Neke noci je jednostavno nemoguce zaboraviti..

jackie.brown RSS / 17.08.2008. u 14:20

Bila jednom jedna noc,jako crna i topla..kao ONA- koja je osetila da ima necega u vazduhu i prepustila se tom povetarcu.

U toj istoj noci, pocela je net prepiska.Bez ikakvog dogovora, par meseci pre vencanja.

On je imao bez pantalone i kosulju; ona je imala radoznalost i velike crne oci. Sedeli su u Tasmajdanskom parku,i posle, naduvani, otisli kod nje.Nije mislila o njemu kad je otisao, samo je legla i zaspala snom bezbriznika.Te noci, jurio je vuk.Imala je njegov ugriz i da li se probudila ili nije ni sanjala, nikad nece znati. Znace samo da je uzela nesto sto nije njeno.

Bili su to veseli i sareni dani. Vukovi se pojavljuju na jesen. O tom ugrizu nije vise mislila. Kad su deca krenula u skolu, a muz se vratio odakle je dosao, ona je pila pelinkovac na njegovom kaucu i prepustila se ugrizima coveka- Vuka.

Noci su se nizale, dani se gubili, u njenim ocima pocele su da rastu zvezde. Ona je otisla na sever, s mislju kako tako treba da bude. Pre toga je prvi put zavolela tog visokog coveka.Osecala je kako je on nekako blizu i kad misli na nju, taj ugriz se zacrveni....A ona zapisti!

Godine,kao biseri, nizu se. Ona je saznala par istina  i par lazi; par je zaboleo,par ne. On je gledao, on je grlio. I ona je njega...i jos neke druge.Kad je on grli, nju to nervira jer traje duze od njenih zamisljenih 15 sec za grljenje. Ali ona ipak to voli, a mrzi. Nema neka odredjena osecanja, ali oseca svemir u sebi dok je on u njoj. To je cudno, zar ne?

Na Pr: kako je taj svemir dospeo na terasu jedne zgrade u 27.Marta,negde na pocetku? Njemu je umro deda.On je sedeo sa njom i ona je osetila kako zna vise nego sto misli. Ona oseca,tako uci i sad je vec mapa celog njegovog tela za nju sitnica.On je hladan, on je vreo, on je muskarac i deckic, zivotinja i igracka.Ona oseca da ga poznaje onoliko koliko treba da bi se malo otvorila. I tada, svi oni drugi, oni  su nebitni, jer njih i ne zeli da zna.

Ona spava kod njega. Prvo je bila kancelarija, hotel, i evo , ona je tu, skoro domaca medju maskama u stanu gde svetlo u toaletu nikad ne radi, gde je krevet jako udobani kafa se sporo kuva , ali to je zelena Grand, sto starija, to bolja, bas kao i on.

On ima bubuljicu na grudima koju godinama obecava da skine i oci boje neba koje je ona zelela da njihova beba ima. Tu se vec oseca ranjivo, jer je zelja njena tajna.Ona u stvari nikad nije smela da pomisli da joj je stalo jer kada se zapita da li je njemu stalo, okruzi je hladan oblak koji izjeda dusu.

Stanje postaje kriticno i ona se povlaci. Ona zeli i oseca ga, volela bi da mu kupi 1001 stvar da ga podsecaju na nju, ali to nije zakonom dozvoljeno. ON mora da voli neku drugu. A i ona je sama sebi cudna.Postala je Zvezdooka.i daleko je..

I pili su redbull na tramvajskoj stanici, bili u bioskopu, on je bio srecan kad joj je pokazao motor, ona jos srecnija, on je zagrli i vrti u krug, a njoj je milo i...on joj je poklonio lepu knjigu za rodjendan u kojoj jedna zena ceo zivot ceka na jednog kapetana, ali ona sumnja da je tako i u njenom zivotu i ima jos toliko sitnica o kojima bi ona pisala beskonacno, ali... On na zalost vise nije s nama...

03/04/2008

England

Atačmenti



Komentari (8)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 12:34 19.08.2008

E pa sad...

Nije fer... rasplaka me, moraću još jednom da je pročitam... malo kasnije.

Hvala Nikoli na linku!

EDIT:
Pročitah. Dva sata kasnije.
Odlična priča.
Kod prvog čitanja, mislila sam da je pisao muškarac.... ta jsa klupe Tašmajdanskog parka, bubuljicom na grudima i onim očima... Kod drugog, da je pisala ona, sa ugrizom koji je izbledeo.
A da li je to uopšte važno?
Burgija mi po želucu... verovatno ću je pročitati i treći put.
mariopan mariopan 14:41 19.08.2008

Re: E pa sad...

Hvala za lepu pricu, da nije Nikole ne bih je nasla.
Zaista tuzna, kao sto kaze Margos, ali to je prava zivotna , stvarna prica.
Preporuka )))
jeremija92 jeremija92 16:39 19.08.2008

Lupus

Bez sumnje, lepa priča.

Ipak, o vukovima bi trebalo znati i sledeće:
Najčešće žive u čopru.Glavni i na najvišem položaju u čoporu su alfa par: alfa mužjak i alfa ženka. U čoporu se razmnožava samo alfa par, dok su svi ostali pripadnici čopora, štenad i njihova starija braća, potomci tog para roditelja. Jaka dominacija, naročito po ženskoj liniji, onemogućava parenje podčinjenih članova, bilo međusobno ili sa jednim od dominantnih vukova.
Vukovi biraju partnera za celi život. Ukoliko jedan od partnera ugine, njegov par postaje vuk samotnjak.
sentinel26 sentinel26 17:12 19.08.2008

Za pisanje komentara..

moraću da je pročitam najmanje još jednom.

Priča je jako lijepa, autor-ka ima talenta za pisanje.
Naprimjer rečenica:
.. kako je taj svemir dospeo na terasu jedne zgrade u 27.Marta,negde na pocetku?

zamjenjuje čitav jedan pasus teksta.
Preporuka i poz.

trener92 trener92 18:31 19.08.2008

˝Dnevnik jedne ljubavi˝

i taj ugriz je izbledeo, a on se promenio i nije vise kao sto je nekad bilo


gordanac gordanac 19:06 19.08.2008

dobra priča...

jackie.brown jackie.brown 08:13 22.08.2008

To je tajna vestina- srcu se pokoriti.

...
margos margos 12:09 22.08.2008

Re: To je tajna vestina- srcu se pokoriti.

ONA - Zvezdooka..:)

Zvezdooka, nismo te ni pitali.... preporučivali...
Ne znam da li na svom panelu imaš izveštaj o čitanosti, ali svakako mnogostruko nadmašuje broj komentara.
Hvala za priču, ovih dana mi je Tašmajdan asocijacija na tebe kad god ga pogledam...eto.. toliko o dojmu:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana