M.V.P - Mnogo vredna palacinka!

Tibor Jóna RSS / 14.08.2008. u 15:21

Ne volim kratke forme pa to ti je. A taman krene nesto stvarno zanimljivo, a oni ga prekinu zbog ogranicenja od pola shlajfne.

Tako "Vecernje novosti", na primer, donose na strani 47, broja od srede, 13. avgusta, par pasusa intervjua sa izvesnim Miroslavom Raduljicom, igracem KK FMP i centrom srbijanske mlade kosarkaske repke. Tekst je opremljen slikom, nadam se Raduljicinom, na kojoj mlada nada srpske kosarke pokazuje citaocima najtiraznijeg lista u Republici, a sta bi do - tri prsta, zlatnu medalju i svoju (privremenu?) tetovazu na naddlanici - krst sa cetiri ocila.

Osim sto nalazi vremena za uspesno bavljenje kosarkom Raduljica je i istaknuti patriotski radnik - kaznjavan od lige i kluba zbog crtanja "4 C" na svojim patikama. U osvrtu na ovu epizodu svog mladog, ali uspesnog zivota Raduljica kaze: "Jednu stvar isticem vise od svih a to je Srbija. To nosim iz kuce. Od malena sam vaspitavan da volim svoju zemlju i u tome ne vidim nista lose". Aferim!

Pored cetiri ocila i krsta casnog, Raduljicine patike krasi jos jedan uradak - natpis "Sve za blud" o tome mladi centar kaze: "Rec je o nekom grupnom internom fazonu, ali moja licna poruka je da svako ko voli kosarku moze da je igra bez obzira na zivot koji zivi".  

Predstavljen u novinama kao "mlad, sa cvrsto izgradjenim stavom o mnogim stvarima", te kao mladic koji "ne podnosi glupa pitanja i ne impresioniraju ga "velike" stvari, a iskrenost u razgovoru mu ne predstavlja problem" Raduljica se osvrce na zanimljivosti sa margina kosarkaske karijere ovencane zlatom.  Izmedju ostalog, Miroslav ima misljenje o kineskom kosarkasu Jao Mingu i Litvancima. 

O njima nas M.V.P. kaze: "Jao je Kinez kao i svaki drugi, samo malo visi od ostalih"!

Posebno interesantno je Miroslavljevo misljenje o Litvancima: "Litvanci me specijalno nerviraju jer koriste svaku priliku da pokazu koliko nas mrze!".  

E sad, da ovo nije kratka forma novinar je mogao da koristeci vestine svog zanata, suptilnim metodama u intervju sa nekim kome "iskrenost nije problem" za citaoce sportskih strana Vecernjaka otkrije, recimo, ono sto mene najvise zanima - kako se manifestuje litvanska mrznja prema svemu sto je srpsko i nosi srpski predznak kao i kakvi su Kinezi koji nisu Jao Ming, koji je ko svi ostali Kinezi. Ali jeste kratka forma, o zivote DSS-u, te ostadosmo kratki za informacije.

Dve stvari! Erstens - drago mi je sto nisam Milan Gurovic i da ne moram sad da strepim nad evidentnim dolaskom konkurencije i zweitens, shto bi ono rekao drug Tito: "Drzava koja ima ovakvu omladinu, nema da se boji za svoju buducnost!"

Palacinke i patriotski gurmanluci

Posetioci izvesne zemunske palacinkare neobicno su se ovih dana obradovali kada se na meniju njihovog omiljenog fast food lokala nasla palacinka sa eurokremom, INDIJSKIM orasima i brusnicama rasno svesnog imena "palacinka radovan karadzic".

 n37470438456_637.jpg

 Za samo 150,00 dinara (PDV ukljucen) stanovnici Zemuna i putnici namernici mocice da uzivaju u ovoj deliciji, za razliku od, recimo, onih 5 decaka od po 16 i 17 godina (koje smo gledali kako streljaju Radovanovi jarani na livadi van Srebrenice) koji sigurno nece moci da uzivaju.

Garant da su i ta deca volela slatko i palacinke! Al` sad sta je - tu je.

Ali treba razumeti vlasnika ovog objekta. Ovo je sigurno njegov nacin da uradi omaz Radovanu Karadzicu poeti i piscu. Takoreci njegov slatki poziv musterijama da vise citaju i da aktivnije prate tokove moderne srpske knjizevnosti - pre svega u oblasti drame i poezije. To sto je Radovan Kararadzic i umuvan u neke zlocine, pa to je samo zloba malih ljudi koji ne umeju da se opuste i "puste ljude da uzivaju"

Ovo dole je link za FB grupu koja prati razvoj dogadjaja sa najpatriotskijom od svih palacinki!

http://www.new.facebook.com/group.php?gid=37470438456 

Ako ima poslasticara u Novom Sadu da mi se obavezno jave da pored preuzete recepture za "palacinku radovan" lansiramo na lokalnom trzistu i "sladoled Miklos" - imam super ideju kako da napravimo mega dobru zezu! Kao moras prvo da razbijes led da bi dosao do sladoleda. Kapirate - Miklos, led, Novi Sad... Razbicemo trziste!

Pa onda citava paleta regionalnih gurmanluka dzigerica a la Jashari, Pavelic juhica, Norac milk shejk, bamije Naser Oric, burek Tachi...A kad krenemo na torte i sitne nece nam biti kraja od divote: torta Oluja, kremshnita Bljesak, vocni kup Keraterm, krembrule Jadovno, tiramisu "17. mart"...

Pa onda konditorska industrija gumenih bombona u obliku kokarde, polumeseca i slova U. Pa Pavelic i Ljotic na lizalici, pa negro bombone u obliku Kosova, Medachkog dzepa i Drenicke doline...   

Zemunski je vizionar poceo, no vrlo organiceno - a ja hitno pozivam finansijere bez obzira na sa njuhom za dobar regionalni posao da pod hitno udjemo u biznis dok nas nisu preduhitrili! This time next year...



Komentari (241)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

drug.clan drug.clan 15:54 14.08.2008

mladost i palacinke

To nosim iz kuce. Od malena sam vaspitavan da volim svoju zemlju i u tome ne vidim nista lose". Aferim!

Ta deca (rodjena posle 1988.) su odrasla na TV Dnevniku, Palmi i Pinku. Njihovi heroji nisu bili Zagor i Blek vec Kristijan i Arkan. Oni "znaju" da je u Srbiji najbolji provod i najlepse devojke iako nikada nisu bili u inostranstvu.
Znaju da nas svi stranci mrze iako nikada nisu sreli ni jednog.

drug Tito: "Drzava koja ima ovakvu omladinu, nema da se boji za svoju buducnost!"

Sacekajte da sva ova deca dobiju pravo glasa pa cete da vidite na koju kartu igra Kostunica.

Mislim da bi strateski (zbog buduceg obimnog izvoza) bilo bolje da se palacinke zovu
"Dr. Dabic palacinke koje lece sve"

Moderator06 Moderator06 18:54 14.08.2008

Re: Obavestenje

Moderacija sugerise komentatorima da se u slucaju neslaganja sa iznetim stavovima autora bloga drugim sagovornicima i samom autoru suprotstavljaju argumentima i cinjenicama koje se ticu postovane teme, umesto iznosenja diskvalifikacija na licnoj osnovi i trolovanja. To je ujedno i jedini razlog brisanja komentara komentatora schweppes92.

Hvala na razumevanju.

moderacija
angie01 angie01 19:59 14.08.2008

Re: mladost i palacinke

gde brate od svih strip junaka, pomenu bash zagora i bleka!!??
ivy2010978 ivy2010978 21:12 14.08.2008

Re: mladost i palacinke

ljubu zagora... :]


angie01 angie01 22:08 14.08.2008

Re: mladost i palacinke

ivy2010978
ljubu zagora... :]


:))))))))))))))))))))))
drug.clan drug.clan 14:54 15.08.2008

Re: mladost i palacinke

gde brate od svih strip junaka, pomenu bash zagora i bleka!!??


pa jedino njih mogu da poredim sa onom dvojicom bez smrtnog greha
Gonzo92 Gonzo92 19:46 15.08.2008

Re: mladost i palacinke

drug.clan
To nosim iz kuce. Od malena sam vaspitavan da volim svoju zemlju i u tome ne vidim nista lose".
Aferim!Ta deca (rodjena posle 1988.) su odrasla na TV Dnevniku, Palmi i Pinku. Njihovi heroji nisu bili Zagor i Blek vec Kristijan i Arkan. Oni "znaju" da je u Srbiji najbolji provod i najlepse devojke iako nikada nisu bili u inostranstvu. Znaju da nas svi stranci mrze iako nikada nisu sreli ni jednog.
drug Tito: "Drzava koja ima ovakvu omladinu, nema da se boji za svoju buducnost!" Sacekajte da sva ova deca dobiju pravo glasa pa cete da vidite na koju kartu igra Kostunica.Mislim da bi strateski (zbog buduceg obimnog izvoza) bilo bolje da se palacinke zovu "Dr. Dabic palacinke koje lece sve"



I sta je lose u tome sto neko voli svoju zemlju? Ili zemlju moze da voli samo onaj ko nije gledao Pink i ne zna ko je Arkan.
Na primer, Amerikanci su ponosni na svoju zemlju, zastava u dvoristu je najuobicajenija, cak i Ameri koji zive u Kanadi isticu americku zastavu u svom dvoristu. I sad je problem sto Srbin voli svoju zemlju?

ne.nevena ne.nevena 12:32 29.08.2008

Re: mladost i palacinke

drug.clan

Sacekajte da sva ova deca dobiju pravo glasa pa cete da vidite na koju kartu igra Kostunica.


bojim se da ta generacija vec glasa za radikale. na zalost.
Goran Vučković Goran Vučković 15:54 14.08.2008

Lični pečat

Ovo je jedan od onih tekstova koji mnogo bolje portretiraju autora, nego događaje koje autor opisuje, pretpostavljam?
malaramona malaramona 16:15 14.08.2008

Re: Lični pečat

Goran Vučković
Ovo je jedan od onih tekstova koji mnogo bolje portretiraju autora, nego događaje koje autor opisuje, pretpostavljam?


A kakvim ga ti to vidiš...dakle taj portret, logično se nameće pitanje?
Goran Vučković Goran Vučković 16:24 14.08.2008

Re: Lični pečat

A kakvim ga ti to vidiš...dakle taj portret, logično se nameće pitanje?

Pa, ukratko rečeno, otprilike ovako:
Raduljica je i istaknuti patriotski radnik - kaznjavan od lige i kluba zbog crtanja "4 C" na svojim patikama.
otkrije, recimo, ono sto mene najvise zanima - kako se manifestuje litvanska mrznja prema svemu sto je srpsko i nosi srpski predznak kao i kakvi su Kinezi koji nisu Jao Ming, koji je ko svi ostali Kinezi.
Za samo 150,00 dinara (PDV ukljucen) stanovnici Zemuna i putnici namernici mocice da uzivaju u ovoj deliciji, za razliku od, recimo, onih 5 decaka od po 16 i 17 godina (koje smo gledali kako streljaju Radovanovi jarani na livadi van Srebrenice) koji sigurno nece moci da uzivaju.
Kao moras prvo da razbijes led da bi dosao do sladoleda. Kapirate - Miklos, led, Novi Sad...


Kad bolje razmislim - možda bi ovo bio dobar rezime:
"mlad, sa cvrsto izgradjenim stavom o mnogim stvarima", te kao mladic koji "ne podnosi glupa pitanja i ne impresioniraju ga "velike" stvari, a iskrenost u razgovoru mu ne predstavlja problem"
sentinel26 sentinel26 19:44 14.08.2008

Re: Lični pečat

Goran Vučković
Ovo je jedan od onih tekstova koji mnogo bolje portretiraju autora, nego događaje koje autor opisuje, pretpostavljam?
Gosn Vučko,
ova vaša ocjena ima neke nedostatke.

Jedan dio autorove "pažnje" posvećen mladom sportisti je po meni pogrešno adresiran na njega, to je autorsko djelo novinara žutih novina.
On je sastavio dvije teme koje se samo dodiruju i što im je jedan dio "izvodjača radova" zajednički.

Obzirom da se u Hrvatskoj proizvodi i prodaje vino "Poglavnik" a u Srbiji palačinke "Radovan Karadžić", sasvim je za očekivati da će se vrlo brzo na tržištu pojaviti i sljedeće:
citava paleta regionalnih gurmanluka dzigerica a la Jashari, Pavelic juhica, Norac milk shejk, bamije Naser Oric, burek Tachi...A kad krenemo na torte i sitne nece nam biti kraja od divote: torta Oluja, kremshnita Bljesak, vocni kup Keraterm, krembrule Jadovno, tiramisu "17. mart"...
Pa onda konditorska industrija gumenih bombona u obliku kokarde, polumeseca i slova U. Pa Pavelic i Ljotic na lizalici, pa negro bombone u obliku Kosova, Medachkog dzepa i Drenicke doline...

Medjutim izjava (ako je tačna) mladog sportiste
"Jao je Kinez kao i svaki drugi,....
treba da zabrine njegove vaspitače, jer ne vjerujem da su svi Kinezi "isti" i ovakva izjava u novinama ne može da se tumači kao dobronamjerna.
Zar vjerujete da taj momak poznaje veliki broj Kineza i da je sposoban da o njima iznosi bilo kakve sudove?
Koliko puta je bio u Kini?

Prije 2 ili 3 dana reporter RTS-a komentariše plivačka takmičenja i za jednog reprezentativca Slovenije reče da je "čist Janez". Da li je to neko u Srbiji ispitivao čistotu slovenačkih sportista?
Srbi odavno iz "milošte" Slovence zovu Janezima, ovi to znaju i ne bunje se (javno). Medjutim šta znači ono "čist", postoje li i "nečisti Janezi" ?

Može ovo biti portret, ali ne Tiborov, već grupni, a njega tamo možete ugledati samo ako se i vi nalazite u toj grupi.
Pored umišljajnih postoje i nehatni saučesnici.


angie01 angie01 20:10 14.08.2008

Re: Lični pečat

možda bi ovo bio dobar rezime:


Vuchko, neshto se ne uklapa u ovoj tvojoj paraleli.
adam weisphaut adam weisphaut 20:42 14.08.2008

Re: Lični pečat

Medjutim izjava (ako je tačna) mladog sportiste

"Jao je Kinez kao i svaki drugi,....

treba da zabrine njegove vaspitače, jer ne vjerujem da su svi Kinezi "isti" i ovakva izjava u novinama ne može da se tumači kao dobronamjerna.

Upravo, jasno da je "mlada nada" htela da kaže "ma svi su oni isti".
Strongman Strongman 20:44 14.08.2008

Re: Lični pečat

Upravo, jasno da je "mlada nada" htela da kaže "ma svi su oni isti".



Ajde ti zamisli 4 razlicite kineske face. Znaci u glavi u istom trenutku da imas 4 razlicita lika.

To je poznato da su belcima svi zuti veom aslicni ali i obrnuto. Jednostavno sistem za detektovanje crta lica nije prilagodjen dovoljno.
Goran Vučković Goran Vučković 20:47 14.08.2008

Re: Lični pečat


To je poznato da su belcima svi zuti veom aslicni ali i obrnuto. Jednostavno sistem za detektovanje crta lica nije prilagodjen dovoljno.

Što reče jedna ženina koleginica, dok smo bili u Danskoj - "meni ste vi beli svi isti"
Strongman Strongman 20:49 14.08.2008

Re: Lični pečat

Što reče jedna ženina koleginica, dok smo bili u Danskoj - "meni ste vi beli svi isti"


Vodi si red. To nije politicki korektno. Jel ti znas da .... blah blah
adam weisphaut adam weisphaut 20:54 14.08.2008

Re: Lični pečat

Ajde ti zamisli 4 razlicite kineske face. Znaci u glavi u istom trenutku da imas 4 razlicita lika.

To je poznato da su belcima svi zuti veom aslicni ali i obrnuto. Jednostavno sistem za detektovanje crta lica nije prilagodjen dovoljno.

Nije on govorio o neprilagođenosti sistema za detektovanje lica nego o sportskim kvalitetima Minga koje je sveo na "Kinez kao i svaki drugi" +visina.
adam weisphaut adam weisphaut 21:07 14.08.2008

Re: Lični pečat

I evo kod mene u kraju sad već živi popriličan broj KIneza, neki su mlađi, neki su stariji, neki su muškarci neki su žene, neki su bolje obučeni (pretpostarvljam bogatiji) neki slabije (pretpostavljam siromašniji), na prilično malom uzorku sam imao prilike za kratko vreme da vidim da nema neke "istosti" o kojoj ovaj dečko priča. A koliko je Kineza u svetu koliko različitih kriterijuma možemo izvesti da bismo izdiferencirali svaku potkategoriju Kineza, to jest koliko moramo da sužimo svoju svest da bi smo nam oni bili isti?
ivy2010978 ivy2010978 21:18 14.08.2008

Re: Lični pečat

zivim 50 metara od novootverenog azija centra...
potvrdjeno iz razlichitih izvora da kinezi tvrde kako smo mi njima svi isti... :]
Goran Vučković Goran Vučković 21:19 14.08.2008

Svedoci i saučesnici vremena

sentinel26

Može ovo biti portret, ali ne Tiborov, već grupni, a njega tamo možete ugledati samo ako se i vi nalazite u toj grupi.
Pored umišljajnih postoje i nehatni saučesnici.


Poštovani Sentinel,

ovaj blog je svakako naš grupni portret i svi smo mi saučesnici, makar u njegovom stvaranju.

Što se tiče drugih vrsta saučesništva, ja se trudim da izbegavam da budem saučesnik u mržnji. Trudim se da izbegavam da budem saučesnik u traženju neprijatelja u drugima.

U ovom slučaju sam saučesnik u žalosti i razočaranju, kada vidim da su oni, koji su bili zaista klinci kada se ono "naše" zlo dešavalo, opsednuti tim zlom i samo o njemu umeju da pričaju. Posvećuju se komparativnoj istoriji zla, takoreći. I pokušavaju da pronađu zlo i tamo gde ga ima i gde ga nema.

Jer, kao što znate, svako nađe ono što traži i "proriče". Edipov efekat, što reče jedan.
adam weisphaut adam weisphaut 21:22 14.08.2008

Re: Lični pečat

ivy2010978
zivim 50 metara od novootverenog azija centra...
potvrdjeno iz razlichitih izvora da kinezi tvrde kako smo mi njima svi isti... :]

Ako je takva neoboriva naučna studija u pitanju...
ivy2010978 ivy2010978 21:25 14.08.2008

Re: Svedoci i saučesnici vremena

svi smo mi saučesnici


sauchesnishtvo chesto podrazumeva i neki zajednichki interes...
ili bar privid istog...

sa nama, ovde, to nije sluchaj...

a ima i sluchajnih prolaznika... :]

Strongman Strongman 21:34 14.08.2008

Re: Lični pečat

Ako je takva neoboriva naučna studija u pitanju.



Znaci iskustveno se ne vazi? Samo naucno?
ivy2010978 ivy2010978 22:18 14.08.2008

Re: Lični pečat

Ako je takva neoboriva naučna studija u pitanju...


nema se vremena za nauchne studije...
zivim iz prvog lica...
sad i odmah...

sutra bacam kamericu na prozor, pa kad vidish fotke pomislicesh gradic u kini...
insajderski pricham, nema zezanja... :]
Pulse Pulse 01:22 15.08.2008

Re: Lični pečat

Strongman
Upravo, jasno da je "mlada nada" htela da kaže "ma svi su oni isti".Ajde ti zamisli 4 razlicite kineske face. Znaci u glavi u istom trenutku da imas 4 razlicita lika. To je poznato da su belcima svi zuti veom aslicni ali i obrnuto. Jednostavno sistem za detektovanje crta lica nije prilagodjen dovoljno.



to uopste nije tacno. cinjenica je da ako odrastes u sredini gde nisi naviknut da vidis druge rase od svoje (u ovom slucaju bele rase) bice tesko da prepoznaju. Kao sto je nekome ko je ceo zivot ziveo u Aziji biti tesko da vidi razliku izmedju Italijana I Spanca. Ali to nije to kodiranje - to je conditioning. Nakon odredjenog vremena zivota u multirasnom drustvu sve postaje drugacija.

debau debau 10:55 17.08.2008

Re: Lični pečat

Promašaj teme. Jasno je da je mladac upotrebio bahatost+sarkazam+omalovažavanje+rasizam. To nema veze sa tim kako se pripadnici različitih rasa međusobno opažaju
Goran Vučković Goran Vučković 11:00 17.08.2008

Re: Lični pečat

Promašaj teme. Jasno je da je mladac upotrebio bahatost+sarkazam+omalovažavanje+rasizam.

A da ne izvlačimo možda malo previše zaključaka iz veoma malo reči, koje je rekao pomenuti mladić?
deadbeat deadbeat 16:05 14.08.2008

palacinka kao i svaka druga

Jao je Kinez kao i svaki drugi

Bas si neki paranoik Tibore. To mu dodje isto kao i "Radovan je covek kao i svaki drugi" ili "Srbija je zemlja kao i svaka druga"... a mi smo sa Marsa.
Exitus Letalis Exitus Letalis 16:12 14.08.2008

palačinke ala 4d



Kao i borovnica, brusnica potječe iz Sjeverne Amerike, a njena ljekovita svojstva su poznavali još američki starosjedioci.


Indijski orah potječe iz Brazila, a u Indiju, koja je danas najveći svjetski proizvođač, uvezli su ga Portugalci.



nutela italiana

i na kraju da nam osvetla obraz naša plazma




dakle, originalno, 100 posto srpski, bolje palačinke nego u Que Pasi...

sve se pretvorilo u sapunicu najodvratniji.
možda će i kusturica da mu turi fotku na neki sok...

queeria92 queeria92 16:50 14.08.2008

Košarkaški komplet

"mlad, sa cvrsto izgradjenim stavom o mnogim stvarima", te kao mladic koji "ne podnosi glupa pitanja i ne impresioniraju ga "velike" stvari, a iskrenost u razgovoru mu ne predstavlja problem"


Ovde samo fali kako Raduljić planira da, kad završi košarkašku karijeru, ode u manastir, a sav novac koji je zaradio pokloni deci sa Kosova, pa da priča bude kompletna.
Tibor Jóna Tibor Jóna 19:17 14.08.2008

Re: Košarkaški komplet

queeria92
"mlad, sa cvrsto izgradjenim stavom o mnogim stvarima", te kao mladic koji "ne podnosi glupa pitanja i ne impresioniraju ga "velike" stvari, a iskrenost u razgovoru mu ne predstavlja problem"


Ovde samo fali kako Raduljić planira da, kad završi košarkašku karijeru, ode u manastir, a sav novac koji je zaradio pokloni deci sa Kosova, pa da priča bude kompletna.


polako, tek smo poceli.
ima vremena.

sad kad patriotski mediji prime signal da postoji neko ovakav. bice prilike za sve!
Strongman Strongman 20:50 14.08.2008

Re: Košarkaški komplet

polako, tek smo poceli.
ima vremena.



Sta ste poceli?
bene_geserit bene_geserit 17:10 14.08.2008

zabludeli mladic

Autoru teksta bih preporucio da ode u bilo, bilo, bilo koju zemlju na ovoj planeti (neka pocne sa USA) i neka proba da nadje jednu osobu koja misli da je nesto lose u tome sto je neki klinac klinac "od malena vaspitavan da voli svoju zemlju" i sto tetovira (privremeno ili ne, sta uopste znaci to privremeno?) simbol koji vezuje za svoju zemlju ili ga crta po patikama. Verovali ili ne u SVIM zemljama na svetu (sem kod dela populacije jedne male zemlje na Balkanu) patriotizam je pozitivna stvar.
I onda posle svih tih strasnih stvari o zabludelom mladicu (tetovaza i crtanje po patikama 4 C, i jos kaze da voli svoju zemlju, ma uzas) kao krunski dokaz da je decko krenuo o pogresnom smeru je da je za Jao Minga rekao da je kao i svi ostali Kinezi, samo visi (bas me zanima u cemu je problem sa ovom izjavom? da ona na neki nacin mozda ne omalovazava Kineze ili Jao Minga? meni lici na neki pokusaj da se bude duhovit, uostalom kako da odgovorite na takvo pitanje novinara?).
I kao slag na tortu posle svega ovoga izjava da ga litvanci nerviraju jer koriste svaku priliku da pokazu da nas mrze. OK, konacno jedna problematicna izjava, konacno nesto smisleno u ovom tekstu. Istina vrlo tanka osnova za ceo tekst, ali 'ajde de (mora nesto da se pise). Naravno, prilicno je glupo sto je Raduljica sukob sa Litvancima sa sportskog terena extrapolirao na nivo nacija, ali verovatno je video neke razloge za to u ponasanju Litvanskih igraca (ako je to uopste uradio, koliko mogu da procitam njegova izjava moze i da se tumaci da ga nerviraju litvanski igraci a ne narod, ali dobro da pretpostavimo goru varijantu, neka je u pitanju narod). I sta sad. Da ocekujemo politicku korektnost od jednog dvadesetogodisnjeg klinca?
I onda u celu pricu uskace DSS (sta su oni? sinonim za patriotizam ili sta? ne moze covek ni da bude patriota a da njih ne ubace u celu pricu) bez ikakvog smisla i povoda.
I za kraj lamentiranje nad time kakve su sledece generacije. Dakle da vidimo: Raduljica je uspesan (zlatna medalja na evropskom prvenstvu do 20 godina, on je bio MVP) klinac, voli svoju zemlju tj. patriota je (usput, jel' moze neko da mi objasni sta znaci ono ubacivanje slova J kao patriJota? je li to neko omalovazavanje tipa patriote su nepismene ili neka druga fora?), iskren je tj. kaze sta misli (a sta misli ce da se promeni jos 20 puta s' obzirom da ima 20 godina).
Posto je po autoru teksta to sve lose, da vidimo kakav bi bio odgovarajuci mladic tog uzrasta koji bi znacio svetlu buducnost za zemlju Srbiju: ne pika basket bas najbolje tako da su zauzeli poslednje mesto (ali bitno je da su prema svim ostalim timovima bili fini i da su se svi dobro zabavili), ne voli svoju zemlju jer je od malih nogu tako vaspitavan, kada ga pitaju odakle je kaze da je gradjanin sveta, eventualno iz Evrope a ako krenu da insistiraju kaze da je iz bivse Jugoslavije, a rec Srbija pominje samo ako je nateran pistoljem, ne dize ni slucajno u vis 3 prsta pre svega zato sto ne zeli a najvise zato sto je to simbol svega najgoreg sto covek moze da zamisli, ako nesto tetovira ili crta na patike to su jing-jang simboli ili nesto univerzalno za covecanstvo - uopste se ne spusta na nivo da pripadnost jednoj veri ili naciji racuna u nesto bitno, politicki je korektan u svih intervjuima i razgovorima - pazi da ne kaze nista sa bilo kakvim stavom (osim ako taj stav nije univerzalno prihvacen od strane odgovarajucih cenzora) i da nikoga ne uvredi i da se smeje sve vreme, kada ga pitaju za Jao Minga kaze da je veliki igrac i covek i da bi voleo da igra sa njim u timu, a za Litvance kaze da ih njihovi igraci jesu malo omalovazavali, psovali i sl. ali da im ne treba to zameriti, ipak su to mladi momci i to svakako ne utice na veliko prijateljstvo naseg i Litvanskog naroda (jednom recju sjajno vaspitan decko i zreo kao da ima 50 a ne 20 godina - istina intervjui su mu malo dosadni, nema tu "mesa" za novinare, ali fantastican mladi covek). I naravno gramaticki ispravno za kraj "Drzava koja ima ovakvu omladinu, nema razloga da se boji za svoju buducnost".
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 18:15 14.08.2008

Re: zabludeli mladic


Postoji razlika izmedju prosecnog americkog mladica koji voli svoju zemlju, stavlja desnu ruku na srce i zaklinje se zastavi i mladica u Srbiji koji sa podignuta tri prsta sutnu staklo radnje u centru glavnog grada i sve u ime ljubavi prema zemlji i njenim izgubljenim delovima. Niko nikada ne bi otisao da razvali izliog, banku, razbije nekom novinaru kameru, ili nogu iz ljubavi prema nekom politicaru koji je odgovoran za pocetak invazije na Irak, ukoliko bi takvog politicara recimo uhapsili ovde u Americi. Mnogo je mladih koji se valjaju od smeha kad vide Busa koji mase zastavicom i pozdravlja sportiste koji defiluju u vreme otvaranja Olimpijade, kao sto ima i onih njihovih srpskih vrsnjaka koji se cepaju na samu pomisao na Tadica sa tri prsta. Nema veze kako se pozdravlja i da li je neko patriota, ili ne, ali dozvolice te da biti patriota i ponasati se nepatriotski kako se vec dosta dugo ponasaju neki ljudi, stariji, mladji, sredovecni, politicari, i td. postaje tako ocigledno i krajnje smesno. Uostalom, neka u ime patriotizma prema svojoj zemlji prosecni Amer razlupa nekome recimo auto, razbije mu glavu, srusi znak McDonalda u zaru svojih osecanja, otici ce u corku.
Strongman Strongman 18:19 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

To niko nije ni spominjao. Metoda ekstremnih primera je napustena u savremenoj logici.


A da te podsetim da je posle 11. septembra zapaljeno hiljade automobila i radnji arapskih gastarbajtera. Onako uzgred.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 18:48 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

Strongman
To niko nije ni spominjao. Metoda ekstremnih primera je napustena u savremenoj logici.


A da te podsetim da je posle 11. septembra zapaljeno hiljade automobila i radnji arapskih gastarbajtera. Onako uzgred.


Ako je bilo takvih slucajeva, verujem da su pocinioci otsluzili, ili jos uvek sluze, drzavi iza brave.
Strongman Strongman 19:05 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

Ako je bilo takvih slucajeva, verujem da su pocinioci otsluzili, ili jos uvek sluze, drzavi iza brave.



Veruj
drug.clan drug.clan 19:05 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

Autoru teksta bih preporucio da ode u bilo, bilo, bilo koju zemlju na ovoj planeti (neka pocne sa USA) i neka proba da nadje jednu osobu koja misli da je nesto lose u tome sto je neki klinac klinac "od malena vaspitavan da voli svoju zemlju" i sto tetovira (privremeno ili ne, sta uopste znaci to privremeno?) simbol koji vezuje za svoju zemlju ili ga crta po patikama. Verovali ili ne u SVIM zemljama na svetu (sem kod dela populacije jedne male zemlje na Balkanu) patriotizam je pozitivna stvar.


Zar hiljade ratova vodjenih zbog patriotizma (i jos desetine hiljada ratova zbog vere) nije dovoljno ljudima da shvate zasto je patriotizam los?

Mi drugovi smo 50 godina ponavljali zasto je patriotizam los i narod nista nije naucio, pa cak ni sada kada je na svojoj kozi osetio dobrobit patriotizma.
bene_geserit bene_geserit 19:10 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

Jelena Pavlović

Ako je bilo takvih slucajeva, verujem da su pocinioci otsluzili, ili jos uvek sluze, drzavi iza brave.


Cuj "ako" je bilo takvih slucajeva. Mislili ste verovatno ako je bilo hiljada takvih slucajeva?
Vasa vera u uredjenost USA drustva je dirljiva, na zalost moram da vas razuverim, nema hiljada osudjenih amerikanaca zbog toga.

Jelena Pavlović
Postoji razlika izmedju prosecnog americkog mladica koji voli svoju zemlju, stavlja desnu ruku na srce i zaklinje se zastavi i mladica u Srbiji koji sa podignuta tri prsta sutnu staklo radnje u centru glavnog grada i sve u ime ljubavi prema zemlji i njenim izgubljenim delovima.


Tacno, kao sto postoji razlika izmedju Raduljice i njegovih patriotskih izliva i amerikanca koji razbija arapske radnje u ime ljubavi prema zemlji i osveti zbog 11. septembra.
Ovo mi lici na "americki patriotizam je dobar, srpski patriotizam ne valja" stav. Ili se mozda varam?

Tibor u tekstu ne napada (ili tacnije ne sprda se sa) lazni patriotizam ili patriotizam kao izgovor za huliganstvo, vec napada srpski patriotizam kao takav. Ne patriotizam kao takav, vec srpski patriotizam kao takav.
sleepless sleepless 19:35 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

bene_geserit
Da ocekujemo politicku korektnost od jednog dvadesetogodisnjeg klinca?
.



DA!!!
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 19:39 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

bene_geserit
Jelena Pavlović

Ako je bilo takvih slucajeva, verujem da su pocinioci otsluzili, ili jos uvek sluze, drzavi iza brave.


Cuj "ako" je bilo takvih slucajeva. Mislili ste verovatno ako je bilo hiljada takvih slucajeva?
Vasa vera u uredjenost USA drustva je dirljiva, na zalost moram da vas razuverim, nema hiljada osudjenih amerikanaca zbog toga.

Jelena Pavlović
Postoji razlika izmedju prosecnog americkog mladica koji voli svoju zemlju, stavlja desnu ruku na srce i zaklinje se zastavi i mladica u Srbiji koji sa podignuta tri prsta sutnu staklo radnje u centru glavnog grada i sve u ime ljubavi prema zemlji i njenim izgubljenim delovima.


Tacno, kao sto postoji razlika izmedju Raduljice i njegovih patriotskih izliva i amerikanca koji razbija arapske radnje u ime ljubavi prema zemlji i osveti zbog 11. septembra.
Ovo mi lici na "americki patriotizam je dobar, srpski patriotizam ne valja" stav. Ili se mozda varam?

Tibor u tekstu ne napada (ili tacnije ne sprda se sa) lazni patriotizam ili patriotizam kao izgovor za huliganstvo, vec napada srpski patriotizam kao takav. Ne patriotizam kao takav, vec srpski patriotizam kao takav.


Stvarno, postoji velika slicnost izmedju prosecnog mladog Amera i Srbina, a to je da ni jedan, ni drugi nista sem svoje neposredne okoline nisu videli.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 20:57 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

bene_geserit

Da ocekujemo
politicku korektnost od jednog dvadesetogodisnjeg klinca?

Da, isto kao sto ocekujemo moralno ponasanje od svakog ljudskog bica (bar dok se ne uverimo u suprotno). To su iste stvari.
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 20:58 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

bene_geserit
na zalost moram da vas razuverim, nema hiljada osudjenih amerikanaca zbog toga.

A kako to Vi mudro znate -- jel to prana bindu Bene Geserit obuka ili neka paranormalna telepatska metoda ili imate uvid u arhive svih americkih sudova? Ili je to samo Vasa slobodna umetnicka (a i patriotska) intuicija?
Strongman Strongman 21:15 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

A kako to Vi mudro znate -- jel to prana bindu Bene Geserit obuka ili neka paranormalna telepatska metoda ili imate uvid u arhive svih americkih sudova? Ili je to samo Vasa slobodna umetnicka (a i patriotska) intuicija?
*novo



Ma ne nema potrebe za paranormalnim metodama. Mnogo je jednostavnije. Dovoljno je da se ima TV.

Ako bi se sudilo hiljadama Amerikanaca zbog vandalizma nad arapskom imovinom to bi sigurno bio proces veka. To bi bilo nemoguce promasiti.

Ili pak, dragi imenjace, imate drugaciije misljenje?
Milan M. Ćirković Milan M. Ćirković 21:21 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

A sto bi im se sudilo "skupno" na nekom velikom procesu. "Masivna" sudjenja su samo pred state ili federalnim sudovima. Sudi mu opstinski sud zbog vandalizma, jer ga je, recimo, prijavio komsija ili ga je snimila cctv kamera kako razbija izlog. Nema potrebe da se izlazi van okvira county-ija. Zaista sumnjam da to neku televiziju zanima...

(Ali nije to bila poenta pitanja, vec izvesna arogancija kolege blogera bene_geserit koji *pouzdano zna* kako radi neki county sud ko zna gde - i drzi lekcije gdjici Pavlovic o tome...)
Dr M Dr M 21:27 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

Da ocekujemo politicku korektnost od jednog dvadesetogodisnjeg klinca?


Politicka, i svaka druga, korektnost se uci od malih nogu.
Nekorektnost isto tako.
Mozda je Tibor TO hteo da kaze?
Tibor Jóna Tibor Jóna 21:31 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

Dr M
Da ocekujemo politicku korektnost od jednog dvadesetogodisnjeg klinca?


Politicka, i svaka druga, korektnost se uci od malih nogu.
Nekorektnost isto tako.
Mozda je Tibor TO hteo da kaze?


ne, ne!
tibor je hteo da zaradi svoj placenicki hleb i izvadi jos jednu ciglu iz temelja srpske drzavnosti kako bi pomogao svojim gazdama u ostavarenju njihovih dijabolickih ciljeva. to je jasno od prvog dana.
ivy2010978 ivy2010978 21:34 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

tibor je hteo da zaradi svoj placenicki hleb i izvadi jos jednu ciglu iz temelja srpske drzavnosti kako bi pomogao svojim gazdama u ostavarenju njihovih dijabolickih ciljeva. to je jasno od prvog dana.


tezak je to hleb danas...
hleb sa devet kora... :]
Tibor Jóna Tibor Jóna 21:37 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

ivy2010978
tibor je hteo da zaradi svoj placenicki hleb i izvadi jos jednu ciglu iz temelja srpske drzavnosti kako bi pomogao svojim gazdama u ostavarenju njihovih dijabolickih ciljeva. to je jasno od prvog dana.


tezak je to hleb danas...
hleb sa devet kora... :]


sve bi ja preziveo.
ali papirologija me ubija.
triplikat, triplikat,duplikat....

salji u london, salji u brisel, salji u lengli... dzibus!
ivy2010978 ivy2010978 22:20 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

pa sve to u washington, na sto, onom kauboju... :]

ne brini, ima nas chovorica... :]
bene_geserit bene_geserit 23:42 14.08.2008

Re: zabludeli mladic

Milan M. Ćirković

bene_geserit: Da ocekujemo politicku korektnost od jednog dvadesetogodisnjeg klinca?
Da, isto kao sto ocekujemo moralno ponasanje od svakog ljudskog bica (bar dok se ne uverimo u suprotno). To su iste stvari.

Izgleda da ne citam dovoljno o trans-humanizmu i napredku civilizacije pa sam propustio tektonski poremecaj na planu morala - umesto "hriscanskog" morala sada imamo "politicko-korektni" moral.
Zasto li meni deluje da se politicka korektnost bavi formom a ne sustinom i da to sa moralom nema veze?
Da li je moralniji onaj ko je iskren i kaze ono sto misli (makar nekoga to i uvredilo) ili onaj koji uz osmeh koristi samo korektne fraze a u sebi misli i radi ko zna sta.
Ispade da svi treba da idemo u diplomate da bi opstali.

Milan M. Ćirković

A kako to Vi mudro znate -- jel to prana bindu Bene Geserit obuka ili neka paranormalna telepatska metoda ili imate uvid u arhive svih americkih sudova? Ili je to samo Vasa slobodna umetnicka (a i patriotska) intuicija?

Milan M. Ćirković
A sto bi im se sudilo "skupno" na nekom velikom procesu. "Masivna" sudjenja su samo pred state ili federalnim sudovima. Sudi mu opstinski sud zbog vandalizma, jer ga je, recimo, prijavio komsija ili ga je snimila cctv kamera kako razbija izlog. Nema potrebe da se izlazi van okvira county-ija. Zaista sumnjam da to neku televiziju zanima...(Ali nije to bila poenta pitanja, vec izvesna arogancija kolege blogera bene_geserit koji *pouzdano zna* kako radi neki county sud ko zna gde - i drzi lekcije gdjici Pavlovic o tome...)

Jelena Pavlović
Postoji razlika izmedju prosecnog americkog mladica koji voli svoju zemlju, stavlja desnu ruku na srce i zaklinje se zastavi i mladica u Srbiji koji sa podignuta tri prsta sutnu staklo radnje u centru glavnog grada i sve u ime ljubavi prema zemlji i njenim izgubljenim delovima.

Gdjica Pavlovic je implicitno stavila znak jednakosti izmedju americkog patriotizma i ljubavi prema zemlji i znak jednakosti izmedju srpskog patriotizma i vandalizma.
Primer gosn. Milana (The Strongman sa Floride) je sluzio samo tome da obesmisli takve uvredljive generalizacije.
Odgovor da "ako se to desilo, vandali su bili procesuirani" je valjda prica o tome kako vladajuce strukture u Srbiji podrzavaju vandalizam kao cin "patriotizma" dok u jednoj uredjenoj zemlji kao sto je USA tako nesto je nemoguce. Na stranu koliko ima istine u tome (a nema puno, idealizacija zapada kod nas ponekad poprimi zanimljive razmere; usput, to "ne zanima" americke TV kanale isto koliko nase medije nije zanimalo procesuiranje one dve devojke sto su ukrale patike ) ali je u pitanju skretanje sa teme.

Poenta je da je patriotizam individualna stvar i ne uredjenost srpske drzave, koje stranke neko smatra "patriotskim" a koje ne, sta je drustveno prihvatljivo ponasanje trenutno, kako mediji obradjuju ovu temu i slicne trice i kucine ne mogu da budu razlog da neko izjednaci srpski patriotizam sa vandalizmom. To je krajnje uvredljivo.
Ispada da covek ne moze da bude patriota a da nije simpatizer SRSa ili DSSa, i da nije potencijalni vandal.
Takve teze (plasirane svesno ili ne svesno) evidentno imaju za cilj razgradnju srspkog nacionalnog bica.

Pri tome lazni patriotizam, patriotizam kao izgovor za vandalizam i sl. pojave naravno treba osuditi.
Pulse Pulse 01:29 15.08.2008

Re: zabludeli mladic

a meni nije jasno zasto u Srbiji sve mora da se poredi sa nekim drugim. Mi radimo ovo al vidi ove druge...mi dajemo karadzica al hrvati ne daju nekoga tamo...mi ovo a ovima drugacije...

debau debau 11:04 17.08.2008

Re: zabludeli mladic

Pulse
a meni nije jasno zasto u Srbiji sve mora da se poredi sa nekim drugim. Mi radimo ovo al vidi ove druge...mi dajemo karadzica al hrvati ne daju nekoga tamo...mi ovo a ovima drugacije...


To sam htela da kažem.
mayo1 mayo1 17:14 14.08.2008

Već patentirano...

Zemunski je vizionar poceo, no vrlo organiceno - a ja hitno pozivam finansijere bez obzira na sa njuhom za dobar regionalni posao da pod hitno udjemo u biznis dok nas nisu preduhitrili! This time next year...




OBITELJ Bože Pinjuha iz Širokog Brijega već godinama proizvodi i prodaje vino nazvano po poglavniku Anti Paveliću.

Vijest donose Nezavisne novine, prenoseći izjavu šokirane Banjalučanke Ane Blagojević, koja za vino kaže da je kvalitetno - unatoč njegovu imenu.

"Može se tu svašta ispričati, imam svoje razloge zašto sam dao baš to ime. Nisam bio ni rođen kada je Pavelić bio na vlasti, ali vam mogu reći da sam zbog njega imao probleme cijeli život. Vi ne znate kako je nositi tuđu prošlost na ramenima", objasnio je kratko Pinjuh za Nezavisne novine, dodavši kako nije imao problema pri registraciji vina, ali nije želio pobliže objasniti zašto vino nosi Pavelićevo ime. Kazao je tek kako se radi o "osobnim razlozima".

Vino, kako je Pinjuh kazao, izvozi po potrebi i pod drugim imenom, po cijeni od sedam eura. Na njemačkim i talijanskim web stranicama posvećenim vinima našlo se i njegovo.

"Radi se o vrhunskom crnom vinu hrvatskih ustaša koje se proizvodi u mjestu Čerigaj u malim količinama, 300 tisuća boca godišnje i može se kupiti samo u Širokom Brijegu", stoji na stranicama.

"Idealan poklon za svakog hrvatskog domoljuba", zaključili su talijanski i njemački vinoljupci


(vijesti.net 7.5.2008.)
Strongman Strongman 18:04 14.08.2008

Re: Već patentirano...

Nisam bio ni rođen kada je Pavelić bio na vlasti, ali vam mogu reći da sam zbog njega imao probleme cijeli život. Vi ne znate kako je nositi tuđu prošlost na ramenima


Vrlo fer izjava. Biznis je biznis.


Strongman Strongman 17:48 14.08.2008

Tibor Jana covek na zadatku

Pratim povremeno tvoje tekstove...

Nisam bas odusevljem notom koja se provlaci. Ono bas me .... Pa evo da prokomentarisem.


Ja se sigurno ne svrtstavam u srpske patriote. Nikad nisam nosio majcu sa grbom, 4 ocila, krst casni i slicno, a na mojim takmicenjima po Azijama, Amerikama i Jevropama je bilo prilike. Nikad nisam rekao da ja zastupam Srbiju, ali kazem da sam iz Srbije. Ne slusam "Krece se ladja...", "Srbijanac pali topa", nemam majicu "Kosovo je srbija" i cak nisam ni clan Facebook grupe. Ovo moze da mi se veruje i da mi se ne veruje.

Kroz tvoje tekstove provejavca posprdan odnos prema necemu sto se zove srpski patriotizam. Kao to je smesno, seljacki... Jasno Srbija nije zemlja njenih stanovnika a ne samo Srba. Tu su i dragi Romi, komsije Madjari, taze uvezeni Kinezi, katolicka braca Hrvati,... Tu se slazemo.


Imam pitanje, hipoteticki. Da si predstavnik neke manjine, neka bude recimo Nemacke i da zivis u Izraelu, i da imas svoj blog i da se sprdas na racun mladoh kosarkasa iz Makabija koji je sav u fazonu Davidove zvezde. Da li bi to radio sa ovoliko zara i komocije? Mislim da li bi smatrao da cinis pravu stvar ili bi znao da samo podjebavas?

Uzeo sam za primer Izrael, zemlju sa idealnim nacionalnim ponosom. Gde 100 od 100 ljudi bi poginuli za svoju zemlju. Ljudi se zaista tako osecaju i to je za respekt. S druge strene, primecujem da tebi Srpski patriotizam bas bode oci. Jel ima nesto sto ti znas a ja neznam, pa da mi objasnis.

Jasno je da je u desavanjima oko raspada SFRJ srpski patrioticam vezivan za sovinizam, ali nema razloga da se to cini i sada. Svako ima pravo da voli i bude ponosan na svoju zemlju i svoje poreklo, pa cak i mladi kosarkas FMP-a srpske nacionalnocti.


Za one koji su neupuceni u kosarku. Litvanija i bivsa Jugoslavija imaju strasan sportski animozitet. I to se i ne krije. Pocelo je sa mecevima Zagrebacke Cibone protiv Zalgirisa a preslikalo se kasnije i na republike koje su nastale raspadom SFRJot. Ja cak imam i video kasete sa svih utakmica. Ne cini mi se da su u sportskoj ljubavi sa nama. Ne izgleda. A glupo je to izdizati na medjunarodni nivo kao sto vrli bloger u civilu radi.


A Jao Ming jeste Kinez i jeste malo visi. Nije Rumun, nije Svedjanin... A da je visi ni to nije tajna.



Palacinke nisu deo mog komentara.


Ili sto rece uvazeni Goran Vuckovic

Ovo je jedan od onih tekstova koji mnogo bolje portretiraju autora, nego događaje koje autor opisuje, pretpostavljam?
FeistyKit FeistyKit 17:55 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Mr. Strongman hvala, ustedeli ste mi vreme koje bih provela pisuci sve ovo isto, ovako mogu samo da potpisem.
Strongman Strongman 18:02 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Ja nikada ne dizem tri prsta... Maqlo mi je ono...

Ali naravno da mi ne smeta.


imam drugara Albanca, profesionalni poker igrac. Uvek me pozdravi sa tri prsta a ja njega sa dva. S tim sto ja dodam "Kosovo republjik" jer toliko znam od Albanskog, a on na srpskom "Srbija do Tokija".


Skoro na nekoj Balkan Party (moss misliti) neki srBski gastarbajter poceo izokola da ga proziva. Kao sta ce o Peci ovde? Ne samo da sam ga izbacio iz kluba, nego sam mu zabranio da ikada vise udje.


Isto tako mi ne smeta ni ,ajica sa sahovnicom sto mi je poklonio jedan drug, nego mi mala

Tibor Jóna Tibor Jóna 19:13 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Strongman
Pratim povremeno tvoje tekstove...

Nisam bas odusevljem notom koja se provlaci. Ono bas me .... Pa evo da prokomentarisem.


ja recimo uopste ne pratim vase tekstove. totalno su puni kompleksa, mizoginije, homofobije what not. jednostavno ne zelim sebe da mucim opstim mestima i estradnom filozofijom.

savetujem i vama isto. sto se maltretirate?

Strongman

Ja se sigurno ne svrtstavam u srpske patriote. Nikad nisam nosio majcu sa grbom, 4 ocila, krst casni i slicno, a na mojim takmicenjima po Azijama, Amerikama i Jevropama je bilo prilike. Nikad nisam rekao da ja zastupam Srbiju, ali kazem da sam iz Srbije. Ne slusam "Krece se ladja...", "Srbijanac pali topa", nemam majicu "Kosovo je srbija" i cak nisam ni clan Facebook grupe. Ovo moze da mi se veruje i da mi se ne veruje.


jel vas ovo cini boljim ili losijim, nisam uspeo da razumem...

Strongman

Imam pitanje, hipoteticki. Da si predstavnik neke manjine, neka bude recimo Nemacke i da zivis u Izraelu, i da imas svoj blog i da se sprdas na racun mladoh kosarkasa iz Makabija koji je sav u fazonu Davidove zvezde. Da li bi to radio sa ovoliko zara i komocije?


opa! komocije!?! jel treba da me je strah? hoce nesto da mi se desi sto imam misljenje u slobodnoj i demokratskoj drzavi srbiji?

vidte strongmene, moja porodica zivi u istoj kuci, ono, zadnjih 250 godina. ja nisam manjina u svojoj kuci niti cu ikada da budem. to bi voleo da pokusas da razumes.

drugo, to sto je u ovoj zemlji svako sa nesrpskim imenom i prezimenom dobar samo dok cuti, igra folklor, mesi bamije i nenametljivo ide u svoju bogomolju nije moj problem.

trece, kad ti demoliraju crkvu, pa na njoj napisu "smrt katolicima" oni ne crtaju desanku maksimovic nego crtaju ta tri prsta i tih 4 C. Kad dodjes nedeljom na groblje pa ga zateknes demolirano, na oskrnavljenim spomenicima nije citiran Ducic ili Kocic nego su sva nesrpska imena opet preshkrabana sa tri prsta i 4 C.

Kad se posle nekog kosovskog hepeninga veseli mladici u novim najkama voze kroz deo grada gde mahom zive madjari i slovaci, ne mashe se ruzama i zumbulima nego sa tri prsta. jel to da nas pozdrave? ili ono - metod hrtkovci?

ja nemam dva pasosa. imam jedan - srbijanski. nemam rezervni polozaj. vezan sam za ovu zemlju i SVE sto se u njoj desava tice me se jer sam gradjanin kao i onaj do mene. posebno kada se nesto desava sa mojim novcem. a reprezentacije se obicno finansiraju sa novcem svih gradjana ove zemlje - i onih koji demoliraju i skrnave groblja i onih kojima skrnave groblja. predsednik kada odlazi u kinu ide i mojim novcem i novcem onih sto su razbijali ambasadu.

i imam pravo da komentarisem sve sto se ovde desava - dok vi i vama podobni zabrniuti nad nama sto kidisemo na srpski patriotizam i sto smo na zadatku - ne resite da vise to pravo nemam pa mi dobrovoljno razmenite imovinu kao onima u Hrtkovcima, ili ponovite epizodu Shetet, ili prebijete ili ubijete. do tada ima da komentarisem sta hocu i kako hocu podjednako kao svako od vas.

a voleo bih i da se makar za moj novac ne mashe sa tri prsta. a tadic ako mu se mashe neka si plati put sam pa neka onda radi sta hoce.

djokovic mahao sa tri prsta? boli me briga. ja za njega ne navijam od kako je prvi put podigao ta tri prsta.
a i lasno mu je tri prsta dizati sa rezervnim poreskim polozajem u Monte Karlu. neka dize sta hoce. samo neka se ne finansira to njegovo dizanje mojim novcem.

i sta vam to jadni covece znaci na zadatku? kom zadatku? od koga dobivenom? cia, vatikan, zlocinacka rimska kurija vecno zedna srpske krvi, masoni? ko me salje na zadatak? natasa kandic? sonja biserko...

ajde strongmane da cujemo na kakvom sam ja to zadatku i od koga zadatom...

Strongman

Uzeo sam za primer Izrael, zemlju sa idealnim nacionalnim ponosom.


idelani nacionalni ponos!?! wtf?!?

Strongman

S druge strene, primecujem da tebi Srpski patriotizam bas bode oci. Jel ima nesto sto ti znas a ja neznam, pa da mi objasnis.


ja imam problem sa svakim "patriotizmom". svaki je utociste za hulje. svaki!
kao sto mozes da primetis ne lozim se na madjarski, ne lozim se na nemacki, ne lozim se na jevrejski nacionalizam a mogao bih ladno. nisam ni srpski nacionalista i ako bi po majci mogao i to da budem.

meni smeta kolektivizam kao takav. srpski, turski, madjarski - potpuno mi je sve jedno. tebi nije, ali to nije moj problem.

to sto ti identifikujes kao "Srpski patriotizam" (cemu to veliko S pojam nemam) bode oci prilicno jer je boo shtoshta drugo tokom 90tih, pretio, iseljavao, ciljano mobilisao, naivno slao u vojsku BAS na Kosovo i uopste radio tako te mile znakove paznje i komsijske ljubavi, drzao kao taoce nacionalnog projekta, etnicki cistio, malo zastrasivao... ma znas...


Strongman

Svako ima pravo da voli i bude ponosan na svoju zemlju i svoje poreklo, pa cak i mladi kosarkas FMP-a srpske nacionalnocti.


tako sto ce iz drzavnog dresa da prica da nas litvanci mrze i da to pokazuju na svakom mestu?!? ma daj!
neka skine taj dres pa neka prica sta hoce. i da hrvati smrde, i da su madjari pokvareni. nemoj da to radi iz drzavnog dresa istetoviran kao za miting obraza.

Strongman

Za one koji su neupuceni u kosarku. Litvanija i bivsa Jugoslavija imaju strasan sportski animozitet. I to se i ne krije. Pocelo je sa mecevima Zagrebacke Cibone protiv Zalgirisa a preslikalo se kasnije i na republike koje su nastale raspadom SFRJot. Ja cak imam i video kasete sa svih utakmica. Ne cini mi se da su u sportskoj ljubavi sa nama. Ne izgleda. A glupo je to izdizati na medjunarodni nivo kao sto vrli bloger u civilu radi.


a izvini. ako je od zalgirisa i cibone i ako imas sve kasete onda stvarno izvini.

Strongman


A Jao Ming jeste Kinez i jeste malo visi. Nije Rumun, nije Svedjanin... A da je visi ni to nije tajna.


e pozdravio te sheshelj i rekao da mu vratish fore!


Strongman

Palacinke nisu deo mog komentara.



vidis ja sam ubedjen da je taj sto je smislio te palacinke ubedjen da je patriota. ono srpski patriota.
kao one srpske patriote koje vicu noz, zica, srebrenica - ali ne noz i zica za vas , vi ste em srbin em na svom rezervnom polozaju. nego za mene, te koji se slicno kao ja zovu i prezivaju kao ja.

Zato vas najlepse molim da me ne pitate iz udobne udaljenosti Amerike da li me bode srpski patriotizam i simboli koje zaticem svaki put kada neko resi da sprovede u delo lokalnu varijaciju na temu "Judenrein raum"



malaramona malaramona 19:21 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Strongman
Pratim povremeno tvoje tekstove...

Nisam bas odusevljem notom koja se provlaci. Ono bas me .... Pa evo da prokomentarisem...



Pa lepo ti reče Jona da ne voli kratke forme i potpuno mi jasno zašto je to istakao odnosno ovog intervjua.
Odgovori ovog mladića u okviru teksta mogu izgledati sasvim normalno i bezazleno, ali cvrc. Svako ko boravi u Srbiji od, recimo 2003. pa na ovamo, svestan je da je ovaj tekst samo osnova, koja ima svoju neizrečenu " nadgradnju". Lakmus papir za to bi moglo biti nepostavljeno pitanje o, recimo Kosovu.
Na njega bi ovaj dečko odgovorio nešto kao- Ja sam kao mladi sportista veoma pogodjen time što nam Zapad oduzima kolevku srpstva, a naš narod dole genocidišu najstrašnije.
Naravno da ne bi pomenuo ono što je prethodilo ovakvom stanju na Kosovu, jer sam ubedjen da misli da su kršenja ljudskih prava Albanaca od strane države Srbije američka propaganda protiv njegovog "nebeskog" naroda, koja dolazi iz iste kuhinje kao i priča o Srebrenici.
Naravno da u razgovoru za novine nikada ne bi izgovorio- " Radovan Karadžić i Ratko Mladić su srpski heroji", ali to 1000% kaže kada sedi sa svojim ortacima iz kraja ,posle nekoliko piva.
I da ne nabrajam dalje, čudna su ti to posla sa današnjom omladinom u Srbiji...

Strongman
Ja nikada ne dizem tri prsta... Maqlo mi je ono...


Pa što, ako je to savršeno normalno i patriotski.
Maqlo mi je ono...
E pa mislim da je upravo na ovo hteo da ukaže Jona svojim tekstom.
Doduše ja to ne doživljavam tako tragično kao Jona, možda i zato što sam "100%srpskepravoslavnekrvi". Ja mislim da je to u većini prolazna moda, kao dizel farmertke i drečave ribok patike.


PS Znam da će neki zameriti što glumim vidovnjaka i "čitam" misli ovog mladića. Nema parapsihologije, prosto znam.
Strongman Strongman 19:36 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Dragi TJ






Rekao si, da je patriotizam je utociste za hulje. Ja, na zalost, sa ove daljine ne mogu da te razaznam od hulja koje spominjes. To znaci da diskusija prevazilazi moj nivo. Ipak tebi treba neki ekspert nekakve struke. Ja ne mogu da se upustam.

pozdravljam te.


p.s.


a voleo bih i da se makar za moj novac ne mashe sa tri prsta. a tadic ako mu se mashe neka si plati put sam pa neka onda radi sta hoce.


Evo spremam se da pisem email tadicu (neznam zasto malo "t" kad u srpskom jeziku se prezimena pisu sa velikim pocetnim slovom), pa te molim da nam sastavis kraci prirucnik preporucivih simbola republike Srbije.
Nadam se da je dizanje obrva i aplaudiranje za sada OK.
Tibor Jóna Tibor Jóna 19:42 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Rekao si, da je patriotizam je utociste za hulje.


to kaze Semjuel Dzonson.
Ali on verovatno ne izlazi u vas klub!
Strongman Strongman 19:44 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Pa jel si rekao ili nisi?


Ja na zalost nisam citao o patriotizmu, a tebe je vidim interesovalo.
bene_geserit bene_geserit 19:59 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

meni smeta kolektivizam kao takav. srpski, turski, madjarski - potpuno mi je sve jedno.

Svako ima pravo na sopstveno misljenje. Vama smeta kolektivizam, meni smeta individualizam (tacnije onaj deo koji smatra da su nase individualne slobode neogranicene onim sto remeti slobodu kolektiva).
Izmedju toga da smo individue i da smo deo covecanstva trenutno stoji da smo pripadnici neke nacije i to je tako makar trentuno (ima onih sto su "gradjani sveta" ali jako malo trenutno, i dalje smo u eri nacionalnih drzava).
Uostalom postoje i drugi kolektivizmi (masonske loze, udruzenje inzenjera i tehnicara i druga strukovna udruzenja, sindikat), da li vam i oni smetaju?

Kolektivizam na nivou naroda kao takav ne negira individualnost, naprotiv "razlika izmedju naroda i rulje je u postojanju dovoljnog broja jakih individua".

Uostalom nase individualne slobode su ogranicene slobodama drugih (a ti drugi mogu da budu druge individue, kolektivi, jos uvek ne rodjene generacije). Na ovoj planeti su resursi ograniceni i cesto ne obnovljivi, tako da uzivanje tvojih individualnih sloboda obicno ugrozava prava nekoga drugog (npr. da kinezi nisu limitirali broj dece u gradovima na jedno po porodici i da su ranije poceli sa industralizacijom npr. da svi imaju frizidere i sl. - to bi definitivno bilo pozitivno sa aspekta njihovih prava ali bi ugrozilo prava ne rodjenih generacija ne samo kineskih). Uostalom uzivanje nasih individualnih prava svakog dana (da imamo hranu, energiju) i nase svakodnevno delovanje (kolicina djubreta koju napravimo) bespovratno unistava zivi svet i resurse ove planete i time remeti individualne slobode sledecih generacija.
Strongman Strongman 20:04 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Uostalom nase individualne slobode su ogranicene slobodama drugih (a ti drugi mogu da budu druge individue, kolektivi, jos uvek ne rodjene generacije). Na ovoj planeti su resursi ograniceni i cesto ne obnovljivi, tako da uzivanje tvojih individualnih sloboda obicno ugrozava prava nekoga drugog (npr. da kinezi nisu limitirali broj dece u gradovima na jedno po porodici i da su ranije poceli sa industralizacijom npr. da svi imaju frizidere i sl. - to bi definitivno bilo pozitivno sa aspekta njihovih prava ali bi ugrozilo prava ne rodjenih generacija ne samo kineskih). Uostalom uzivanje nasih individualnih prava svakog dana (da imamo hranu, energiju) i nase svakodnevno delovanje (kolicina djubreta koju napravimo) bespovratno unistava zivi svet i resurse ove planete i time remeti individualne slobode sledecih generacija.



Ma to TJ ne interesuje. Njega ne interesuje individualizam ili kolektivizam kroz patriotizam. On je lepo rekao da njemu smeta srpski patriotizam. Drzi se teme.
Strongman Strongman 20:16 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

i imam pravo da komentarisem sve sto se ovde desava - dok vi i vama podobni zabrniuti nad nama sto kidisemo na srpski patriotizam i sto smo na zadatku - ne resite da vise to pravo nemam pa mi dobrovoljno razmenite imovinu kao onima u Hrtkovcima, ili ponovite epizodu Shetet, ili prebijete ili ubijete. do tada ima da komentarisem sta hocu i kako hocu podjednako kao svako od vas.



Koji smo to mi? Za Hrtkovce sam cuo a za epizodu Shetet nisam. Valjda nisam obavezan.

Ovo za prebijanje i ubijanje... ajte molim vas, pa to ni gluplji ljudi ne vezuju za mene. Naravno da treba da komentarisete ali i da dozvolite da va, se odgovori na bljuvot... pardon, na komentare.


ja imam problem sa svakim "patriotizmom". svaki je utociste za hulje. svaki!


Labava izjava. Ono "svaki"... jednostavno logicki ne stoji. Ali ako insistiras... mozda ubedis narem sebe.


to sto ti identifikujes kao "Srpski patriotizam" (cemu to veliko S pojam nemam) bode oci prilicno jer je boo shtoshta drugo tokom 90tih, pretio, iseljavao, ciljano mobilisao, naivno slao u vojsku BAS na Kosovo i uopste radio tako te mile znakove paznje i komsijske ljubavi, drzao kao taoce nacionalnog projekta, etnicki cistio, malo zastrasivao... ma znas...




jel ima pravo neko da ne bude deo te price. Evo ja. Nit sam bio u ratu, nit sam iseljavao, nit su me iseljavali... Jel treba da me sramota? Jednostavno nemam nikakvih dodirnih tacaka, cak ni TV nisam gledao.


ja recimo uopste ne pratim vase tekstove. totalno su puni kompleksa, mizoginije, homofobije what not. jednostavno ne zelim sebe da mucim opstim mestima i estradnom filozofijom.


Za mizoginiju sam morao da proguglam. Nisam koristio tu rec. Da sam pun kompleksa... Diskutabilno. Ovo na "m" pogresno. Valjda bi neko zensko naslo za shodno da mi to kaze, osim ako ti Tibore ne dozivljavas sebe... A o homofobiji... Pa ako je homofobija sto ne klikcem od srece kada Q92 utera auto go sopstvenoj ideji ne znaci da sam homofobican. Ja sam vise budalofobican. Znas kad vidim nekog da sece granu na kojoj sedi smatram da mi je gradjanska duznost da ga upozorim. Uzgred zivim u Majami Bicu gde je homofobija i izbacena iz recnika.
Tibor Jóna Tibor Jóna 20:20 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Uzgred zivim u Majami Bicu gde je homofobija i izbacena iz recnika.

onda je sve u redu!
ivy2010978 ivy2010978 21:39 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

pa to je i danilovic rekao sabonisu... ;]

Strongman Strongman 21:52 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku


"Pogled nije bio upucen njemu (Sabonisu) nego sudiji koji je u tom trenutku bio iza njega jer sam u tom trenutku mislio da je faul... Kamera je cudo. Snimak je cudo. Svi su pomislili da sam nesto rekao Sabonisu ati mi nije padalo na pamet..."


kumashimoto kumashimoto 21:58 14.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Tibor Jóna
to kaze Semjuel Dzonson. !

I samo zbog toga, ta "epohalna" izjava mora da bude tacna?
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:39 15.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

mam pitanje, hipoteticki. Da si predstavnik neke manjine, neka bude recimo Nemacke i da zivis u Izraelu, i da imas svoj blog i da se sprdas na racun mladoh kosarkasa iz Makabija koji je sav u fazonu Davidove zvezde. Da li bi to radio sa ovoliko zara i komocije? Mislim da li bi smatrao da cinis pravu stvar ili bi znao da samo podjebavas?

opa! palo prebrojavanje krvnih zrnaca!
mašala.
živ bio ti nama. sad smo u miru.
ne fali nam ni doktor ni kapetan.
Exitus Letalis Exitus Letalis 00:40 15.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Strongman
Pa jel si rekao ili nisi?


Ja na zalost nisam citao o patriotizmu, a tebe je vidim interesovalo.

kupi klajna. doktora.
deadbeat deadbeat 01:25 15.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

Patriotism is the last refuge of a scoundrel. Samuel Johnson

true or false? Strongman bi rekao false. Tibor misli true. Samuel Johnson nije bilo ko - rekao je dosta stvari koje prevazilaze nivo banalnih istina. Na primer:

- He who makes a beast of himself, gets rid of the pain of being a man.

- Knowledge is of two kinds: we either know the subject ourselves, or we know where we can find information upon it.

Covek je ziveo u 18. veku.

Elem, zasto je njegov citat istinit? Ako se distanciramo od zemlje Srbije, a pritom ne zavrsimo u takvim ekstremima kao sto je Izrael, mogli bi reprezentativnu drzavu da potrazimo u U.S. of A. Koji bi americki sportista dao ovakvu izjavu? Koji bi izjavio

"Yao is just like any other Chinese - only taller", ili

"I'm especially annoyed by the French, because they never waste an opportunity to show how much they hate us".

Nema nista lose u patriotizmu - problem je u ljudima kojima to postane osnovna odrednica licnosti. To se, naravno, ne odnosi na Strongmena. Na Strongmena se odnosi ona stara "The only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing".

Da li bi Strongmen bio Strongmen da nije Srbin? Posto Strongmen jeste Strongmen, rekao bi Da. Da li bi Strongmen izjavio:

"Above all things, I cherish Serbia. I was brought up to love my country and I can't see anything wrong about it." - Jednu stvar isticem vise od svih a to je Srbija. To nosim iz kuce. Od malena sam vaspitavan da volim svoju zemlju i u tome ne vidim nista lose.

E pa, ima nesto lose. Ima dosta toga lose. O tome pise TJ (vrlo slikovito, ali Strongmen to ignorise) i mnogi drugi - ja necu. Ima i necega sto se ne vidi preko okeana. Recimo da je Raduljica Amerikanac, izjavio je stvari koje je izjavio. Recimo da bi Raduljica Srbin podrzavao Karadzica - americki Raduljica bio bi "strong supporter" Busa. Ko bi bio americki Raduljica? Bio bi trailor park boy - iliti white trash. Onaj koji okaci americku zastavu ispred svoje prikolice i smatra da mu je to sto je Amerikanac najveca vrlina - nije bitna porodica, nije bitan talenat, nije bitan hard work i odricanje i ljudi koji su ga podrzavali - najbitnije je to sto je Amerikanac.

Nije ovde problem u Raduljici - barem ne u americkoj verziji. Uvek ce biti Raduljica, u svakoj naciji - samo sto bi vecina Amerikanaca znala o cemu se radi. Ali Srbi nece - bez obzira sto zive u Majamiju, i jasno im je da je u Belom Svetu nacionalna pripadnost predstavlja samo jedan detalj koji se vezuje uz licnost - kulturni kuriozitet koji moze da posluzi za posalice izmedju Srbina i Albanca koji su pobegli od ovog cirkusa. U Srbiji, izolovanoj i sizofrenoj, ponizenoj i drčnoj, nacija - poslednjih godina vise nego ikad - predstavlja univerzalni izgovor, motiv i optužbu, osnovnu odrednicu čoveka, bio on Srbin, Kinez, Litvanac ili Mađar.

deadbeat deadbeat 01:41 15.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

+
ako se ne pravimo naivni, jedino istinitio citanje izjava mladog Raduljice jeste:

"Bliži mi je Radovan Karadžić od ispisnika košarkaša iz Litvanije. Ipak je Radovan Srbin - sto cenim vise od bilo cega - a ovi su Litvanski skotovi"

I Raduljica bi to potvrdio.
Goran Vučković Goran Vučković 01:54 15.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku


ako se ne pravimo naivni, jedino istinitio citanje izjava mladog Raduljice jeste:

"Bliži mi je Radovan Karadžić od ispisnika košarkaša iz Litvanije. Ipak je Radovan Srbin - sto cenim vise od bilo cega - a ovi su Litvanski skotovi"

I Raduljica bi to potvrdio.

Ako smem da dozvolim sebi bezobrazluk da se nastavim na misao Semjuela Džonsona: najlakši način da se čovek pretvori u zver, i time sebi olakša bol koji Džonson pominje - je da umisli zversko u drugim ljudima.
angie01 angie01 01:57 15.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

I Raduljica bi to potvrdio.


pa samo se o tome radi- da sportista ne moze javno da daje takve nesuvisle izjave- to je nedopustivo, i shta je tu sporno?

ja npr, ne znam shta Djokovic privatno misli- ali kada se pojavio kod Dzej Lenoa, koji vodi jedan od napoznatijih show programa u Americi, a koji se emituje putem kabla i u druge zemlje- bio je veoma sharmantan, pristojan umeren, ali je ono shto je sporno- provukao kroz adekvatnu shalu i to se tako radi- to je profesionalni sportista koji vodi rachuna o imizdu, a pri tome ne ide niz dalku, niti je snishodljiv.
die hard die hard 10:45 15.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

A Jao Ming jeste Kinez i jeste malo visi. Nije Rumun, nije Svedjanin... A da je visi ni to nije tajna.

Sto se tice ove izjave potpuno je jasno da njom omalovazava Kineze, i ne znam zasto poredjenje sa Izraelom ili bilo
kojom drugom drzavom.Jel to znaci da Tibor Jona, ovdasnji, ne sme da pise slobodno na ovom blogu zato sto se to nekome ne svidja?Nikoga nije uvredio i to je sasvim dovoljno.A kome se ne dopada ne mora da cita( mislim ovo je vec izandjalo,ali kako drugacije).
929292 929292 19:09 15.08.2008

Re: Tibor Jana covek na zadatku

ja nemam dva pasosa. imam jedan - srbijanski



građani srbije imaju srbijanski pasoš?
da li to znači da građani rumunije imaju rumunijanski pasoš?
građani španije - španijanski?
građani slovenije - slovenijanski?
građani britanije - britanijanski?
gera92 gera92 17:54 14.08.2008

Novak Djokovic


je upravo usao u polufinale i, zamisli, prekrstio se i podigo tri prsta...
Sta sad?
Strongman Strongman 18:03 14.08.2008

Re: Novak Djokovic

Sad je najebo...

Ima da ga dovati dobri posteni Jana i da ga provlaci kroz blato. Samo da nisam Noletu u patikama.
Kazezoze Kazezoze 18:08 14.08.2008

Shpanci se "shale" !



mada engleski novinari misle da je rasizam u pitanju....
Strongman Strongman 18:21 14.08.2008

Re: Shpanci se "shale" !

Ma i ta "politicka korektnost" je usla u fazu svoje karikature.
Bright Spot Bright Spot 19:01 14.08.2008

Re: Shpanci se "shale" !

Strongman
Ma i ta "politicka korektnost" je usla u fazu svoje karikature.


Moj ćale, tvoj zemljak, ima običaj da kaže: "U bre, ne sme čovek da ti kaže crnće crno ti dupe..."
Bili Piton Bili Piton 20:50 14.08.2008

Re: Novak Djokovic

gera92
je upravo usao u polufinale i, zamisli, prekrstio se i podigo tri prsta...Sta sad?


Nista osim sto se da primetiti da je poceo da se krsti na svakom cosku kao baba neka.

Sto se tice tri prsta - i u njegovom slucaju i u slucaju ostalih - cista foliraza i poza.

Sto sve i dalje ne znaci da mi nije drago sto je usao u polufinale.
bekasa bekasa 21:45 14.08.2008

Re: Shpanci se "shale" !

Ma i ta "politicka korektnost" je usla u fazu svoje karikature.

kumashimoto kumashimoto 22:00 14.08.2008

Re: Novak Djokovic

Ma "hulja" jedna,rek'o bi veliki Semjuel, a Jona bi se verovatno slozio. Nego, da hapsimo mi Noleta i saljemo za Hag, ili barem da ga drzimo na oku, za svaki slucaj. Izgleda da mladunac ima potencijala i za nesto mnogo gore, npr. ...ratni zlocin?
Strongman Strongman 22:01 14.08.2008

Re: Novak Djokovic

e upravo usao u polufinale i, zamisli, prekrstio se i podigo tri prsta...


Evo slika nekih srpskih "hulja" sa tri prsta:






















TJ ce da ih nadje jos vise, siguran sam
noob92 noob92 00:00 15.08.2008

Re: Novak Djokovic

Strongman
e upravo usao u polufinale i, zamisli, prekrstio se i podigo tri prsta...

Evo slika nekih srpskih "hulja" sa tri prsta:
TJ ce da ih nadje jos vise, siguran sam


Znas li da turanje glave u pesak ne resava problem?
Bright Spot Bright Spot 00:13 15.08.2008

Re: Novak Djokovic

Zato pravljenje problema tamo gdje ga nema, a potom njegovo rješavanje, čini da se individua osjeća jako dobro i vjerovatno jača ego.

noob92 noob92 00:16 15.08.2008

Re: Novak Djokovic

Strongman
e upravo usao u polufinale i, zamisli, prekrstio se i podigo tri prsta...

Evo slika nekih srpskih "hulja" sa tri prsta:
TJ ce da ih nadje jos vise, siguran sam


Jos?







blackbox92 blackbox92 18:33 15.08.2008

Re: Novak Djokovic

gera92

je upravo usao u polufinale i, zamisli, prekrstio se i podigo tri prsta...
Sta sad?

Gospodin i patriota, evo teksta

Tenisač koji se nije uvrijedio jer je gospodin

Na dodjeli nagrada najavili su ga kao Hrvata. Ovaj mu je savršeno mirno odgovorio: ‘”Ja nisam iz Hrvatske, nego iz Srbije Nema veze, ne ljutim se. To je ionako isto”

U polufinalu turnira u Montrealu Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala, da bi u finalu dobio i samog nepobjedivog Rogera Federera. Nije to bilo iznenađenje jer je prije Montreala Novak ipak bio četvrti igrač svijeta, ali jest bilo čudo jer koji god čovjek pobijedi Federera, napravio je čudo koje se može mjeriti s osvajanjem Roland Garrosa.
Naime, Švicarac je ono što su bili malobrojni u povijesti sporta - Borg, Edwin Moses, Sergej Bubka, možda Pietro Menea - onaj s kime se drugi ne mjere, pa će u njegovoj eri svaka rang-lista počinjati tek od drugoga mjesta
Pobijediti Federera znači učiniti nešto po čemu će te tvoja generacija doista pamtiti. Zato je, metaforički govoreći, Roger Federer, osim što je najusamljeniji, i najnesretniji tenisač današnjice: jedino se njemu ne može dogoditi čudo da pobijedi Federera.
A onda se dogodilo to da je na dodjeli nagrada službeni spiker najavio Đokovića kao hrvatskog tenisača. Ovaj mu je savršeno mirno, pristojno i gospodstveno odgovorio: “Ja, naime, nisam iz Hrvatske, nego iz Srbije. Nema veze, ne ljutim se. To je ionako isto”. Zvučao je taman tako kao da tješi spikera i kao da mu je neugodno što će sad toliki svijet znati da je čovjek pogriješio.
Pokušajmo zamisliti što bi se dogodilo da su nekog našeg sportaša proglasili za predstavnika Srbije. Taj bi nesretnik za početak morao dati sedam šovinističkih izjava za naše i za strane novine, spomenuti Vukovar i Škabrnju, pa zaključiti kako bi bio sretniji da nije ni osvojio turnir, nego da mu se ovako nešto dogodi.

Ne treba sumnjati da bi se uvrijeđenom sportašu u prosvjedu pridružilo i nadležno ministarstvo, je li vanjskih poslova ili znanosti, to nismo sigurni, a premijera bi se u intervjuima pitalo kako je doživio “najnoviju provokaciju” iz Montreala. Sigurno ima hrvatskih sportaša, znam barem za dvojicu ili trojicu, koji su gospoda poput Novaka Đokovića, no bi li se i oni odvažili reagirati poput njega?
Tenis je gospodski sport, u kojem publika ima biti tiho dok se igrač koncentrira. Netko je prije sedam-osam godina, u vrijeme Gorana Ivaniševića, rekao da je upravo tenis, a ne recimo nogomet, sport po kojem se Hrvati razlikuju od Srba. Htio je reći kako Srbi nikada ne mogu biti veliki tenisači jer nisu gospoda. Nema ništa slađe, barem kada je riječ o domoljubnoj oholosti, nego kada nam živi život zvekne šamarčinu.

Pa nabrajajmo: Novak Đoković, Jelena Janković, Ana Ivanović, i na našu žalost, tu nije kraj! Srbi su u odnosu na Hrvate teniska velesila. Znaju ti simpatični i pametni momci i te moćne a lijepe cure kako se pobjeđuje i kako se u bijelome sportu biva gospodin. Kao što to, uostalom, zna i Ivan Ljubičić, pa je zato, nakon što je sam samcat osvojio Davis Cup, u Večernjem listu bio na listi najnepopularnijih Hrvata.

I onda, možemo li mi Hrvati podnijeti to da su Srbi najednom veća gospoda od nas? Teško, skoro nikako, s mukom, a onda i s ignoriranjem. Pravit ćemo se da tenisa više nema! Ili ćemo dobrome Novaku psovati mater jer je rekao golu istinu, da su Srbi i Hrvati isto. Kad ne bi bili isto, tada bi nas radovao Đokovićev uspjeh
blackbox92 blackbox92 18:04 14.08.2008

nije dečko kriv

Ma nije dečko kriv, nije kriv ni novinar koji tako opisuje patriotu.
Uostalom niko nije krtiv što je mentalno više ili još više zaostao.Budale ne treba tražiti same se jave ali su krivi oni koji kroz medije to podržavaju I svaku glupost nazivaju patriotizmom.
Pa valjda se podrazumeva da svako voli svoju zemlju, svoj narod, pa i ljude uopšte.. Svako voli svoju majku i sebe ali nije štos da njeno ili svoje ime ispisuje svuda gde stigne jer to ne bi nikoga iritiralo.
U našem sistemu devalviranih i izvrnutih vrednosti ljubav prema svome se iskazuje isključivo mržnjom prema drugom. E to, nažalost, pokazuju naši patriJoti, umesto da govore kako treba da se međusobno volimo oni nam prvo guraju kako nas drugi mrze pa da i mi treba da što većom mrzimo njih i baš tako pokazujemo koliko volimo svoje.
Ako nam deca u predškolskom počinju sa onim bukvarom gde se za Crkvu kaže da je “najva+nija čovekova kuća.Ko ide u Crkvu,imaće Boga za pomoćnika sebi: K one ide u Crkvu-neka ide kod doktora, možda mu roditelji nisu zdravi “.
Pa još ako kasnije u apsolvira sve to iz Čitanke koju su napisali neki patiJoti Četnička čitanka za maturante: Miloš Vasić - VREME 614 / MOZAIK, ne treba se čuditi da tako razmišlja.
Prema tome, onaj ko tako vaspitava svoju omladinu ili dozvoljava da mu je tako vaspitavaju, trebalo bi da se zabrine za svoju i budućnost svoje omladine.
noob92 noob92 23:41 14.08.2008

Re: nije dečko kriv

Evo slika nekih srpskih "hulja" sa tri prsta:










Strongman Strongman 23:48 14.08.2008

Re: nije dečko kriv

Noob hvala na dobronamernom postu.


Sad ja treba da izvadim slike iz Jasenovca kako kolju Srbe, pa slike madjarskih zlocina, ... I to naravno ne vodi nigde.

Sustina je da je srpski pozdrav (legitiman ili ne) otudjen i od nekih hulja, sto ne menja vrednost tom pozdravu. Cuo sam da su se u Jasenovcu rukovali strazari. Pa jel treba da prestanemo da se rukujemo?
noob92 noob92 00:40 15.08.2008

Re: nije dečko kriv

Strongman
Noob hvala na dobronamernom postu.


Sad ja treba da izvadim slike iz Jasenovca kako kolju Srbe, pa slike madjarskih zlocina, ... I to naravno ne vodi nigde.

Sustina je da je srpski pozdrav (legitiman ili ne) otudjen i od nekih hulja, sto ne menja vrednost tom pozdravu. Cuo sam da su se u Jasenovcu rukovali strazari. Pa jel treba da prestanemo da se rukujemo?


Uz svo postovanje mislim da grdno gresis ovog puta.

Sta bi rekao na ovo:
Sustina je da je rimski (i SS jedinica btw) pozdrav (legitiman ili ne) otudjen i od nekih hulja, sto ne menja vrednost tom pozdravu. Cuo sam da su se u Jasenovcu rukovali strazari. Pa jel treba da prestanemo da se rukujemo?

U Nemackoj je rimski pozdrav KRIVICNO delo, jer su pod tim pozdravom ( od strane nekih hulja ) stradali milioni ljudi.
I FYIO i oni koji su klali Srbe u Jasenovcu su takodje dizali tri prsta u znak pozdrava.

blackbox92 blackbox92 18:21 14.08.2008

Ponos i stid

A evo šta o tome kaže komentar jednog istraživanja:

"Ne samo što nema razlika između rooljublja i nacionalizma, nego su velik broj rodoljuba naprosto nacionalisti - tako glasi nedavno objavljena radikalna teorija patriotizma, čiji su autori dvojica nemačkih naučnika: sociolog Wilhelm Heitmeyer sa sveučilišta Bielefeld i psiholog Christopher Cohrs sa sveučilišta Jena.
Nemački naučnici nisu usamljeni: američki psiholog Seymour Feshbach, na osnovi istraživanja na studentima, tvrdi da već i slušanje rodooljubivih pesama kod mladih podstiče šovinističke osećaje superiornosti nad drugim narodima.
Ove teorije potpuno menjaju dosadašnji stereotip da je rodoljublje nešto što u socijalizaciji valja potstrekavati i negovati, pazeći pritom da ti nežni osećaji prema domovini ne prerastu u šovinizam i nacionalizam. Spomenuti autori, pak, tvrde da građani koji se snažno identifikuju sa svojom zemljom istovremeno postaju robovi netolerantnog i isključivog razmišljanja, čime smo korak do stare definicije rodoljublja kao "posljednjeg utočišta hulja". Nisu li nas pokrali oni koji su nas voleli?
Kad bi se "klinička slika" jednog naroda tražila samo iz onog što je taj narod napisao o sebi, istraživač bi se našao u nedoumici. U udžbenicima istorije svaki je narod činio isključivo herojska dela i obilato zadužio svet svojim dostignućima: istraživaču bi bilo posve nejasno kako ta složna i napredna civilizacija još uvek nije otvorila fast-foodove na Mjesecu ili kladionice na Jupiteru.
Svi uče tzv. nacionalni ponos, a niko ne uči tzv. nacionalni stid. Verojatno je lakše nacionalnu psihu bildovati penkalom, kravatom i Teslom, nego Jasenovcom, Ahmićima, Medačkim džepom,Olujom, Srebrenicom,Keratermom, Dobrovoljačkom, Goraždevcom,17. martom, itd,itd , ali "laganje za domovinu" nije nužno patriotski čin. "
Strongman Strongman 19:10 14.08.2008

Re: Ponos i stid

Svi uče tzv. nacionalni ponos, a niko ne uči tzv. nacionalni stid. Verojatno je lakše nacionalnu psihu bildovati penkalom, kravatom i Teslom, nego Jasenovcom, Ahmićima, Medačkim džepom,Olujom, Srebrenicom,Keratermom, Dobrovoljačkom, Goraždevcom,17. martom, itd,itd , ali "laganje za domovinu" nije nužno patriotski čin. "


Verujem da samo Srbi to rade. Sto je i logicno... Na nekom blogovima.


Slazem se da treba pocictiti djubre u svom dvoristu, ali se ne slazem da treba prikazivati da je samo nase dvoriste prljavo.
Exitus Letalis Exitus Letalis 19:19 14.08.2008

Re: Ponos i stid

tačno tako.
Tibor Jóna Tibor Jóna 19:20 14.08.2008

Re: Ponos i stid

Exitus Letalis
tačno tako.


lepse se zivi ako znas da je i komsija u govnima?
divno rezonovanje, divno!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana