Naduvavanje cene Telekoma

subwire RSS / 14.10.2008. u 08:39

Danas sam procitao u novinama da je telekom (većinski vlasnik država) uputio zahtev Agenciji za telekomunikacije (vlasnik država) zahtev za podizanje cena usluga fiksne telefonije.

Ne volim da ulazim opravdanost podzanja cena bilo kog preduzeća, pogotovu ne monopolističkih, ali me je to začudilo, jer cene telekomunikacionih usluga na tržištu opada. 

A onda sam shvatio. Pošto država više ne prodaje monopol telekoma, već telekom (privredno društvo) i želi da dobije što bolju cenu kako bi se makar deo onog obećanja od hiljadu evra obistinio gradjanima Srbije. Mudri heroji našeg državnog rukovodstva su se setili da bi bilo najbolje da podignu cene fiksne telefonije, sobzirom da u tom delu imaju monopol i na taj način veštački dignu profitabilnost telekoma. Mudro... zaista... mudro... nema šta.

To što će ta brilijantna strategija preći običnim gradjanima preko grbače, za mudro herojsko rukovodstvo našeg naroda, je manje bitno. Jer će taj isti narod na kraju dobiti slobodno tržište bez monopoliste koji će ih šibati kad mu se prohte. A narod će ceniti napore svog rukovodstva, koje radi danonoćno za svoj boljitak... pardon... boljitak čitavog naroda.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana