Osma sednica u radikala

vaso92 RSS / 15.09.2008. u 08:15

 

Napokon, sve je jasno, od prekjuce imamo dve radikalne stranke, zestoko suprotstavljene, a koja ce biti slabija malo ce sacekamo, to jest do prvih izbora.

Primecuje se kako je nekako vecini ''neutralnih'' u publici blizi srcu Toma sa svojom ekipom, uz Vucica podrazumeva se. Sad ce kao sto je i pocelo, biti nepostedne borbe izmedju dva radikalska tabora, u maniru kako to samo oni znaju i umeju. Toma se zasada gradi kao on nije od te fele, on monaski trpi, on nece da se svadja, on ne ume tako grubo da vredja........pa nam je takav nekako prijamciviji.

No, nece ni to dugo da traje, bice oni ponovo dobri stari radikali, skloni nekulturi, vredjanju, primitivizmu svake vrste, gramzivi, usput za sve to optuzujuci druge. Najzesci ce biti jedni protiv drugih, jer je to u prirodi totalitaristickih shvatanja. Pa i komunste nisu tako mastovito mucili drugi koliko su sami komunisti.

A ko su to pa nasi radikali. Jesu li oni desnica, koja je potrebna Srbiji, kao i svakoj demokratskoj zemlji. Bice da nisu, pa bice da Srbija i nema desnicu. Zato Srbija u politickom smislu i skakuce na jednoj nozi. DSS, to nije, oni ustvari nisu nista. To je jedna grupa okupljena oko njegove visosti VK do daske dezorjentisanih tipova, koji su pukim slucajem ubrzane istorije, uskakali na neka prazna mesta srpske politicke pozornice. Kad se publika malo pribrala, izvizdala ih I zauvek najurila odatle.

SRS, dakle, stranka koja je sebe nazivala desnicom, rekoh takodje to nije. Tu je ideologija uravnilovke, tu je predoziranog nacionalizma, tu je mnogo placa za propalim komunizmom, socijalne demagogije..... A sada se kao prepucavaju na ideoloskoj osnovi. Oko koje ideologije? Sva ta konfuzija oko ideologije je ustvari proistekla iz nacina njihovog osnivanja I potreba njihovog osnivaca. Pa zar nije to stranka koju je svojevremeno osnovala UDBA, e da bi se kanalisalo svo nezadovoljstvo ocajnih ljudi u onim vremenima, kojima se slucajno ucini da ipak Sloba negde gresi.Kad je bilo, borimo se za Krajinu, ma mani me Krajine, vazna je Republika, Srpska, ma mani me Republike Srpske, vazno je Kosovo. UDBA je tako pronasla najboljeg medju najboljima, za takve poslove. Vlastoljubivog, pohlepnog, amoralnog, ali mora se priznati inteligentnog  vojvodu Voju. Dali mu sredstva, logistiku, medije, naravno, sve kontrolisano, umeli su to oni. Pa to sve Jovica u cetiri oka sa Vojom Seseljom, kako sa demokratskom opozicijom, kako sa izbeglicama, kako sa medijima, kako sa stranim diplomatama, kako sa unizavanjem institucija….. A Voja, kako ga bog dao onako pametan, ocas posla objasni nesretnicima koji ga vole i postuju vise nego boga, (svejedno sto su zbog njega, Jovice i vrhovnog Kalifa ostali bez igde icega), ko im je kriv.

E sad je sve drugacije UDBAvec od 2000, kad ih je pok. Zoran Djindjic naceo, pa do danas, ne lici vise na sebe. Pocela je da se bavi onim poslovima kojima se slicne sluzbe inace bave u ozbiljnim drzavama Nije samo sto se i zove drugacijim imenom, nego je tamo tek pokoji sluzbenik iz vremena kada je osnovana SRS, nesto kao politicko krilo te tada zlocinacke organizacije. Tako kad se Voja vrati nece ici kako je ranije bilo, tamo u sediste UDBE, po pare i instrukcije. Udarace ko grogiran bokser, i levo i desno, a najblizi pesnicama ce da budu njegovi dojucerasnji sledbenici. Bice simpaticno ih gledati u toj borbi do unistenja. A dace bog, Srbija ce vec nekako dobiti normalnu desnicu, mesta za nju ima, sada pogotovu, i u njoj nece biti nikog od ovih radikala, i njihovih odpadaka. Ni oko Tome, ni oko Voje, a kamoli kojekakvih marginalaca poput Todorovica, Radete, Natase, I da ne nabrajam Oni su na kraju i nastali ekstrakcijom komunistickog muljega i taloga.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana