NERADNICI!

human.insides RSS / 07.10.2008. u 19:17

Da li ste radnik ili neradnik? Sigurno ste svesni te činjenice u vezi sebe. Ne govorimo o izrabljivanju koje se trenutno dešava iza svake kapije privatne firme u Srbiji, već prosto o karakteru.

Radila sam u firmi od 800 ljudi, potom u jednoj od 6, zatim 15 i na kraju 30 ljudi. Četiri firme, četiri sistema. A ja radila! Onako lepo, pošteno. I nigde me niko nije maltretirao, mada, naravno, nije bilo ni potpunog razumevanja za sve moje ideje, ali potpuno u redu. I nema tu "neko te voli", "nekom nisi simpatičan", "neko te mrzi što ne može da te smuva" itd. Svuda imate problem sa istom stvari: NERADNICIMA. Em su dokoni da čine zla, em će priča o tuđem zlu možda odložiti otkrivanje njihovog. I truju li truju. Nebitno im je da li su u paru, trojcu ili sami. Bitno je TROVANJE! Vrbovanje neobaveštenih i neveštih u svoj krug je možda i slađi uspeh od prostog činjenja zla. To je ionako svakodnevno. I po pravilu se ponavlja i sledeći obrazac: gazda, tj. direktor je u potpunoj magli. Apsolutno ne naslućuje ko su trovači. Ukoliko ste primorani da interferirate sa tim ljudima samo vam se još i smuči sopstveni posao. Svaka javna rasprava stvara sliku da ste vi onaj koji nešto talasa i sitničari. Verovatno je moj muž u pravu kada kaže da se sve rešava u četiri oka, ali ja na to imam i dodatak. Volim da uključim direktora u zbivanje. Gole činjenice vezane strogo za posao spreči svakog od njih da eskivira da kaže "u pravu si". Da li će nešto učiniti povodom toga? Možda, ali verovatno ne. Bez obzira, istina je izgovorena, nije ostala u prostoriji za pušenje!

Jedan čovek nam je puno puta rekao da pođemo od sebe i od svoje okoline sa sređivanjem. Pa hajdemo! Trovača je još uvek više od nas!

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Blogovi autora

Svi blogovi

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana