tako se to radi !!

Sportski ritam srca RSS / 30.08.2008. u 01:22

  ...proleće 2005-e, negde u Srbadiji... izvor b92-sport  

Utakmica pretposlednjeg kola Druge opštinske fudbalske lige Valjevo, koju su odigrale ekipe Stave iz istoimenog sela kod Medvednika i Zadrugar iz Lopatnja kod Osečine, prekinuta je u 89. minutu pod neobičnim okolnostima. Utakmica je prekinuta pri rezultatu 1:1, kad je zamenjeni igrač Zadrugara Slavko Jović, nezadovoljan odlukom sudije Miloša Tadića iz Valjeva, uzeo jedinu loptu koju su ekipe imale.  

Kako je rekao delegat utakmice Dule Vlajkovic iz Valjeva, Jović je na sličan potez svog trenera nagovarao i ranije, zbog cega je u 71. minutu bio zamenjen, da bi sa klupe za rezervne igrače ušao u teren u 89. minutu i odneo loptu. Pošto molbe delegata nisu pomogle, a domaćin derbija, ekipa Stava nije imala svoju loptu, sudija je morao da prekine meć. U Zadrugaru kažu da su fudbaleri Stava "bili grubi i nekorektni", te da se "Slavko zbog toga naljutio, uzeo loptu i otišao kuci", a da svu krivicu za prekid utakmice snosi domaća ekipa koja nije imala loptu.  

Konačnu reč o prekinutom derbiju Stave - Zadrugar moraće da daju disciplinski organi Opštinskog fudbalskog saveza u Valjevu. Zadrugar iz Lopatnja se, inace, sa Mladim radnikom iz Valjeva bori za prvo mesto i plasman u viši rang takmicenja, Prvu opštinsku ligu. Derbi odluke poslednjeg kola Zadrugar - Mladi radnik igra se u nedelju u Peckoj, gde Lopatanjci kao domaćini igraju svoje utakmice.

 

 ####################  

A nešto slično se desilo i u SFRJ, ispričao mi ortak, stariji lik...Naravno, igrale seoske ekipe, i vodila se borba za prvo mesto izmedju susednih sela. Isti broj bodova, biće prvi onaj sa boljom gol razlikom. I meštani PAMETNIJEG sela blokirali ulaz i izlaz iz sela čim je utakmica pocela, tako da "špijuni" susednog rivala ne mogu da gledaju tekmu. Naravno da je protivnik prodao tekmu za par prasića, ali fora je sto su ih pocepali sa 168 - 0 !!

Na poluvremenu je već bilo oko 60 - 0, i dok je neko /nije naravno bilo mobilnih, a golubovi pismonoše ne lete na tako kratkim relacijama/ na poluvremenu javio rezultat susednom GLUPLJEM rivalu, bilo je kasno, jer su oni vodili samo sa 24 - 0. Prvo mesto, i ulazak u viši rang proslavljen je u lokalnoj kafani. Bili prisutni igrači i uprava obe ekipe, kao sto je i red...Uz sudije i delegata, koji su pojeli najviše, dok je najbolji strelac –oko 70 golova dao, tucao pevaljku. Živeli !!! 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana