Blog otvoren za nove registracije

Dejan Restak RSS / 16.07.2007. u 16:55

Od danas blog je ponovo otvoren za nove registracije. Pozdravljam sve nove učesnike bloga i pozivam vas da pročitate prethodne tekstove i diskusije o načinu funkcionisanja novog B92 VIP Bloga.

Od 1. avgusta formiraćemo i tim moderatora koji će se starati o blogu. Neki od njih su već sada u "pripravničkoj" fazi pa vas molimo da im pomognete tako što ćete putem privatnih poruka korisniku Supermod prijaviti pojavu zlonamernih korisnika. Radi se o korisnicima poput onih koji su izazvali neke od prethodnih incidenata. Sve što je potrebno da uradite jeste da pošaljete nick korisnika i link teksta na kome je zloupotreba primećena.

Direktno prijavljivanje supermoderatoru preporučujemo samo u situacijama kada je jasno da se radi o novom korisniku vidljivo vandalskog karaktera a ne o pojedinačnom komentaru nekog od aktuelnih korisnika za koji vam se čini da ne bi trebalo da bude objavljen.

Za ove druge slučajeve ispod svakog komentara imate opciju "Obriši" i tu opciju je predviđeno da koristite kada smatrate da je neko od aktuelnih korisnika svojim komentarom povredio vas ili neko drugo lice, ili u bilo kom smislu prešao granice civilizovane komunikacije.

Sa zvaničnim stupanjem na dužnost novih moderatora biće objavljena i pravila ponašanja na blogu koja će regulisati okvir moderacije bloga.

Što se tiče registracije novih korisnika, treba znati da je moguća registracija samo sa korporativnih e'mail adresa bez restrikcija a da je registracija sa besplatnih mail servisa moguća samo uz pozivnice aktulenih korisnika. Svaki korisnik ima mogućnost slanja određenog broja pozivnica u roku od mesec dana. Nakon toga, broj pozivnica se vraća na početnu vrednost.

Ukoliko se primeti zloupotreba opcije pozivnica, korisniku će ta opcija biti ukinuta a moguće je i banovanje (u zavisnosti od posledica zloupotrebe)

Žao mi je što u ovom saopštenju ima dosta bezbednosnih i restriktivnih mera, ali i sami ste bili svedoci velikih problema koje umeju da naprave zlonamerni korisnici. Svaka online zajednica razvija svoje odbrambene mehanizme od takvih pokušaja pa ćemo tako i mi nastaviti da razvijamo alate koji će nam pomoći pri rešavanju sličnih problema. 

Unapred se izvinjavam ako ne budem redovno odgovarao na vaša eventualna pitanja u vezi sa temom registracije novih korisnika i pozivnica.

Hvala

 



Komentari (100)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

andjelija andjelija 17:20 16.07.2007

nije mi jasno

zasto su potrebni moderatori. cak i kada izbije kurslus autor bloga moze da likvidira haos.
lepo sto ste dali i drugima da se registruju sad, mada opet glupo sto se ne moze sa besplatnih racuna.

Zelena Knjiga Zelena Knjiga 17:47 16.07.2007

Re: nije mi jasno

slazem se.

jos ce na kraju da nam napishu cuveni PRAVILNIK. Ovo smes da pishes, ovo ne smesh. Ovo je uvredjlivo, ovo nije. Ovo sme malim slovima, ovo samo velikim. Ne sme tri reci velikim slovima zaredom, JER VIKANJE NA BLOGU NIJE DOZVOLJENO. Ne smesh da se ne slozis sa autorima bloga, jer ces u suprotnom biti obrisan bez objashnjenja. Nemate prava da se zalite, jer ce moderator zakljucati temu. Ako ponovo pokrenete temu da dobijete obrazlozenje zasto ste banovani bicete izbaceni potpuno, jer je zabranjeno pokretati temu koja je zakljucana. Moderatori ce svoje zakljucke donositi na osnovu sopstvenog suda. Odluka moderatora je konacna i zabranjena je svaka pobuna protiv odluka moderatora. Moderator ne moze da pogreshi. Svako vredjanje moderatora je zabranjeno, jer oni svoj posao rade dobrovoljno, i to treba ceniti.

Dozvoljeno je registrovanje samo sa korporativnih naloga jer su nam potrebni vashi podaci koje cemo lepo spakovati u nashu arhivu, koju cemo po potrebi proslediti svima iz drzavnih ograna koji to zatraze. Ne smemo tolerisati ispade pojedinaca koji se ne slazu sa nama. Svi moraju misliti kao B92.

Ako niste zadovoljni i ako imate para, osnujte novu "nezavisnu" televiziju B92 pa se tamo zalite. Toliko.
Mirko Kontic Mirko Kontic 18:52 16.07.2007

Re: nije mi jasno

Zelena Knjiga
slazem se. jos ce na kraju da nam napishu cuveni PRAVILNIK. Ovo smes da pishes, ovo ne smesh. Ovo je uvredjlivo, ovo nije. Ovo sme malim slovima, ovo samo velikim. Ne sme tri reci velikim slovima zaredom, JER VIKANJE NA BLOGU NIJE DOZVOLJENO. Ne smesh da se ne slozis sa autorima bloga, jer ces u suprotnom biti obrisan bez objashnjenja. Nemate prava da se zalite, jer ce moderator zakljucati temu. Ako ponovo pokrenete temu da dobijete obrazlozenje zasto ste banovani bicete izbaceni potpuno, jer je zabranjeno pokretati temu koja je zakljucana. Moderatori ce svoje zakljucke donositi na osnovu sopstvenog suda. Odluka moderatora je konacna i zabranjena je svaka pobuna protiv odluka moderatora. Moderator ne moze da pogreshi. Svako vredjanje moderatora je zabranjeno, jer oni svoj posao rade dobrovoljno, i to treba ceniti. Dozvoljeno je registrovanje samo sa korporativnih naloga jer su nam potrebni vashi podaci koje cemo lepo spakovati u nashu arhivu, koju cemo po potrebi proslediti svima iz drzavnih ograna koji to zatraze. Ne smemo tolerisati ispade pojedinaca koji se ne slazu sa nama. Svi moraju misliti kao B92. Ako niste zadovoljni i ako imate para, osnujte novu "nezavisnu" televiziju B92 pa se tamo zalite. Toliko.


Pa naravno, drugar, sve ovo radimo besplatno...niko nam ne naplacuje ulaz na Blog. Blog je Privilegija izabranih i tu nema rasprave. Meni nije jasno kako to ne shvatamo, posebno kako oni koji su izbačeni, to nisu shvatili, a imali su mnogi i te kako zanimljiv status i poziciju! Ali sada je poželjnije biti Radikal nego biti Bloger koji ne odgovara kulturi ponašanja. A to je stvarno bezveze. B92 Blog ubija umetničku slobodu izražavanja i brine se da svi budemo kulturni, tako što ćemo kako sam već komentraisao, svi moći ( valjda je podrazumevano da se odnosi na svakoga ?! ) da brišemo ako nešto nismo razumeli kao definiciju ili pojašnjenje, nego smo pročitavši neke nerazumljive fraze, ustanovili da smo vredjani. Ne mogu da odolim da ne primetim, koje sve zloupotrebe mogu da se dogode, našem "napaćenom" narodu, koji jedva čeka priliku da dokaže komšiji da je bolji lopov od njega! Nego ja bih predložio jedan drugi oblik, namesto ovih mnogih novih...a što ne bi plaćali neku članarinu da možemo da komentarišemo? Recimo, primera radi, mesečna preplata na komentar iznosi 300 dinara baš kao preplata za RTS TV, pa ko i posle toga počne da pravi karambur, neka se briše...Ne vredi ako ne ceni sopstveni novac, ni njegov komentar ni stav ni on sam.

I usput, nosen mislju da je sasvim u redu ova peticija, dajem link za istu: ( ako već neko nije negde ostavio - nisam gledao )

[url=http://zokster.net/drupal/node/105][/url]


To je trebalo neko da se seti na Blogu B92.



Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 11:25 17.07.2007

Re: nije mi jasno

Mirko Kontic

I usput, nosen mislju da je sasvim u redu ova peticija, dajem link za istu: ( ako već neko nije negde ostavio - nisam gledao )[url=http://zokster.net/drupal/node/105][/url]
To je trebalo neko da se seti na Blogu B92.


Mislim da je za pohvalu svaka peticija koja za cilj ima pomoc ljudima u nevolji ...

A za pohvalu je i ako se skrece paznja na neopravdano bogacenje ... nezavisno na koju se sredinu odnosi. Iz toga ne bi trebalo da budu izuzeti ni visoki politicki zvanicnici kao sto je Bozidar Djelic. Mada nacin na koji to cini Zokster pre svega lici na insinuacije/podmetanje politickom protivniku koga je Zokster i ranije na ovom blogu napadao i pljuvao bez ikakvih argumenata ...

Ali ono sto je IZUZETNO RUZNO je mesanje ove dve stvari u jednom te istom postu. Pa onda sve lici na zloupotrebu ljudske tragedije u politicke svrhe. Sto se od zokstera i moglo ocekivati.

Da je takav post objavljen ovde, ja bih trazio od moderatora da se brise. A ovako nam zokster samo pokazuje da je s pravom udaljen sa ovog bloga

Mirko Kontic Mirko Kontic 12:46 17.07.2007

VV

kojim cudom vi ostadoste na ovom blogu, a secam se sta su vam sve radili a i vi drugima!?
hoochie coochie man hoochie coochie man 12:55 17.07.2007

Re: VV

.
kojim cudom vi ostadoste na ovom blogu, a secam se sta su vam sve radili a i vi drugima!?


Upravo zbog toga, a narocito
a i vi drugima

Udjes u klinc, pa ko pobedi!
Bez vredjanja, naravno
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 13:05 17.07.2007

Re: Mirko

Mirko Kontic
kojim cudom vi ostadoste na ovom blogu, a secam se sta su vam sve radili a i vi drugima!?


Aj pokazite mi neki citat od toga "sta sam ja radio drugima" - i stari blog je dostupan, pa cete sigurno lako naci neki primer. Ja naravno toga nisam svestan ... cak znam primere u kojima sam se ponekom odmah izivinuo ako se nasao uvredjen nekom mojom "karakterizacijom" izrecenom u zaru neke malo ostirje diskusije. Jednostavno mi nikad nije bila namera nekog da vredjam ... posebno sto znam da onda vise nema konstruktivne diskusije na tako osetljivim temema kao sto su politicke ...

A sto se mene tice, nisu zokster i Ponti (kao tipicni predstavnici onih koji su meni "nesto radili" nikad mogli da me oteraju. Posto su jednostavno jurili po blogu za mnom i na moje ozbiljne i argumentovane diskusije ostavljale kojekakve pljuvacke tipa "budala" (bez ijednog smislenog/logickog kontraargumenta) ... Pa su time naravno diskreditovali (i na kraju oterali) sami sebe ... Ko takve ljude moze uopste shvatiti ozbiljno? Osim naravno neobjektivnih pristalica njihove politicke opcije ...

pozz

ps. Ja ne mogu, nazalost, da vam uzvratim nista o tome da li ste vi "nekom nesto radili" ... citajuci vase "kilometarske" postove nisam nikad stigao dalje - od druge recenice
Mirko Kontic Mirko Kontic 14:28 17.07.2007

Vasilije Virtuelni:)

E sad staviste sve u pogresan konetkst...secam se bi ste vi nesto napisali, a onda bi se stustila gomila blogera da se nadovezuje na to kako vas je neko isprozivao...i stvarno mi bilo cudno...cak i zhao. Jednom sam vam poslao privatnu poruku upozorivsi vas da im ne odgovarate kad vidite da je ocigledna provokacija, jer mi stalo do ponasanja i uvidjavnosti ljudi, bez obzira da li se slazemo ili ne u misljenjima.

A sto se tice mojih "kilometarskih" postova...mogu ja i krace ali ce se mnogo ljudi uvrediti iako ja ne vredjam, pa ce da krenu sa: Molim vas gdine Konticu, mozete li objasniti? I slicno. I onda, ako izadjem u susret da objasnim, Vi ce te ( kao i drugi ) reci: Sta vi Konticu pisete kilometarske postove...?! Ko da vas ja ugrozavam da i vi to radite, a jeste radili...i ne samo kilometarske nego Hektolitarske Pa vam nikada nisam to prebacio. Svako ima svoju em duzinu teksta, em stil, em formu, sintaksu etc. Niti bih prebacivao.

Nego kad se dosetim da objavim neku svoju kilometarsku knjigu, e seticu se Vas i jos nekih da vam na kucu posaljem specijalno izdanje iste, eto da vam uzvratim na meni "kilometarski" svojstven nacin. A i vi da mi odmognete da udjem u anale knjizevnosti Nove Srpske Reci, jer nisam dobio Opunomocenje VIP klase.

Jel mozete vi ljudi, da napadnete argumentovano problem kad je koji je problem, ili gde sukob nastaje a propos neke teme, a ne da spustate nisko sagovornika jer se ne slazete s njima ili vas on nije dovoljno OPHRVIO svojim divljenjem?
Mirko Kontic Mirko Kontic 14:37 17.07.2007

Re: Mirko

Virtuelni Vasilije

ps. Ja ne mogu, nazalost, da vam uzvratim nista o tome da li ste vi "nekom nesto radili" ... citajuci vase "kilometarske" postove nisam nikad stigao dalje - od druge recenice


evo najkrace sto sam mogao bas posle prethodne replike. Nadam se da vam nece trebati dodatno objasnjenje... :)))



http://blog.b92.net/text/480/%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B0%20%D0%B4%D1%83%D1%83%D0%B3%D0%B5/#k25689
pihtija pihtija 17:57 16.07.2007

:unsure:

Direktno prijavljivanje supermoderatoru preporučujemo samo u situacijama kada je jasno da se radi o novom korisniku vidljivo vandalskog karaktera a ne o pojedinačnom komentaru nekog od aktuelnih korisnika za koji vam se čini da ne bi trebalo da bude objavljen.


jel se ovo vandalskog u prefiksu van odnosi na karakter vaneventuri?
Zelena Knjiga Zelena Knjiga 19:35 16.07.2007

Re: :unsure:

da li to znaci da su stari korisnici zasticeni imunitetom spram ove optuzbe, te da oni nikako ne mogu u svojim komentarima ispoljiti vidljivo vandalski karakter? Nije li to licemerno, unapred predpostaviti da smo svi mi na pravilnom razvojnom putu, te da nikako necemo usled neke anomalije promeniti svoju prirodu?

Ovakav vid diskriminacije prema novim clanovima na Blogu B92 stvarno nisam ocekivao. Jesmo li mi sekta, pa sad biramo ko sme a ko ne sme da nam se pridruzi? Ili je potrebno da napravimo privremeni karantin za sve nove clanove, za vreme koga ce im biti dodeljeno jedno sluzbeno lice koje ce pratiti njihove aktivnosti i beleziti prirodu njihovog odnosa spram svih nas "starih", zasluzenih i bitnih clanova....

uh.. bre.... ode ja da se ispishem i upishem ponovo kao NOVI. Ako cete ovako da bloguje, draze mi je da budem karantinu..
Mirko Kontic Mirko Kontic 18:37 16.07.2007

Ray Of Light, second time.

Za ove druge slučajeve ispod svakog komentara imate opciju "Obriši" i tu opciju je predviđeno da koristite kada smatrate da je neko od aktuelnih korisnika svojim komentarom povredio vas ili neko drugo lice, ili u bilo kom smislu prešao granice civilizovane komunikacije.



Naduvaženi Restače, kako ste ovo zamislili, svaka vama čast, ali ovo će da izazove opšti metež! Zar nismo negde uspeli da se svi razumemo da smo u ovu situaciju u ovoj državi došli zbog Samoupravljanja? Hoće li neki moderator ili uopšte ta sekcija da razmatra svačiju primedbu brisanja ili će automatski da se briše? Da sam razmišljao na temu Securitatea, ovo mi nikad palo na pamet! Liberalno Samoupravljanje! Ko kaže da je komunizam otpisan!?

Nisam zlurad zaista - znamo svi sa čim se suočavaju korisnici i Blogeri uopšte, ali mi stvarno nije jasno. Jel postoji začkoljica ako neko pretera sa brisanjima? Iskreno se nadam da se neće useliti Marfijev zakon, jer kako je krenulo ovo Pravilisanje, ne bi me čudilo da sopstveni komentar obrišem pošto sam se uvredio sobom.


Zelena Knjiga Zelena Knjiga 19:23 16.07.2007

Re: Ray Of Light, second time.

Za ove druge slučajeve ispod svakog komentara imate opciju "Obriši" i tu opciju je predviđeno da koristite kada smatrate da je neko od aktuelnih korisnika svojim komentarom povredio vas ili neko drugo lice, ili u bilo kom smislu prešao granice civilizovane komunikacije.



fantasticno, ovo mi je promaklo!!! U bilo kom smislu! :))))))

Molim postovane moderatore da na blogu Aleksandra Vasovica pod nazivom The Rolling Stones OBRISHU korisnika pod nickom YoKey zato sto mi je rekao da sam jadnik i time u bilo kom smislu preshao granicu civilizovane komunikacije. Takodje predlazem moderatorima da ubuduce kompjuter obavlja taj posao umesto njih, i jer slozicete se da ce on biti mnogo prakticniji u utvrdjivanju povrede bilo kog smisla.

idem sad da prelistam blogove da vidim ko me je jos uvredio po ovoj klauzuli...
Atomski mrav Atomski mrav 19:26 16.07.2007

Džabe ste krečili

Džabe ste krečili... kad otvoriš konzervu crva, jedini način da crve vratiš nazad jeste da upotrebiš veću konzervu.
Hemičarka Hemičarka 20:18 16.07.2007

Da vidimo da li radi...

Svecano objavljujem svoj prvi komentar. :) Izgleda da radi...

Inace, vec duze vreme cekam da se otvori opcija za registraciju, posto sam zaista htela da prokomentarisem neke tekstove. Do sada sam samo vredno citala.

Hvala!
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:30 16.07.2007

Re: Da vidimo da li radi...

aj da te pozdravim pa da krenemo u svadju.
pozz
G r o f G r o f 23:10 16.07.2007

Re: Da vidimo da li radi...

Ovde su tražene alhemičarke...Treba nam pomoć da duhovnim metodama menjamo materiju..
tarantula tarantula 21:21 16.07.2007

Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Postovani gosp. Restak ,
Vidim da ponovo uvodite cenzuru a verovatno kao "najavu" politicke podobnosti koja je jedno vreme ( dosta dugo ) odlikovala ovaj VIP blog i koja je izazavala da pocetna ideja ( vrlo dobra) sa banovanjem Sergeja , Sanje i drugih i otvorenim lincom istih degradira tu ideju i pretvori se u svoju suprortnost - VIP Blog je postao mesto gde je carovala jedna politicka opcija i jedno politicko misljenje i svako ( BUKVALNO SVAKO ) ko se usudio da dirne u taj zabran bio je prvo javno ispljuvan a kada bi ( ne daj boze ) reagovao odmah i banovan bez prava da obrazlozi svoje stavove ili da odgovori na napade. Kao sto znate to je bio slucaj i sa mnom. Iako nisam nikog i nikada uvredio , iako nisam upotrebljavao govor mrznje , iako sam vrlo ozbiljno hteo da polemisem o pojedinim stavovima ili misljenjima to mi NIJE BILO omoguceno jer je jedna osoba ( ili vise ) tzv. krunski ili politicki savet ovog bloga to ONEMOGUCIO. Pisao sam Vam par puta na redakciju i Vama licno i trazio objasnjenje ali ga nije bilo . Naravno jer objasnjenja i nema do gusenja drugacijeg misljenja ili zabrane neje druge opcije do one koja je carovala na ovom blogu.
Pitam Vas , kako sam ja to u istom polozaju kao VIP blogeri i oni drugi koji su dobili mogucnost da pisu svoje blogove ?. Na osnovu cega ste doneli odluku ko ce moci da pise svoj blog a ko nece moci nista do da komentarise i ZAVISI od necije dobre volje ( ili misljenja ) da postavi svoj komentar i moli se bogu da ako je suprotnog misljenja od domacina bloga da ga ovaj VIP ili obican bloger ne obrise , banuje i sve ostalo. Gde je tu sloboda misljenja i razmena istih? Gde je tu dijalog kao osnova demokratije ? Gde je tu duh nezavisnog B92 kog smo poznavali tolike godine? Gde je tu mogucnost otvaranja i razvijanja sirokog aspekta politickih i svih drugih tema koje se ticu zivota u Srbiji? Hoce li se to opet pretvoriti u prciju povlascene "grupe " koja je zarila i palila na ovom blogu pa su nestali i Cvetkovic i Krstic i Antic i mnogi mnogi drugi cija misljenja i razmisljanja su takodje dragocena za sagledavanje realnosti u ovoj i ovakvoj Srbiji?
Evo zasto vas pitam :
"epa slusajte sada
meni je ovaj blog dat kao Jasmini Tesanovic koja je sve to sto jeste pa i zena u crnom
imam prava da uredjujem kako hocu i mislim svoj prostor
RAZUMETE?
tako da eto i vas pustam a ne bih morala, zar ne?"
Ovo je komentar gosp. Tesanovic na moje postove na njenom blogu " Osmisljavanje zlocina " . I koje su tu moje mogucnosti ili prava? Niti sam nekog vredjao niti nekog vredjao explicite jezikom niti pokusavao da trolujem temu a dobio sam pretnju. I ? Sta sad ?
Postovani gosp Restak ,
Trazim od Vas da mi omogucite da pisem svoj blog. Necu menjati nick , necu odustati od razmene ( kulturne ) misljenja ali necu da moje misljenje zavisi od toga da li je autor bloga ustao na levu nogu ili mu je frizura pogresna pa je malo nervozan ili mu se moj stav jednostavno ne svidja i gotovo. Ukoliko je osnova pisanja bloga razmena ideja i vrsta dnevnika na net-u onda je bar posteno da svi budu bar malo ravnopravni. Bar malo . Ukoliko tako ne mislite onda je moja percepcija ovog bloga potpuno pogresna te Vam se izvinjavam zbog toga.
S postovanjem ,
angie angie 22:40 16.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

pa da ponovimo, da bi se sprechile dalje manipulacije:

Sergej je otishao posle prilichnog prelaska granice normalnog , svojim uvredljivim, prostachkim komentarima, kada nije mogao da se uzdrzi i u dogovoru sa urednishtvom b92, da verovatno nece moci ni u buduce, zakljuchio da je tako najbolje.(A pre toga je pokushao da objasni kako je legoja cool tip). Mogu samo da kazem da je bio veoma uspashan bloger sa gomilom fanova i bilo je dovoljno da napishe par redaka bilo chega i da se svi sjate kod njega.

Krstic je otishao, poshto je prilichno neuspeshno pokushao da manipulishe dogadjajima oko predsednika, Peshchanika i Chede , verovatno podcenivshi komentatore na blogu ili jednostavno nije umeo bolje. Niti ga je ko oterao, niti vredjao, samo se povukao i sada pishe na blogu Pressa, gde mu verovatno vishe odgovara publika.
Da je samo malo imao osecaj za ovu komunikaciju i manju rigidnost u svojoj samozaljubljenosti, bio bi potpuni hit bloger, al' eto ne moze se sve u zivotu, a on vec tolika zanimanja oprobao.

Cvetkovic se takodje povukao, poshto nije previshe bila prihvacena njegova ideja da podrzi ljubishu ristica.
Pre toga, bio je veoma dobro prihvacen autor, sa ponekim suprotstavljanjem, shto je valjda i normalno na ovakvom mestu.

Sluchaj Antic nisam pratila, jer sam u to vreme bila u Beogradu.
G r o f G r o f 23:15 16.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

pa da ponovimo, da bi se sprechile dalje manipulacije:


...Papagaju..:)
nsarski nsarski 23:16 16.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

angie
Sluchaj Antic nisam pratila, jer sam u to vreme bila u Beogradu.

Neverovatna ( a istinita) recenica.! Stvari se u Srbiji bolje vide i prate iz pozicije preko okeana.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 23:21 16.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog


Pa da, kad dodjemo u Srbiju nemamo vremena da citamo i slusamo vesti, toliko ljudi treba videti....Ali zato kad smo preko bare, uvek ima vremena za B92...
oibibio oibibio 23:22 16.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Ukoliko je osnova pisanja bloga razmena ideja i vrsta dnevnika na net-u onda je bar posteno da svi budu bar malo ravnopravni.

osnova pisanja bloga jeste razmjena ideja i neka vrsta dnevnika na net-u ali ne podrazumijeva da je fasistima poput tebe dozvoljeno propagiranje fasizma. uostalom sta ce tebi dnevnik, vidis kako se nekima u hagu o glavu obio.
angie angie 23:59 16.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

sharski slatka, tachno kako god okrenesh, a u datom sluchaju, jer mi je bio ogranichen pristup sokocalu iz razumljivih razloga:)
angie angie 00:00 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Mirkec, i meni dosadilo, al; vidish kako uvek ima nekog ko hoce da izvrne stvar.
Zelena Knjiga Zelena Knjiga 00:14 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

oibibio

osnova pisanja bloga jeste razmjena ideja i neka vrsta dnevnika na net-u ali ne podrazumijeva da je fasistima poput tebe dozvoljeno propagiranje fasizma. uostalom sta ce tebi dnevnik, vidis kako se nekima u hagu o glavu obio.


skrecem paznju super ultra mega moderatoru da je doticni citirani korisnik upravo povredio drugu lice, i u bilo kom smislu preshao granicu civilizovane komunikacije. Trazim da nadlezne institucije obave svoj zadatak i OBRISHU citiranog korisnika.

evo i linka, kao sto ste trazili: link

E bash lepo, sad cu malo da budem pandur.
nsarski nsarski 00:27 17.07.2007

totalno si u pravu G.B.

Da citiram iz kultnog filma "Big Lebovski":

Walter Sobchak: Am I wrong?
The Dude: No you're not wrong.
Walter Sobchak: Am I wrong?
The Dude: You're not wrong Walter. You're just an asshole.
angie angie 00:45 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

pa ti onda zelena knjigo, ili nisi upoznat sa blogerskim opusom tarantule, ili se sa njim slazesh u stavovima, pa ti ne smetaju.
Zelena Knjiga Zelena Knjiga 00:54 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

ja nisam upoznat uopste ni sa jednim pisanjem tarantule. No svejedno, smeta mi svako pogrdno nazivanje i javno etiketiranje. Imate li vi dokaz, crno na belo, da je korisnik tarantula Fashista? Ako nemate, nemate prava da se bunite. Zao mi je. Ova pravila nisam ja napisao, niti ih uopste podrzavam, ako cemo iskreno, pre bi se reklo da sam veliki protivnik istih, te da ovim svojim cinom nastojim da makar malo iskarikiram ceo proces. No moj stav je krajnje nebitan, zabranjeno je svako vredjanje, i ako pocinite taj prekrashaj bice mi zadovoljstvo da pomognem ultra super mega moderatoru i skrenem mu paznju na vash nick.



Pozivam vas da mi se prikljucite.
angie angie 01:24 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

pozivate koga da se prikljuchi i u chemu?

Ono o chemu sam govorila mozete naci na poslednjim blogovima o Srebrenici Jasmine Teshanovic.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 01:35 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog


Ma daj, na sta ovo lici, coveka naziva fasistom iz cista mira. Ne razumem samo po kom osnovu i odakle mu pravo da ljudima tako prisiva etikete i provocira.
angie angie 01:47 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

oibibio je veoma miroljubivi umetnik, skroz je cool, a ja ti vec rekoh idi pogledja rezime choveka koga branish, ili mozda vec znash pa se slazesh.
Tanjučka Tanjučka 05:46 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Tešanović misli da sve zna. Ako pisac nema "kočnice" koje ga sputavaju da piše o onom o čemu nema pojma, no piše na osnovu rekla- kazala, svaki komentar je izlišan.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 06:01 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Ma daj, na sta ovo lici, coveka naziva fasistom iz cista mira. Ne razumem samo po kom osnovu i odakle mu pravo da ljudima tako prisiva etikete i provocira.


Hahaha..evo javlja se čovek koji je pravio na starom blogu rasističke ispade...
Jeli, tamburaš, kako bi ono sa Čedom, Romima i Kosovom....pre nekoliko meseci...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 07:34 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

angie
Cvetkovic se takodje povukao, poshto nije previshe bila prihvacena njegova ideja da podrzi ljubishu ristica.Pre toga, bio je veoma dobro prihvacen autor, sa ponekim suprotstavljanjem, shto je valjda i normalno na ovakvom mestu.


Cvetkovicev blog "O Ljusi" je bio jedan od prvih koje sam procitao kad sam dosao ovde i jedan od NAJBOLJIH koje sam procitao uopste (do sada). Umeren, pametan, razuman, tolerantan i bez ikakve politizacije ... bas onako kako je Cvetkovic, kao jedan od najboljih blogera, ovde i nastupao.

A napali su ga politicki jednoumnici/staljinisti predvodjeni Zoksterom i Pontijem sluzeci sse najgorim uvredama i pljuvanjem kao sto su uvek i radili kad se pojavi neko sa misljenjem koje se ne ukplapa u njihove politcke predstave ... i ne zadovoljava njihove kriterijume moralno-politicke podobnosti. I sami JUL-ovci i SPS-ovci su na vrhuncu svoje moci moci bili mnogo demokratskiji i tolerantniji prema neistomisljenicima i politickim protivnicima nego pomenuti "bojovnici liberalno-demokratkse" orijentacije (cije ponasanje nije imalo nikakve veze ni sa liberalizmom a ni sa demokratijom)...
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 08:08 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog


Kovacevicu, jel' ti to meni?
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 08:27 17.07.2007

TARANTULA jos jedanput

niste citirali ceo moj tekst
vec samo drugi deo recenice
ogromne tekstove ostavljate na mojim politickim blogovima uvek sa frazom kako to da se ja usudjujem da pustam tekstove zena u crnom ,da pisem licno kao zena u crnom,
da je to zloupotreba javnog prostora
to nije kulturno ni demokratski s vase strane
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 08:35 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog


Zelena Knjiga
Imate li vi dokaz, crno na belo, da je korisnik tarantula Fashista?


Ma kakav dokaz, to je uobicajeni "naziv" za sve koji ne misle onako kako propisuje politicki program LDPetc. Nisam ni ja citao sve sto pise Tarantula, ali ono sto sam procitao je kulturno i pristojno kao i ovaj njegov post gore. A minimum sto bi trebalo da uradi oibibio je da, prilikom ovako teske diskvalifikacije, navede obrazlozenje/citat ... U suprotnom bi njegov post trebalo da bude obrisan ...
antioksidant antioksidant 09:12 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Neverovatna ( a istinita) recenica.! Stvari se u Srbiji bolje vide i prate iz pozicije preko okeana

Blog nije Srbija. Stvari na blogu se defitivno bolje vide iz pozicije preko okeana, ako ni zbog ceg drugog, ono bar zbog brzine konekcije. A sto se tice Srbije....
tarantula tarantula 10:14 17.07.2007

Re: TARANTULA jos jedanput

Postovana gosp. Tersanovic ,
Prvo i osnovno VELIKO VAM HVALA sto ste dopustili da na Vasem blogu postujem i iznosim svoje misljenje. Mislim da je Vas licni stav da ne brisete NIKOGA izvanredan primer i smatram to demokratskim ponasanjem u okviru civilizovanog i kulturnog dijaloga u okviru teme . Taj dijalog JEDINO moze dovesti do boljeg sagledavanja problema ili teme koje je postavljena i jedino dijalog razlicitosti ( razlicitih ideja misljenja ili stavova ) moze dovesti do pronalazenja nekih novih pogleda oko teme a i promenu misljenja tzv" tvrdokornih" diskutanata. Uostalom to isto Vam je postovala gosp. gordanac.
Postovan gosp. Tesanovic ja nemam nikakvih primedbi na to da Vi kao Jasmina Tesanovic budete Zena u Crnom i da pisete svoje opservacije ili teme koje su uglavnom vezane za Vas politicki angazman ili za teme koje proizilaze iz njega - cak stavise - Iako se ne slazem sa Vasim stavovima i nacinom delovanja Zene u Crnom MORAJU postojati jer smo mi nadam se DEMOKRATSKO DRUSTVO ( doduse na pocetku ) . Ono sto sam koristio u svojim postovima jeste metoda koju Vi mnogo uspesnije i mnogo bolje radite - jednostavnim ponavljanjem jedne teze dovesti do reakcije.- kao sto znate Vi niste moj prvi post udostojili ni odgovora ni primedbe iako su pitanja koja sam postavio bila vrlo vrlo znacajna. Ja jos uvek nisam dobio odgovore na svoja pitanja ali to ne znaci da mi ne mozemo nastaviti dijalog ili razmenu misljenja.
Sto se tice Vaseg PROGLASA ZENA u CRNOM moram da Vam kazem da POSTOJI granice izmedju Jasmine Tesanovic -VIP Blogera i Jasmine Tesanovic - Zene u Crnom. Prostim postavljenjem pamfleta koji je proglas Vase organizacije Vi ste tu granicu po mom misljenju presli jer je jedno kada kazete - Jasmina Tesanovic i ovo je deo moje ( nasih ) aktivnosti ZuC, a sasvim drugo kada se postuje PROGLAS bez ikakavih ograda ili navoda (i sa intrigantnom temom kakva jeste) da je to deo Vase licne borbe za bolji i demokratskiji zivot u Srbiji . To znaci da ste Vi vas licni prostor upotrebili za promociju jedne NVO ili jedne politicke organizacije sto je po Vama mozda u redu a po meni nije jer se mi ovde pojavljujemo kao individue sa posebnim misljenjima i ( nadam ) se ne po partijskoj liniji ili partijskom zadatku( cega je bilo ranije i te kako ). Uostalom zamislite da sada gosp. Cole pocne da postuje saopstenja LSV ili gosp. Gordanac DS-a. Gde bi nas to dovelo?
Postoji citava rasprava u demokratskom svetu ( blogerskom ) oko drustvene uloge i nacina koriscenja bloga u svetlu informisanja javnosti i odgovornosti autora za taj javni prostor. Da Vas ne zamaram - blog je postao nacin informisanja javnosti koji je direktan i bez stega politicke i opste podobnosti u tim istim zapadnim drustvima .Samim tim postao je znacajan faktor regulisanja javnog mnenja i imao znacajan uticaj na sve "mislece " faktore u jednom drustvu jer je direktan , omogucava dijalog i svakom je dostupan . A onda su dosli "partijski aktivisti"( licnosti sa zadatkom ) i takodje " medijski aktivisti "( novinari sa zadatkom ) i sve se pretvorilo u svoju suprotnost. Poznato zar ne ?
Jos jednom se izvinjavam za moju nekulturu ili nedemokraticnost u okviru Vaseg bloga ako ona postoji.
S postovanjem ,
tarantula tarantula 11:27 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Postovani gosp. Oibibio ,
Hvala Vam na kvalifikaciji moje licnosti i recniku koji ste upotrebili jer na najbolji moguci nacin potvrdjuju sve sto sam napisao u mom gornjem postu. Ono sto pisemo ili govorimo skoro uvek govori vise o nama samima nego o drugima. Takodje Vam hvala i na savetima u pogledu Haga i dnevnika .
S postovanjem ,
Zelena Knjiga Zelena Knjiga 12:21 17.07.2007

bash sam dosadan :)

Jasmina Tesanovic

to nije kulturno ni demokratski s vase strane


hocete da kazete da je je u bilo kom smislu preshao granicu civilizovane komunikacije?
Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 13:06 17.07.2007

Re: TARANTULA jos jedanput

Nema spora oko mog postovanja proglasa Zena u crnom, redakcija B92 mi to nikad nije zamerila niti trazila da prestanem
postovala sam i proglase drugih udruzenja, apele
to je specificnost blog kulture
moze sve u okviru uredjivacke politike osobe ciji je to blog
Odgovarala sam i odgovarala onoliko puta sta su ZUC, iskreno receno nemam vise vremena
uvek ista prica,
da smo placenice izdajice, izjednacavanje zlocina sa svih strana
to slusam vec 15 godina i nicemu ne vodi
ja sam aktivistkinja, verujem u akciju



angie angie 14:11 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

e Vaso, vidish da ne znash, kada je napisan taj post, pojavio se veoma koraktan komentar jedne blogerke, koja je postavila stvar oko ljushe onako kako to izgleda i bila obrisana bez objashnjenja, pa je onda usledio neprijatniji pristup celoj stvari-shto mi nije ideja da razvodjnjavam. Samo sam htela da kazem da niko nije oteran.
Cvetkovic je bio prilichno omiljen i super mu je ishlo, ali u situaciji u kojoj je piso o ljushi se nije snashao, a mogao je da ochekuje negododvanje, jer je vec bio upoznat sa posetiocima. Znachi kada napishesh takav tekst-onda si spreman da ga i odbranish ili iskulirash napade.
Tanjučka Tanjučka 14:19 17.07.2007

Re: TARANTULA jos jedanput

Ovde niko nije ni jedan jedini put spomenuo da ste plaćenice izdajice i nije u redu da sami sebi kačite tu etiketu. Kada je žena u crnom to znak najdublje lične boli. Sa tim nema trgovine zarad jeftinih političkih poena.O tome se radi.
Bojan Zdravic Bojan Zdravic 14:21 17.07.2007

Re: TARANTULA jos jedanput


Tarantula,

Izuzetno mi se dopada tvoj civilizovani nacin komuniciranja i vodjenja diskusije, kao i tvoji politicki stavovi, sa kojima se uglavnom slazem. Nemoj da te pokolebaju provokacije i uvrede ovih ostrascenih kulova (oibibio i Kovacevic), koji su ovde na blogu po partijskom zadatku. Ti si jednostavno gospodin i intelktualac u pravom smislu te reci, za njih. Samo nastavi da budes to sto jesi, psi laju - karavani prolaze.

Pozdrav
Bojan
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:43 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

angie
e Vaso, vidish da ne znash, kada je napisan taj post, pojavio se veoma koraktan komentar jedne blogerke, koja je postavila stvar oko ljushe onako kako to izgleda i bila obrisana bez objashnjenja, pa je onda usledio neprijatniji pristup celoj stvari-shto mi nije ideja da razvodjnjavam. Samo sam htela da kazem da niko nije oteran.Cvetkovic je bio prilichno omiljen i super mu je ishlo, ali u situaciji u kojoj je piso o ljushi se nije snashao, a mogao je da ochekuje negododvanje, jer je vec bio upoznat sa posetiocima. Znachi kada napishesh takav tekst-onda si spreman da ga i odbranish ili iskulirash napade.


E Andjo, ne tvrdim ja da sve znam :)))))... a mislim da nisam ni bio tu kad je taj blog objavljen. Ali je jos bio tu kad sam ja dosao ... i Cvetkovic je jos bio tu i objavio je jos par blogova. I napadan je stalno od iste/slicne grupe i na jednom od sledecih blogova ... recimo u vezi proslave jubileja ... pa onda na blogu Gorana Markovica ...

angie
Znachi kada napishesh takav tekst-onda si spreman da ga i odbranish ili iskulirash napade.


Pa ok slazem se ja ... i to je nacin na koji se ja ovde ponasam. Ali ne mozemo ocekivati da su SVI tako "izdrzljivi" i spremni da trpe kojekakve uvrede i pljuvanje do u beskonacnost. Uostalom postoji tu jos dodatna razlika u tome da li je neko anoniman ovde (kao ja ili kao ti) i ako je neko pod punim imenom i prezimenom. Zasto bi jedan ugledan i postovan covek kao sto je Svetozar Cvetkovic (ili recimo Biljana Srbljanovic) trpeo do besvesti da mu neka anonimna "shusha" deli kojekakve bljuvotine i uvrede? Pa mozda i ja ne bih trpeo svasta da sam ovde pod pravim imenom nego bih radije napustio blog ... ako nista drugo, ne moraju da mi se smeju prijatelji i komsije ....

Zar nije logicnije da ti i ja recimo diskutujemo "o Ljusi" kao razumni ljudi i pokusamo da ubedimo jedno drugo (ili da se ignorisemo ako nemamo zelje da se ubedjujemo) nego da se vredjamo? I zar nije logicno da, ako ja tebe vredjam, ti moji postovi (ili njihovi delovi) budu obrisani. Pa i ja da budem banovan ako sam nedokazan? Nego da ti trpis pljuvanje i uvrede??? Uostalom takva su pravila i na NET-u ... i do toga nije trebalo da dodje i ovde na blogu da su (u to vreme) moderatori radili posao kako treba i drzali se svojih sopstvenih pravila. Pa niko nije toliko lud da gubi vreme i pise postove ako zna da ce mu biti obrisani ...

pozz


Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 14:50 17.07.2007

Re: TARANTULA jos jedanput

pominjali su itekako, na mom blogu
mnogo mnogo puta
sve stoji
Violeta Violeta 15:27 17.07.2007

krhko je secanje

Ja se, recimo Cvetkovicevog bloga o LJusi secam po tome sto je Sergej Trifunovic prednjacio u uvredama i pljuvackim komentarima.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 15:39 17.07.2007

Re: TARANTULA jos jedanput

Jasmina Tesanovic
pominjali su itekako, na mom blogumnogo mnogo putasve stoji


Jasmina,

tebi niko ne moze da prebaci nedemokraticnost. Mislim da sam ti vec par puta rekao i da si mi u svim nasim medjusobnim diskusijama delovala kao pametna, razumna i VRLO tolerantna zena. Prizunajem, u zadnje vreme ti povremeno kazem i da sumnjam u tvoje dobre namere ... i mogu da zamislim da je to uvredljivo za tebe ... Izvini, ali sta da radim kad me nerviras nekim od tih tvojih politickih nastupa za koje nisi u stanju da pruziz dovoljno jako obrazlozenje/argumente, ali ih se tvrdoglavo drzis:(

Inace se slazem da imas pravo da brises postove u kojima te ljudi eksplicitno optuzju da si "placenica i izdajnica" ... za takve stvari neko mora da ima "cvrste dokaze". Ali sta da radis, ti si ipak deo nase politicke scene na kojoj se protivnici optuzuju i za teze stvari (napr. da su ubice). I to smo imali prilike da bezbroj puta vidimo i na ovom blogu ...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 15:45 17.07.2007

Re: krhko je secanje

Violeta
Ja se, recimo Cvetkovicevog bloga o LJusi secam po tome sto je Sergej Trifunovic prednjacio u uvredama i pljuvackim komentarima.


Hm, pa moguce je ... kao sto rekoh ja nisam to ni pratio "uzivo". I imam izuzetno dobro misljenje o samom tekstu (valjda nisam ni citao sve komentare) ... i ne vidim kako i zasto je neko imao pravo da vredja coveka zbog toga. Pa je cak, po meni, to bio jedan od glavnih razloga sto je na kraju oteran i sa bloga (stalnim i ponavljanim napadima) ...

A ako je "Sergej Trifunovic prednjacio u uvredama i pljuvackim komentarima" trebalo je i njegove postove brisati ... i to vazi i za sve ostale bez obzira da li se zvali Sergej, Violeta, Vasilije, Zokster, Angie itd ...
Violeta Violeta 16:04 17.07.2007

Re: krhko je secanje

A ako je "Sergej Trifunovic prednjacio u uvredama i pljuvackim komentarima" trebalo je i njegove postove brisati ...


Da, samo sto je tada moderatorsko oruzje bilo u Sergejevim rukama a on ga obilato koristio, ne samo za brisanje komentara nego i za prepravljanje!
Zamisli da ti neko sada promeni post tako da izgleda kao da nekoga vredjas ili hvalis, sve jedno...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 16:19 17.07.2007

Re: krhko je secanje

Violeta
...Da, samo sto je tada moderatorsko oruzje bilo u Sergejevim rukama a on ga obilato koristio, ne samo za brisanje komentara nego i za prepravljanje! Zamisli da ti neko sada promeni post tako da izgleda kao da nekoga vredjas ili hvalis, sve jedno...


I bez zamisljanja mogu da kazem da je to bilo ruzno i da je lepo sto je to sad samo (ruzna) proslost ... Sto znaci da se nas dvoje slazemo da je ovaj novi blog bolji ... bar u tom smislu?

Jasmina Tesanovic Jasmina Tesanovic 16:24 17.07.2007

Vasilije V

nit kukam nit brisem
samo sam odgovorila gore nekoj osobi koja tvrdi da me niko nikad nije nazvao raznim imenima...sad ispade da sam to izmislila, zato je vazno ne brisati, lepo svima kazem..eno arhive...videcemo jednoga dana ko je bio u pravu, nije kraj sveta ako pogresimo i promenimo misljenje
angie angie 17:28 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

vaso, ja se UVEK ponasham tako kako si rekao, pa zato sebi dajem za pravo i da komentarishem neke stvari na blogu, kao npr ovu. Nisi dobro prochitao shta sam napisala, pa nastavljash na nachin koji ostavlja drugachiji utisak o onome shto se dogodilo, a sada me vec mrzi da ponavljm. Sushtina je da je prvo Cvetkovic obrisao komentar koji nije bio uvredljiv, ali se kosio sa idejom njegovog posta, kako da ti kazem, ljudi se secaju ljushe na tribinama sa mirom markovic, kako svesrdno podrzava njenu paranoichnu ideju, zbog kojih je onoliko ljudi stradalo, izgubilo zivote, a on je za to vreme-dok su tudja deca ginula, profitirao. Pa sada kada ti kao javni, priznati radnik, pokushavash da nadjesh razumevanje za takvog choveka, morash biti spreman da se suochish sa kritikom onih koji to razumevanje nemaju. Znachi NIJE bio oteran, to je bila moja poenta.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 18:21 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

angie
vaso, ja se UVEK ponasham tako kako si rekao, pa zato sebi dajem za pravo i da komentarishem neke stvari na blogu, kao npr ovu. Nisi dobro prochitao shta sam napisala, pa nastavljash na nachin koji ostavlja drugachiji utisak o onome shto se dogodilo, a sada me vec mrzi da ponavljm. Sushtina je da je prvo Cvetkovic obrisao komentar koji nije bio uvredljiv, ali se kosio sa idejom njegovog posta, kako da ti kazem, ljudi se secaju ljushe na tribinama sa mirom markovic, kako svesrdno podrzava njenu paranoichnu ideju, zbog kojih je onoliko ljudi stradalo, izgubilo zivote, a on je za to vreme-dok su tudja deca ginula, profitirao. Pa sada kada ti kao javni, priznati radnik, pokushavash da nadjesh razumevanje za takvog choveka, morash biti spreman da se suochish sa kritikom onih koji to razumevanje nemaju. Znachi NIJE bio oteran, to je bila moja poenta.


Andjo ja sam ovde izrekao pohvale na racun UVODNOG teksta Svetozara Cvetkovica ... sta je bilo u diskusijama to ne znam pa ne mogu ni da ti protivurecim ... Ja se recimo slazem i sa tim tekstom a i sa tim sto je Ristic bio pozvan na godisnjicu Ateljea i mogao bih jos da dodam neke stvari i da diskutujem sa tobom o tome - ali mislim da nema smisla posto bi to bilo skretanje sa teme. Ono sto ja hocu da kazem je: ti mozes sad sa mnom da se ne slazes (i ja sa tobom) ALI BEZ UVREDA ... a mozes i da me vredjas (ili ja tebe)...

I moja poenta je da je Svetozar bio oteran (ili da je to bio bar jedan od dodatnih razloga sto je otisao sa bloga) ruznim uvredama i pljuvanjem na blogu o "jubileju" Ateljea i na blogu Gorana Markovica (oba bloga sam pratio i bio vec "tu" a da je razlog u oba slucaja bio Ljusa (ukljucujuci i taj uvodni tekst "O Ljusi" ... Po mom shvatanju to nisu bile KRITIKE i NESLAGANJA ... nego UVREDE ... Ali da ti nisi objektivna zato si politicki na strani onih koji su tada napadli Svetozara ... kao sto si zokstera branila i u drugim slucjevima i "nisi primecivala" sasvim obicne i prljave uvrede upucene nama koji imamo drugacije misljenje (i nikog ne vredjamo). E da je tebi nekao da si "kreten", "budala", "fasista" etc... onda bi verovatno "primetila" ...
angie angie 19:47 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Vaso, da malo bolje chitash moje komentare, vec bi uochio da ja NE PRIPADAM ni jednoj politichkoj opciji i da uvek govorim SAMO u svoje ime i ne uchestvujem ni u kakvim formacijama.
Zoxtera sam branila uvek u varijantama gde se insistiralo na njegovom uklanjanju jer se sa time ne slazem, a nikada nisam podrzavala nikakva vredjanja i uvrede, ma sa koje strane dolazili=tako da nishta od toga shto mi prebacujesh ne stoji, a opet izvrcesh ono shto sam ja jasno objasnila, pa je mozda bolje da prekinemo ovu prepisku, kada vec ne vodi nikuda.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 22:20 17.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Nisam ni rekao da pripadas nekoj politickoj opciji, ali sam imao utisak da su ti (politicki) stavovi slicni toj jednoj - izvini ako sam te uvredio time :p

A nisam video da si kritkovala/protestvovala protiv pljuvanja politickih neistomisljenika tako cestih na ovom blogu pa zato rekao da nisi "primetila". A inace nisam nikad video da si ti ucestvovala u tako necem ... I slazem se da dalja diskusija po ovom pitanju ne vodi nikud ... jednostavno imamo razlicita misljenja ...

pozz
Geronimo Geronimo 00:35 18.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog

Pa sada kada ti kao javni, priznati radnik, pokushavash da nadjesh razumevanje za takvog choveka, morash biti spreman da se suochish sa kritikom onih koji to razumevanje nemaju. Znachi NIJE bio oteran, to je bila moja poenta.

Mozda sam pomesao stvari, davno je bilo, ali Cvetkovic nije u svom tekstu pokazivao "razumevanje za coveka Ristica " nego je rekao nesto u smislu da bi obelezavanje godisnjice Ateljea 212 bez Ristica i njegovog udela u radu tog teatra bila, hajd' da kazemo, istoriska neistina. Kao ono kad su Staljinovi "istoricari" sa fotografija uklanjali licnosti koje po njima nisu bili dostojni istorije. Nije Cvetkovic branio "coveka" Ristica. Nije ga pozvao na veceru u svoj stan. Pa je to sve pokusao da "nacrta". Pa je bilo sta je bilo...
andjelija andjelija 21:54 16.07.2007

ko hoce pozivnicu

nek ostavi mejl ovde
andjelija andjelija 21:56 16.07.2007

shala mala

:)))

mrva.007@gmail.com
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:22 16.07.2007

Moderator

Dragi svi,
Znam da ovo neće biti dočekano sa simpatijama ali moderacija na blogu
ipak jeste potrebna - rekao bih čak i neophodna.
Uostalom, pamtimo valjda svi šta je prouzokovalo [url=http://blog.b92.net/text/223/DNEVNIK%20UVREDA/]probleme u koje je naš blog zapao prethodnih meseci i iz kojih, objektivno, ni do danas nije u potpunosti uspeo da se oporavi.
[/url]
Dakle, tačno je da autori imaju mogućnost da sami uređuju vlastite blogove (uključujući i toliko osporavanu mogućnost brisanja) ali je isto tako tačno i da su to sve ljudi koji imaju i druge poslove i druge brige osim bloga pa, samim tim APSOLUTNO niko nije u mogućnosti da non-stop visi na blogu i briše ili banuje one koji se ne pridržavaju minimuma pristojnosti (o tome više u linku koji dajem u ovom komentaru).
Dakle: uspostavljanje minimuma pravila - ako hoćete pristojnog ponašanja jeste neophodno.
Naravno, moderator bi imao zadatak da briše samo i isključivo ono što potpada pod: govor mržnje,
ili pak primitivizme i uvrede kojih, znamo i sami, ovde ume da bude.

Stvar je, dakle, poprilično jednostavna:
ONO ŠTO NE BIH TRPEO U VLASTITOJ KUĆI
NEĆU DA TRPIM NI NA (vlastitom) BLOGU!


Ovaj Dejanov post razumem u tom pravcu!
n.m.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 23:23 16.07.2007

Re: Moderator

nije uspeo link
da probam ponovo
Zelena Knjiga Zelena Knjiga 00:26 17.07.2007

Re: Moderator

hipoteticka mogucnost:

ako moderator iz samo njemu znanih razloga (citaj: zbog veza) odluci i odbije da iskljuci, obrishe korisnika koji je podpao pod govor mrznje, ili pak primitivizma i uvrede, i tu svoju propisanu duznost ne izvrshi u propisanom, nekom razumskom roku, da li osoba na koju je upucen govor mrznje, primitivizma i uvrede, sme da pokusha da se odbrani na njoj svojstven nacin, pri cemu ukoliko to smatra potrebnim, recimo radi zadovoljenja dushevnih aspiracija, upotrebi u svojoj odbrani takodje govor mrznje ili uvrede ili neceg slicnog? Ili joj je to zabranjeno, te ce samo ona trpeti kaznu, i biti obrisana zato sto je pokushala/o da odbrani svoju cast i ugled, iz jednog prostog razloga sto ona nema vezu?

moje pitanje je cisto prakticne prirode.

Meni treba napismeno pre nego pocnemo bilo sta. Zelim da imam dokaz kojim ce te garantovati da ce te se voditi Pravdom, ili pak nekim drugim nacinom. Meni je svejedno sta ce te odabrati, ali zelim napismeno. Toliko. :)
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 00:34 17.07.2007

Re: Moderator

ako moderator iz samo njemu znanih razloga (citaj: zbog veza) odluci i odbije da iskljuci, obrishe korisnika koji je podpao pod govor mrznje, ili pak primitivizma i uvrede, i tu svoju propisanu duznost ne izvrshi u propisanom, nekom razumskom roku, da li osoba na koju je upucen govor mrznje, primitivizma i uvrede, sme da pokusha da se odbrani na njoj svojstven nacin, pri cemu ukoliko to smatra potrebnim, recimo radi zadovoljenja dushevnih aspiracija, upotrebi u svojoj odbrani takodje govor mrznje ili uvrede ili neceg slicnog? Ili joj je to zabranjeno, te ce samo ona trpeti kaznu, i biti obrisana zato sto je pokushala/o da odbrani svoju cast i ugled, iz jednog prostog razloga sto ona nema vezu?


to bi ipak bilo pitanje za restaka - i verujem da će vam on na isto i odgovoriti!
ja mogu za sebe: dakle, na mom blogu - možete obavestiti mene
- isto tako osoba kojoj je nanatea uvreda ima opciju obavesti moderatora
što se, u navedenoj hipotetičkoj situaciji, i preporučuje...

e sad, granice tolerancije su ipak individualna kategorija
tj. svaki bloger ima vlastiti prag tolerancije te, u skladu sa istim,
i dopušta ili ne dopušta malo oštrije udarce, ili udarce ispod kolena...

ne znam jeste li zadovolji odgovorom - bar sam pokušao!
pozzz.
n.m.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 00:36 17.07.2007

Re: Moderator

treba: ne znam jeste li zadovoljni odgovorom

p.s.
mene, recimo, pomalo nervira što ne možemo kao ranije
da u već poslatim komentarima da ispravljamo (slovne) greške!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 00:37 17.07.2007

Re: Moderator

opet: da u već poslatim komentarima ispravljamo (slovne) greške!

sorry - odjavljujem se, pisanje mi izgleda večeras nešto baš i ne ide...
andjelija andjelija 00:38 17.07.2007

a sta je uvreda?

ako kazem sta mislim kako taj/ta moze to da dozivi uopste kao uvredu?!

Zelena Knjiga Zelena Knjiga 00:41 17.07.2007

Re: Moderator

i meni to smeta... :)

u svakom slucaju hvala na odgovoru. Ja sam konacno dobio odgovor, barem od nekog. A evo pisacu ja Rasteku i na private. Covek me vredja ceo dan, a niko ne reaguje. Dzabe sto ja urgiram na nekoliko razlicitih blogova....
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:54 17.07.2007

Re: Moderator

Dzabe sto ja urgiram na nekoliko razlicitih blogova....

Citao na drugim mestima. Razumem vas bes (mada se oko koncerta bas ne slazemo). Ali malo dobre volje i da ne primamo sve k srcu. Ja sam uvek i za malo fajta, onog sto ne vredja licno.
Atomski mrav Atomski mrav 06:46 17.07.2007

Re: Moderator

Nebojša, problem je što su na starom blogu moderatori bili ujedno i blogeri. Zar to nije sukob interesa? Lično sam imao problema sa jednim (možda i sa više) moderatora na jednom postu... prosto su se zabavljali menjajući moje komentare. Sad ja tebe da pitam, who will police the police? Autorima je dato pravo da uređuju svoje postove po svom ukusu, ako autori nisu dorasli tom zadatku, onda možda ne bi trebalo da pišu ovde? Ima autora koji nikad nisu ništa obrisali niti su koga banovali, njihovi postovi su uglavnom političke tematike pa im ipak ne treba moderator... Uostalom, postoji opcija za zaključavanje posta za komentarisanje ako autor nije u mogućnosti da prati šta se dešava...
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 07:16 17.07.2007

Re: a sta je uvreda?

andjelija
ako kazem sta mislim kako taj/ta moze to da dozivi uopste kao uvredu?!


Hahaha pa naravno da moze ... ako mu kazes da mislis da je on budala, kreten etc ...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 14:24 17.07.2007

Re: Moderator

Ja sam uvek i za malo fajta, onog sto ne vredja licno.
MMMila MMMila 01:46 17.07.2007

Zar smo zaboravili????

Zar smo stvarno svi zaboravili sta znaci pristojnost? Skoro svaka "prepirka" se ovde zaista mahom svodi na uvrede debelo podrzane gomilom ruznih reci i izrazavanja toliko nepristojno, da je strasno i zamisliti kakva osoba moze tako nesto napisati!

Psovanje, vulgarnosti, vredjanje zbog politickog, zivotnog ili bilo kakvog drugog stava je primitivizam i naravno da takve treba banovati.

Medjutim, zloupotreba (pa i ove minimalne administratorske) vlasti je nesto drugo! Koristi se za brisanje komentara koji (ne)imaju kriva slova, (ne)imaju vise od tri reda ili manje od 5, nemaju dovoljno zareza i/ili su nerazumljiva za neki plitki mozak!

Jednostavno, molim administratore da opominju i blogere ukoliko neopravdano i neargumentovano banuju!

PS
Da li je blog neciji licno, ili je ovo blog B92??? Mi svi smo samo gosti koji imaju pravo koriscenja! Da li cete kao podstanari da razrusite zidove stana ciji je neko drugi vlasnik, i ispisete ga vulgarnim grafitima???
nsarski nsarski 03:16 17.07.2007

I kao generalno pravilo:


ivana23 ivana23 10:21 17.07.2007

Iz danasnjih dnevnih novina

Текст који следи пати од једног суштинског и ненадокнадивог хендикепа. Његова тема је, наиме, говор мржње и примитивизам у српском медијском простору, а при томе они најбољи, тј. најгори примери напросто не могу бити наведени из разлога елементарне пристојности. А и када бисмо их којим случајем навели, уредник би исте – сасвим оправдано – одмах из текста избацио.


Зато ће ово штиво неминовно бити мало осакаћено и недоречено, а читаоци „Политике” остати прикраћени за илустрацију из каталога највулгарнијих псовки и увреда које се врте у нашем јавном пољу. И што је најгоре, као да смо се сви – и читаоци, и актери и жртве – на то већ некако привикли, сматрамо за, малтене, нормалну ствар, или, у најгорем случају, помало непријатну, али неизбежну и у основи бенигну транзициону бољку на српском путу „демократизације” и „отвореног друштва”.

Уосталом, и сам сам се ове тугаљиве теме сетио тек у тренутку када је једна колумнисткиња ,,Политике” демонстративно одустала од даљег писања изнервирана интернет коментарима њеног чланка. Иако са дотичном госпођом не делим вероватно ни једно теоријско или политичко уверење и премда не бих смео баш да ставим руку у ватру око тога да ли је њена реакција ипак била преосетљива, и да ли су поменуте недоличне критике биле стварни узрок или можда само повод њеног демисионирања са „Политикиних” страница, морам признати да ме је овај њен гест мало тргао и освестио увелико мазохистичку позицију у којој се већина нас „јавних медијских посленика” налази.

У име „толеранције”, „демократичности”, „отворености” и „интерактивности”, особе које се на овај или онај начин појављују у јавности принуђене су да трпе најразличитије личне увреде и понижења, а да се то сматра више-мање природним стањем ствари, нечим што „иде у рок службе” и, што готово више никог не потреса и не узбуђује. Тако се јавност постепено привикава да је ненормално заправо нормално, а несрећним ауторима остаје само да се или што пре извуку из те медијске мочваре, или да се труде да пишу тако да остану неупадљиви и да се ником нарочито не замере, и на тај начин буду поштеђени јавног каљања и блама.

Заправо, та неформална нормализација примитивизма, то постепено навикавање да се на рачун стварног или набеђеног политичког неистомишљеника може изрећи свака псина, и да ће то наићи на аплаузе, одобравање, или макар смејуљење доброг дела јавности, управо то, дакле, представља највидљивији симптом дубине наше моралне и друштвене кризе и цивилизацијског суноврата.

При томе, интересантно је да се овај примитивизам углавном ни не препознаје, а поготово не делује тако вулгарно и страшно када су његов предмет, односно објект они „други”, тј. особе са друге стране имагинарне политичке, менталне и цивилизацијске црте. Чини се као да ни смеће толико не заудара, само ако је моје, или ако је макар праве – што ће рећи, „наше” – политичке и идеолошке боје. Са колико су само доброхотне болећивости у редовима тзв. ,,друге” Србије дочекиване криптофашистичке „духовитости” Ненада Чанка (претње вешањем политичких противника, увреде на рачун дођоша и избеглица), или вулгарност појединих БГ колумниста који своје личне и политичке фрустрације иживљавају по „либералним” медијима Хрватске и БХ Федерације. Да и не говоримо о анонимним коментаторима са сајта Б92, „Замисли Србију” и других, наводно, урбаних, реформских и модернизацијских форума. (Као да се заборавља да је, рецимо, Војислав Шешељ, својевремено, такође поседовао сличан „шарм” и да су његови вербални „несташлуци” такође изазивали сличну егзалтацију у срцима његових многобројних обожавалаца.)

Можемо се не слагати око оцене стања у земљи и свету, спорити поводом судбине српског народа, дефиниције националног интереса, односа Русије и Америке, глобализације и озонског омотача. Али при свему томе ипак морају постојати неке – ма колико широке и отворене – границе и неки, макар и минимални стандарди пристојности и културе дијалога. У противном, верујте ми на реч, све ће да оде дођавола. Уосталом, чак и у правом рату морају да постоје нека правила и неке женевске конвенције.

И да не буде неспоразума, нико не претендује на недодирљивост (једно)партијских уводничара и извршних секретара централног и иних комитета. Нико не бежи од јавне критике, па и полемике у којој се, дакако, омакне и нека оштрија формулација или алузија. Али овде није реч о томе, као ни о слободи јавне расправе, цензури и демократији. Ради се напросто о протесту против легализације најприземније вулгарности у нашим политичким и медијским аренама. Конкретније, протесту против праксе да се са заступницима непожељних ставова обрачунава – и то дословно – псовкама, личним увредама и позивањем на њихов физички изглед и њихове стварне или измишљене телесне мане. Још конкретније? Нажалост, конкретније овде ипак нећемо и не можемо. А радознали увек могу да се информишу и „едукују” тако што ће по поменутим медијима и форумима потражити коментаре и епитете који се, на пример, односе на премијера и председника ове земље, шефа највеће српске партије, уредника ових новина – или писца ових редова.

-_-

mozze li od ovog vidljivije ?
Zelena Knjiga Zelena Knjiga 13:15 17.07.2007

Re: -_-

vidi, dobrovoljac! :)

pohvalno, pohvalno...
Svetlana S. Svetlana S. 13:16 17.07.2007

Re: -_-

vidljivo vandalskog karaktera
mozze li od ovog vidljivije ?

ha ha ha
dobra fora

restače, opet uvodite cenzuru u formi moderacije?
ja kao ortodoksni liberal to ne podržavam.
ili, mogu da podržim samo ako moderator bude krajnje liberalan, znači, netolerantan samo prema primitivizmu i vulgarnostima. nikako moderacija prema ideološko-političkom kriterijumu, što ste uglavnom imali na starom blogu.
ivana23 ivana23 13:59 17.07.2007

Re: -_-

Svetlana S.

restače, opet uvodite cenzuru u formi moderacije?ja kao ortodoksni liberal to ne podržavam.ili, mogu da podržim samo ako moderator bude krajnje liberalan, znači, netolerantan samo prema primitivizmu i vulgarnostima. nikako moderacija prema ideološko-političkom kriterijumu, što ste uglavnom imali na starom blogu.


Apsolutno se slazem! Sukobi misljenja su doneli samo boljitak covecanstvu, naravno bez pausalnih ocena i vredjanja u nedostatku valjanih kontraargumenata.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 14:14 17.07.2007

Re: -_-

Svetlana S.

...ja kao ortodoksni liberal ...


pih ti da si zaista ortodoksni liberal (kako se pravis vazna), onda ne bi ni pisala ovde - nego bi strajkovala:))))) Hm, jedino ako si liberal ali nisi dovoljno demokrata .... ako sam ja dobro razumeo samo
Liberalne Demokrate vole da imaju svoj sopstveni blog na kome svi isto misle?

Svetlana S.

opet uvodite cenzuru u formi moderacije?ja kao ortodoksni liberal to ne podržavam.ili, mogu da podržim samo ako moderator bude krajnje liberalan, znači, netolerantan samo prema primitivizmu i vulgarnostima.


pa eto ja se slazem bas sa ovakvom moderacijom i mislim da je ona obavezna. Jednostavno sam autor bloga to nije u stanju ni da radi cak i ako hoce (ko ce da dezura 24h?).

pozz ortodoksna liberalko
Svetlana S. Svetlana S. 14:49 17.07.2007

Re: -_-

vaso, neću sad da ulazim u priču o liberalizmu i demokratiji.
što se tiče tzv. supermoda, ne znam po kom će kriterijumu moderirati, a i ne zanima me preterano. kad mi se ne sviđa ovde, ja odem na neki drugi blog ili forum.
ali kad sam već tu ... šta znači ovo:
Za ove druge slučajeve ispod svakog komentara imate opciju "Obriši"

ja nemam tu opciju.
i šta sad, svako će moći da briše svakog? jao, pa kad nastanu one situacije rat svih protiv svakog … šta će ostati od komentara?
i šta fali da autor bloga sam zaključava kad nije tu?
Dejan Restak Dejan Restak 14:52 17.07.2007

Re: -_-

restače, opet uvodite cenzuru u formi moderacije?


hm nije mi jasno kako ste to zakljucili iz mog teksta. nigde nisam naveo ideoloske okvire moderacije niti vezu moderacije i ideologije. da vas dalje uveravam mislim da je besmisleno jer vi zelite da vidite ovo sto pisete.

mogucnosti moje elokvencije ocigledno nisu dovoljne da objasnim cilj moderacije.
zao mi je zbog toga.

iskreno nemam vise reci kojima bih objasnio elementarnu neophodnost moderacije kao preventivu totalnog haosa i evolucije u pravcu stormfronta i slicnih okupljalista onih najgorih medju nama.
Dejan Restak Dejan Restak 14:59 17.07.2007

Re: -_-

šta sad, svako će moći da briše svakog?


znate kada ostavljate komentar trebalo bi prethodno da proucite materiju.
o ovoj temi je prethodno bilo puno pisano
nikakav smisao nema ovo sto ste napisali
niko ne moze nista obrisati vec moze sugerisati da bi neto trebalo obrisati
ovo je sasvim normalna procedura na svim poznatijim soc net sajtovima.

suvise ste skepticni, a ne znam odakle to potice.
neke stvari imaju svoje standarde i zaista ovo sto pisete izmisljeno je jako davno da bismo mi sada ovde o tome polemisali.
necu brisati vase dalje insistiranje na pitanjima koja postavljate (to bi bila cenzura jer me ne vredjate) ali dalje necu uzimati preterano ozbiljno ono sto vi pisete, bar ne na ovu temu jer je utisak da ste nekompetentni.

Zelena Knjiga Zelena Knjiga 15:12 17.07.2007

u vezi "uvrede" koja se pominjala gore

Evo ja bih zeleo da povucem svoju primedbu super ultra mega moderatoru u vezi korisnika YoKey koji mi je uvredio. Dobio sam izvinjenje, koje uvazavam, i smatram da nema potrebe za primenom PRAVILNIKA i BRISANJA.

Eto jos jedan primer da nam moderator zapravo i ne treba. :)

pozz
Svetlana S. Svetlana S. 15:18 17.07.2007

Re: -_-

niko ne moze nista obrisati vec moze sugerisati da bi neto trebalo obrisati


to je onda postojeća opcija ‘obavesti moderatora’. ili nije? što pominjete opciju ‘obriši’?

suvise ste skepticni, a ne znam odakle to potice.


to valjda potiče iz mog trenutnog raspoloženja. :) u pravu ste, suviše skepse.
treba priznati da vi, iako grešite, postepeno ispravljate greške, uvodite dobre novine, trudite se. sve je to za pohvalu.
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 15:22 17.07.2007

Re: -_-

Svetlana S.
Za ove druge slučajeve ispod svakog komentara imate opciju "Obriši"ja nemam tu opciju.i šta sad, svako će moći da briše svakog? jao, pa kad nastanu one situacije rat svih protiv svakog … šta će ostati od komentara?i šta fali da autor bloga sam zaključava kad nije tu?


Mislim da se to "obrisi" odnoslio samo na "domacine" blogova ... pa kad bi svako mogao da brise onda nista ne bi ni ostalo od bloga a ni od blogera

To sa "zakljucavanjem" bloga su par njih pokusali ali ne vidim kao trajno resenje - ma ko ce da dezura pored bloga i 8 sati? Pa to mogu samo besposleni ljudi (posebno na duze staze). I sta sa onima koji su na suprotnoj strani zemljine kugle i jedni spavaju kad su drugi budni? Sa moderatorima je vec nesto drugo posto se njih vise podele u "smene" i paze na sve ... To je uobicajeno svud na netu. Pa i sajt ima obavezu da pazi da se ne pojave neki problematicni sadrzaji i sa zakonske strane (da pomenem samo neke najtipicnije/najkriticnije kao sto su sirenje rasne/verske mrznje, decije pornografije, terorizma etc ...). Uostalom tako su kriterijumi ujednaceniji. Posto je mnogo vise blogera nego moderatora, pa bih ja kao domacin bloga i ortodoksni liberal recimo mogao da brisem sve one koji se ne uklapaju u moju politicku opciju ... STO ISTO NIJE U REDU. Brisati bi trebalo samo ono sto je prkrasaj poznatih i opste prihvacenih pravila....

pozz

ps. E sad ako su moderatori ili sajt politicki pristrasni onda tu nema spasa ... ali to je njihova stvar, i nije u njihovom interesu - ljudi ce ih napustiti i/ili preci na drugi sajt. A ko hoce jednoumlje taj moze da ide na blog/sajt odgovarajuce politicke opcije ...

pps. A one "anomalije u pristrasnosti" prethodnih meseci na koje su se mnogi od nas zalili su valjda bile samo privremene
Doctor Wu Doctor Wu 15:44 17.07.2007

Dejane, obzirom da

narod jako lepo reaguje na ove matematicko-fizicko-biolosko-geolosko-astronomsko-astronautske blogove gos'n Ćirkovića, ne bi li bilo lepo pozvati i ostale fizičare sa bloga da daju svoj doprinos popularizaciji prirodnih nauka na Blogu? Mislim, iako jeste tačno da gospode fizicara ima na ovom blogu (Šarski i Gordana Č) gostovanje bardova poput, na primer, gos'n aka Igor Novikov, potom gos'n aka Lee Smolina bi još više doprinelo gornjem cilju. Iako jeste tacno da su oni politicki dosta opinionated, uveren sam da mnogima to ne bi previše smetalo (kao što vidim da ne smeta ni u slučaju gos'n Ćirkovića).

Da li bi mogao nekako da stupiš u kontakt sa navedenom gospodom i zamoliš ih da se pridruze VIP ekipi?
Brooklyn Brooklyn 15:47 17.07.2007

Re: Dejane, obzirom da

a mozda su neki od njih vec VIP-ovi, a da mi to ne znamo :)
dracena dracena 16:02 17.07.2007

Re: Dejane, obzirom da

A meni onda da se obezbede dva blog-telohranitelja. :)
Svetlana S. Svetlana S. 16:37 17.07.2007

Re: Dejane, obzirom da

dr wu, šališ se, jel da?
Olga Medenica Olga Medenica 16:44 17.07.2007

UPUCENO NE ZNAM NI JA KOME

pa hajde, svima:

Na ovom Blogu sam se nagledala i naslusala takve gomile prostakluka, malicioznosti, zavisti, gluposti, predrasuda, iskljucivosti, crno-belo-sti, moronluka, bahatluka, ostrascenosti (i to one vrste za koju su vise zainteresovani psihoterapeuti nego "javnost", arogancije, niskih udaraca, glasova-iz-dokolice, glasova-u-glavi, glasova-iz-digestivnog-sistema, i glasova-(upste)nego sto sam se naslusala za ceo svoj zivot (do jeseni 2006. kada sam pocela pomno da pratim ovaj medij.)
Imam ambiciju (?) da jednoga dana napisem post pod naslovom: Ma uopste (bre) nije lako "biti fini".
Jel lako? Hic Rhodus, hic Salta!
Ne mogu da se uzdrzim (mada bi mi bilo pametnije) a da ne kazem da arsin nije uvek bas isti za svakoga.
Jel' jeste ili nije? Da li treba da vadim citate i da ulazim u no-win zvaku ovde i sada?
S' druge strane, mnogi se kace sa ljudima za koje se
1. ne zna ni da li su punoletni
2. da li imaju "dijagnozu" ili u najboljem slucaju "opterecenu anamnezu"

Znam veliki broj inteligentnih, obrazovanih ljudi koji ne bi rec zucnuli / kucnuli na ovom mestu na "vrucu" temu (DAKLE POLITICKU) zato sto smatraju da ce ih to uvuci u neprimernu neuctivu i, u sustini, bezglavu, bezveznu, zar-nemas--pametnija-posla polemiku (? kakva bre polemika, "piljarsko" napucavanje).
I, BTW, po mom misljenju, vrlo je tesko biti fini, velika macanerija. A izbaciti "rascepljen" jezik uvek ima (oh, kako jeftino) vise instant-harizme.
A sad, forte ovog Bloga je alternativna politicka misao, dakle, sve van toga su babe, bebe i ostalo iz gomile lako-i-nebitno-stivo.
Huh, vrlo klaustrofobicno.
Ovde ima neko glasanje, na ovaj ili onaj nacin, pa onda glasajte ljudi.
Glasajte o cemu se ovde radi, politika, pljuvka, babe, bebe, cvece, sutka, od svega po malo, sta?
Naravno, i urednistvo treba negde da odlucuje. Njihova roba, njihov ducan......

Voli vas

Olga



Olga Medenica Olga Medenica 17:04 17.07.2007

Re: UPUCENO NE ZNAM NI JA KOME

Ouuups

cek, nesto sam zaboravila. Citat iz Mi mladi u telu i duši, naročito duši, by Queeria

Gospodja(gospodjica) na slici 484, levo. zena40+ u Majcici bez brusa. Koja je poruka koju salje, koja je ciljna grupa, koji se efekat zeli postici.
1.Manijaci navalite
2. Napaljeni klinci navalite
3. Osecam se mlado i sexy iako me je vreme pregazilo
4. Nemam blama
5....
KAd god vidim baba devojke tako obucene u meni izazovu sazaljenje, ali i probude radoznalost. Sta je cilj. Da nadju normalnog decka.BUAHAHAHAHAAAAAA
I posle kukaju kako ih startuju samo mentoli


Jedva sam cekala da se covek vrati iz kafica, kao sto je najavio malo nize u tekstu, pa da nam prenese jos malo juicy detalja......Meni je to fun, umrla sam od smeha.
Ali mi ne bi bilo da sam na mestu doticne dame,vrlo poznate na ovom Blogu, pod punim imenom i prezimenom, ni Pedjice koji je njenu sliku (iz najbolje namere) nakacio.

Ovo je valjda dosta? + frishko
Ne moram da ulazim u "samoubilacke" citate?

SDo, I shall say no more.
Dejan Restak Dejan Restak 17:44 17.07.2007

Re: UPUCENO NE ZNAM NI JA KOME

video sam to sto navodis kao primer. upravo se o tome radi.

tu se zestoko ne slazem sa drugarima iz queerie ali ne intervenisem jer bih zeleo da oko toga konacno uspostavimo neki konsenzus.
mislim da se takve stvari ne smeju tolerisati. to sto autor ima veliku dozu tolerancije na uvrede licne prirode to je njegova stvar i on se moze po sopstvenom izboru izloziti toj vrsti komunikacije.
medjutim trebalo bi da imaju obzira prema drugima koji su predmet prozivki, uvreda i slicno.
nedavno smo takodje imali incident koji je nastao na blogu queerie upravo zbog preterane tolerancije prema siledzijama.
ukoliko su se u medjuvremenu culi sa osobom koja je meta uvreda i dobili od nje odobrenje da tolerisu takav vid komunikacije onda je to prihvatljivije ali je svakako presedan koji moze dovesti do pravila koje ne ide u prilog zdrave atmosfere na blogu.


Olga Medenica Olga Medenica 18:29 17.07.2007

Re: UPUCENO NE ZNAM NI JA KOME

Dejane,
ovo je bila samo mala ilustracija. bIlo je ovde takvih stvarcica IHAHAAAAJ.
Sto se tice dame sa grudima kakvegodkakvoce koja nije zadovoljila publiku, naravno, pametna zena, reci ce da nije bitno. Nju uopste nije ni trebalo pitati. Sta da kaze?
Ne pratim sve komentare tako da ne mogu da kvalifikujem Queerijine moderatorske kriterijume, verovatno mi je dosta toga promaklo.
No,
vaznijie je sve ono sto sam imala tamo iznad da kazem.
tarantula tarantula 22:23 17.07.2007

Sloboda pisanja i govora - VIP Blog 2.deo

Postovani gosp. Restak ,
Pre 24 casa postavio sam Vam neka pitanja i vrlo javno zatrazio SVOJ blog i naveo razloge zbog cega to trazim . Ne zelim nikakve kuhinje , privatne razgovore , ekipe ili poznanstva jer prosto NISAM deo toga. Jednostavno Vas pitam - Vas i celu Vasu redakciju. Takodje , na ovom istom mestu, od strane pojedinih okvalifikovan sam kao " fasista" a da Vi postovani gosp. niste reagovali na bilo koji nacin. Da li to znaci da Vi odobravate takvu vrstu etiketiranja ?
Molim Vas da pazljivo procitate SVE sto sam dosad napisao i komentarisao na ovom VIP blogu pogotovo na ovom Vasem . Molim Vas da iznesete svoj sud o tome i da mi objasnite razloge mog banovanja a zatim aktiviranja ali samo kao "komentatora" ili posmatraca. Objasnite mi da li je moje ponasanje i nacin komunikacije vredan ovog bloga ili nije? Jesam li ja nekulturan , necivilizovan , nedovoljno zreo, politicki ostrascen , iskompleksiran ili jednostavno kao individualac i bez podrske ekipe , kuhinje , poznanstva ,NEMAM MESTO OVDE ?
Postovani gosp. Restak , nadam se da cete me ovaj put udostojiti odgovora .
S postovanjem ,
Uaaa Uaaa 09:42 18.07.2007

Re: Sloboda pisanja i govora - VIP Blog 2.deo

tarantula
Postovani gosp. Restak , Pre 24 casa postavio sam Vam neka pitanja i vrlo javno zatrazio SVOJ blog i naveo razloge zbog cega to trazim . Ne zelim nikakve kuhinje , privatne razgovore , ekipe ili poznanstva jer prosto NISAM deo toga. Jednostavno Vas pitam - Vas i celu Vasu redakciju. Takodje , na ovom istom mestu, od strane pojedinih okvalifikovan sam kao " fasista" a da Vi postovani gosp. niste reagovali na bilo koji nacin. Da li to znaci da Vi odobravate takvu vrstu etiketiranja ? Molim Vas da pazljivo procitate SVE sto sam dosad napisao i komentarisao na ovom VIP blogu pogotovo na ovom Vasem . Molim Vas da iznesete svoj sud o tome i da mi objasnite razloge mog banovanja a zatim aktiviranja ali samo kao "komentatora" ili posmatraca. Objasnite mi da li je moje ponasanje i nacin komunikacije vredan ovog bloga ili nije? Jesam li ja nekulturan , necivilizovan , nedovoljno zreo, politicki ostrascen , iskompleksiran ili jednostavno kao individualac i bez podrske ekipe , kuhinje , poznanstva ,NEMAM MESTO OVDE ? Postovani gosp. Restak , nadam se da cete me ovaj put udostojiti odgovora .S postovanjem ,



ćoravom pisati, gluvom pričati, to vam je uzaludna misija ovde a i uopšte tarantulo...
andjelija andjelija 22:28 17.07.2007

i mene

interesuje predlozila sam jednu osobu, a nisam ja :) naravno, pa me interesuje da li se jedan glas racuna uopste?

Atomski mrav Atomski mrav 06:53 18.07.2007

Moderatori ili who will police the police

Gospodine Restak,

interesuje me da li će budući moderatori biti regrutovani iz redova postojećih blogera? Nadam se da neće kako bi se izbegao "sukob interesa" prilikom moderacije bloga. Drugo, Vi polazite od pretpostavke neutralnosti i maltene bezgrešnosti moderatora a šta ako ne bude tako? Kome da se žalimo mi sa jeftinijim ulaznicama na blogu ako nas recimo neko od moderatora "maltretira" na blogu - briše naše komentare bez potrebe i povoda, menja nam komentare (!) i slično. Razloge za brisanje komentara ste postavili u tako široke granice da oni mogu mirne duše da obrišu šta hoće. Who will police the police?
Dejan Restak Dejan Restak 12:17 18.07.2007

Re: Moderatori ili who will police the police

Kome da se žalimo mi sa jeftinijim ulaznicama na blogu ako nas recimo neko od moderatora "maltretira" na blogu


Mozete se zaliti meni
Ne obecavam da mogu odgovoriti na sve zalbe ovoga tipa jer svako kome je obrisan komentar smatra da je to uradjeno bez razloga. inace, slozicete se, doticni ne bi ni nasao za shodno da napise takav komentar.
Citav sajt B92 je interaktivan i dnevno dobijamo hiljade komentara na raznim sekcijama. Jasno vam je kolike su mogucnosti odgovaranja na eventualne zalbe. Trebalo bi formirati sluzbu samo za ovaj posao. Mozda se i za to jednog dana stvore mogucnosti.

Kao i na svim ostalim mestima gde imate ulogu sudije njegove presude ce u najvecem broju slucajeva biti osporavane od strane okrivljenog. Evo i Legija smatra da je nepravedno osudjen, sto je jos crnje i dobar deo Srbije misli isto.
Nebojsa M je na svom blogu izneo koliko se postuju odluke Vrhovnog suda Srbije. Mi bismo bili preterani optimisti kada bismo oceivali da ce nase odluke biti primane sa sveopstim odobravanjem.

Osnovno merilo nasih odluka bice sud javnosti odnosno uspesnosti bloga.
Ukoliko svoj posao ne radimo kako treba verujemo da ce nas publika kazniti i jednostavno izbaciti adresu bloga iz svog repertoara web lokacija.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana