O modi i uže

Jelica Greganović RSS / 13.10.2008. u 21:06

42376407_e051eeb211.jpg?v=0Sve više mi se čini da moda služi isključivo tome da sam sebi budeš smešan na starim fotografijama. Lepo te blam da pokažeš sliku od pre nekoliko godina. Pa još kad pomisliš koju volju, trud, em pare si tada zveknuo u to da ispratiš, makar i periferno, modni galop. Moji mladunci kad uzrikave od dosade, samo zgrabe neki foto-album i počinje groktanje od smeha, što više listaju unazad to je veća opasnost da će morati da prodišu na uši od zacenjivanja.

Uzmimo na primer moje fotke. Na prvim slikama je bilo očigledno da je bila u trendu pekarska pedijatrija. Izgledala sam kao 'leba sa očima. Dobro sam i porasla kako su me zamotavali. Mogli su komotno i pod miškom da me nose ili odlažu u stalku za kišobrane.

Na narednim slikama dominiraju dve koze i ja. Zahvaljujući tim kozama sam prohodala. Do tada mi nije išlo. Što nije ni čudno, kada se uzme u obzir da su me oblačili u plišanu haljinu na žabice. Biće da je lokalno pozorište menjalo draperiju, pa da se ne baci. Gravitacija je cvetala od sreće, nije mi uspevalo da ustanem u onoj zavesi ni pod razno. Dok u pomoć nisu priskočile koze, sa po dve minđušice pod bradom, sa kojima sam zagrljena prohodala kao ranjeni branilac domovine.

Sledi ovčiji period. U to vreme se moja roditeljica provrednila po pitanju rukotvorina, biće da je i noću plela i štrikala. Izgledala sam kao pokretni matine pletaće virtuoznosti. Roditeljica je oplitala čak i dugmiće. Na sve strane su mi štrčali vuneni cvetovi na rupe, dok mi je gloknava suknja davala šarm poluotvorenog damskog suncobrana. Na svu sreću heklanje cipela joj nije išlo. Da joj ovaj modni sport nije u jednom trenutku dozlogrdio, ja bih sigurno problejala od života u prirodnom izolatoru –vuni. A i ovce bi uložile sindikalni protest zbog prečestog friziranja na nulu i rizika da dobiju pneumoniju.

Negde u to vreme sam imala i sasvim dovoljno kose da se rođeni roditelji od mene sprdaju ili im je prosto moda za mlade i još mlađe diktirala da dete češljaju na fontanu sa leptirom u šoku. Moja roditeljica je usavršila sistem trajnije mašne, koja se formirala pomoću dva kažiprsta, sa efektom duplih krila. Leptiri su krepavali od zavisti zbog mog friza u formi halucinacije lovca na amazonske, gigantske leptirove . Kako to nije bilo dovoljno, roditeljica je pokušavajući da stigne modu, uvela bočne repiće i obavezne prateće mašne. Divota. Bar čemu imaju da se cerekaju moja deca. Kako da zadržim autoritet kad mi podmetnu fotku na kojoj mi iz dve tačkaste propeler mašne viri po petnaest dlaka kose, neodoljivo podsećajući na muške metla-brkove iz prevaziđenih nemih komedija.

Nakon toga sledio je katastrofalni period noćne modne more – sedamdesete. Kragne su mi bile do kolena, gde su se nastavljala zvona pantalona, sa obaveznim ubačenim trouglom, ne bi li se postigla maksimalna komedija. Između sam asocirala na mladunče sulundara, utegnuta u neke slojeve košulja i majica sa različitim dužinama rukava. Obzirom da je bubi-frizura bila hit tog modno poremećenog perioda, izgledala sam kao ruski mužik šišan na čanak za kiselo mleko.

Posebnu radost moje dece izazivaju slike iz osamdesetih, na kojima imam kraću suknju od kaiša, a i to je poduvrnuto sa svih strana. Obaška frizura u formi kovrdžavog gnezda, koje bi bilo dugotrajno rešenje stambenog problema višečlane ptičije familije. Da nije bilo farmerki i starki, spalila bih te fotke.

Ipak, ako je ikakva uteha, unapred se cerekam predstojećim generacijama, koje će se uveseljavati slikama mojih klinaca. Mali Sin koji fura izgled petlića...mada, to nije ništa u poređenju sa Princezom, koja iz kuće ne izlazi bez proveravanja svakog detalja, jer šta ako natrči na modnu policiju, koja bi u slučaju greške u kombinaciji, mogla da joj oduzme licencu za promovisanje poslednjeg histeričnog vriska mode. To što i ona i njen roj drugarica izgledaju kao Frankenštajnove neveste, to je tek investicija u budući humor i renesansu fotografija, koje će ostaviti kao belešku ovog vremena.

Jedino što tu negde počinju i izvesni moji problemi...farmerke. Ne znam da li se radi o masovnom mešanju kroja za košulje i kroja za pantalone, ali trenutno mogu da se kupe samo farmerke koje imaju dva rukava. Zbog čega se u njih teško ulazi ako imaš stopalo veće od 34, a ne izlazi se kanda uopšte. Jer je nemoguće. Uz to, pomenuti stil bi se mogao svesti pod kolektivno ime »Šoferski razdeljak«, jer iz nepoznatih razloga, deo farmerki u koji se smešta deo gde se leđa prestaju pristojno zvati je polovičan. Širok i fali pola. Rajsferšlus ima samo deset zubaca. Sedenje nije predviđeno, a ako do njega dođe, odmah sevne šoferski razdeljak. Doduše, obavestilo me da je to zato što te farmerke predviđaju da se vide gaće, koje treba da sežu, u obliku pertli i traka, negde do visine vrata. Odlično. Zato preko treba da se obuče haljina, a najbolje je dve, uz dodatak kratke suknje. Predivno. Uz to, u pomenutoj kreaciji je dupe kod kolena, a gaće golicaju vrat. Neodoljivo. U slučaju savijanja dotične farmerke upadaju u cipele i tamo ostaju. Šarmantno. Obaška što je neko smislio i da farmerke moraju među nogama da vise za neki santimetar. Kada se sve to sabere, život se svodi na konstantni sukob sa odevnim predmetom.

Ubeđena od strane Princeze, modne diktatorke, a uslovljena raspadanjem poslednjih primeraka iole normalnih farmerki, onomad sam pazarila dotični modni diktat. Od tada farmerke vrše ofanzivu na moj integritet, a i uvode potpuno nove kretnje u moj život. Hodam kao američki stočar, radeći na tome da farmerke ostanu gde su. Usput mi se podsvesno uveo pokret karakterističan za nevaspitane muškarce. Jeste da mi fali deo tela koji je preduslov za podizanje sredine punom šakom, ali to me ne ometa u očajničkom pokušaju da podignem pantalone. Nogavice su mi uže i nabranije od rukava. Ali zato imam džepove od lila satena, izvezenu unutrašnjost farmerki, što je ne malo bitno za pranje naopačke i uši. Dva uveta-petlje, povelika, za koje se pomenuta farmerka stalno vuče uzbrdo. Kad se sve to sabere, naokolo hodam kao trajna posledica mačje paralize. Doduše, modna policija će mi dati pohvalu, ako me sretne, iako to neće bitno uticati na moj nervni sistem, okrnjen svakodnevnom borbom sa poslednjim modnim krikom. Koji je smišljen, od strane modnih podlaca, ne za žene, već za maloletne muškarce ili borove daske.  

Možda bih mogla da dohvatim one nasleđene pletaće igle i uz neki ubrzani kurs savladam štrikanje pantalona. Jeste da bi svrbelo, ali ne bi spadalo. Obradovali bi se i kućni moljci i buduće generacije, željne kikotanja na račun vremenom pregaženih moda.

 

 



Komentari (148)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sanya92 sanya92 21:12 13.10.2008

diplomica :D

Hocu i ja jednom da uhvatim ono diplomche :)

A sad na citanje
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:15 13.10.2008

Re: diplomica :D

Dobila si diplomče, sa'će vishnja da stigne samo što nije...nego kad bih samo znala što mi nema slike i prvog pasusa, što li mi se uvodni deo suzio na "dalje" ? ...ako nastavim da rondam, napraviću garant veću štetu od ove...a uopšte ne kapiram u čemu je fazon...
sanya92 sanya92 21:19 13.10.2008

Re: diplomica :D

Slika s dve rumene tete se lepo vidi, uvod jok :)

Inace.. procitala :) Isti problem s farmerkama, stoje mi ko piletu poprsje... Srecom, kad se vratis rodnoj grudi, mozes da potrazis po buvljaku novopazarske farmerke. Znacajno jeftinije od firmiranih, nisu loseg kvaliteta, a ima ih dubokih tj. normalnih :) Jedna drugarica je nasla jednu jedinu prodavnicu u Beogradu koja prodaje "poluduboke", ali ja jos ne znam tajnu lokaciju. Kad ispitam, javicu :)

P.S. Prici nikad kraja je super... samo sto sam dosla do kraja... Smwc... Cekam volume 2 :)

P.P.S. nope... nikad necu uspeti da persiram ljudima na netu... tako je cudno (da neko ne kaze kako je nevaspitana ova mladez :))
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:28 13.10.2008

Re: diplomica :D

ne brigaj, gordanac kaže da je jedino pravilno na blogu ne persirati, što ja podržavam, dakle sve ok :)
Što se slike i to tiče, svega ima kad se kliknje "dalje", ali na naslovnoj ga nema prvog pasusa, a ni sličice, nešto sam se kao dodatno trudila, ali ne trza...
Farmeraka povodom, ja samo čekam da se pojavi iduća modna zapovest, da struk bude kod kolena, pa da hodamo sitnim vezom.
Milo mi što ti se sviđa knjiga :)
sanya92 sanya92 23:01 13.10.2008

Re: diplomica :D

koje su sanse za drugi deo knjizice? :)
vishnja92 vishnja92 08:06 14.10.2008

za sanyu92

Dobila si diplomče, sa'će vishnja da stigne samo što nije


(osecam se kao dozivotni predsednik olimpijskog komiteta :))
sanya92 sanya92 08:10 14.10.2008

Re: za sanyu92

Jes!
Moja misija na ovom blogu je sada zavrsena
vishnja92 vishnja92 08:39 14.10.2008

Re: za sanyu92

cini ti se samo. tek pocinje :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:44 14.10.2008

Re: za sanyu92

samo još i da si tako doživotno plaćena i bogdatevidi...
medjutim92 medjutim92 09:49 14.10.2008

Re: za sanyu92

vishnja92
Dobila si diplomče, sa'će vishnja da stigne samo što nije


(osecam se kao dozivotni predsednik olimpijskog komiteta :))


Aleksandar Bakocevic? :)
Unfuckable Unfuckable 14:05 14.10.2008

Re: za sanyu92

Aleksandar Bakocevic? :)


bolj' da se oseća neg' da izgleda...
NNN NNN 15:38 14.10.2008

Re: za sanyu92

Unfuckable
Aleksandar Bakocevic? :)


bolj' da se oseća neg' da izgleda...
O Žirafi sve najbolje :)
MilutinM MilutinM 20:59 14.10.2008

Re: za sanyu92

Aleksandar Bakocevic?

Ma, Snežana će ga nadmaši, samo da uzNe Ma'
ssvetlana92 ssvetlana92 21:21 13.10.2008

Idi bre!

Ne mogu da čitam blog od smeha! Haha...:))))) Ovo je tema!!!! Padam sa stolice! :)))
Ono dokle sam uspela da pročitam, bila si slatka!:) Ja sam bila nevidjena lepotica do svoje 5-te godine! Bar sam tako mislila!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:29 13.10.2008

Re: Idi bre!

Jesam bila lepotica po ovčijim kriterijumima, nema ovce koja me ne bi poželela za jagnje...
ssvetlana92 ssvetlana92 21:34 13.10.2008

Re: Idi bre!

Jelica Greganović
Jesam bila lepotica po ovčijim kriterijumima, nema ovce koja me ne bi poželela za jagnje...


Najzad si uspela da me rasplačes!
NNN NNN 15:41 14.10.2008

Re: Idi bre!

Jelice, dobro bi došla neka slika "za nas mlađe" umesto da još zamarmo glavu upotrebom mašte u pokušaju da dočaramo modne jauke iz davnih dana.
mariopan mariopan 11:29 15.10.2008

Re: Idi bre!

Dobro Jelice kakav ti je to naslov?
Treba za nas da pise o "Modi i sire" a ne "uze"...to mi sada ne treba, nesto malo sire nigde ne mogu da nadjem.
Uzivala ko i uvek ))))))
Slike iz detinjstva nemam, nije imao ko da me slika a ja sebe nisam bila svesna, ko i sva deca, pa ne zna kakva sam bila, recimo krakata i tanka jer imam nadimak iz tog vremena koji vam necu reci ))))) A i ne licim vise na to cudo pa ne vazi.. prosla ta moda Tvigi pa se i ja uljudila.
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:19 15.10.2008

Re: Idi bre!

Darling, nema šire, ima samo uže...pa, ti vidi...
(šapni nadimak, nikom nećemo da kažemo:)
mariopan mariopan 17:33 15.10.2008

Re: Idi bre!

Jelica Greganović
Darling, nema šire, ima samo uže...pa, ti vidi...
(šapni nadimak, nikom nećemo da kažemo:)

Jedna barska tica a nije roda....pssst.
MilutinM MilutinM 17:55 15.10.2008

Re: Idi bre!

ima samo uže

To se u moje selo vika štranga. A kakve veze ima sas modu, još ne mog da povatam ((
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:10 15.10.2008

Re: Idi bre!

Čaplja? Prdavac? Gnjurac?
MilutinM MilutinM 22:38 15.10.2008

Re: Idi bre!

Prdavac?

Prdavac - to već mogu da povežem sa ovom slikom ispod.

Vi'š šta znači pomoć prijatelja
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:51 16.10.2008

Re: Idi bre!

Prdavac je ona tica što se čuje u filmu Leptirica, ima straobatičan glas.
ivana23 ivana23 21:21 13.10.2008

***

Lord Greystock Lord Greystock 21:28 13.10.2008

Re: ***

ivana23

Joj Ivana gde ta prodaje farmerke?
Ili na ovoj slici kupuje?

Kako god, ja bi jako voleo da sam u toj radnji :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:31 13.10.2008

Re: ***

To vam pričam, jedino štio sam ja malo zimogrožljiva, pa imam problem sa upakivanjem sve posteljine koju nosim u te kao farmerke...a između nogu, d' izvinete obaška me maltretira ceo dan, idem okolo ko razbojnik i šakom vučem gore nepostojeća...testise.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:22 13.10.2008

Lorde ima i

letnje izdanje...Uživaj!

Lord Greystock Lord Greystock 07:19 14.10.2008

Re: Lorde ima i

Jelica Greganović
letnje izdanje...Uživaj!

A ne... To mi se već ne dopada. Malo je vulgarno. Interesantno jeste, sigurno bi dobro pogledao ali nije to ono što volim da vidim :) Koja svrha, bolje da ide samo donjem vešu (kupaćem kostimu?) :)

Ima jedna koleginica kod mene u firmi, fura taj fazon što si opisala :) To, plitke farmerice a uske, gaćice do vrata, preko toga neke haljine/suknje 'bem li ga šta je, to sve nešto ide jedno preko drugog... kad bi trebao da skinem nekog tako obučenog a da ne pocepam dobrano bi morao da pogledam gde je šta :))) Ali snašao bi se, sigurno :))) A ona zgodna. Jako. I sad gledam je ja i mislim se: "ženska glavo šta ti treba to da se tako glupiraš" :))) Znam da se većina verovatno ne slaže sa mojim stavom, al' jebat ga :)

Stvar ukusa.
MilutinM MilutinM 21:00 14.10.2008

Re: Lorde ima i

letnje izdanje...Uživaj!

JBT, kako je ovom malom Okcu ispala fioka ))
Lord Greystock Lord Greystock 21:26 13.10.2008

Moda

A da ti batališ modu i kupiš neke normalne Leviske? :)))

Dobar tekst, preporuka :)
ivana23 ivana23 21:27 13.10.2008

Re: Moda

Lord Greystock Lord Greystock 21:29 13.10.2008

Re: Moda

ivana23

Evo opet!
Pa ti to namerno :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:33 13.10.2008

Re: Moda

Hvala Lorde,
a oko Leviski, ne da ću da gi kupim, nego kamion, samo da stigne moj razgrabljeni broj...pocrkali dabogda, naruče 3 komata od broja, a kanda nemam samo ja problem sa modnim diktatima...samo što je ostatak ugrožene populacije brži od mene...
MilutinM MilutinM 21:05 14.10.2008

Re: Moda

pocrkali dabogda, naruče 3 komata od broja, a kanda nemam samo ja problem sa modnim diktatima

Ima jedna prodavnica na Zelenom vencu, kada se udje u Brankovu, odmah druga - treća radnja...

(hi, hi, hi, al sam zloban)
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:12 15.10.2008

Re: Moda

Milutine, nestaško jedan džavolasti...ide Jelica u Bgd u petak
mara92 mara92 21:30 13.10.2008

...

Od tada farmerke vrše ofanzivu na moj integritet, a i uvode potpuno nove kretnje u moj život. Hodam kao američki stočar, radeći na tome da farmerke ostanu gde su. Usput mi se podsvesno uveo pokret karakterističan za nevaspitane muškarce. Jeste da mi fali deo tela koji je preduslov za podizanje sredine punom šakom, ali to me ne ometa u očajničkom pokušaju da podignem pantalone.

Треба одма' да уручиш протестну ноту модној полицији и прогласиш фармерке нон грата...
...искидах се од смеја за овај опис понашања "неваспитаног мушкарца"...

Моја мама је приметила како мода пркоси силама гравитације и физике, а и ефикасно спречава циркулацију крви у екстремитетима (и редовно се пита да ли је циљ да седални део и бубрези буду на "извол'те" како би народ научио анатомију)....
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:35 13.10.2008

Re: ...

Problem mi je međuperiod...između godišnjih doba, inače samo još malo da zaladi, ne da ću da navučem moje vunene hulahopke, pa odozgore suknju, nego samo tako...i tako je ove sezone u modi vuna...ima da izgledam k'o nepalski pastir.
A ovo povodom bubrega i ja govorim sve vreme, jajnici napred, bubrezi pozadi i sve na izvolte.
ivana23 ivana23 21:40 13.10.2008

Re: ...

margos margos 21:31 13.10.2008

Jelice,

Zasmeja me pošteno i prošeta me kroz moje fotografije. Najsmešnija mi je jedna kad sam od početka do kraja leta toliko izrasla, da haljinica koju mi je baka sašila dužine do kolena, na kraju sam u njoj morala samo mirno da stojim jer je bila nepristojno kratka.

Ne volim i ne gajim prideve ali padam od smeha na tvoje. Opet 10+. I za poređenja isto.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:37 13.10.2008

Re: Jelice,

Hvala...a to oko kratkih haljinica, to su najbolje fotke koje kanda svi imamo...mislim ženskinje...haljinica ko zvonce, a ispod vire nogama stisnute, nabrane ko balonče, gaće...i sokne ili dokolenice, iz sve snage povučene da stoje mirno.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:56 13.10.2008

Re: Jelice,

E, pazite ovako. Što se tiče tih plitkih pantalona-ja našla zadovoljavajuće rešenje gore pomenutih problema. Naime, treba kupiti one koje imaju gajke za široki kaiš, pa se onda taj kaiš proturi kroz te gajke i dooobro pritegne. Na taj način se značajno smanjije silazna putanja gorepomenutog odevnog predmeta. A što se tiče posteljine...može se isto tako kupiti plitka posteljina koja ne pretrčava preko gornje ivice pantalona već se ponaša kao i dotične pantalone. Zaključak, ako vam spadnu pantalone, spašće vam i posteljina. To je prilično rizičan poduhvat ali se spretnim nosiocima istih isplati. Ja lično ne ljubim opštenarodno izlaganje posteljine te u to ime i izbegavam taj tip koji se kači na ramena. Ima čak i onih modela koji imaju kojekakve ukrasne klebezable pozadi kao što su kojekakvi sjajni kamenčići i sl. što je svakako namenjeno javnom izlaganju ali meni to izgleda pomalo "droljasto"....
dolybell92 dolybell92 22:01 13.10.2008

Re: Jelice,

haljinica ko zvonce, a ispod vire nogama stisnute, nabrane ko balonče, gaće...i sokne ili dokolenice, iz sve snage povučene da stoje mirno.


Ma sećaš se "bure" haljina....ja nijednu svoju sliku nikom ne bih pokazala,
samo su ne smešne nego i nekako glupave... a one tek sa viiiisoooko
tapiranom kosom i crnom šminkom sa crtanim donjim trepavicama...
i obaveznim ajlajnerom...

Ovaj friz je još podnošljiv... čak OK. (1963)


Jelica Greganović Jelica Greganović 22:10 13.10.2008

Re: Jelice,

Darling, ali ti si u Egiptu, a ja u Alpima...ako obučem posteljinu do pantalona, a pantalone mi streme ka kolenima, ono između ima da mi odumre od zime...a gaća povodom, uskoro će koliko vidim da se ukinu i te trake, pa će mesto njih da se nose ogrlice na kamenje...malo će da žulja, ali za modu sve...ja ne trošim gaće na konopce, ne mogu da funkcionišem ako me ceo dan spopadaju gaće i kojekuda mi se zavlače...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:21 13.10.2008

Re: Jelice,

Darling, ali ti si u Egiptu, a ja u Alpima...ako obučem posteljinu do pantalona, a pantalone mi streme ka kolenima, ono između ima da mi odumre od zime.

E, vidi ovako. I tu postoji rešenje. Ispod obučeš nešto u stilu body-ja ili neku uuuuuskuuu bluzu koja doseže dobrano preko pozadine i tu dobiješ momenat izolacije a još uvek sve dobro izgleda, a preko svega toga neka kratka jaknica ili džemperče bolero stila.....totalno coool izgleda. I čerka će da ti zavidi na izgledu. A sado-mazo underwear....TO zaista nije za ljude sa zdravim razumom....;-)
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:02 13.10.2008

Re: Jelice,

Tako i radim, oblačim se ko lukac...
Zaključak - odbija se veš za samoometanje.
shunjich92 shunjich92 21:33 13.10.2008

he he

sjajno, bas sam se ismejao...
mada, dobro je sto moda nekog vremena ostaje samo na slikama... jer... jako je smesno kada se neko sada oblaci kao 80-tih... nemam nista protiv, ali je smesno... mi smo u gimnaziji imali profesorku koja se oblacila tako, i kada ona udje prvo se svi ismeju tome sto je obukla... nije lepo, ali je smesno...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:38 13.10.2008

Re: he he

Moram da priznam da mi je svanulo kad su starke opet ušle u modu, a vidim i crne kožne jakne su in, a meni Najbolja drugarica poklonila njenu...ima da idem okolo ko spomenik osamdesetim, sa povremenim smetnjama u hodu, izazvanim ovom inkvizicijom od farmerki.
shunjich92 shunjich92 21:40 13.10.2008

Re: he he

starke rules!
ja obavezno imam jedne... cak sam ih i na maturu pre dve godine nosio...
ne mogu prestati da se smejem ovim smetanjima u hodu...
ivana23 ivana23 21:43 13.10.2008

Re: he he

shunjich92 shunjich92 21:48 13.10.2008

Re: he he


kao se volu...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:51 13.10.2008

Re: he he

A je l' vidiš normalnu farmerku sa naše desne strane? Je l' vidiš? A ja sam ove oblačila pola sata, imam nogu 38, povremno 37, a ne mogu da provučem stopalo kroz onu cevku...sačuvajbožeisakloni...
shunjich92 shunjich92 21:57 13.10.2008

Re: he he

meni cak odgovaraju ove uske farmerke...
malo sam mrsav, i onda mi one dodju taman, nisu mi skroz u nogu... one siroke su mi bas siroke...
stalno sam kukao sto su svuda postojale prodavnice za punije osobe, a nikad za mrsave... sad je bog uslisio moje ''molitve'', ali je malo preterao... he he, i olmajti je pogresio... salim se :)
shunjich92 shunjich92 21:58 13.10.2008

Re: he he

ali za starke ne valja kad su uske farmerke... nije to to...i ne izgleda ok...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:04 13.10.2008

Re: he he

ali za starke ne valja kad su uske farmerke

Ma totalno je cool na duboke starke koje se zašniraju samo do vrha risa......pa još ako su rozle ;-)
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:12 13.10.2008

Re: he he

Jesi li ti zaista video kako izgledaju ovogodišnje farmerke, koje imaju funkciju hulahopki? Pa jedva i na ruku da ih navučeš...
Starke izgledaju donekle ok na tome, mislim ako zanemariš da se napravi septička varka, zbog uskoće nogavica, pa starke izgledaju kao tajkunski gliseri.
Inače, ja posedujem zavidljivu kolekciju starki, a ni Žmu se ne buni, dok se ložim na kupovinu starki, ne brine se...
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 22:27 13.10.2008

Re: he he

Starke izgledaju donekle ok na tome, mislim ako zanemariš da se napravi septička varka, zbog uskoće nogavica, pa starke izgledaju kao tajkunski gliseri.

Nemojmo zaboraviti da su se u vreme kada su prve starke istrčale na teren takođe nosile uske farmerke, samo što su one tada imale viši struk. A i prve starke su bile samo u dubokoj varijanti jer su se u stvari u početku pravile za košarkaše u Americi a tek su posle, na zahtev publike izašle u plitkoj varijanti. I tek tada su ljudi počeli u stvari da ih kapiraju kao modni...čuj hit-mega hit!! I to je u stvari bila dobitna kombinacija u to vreme......joooooj što sam matoooora...šta ja sve pamtim
vishnja92 vishnja92 08:11 14.10.2008

Re: he he

Jesi li ti zaista video kako izgledaju ovogodišnje farmerke, koje imaju funkciju hulahopki? Pa jedva i na ruku da ih navučeš...

e, a znas sta se meni stalno dogadja? da uglas mladjahna prodavacica i ja izustimo "trebaju vam manje" i "molim vas broj vece" - hit :))
ne znaju deca da su farmerke opustencija i laganica. njima to dodje ko neki svemirski brod ili tako nesto.
medjutim92 medjutim92 09:53 14.10.2008

Re: he he

Jelica Greganović
Jesi li ti zaista video kako izgledaju ovogodišnje farmerke, koje imaju funkciju hulahopki? Pa jedva i na ruku da ih navučeš...


A zamisli kako je tek Strongmanu :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:01 14.10.2008

Re: he he

To ne mogu uopšte da zamislim...
shunjich92 shunjich92 22:03 14.10.2008

Re: he he

to ne zelim da zamislim...
dolybell92 dolybell92 21:37 13.10.2008

Koje sećanje !

Neće vam trebati mnogo da je se setite i koji je HIT bila !

Twiggy



Jelica Greganović Jelica Greganović 21:39 13.10.2008

Re: Koje sećanje !

Žena koja je uvela anoreksiju u svet mode...u poređenju sa aktuelnim lešOvima ona sad izgleda ko gica...ovima kukovi iskaču u hodu...
Vidi ima hekleraj! Tako je moja roditeljica meni oplela kupaći...predivno nešto, dobro da se nisam udavila...
ssvetlana92 ssvetlana92 21:47 13.10.2008

Re: Koje sećanje !

Tako je moja roditeljica meni oplela kupaći...predivno nešto, dobro da se nisam udavila...


I ja sam jednom ušla u vodu u hekleraju...razvuklo se na sve strane, pa sam ostala u vodi do mraka!
ssvetlana92 ssvetlana92 21:39 13.10.2008

Nema blage veze!

To kako sam ispala na slikama nema blage veze kako sam "stvarno" izgledala. Svaki put kad pogledam fotku iz tog vremena, izbečim se...jer je nemoguće da je ONAKVA lepotica, OVAKO ispala! Pa zašto su se onoliko okretali za mnom!? Hahaha...nemoj da mi odgovoris na ovo pitanje!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:43 13.10.2008

Re: Nema blage veze!

Mada u razgovorima familije to obično ovako zvuči: Što je bila lepa kad je bila mala... A SAD?! Mis'im stvarno...
ivana23 ivana23 21:46 13.10.2008

Ima blage veze!

ssvetlana92 ssvetlana92 21:52 13.10.2008

Re: Nema blage veze!

Jelica Greganović
Mada u razgovorima familije to obično ovako zvuči: Što je bila lepa kad je bila mala... A SAD?! Mis'im stvarno...

A sad lepo izgleda za svoje godine!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:53 13.10.2008

Re: Ima blage veze!

Što je lepo dete loknavo, pu, pu, pu...mi'sim i ja sam baš bila lepa kad sam bila mala, ali nikad ovako...em sam imala barila kosu, em su mi je sapinjali onim mašnama...dobro je što nismo živeli u vetrovitijim krajevima...
dolybell92 dolybell92 22:29 13.10.2008

Re: Nema blage veze!

Mada u razgovorima familije to obično ovako zvuči: Što je bila lepa kad je bila mala... A SAD?! Mis'im stvarno...


...dal' je tako bilo ili nije - nemam pojma,
da mi nije slika i to samo par njih .... ne znam da li bih se sećala sebe,
a sa dovoljno hrabrosti - videćete jednu i vi.... i bez komentara molim !
Da vidim i ja vas kad ste bili mali !


Tine i Radojka Tine i Radojka 22:29 13.10.2008

Re: Nema blage veze!

ssvetlana92
To kako sam ispala na slikama nema blage veze kako sam "stvarno" izgledala.

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:04 13.10.2008

Re: Nema blage veze!

IMAŠ MAŠNU ! Doduše tvoj leptir je malo ciknuo, a i ne vidi se ti fontana, ali si slatka ko lutka...treba da vidiš kakve leptire sa duplim krilima je proizvodila i na glavu mi kačila moja roditeljica...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:08 13.10.2008

Re: Nema blage veze!

Što ti lepo ovo heklano na rolku...

nsarski nsarski 23:41 13.10.2008

Re: Nema blage veze!

da vidiš kakve leptire sa duplim krilima je proizvodila i na glavu mi kačila moja roditeljica...

Mladunce helikoptera, kako ti jednom lepo rece, pcelice. Dobro, da li su ti roditelji imali makar malo...cega god da treba da imaju?
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:49 13.10.2008

Re: Nema blage veze!

Tačno tako Učitelju...nisu imali...modne milosti je možda prava reč.
dolybell92 dolybell92 04:26 14.10.2008

Re: Nema blage veze!

Doduše tvoj leptir je malo ciknuo, a i ne vidi se ti fontana, ali si slatka ko lutka...treba da vidiš kakve leptire sa duplim krilima je proizvodila i na glavu mi kačila moja roditeljica...


Mene čudi otkud mi i ovaj, a nisam pitala ni ko ga je nakačio,
jer ja nisam nosila takva leteća stvorenja na kosi nikad, i
patila sam zbog toga - svi imaju a ja nemam !
Sem šnalica i kapa, ništa drugo mi na glavu nisu stavljali i
obavezno kratka kosa - bubikopf, ali šiške nisu dolazile u obzir
ni pod razno !
dragoljub92 dragoljub92 14:10 14.10.2008

Re: Nema blage veze!

Da vidim i ja vas kad ste bili mali !

evo model za doček nove 1961
dolybell92 dolybell92 14:56 14.10.2008

Re: Nema blage veze!

dragoljub92
Da vidim i ja vas kad ste bili mali !

evo model za doček nove 1961


Jel' ja to vidim dve lutke i jednog dečaka il' mi se samo čini ?
Al baka ima moderne naočare - znam ih i ja čuvam tatine iste
takve ...
Tine i Radojka Tine i Radojka 17:33 14.10.2008

model

Jelica Greganović Jelica Greganović 17:55 14.10.2008

Re: model

dragoljub92 dragoljub92 21:50 14.10.2008

Re: Nema blage veze!

dolybell92
dragoljub92
Da vidim i ja vas kad ste bili mali !
evo model za doček nove 1961


Jel' ja to vidim dve lutke i jednog dečaka il' mi se samo čini ?
Al baka ima moderne naočare - znam ih i ja čuvam tatine iste
takve ...

:))to su mi komšinice,al pantale su super:))
normalan1 normalan1 21:53 13.10.2008

Sjajnooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Jelice! Moram da Ti odam jednu tajnu, Ja sam mislio da sam jedini perveznjak koji je prohodao uz pomoć dve životinjke, fala dobrom Bogi, nisam. Naime, mene je moj pokojni ćale usnimio kako svoje prve korake izvodim terajući muve. Istina, nije zabeležio koliko je muva bilo ali je očigledno da te godine, kada sam ja rođen, koze nisu najbolje rodile u Pančevu, te sam, eto, prohodao jureći muve.
Pilot nisam postao, što bi se moglo naslutiti, ali za utehu "Mali princ" mi je omiljena knjiga.
Modu sam terao tako da bi se svaki pristojan kreator gnušao, sada se mojoj modi gnuša samo moja žena... A sve je moje, jel? Još će neko pomisliti moje do mojega! Prvo moda a obaška žena! A.?
Nosim se onako kako mi i govore NOSI SE! A mene baš briga!
....
Još jedan sjajan tekst Jelice! BRAVO!
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:58 13.10.2008

Re: Sjajnooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Hvala normalni, dakle ima nas više :)

Ja imam kolekciju od tri slike pokušaja:

a) ja se držim za predebelo drvo, uspravili su me, nema mrdanja
b) drvo stoji i pored njega nedefinisana gomilica pliša
c) moja roditeljica u pritrčavanju da podigne pomenutu gomilicu, tj. mene, koja sam se srozala uz drvo usred slikovanja

Nešto kasnije, ista haljina, plišaTa, tj. ja između dve šarene komšijske koze i rođaka-komšinica (vlasnica koza) iznad nas sa širokim osmehom ispod šarmantnih brkova...zahvaljujući tim kozama otisnula sam se u svet uspravnog hoda. Hvala im!
mariposa23 mariposa23 22:51 13.10.2008

fotografije

Ja bila kifla sa očima (najmanja beba u porodilištu). Odma slikana po dolasku kući, u nešto što liči na veeeliki stolnjak.

Omiljena fotka: stojim u stavu mirno ispred frižidera, oblepljenog raznim sličicama fudbalera ( zasluga bratova) i crtanih junaka (moja). Kratka, muška frizura, zalizana u stranu, sportska majca baš, baš uvučena u šorts, a sve to sa aplikacijama nečeg vrlo masnog. Dokolenice, jedna do kolena, druga spala. Mislim se, odakle ljudima ideja da slikaju dete u tom izdanju. Šta, morali da ispucaju film. A što li mi središe (čuj središe) frizuru, a ne odeću?

Sve slike iz tog perioda (7-12g) su mi u stavu guštera pri prvoj prozivci u vojsci. Glava gore, ramena nazad, ruke pored tela. Čak i jedna fotka pored traktora. Poštovanje prema traktoru, šta li? Interesantno je što sam ja u uglu slike. Traktor je ipak traktor.

Tinejdž doba. 90-te. Jaoj mene grozote. Levis, ali 509. 5XL veličina, na mene 157cm i 45kg. U jednu nogavicu sam mogla da stanem (al stvarno, probala sam). E to sve začiniti opasačem (da, da, vojničkim opasačem), i što širim duksom i eto ti mode. A ako si imala i ćaletove šarene, svilene košulje (liče na havajke), e pa to je bio pun pogodak. Sakrila sam te slike od sebe same. I to vrlo uspešto, pošto nemam ideju gde su. Tim bolje, dosta je što imam mentalnu sliku svega toga.

Današnja moda je super. Super u pogledu šta sve možeš obući, sve je u modi. Ali nekako, u moru svega i svačega lepog i lepršavog, naše tinejdžerke nadju načina da budu preslikane. Sednem u neku baštu i pratim ih kao na traci. Serijska proizvodnja. Ama sve su iste. Ne znam u čemu je lepota biti isti kao i svi.

A tek kad zimi vidim one jakne za sise? Uhvati me jeza. Mislim -20 je, a one imaju gole bubrege i stomake. Pa ne mož me niko ubediti da je to udobno. Biti go na -20. Pola dupeta ti viri iz farmerka, a pola trupa iz jakne. Idi begaj, neka hvala. Nisam ni ja tako stara, ali što je mnogo, mnogo je.

Pozdrav i hvala ti za moj današnji osmeh
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:08 13.10.2008

Re: fotografije

Nema na čemu, staramo se...smeh je lek i to sve...Ja inače mahom imam životinjske slike, tipa - ja u batari držim ubogog crnog mačka za rep...pa, magarac i ja - obraz uz obraz - ja sa nakrivljenim šeširom, magarac sa ušima uvis...kokoške i ja...koze i ja...ja na konju...moja deca se upropašćuju od smeha...uostalom tome i služe porodični albumi...
mariposa23 mariposa23 23:23 13.10.2008

Re: fotografije

Razlog zašto ja nemam ni jednu fotografiju ( u stvari imam samo jednu, a na njoj vrištim) sa životinjama je jednostavan. Mačke su me gledale zlo i htele da su da skoče na mene i da mi pojedu lice, kučići su hteli da me izujedaju, kokoške su samo mene gledale po dvorištu u nameri da me iskljuju. Za krupnije životinje neću ni da počinjem. Nikako mi nije jasno zašto sam imala taj panični strah od životinja. Sećam se da su moji u selu, kad sam konačno pristala da prespavam, morali da ubiju jadnog petla jer sam plakala celo jutro, od kad se jadnik oglasio.

Malo je reći da obožavam životinje. Danas. Kući imam i labrador-retrivera, mačku, ptiće, a na selu nema šta nema, i svi su mi drugari. Sa svima se sito ispričam. Plačem kad vidim povredjene životinje. Ali nekad...

Ali zato imam kolekciju fotografija u narodnoj nošnji i još i veću kolekciju sa naninim cvećem. Vidiš, moja nana je, na neki način, manijak za cveće. Deda mi je radio u Nemačkoj pa sam često tamo boravila. I imam slike raznih terasa i parkova sa cvećem koji to mogu da potvrde ) Žena je prosto bila opsednuta cvećem. Dobro da nas negde nisu uhapsili dok je kršila "čepke" za rasad. Mislim Germanija je to, pravila i tako to... Ali slike i nisu tako loše
Sandra A Sandra A 23:09 13.10.2008

ha ha ha

Suze mi teku od smeha. Hvala ti do neba, tvoji tekstovi su uvek prava doza radosti.
A sto se starih fotki tiče... moje čedo je još malo za komentare, ali me zato sestrini klinci ubace u mašinu kad god gledamo stare fotografije.
mirelarado mirelarado 23:14 13.10.2008

ovaj tekst odiše vedrinom

Draga Jelice,
pravi post da nam razgali dušu... Eh ta moda, nekada sam bila u stanju i da nosim cipele za broj manje i da se saplićem o zvoncare, i da čučnem u minijaturnom miniću a da ne zabelasam gaćama, a danas volim samo komotno, udobno, toplo... Hvala i Sanyi za obavetenje o novopazarskim fajama, jer prinudno sam kupila jedne poluduboke, istina bez međunožnog visuljka, al' opet mučim se u njima i osećam se nekako neprilagođeno, osažaljivom pogledu NajmilijeKćeri (18) da i ne govorim... veliki pozdrav.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:20 13.10.2008

Re: ovaj tekst odiše vedrinom

Hvala mirelarado, a mene je Princeza ubedila da pazarim model koji povrh svega ima i ubačenu sekciju iz jahaće kolekcije...ono između nogu...i svi kažu da sam se super prodevojčila, a kako je meni samo ja znam, kad sednem...pantalone mi završe na kolenima, ustajem pola sata vukući na sebe pomenute...ne savijam se više uopšte...šta ima da se savijam...samo da zazimi, alaj ću da se upakujem u moje razvlačeće vunene momente, samo tako...
ivana23 ivana23 23:26 13.10.2008

Re: ovaj tekst odiše vedrinom

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:29 13.10.2008

Re: ovaj tekst odiše vedrinom

a ovako?

ivana23 ivana23 23:38 13.10.2008

Re: ovaj tekst odiše vedrinom

Jelica Greganović
a ovako?


Sjajno... :)))
mirelarado mirelarado 23:46 13.10.2008

Re: ovaj tekst odiše vedrinom


Koka model mi najviše odgovara :)))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:47 14.10.2008

Re: ovaj tekst odiše vedrinom

Kokoš-anel
queeria92 queeria92 23:23 13.10.2008

Živela golotinja :)

Sve više mi se čini da moda služi isključivo tome da sam sebi budeš smešan na starim fotografijama. Lepo te blam da pokažeš sliku od pre nekoliko godina.


Tačno tako. Zato se ja uglavnom slikam go.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:27 13.10.2008

Re: Živela golotinja :)

Tako je najbolje :)
queeria92 queeria92 23:34 13.10.2008

Re: Živela golotinja :)

Hoćeš da se menjamo? Fali mi 13. 27, 98, 112 i 234 da popunim ceo album
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:38 13.10.2008

Re: Živela golotinja :)

Nemam duplikate, ali predlažem ti tapkanje...
albireo albireo 23:36 13.10.2008

E ovo je fin model...

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:42 13.10.2008

Re: E ovo je fin model...

Vala baš je zgodan...i praktičan.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana