Lolite i diplomci

ivanajocicb92 RSS / 01.10.2008. u 11:04

Sve nove slobode koje donelo glorifikovano i izvikano isto tako `Novo doba` su neshvacene do perverzno kosmickih razmera. Mozete sve.  Sve sto o cemu smo mastali, mozda cak se i plasili mastanja do detalja, gnusajuci se od sopstvenih dubokih zivotinjskih zelja,sada je jednostavno i moguce i besramno javno. Sve. Plasi samo sustinsko znacenje ove reci. Pomenuta skandalozna Mae West bi mogla biti mecena, baka ovog doba.

Novo doba nam je zauvek oduzelo ono prethodno precizno odmeravanje i gledanje, ceznju prilaza, upoznavanje, onaj strah da li ce neko, vama poseban, neko od koga ste tako obicnog napravili ikonu I koji vam mami neobjasnjivo vragolasti osmeh I zadaje bol,  zvati kada ste se dogovorili, ili nece...Ovo doba nam je uzelo i bol raskida, uzasnu, kidajucu bol. Vise nista slicno tome ne  postoji. Nema vec dosta dugo I najgora je cinjenica da smo svesni, mi koji jos uvek pamtimo kako je nekoga upoznati, a da nije na mrezi, da toga vise nikada nece ni biti. Sve je jednostavno izbrisao telefon, sprava koju imamo u ruci, broj koji smo svi dobili, kojim smo jednostavno lepo I lagano svi numerisani I koji je oduzeo kompletnu romnatiku naseg vremena. Telefon ili nick za chat.  Pored svih dostignuca modernih vremena, mnogi, mozda svi, tabui su ogoljeni pali. O njima se ne prica sa podozrenjem, oni se sada samo registruju krajickom oka da postoje I odmah zatim prelaze u kategoriju vec vidjeno.

Tako, medju mnogim zeljama kojih se vise niko ne plasi, jedna mozda i prednjaci. Da ona ima skandalozno mladjeg, on skandalozno stariju, pa onda sve to samo vice versa.

Vecita zelja jednog dobrog procenta zena da imaju zastitu u pogledu vidno starijeg muskarca pored sebe, ukljucujuci i cinjenicu da pored fizicke zastite I psiholoskog utiska zastite imaju I novcanu, nije bila nesto za cudjenje, nesto sto je formiralo porodice, davalo naslednike srednovecnim muskarcima. Udaja po dogovoru, kasnije striktnom advokatskom ugovoru, nje jedre I mlade od nekih 17 godina I njega dosadno bogatog, istrosenog I ruzno matorog, je gradilo istoriju. Ko je tu dobio ko gubio, sta sve ovo ima sa pritajenim perverzijama, priznajem oba pola, ostaje pomalo tajna. Takvi brakovi su uspevali. Naslednici su se radjali, ona je bila zadovoljna, zasticena, dobila je titulu ili jednostavno ime. Uglavnom je bila ceznja svih mladih muskaraca koji rade za njih dvoje ili su jednostavno ponekad u njenom prisustvu. Njegova prljava zelja da pored sebe ima nevinu, netaknutu sa kojom ce moci da radi sta zeli I kada zeli, koja ne zna za bolje, koja ce trpeti njegove impotentne momente koji su sa minutima sve cesci, je ocigledna I jako vidljiva. Ocigledna svima koji imaju upravo takve moralne, hriscanske, kristalno ciste brakove. Ironija u njenoj zelji njegove bliske smrti I slobode za koju I ne zna kako izgleda, je jaka, toliko jaka da lako ubija I njega I tu burlesku od `braka`. 

Sa druge strane, imamo mladica, mladog, cistog I cvrstog misicavog tela, uma koji misli samo na zensko telo, momka sa nekih 18 koji je kao stvoren za omiljenu igracku. Tek malo iskustva je u njemu, ali dovoljno da bude zabava za par sati jednoj dobrodrezecoj starijoj gospodji, poslovnoj zeni koja nema nameru da seta to divno, bogom dano stvorenje pored sebe. Setnju koju je imao do skoro sa mamom I tatom menja za krevet koji ima ponovo sa mamom, ali tudjom. Po godinama savrseno odgovara njenoj lepoj kceri, ali je izazov mnogo jaci I na drugoj stani. Gospodja koja zna sta zeli, koja dobija iskustvom ono sto zeli I kojoj ta zelja postaje svakodnevnica, ima samo jedan cilj: dobiti deo tela tog mladog I pozeljnog muskarca koji jos uvek ne ume. Dobiti tajno jos jedan orgazam, biti miran, opustiti se I zaboraviti na svakodnevni stress. Ovaj termin `poslovna zena` mozemo zameniti lako terminom baronesa, gospodarica, vladarka...i mozemo isto lako prebaciti u bilu koju epohu.  Ovde se jako odvajamo od viteske ljubavi - courtly love price o plemenitom i snaznom vitezu I zene britanskog kralja ranog srenjovekovnog doba. To nije platonska, nije ni ljubav ljudi istih godina, nije ni uzvisena. Ovde se jednostavno zna ko sta dobija, bar je njoj jasno, dok on tako slatko neiskusan moze da neguje neke smesne iluzije u svojoj lepoj glavi. I sve je to danas potpuno javno i potpuno jadno.

U svakom slucaju svaki oblik pomenutih pomerenih granica je opisivan  socnim detaljima u filmovima koji su pratili razvoj slobode ovih fenomena. Pojedinacni periodi dvadesetog veka su davali manje ili vise marketinga, jaci podstrek ovakvim vezama. Danas, pricati o razlikama u godinama je pomalo deplasirano jer niko se nece okrenuti za takvim parom niti ce pridavati sopstvenu paznju necemu sto je bilo I ostalo normalno u ljudskim odnosima, samo se vesto prepisivalo  tematici poznatijoj kao `private family matter`.

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana