Društvo

Srebrna svadba

mladen.mladen RSS / 22.09.2008. u 22:13

Ove godine obeležavam 15 godina pretresanja na ulici. Ili je to bilo prošle? Odrastao u Zemunu, šetao se Beogradom, i gde sam bio, šta sam radio... bio sam sumnjiv. Za to vreme oko mene svašta se nešto događalo, i ne bih da preterujem, ali verovatno sam proveravan više puta od tih koji su svašta događali. Čak mi se čini da su se uvek čudili što nema šta da se proveri. Onda i pričaju lepo sa mnom, kažu: nema potrebe za tim stavom. Ima, veruj mi. Ne, ovo ne pišem sad, kažem im. Kad pitaju zašto, kažem pogodi... šetam gradom. Pa opet, nikada nisam bezobrazan. Ne gledam ih u oči, prezrivo gledam samo u stranu, ne pitam ih da li je moguće, za sve one, hej! one godine, da nisu stigli da nauče kako ko izgleda i čime se bavi?!

Ubijen je ministar ili dva, par pandura, pretpostavljenih im, jelte, pa redom naniže... A onda... Ubijen je Premijer. I fotografije ubica svih ovih godina, i dilera i ovih i onih, a ja sam bio sumnjiv. Čuj bio! Ostao. Samo ove godine pretresali su me bar tri puta. Onako ozbiljno. I čačkalicu su mi u džepu našli. Znaju ljudi svoj posao, samo ih malo jebe ona osnovna lekcija... Koga?

I kad odrasteš u Zemunu čuješ razne priče, vidiš te ljude, znaš gde žive. E pa, mnogo njih živi i dalje i sve je u redu. Naravno, ja kvarim sve. Mene i dalje pretresaju. Jednom su me zvali na informativni, kao, znaš ti zašto. Ukrao sam bicikl. Rekli im klinci iz kraja. I ovi poverovali. A ko i ne bi?! Zar bi te lagao dečko sa zemunkom i dosijeom? Mada, nisam ni ja bolji od pandura, jer, bio sam razočaran. Iskreno razočaran. I ne zato što su ih uputili na mene već zato što uopšte pričaju sa njima. Ja ne pričam. Nikada. Rekao sam im to prvom prilikom. Zaista me je zabolelo.

Onda se čude što se ne smeješ, i nije ti divan film o dve dvocevke. Dvocevka je u mom žargonu bila jedna devojka momaka iz kraja, mojih vršnjaka. Zamislio sam balavog sebe da uradim, i preživim, sve ono što su momci u filmu. Nisam preživeo. Čim sam izašao iz kuće da idem da im se najebem majke zaustavila me interventna u rutinskoj kontroli i ubila od batina. Razlog - utoka mi nije bila uredno prikačena za ključ od kuće pa ne može da se tretira kao privezak, a pritom nemam dosije pa sam zato takoreći maloletan. I kako čovek da zna sve te zakone?! A amater! Mrzim dve čađave dvocevke. Ona jedna iz detinjstva mi je čak bila simpatična.

Do zlatne nam svadbe ovim povodom neću se više oglašavati.



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

kolkojesati kolkojesati 20:13 27.09.2008

+++

da li je moguce da jedino ja komentarisem komentarima strucnim a pri tom nisam ni komentator ni strucnjak...??? MALO TEKSTOVA IZBACUJES U JEDINICI VREMENA !!!! CITA LI OVO IKO??? ko je to rekao??? psssssst........
mladen.mladen mladen.mladen 18:44 28.09.2008

Re: +++

sumnjam da cita... ne znam da li uopste postoji neka evidencija il sam ja glup, a sto se tice kolicine tekstova...
pa... pronadji tekstove VIP blogerke Krugoline Borup... http://blog.b92.net/user/7485/Krugolina%20Borup/
kad sam video taj blog malo sam posmislio kakva sranja ja pisem, i koliko malo truda ulazem pa me srramota. Hteo bih da napravim neke ozbiljnije tekstove o onom sto znam.. npr... kako da za iste pare napravite 5 puta bolju kucu i sl... :)

jamari jamari 22:42 12.10.2008

zavist

Znas, uvek sam ti zavidela sto te legitimisu na ulici... Da mi nije babe i njenog sirotog penzionerskog racuna nikada ne bih vadila licnu kartu iz novcanika. Fantaziram o tome da me zaustave i traze mi dokument, a ja kazem : Aha, izvol'te! Nije fer, osecam se kao rugoba kojoj ni pandur ne prilazi da je startuje. A, dragi moj, za razliku od tebe, ja sam bila osudjivana. Da, da... Mozda nisam lepsa, ali sam opasnija za ljude, BREEEEE!!!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana