Љуту траву на љуту рану

rankot RSS / 15.10.2008. u 13:59

Пре само пар дана смо имали прилику да се "обрадујемо" вешћу да гас поскупљује за 60% (за нас који смо га увели својим парама, за оне срећнике којима је држава увела грејање на даљину поскупљује 30% - живела равноправност), а већ нам најављују и поскупљење телефонских услуга код најдражег нам Телекома - за симболичних 100%.

Оправдање је, кажу, да су нам цене фиксне телефоније најниже у региону. Нико, додуше, не помиње колике су нам плате, нити какву услугу имамо за те "најниже" цене. А и што се тих цена тиче - ја сам пре годину дана био у Немачкој код једног пријатеља и оданде смо могли звати Србију за 10 центи по позиву - а пробајте из Србије да зовете Немачку, па да видите како су нам "најниже" цене.

Мој други пријатељ живи у Марибору и уопште нема фиксни телефон, јер му је много јефтиније да користи мобилни.

Ништа боље није стање ни са АДСЛ-ом и другим видовима интернет веза, на које такође Телеком има монопол. Мени је било потребно 7 мучних дана да се споразумем са идиотима који раде у подршци корисницима само да би направили налог за излазак на терен (што је решило проблем), а да нисам случајно дознао да ту подршку ради Комтрејд (где сам радио и сам) и да нисам надобудном младићу (који ме је упорно убеђивао да не умем да подесим налог за е-пошту иако ми није радио ни FTP upload) објаснио да уколико ми не да шефа може рачунати на то да ћу позвати власника Комтрејда и љубазно га замолити да отпусти и шефа и њега, тај проблем ни до дан-данас не би био решен. Толико о квалитету услуга, знању особља, и свему осталом што проистиче из монополског положаја који Телеком ужива. А да не причам колико ме је пре тога коштало увођење ISDN-а.

Стога, драги суграђани, кад буду следећи избори, прво погледајте у новчаник, погледајте у рачуне за струју, телефон, гас и остало, па онда размишљајте како ћете гласати. Онда реците да вас политика не занма. Онда реците да не можете ништа да промените.

Можете. Ваша судбина од вас зависи. А ако у политици нема никога ко би могао да учини нешто за вас, можда је време да то учините баш ви.



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana