Bush 7, Teroristi 0

dusanj92 RSS / 11.09.2008. u 21:59

911b.jpgSreda jutro pre sedam godina. Ziveo sam u Milwaukee, WI. Dok sam vozio ka poslu cuo sam na radiju da je u Nju Jorku udario avion u zgradu.  Prva misao mi je bila da danas svaki idiot moze da dobije dozvolu.  Kada sam stigao na posao cuo sam da je jos jedan avion udario u zgradu.  Nismo shvatali koliko je to ozbiljno i pravili smo sale o pijanim pilotima i stjuardesama.  Par sati kasnije pozove me zena i kaze da nemoze da dobije telefonom ujnu u Queens. Njihova kuca je blizu Manhatana i videli su i osetili svu vatru i prasinu od rusenja zgrada.

Tek kada sam dosao kuci te veceri i video snimke na TV shvatio sam ozbiljnost dogadjaja. Do tada za mene je istorija uvek bila nesto iz knjiga, ali tog momenta sam po prvi put osetio da zivim u istoriski vaznom momentu.

Srusile su se tri zgrade World Trade Center kompleksa. Ne racunajuci 19 otimaca, 2974 ljudi je poginulo a 24 nedostaju. Vecina zrtava su uglavnom civili raznih nacionalnosti iz 90 zemalja. Jos uvek se secam prvih hrabrih reakcija Predsednika Busha, i gradonacelnika Nju Jorka Rudy Giuliani, kao i svih ostalih gradjana i narocito sluzbenih gradskih lica. Izgubili su zivote 341 vatrogasac i 2 iz hitne pomoci, 23 policajca, i 37 iz recne policije kao i policiski pas zvani Sirius.

Americka vlada je uskoro otpocela borbu protiv terorista u Avganistanu i Iraku.  Predsedniku Bushu popularnost je skocila na 83%.  Danas Bush je glavni krivac za sve i svasta, od uragana do cene nafte i  uslova zivota belih medveda na Severnom Polu. U knjizarama cak postoji sekcija "Mrzim Busha".

Jednom prilikom Bush je rekao da u borbi protiv terorizma Amerika mora da je uvek 100% u pravu, dok je teroristima dovoljno da pogode samo jednom. Za poslednjih sedam godina nismo imali teroristickih napada u Americi, i zivot je toliko siguran da su Amerikanci totalno zaboravili na opasnost i ciljeve islamskog terorizma. Za sada rezulta je: Bush 7, Teroristi 0.

911a.jpgCitat iz clanka Ann Coulter:  

"By my count, roughly one in four books in print in the world at this very moment have the words 'Bush' and 'Lie' in their title. Barnes & Noble has been forced to add an 'I Hate Bush' section. I don't believe there are as many anti-Hitler books.  As Bush has said, we have to be right 100 percent of the time, the terrorists only have to be right one time. Bush has been right 100 percent of the time for seven years -- so much so that Americans have completely forgotten about the threat of Islamic terrorism."

 

Ovo je prevod mog bloga na engleskom The Stuff I Love



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dusanj92 dusanj92 22:40 11.09.2008

Pre osam godina

Srbi u Americi tradicionalno glasaju za republikanskog predsednika. Vecina su svesni da su demokrati, a narocito liberali kao Clinton, vrlo blizu socijalizma sa svojim idejama. To je malo poremeceno poslednjih godina nerazumnom mrznjom protiv Busha. Neki ne zele da pamte da je Clinton(demokrata) bio predsednik od 1992-2000 i da je je sa svojim saradnicima rasturio Jugoslaviju, doneo nam Dayton, i bombardovanje Srbije. Moje misljenje je da kada je u pitanju Srbija uopste nije vazno iz koje je stranke predsednik Amerike jer sudbinu su nam odavno odredili neki drugi.

Setih se da imam ovu pesmu negde na kompjuteru pa da podelim sa vama.
Autor nepoznat, sastavljeno negde krajem godine 2004 posle izbora.

Од Аљаску па до Колорадо
радује се и старо и младо
игру , певу док заболи гуша ,
славу тријумф прецедника Буша .

Знаде добро цела Америка ,
да победу Буша прецедника
донесоше својим гласовима
милиони српских домаћина .

На Капитол -брдо истог дана
посред свога Бијелога стана
сабро Бушко сада Србадију
да са њиме иједу и пију .

Рече Бушко : "Нисам се покајо ,
добри моји Срби из Охајо ,
из Детроит и мали Чикаго
што сам с вама поступао благо .

Увек бејах ја на вашу страну
(проверите у српску кафану ),
четир лета вас сам подржаво
безброј пута Србију спасаво .

Браћо Срби , послушајте ово :
Сутра ћу ви ја врнем Косово ,
а и Босну , нека Мује виде ,
а уз њојзе и Крајину приде .

Сад навалте на мезе и пиће
служите се с ајвар и шкембиће
испијајте коле и кабезе
- па на своје радне обавезе !"

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana