"Zlatna šljiva" - Nagrade

Srđan Mitrović RSS / 10.07.2007. u 10:20

Dragi prijatelji filma,

Slobodno možemo reći da je "Zlatna šljiva" uspešno zakoračila u svet velikih filmskih nagrada. Upsešan početak nam je poželeo i lično osnivač čuvene nagrade "Zlatna malina":

Dear Srdjan,
Best luck with The Golden Plum Awards...

Berry Truly Yours,
JOHN WILSON
Founder/Head The Golden Raspberry (RAZZIE) Awards


Takođe moram reći da se o ovoj nagradi nije pisalo u domaćoj, ali se pisalo dosta u stranoj štampi. Prvi koji su preneli vest o nagradi "Zlatna šljiva" je najbolji hrvatski filmski sajt www.filmski.net
Ovom prilikom se posebno zahvaljujem urednici Nori.
Prilog o ovoj nagradi je imao i BBC-jev servis na srpskom jeziku.

Čast mi je i zadovoljstvo da vam saopštim da je glasanje za nagrade "Zlatna šljiva" za 2007. godinu završeno uspešno.

Odziv na glasanje bio je neverovatan. U proseku je glasalo preko 7.000 ljudi za svaku nagradu, što nas je sve zateklo i iznenadilo. Ja se, u ime žirija i svoje lično ime, zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovoj jedinstvenoj akciji.

Žiri u sastavu Srđan Mitrović, Jelica Greganović, Sestre Bogavac, je imao veoma ozbiljan i težak zadatak koji je obavio sa velikom odgovornošću.

Ostali članovi žirija (filmski kritičar, eminentni filmski reditelj iz inostranstva, glumac) zbog pritiska koji je vršen na njih, zamolili su da im se imena ne objavljuju.

Ljubitelji filma su odlučili da nagrada "Zlatna šljiva" za najgoru glumicu dobije
MILICA MILŠA za ulogu u filmu Gde cveta limun žut

Obrazloženje:
Sve do filma GDE CVETA LIMUN ŽUT nije viđeno ovako neobično preplitanje ozbiljnosti teme, osmišljenosti autorskog pristupa i glumačkog talenta, kao kada su se na jednom mestu našli stradanje srpskog naroda, režija Zdravka Šotre i gluma Milice Milše. Pošto je dužnost prvih nagrada da trasiraju put daljem radu ove manifestacije, s ponosom možemo da istaknemo da upravo Milica Milša i njena uloga reprezentuju sve one domete koji su potrebni da bi se glumica, film i autor ovenčali našom nagradom. Toga su bili svesni i distributeri, pa je ovaj film bio distribuiran jedinstvenom metodom primoravanja đaka da ga kolektivno gledaju, a kada se tako dobro spregnu umetnost i biznis, ni nagrade ne mogu da izostanu.



Nagradu "Zlatna šljiva" za najgoreg glumca dobija:
SERGEJ TRIFUNOVIĆ za ulogu u filmu Uslovna sloboda

Obrazloženje:
Nema ničeg lepšeg od filma u kome ugledni glumci i umetnici pomognu da se postigne autentičan promašaj. Svojom ulogom u USLOVNOJ SLOBODI, Sergej Trifunović proširio je polje borbe postavši značajan kandidat ne samo u glavnim festivalskim tokovima već i u našim, nešto alternativnijim. Poslednjih godina sve više eminentnih autora i glumaca snima loše filmove i to ohrabruje našu Akademiju da još ozbiljnije radi na njihovom vrednovanju, a Sergej Trifunović će sa svojom ulogom u ovom filmu biti pravi promoter i zasluženi dobitnik prve Zlatne šljive.

 

 

Nagradu "Zlatna šljiva" za najgoreg reditelja dobija:
SINIŠA KOVAČEVIĆ za režiju filma Sinovci

Obrazloženje:
Ako ste ikada uhvatili sebe da neki film proglasite za loš zato nije "pravi film" već "snimljeno pozorište", onda nagrada za režiju mora otići loše snimljenom lošem pozorištu. Naročito, ako je i film i predstavu napisao i režirao isti čovek.

 

 

 

 

Nagradu za najgori film dobija:
Mi nismo anđeli 3

Obrazloženje:
A3 je toliko loš da čak nije dobio nijednu nagradu na Nacionalnom festivalu u Novom Sadu. Ipak, Zlatna šljiva je tu da ispravi ovaj neoprostiv previd. Ovim filmom autori su pokazali da su sposobni da zakopaju franšizu nastalu iz jedne od najčuvenijih srpskih komedija, da dovedu u pitanje i ponište sve lepe uspomene. U oštroj konkurenciji loših srpskih filmova, A3 izdvojio se kao najgledaniji i kao jedini sposoban da baci senku na sve što smo voleli.

 

 

 

Žiri je takođe odlučio da nagradu Zlatna šljivoivica za sveopšti doprinos filmu dobije:
IVANA MIHIĆ

Obrazloženje:
Iako relativno mlada, Ivana Mihić je već ostavila neizbrisiv trag kako svojim pozorišnim tako i filmskim ulogama, te se njeno ime prirodno nameće za prvog laureata „Zlatne šljivovice" za sveopšti doprinos filmu. Rođena za uloge intelektualki, Ivana je ipak krenula putem kojim se ređe ide, dokazujući se uglavnom ulogama koje su se kretale u rasponu od glupe plavuše do plavuše idiota. Ovom specifičnom glumačkom fahu Ivana se nesebično posvetila, u svakoj ulozi. Ma kako ona na prvi pogled izgledala besmislena i slična prethodnoj, Ivana je uspevala da ostvari grandiozne pomake u neobičnoj gestikulaciji, emotivnom nijansiranju sve tri nečujno izgovorene rečenice, a posebno se istakla u pronalaženju uvek novih nijansi farbe za kosu. Stidljivi počeci u „Varljivom letu '68." nisu nagoveštavali veličinu njene legende, a njen talenat se rasplamsao tek u „Oktoberfestu", tv drami „Roman o Londonu", da bi naprosto eksplodirao u „Mehanizmu" i posebno u neverovatnoj akcionoj komediji (?) „Kupi mi Eliota". Do dana današnjeg to ostaje njena najnezboravnija pojava, u duploj ulozi kao Ćora i Niki, najzad uspeva u naizgled nemogućem: gledalac se oseća neprijatnije i izgubljenije od nje same.
Iskreni fanovi dela gospođice Mihić tvrde da se njen talenat može na pravi način osetiti, a i čuti (pooosebno čuti), tek u pozorištu. Kada vidite da i u svom producentskom radu („Ona voli zvezdu") nastavlja prepoznatljivu liniju svog stvaralaštva shvatićete da ni za srpski film ni za „Zlatnu šljivovicu" nema zime.



boj_na_kosovu.jpg"Zlatni džem od šljiva" za najgori film u istoriji srpske kinematografije je dobio film "Boj na Kosovu" reditelja Zdravka Šotre.

"Na Kosovu se neće sukobiti samo dve države, Turska i Srbija, niti dva naroda niti dva vladara nego dva kontinenta, dve vere, dva boga. Eto, u takvu borbu ulaziš, Lazare"; citat iz filma.

Obrazloženje:
Nijedna nagrada nije donešena ovako jednoglasno kao ova. Ovaj istorijski spektakl nas je sve ostavio u šoku istog trenutka kada se pojavio te već daleke 1989. godine. Film za sva vremena i sve režime. Film za sve prilike. Pred bombardovanje, za referendum, za parlamentarne izbore. Film koji ćemo gledati bar jednom godišnje, uoči Vidovdana.

U "Kosovskom boju" lepo smo mogli da vidimo kako se naši preci, još u 14. veku, vozikaju po Kosovu ravnu na IMT-traktoruš, i da je Srblja tada tehnološki bilo dosta napredna s obzirom na radijatore po kućama, a takodje da je na vreme došlo na boj, sve gledajući u ručne „doxe" koje su nosili u boj.

Eh da, i te zlatne kašike, naravno. Samo su nešto za(h)rđale za sve ove vekove i počele su da služe nekima za klanje...



Nagradu "Zlatna džibra" za životno delo dobija:
ZDRAVKO ŠOTRA

Obrazloženje:
Ovaj nezaobilazan Autor srpskog filma, već ovenčan nagradom za najgori srpski film svih vremena („Boj na Kosovu"), tvorac je najvećeg blokbastera na balkanu ("Zone Z.") dokazuje činjenicu da su poznavanje svoje ciljne grupe i simpatičan karakter najvažniji za uspeh u domaćem filmskom biznisu. Sklon temama iz nacionalne istorije, gde se ipak istorije ne drži kao „pijan plota", Šotra će ostati zanavek zapamćen kao prvi i jedini filmski reditelj koji je uspeo da poetiku TV emisija tipa „Regioni danas" prenese na filmsko platno i još na tome zaradi puno para. Ali stvarno puno para. Njegove etno-estrvagance („Zona Z.", „Ivkova slava") snimljene u dva (ista) muzeja i na pola (iste) ulice, sa plejadom naših najpoznatijih šmiranata, koji su se za ovu priliku i taj honorar posebno nadahnuli, promenili su domaće poimanje bioskopskog filma.
„Boj na kosovu" ipak ostaje njegovo lično remek delo, film koji je toliko jedinstven u svom poimanju glume, kostima, scenografije i najzad režije da to prevazilazi svaki kemp. Jednostavno vam je neprijatno. Imajući sve to u vidu jasno je da nagrada za životno delo nije mogla da ode u bolje ruke.



Međunarodni žiri je odlučio da ove godine "Zlatnu suvu šljivu" dodeli Filmskom cetru Srbije, kao instituciji koja je uložila najveći napor za razvoj i promociju domaćeg filma do te mere, da je "transfer neprijatnosti" postala prva asocijacija pri pomenu imena ove institucije.

Od samog svog nastanka, ova impresivna institucija ulivala nam je puno poverenja, koje je svojim nesebičnim zalaganjem ona i opravdala. Kako sami kažu, oni su samo vladina organizacija koja deluje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture s namerom da omogući i upravlja procesom strateškog razvoja i rekonstrukcije kinematografije u Srbiji.

Mislili smo da je vrhunac delovanja ove institucije spektakularno predstavljanje domaćeg filma na filmskom festivalu u Kanu, kada je kupljen veliki balon koji je iznad štanda lebdeo za 17.500 evra, međutim članica žirija koja je trebalo da obrazloži nagradu, prosto je zanemela organizacijom prvog filmskog festivala u Novom Sadu. Sve što j mogla da prozbori jeste "Dajte im Šljivu"!



Šestočlani žiri u sastavu Milena Bogavac (predsednica), Jelena Bogavac, Mila Manojlović, Vuk Dautović, Igor Marković (svi opravdano odsutni) i Srđan Mitrović (stručni konsultant), sabrao je glasove blogera sa svojim glasovima, tom prilikom donoseći jednoglasnu odluku.

Specijalna nagrada: Zlatna košpica od Šljive dodeljuje se Aleksandru Radivojeviću i Nenadu Bekvalcu za životno delo, podizanje nivoa svesti kod filmske publike i opšti doprinos zaoštravanju atmosfere u srpskoj kinematografiji.

ShockCorridor_Title.jpg
U obrazloženju nagrade, žiri ističe kako su Radivojević i Bekvalac svestrani intelektualci, uvek spremni da kažu istinu, ne samo kada je u pitanju domaći film, nego i mnogi drugi kulturni, politički i sociološki fenomeni. Dugogodišnjim radom na polju filmske kritike, teorije i prakse sedme umetnosti, uspeli su da stvore mnoge neprijatelje, ali i krug obožavalaca spreman da se bori za svaku njihovu reč. Pored kritka u mnogim časopisima i emisije „Šok koridor", Bekvalac i Radivojević jedini su srpski kritičari koji nastupaju i uživo, podižući pri tom filmsku kritiku na nivo izvođačke umetnosti.
Apsolutno stručni, ekscentrični, zanimljivi i hrabri, Radivojević i Bekvalac, po mišljenju žirija, zaslužuju „Zlatnu košpicu" i zbog toga što su najiskusniji među nominovanima. S obzirom da se nagrada dodeljuje prvi put, žiri je uzeo u obzir sve kritike i stavove ovog tandema, zaključivši da su efekat zaglavljivanja košpice u grlu kod velikog broja filmskih autora i drugih mafijaša, stvorili više nego dovoljno puta.

Žiri je pohvalio rad svih nominovanih kritičara, ističući da odluka o nagradi ne treba da obeshrabri već da podstakne razvoj ozbiljne, istinske i ostrašćene percepcije filma u Srba. Kao jedina nagrada ovoga tipa u Srbiji, „Zlatna košpica od Šljive" za najgoru filmsku kritiku, već od ove godine može se smatrati institucijom koja doprinosi poboljšanju domaće kinematografije.

Uz čestitke Akademiji zlatne šljive, kao i svim dobitnicama nagrada, članovi žirija „Zlatne košpice" izražavaju svoje zadovoljstvo zbog učešća u ovoj nadasve prestižnoj, kulturnoj manifestaciji.

 

 

 

 

Dragi prijatelji, prva godina dodele "Zlatne šljive" je za nama.

Nadam se da ste i vi bar malo uživali koliko i mi. Do sledeće godine, uživajte u domaćem filmu.

I spremajte se za glasanje.







Atačmenti



Komentari (47)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vlasta Vlasta 10:56 10.07.2007

Čestitamo,

čestitamo.. A gde je after party?
Nemoj da vam podelim "Zlatnu osu" za džimrijanje. Takav festival mora imati rubne događaje.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:00 10.07.2007

Re: Čestitamo,

Vlasta
čestitamo.. A gde je after party?
Nemoj da vam podelim "Zlatnu osu" za džimrijanje. Takav festival mora imati rubne događaje.

after party je danas
ozbiljne pripreme za sledeću godinu počinju od danas.
Vlasta Vlasta 11:14 10.07.2007

I ?

Šta sada mi nindže iz unutrašnjosti da radimo? Javljate u poslednjem trenutku. Nisam ni haljinu ni belu štiklu kupila...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 15:29 10.07.2007

Re: I ?

kupi dve stikle, jednu i za mene! morace srle da pravi reprizu uskoro za doseljenike ;-)
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:36 11.07.2007

Medijska blokada...

...je razbijena i u štampanim medijima. Dasan je objavio tekst o nagradama i ja im se ovom prolikom zahvaljujem i obećavam da će sledeće godine biti naši počasni gosti.
evo i teksta:

Najgori od najgorih u domaćoj kinematografiji
Blogeri uzvraćaju udarac
"Boj na Kosovu" reditelja Zdravka Šotre (1989) proglašen je juče najgorim filmom u istoriji srpske kinematografije, zaslužnim da ponese priznanje "Zlatni džem od šljiva", jednu od novoustanovljenih nagrada za najgore od najgorih, po ugledu na (i uz pozdrave osnivača) američkog pandana, čuvenu Zlatnu malinu.
Sedmočlani međunarodni žiri - bloger domaćin Srđan Mitrović, Jelica Greganović, sestre Bogavac i troje zasad nepoznatih kolega - doneo je odluke na osnovu glasanja posetilaca bloga. "Odziv na glasanje bio je neverovatan. U proseku je glasalo preko sedam hiljada ljudi za svaku nagradu, sto nas je sve zateklo i iznenadilo", objasnio je Srđan Mitrović.
"A3: Rokenrol uzvraća udarac" dobitnik je "Zlatne šljive" u kategoriji najgoreg filma iz prošlogodišnje produkcije. "A3 je toliko los, da čak nije dobio nijednu nagradu na Nacionalnom festivalu u Novom Sadu. Ipak, Zlatna šljiva je tu da ispravi ovaj neoprostiv previd. Ovim filmom autori su pokazali da su sposobni da zakopaju franšizu nastalu iz jedne od najčuvenijih srpskih komedija, da dovedu u pitanje i ponište sve lepe uspomene. U oštroj konkurenciji loših srpskih filmova, A3 izdvojio se kao najgledaniji i kao jedini sposoban da baci senku na sve sto smo voleli", navodi se u obrazloženju žirija.
"Zlatnu šljivu" u kategoriji najgoreg reditelja dobio je Siniša Kovačević, za ostvarenje "Sinovci", dok je za najgoreg glumca proglašen Sergej Trifunović za ulogu u filmu "Uslovna sloboda". Najgora glumica je Milica Milša, sa ulogom u filmu "Gde cveta limun žut".
Specijalnu nagradu "Zlatna šljivovica" za sveopšti doprinos filmu zaslužila je Ivana Mihić, odlučili su ljubitelji filma, "dokazujući se uglavnom ulogama koje su se kretale u rasponu od glupe plavuše do plavuše idiota". Nagradu "Zlatna džibra" za životno delo dobio je reditelj Zdravko Šotra - "prvi i jedini filmski reditelj koji je uspeo da poetiku TV emisija tipa ‘Regioni danas’ prenese na filmsko platno i još na tome zaradi puno para. Ali stvarno puno para. Njegove etno-ekstravagance (‘Zona Z’, ‘Ivkova slava’) snimljene u dva (ista) muzeja i na pola (iste) ulice, sa plejadom naših najpoznatijih smiranata, koji su se za ovu priliku i taj honorar posebno nadahnuli, promenili su domaće poimanje bioskopskog filma", navodi se u obrazloženju. Dvostruki laureat prvog proglašenja najgorih u domaćoj kinematografiji, Šotra je svoj istorijski doprinos zapečatio remek delom "Boj na Kosovu", filmom toliko jedinstvenim "u svom poimanju glume, kostima, scenografije i najzad režije, da to prevazilazi svaki kemp", navode članovi žirija, podsećajući između ostalog na traktore, radijatore i ručne satove koji su, uz zlatne kašike, nesumnjivo svedočili o superiornosti nacije u vreme kosovske bitke.
Međunarodni žiri odlučio je i da ove godine posebno priznanje, "Zlatnu suvu šljivu", dodeli Filmskom centru Srbije kao instituciji koja je uložila "najveći napor za razvoj i promociju domaćeg filma do te mere, da je ‘transfer neprijatnosti’ postala prva asocijacija pri pomenu imena ove institucije".
U zasebnoj kategoriji, šestočlani žiri predvođen Milenom Bogavac, odlučio je da "Zlatnu košpicu od šljive" za najgoru filmsku kritiku dodeli tandemu Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac (Šok koridor, Art TV), i to "za životno delo, podizanje nivoa svesti kod filmske publike i opšti doprinos zaoštravanju atmosfere u srpskoj kinematografiji". M. Jovanović
Atomski mrav Atomski mrav 11:09 10.07.2007

It's time to play the music...

Nešto me zanima, pa reko' da pitam... jel' zna neko kako se zovu ona dvojica Mapetovaca sa balkona? Znate ona dvojica što u špici pevaju: "Why do we always come here? I guess we'll never know. It's like a kind of tortute to have to watch this show!" :)

Mislim da sam jednom nabasao na njihova imena ali sam ih zaboravio...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:30 10.07.2007

Re: It's time to play the music...

Statler & Waldorf
Lionsgate Lionsgate 11:31 10.07.2007

Re: It's time to play the music...

I jos da si dao link choveku...
Atomski mrav Atomski mrav 12:49 10.07.2007

Re: It's time to play the music...

Blagodarim, što bi rek'o Gidra :)
d j o l e d j o l e 11:47 10.07.2007

A4

Da li je pocelo snimanje A4 :)
Doctor Wu Doctor Wu 12:21 10.07.2007

Re: A4

Misliš, projekat A4?
d j o l e d j o l e 12:24 10.07.2007

Da

projekat A4 :)
Lionsgate Lionsgate 12:28 10.07.2007

Re: Da

To mu dodju kao formati hartije... na kraju ce da dodju do formata toalet hartije.
d j o l e d j o l e 12:33 10.07.2007

Re: Da

Mozda ce retroaktivno da se snima A0 ... kao sto su snimani Ratovi zvezda :)
Lionsgate Lionsgate 12:40 10.07.2007

Re: Da

Mislim da ce oni pre da konvergiraju gormatu guz papira...
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 12:53 10.07.2007

PRVI KANDIDATI ZA ZLATNU KOŠPICU 2008.

Dragi Srdjane i draga Jelice!
Poštovani anonimni članovi žirija!
Ekipa žirija specijalne nagrade Zlatna Košpica od Šljive, želi da Vam čestita na hrabrosti s kojom ste napisali obrazloženja glavnih nagrada.
Drago nam je da postoji jedna ovako populistička institucija, koja je po prvi put poreskim obveznicima daje šansu da iskažu svoj estetski stav o tome kako se troše njihove teško zarađene pare.
S obzirom na neosporni bezobrazluk, i prepoznatljiv stil pisanja, obaveštavamo Vas da ste
već ušli u izbor za Zlatnu Košpicu od Šljive za sledeću godinu.
Nadamo se da ćete je dočekati živi i zdravi tj da će autori koji su izglasani pokazati minimum smisla za humor i toleranciju prema onima koji kupuju karte za njihove filmove.

Ludo ste sročili obrazloženja! :)

Trupa Drama Mental Studio oduvek sklona extremizmu i bezobrazluku, socijalnom angažmanu, slobodnom mišljenju i populizmu, želi da Vam čestita na osnivanju i organizovanju ove nagrade, koja će (uvereni smo) postati tradicionalna.

J & M Bogavac,
u ime žirija za dodelu Zlatne Košpice od Šljive.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:02 10.07.2007

Re: PRVI KANDIDATI ZA ZLATNU KOŠPICU 2008.

Oduvek sam želeo Zlatni malinu, a smeši mi se Zlatna šljiva. Nije ni to loše

želeo bih da skrenem pažnju na jednu malu nejasnoću:
Sestre Bogavas su bile samo predsednice žirija za dodelu "Zlatne košpice", nagrade za filmsku kritiku.
nisu učestvovale u nominacijama i dodelama ostalih nagrada.
sve ostale nagrade imale su svoje predsednike i članove.
Za glavne četri nagrade su glasali čitaoci bloga B92.

Ovim putem se izvinjavam Sestrama Bogavac koje su svoj posao predsedavanja žirijem za "Zlatnu košpicu" uradile maksimalno profesuonalno.

srdjan Mitrovic
johnny011 johnny011 12:41 10.07.2007

pitanja etc

Izvinjavam se što ću sledećim tekstom utrošiti dragoceno vreme žiriju, koji je verujem premoren posle napornog ali dobro obavljenog posla, te svakako u pripremama za after party, ali neke stvari mi nisu do kraja jasne:

1. Kada će i kako biti dodeljene nagrade, bre?! Opcija a) upute se pozivnice dobitnicima, okupi se masa u nekom kafiću ili tako već nečemu, sve se to i snimi (verujem da bi bar 1 tv došla) i onda se sačekaju dobitnici da se ne pojave :)
b) manje ambiciozno: poslati im na e-mail adrese skenirane Golden Plum Awards - samo malo kvalitetnije od ove koju ste okačili na ovom topicu.

2.
i to ohrabruje našu Akademiju da još
.... Akademiju?

3. Što ne bi obavestili medije, domaće, o ovome? Za te svrhe imam dobru mailing listu, pa ako treba neka pomoć, da vam (žiriju) je pošaljem kako bi im vi prosledili info ili već nešto drugo, tu sam raspoložen.

4. Cheers! :))
AlexDunja AlexDunja 13:13 10.07.2007

cestitke

dobitnicima,ziriju i svima koji su ucestvovali u odigravanju
ove prestizne manifestacije.
kako se dobro oseca covek posle dobro obavljenog posla!
a sad na tenane. dogodine mora da bude jos bolje!:))))
Dimitrije Vojnov Dimitrije Vojnov 14:36 10.07.2007

Hvala!

Želeo bih da se u svoje lično ime najiskrenije zahvalim publici što je izglasala naš film za najgori u prošloj godini.

Oduvek sam želeo da radim na delima koja ne ostavljaju ljude ravnodušnim, i čini mi se da sam ovoga puta učestvovao u jednom takvom ostvarenju.

S druge strane, poslednjih godina, meni najdraži autori i glmuci češće bivaju nominovani za "Malinu" nego za "Oskara", a često se slično desi i sa filmovima.
angie angie 15:41 10.07.2007

Re: Hvala!

E Dimitrije, a ja onoliko kliktala na konkuranta.
Dimitrije Vojnov Dimitrije Vojnov 15:47 10.07.2007

Re: Hvala!

angie, neću ja preko noći postati bolji scenarista.

Mene tek čekaju nominacije za Zlatnu Šljivu, tako da će biti prilike za popravni.

Hvala ti u svakom slučaju.
Laudanum Laudanum 16:11 10.07.2007

Od sledece godine

treba uvesti nagradu "Topli sok od sljiva - Cinema laxativ".
Ove godine bih je dodelio Exitu i ostatku trusta mozgova koji su smislili "Erste serbische film festival". Glupiranja na chervenom cilimu, projekcija na zguzvanim platnima, tona ko u chelichani, filmova po sokacima i praznim budzacima, kapija Vujisica, Radmilovica na malteraskim skelama - sve za 1 300 000 evrica. Dakle, MILIUN I TRISTA tisuca jevara! Pa za te pare su mogli da naprave filmski festival!!! I da ga prenose na nekoj televiziji, umesto na Tijanicevom XTC-u.
Dodelu nagrada ne bih komentarisao. Vi ste vec sve rekli.
P.S. Pre nekoliko godina je bilo: Ne dam Exit! Kako vam zvuci: Ne dam Prvi srpski nacionalni festival Cinema City - Nacionalna klasa?


angie angie 18:18 10.07.2007

kako da kazem,

eto, zdovoljna sam, (sem u Dimitrijevom sluchaju), jer su pobedili moji favoriti i ovom prilikom im chestitam.
Taska Dana Taska Dana 19:18 10.07.2007

Mi nismo andjeli II deo

E, vala, odvratniji film nisam skoro gledala....Ljudi moji, pa taj film se granici sa pornografijom....Sram bilo i reditelja i ekipu. Imala sam priliku da vidim i reportazu sa snimanja....ponasanje glumaca i reditelja licno, je toliko degutantno i gadno.... i ne cudi me da oni to ni ne primecuju. Fuj! Odgledah film....s mukom i gadjenjem...a onda videh i ekipu na gomili....S tin ljudima nesto nije u redu.....neotesana gomila perveznjaka.



andjelija andjelija 19:26 10.07.2007

imam sjajnu ideju

da organizujemo
NAJBANANU VIP BLOGA?


NAJBANANA bi imala raznorazne kategorije, prvih deset koje ucesnici ali neVipoci odluce da postave i onda glasamo...na primer


BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:02 11.07.2007

Re: imam sjajnu ideju

ali sta je Banana? za najglupljeg, najidiJota itsl, ili nesto drugo? da li ulaze u konkurenciju samo komentatori, blogeri ili samo VIP bloger...ili svi? daj detalje....ali nisam sigurna da ce to da se dopadne 'urednistvu' ;-)
andjelija andjelija 19:31 10.07.2007

ali ne mogu

da verujem da pored gomile netalentovanih glumica da ljudi izglasase ivanu mihic !!! stvarno smo neznalice. isto vazi i za trifunovica.

ivani mihic kao da ljudi od samog starta ne daju sansu da vide sta ona nudi. valjda ta lepota koji mnogi na ekranu definisu kao pretencioznu zasmeta.

angie angie 20:01 10.07.2007

Re: ali ne mogu

e andjo dear, ivana je van konkurencije, dobila je nagradu preko veze:)))
andjelija andjelija 20:13 10.07.2007

Re: ali ne mogu

i ja kazem van konkurencije :)
jesi ti nju gledala u mehanizmu?
angie angie 20:21 10.07.2007

Re: ali ne mogu

chuj gledala,...pa chim sam je videla, o'ma sam je spazila.
andjelija andjelija 20:23 10.07.2007

Re: ali ne mogu

meni je ona u tom filmu otvorila oci vezano za njen talent.
kako je tu dobra bila!!!

ceda_urosevic ceda_urosevic 21:53 10.07.2007

Cestitke nagradjenima!


Cestitke nagradjenima!
jamie jamie 06:21 11.07.2007

cestitke

woo-hoo!
sve moji favoriti pobrali nagrade - milica, sergej, sinisa, zdravko!
e, pa hvala vam, od srca. ulepsali ste mi surf po netu.
vidi se da jos uvek niste korumpirani, nagrade dodeljene po zasluzi!
a ovom sto je pisao obrazlozenja recite da nastavi da pise kritiku, trebamo ga.

'ivana je uspevala da ostvari grandiozne pomake u neobičnoj gestikulaciji, emotivnom nijansiranju sve tri nečujno izgovorene rečenice...' LOL of the day
Dejan Nikolic Dejan Nikolic 09:35 11.07.2007

Re: cestitke

jamie

vidi se da jos uvek niste korumpirani,


A sad lepo da se izvines ziriju za ovu nepromisljenju tvrdnju...
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:18 11.07.2007

Re: cestitke

izvinjenje moras posebno jelici greganovic, jer se ona sirota polomila da po evropi otvori bar tri ziro racuna za uplate.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:33 11.07.2007

DODELA NAGRADA + SAJT

juče su i zvanično dodeljene nagrade uz prisustvo medija (TVB92). Na dodeli su se pojavili samo dobitnici "Zlatne košpice" za filmsku kritiku, Aleksandar Radivojević i Nenad Bekvalac. Nagradu su im uručile lično predsednice žirija Sestre Bogavac.
bilo je to jedno divno i nezaboravno druženje. naravno da je odmah smišljenjo još gomila ideja za sledeću godinu.
Hvala vlasniku kafića što nas je trpeo jedno tri sata

a sad još jedna važna vest: počeo je sa radom sajt www.zlatnasljiva.com i to pre svega zaslugom naših prijatelja i entuzijasta iz novog sada. ja im se svima javno zahvaljujem na trudu koji su uložili.
Dimitrije Vojnov Dimitrije Vojnov 12:17 11.07.2007

Re: DODELA NAGRADA + SAJT

Ekipa filma A3 nije mogla da dođe na dodelu nagrada pošto je juče bila u Sopotu, u povodu festivala, međutim, proslavili smo i Zlatnu Šljivu, verovatno jedinu nagradu koju ćemo dobiti ove godine.

Na svu sreću, i filmovi koje gledamo na našim putovanjima uspevaju da nam u srcu zadrže atmosferu Zlatne Šljive i polako se kristališu, da ne kažem fermentiraju, favoriti za sledeću godinu.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:23 11.07.2007

Re: DODELA NAGRADA + SAJT

ti nepravdu moramo da ispravimo!
cum se vratite, moramo da organizujemo vidjenje. bar na picu. toliko Akademija moze trenutno da priusti jer se finansira iz privatnih fondova.
puno uspeha na sofestu. i pozdrav za ekipu.
Dimitrije Vojnov Dimitrije Vojnov 13:55 11.07.2007

Re: DODELA NAGRADA + SAJT

Sad sam se čuo sa ekipom i rekao im za dodelu.Sutra ćemo ti reći kako stojimo sa terminima. Sa velikim zadovoljstvom ćemo doći da se upoznamo sa članovima i da primimo nagradu.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:53 11.07.2007

Re: DODELA NAGRADA + SAJT

onda je dogovoreno.
samo javi kada ste slobodni.
pichwaise011 pichwaise011 10:36 11.07.2007

:)

Sta reci.. :)
angie angie 20:55 12.07.2007

Srki



evo malo da se odmorish od deshavanja.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 12:59 13.07.2007

Re: Srki

angie:
kakva kombinacija! Mijazaki i Muse...
fala vi
bata bata 12:54 13.07.2007

Gledao

sam juce ovu dvojicu na Artu, i moram da priznam da su mi se zgadili! Sve vreme pljuju po raznoraznim ljudima,te po Marku Zivicu,te po Natasi Miljkovic...Ali bas onako, jadno,tabloidski,seljacki...(kao,Natasu su na Studiju B kolege zvali Opatica?!) Lako je pljuvati po ljudima,svi su seljaci,samo su njih dvojica i jos par ljudi gotivni...Nece biti da je bas tako...Tuzno je da njih dvojica kompleksaša dobiju bilo kakvu nagradu.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 14:28 13.07.2007

Re: Gledao

sledeće godine uvodimo i Zlatnu šljivu za TV dostignuća, a Nataša se vrlo visoko kotira. Šta reći posle naslova njene emisije "Kosovska srpčad"?
bata bata 17:24 13.07.2007

Re: Gledao

Ma,ne kazem da je Nataša gotivna,ali način na koji se pljuje po njoj je debilan,i najviše govori o pljuvačima...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana