Film

The Elfin knights (...she once was a true love of mine...)

myredneckself RSS / 15.09.2008. u 23:39

Pre neko veče, na nekom od movie kanala, uhvatila sam "The Graduate", Majk Nikolsov film sa Dastinom Hofmanom, En Benkroft i Ketrin Ros u glavnim ulogama. Naravno da sam morala da ga odgledam po stoti put, što zbog komične i tužne priče, što zbog muzike moje mladosti. Odmah sam se prebacila u vreme i prostor, u onu Bendžaminovu i "našu" borbu protiv sveta odraslih, koji je bio tako neosetljiv, veštački i nesvestan tema koje su mladima onog doba bile važne.
Koledž, roditelji, Mrs. Robinson i ceo establishment. ...svi su bili kao u nekom udruženom, konspirativnom poduhvatu protiv mladih, sami imajući putera na tone na svojim glavama. Hteli su da od Bendžamina Bredoka naprave "thing", da se on oseti izgubljenim i bez duše.
Interesantne su mi oduvek bile scene kad Bendžamin doveze autom Mrs.Robinson pred kuću, a ona sedi i zuri ispred sebe, čekajući da se on zbunjen seti da obtrči auto i s druge strane joj otvori vrata. Pa, u hotelskoj sobi pred skidanje i odlazak u krevet, scena sa njenom košuljom.
Dalje, kad ga stariji pitaju šta će da popije, on kaže, a oni mu uvek donesu nešto drugo po svome, ustvari ga ne slušajući. Jeste li primetili da u tom filmu ti "stariji" uopšte nemaju svoja lična imena. Na vrhuncu afere Bendžamin En Benkroft stalno zove Mrs.Robinson...(btw, ona je Glenda)! Bredokovi, Robinsonovi...svi predstavnici one konzumerske kulture, koju su sredinom 60-tih prošlog veka počeli da preziru mladi.
Žao mi je što sam čula da ipak neće biti nastavka filma sa radnjom u ovom vremenu. Bilo bi baš interesantno videti gde su "otišli" Bendžamin i Ilejn, jesu li i dalje srećni u svom... ili u trećem, četvrtom svako svom braku, jesu li odoleli loodilu vremena, koje je nadolazilo. Danas u braku ljudi jedva sastave 1-2 godine!
I sasvim na kraju, moram da vam kažem da mi se najviše sviđa ova strofa u "Mrs. Robinson" , S&G (pisano kad je ubijen JFK)

Where have you gone Joe DiMaggio
A nation turns its lonely eyes to you... uuu,uuu,uu..
What's that you say Mrs.Robinson
Joltin' Joe has left and gone away
Hey,hey,hey,...hey,hey,hey




Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

myredneckself myredneckself 01:02 16.09.2008

the elfin knights

Posle je došao "Midnight cowboy" i Harry Nilsson



Everybody's talkin...
NNN NNN 17:05 21.09.2008

Kidy

Kad je bio još mlađi, Bendžamin je jeo KIDY čokoladice.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana