SRBIJA: ZEMLJA NAJPOŽELJNIJA

fallen_alen RSS / 09.08.2008. u 17:56

 SerbiaPNew-10Dinara-2006-dml_f.jpg

Prošao je EXIT, sad traje Guča, prošli su svi volonterski kampovi za koje sam znao! Na svim ovim manifestacijama, ili kako god se one ponaosob zvale došlo je puno stranaca! Izmedju ostalih sa par njih sam uspeo da ostvarim konverzaciju ajde da kažem na razumnom nivou! I svi su se složili oko jedne stvari SRBIJA JE MESTO GDE BI ONI BEZ PROBLEMA ŽIVELI.

Naravno ja ne bih bio ja a da me ne kopka zbog čega bi jedna mlada osoba on svojih 23 godine želela da živi u SRBIJI, pa sam morao da pitam! Odgovore koje sam dobio, zaprepastili su ne samo mene već i ljude kojima sam ispričao. A nisam samo ja bio zainteresovan za to pitanje. Jedna moja koleginica je takodje ispitivala ljude. Tako smo se nas dvoje našli i razmenili utiske!

Na pitanje da li bi ostali da žive u Srbiji svi kao iz topa odgovaraju DA! A razlozi su im različiti. Za jednog Rusa je Srbija druga domovina, pa je kao papagaj ponavljao da srBski i ruski narod povezuje duga istorija, i da se ovde oseća kao kod kuće! Mi smo na ovo prokomentarisali : pa kako i ne bi kad smo zamalo Ruska gubernija (ako već i nismo)! 03-05%20HRAM%20TADIC%20MEDVEDEV.jpg

 

Za britance je ovo najliberalnija zemlja u kojoj su bili! E ovo kad sam čuo umalo me srčka nije strefila! Po njima smo liberalniji od Holandije. A kada sam dobio odgovor na pitanje zašto je to tako, shvatio sam da su donekle u pravu. Elem, njihova priča otprilike ide ovako: Došli su u Srbiju i prvo na šta su naleteli je jeftino pivo, to ih je oduševilo, zatim priča jedan od njih da su krenuli sa džointom kroz ulicu i zaustavio ih je policajac! Oni su bacili automatski to što su držali u rukama a pripadnik Srpskog MUPa na to se samo nasmejao, podigao TO i povukao i on jedan dim i rekao im da mu daju 20 evra i on će da zaboravi da ih je sreo! Tako da su oni u narednim danima bez problema pušili travu po ulici, u po Srbije!

 

Zatim, moje najveće iznenadjenje je bilo kada je moja dobra drugarica iz Zagreba rekla da bi bez problama mogla da živi u po Beograda! I to kaže ona koja govori čistim Zagorskim jezikom! Ni ja, koji donekle razumem taj govor, nju u nekim situacijama ne mogu da razume. I do kraja je rekla kako je Srbija raj na zemlji i da ovde može da radi ko šta hoće! Po njenim rečima ovde svako vodi svoju politiku i zabole ljude šta radi onaj drugi (verovatno je to sanjala)!

 

Svi ovi ljudi verovatno su bili pijani, ili su možda sanjali sve to kada su bili u srbiju bre! Nisu oni upoznali prave srBske policajce, niti su upoznali komšije u srbiji koji brinu svačiju brigu, sem svoje, nisu oni dobili srBsku platu, pa da sa njom pokušaju da kupe pivo i sve što im treba za život. Pa kupili bi oni sve to, ali samo za 5 dana a ostatak bi glabali prste!

I kad bolje razmislim voleo bih i ja u toj Srbiji da živim, aj ako je neko nadje nek mi obavezno javi da se preselim tamo!

 

Obećavate?

E onda se čujemo!



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana