U ovo vreme pre osam godina

Ninoslav Randjelovic RSS / 05.10.2008. u 14:55

25. septembar, 2000. godina

Slecem oko tri ujutru u Nju Delhi. Tragam za nekim jeftinijim hotelom skoro sat vremena. Kroz prozor taksija posmatram prizore na ulici: mrsave ljude i radosnu decu kako jedni druge polivaju vodom iz ulupanih kofa; krave koje se lagano njisu sredinom puta; male hramove na ulicnim trgovima okicene cvecem i vocem; hiljade cadjavih automehanicarskih radnjica, garaza i gomile automobilskih guma svuda uz put; svugde prasina i crvenkasta magla kroz koju lako posmatram rano jutarnje sunce....

Konacno prihvatam savet taksiste i odsedam u jeftinom i cistom hotelu blizu Buda Dzalanti parka.

Ne uspevam da zaspim. Razmisljam o tome zasto sam ovde. Zeleo bih da sretnem Dalaj Lamu i snimim razgovor sa njim, ali pojma nemam o cemu bih sa njim razgovarao niti znam gde je on. Mrzelo me je da se u Njujorku raspitujem oko svega sto bi bilo vazno uraditi za organizovanje eventualnog susreta sa Njegovom Svetosti. Jedino sto sam u Njujorku uspeo da uradim bilo je da istetoviram na desnom ramenu ime moje cerke Kamale na sanskritu. Uradio sam to jer je njen deda (Gayatri) po majci Indijac (rodom iz bramanske kaste iz sela Chanpur blizu Benaresa), a delovalo mi je da me to moze zastiti od mnogo toga sto bi moglo da krene rdjavo na tom dalekom putu.

Da, kupio sam i tablete za malariju i jos neke sitnice, kao sto su svajcarski noz, baterijska lampa, krema protiv komaraca, serum protiv zmijskog otrova i sl.

Prethodno sam u Beogradu prodao auto (mercedes) i objasnio kolegama na poslu (radim kao direktor Doma omladine Beograda) da idem u Indiju da snimam dokumentarac o tibetanskim izbeglicama. Osim toga, zeleo sam da obidjem i 5 vaznih mesta u Budinom zivotu - mesto gde se Buda rodio, mesto gde se prosvetlio, mesto gde je odrzao prvu propoved, mesto gde je odrzao poslednju propoved i mesto gde je umro.

Konacno odustajem od pokusaja da zaspim, ustajem, tusiram se i pred izlazak napolje zovem Beograd i slusam vesti oko izbora u Srbiji. Izgleda da ce tamo biti guzve.

Resavam da dan provedem u Buda Dzalanti parku. Namera mi je da posmatram majmune i da se odmaram pored nekog od mnogih jezerceta kojih ima u parku. Na samom ulazu na istocnoj strani parka koja je najbliza ogromnoj statui Bude stoje dva muskarca, zena i tibetanski monah. Kao da nesto premeravaju. Tu i tamo neko od njih klimne glavom ili na nesto pokaze rukom.

Bez razmisljanja im prilazim i pitam Tibetanca da li zna gde je Dalaj Lama. Osetim stid sto sam to pitao tek tako, monah me posmatra, hvata za lakat i tako me drzi nekih sekund-dva-tri.

"Nisam cuvar rasporeda dnevnih obaveza Njegove Svetosti" - kaze i kao da mi se podsmeva. "Sutra stize u Dharamsalu" - drzi me jos uvek za lakat desne ruke dok mi to saopstava.

Klimam glavom u znak zahvalnosti na ovoj njegovoj paznji, vracam se u hotel, placam racun i odlazim na autobusku stanicu da se ukrcam u nocni kombi koji vozi na sever Indije, do planinskog gradica Dharamsale u drzavi Himla Pradesh u podnozju Himalaja... Trebalo bih da sam tamo rano ujutru.

26. septembar, 2000. godina

Odmah po izlasku iz kombija prilazi mi mladic i nudi smestaj. Pokazuje na kucu nedaleko odatle, na kraju jedne od tri ulicice koliko ih ukupno ima u ovom selu.

Soba u kojoj sam je velika i sa balkonom koji gleda ka planinama. Svuda vidim majmune. Uglavnom su u manjim gupama. Penju se oko oluka, gelendera, sede na krovovima, vrte glavama levo-desno, a cesto se keze i kao da non-stop objasnjavaju nesto jedni drugima. Pretpostavljam da smisljaju neku kradju ili vec nesto drugo.

U kancelariji tibetanske vlade u izgnanstvu popunjavam potrebne formulare za boravak ovde i za ucesce u javnoj audijenciji koju ce Njegova Svetost organizovati za nekoliko dana. Podnosim i specijalnu molbu za licnu audijenciju kod Dalaj Lame. Kazu mi da cu dobiti odgovor na to za dan-dva-tri.

Vracam se u hotel i konacno uspevam da zaspim. Spavam do sledeceg jutra. Dvadeset dva sata sna.

27.-30. septembar, 2000. godina

Setam se okolo, obilazim hramove, svetilista i pecine. Jedem uglavnom tibetanska jela od mesa i hleba. Citam i cekam na odgovor iz kancelarije tibetanske vlade u izgnanstvu. Kolegama na poslu sam javio da sam dobro i zdravo, ali da mi telefon nece raditi neko vreme.

1. oktobar, 2000. godina

Nisam dobio pozitivan odgovor na molbu da me Njegova Svetost Dalaj Lama licno primi. U prvi mah, po izlasku iz kancelarije tibetanske vlade u izgnanstvu, izgledalo mi da je to zboga toga sto sam nepripremljen krenuo na ovaj put. Pojma nisam imao zasto bas Dalaj Lamu i tibetance u izgnanstvu zelim da sretnem i da bas sa njima razgovaram o zivotu, slobodi, problemima sa Kinezima i tako dalje.... Normalno je, dakle - zakljucio sam - da Dalaj Lama nema vremena za mene. Za coveka koji pojma nema o vaznim stvarima.

Ipak, nije proslo ni pola sata, a opet mi je izgledalo da je sve u redu sa mojom idejom da radim to sto radim bez ikakvog znanja o tome zasto to sto radim, radim. Uostalom - rezonovao sam - ukoliko zbog zavadjene srpske opozicije Milosevic i njegova zena ostanu da i dalje vladaju u Srbiji i da u Srbiju dovode Kineze, neka barem Srbi vide sta o Kinezima misle Tibetanci koje ovde budem sretao.

2-3. oktobar, 2000. godine

Posle dorucka stojim na uglu ulice, odmah ispod Skole Dijalektike i posmatram prodavca brojanica, ogrlica i talismana. U jednoj ruci ima nanizane predmete, u drugoj vrti molitveni tocak i kao da se nesto domundjava sa drugim ulicnim prodavcima. Dobacim mu na srpskom - Majstore, pa ti si, bre, pravi sampion !

Istog trena covek se okrece ka meni i mase mi rukom da mu pridjem.

Pita me sta sam mu to rekao i zasto. Cutim. Onda zaustavlja Tibetanku koja prolazi pored nas i nesto joj kaze. Devojka me na engleskom pita sta sam to dobacio prodavcu svetinja. Kazem joj da sam se malo nasalio i da sam pohvalio to da on uspeva da radi dve stvari istovremeno - da pravi pare i da se zeza sa komsijama po ceo dan.

- I da se molim ! I to uspevam bas svakog dana ! - kaze nakon sto mu je Tibetanka prevela to sto sam rekao. Smejemo se svo troje.

Tibetanka mi kaze da je njen ujak visoki Lama i da ona radi u sirotistu gde su smestena tibetanska deca bez roditelja. Pitam je da me odvede tamo i da mi pomogne oko prevoda. Pristaje i poslednja dva dana sam uglavnom u decijem kampu. Snimam svasta i zezam se sa decom i njihovim malim psima.

4. oktobar, 2000. godine

Juce predvece sam opet dobacio prolaznicima. Bila su to dva monaha na putu u hram. - Vazno je da bas vas dvojica hrlite ka spasenju - rekoh im onako bez veze i skoro podsmesljivo. Zaustavili su se se i pitali me da im ponovim to sto sam rekao. Ponovio sam, ali sa stidom. - Pa, mozes i ti da dodjes, sutra u pola cetiri ujutru bice sa nama i Dalaj Lama. Dodji. - rekose mi uz osmeh.

Tako, jutros sam video Dalaj Lamu.

Tokom sluzbe su delili caj od putera i bas dok sam posmatrao Tibetanke koje su posluzivale okolo i razmisljao kako su lepe - prosuo sam caj po pantalonama. Dok sam se cistio ispred molitvene sale prisao mi je sekretar kancelarije tibetanske vlade u izgnanstvu koji me je pre neki dan obavestio da Dalaj Lama nema vremena da me primi. Kao da nije bio iznenadjen sto me je tu zatekao sa nogavicama mokrim od prosutog caja. Kaze mi da dodjem, ukoliko zelim, sutra iza podneva opet u hram kada Njegova Svetost bude primala laike i monahe. Mogu da ponesem i kameru, kaze mi. Onda ode nazad u molitvenu salu.

5. oktobar, 2000.godine

Malo pre podnevne ceremonije i javne audijencije, srecem se sa novinarom iz Holandije kome je takodje dozvoljeno da fotografise. Jedan od monaha nam objasnjava gde mozemo da stojimo u dvoristu hrama gde se vec skupilo mnostvo ljudi koji cekaju da vide Dalaj Lamu i da dobiju od njega blagoslov. On uskoro stize sa jos nekoliko starijih Lama i prvo mu prilaze laici - Tibetanci i turisti hodocasnici, a tek onda monasi i monahinje....

Svi hodaju u redu dvoje po dvoje i prilaze Dalaj Lami sa rukama preklopljenim preko grudi. Onda se sagnu, klimnu glavama jedni drugima, Dalaj Lama saslusa njihovu kratku molbu ili vec sta, a onda dune u hodocasnikovo oko, uho ili usta i ljude ispraca i blagosilja.

Sve vreme ceremonije oko mene se setka i mazi se zenka nemackog ovcara. Jedno uho joj je oklembeseno, oci su joj sjajne, radosne... Cesto je zagrlim i poljubim u njusku.

Po zavrsetku ceremonije, monah iz Dalaj Lamine pratnje predlaze Holandjaninu i meni da pridjemo i primimo blagoslov. Dok prilazim Dalaj Lami razmisljam da nije fer da primim blagoslov ako nisam budista. Ne stizem da joj nesto pomislim, a vec sam ispred Dalaj Lame. Odmah pocinjem da mu objasnjavam da sam zapravo hteo o necemu sa njim da razgovaram i da sam to hteo da snimim kamerom, ali eto.... On gleda ka nebu i komentarise da tu gde stojimo mozda nije najbolje mesto za snimanje. Okrece se i zove me da ga pratim do drugog mesta u dvoristu gde je svetlo bolje. Trcim do kamere koju sam ostavio na stativu tamo ispod drveta i trcim nazad za Dalaj Lamom. Monasi iz njegove pratnje i Holandjanin stoje i posmatraju nas. Zenka nemackog ovcara je pored mene. Pitam Dalaj Lamu sta misli o dogadjajima u Srbiji i uopste sta covek koji je istovremeno Bog i politicka izbeglica misli o takvim stvarima kao sto su sva ova desavanja u Srbiji.

Pri kraju snimanja gubim ravnotezu i zaplicem se za kabl mikrofona. Stizem jedino da pruzim ruku u vis. Dalaj Lama me hvata za zglob i tako spasava da padnem na nos.

Smejemo se tome, a on mi onda kaze da ce vec sutra biti u Nju Delhiju i da ce odrzati javno predavanje o smislu religije u danasnjem svetu. Poziva me da dodjem. Kaze mi:

"Lako ces pronaci Buda Dzalanti park u kome cu odrzati predavanje, zar ne ?".

Hvatam vecernji kombi i vracam se u Nju Delhi.

10. oktobar, 2000. godine

Putujem za Beograd preko Amsterdama jer su me kolege iz Doma omladine zamolile da se obavezno vratim. Neprijatno im je da u doba istorijskih promena u Srbiji njihov direktor luta po Indiji. Uostalom, napaljeni klinci iz Otpora koje sam tetosio poslednjih godinu-dve sada luduju po kancelarijama, sepure se okolo i dosadjuju svim zaposlenima…

12. oktobar, 2000. godine

Izmontirao sam danas kratak prilog koji se veceras emitovao u dnevniku na RTS televiziji koji ovih dana uredjuje Gordana Susa. Bila je to uvodna vest, dok je zavrsna vest bila izvestaj o tuci navijaca Crvene Zvezde i Partizana koji su istrcali na teren i tukli se motkama i sa cim vec sve.

15. oktobar, 2000. godine

Vecerao sam sa kineskim Ambasadorom. Pre toga su me kineski novinari intervjuisali za dnevne novine Zhemin Zhibao. Najvise ih je zanimalo da li imam planove da pozovem Dalaj Lamu da poseti Beograd i da se u Domu omladine eventualno organizuje neko njegovo javno predavanje. Kazem im da nemam takve planove, jer nemam kome u Srbiji da se obratim za pomoc da bi se ta, inace izvanredna ideja mogla da realizuje. Osim toga, novinare, intelektualce i politicare u Srbiji ne zanima mnogo Dalaj Lama i njegova poruka Srbiji.

Poruka da ukoliko nismo odgovorni prema slobodi, onda zapravo jos nismo ni slobodni.



Komentari (96)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

margos margos 15:37 05.10.2008

:)))

Čuj... hvala ti... Osećam se kao da je za mene tekst, iako znam da nije. Ali si mi ispunio želju. Hvala. )
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:39 05.10.2008

Re: :)))

margos
Čuj... hvala ti... Osećam se kao da je za mene tekst, iako znam da nije. Ali si mi ispunio želju. Hvala. )

Hvala tebi.
margos margos 17:40 05.10.2008

Re: :)))

ukoliko nismo odgovorni prema slobodi, onda zapravo jos nismo ni slobodni.

Pade mi na pamet - je l to znači da ako nismo odgovorni prema Životu, nismo ni živi?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:51 05.10.2008

Re: :)))

Pade mi na pamet - je l to znači da ako nismo odgovorni prema Životu, nismo ni živi?

Hm, ne znam.... Mozda smo samo tupi i glupi tada kad nismo odgovorni prema Zivotu.
Ali, sta je za tebe odgovornost prema zivotu ?
:)
margos margos 18:00 05.10.2008

Re: :)))

Ali, sta je za tebe odgovornost prema zivotu ?

U najkraćem - staranje o sebi.
Promišljanje o svojim mislima, osećanjima, rečima i delima i njihovom uticaju na sve oko nas.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:13 05.10.2008

Re: :)))

U najkraćem - staranje o sebi.
Promišljanje o svojim mislima, osećanjima, rečima i delima i njihovom uticaju na sve oko nas.

Pa, da. Tako i meni izgleda.
vishnja92 vishnja92 18:30 05.10.2008

Re: :)))

Ali, sta je za tebe odgovornost prema zivotu ?

to ne postoji.
odgovornost je tik do obaveze.

zivot je poklon (sem ako nismo stigli dalje od toga - a nismo :))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:34 05.10.2008

Re: :)))

odgovornost je tik do obaveze.

Mozda, ali to "tik" je svet za sebe...
zivot je poklon (sem ako nismo stigli dalje od toga - a nismo :))

Pade mi na pamet onaj Sekspir ulickani:
"Zivot je glumac bedni, sto se koprca na pozornici tren,
a, onda zamukne, ne cuje se vise....
Zivot je prica koju idiot prica,
puna krika i besa,,,,, a ne znaci nista."

vishnja92 vishnja92 18:48 05.10.2008

Re: :)))

"Zivot je glumac bedni, sto se koprca na pozornici tren,

nemoj tako, zivot je divan.
bedno je samo ono sto nije autenticno, na koji god nacin. a cak ni tu necemo biti strogi :)

ali obaveza prema sebi - to lici na gordost. ja se gordosti stalno plasim. Hamlet je, naprimer, vredan sve ljubavi, onako tuzan, zbunjen, fin i osetljiv (o pameti da ne pricam). ali je ташт bozesakloni.
introspekcija je u redu, ali ja sam sebi uvak pomalo smesna kad uhvatim sebe da se toliko preispitujem.

krotkost, radost i lepota, prijatelji. i putenost, nije nam to uzalud dato. vetar na licu i ostalo.... :)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 18:54 05.10.2008

Re: :)))

nemoj tako, zivot je divan.

Jeste. Samo sam ti pomenuo kako, recimo, Sekspir prica nesto na tu temu.
ali obaveza prema sebi - to lici na gordost.

Hm, lici, ali to je mozda sve. Mozda, samo lici.
ja se gordosti stalno plasim.

Ja ne. Smesna mi je, a vidim da me drma cesto....
krotkost, radost i lepota, prijatelji. i putenost, nije nam to uzalud dato. vetar na licu i ostalo.... :)

Da, nije nam uzalud dato, mada cesto nagadjamo svrhu.
AlexDunja AlexDunja 19:02 05.10.2008

Re: :)))

:)))
al ste se raspricali:)))))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 19:09 05.10.2008

Re: :)))

:)))
al ste se raspricali:)))))

Nije lose, zar ne ?
Kazi i ti nesto...
:))))
vishnja92 vishnja92 19:14 05.10.2008

Re: :)))

al ste se raspricali:)))))

ja sam ovde u neuslovnim uslovima, a ne znam koji je njegov izgovor :)

je li AD, jel ti mislis da on mene suvise cesto zeza?
ja da.
al kakve to ima veze :)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 19:16 05.10.2008

Re: :)))

je li AD, jel ti mislis da on mene suvise cesto zeza?
ja da.

Eto ti sad ?
Kako da te uverim da nije tako i da li da te uveravam u to ?
margos margos 19:19 05.10.2008

Re: :)))

ali obaveza prema sebi - to lici na gordost.
Hm, lici, ali to je mozda sve. Mozda, samo lici.
ja se gordosti stalno plasim.
Ja ne. Smesna mi je, a vidim da me drma cesto....

Ovo je lepo.:)))
I ja mislim da samo liči, po definiciji, a mož' da ode u to... sve možemo da odvedemo u suprotnost (napisah najpre 'sve može da ode', al kapiram, ne ude samo, mi to vodimo ).

Ti se seti Šekspira a ja jedne dame koja reče da smo na rođenju dobili tri poklona: ŽIVOT (da dišemo, piškimo, varimo, kakimo....), NAŠ ŽIVOT (specifičnu lokaciju i poreklo) i NAS SAME (naše specifične osobenosti).
Malo li je?
AlexDunja AlexDunja 19:20 05.10.2008

Re: :)))

Ninoslav Randjelovic
je li AD, jel ti mislis da on mene suvise cesto zeza?
ja da.

Eto ti sad ?
Kako da te uverim da nije tako i da li da te uveravam u to ?

resicete vi to:)))
AlexDunja AlexDunja 19:22 05.10.2008

Re: :)))

Kazi i ti nesto...

hocu, pitaj!
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 19:22 05.10.2008

Re: :)))

Malo li je?

Ni malo, ali ni mnogo. Taman.
:))))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 19:23 05.10.2008

Re: :)))

hocu, pitaj!

Sta kaze jedan zid drugom zidu ?
AlexDunja AlexDunja 19:25 05.10.2008

Re: :)))

Ninoslav Randjelovic
hocu, pitaj!

Sta kaze jedan zid drugom zidu ?

vidi, nemam ni jednu cigaretu!
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 19:26 05.10.2008

Re: :)))

vidi, nemam ni jednu cigaretu!

A, onaj drugi kaze - Dodji do ugla da ti dam jednu.
AlexDunja AlexDunja 19:31 05.10.2008

Re: :)))


A, onaj drugi kaze - Dodji do ugla da ti dam jednu.

a prvi kaze: ok:)
vishnja92 vishnja92 16:17 05.10.2008

i

sad ocekujes da bilo sta kazemo?
ja imam milion pitanja ali mi treba malkice vremena za njih.

kako je lepo spavati u dalekim mestima...

ps - ako je bila namera da pomeris - pomerio si :)

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:40 05.10.2008

Re: i

ps - ako je bila namera da pomeris - pomerio si :)

Na koju stranu ?
radojicic92 radojicic92 19:34 05.10.2008

...

krema protiv komaraca

odvratne zivotinje, narocito komarice

AlexDunja AlexDunja 19:36 05.10.2008

vr

nema odvratnih zivotinja.
ima odvratnih crteza,
radojicic92 radojicic92 19:41 05.10.2008

Re: vr

AlexDunja
nema odvratnih zivotinja.
ima odvratnih crteza,

tebi ovo lepo?

ne mogu da ih smislim, to je valjda jedini stvor koga ne mogu da smislim, jos sam i alergican
hobotnice na primer obozavam
AlexDunja AlexDunja 19:43 05.10.2008

Re: vr

jos sam i alergican

bice da je to:))
oprosti im, zive su:)

btw, i ja sam alergicna.
al' bas:))
radojicic92 radojicic92 19:45 05.10.2008

Re: vr

oprosti im, zive su:)


nikad
ajd kad ti se svidjaju toliko ako mozes da mi objasnis cemu sluze komarci, mislim imaju li bar jednu korisnu osobinu?
AlexDunja AlexDunja 19:46 05.10.2008

Re: vr

ajd kad ti se svidjaju toliko ako mozes da mi objasnis cemu sluze komarci, mislim imaju li bar jednu korisnu osobinu?

koja je tvoja korisna osobina?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 19:46 05.10.2008

Re: ...

narocito komarice

Mozda su takve bile one koje si ti upoznao. Moje nisu.
radojicic92 radojicic92 19:47 05.10.2008

Re: vr

koja je tvoja korisna osobina?


dobro kuvam
tvoja?
AlexDunja AlexDunja 19:48 05.10.2008

Re: vr


dobro kuvam
tvoja?

kuvam bolje od tebe:)

opet edit:)
oprosti im , bre!
moraju da zive. a samo to znaju da jedu!
radojicic92 radojicic92 20:01 05.10.2008

Re: vr

AlexDunja

dobro kuvam
tvoja?

kuvam bolje od tebe:)

opet edit:)
oprosti im , bre!
moraju da zive. a samo to znaju da jedu!


ok, oprostio sam
daj neki recept
AlexDunja AlexDunja 20:07 05.10.2008

Re: vr

ok, oprostio sam
daj neki recept

ti znas da su recepti orijentacija...
ja kuvam od prilike
radojicic92 radojicic92 20:10 05.10.2008

Re: vr

AlexDunja
ok, oprostio sam
daj neki recept

ti znas da su recepti orijentacija...
ja kuvam od prilike


ma daj ne zezaj, daj recept
ja postavljam jos malo fotku hleba. sace jos malo
AlexDunja AlexDunja 20:18 05.10.2008

Re: vr



ma daj ne zezaj, daj recept
ja postavljam jos malo fotku hleba. sace jos malo

:)))
ne mozes sufle da napravis po receptu!
ne mozes taj da skockas bez osecaja:)
a italijansku, najsirotinjskiju varijantu
moras da poznajes , takodje:))
dakle!
ti bi , mozda, znao da procitas recept:)))))))
adam weisphaut adam weisphaut 17:46 06.10.2008

Re: vr

)
oprosti im , bre!
moraju da zive. a samo to znaju da jedu!

Radojčić možda može, ja ne.
Ja sam im kao magnet, lepe se za mene :(
AlexDunja AlexDunja 17:56 06.10.2008

Re: vr

Ja sam im kao magnet, lepe se za mene :(

pa i za radojicica, a i za mene:))
jos smo i alergicni.
pa ipak!
radojicic92 radojicic92 18:17 06.10.2008

Re: vr

adam weisphaut
)
oprosti im , bre!
moraju da zive. a samo to znaju da jedu!

Radojčić možda može, ja ne.
Ja sam im kao magnet, lepe se za mene :(


nema sanse, mislim mogu ovako kad ih ne vidim, a za to sam opremljen elektronskim ultrazvucnim spravama, reketima i sta mi vec dodje pod ruku
samo mrtav komarac je dobar komarac
svaki neprijatelj komarica je moj prijatelj

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:06 05.10.2008

Komarica jedna i nijedna druga...

Prepoznajem je po zujanju...
Juce mi je obecala da me
nijedna komarica druga vise nece bockati
i da ce mi , sve u svemu, bas ona zivot sasvim skockati...
radojicic92 radojicic92 20:08 05.10.2008

...

ajd sta je zajednicko ovoj cetvorici?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:10 05.10.2008

Re: ...

radojicic92
ajd sta je zajednicko ovoj cetvorici?

Sva cetvorica su cesto koristili (ili koriste) mikrofon.
margos margos 20:12 05.10.2008

Re: ...

Desnoruki?
radojicic92 radojicic92 20:16 05.10.2008

Re: ...

margos
Desnoruki?



Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:18 05.10.2008

Re: ...

radojicic92
margos
Desnoruki?


Na fotkama nidje rolexa nema....osim mozda kod pape.
radojicic92 radojicic92 20:21 05.10.2008

Re: ...

Ninoslav Randjelovic
radojicic92
margos
Desnoruki?


Na fotkama nidje rolexa nema....


nema na fotkama, ali ga sva cetvorica imaju,

AlexDunja AlexDunja 20:24 05.10.2008

Re: ...

*n

:))a one grizu:)))
vishnja92 vishnja92 20:35 05.10.2008

Re: ...

Desnoruki?

moram uloziti zalbu. Pol je opstsvetskipoznat levoruki, a ja bih se kladila i na Prisustvo, takodje. i na Kastra, kad smo vec u kancelariji.

(jedino mi siroti Papa otpao od srca)
AlexDunja AlexDunja 20:40 05.10.2008

Re: ...

Pol je opstsvetskipoznat levoruki,

ko je pol?
vishnja92 vishnja92 20:44 05.10.2008

Re: ...

uuuu, blam, ne gledam, samo napamet :)))))
izvinjenje

al svejedno, svi su levoruki sem Pape :)
to moj levoruki elitizam progovara iz mene

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:45 05.10.2008

Re: ...

ko je pol?

Onaj sto se ne zove tako.
vishnja92 vishnja92 20:48 05.10.2008

Re: ...

taj

sta ste bre na gotovs svi ovde?
ne moze covek uopste da se opusti. da lupeta pa posle da brise.

e svasta.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:50 05.10.2008

Re: ...

sta ste bre na gotovs svi ovde?

Zbog ljubavi. Eto zasto.
ne moze covek uopste da se opusti. da lupeta pa posle da brise.

molim te da se opustis i da lupas i da nista ne brises. molim te, molim te, molim te.....
vishnja92 vishnja92 20:11 05.10.2008

izvini,

obrisala komentar.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:14 05.10.2008

Re: dok

ne dodjem sutra na posao, pa da na miru budem tamo u Indiji, da te pitam nesto - jesi li citao "Rozenkranc i Gildenstern (ili obrnuto) su mrtvi" od Stoparda? ima i film, sjajan. ja ne znam gde da ga nadjem :((

Nisam, Sada cu da vidim sta je to.
a iskreno - ako si hteo ceznju - dobio si ceznju. kako bre vi tate uspevate da zivite svoj zivot, a mi mame zivimo samo i jedino zivote svoje dece? ovo sam napisala ovde i necu vise nigde, nikad. zato sto lici na kajanje a nije. samo pitam.

Kako to ? Pa, ja bas zivim kao mama.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:19 05.10.2008

Re: izvini,

obrisala komentar.

Kasno, A, sto ga obrisa ?
vishnja92 vishnja92 20:19 05.10.2008

Re: dok

uuups
izvini, ja obrisala. bas sam nesto mislila da sam sama ovde :)

kako zivis kao mama?
i ja cu da zivim i kao ujna kad mi deca budu velika. ali zasad - samo ja znam imena sve Palciceve brace i svasta sto se krije iza raznih slika.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:23 05.10.2008

Re: dok

kako zivis kao mama?

Pa tako, kao sto si napisala. Zivim svoj zivot tako sto ga zivim u zivotu svog deteta.
samo ja znam imena sve Palciceve brace i svasta sto se krije iza raznih slika.

Hej, ali ipak ti u tome pomaze Palcic i sve to sto se krije iza raznih slika....?
vishnja92 vishnja92 20:39 05.10.2008

Re: dok

Zivim svoj zivot tako sto ga zivim u zivotu svog deteta.

ne znam. meni su ozbiljno sukobljene moja lutalacka priroda i taj drugi, ritualima zasticen zivot. bice da su mame ipak drugo :)

uprosceno - ako odem na kraj sveta, ko ce deci praviti palacinke?
radojicic92 radojicic92 20:45 05.10.2008

Re: dok

ko ce deci praviti palacinke?


pa deca
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:47 05.10.2008

Re: dok

jesi li citao "Rozenkranc i Gildenstern (ili obrnuto) su mrtvi" od Stoparda? ima i film, sjajan. ja ne znam gde da ga nadjem :((

Heeeeej, Vishnja, a ovaj film je sniman u Brezicama, u Sloveniji ?!
Sad sam bas citao o tome na wikipediji. Pogledaj, naci ces i film. Ili pitaj radojicica da ti oko toga pomogne.
:)))))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:47 05.10.2008

Re: dok

radojicic92
ko ce deci praviti palacinke?

pa deca

Genijalan si gospodin.
vishnja92 vishnja92 20:51 05.10.2008

Re: dok

ja mislim da ste se vi skroz zbrkali.
aj se malo saberite :)))
AlexDunja AlexDunja 20:52 05.10.2008

Re: dok


pa deca

najnormalnije.
vishnja92 vishnja92 21:00 05.10.2008

Re: dok

najnormalnije.

e bre AD, starije ima 8 godina :)))

najveca radost je kad im dam palacinke i sve one zajebancije da slazu sami. bude totalni krs po podu - donji sloj od sunke, kecapa, sireva i kojecega. gornji pohvata i moju decu - ona gomila od slaga u spreju sa konfetama od cokolade i sladoledom, i usred svega moje potomstvo...radosno, musavo i bez apetita.

nece to niko sem mene da trpi
AlexDunja AlexDunja 21:06 05.10.2008

Re: dok


nece to niko sem mene da trpi

to se ne trpi:)
vishnja92 vishnja92 03:30 06.10.2008

Re: dok

a ovaj film je sniman u Brezicama, u Sloveniji ?!

aha, valjda, ne secam se. a davao se u Domu omladine, davno davno.

cek da nesto proverim - ...a......a............a................a
odjekuje :)

spavate, svi :)))
adam weisphaut adam weisphaut 17:53 06.10.2008

Re: dok

Nisam, Sada cu da vidim sta je to.

Preporuka za film.
Jednako za dramu.
Film režirao sam Stoppard.
vishnja92 vishnja92 18:27 06.10.2008

Re: dok

Preporuka za film.

e :)
sto mi milo :)

edit - ja malo opet citala sinoc, samo sto nisam probudila decu
radojicic92 radojicic92 22:16 05.10.2008

Re: ...

evo ga vruc, malo ispao nakerembecen
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 22:23 05.10.2008

Re: ...

Nek' vam je na zivot i na zdravlje !
radojicic92 radojicic92 23:15 05.10.2008

Re: ...

i Vama!

ima gomila dokumentarnih na netu
sad gledam ovaj
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 23:32 05.10.2008

Re: ...

WOW !!!!
Hvala, rode !!!
radojicic92 radojicic92 23:44 05.10.2008

Re: ...


OM MANI PADME HUM
The merits of the mantra will benifit not only ourself, but all living creatures, including small animals and insects, so that their souls will become tranquil and joyful.
Each time this page displyed, prayer wheel spin. So please don't forget to dedicate the merits of your mantra to all the living creatures of the samsara.

eto sam resio problem sa komaricama, samo da one jos ukapiraju


AlexDunja AlexDunja 07:54 06.10.2008

Re: ...

radojicic92
evo ga vruc, malo ispao nakerembecen

sjajno izgleda!
cestitam!:)
vishnja92 vishnja92 04:16 06.10.2008

hej Ninoslave

a oni nece moci da traze novog Dalaj Lamu kad dodje vreme? i ovog 14. su sa mukom doveli u Lasu. sta ce da rade?

i - jel ti jos uvek putujes po tim cudnim predelima? breze, Dalaj Lama, sve to?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 08:26 06.10.2008

Re: hej Ninoslave

sta ce da rade?

Pojma nemam, ali sumnjam da ce da krenu u evropske integracije i tako to....
:)))
i - jel ti jos uvek putujes po tim cudnim predelima? breze, Dalaj Lama, sve to?

aha !
Nego, sto nisi nocas spavala ?

vishnja92 vishnja92 08:49 06.10.2008

Re: hej Ninoslave

probala sam u miru i tisini da se dosetim zasto ne putujem :)
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 08:54 06.10.2008

Re: hej Ninoslave

probala sam u miru i tisini da se dosetim zasto ne putujem :)

To si jos juce uvece znala - mama si, a deca su ti mala i mora neko da im pravi palacinke, da ih mazi i ushushkava... To je sjajan razlog da se ne putuje daleko i dugo....., za sada.
vishnja92 vishnja92 08:59 06.10.2008

Re: hej Ninoslave

jesam znala, morala sam da proverim :)
vishnja92 vishnja92 15:15 06.10.2008

uja? gde ste svi?

ovo je najprijatnije mesto ovde, sa sedenjem na podu.
gde ste se deli?

radojicic, pretpostavljam, ciljano meditira (to i ja radim u avionima. cim prestanem, pocnu turbulencije pa ja opet. najdirektnija zloupotreba duhovnih vestina)
siroti komarci.

ali gde su ostali?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:05 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

ali gde su ostali?

Vratio sam se sa vezbanja i trcanja. Stigoh i do autoelekticara da dogovorim menjanje farova. Prosetao Laleta i sad je vreme da se ruca/vecera.... Zivotne rutine, sto ti rece negde. Ili je to rekao neko drugi ?
vishnja92 vishnja92 16:16 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

ja rekla, al nebitno :)

isla sam malo kod nsarskog da ucim kacenje slicica, sve u zelji da vas docekam nekom divotom kad se vratite. ali dajalap ne moze da podnese taj postupak.

eto :)
a bila sam i u obdanistu. mnogo volim obdaniste.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:29 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

mnogo volim obdaniste.

Ja nisam voleo kad sam u njemu bio. Zbog punjenih paprika i spavanja popodne. Srecom, izbacise me iz obdanista, pa se to nekako sredilo.
Kamalino obdaniste sam veoma voleo.
vishnja92 vishnja92 16:33 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

moja cerka voli obdaniste, pa ga volim i ja.
i klince.

sedne devojcica od 4 godine pored mene i kaze: 'hoces li, molim te, da me zastitis od ovih sirovih muskaraca?'
:)))

a nisam volela kad sam bila mala. stalno su nam pretili zatvaranjem u one krevete-plakare. volela sam baku, najvise.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 16:38 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

sedne devojcica od 4 godine pored mene i kaze: 'hoces li, molim te, da me zastitis od ovih sirovih muskaraca?'
:)))

Heeeeej, pa ona kao da vec zna da si ti jaca od sirovih muskaraca !!!! Pametna su deca. Dok su deca.
AlexDunja AlexDunja 17:11 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

Pametna su deca

ola svima:)
vishnja92 vishnja92 17:12 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

AD :)))
AlexDunja AlexDunja 17:14 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 17:16 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

ola svima:)

:)
vishnja92 vishnja92 18:42 06.10.2008

Re: uja? gde ste svi?

hej AD, hvala :))

uvek isto deluje :)
vishnja92 vishnja92 20:48 12.10.2008

je li svet?

Dalaj Lama?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 21:44 12.10.2008

Re: je li svet?

U to se ne razumem.
Ali, imao sam utisak da je zeleo da me usreci.
I uspeo je u tome, da znas.
Kao i ti, uostalom.
:)
vishnja92 vishnja92 08:46 13.10.2008

Re: je li svet?

U to se ne razumem

pa znam, pitala sam da li se to oseti.
znas - prisustvo, sveto :)

i ti. mene :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana