Sinhronicitet

Ninoslav Randjelovic RSS / 24.08.2008. u 10:39

Pre neko vece opet sedim na kamenu ispred kuce u kojoj starac peva i svira violinu. Padaju mi na pamet razne stvari. Setim se jednog prijatelja iz Njujorka o kome nisam razmisljao najmanje 10-ak godina. Pol Rinaldi. Nekoliko godina smo bili predavaci u Hasidskoj Jeshivi u Wilijamsburgu (sirotinjska cetvrt u Bruklinu), a ispostavilo se da smo bili i komsije. Tako, njegova devojka Stefani bila je i prva bebisiterka koja je cuvala moju  Kamalu. Pol mi je pomogao (imao je kombi) da se iselim i iznesem sve kutije sa knjigama kada sam odlazio od Kamaline majke. Posle, kad ga je Stefani ostavila, cesto sam ga obilazio i razgovarali smo o zivotu dok smo pusili travu koju je gajio u ormanu. Onda sam ja otisao za Rusiju, a on u Egipat. Ozenio se Egipcankom i ostao u Kairu. Posetio sam ga jednom, pre 15-ak godina. Obisli smo svi zajedno oazu Siwa, jer je njegova zena zelela da se okupa u bazenu koji je svojevremeno izgradila Kleopatra dok se odmarala u Siwi na putu do ili od Marka Antonija. Mrzi me da sada pisem o tome sta se sve tada u Siwi desavalo, a posebno kako je, pored tog Kleopatrinog bazena, dokazano jednom mladicu koji je prodavao urme, da je "moj" prorok Isa barem podjednako dobar prorok, ako ne i bolji prorok od Muse, "njegovog" proroka.... U svakom slucaju, desilo se da sam nekako potpuno zaboravio na  Pola Rinaldija. I tako, slusam juce tog starca sto peva  i setim se Pola. Odjednom, zazelim da znam sve o njemu. Spustim se do sela gde ima Internet kafic. Prikacim se na net i nadjem poruku od Pola na "facebook-u" - javlja mi da se razveo pre dve i po godine, da ima dva sina (Francis i Hasan) i da oni zive sa njim i sa njegovom novom zenom u Cikagu. I da bi voleo da se opet sretnemo. Eto.   



Komentari (12)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Milan Novković Milan Novković 12:15 24.08.2008

Nova sila

Jednom se ja voyim autobusom i setim se čoveka koga nisam video ni čuo, niti sam ga se setio bar jedno 10 godina.
Deset minuta kasnije ga vidim na ulici.

Jedan UK skeptik bi rekao da sam ga verovatno i pre, npr prethodnih dana, viđao u tim krajevima, možda radi ili živi tu negde, samo to nije doprlo do moje svesti, bar ne dovoljno. Svesnost je još više "razvodnjena" što su veze između "sećanja" i doživljaja indirektnije.

Ali, onda je taj isti skeptik (Oxford Radio pre vise od 15 godina) u diskusiji sa drugom osobom koja je u sve verovala rekao da po njegovom istraživanju fenomena sigurno ima iako on nije naišao na nikakve suvisle indikacije šta je iza njih. Ali, na kraju je rekao, neka nestandardna komunikacija (e.g. telepatija) bi objasnila sve fenomene za koje on smatra da su genuine. Znači, i to je samo mogućnst, pa tako fantastika, i ovaj čovek kaže da nikad nije naišao na eksperimenat ili opis eksperimenta i tima koji bi ozbiljno ukazali na mogućnost telepatije. Što, opet, ne znači da ne postoji :)

Dok se priča samo o mogućnostima ja prilažem i mogućnost, in line sa mojom profesijom, da smo svi mi samo softwerski entiteti u nekoj "simulaciji". Ne pridajem neku veliku verovatnoću ovakvom "rešenju" problema, 5% max, telepatiji kako je mi obično zamisljamo ne više od 15%, tako da prazninu od 80% još uvek pretražujem :)

Možda smo i samo delovi nekog većeg živog entiteta iako tome pridajem jako malu verovatnoću pošo mi se čini da bi taj entitet ovako bio nekako "nelogično" organizovan :)

Šta bih najviše voleo, i ovo je bar po meni interesantna tema, je verovatno postojanje neke nove sile pa još potvrda da koliko-toliko možemo da je kontrolišemo. Šanse su verovatno mizerne pošto teško da bi do sad promakla silnim armijama naučnika.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:07 24.08.2008

Re: Nova sila

Ne pridajem neku veliku verovatnoću ovakvom "rešenju" problema, 5% max, telepatiji kako je mi obično zamisljamo ne više od 15%, tako da prazninu od 80% još uvek pretražujem :)

Hvala sto ste mi to objasnili iskreno i saljivo !
Kod mene, maltene da isto tako stoje stvari, samo sto ja nemam nikakve profesije niti stalnog izvora prihoda i tome slicno i uglavnom se osecam da me zivot ima u sakama. Dok sam ziv. I da me tako nosi i nosi i da zahvaljujuci tom i takvom aktivnom zivotu koji me/sve nas ima u sakama ima i tog sinhroniciteta, tih slucajnih koincidencija, racvanja... Tako, prestadoh da bilo sta istrazujem.
I hvala sto ste svratili do mene.
Krugolina Borup Krugolina Borup 12:58 24.08.2008

Telepatija i tako to...

Odjednom, zazelim da znam sve o njemu. Spustim se do sela gde ima Internet kafic. Prikacim se na net i nadjem poruku od Pola na "facebook-u" - javlja mi da se


A ja bih vam rekla... aktivirao vam neki tranzit ili slično 11. kuću prijatelja, pa se isto ispoljilo istovremeno i na unutrašnjem i na spoljašnjem planu.

Al', ajd' sad... može da bidne, a ne mora da znači.
Možda je, stvarno, samo telepatija...
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:18 24.08.2008

Re: Telepatija i tako to...

pa se isto ispoljilo istovremeno i na unutrašnjem i na spoljašnjem planu.

Mene je bas ta istovremenost obradovala, ali nisam primetio nikakve planove :) :)
Možda je, stvarno, samo telepatija

Mozda, mada bilo je tu i starcevog pevanja....
Pozdrav !
Krugolina Borup Krugolina Borup 18:36 24.08.2008

Re: Telepatija i tako to...

Mene je bas ta istovremenost obradovala, ali nisam primetio nikakve planove :) :)


)
Unutrašnji plan = počeli da razmišljate o prijatelju.
Spoljašnji plan = stigao email od prijatelja.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:47 24.08.2008

Re: Telepatija i tako to...

Unutrašnji plan = počeli da razmišljate o prijatelju.
Spoljašnji plan = stigao email od prijatelja.

To da, ali sve je to jedan te isti plan, zar ne ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:48 24.08.2008

Re: Telepatija i tako to...

Uskoro nema plana Interneta. Za mene.
AlexDunja AlexDunja 18:53 24.08.2008

Re: Telepatija i tako to...

Za mene.

nisi sam:)))
AlexDunja AlexDunja 15:25 24.08.2008

...

AlexDunja AlexDunja 19:40 24.08.2008

Re: ...

ma da:))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 09:14 25.08.2008

Re: ...

ma da:))

Meni nece da se otvori ono sto si malko gore postavila. Jednostavno, kvadratic sa "x" u njemu. I molim lepo. Tako da ovo "ma da" nisam ukapirao, ali opet, kao da jesam.
:))))
AlexDunja AlexDunja 10:28 25.08.2008

Re: ...

Ninoslav Randjelovic
ma da:))

Meni nece da se otvori ono sto si malko gore postavila. Jednostavno, kvadratic sa "x" u njemu. I molim lepo. Tako da ovo "ma da" nisam ukapirao, ali opet, kao da jesam.
:))))

nije mnogo bitno,
to je samo fotografija, ovde se mozda vidi

a ovo "ma da"
pojma neznam sta znaci,
sinoc mi je izgledalo tako logicno,
ali sam zaboravila, sada.
:)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana