[ANIME] Devil May Cry

pitchwise RSS / 29.09.2008. u 17:33

dmc.jpgPola covek a pola demon, Dante, je lovac na demone. Kroz svoju firmu "Devil May Cry" on resava covecanstvo demona koji su presli u nas svet.

Ova anime serija od 12 nastavaka, prati avanture ovog stajlish belokosog lovca na demone koji uz pomoc svojih (zenskih) prijateljica dominira demonski svet.

Bazirana na popularnoj CAPCOM-ovoj Playstation i PC franshizi "Devil May Cry" je podbacio. I to debelo.

12 epizoda u kojima Dante lovi demone na ovaj ili onaj nacin, tesko da ce se dopasti cak i najokorelim fanovima ove igre.

Animacija ove serije pocinje u velikom stilu prateci smekerski - "Stylish!" fazon koja je ova igra donela na Playstation. Vec posle nekoliko epizoda pocinje da se primecuje lenjost animatora i eksploatisanja vec poznatih anime sekvenci i kadriranja. Rekao bih da je animacija prosecna za danasnje anime standarde.

Likovi u ovoj seriji kao da ne postoje. A i kome trebaju kada je tu Dante. Lenj, u dugovima, jede samo pice i decji sejk od jagode. Ali zato dobro izgleda. Ima dve utoke i preterano veliki demonski mac. Savrseno za americkog debelog trinaestogodisnjaka. Hisashi Abe je savrseno izdizajnirao Dantea. Covek iza sebe ima imena kao sto su "Gunslinger Girl", "Vampire Hunter D" i "Chobits". Ali to nije dovoljno.

Nepovezane epizode i bledi likovi koji kao da ne postoje, ne mogu da pruze ni utisak da serija za fanove igre prikazuje sta radi Dante i kako resava probleme sa demonima kada ne seva kao u igri. Koga, gde, upucaj, iseci. Non stop akcija. Hvala lepo, toga ima na pretek u igri (i to mnogo bolje i lepse), tako da fanovi koji su hteli da saznaju nesto o zivotu Dantea nece dobiti nikakve informacije.

Za kraj, fanovima igre, ne moram da preporucujem ovo anime ostvarenje, jer ce ga oni sigurno pogledati. Za ostale ljubitelje anime serija, moram da kazem da ima mnogo boljih ostvarenja od ovog.

TV (12 eps) | 2007 | Produkcija: CAPCOM, Madhouse

Oficijelni sajt: http://dmc-tv.com

 



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana