Globalno zagrevanje je i lokalni problem

globalno_zagrevanje RSS / 24.09.2008. u 10:49

Konvencija Ujedinjenih nacija o Klimatskim promenama preporučuje svim zemljama potpisnicama (među kojima je i Srbija) da rade na edukaciji i podizanju svesti javnosti o klimatskim promenama i očuvanju energije, što je i cilj kampanje "Globalno zagrevanje je i lokalni problem" koju WWF vodi u mnogim državama sveta.

Prepoznajući ulogu nevladinog sektora u edukaciji i podizanju svesti, Mladi istraživači Srbije u saradnji sa WWF - program Dunav-Karpati, a uz podršku Zavoda za zaštitu prirode Srbije, započeli su  kampanju u septembru 2008.

Cilj kampanje je da se:
- informiše šira javnost o klimatskim promenamatitle
- promoviše širok spektar mogućnosti i tehnologija koje se mogu koristiti u domaćinstvima u cilju smanjenja klimatskih promena
- podigne svest javnosti o postojanju mogućnosti vožnje automobila koji su ekološki prihvatljiviji (tehnologije hibridnih automobila).

Kampanja je počela konferencijom za medije a nastavlja se nizom aktovnosti među kojima je i Karavan klimatskih promena.


Ovaj blog je još jedno mesto na kojem zelimo da se promovišu teme vezane za probleme klimatskih promena, kao i mesto za javnu diskusiju ovih tema. Stoga su vaši komentari na naše postove, ali i sami prilozi za blog veoma dobrodošli.

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana