmeta, stoji potpis
Vjerice Maljković koja je posle razvoda preuzela devojačko prezime Radeta i pod
njim, kao poslanik SRS, ušla u republički parlament.

Vjerica Maljković (sada Radeta) je 1997. godine, u svojstvu načelnika Odeljenja
za imovinsko-pravne poslove opštine Zemun, u ime opštine kao prodavca,
potpisala ugovor sa Ljiljanom Mioković (kasnije udatom Mihajlović) o otkupu
stana broj 6 u ulici Kapetana Radića 12. Taj ugovor, koji nosi oznaku OV
5375/97, datira od 9. jula 1997. godine. Međutim, obimna dokumentacija koja
prati ovaj slučaj pokazuje da je zakoniti zakupac u vreme prodaje stana
Ljiljani Mihajlović bila Danica Barbalić koja je posedovala uredno rešenje i
ugovor o zakupu.
Načelnik za imovinsko-pravne poslove Vjerica Maljković je aprila 1996.
obavestila Danicu Barbalić da opština ne može da zaključi ugovor o otkupu tog
stana, a 1. septembra 1997. potpisala je rešenje i njime, praktično, poništila
starije rešenje iz 1995. godine, kojim je ista opština dodelila stan Danici
Barbalić posle smrti supruga.
Protiv Vjerice Maljković (sada Radete) podneta je krivična prijava Četvrtom
opštinskom javnom tužilaštvu. Zbog takve nezakonite radnje, koja se kvalifikuje
kao zloupotreba službenog položaja, pokrenut je krivični postupak pod brojem
Ktr 1063/2001. Međutim, Tužilaštvo ni u ovom, ni u brojnim sličnim slučajevima,
nije reagovalo jer je, navodno, SRS kada je preuzela opštinu Zemun, postavila
svoje ljude u sve institucije
.
Dok se dve porodice deset godina spore, Vjerica Radeta, prema tvrdnji oštećene
strane i zaposlenih u opštinskoj upravi, navodno „ustupa bivšem mužu kuću u
Surčinu“, a onda „bez saglasnosti stanara provaljuje i nadziđuje potkrovlje
zgrade u Save Kovačevića 9g u Zemunu, u kojoj već ima stan solidarnosti“. Za
Radetino ime vezuje se i priča da je, navodno, „za samo šest meseci, koliko je
bila zamenik ministra pravde u Vladi Mirka Marjanovića, sama dobila čak četiri
stana, čime je prekršila Zakon o imovini“. Uz sve to, ona je svojoj stranačkoj
koleginici i poslaniku Gordani Pop-Lazić, navodno „nekom klauzulom omogućila da
zakupi plac mimo Zakona o eksproprijaciji, da se zgrada vodi na njenog oca i da
sad ima sedam stanova i pet lokala plus stan od Skupštine Srbije“. "

Danas
queeria92 queeria92 23:54 25.07.2008

Re: ..

Ja imam jedno glupo pitanje.

Kad ste poslednji put čuli da su osobe na vlasti poštovale zakon?!

Zakoni služe samo za nas, sitnu boraniju, ne za velike zverke.
miladics miladics 20:48 25.07.2008

ministreeeeeeee

Policija opet (ne)radi svoj posao kao i u februaru. Ali treba ministra pitati zasto ga ne radi . Mada ne naginjem ekstremnim resenjima , od jucer se nosim mislju da treba zabraniti sve desnicarske organizacije ( sto je davno trebalo uciniti , a ne dozvoliti im da se okupljaju) i SRS. Kada Turci mogu da zabranjuju vladajucu stranku , zasto mi ne bismo mogli onu koja rusi ustav i poziva na linc i ubistvo predsednika drzave.
Inner Party Inner Party 20:53 25.07.2008

Cinjenica je...

... da bi vecina tih policajaca i sama rado promenila stranu i pridruzila se demonstrantima.

Svi se secamo hapsenja brace Banovic i situacije gde je bila mala razlika izmedju gonjenih i onih koji hapse. Da ne pricamo kako je bilo kod hapsenja Milosevica...

Dok god u Srbiji imamo nejasnu situaciji oko toga ko su "patriote" a ko "izdajnici' - ne moze biti lako onima koji treba da sprovode red i mir.

A gde su tek novinari...
Goran Miletic Goran Miletic 23:18 25.07.2008

Re: Cinjenica je...

Znas, neka oni misle sta god hoce - ali moraju da znaju sta JESTE, a sta NIJE legalno i sta se radi kada nesto NIJE LEGALNO....

Znas, ja bih nekim pevacicama zabranio da se pojavljuju bilo gde u javnosti ili nekim "analiticarima" da se pojavljuju i pisu, ali niti je to legalno niti imam pravo na to...
dusavu dusavu 21:14 25.07.2008

Jednostavno


IVICE, KORISTI MARICE
JJ Beba JJ Beba 21:34 25.07.2008

Re: Jednostavno

Eto, opet se desilo.Šta se desilo ?

isto se deselio i 2000te godine. radikal optužen Branislav Gavrilović tadašnji telohranitelj Dragana Todorovića
razbio je kameru snimatelja produkcijske kuće TV Mreža. I posle 8 godina osnovni sudski proces još nije završen i zastariće za godinu dana i ako se zna ko je kameru polupao, ima svedoka....
i sada evo dešava se opet isto.
da je posle tzv demokratskih promena suđnje za kameru TV Mreža završeno možda se ovaj napad na novinara 92ke ne bi dogodio.
Pitam se zašto produkcijska kuća TV Mreža nije insistirala da se otimanje i uništavanje njihove kamere procesuira i napadač kazni?
pitam se zašto svaki put kad se napad na novinare desi zaboravimo da se isti takvi napadi, ubistva, uništavanje njihove imovine u kontinuitetu, bez procesuiranja, događaju već 15ak godina?
kada bi samo jedan napadač bio kažnjen stvari bi bile malo drugačije...
miladics miladics 21:42 25.07.2008

Re: Jednostavno

E , Bebo , treba imati jaka ledja i hrabrosti , pa insistirati da se neki proces zavrsi. Na zalost , ali je tako. Dok god nemamo jake i nezavisne institucije , ovde ce vladati zakon onoga koji preti, otima , mlati i ubija. A zakon MORA SAMO da se PRIMENJUJE ! Sta se desava onima koji ustraju nesto i da procesuiraju. Hocu reci , da nasa drzava kjos nije drzava u tom smislu , dok god je zakon u rukama onoga ko drzi batinu !
JJ Beba JJ Beba 22:22 25.07.2008

Re: Jednostavno

miladics
E , Bebo , treba imati jaka ledja i hrabrosti , pa insistirati da se neki proces zavrsi. Na zalost , ali je tako. Dok god nemamo jake i nezavisne institucije , ovde ce vladati zakon onoga koji preti, otima , mlati i ubija. A zakon MORA SAMO da se PRIMENJUJE ! Sta se desava onima koji ustraju nesto i da procesuiraju. Hocu reci , da nasa drzava kjos nije drzava u tom smislu , dok god je zakon u rukama onoga ko drzi batinu !

da kapiram da se završavaju procesi samo kad neko ima jaka leđa.
recimo zemunski novinar koji je tada pisao o događaju otimanja kamere produkcijske kuće TV Mreža je po privatnoj tužbi radikala Dragana Todorovića osuđen zbog povrede radikalovog duševnog mira jer je doveden u vezu sa pomenutim događajem a osnovni proces za razbijanje kamere nije dovršen.. eto kakao funkcioniše pravda kod nas
JJ Beba JJ Beba 00:05 26.07.2008

Re: razlupana kamera

"KAKO SAM NANEO DUŠEVNU BOL
RADIKALU DRAGANU TODOROVIĆU
Vi ste prošle nedelje posle 20 meseci čekanja, dobili presudu Okružnog suda u Beogradu, po kojoj ste punopravno osuđeni da sa 350.000 dinara obeštetite visokog funkcionera Srpske radikalne stranke, Dragana Todorovića za njegovu pretrpljenu duševnu bol. Kako ste mu to naneli duševnu bol?
- Na to bi pitanje, i pored izrečene presude, još nisam dobio odgovor ni od Todorovića i ni od sudija. Pre svega, bilo bi zanimljivo kako bi oni odgovorili na pitanje šta je duša? Odgovorne sudije, posebno one iz okružnog Veća, kojim je predsedavala sudija Margita Stefanović, a pomagale su joj sudije Gordana Gajić Salzberger i Slavica Srećković su, po mojoj žalbi na presudu Četvrtog opštinskog suda, iz 2006. godine, takođe “pre(o)sudili” da sam naneo duševnu bol Todoroviću, ali su mi određenu kaznu smanjile na 350.000 dinara, uz kamatu koja teče od aprila 2006. plus 145.000 dinara za sudske troškove.
- Todorović je inače, prethodno izgubio spor po privatnoj tužbi za krivično delo klevete, i u tom procesu, koji je dva puta vraćan na prvostepeni postupak, pravosnažno sam oslobođen krivice. A onda sam eto osuđen pošto sam u septembru 2002. godine u listu Hronika za Zemun, objavio tekst sa istim tvrdnjama kao i ranije. Dakle, radeći svoj novinarski posao, osvrnuo sam se na činjenicu da se više puta odlažu ročišta pred Okružnim sudom u Beogradu, u procesu za otimanje televizijske kamere ekipi TV Mreža u junu 2000. godine, za koje je optužen Branislav Gavrilović tadašnji telohranitelj Dragana Todorovića.

Šta ste napisali o telohranitelju Dragana Todorovića?
- Inkriminisane su moje tvrdnje da su pojedini čelnici SRS nalogodavci za krađu kamere, a da se i pored toga kandiduju za visoke funkcije u državi. Doslovce sam napisao: “za predsednika Srbije ili su šefovi izbornog štaba (Dragan Todorović) i otvoreno u lice lažu građane Srbije kako su oni “pošteni” i kako “govore istinu”.
- Prozvao sam u istom tekstu i Okružni sud u Beogradu sa predsedavajućim sudijom Zoranom Tatalovićem, jer dve godine nisu u stanju da održi ročište i presude po pravdi. I dodao: “Verovatni nalogodavac te krađe (Dragan Todorović) proćiće samo kao pozvani svedok, a glavni gazda, bez čijeg znanja kamera nije mogla biti ukradena uveliko priča po Srbiji kako će se on obračunati sa kriminalom kad bude predsednik! Da li to znači da će se obračunati sa samim sobom i svojim najbližim saradnicima?

Onda ste oklevetali i sudiju i Sud? Kako je okončan proces oko kamere, tada vrlo opozicione TV Mreže?
- Upravo ta činjenica pokazuje kuriozitet ovog slučaja. On Sudski proces o kojem sam pisao, pa sam i ja dospeo pred sud, započeo je 2000. godine, a ni posle osam godina nije čak ni prvostepeno završen. Trenutno proces miruje zbog toga što je sudija Četvrtog opštinskog suda uvažio zahtev odbrane da se lekarskim veštačenjem ispita da li je optuženi Branislav Gavrilović, telohranitelj Dragana Todorovića, koji je tog dana, 9. juna 2000. došao na posao, bio zdravstveno sposoban da izvrši delo koje mu se pripisuje, zbog posledica ranjavanja u Ilidži kod Sarajeva 1994. godine...
- Ja sam 21. septembra 2002. objavio tekst “Bruka sa sudskim sporovima” u kojem sam rekao da se borba protiv siledžija iz Srpske radikalne stranke pretvara u farsu. Napisao sam i tekst
“Kad mama kaže da je optuženi bolestan”. U njemu sam istakao kako su članovi radikalskog obezbeđenja, Gavrilović i Gavranov, novinarima TV Mreža iz ruku oteli kameru i odneli je u sedište svoje Otadžbinske uprave sa obećanjem da će je vratiti, čim njihovi šefovi pogledaju šta su oni to
snimali. Novinari su inače snimali prilog sa izjavama predsednika i potpredsednika Saveza nezavisnih građana za Zemun Ljubomira Rankova i mene, zbog tadašnjeg napada, razbijanja prozora i oštećenja aparata za fotokopiranje u radnji Sitografija. Pomenuti revnosni radnici obezbeđenja, verovatno u tom času nisu ni slutili da će njihovi šefovi doneti odluku da ne samo kasetu sa snimljenim materijalom, već i kameru vrednu 5.000 evra, zadrže zauvek. Tako je protiv njih podneta tužba zbog krivičnog dela teške krađe. Onda sam se u tekstu osvrnuo na raznorazne razloge za stalno odlaganje ročišta. I na činjenicu da je jednom prilikom Gavranovljeva mama došla da obavesti sud kako je njen sin tog jutra dobio napad bubrega, pa je otišao kod lekara.
- Inače, ovo krivično delo okvalifikovano je samo kao teška krađa, iako se radi i o napadu na novinare koji su izvršavali profesionalni zadatak. Dakle, javni tužilac ih nije gonio zbog
napada na osnovna ljudska i građanska prava. Uz to, Dragan Todorović je pozivan samo kao svedok."

izvor

adam weisphaut adam weisphaut 21:45 25.07.2008

?

Kako je sve normalno najbolje zna Dejan Anastasijević koji je kao maksimum reakcije SVIH grana vlasti (pravosudne, zakonodavne, izvršne) i svih drugih institucija dobio reči Predsednika Republike (tadašnjeg i sadašnjeg) da „će se založiti da se počinioci pronađu“. Verujem ja čika Predsedniku, al’ su mi miliji rezultati i istina.

Možda da se rezrešio ovaj slučaj današnji show Vjerice Radete u kome je pretila i porodicama izdajnika ne bi bio ništa da prazna pretnja jedne zle i ne previše stabilne žene. Naravno da je ruka koja je stavila bombe pod prozor Dejana Anastasijevića bila vođena istom onom božjom pravdom o kojoj je ona danas nadahnuto raspredala.
palilula92 palilula92 21:49 25.07.2008

Re: ?

Možda da se rezrešio ovaj slučaj današnji show Vjerice Radete u kome je pretila i porodicama izdajnika ne bi bio ništa da prazna pretnja jedne zle i ne previše stabilne žene. Naravno da je ruka koja je stavila bombe pod prozor Dejana Anastasijevića bila vođena istom onom božjom pravdom o kojoj je ona danas nadahnuto raspredala.


nadam se da ce se zatucanost u njenoj porodici zaustaviti na njenom kolenu.
miladics miladics 21:57 25.07.2008

Re: ?

palilula92
Možda da se rezrešio ovaj slučaj današnji show Vjerice Radete u kome je pretila i porodicama izdajnika ne bi bio ništa da prazna pretnja jedne zle i ne previše stabilne žene. Naravno da je ruka koja je stavila bombe pod prozor Dejana Anastasijevića bila vođena istom onom božjom pravdom o kojoj je ona danas nadahnuto raspredala.


nadam se da ce se zatucanost u njenoj porodici zaustaviti na njenom kolenu.


....i da ce se zatucana privesti zakonu
abvgd123 abvgd123 22:42 25.07.2008

Re: ?

Radikalima nije dobro i treba im doktor da ih pregleda.
Goran Miletic Goran Miletic 23:20 25.07.2008

Re: ?

Imaš na umu Dr Dragana Davida Dabića ili nekog drugog?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:21 25.07.2008

Re: ?

Shodno njihovim sklonostima ne bi bio na odmet ni egzorcista.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 23:51 25.07.2008

Re: ?

Jelica Greganović
Shodno njihovim sklonostima ne bi bio na odmet ni egzorcista.

Ovo je doista prava rec. Trenutak je da se shvati da je to istinsko, primalno ZLO, a ne posledica njihovog "teskog detinjstva". Srpski nacionalizam se danas u potpunosti spustio do nivoa cistog satanizma.
abvgd123 abvgd123 16:57 26.07.2008

Re: ?

Goran Miletic
Imaš na umu Dr Dragana Davida Dabića ili nekog drugog?


Upravo. :) (glavom i bRaDoM)
abvgd123 abvgd123 16:59 26.07.2008

Re: ?

Jelica Greganović
Shodno njihovim sklonostima ne bi bio na odmet ni egzorcista.
Ovo je doista prava rec. Trenutak je da se shvati da je to istinsko, primalno ZLO, a ne posledica njihovog "teskog detinjstva". Srpski nacionalizam se danas u potpunosti spustio do nivoa cistog satanizma.


Slazem se u potpunosti. Oni su antihristi. Srpski nacionalisti su prava definicija fasizma i nacizma.
sentinel26 sentinel26 23:28 25.07.2008

Nije samo policija "nesvrstana"

Ima još "nesvrstanih" ili bolje reći naopako svrstanih.
Naime na djelu je pravi hadžiluk, dolazak na ćabu kod doktora Dabića u zatvoru. On i dalje ordinira.

Prva posjeta njegovog brata se može smatrati potrebnom, ali posjete nekih rodjaka ali ne i uže porodice svakako nijesu u redu.

Medjutim organizacija posjete predsednika SDS Bosnića predstavlja svinjariju i ništa drugo.
Da li se on to sprema za ponovno političko angažovanje, možda da vodi tu stranku iz Haga kao što radi vojvoda od zahrdjale kašike, njegov kolega i istomišljenik ?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:34 25.07.2008

Re: Nije samo policija "nesvrstana"

Možda samo ima problem sa jajnicima...muči ga neplodnost...ili bar perut. Koliko shvatam 3D je lečio sve od zanoktica do zauški.
corn mouth corn mouth 00:39 26.07.2008

hadziluk

Sentinel, jel bio Dobrica?
sentinel26 sentinel26 01:03 26.07.2008

Re: hadziluk

corn mouth
Sentinel, jel bio Dobrica?

O, pa nijesam ja tamo šef obezbedjenja.
Odgovor na ovo pitanje ćemo možda "saznati" tek kada se utvrdi istina u vezi ona tri dana (petak-ponedionik) navodne "razlike" o vremenu apšenja.
Ima još vremena do izručenja, ćaba može da potraje.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 23:42 25.07.2008

?

Nisam upucena u drzavljanstva pojedinih ljudi, ali me jako zanima ciji je drzavljanin gospodin Luka Karadzic? Videla sam da je gospodin, zajedno sa jednim drugim iz SRS-a ucestvovao u mitingu podrske svom maskiranom bratu koji je drzavljanin jedne druge drzave, a koji je u nasoj boravio ilegalno kako nas obavestavaju zvanicnici u domovini. Ovo pitanje sam pokusala da postavim juce kao komentar na jednom drugom postu i dobijala odgovore duhovitog sadrzaja na koje sam pokusala da odgovaram adekvatno, a da do pravog odgovora, straight forward, nisam dosla. Prema tome, ponavljam svoje pitanje od juce, da li je stranim drzavljanima dozvoljeno da javno protestvuju, divljaju, ili blagonaklono ucestvuju u mitinzima u kojima se divlja, u jednom glavnom gradu, cak i selu, ili pokraini....nezavisne drzave Srbije. Da li su gradjani, strani drzavljani, koji iako direktno ne izazivaju nerede, ali su prisutni na mitinzima u okviru kojih se recimo razbije po nekome koleno, ili glava,a o kamerama da ne pricam,podlozni primeni odgovarajucih mera od strane drzave u kojoj borave? Sta je bre ovo? Mi samo konstatujemo i konstatujemo i konstatujemo. Dokle?
miladics miladics 23:50 25.07.2008

Re: ?

Jelena pitanje ti je na mestu ! Valjda je doslo vreme da mi u nasoj drzavi uzmemo stvar u svoje ruke , a ne da nam uvek ovde vrsljaju i prave nerede stranci ! Neka idu tamo odakle su pa nek protestuju ako im dozvole. Moramo da kazemo NEMOZE ! Valjda vlast mora tome stati na put!
Goran Miletic Goran Miletic 23:53 25.07.2008

Re: ?

Jelena,

Pravno gledano - veoma dobar argument i sasvim na mestu!!!
palilula92 palilula92 23:54 25.07.2008

Re: ?

Negde sam procitala da brat Luka nije nas drzavljanin, a da li je tacno, ko zna.
sentinel26 sentinel26 00:02 26.07.2008

Re: ?

Jelena Pavlović
Nisam upucena u drzavljanstva pojedinih ljudi, ali me jako zanima ciji je drzavljanin gospodin Luka Karadzic? Videla sam da je gospodin, zajedno sa jednim drugim iz SRS-a ucestvovao u mitingu podrske svom maskiranom bratu koji je drzavljanin jedne druge drzave, a koji je u nasoj boravio ilegalno kako nas obavestavaju zvanicnici u domovini. Ovo pitanje sam pokusala da postavim juce kao komentar na jednom drugom postu i dobijala odgovore duhovitog sadrzaja na koje sam pokusala da odgovaram adekvatno, a da do pravog odgovora, straight forward, nisam dosla. Prema tome, ponavljam svoje pitanje od juce, da li je stranim drzavljanima dozvoljeno da javno protestvuju, divljaju, ili blagonaklono ucestvuju u mitinzima u kojima se divlja, u jednom glavnom gradu, cak i selu, ili pokraini....nezavisne drzave Srbije. Da li su gradjani, strani drzavljani, koji iako direktno ne izazivaju nerede, ali su prisutni na mitinzima u okviru kojih se recimo razbije po nekome koleno, ili glava,a o kamerama da ne pricam,podlozni primeni odgovarajucih mera od strane drzave u kojoj borave? Sta je bre ovo? Mi samo konstatujemo i konstatujemo i konstatujemo. Dokle?

Lako je moguće da je dobio državljanstvo Srbije. To se može provjeriti i preko biračkog spiska (na Dorćolu valjda?).

Imenovani je prije dva mjeseca dobio i čin četničkog vojvode, biće to dovoljno za ipiš u sve spske knjige.

Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 23:48 25.07.2008

Mene samo jedna stvar zanima...

...a to je da li, posebno nakon ovih najnovijih pretnji, ovdasnji blogovski obozavatelji predsednika republike koji su drvlje i kamenje bacali na sve one (sebe ukljucujem) koji su tvrdili i tvrde da u Srbiji DIVLJAJU FASHISTI, imaju smelosti da se pojave i prozbore koju. Svi oni koji su bucno branili smradikale da, eto, jesu oni nacionalisti, ali nisu fashisti, ne zasluzuju ruzne reci, sa njima se mora toplom ljudskom recju, moramo biti tolerantni, itd. isl.
corn mouth corn mouth 00:43 26.07.2008

Re: Mene samo jedna stvar zanima...

Milan M. Ćirković
...u Srbiji
DIVLJAJU FASHISTI

od 1988 do danas
kroz sanu, sps, spo, srs, dss, ns, obraz....

edit: zaboravih spc

u srbiji se to uglavnom manje osecalo, poligon za divljanje bile su susedne drzave Cro, BiH, Kosovo.
corn mouth corn mouth 00:25 26.07.2008

na ivici cenzusa

GMiletic
Sledeći razlog zašto mislim da nema nikakve promene ( i pored hapšenja optuženog za ratne zločine Karadžića) je taj što je DS ( ... ) ima saopštenje kao da je neka partija „na ivici cenzusa“ (fraza iz medija).

nasilje protestanata nad snimateljima predstavlja okidac spontane zestoke (da ne zaboravim, i besplatne) medijske kampanje protiv srs i drugih nacosha
Covek u belom Covek u belom 18:18 28.07.2008

Re: na ivici cenzusa

corn mouth
nasilje protestanata...
A ja mislio da su u pitanju bili pravoslavci, eto sta sve covek moz da sazna od pojedinih 'mrmljaca'.
angie01 angie01 01:05 26.07.2008

moje pitanje,

bi otprilike bilo- jel moguce da se stalno ponavlja isti scenario nereda u Srbiji i da niko ne odgovara?

protesti ovakve vrste za nekog koga tereti onakva optuznica i koga je josh drzava shtitila- su valjda kaznjivi,
pa josh:

"Karadžić, koga je zastupao Remzi Klark, u procesu je učestvovao do 1997, a kasnije propuštao ročišta. U daljem redovnom sudskom postupku porota je u septembru 2000. donela presudu koja nalaže isplatu 4,5 milijardi dolara žrtvama.'-vezti b92

znachi, ne bi moglo da stoji ni ono, nije dokazano, dok se ne presudi- mada je to vec samo po sebi ironichnu u odnosu na gomilu, svima dostupnog video materijala- gde prosto nishta nije sporno.

kao i, da li moze parlamentarna stranka da daje ovakve izjave ovde i da pri tome i dalje uchestvuje u vlasti i noko ne bude kaznjen-mislim, jel ima to josh negde, zar to nije protivustavno- i josh selja zvanichno daje slichnu izjevu podrshke- i to se objavljuje kao vest?

(Da li treba da spomenem, onog mladica, koji je uz pomoc nasheg konzula prebegao iz Usa-iako je dechko koga je tukao u komi i postoji poternica- upravo potpisao ugovor sa nekim timom iz Vrbasa- na chijem su chelu opet radikali- i to se opet pojavi kao vest- zar to nije sve za krivichno gonjenje i neku konretnu sankciju- shta je ovo, tvajlajt zon?)

Ivan Marović Ivan Marović 01:20 26.07.2008

Crveno more

Goran Miletic
Dok ovog popodneva brčkam noge u Crvenom moru...
U kojoj si zemlji? Baj d vej, "čika Veljković" se preziva Veljović. Verovatno nisi čuo za njega do sada.
ljupka92 ljupka92 09:02 26.07.2008

nesvrstane i stranke, pojedinci...

Prvo posle jednostrano proglašenog.....blablabla.(muka mi je već od te mantre, kao da se boje da skrate rečenicu da ne ispadnu izdajnici).. pozovu neki tamo na dostojanstveno pokazivanje neslaganja, to se izrodi u rušenje, pljačkanje, divljanje, cujemo pricu o uzavreloj krvi i..nikom nista. (osim dve plavusice i njihovih patika)
Desi se nekako, (konačno!!) hapšenje R.K. i prvo ništa, onda SRS pozove na otpor, ljutnju, šta li, onda opet divljanja, rušenja... i nikom ništa....i opet priča o nekoj uzavreloj krvi, bem ti...(a malo da oladimo a?)
Onda momku polome nogu. Radio svoj posao, ali je iz izdajničke televizije, sve to javno, ne čuh o toj uzavreloj krvi, al ne čuh ni ministra policije, samo novinarska udruženja, impotentni komentari vladajucih stranaka i poneka redakcija, ministar kulture..svima nešto žao, mora se nešto preduzeti...tja, baš mlako.
Onda se pojavi SRS i opet čujemo priče o prokletstvu, o izdaji, o velikim srpskim zavetima...čujemo i pretnje, i - ništa.
A radikali se i ne kriju!! Otvoreno pričaju i hvale se da stoje iza svega toga, šepure se, mašu poslaničkim karticama, slikaju se, smejulje...samo nisu napisali transparent "TO JE NAŠE DELO".. i opet ništa (za sada).

Mene zanima samo jedno: šta još treba da urade pa da se stvarno postavi pitanje ustavnosti postojanja te jasno fašističko orijentisane stranke?? Dakle, šta kaže ustav o fašizmu??
A što je najgore niko ne sme da pita, da pomene, jer ne zna se kome će kašikara da osvane na prozoru. Zašto na kraju krajeva otvoreno ne priznamo da ih se bojimo?
miladics miladics 09:19 26.07.2008

Re: nesvrstane i stranke, pojedinci...

ljupka92


Mene zanima samo jedno: šta još treba da urade pa da se stvarno postavi pitanje ustavnosti postojanja te jasno fašističko orijentisane stranke?? Dakle, šta kaže ustav o fašizmu??
A što je najgore niko ne sme da pita, da pomene, jer ne zna se kome će kašikara da osvane na prozoru. Zašto na kraju krajeva otvoreno ne priznamo da ih se bojimo?


Pa valjda da ostvare svoje pretnje , ali onda ne bi mogli biti zabranjeni , jer bi preuzeli vlast , a ostali bi kolektivno postali mucenice...Ebem ti ovo sve , kada nema moci i pameti da se spreci zlo.
abvgd123 abvgd123 18:01 28.07.2008

Re: nesvrstane i stranke, pojedinci...

miladics
ljupka92


Mene zanima samo jedno: šta još treba da urade pa da se stvarno postavi pitanje ustavnosti postojanja te jasno fašističko orijentisane stranke?? Dakle, šta kaže ustav o fašizmu??
A što je najgore niko ne sme da pita, da pomene, jer ne zna se kome će kašikara da osvane na prozoru. Zašto na kraju krajeva otvoreno ne priznamo da ih se bojimo?


Pa valjda da ostvare svoje pretnje , ali onda ne bi mogli biti zabranjeni , jer bi preuzeli vlast , a ostali bi kolektivno postali mucenice...Ebem ti ovo sve , kada nema moci i pameti da se spreci zlo.


Ma ne mogu nam nista! Nikad oni vlast nece preuzeti - mi smo svoje uradili - njihov sopstveni narod im vise ne veruje ni reci! Iscupacemo mi to zlo iz srbije ima dobro da vlada.

ljupko92 (citat): "A što je najgore niko ne sme da pita, da pomene, jer ne zna se kome će kašikara da osvane na prozoru. Zašto na kraju krajeva otvoreno ne priznamo da ih se bojimo?"

Ne boj se rode moj, ne boj se - necemo se mi jos dugo bojati ovih patriJotskih srbendi! Evropa je mocna i medijski i na druge nacine ako zatreba - nemamo se mi cega plasiti - ne mogu oni jos dugo. Mi cemo pobediti a onda cemo mi govoriti sta valja a sta nevalja - ustvari - vec smo pobedili. Bitno je rode moj da se svi mi samo drzimo zajedno - jer svako od nas je kao jedan prut - krhk, salomiv i nezasticen - lako nas je zasebno slamati - da - ali ZAJEDNO - zajedno nam nista ne mogu! Bas kao sto je nasa voljena Evropa nesalomivi snop drzava - tako i mi kao pojedinci treba da se drzimo zajedno - izdrzacemo. Jos samo malo rode.

ljupko92 (citat): "Mene zanima samo jedno: šta još treba da urade pa da se stvarno postavi pitanje ustavnosti postojanja te jasno fašističko orijentisane stranke?? Dakle, šta kaže ustav o fašizmu?? "

Ma treba ukinuti SRS smesta - to jeste fasisticka organizacija - nema sta ustav da potezemo. Sta ce ti ustav - jasno kazuje definicija fasizma - nema tu sta da se razmatra: 'fasizam' - od reci 'fascio' - sto znaci svezanj, snop - jasno ko dan. Dole sa fasistickom srpskom Radikalnom Strankom!!
maksa83 maksa83 20:17 28.07.2008

Re: nesvrstane i stranke, pojedinci...

Ma treba ukinuti SRS smesta - to jeste fasisticka organizacija


Oštro se protivim ideji ukidanju SRS, to je jedina autentična domaća zabava koja je preostala.

Klovnovi volonteri koji na TV-u bajaju i bacaju čini do 11-og kolena?

TO da nam se ukine?

Ne dolazi u obzir, samo preko mene mrtvog.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 20:30 28.07.2008

Re: nesvrstane i stranke, pojedinci...

maksa83

Oštro se protivim ideji ukidanju SRS, to je jedina autentična domaća zabava koja je preostala.

Ima u tome istine, ali plasim se da ne bi bilo bas moralno da cekamo da zabava postane (ponovo) krvava, pa da se onda preispitamo... Stoga ipak vise za predlog kolege abvgd
maksa83 maksa83 20:50 28.07.2008

Re: nesvrstane i stranke, pojedinci...

Ima u tome istine, ali plasim se da ne bi bilo bas moralno da cekamo da zabava postane (ponovo) krvava, pa da se onda preispitamo... Stoga ipak vise za predlog kolege abvgd


Okej, ali da država obeća da će u zamenu da dovede profesionalce iz Cirkusa Medrano.
Ne treba akrobate, krotitelji lavova i buva i sl., dosta je klovnovi.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana