Hillary u Denveru

nemanja_99 RSS / 27.08.2008. u 18:24

U Denveru je sinoc Hillary Clinton dala najvazniji govor svog zivota i svoje karijere. Pogledajte:

Gorak je bio poraz od Baracka Obame, ali otkako je taj krvavi partijski sukob okoncan pocetkom Juna, Clinton je manje-vise uradila sve sto je mogla za Obamu. Zli jezici bi rekli da tesko da ima izbora, ako zeli osigurati svoju buducnost u partiji i politici, ali je taj zadatak ipak izvrsila, reklo bi se, sa dosta entuzijazma i bez davanja utiska da to radi nevoljko. 

 Sinocnji govor je prosto bio kulminacija tih ljetnih napora, i uradjen je perfektno. Hillary nije nista ako nije profesionalac, i to je opet sinoc pokazala. U izbornoj godini u kojoj skoro sve ide na ruku Demokratama, glavni je njihov cilj natjerati pristalice da izadju na izbore u dovoljno masivnim brojevima. Clinton je sinoc uradila ono sto Obama sam nije mogao i ne moze - pozvala je mnoge od svojih pristalica (pogotovu starije zene i konzervativne Demokrate) da se okanu neckanja i durenja, i da, poput nje, bezuslovno podrze Obamu.

Dakako, Hillary ne bi bila Hillary da nije ostavila otvorena vrata novom pokusaju da postane Predsjednik, i to je sinoc i uradila, posvetivsi dobar dio govora sopstvenoj kampanji. Veliko je pitanje hoce li ona to moci, pogotovu ako Obama pobijedi ove godine, ali tesko je ocekivati od nekoga ko je izgubio "za dlaku" da tek tako odustane od dugo sanjanog cilja.

 Veceras je na redu Bill Clinton. Njemu je, izgleda, jako tesko pao poraz njegove supruge, a i inace je skloniji od nje da izgovara svakakve nepromisljene stvari, pa Obamin stab sa opravdanom bojazni ocekuje da vidi sta ce se desiti. O tome vise sutra.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana