Na današnji dan...

constrictoria92 RSS / 17.10.2008. u 11:46

 

Na današnji dan je sahranjen moj deka... Bio je to super dekica! Vedar pogled na život sam nasledila od njega. Bio mi je velika podrška. Kada niko nije verovao u mene, on je tvrdio:

- Kako da znaš da si u pravu, ako ne probaš?

Probaću da vam dočaram neke naše dogodovštine...

Kad sam bila mala, dosta vremena sam provodila u selu kod deke i bake (svaki vikend, raspust...).

Jedne zime sa puno snega rešila sam da se sankam malo drugačije od ostale dece. Gledajući televiziju, bila sam fascinirana haskijima i sankama. Kako deka nije imao haskije (al' je imao tele), ušunjam se u štalu i izvedem tele. Nekako ga vežem za sanke i dreknem „Haaaaaaaaa!!!!!!". Tele se prepalo i vezivanja i snega i moje dreke... Snažno je zarikalo i krenulo da trči najbrže što može. Prepala sam se i ja. Upetljala sam se u sanke i nisam mogla da skočim. Sledeća scena:

Tele pomahnitalo vuče mene i sanke, deka trči za nama i dere se da stanemo.
Epilog: tele se zakucalo u ogradu, ja u tele, a deda u nas. Kasnije je deka svima pričao da sam vanserijsko dete. Međutim, meni ništa nije rekao - samo sam dobila po turu.

Jednog proleća, slušajući priče deke i njegovih prijatelja, čula sam da kad su oni bili deca glavna zanimacija im je bila jahanje ovnova. To je raspalilo moju maštu i znatiželju, pa sam zaskočila našeg ovna. Situacija je bila slična kao i u SlučajuTele: grčevito se držim ovnu za rogove, on pokušava da me zbaci i mahnito trči, za nama trči deka po seoskom putu. U jednom trenutku ovan me zbacuje se leđa, a ja padam u koprive. Hajd' što sam pala u koprive, nego što mi je i ponos bio povređen - o turu da ne govorim.

Glavna aktivnost u detinjstvu mi je bila veranje po drveću. Deka me je stalno upozoravao da se ne pentram na šljivu u dvorištu (sada znam da je to radio zato što je šljiva bila suva - tada nisam znala). Vrebala sam pravu priliku... Jednom su, na moju sreću, svi bili u kući (shvatili ste da su me pratili u stopu zbog raznih marifetluka) i ja iskoristim priliku. Srećom, nisam stigla do nekih viših grana... Odjednom, ja na zemlji... Sve mi je svetlelo... Kasnije, kad sam došla sebi, shvatila sam da je grana pukla... Deka je rekao:

- Valjda te je ovo naučilo pameti...

Naravno da nije. Već posle par dana rešila sam da pravim ljuljašku. Našla sam neku staru gumu i jak kanap. Sve sam lepo svezala i zakačila na prethodno pomenutu šljivu. Poučena iskustvom pucanja grana, rešila sam da ljuljašku isproba moja mlađa sestra koja je tada imala 4 godine. Otimala se ona, al' sam je spakovala u gumu i jako zaljuljala. Nešto je počelo da krcka, deka da se dere i sledeće čega se sećam - ja u krevetu. Šta se desilo? Grana je pukla, a moja sestra sa sve ljuljaškom pala na moju glavu...

Jednom, za našu krsnu slavu, moja mama je napravila mnogo lepu tortu. Upozorila me je da joj ne prilazim. Deka je sačekao da se situacija raščisti. Pozvao me je zaverenički u sobu. Ušla sam, a tamo roze torta. Nas dvoje smo je pojeli celu u slast! Deka je maznuo tortu iz frižidera majci ispred nosa! Kad je mama shvatila šta se desilo, deka joj je lakonski rekao:

- Meni je moje unuče bitnije od svih gostiju na svetu. A, inače, mi probali tortu da se ne brukaš pred gostima, ako je loša...
- I kakva je bila torta? - pitala je moja majka.
- Odlična! Istu takvu da napraviš, snajka!

Deki nije bilo lako da me čuva. Kako su godine prolazile i ja sam postajala ozbiljnija. To je deki donelo malo predaha, jer su njega uvek optuživali da sam ja takva zato što me je on razmazio.

Krenula sam u srednju školu. Kao i svaki srednjoškolac, dobila sam prvog keca, pa da se oporavim od šoka, zapalila i prvu cigaru (prim. aut. Keca sam ubrzo popravila, al' cigare i dan danas pušim). Posle prve došla je i druga, i tako redom. Roditeljima nisam smela da kažem da pušim - plašila sam se prekora & batina, a deki reći bilo me je sramota. Te godine otišla sam kod deke na raspust. Ponela sam zalihe cigara (čitave dve kutije), al' sam ih brzo ispušila. Šta ću, kud ću - ukradem deki jednu cigaru. Nisam znala da je on brojao cigare. Narednog dana se okuražim, pa mu maznem dve. A gde sam pušila te cigare? Pa, kao i svaki MasterMind, zaključam se u sobu, navučem roletne i zapalim cigaru. Jednog dana neko je zalupao na vrata moje sobe:

- Otvaraj vrata odmah! - bio je to moj deda.

Kuku mene! Brzo sam sakrila pikslu i cigaru pod krevet. Otvorila sam vrata.

- Šta radiš ovde?
- Ništa, deko, odmaram i čitam knjigu.
- Nešto o zmajevima?
- Jeste, deko.
- Imaš i zmaja u sobi, a?
- Molim?
- Vidim mnogo dima, pa k'o velim imaš nekog zmaja ovde, a?

Progutala sam knedlu, a deka je nastavio:

- Vadi tu cigaru da mi kuću ne zapališ!

Odmah sam je izvadila i ugasila.

- Deko, je l' nećeš da kažeš mami i tati da pušim?
- Neću, ako me ne pitaju.

Deka je otišao, ali se vratio posle par minuta i bacio mi Lucky Strike:

- Ako baš pušiš, evo ti kulturne cigare. Nemo' da se daviš sa ovom krdžom (prim. aut. Deka je pušio crvenu Moravu, meko pakovanje).

Narednog vikenda došli su i moji roditelji u selo. Bila sam sva isprepadana. Pošto se pogodilo da su u to vreme mnoge mamine koleginice pohvatale decu sa cigarama, pitala je deku:

- Je si l' video ovu našu da purnja?

Oduzela sam se. Deka je rekao:
- Ja je nisam video...

Kasnije su moji otišli, a ja pitala dedu zašto ih je slagao. Rekao je:

- Nisam slagao. Ti nikad nisi zapalila preda mnom. Znači, ja te nikad nisam video da purnjaš.

Tako je deka mene godinama snabdevao duvanom...

Jednom dune neki jak vetar i sruši drvenu banderu u dvorištu. Deka i ja isključimo struju u kući, nekako izađemo (tačnije iskočimo kroz prozor sa druge strane kuće) i odemo do komšije da pozovemo elektrodistribuciju. Dođu oni (začudo) za par sati. Došlo ih je cela svita. I svi "Ccccc...", "Ne valja" i tako redom...

Deda počeo da se preznojava - vidi odneo vrag šalu - odoše majstori, a kvar ne saniraše....
U tom trenutku naš ker, Nebojša, počne da skakuće oko dede. Deda onako iznerviran drekne:

- More, Nebojša! Nemoj sad da vadim pušku! 'oćeš da ti presudim na licu mesta? Samo si mi ti falio da me zajebavaš!

Ker pobeže, a među majstorima tajac. Odmah jedan pozva motorolom kamion da doveze banderu, isključiše u trafo-stanici celom selu struju, popraviše kvar za par sati i odošse.

Kasnije je deda saznao da se glavni među majstorima zove Nebojša. Od tada, pa sve do dekine smrti, Nebojša je bio privilegovano živinče... Nažalost, umro je odmah za dekom...

Za vreme OnogBombardovanja, rešim da se bavim ŠvercKomercom. Svima se digla kosa na glavi od moje ideje, a deka pita:

- Pa, šta bi švercovala?
- Cigare - kažem.
- A kome bi prodavala? - nastavlja deka.
- Pa, vojnicima ovde...
- Pa, da probaš... Može bit' da uspeš...

Tako se ja bacim u ŠvercKomerc. Posle nedelju dana od mog prvog preduzetničkog posla, bane nama VojnaPolicija u dvorište.

- Domaćine, imaš li duvana? - pitaju oni deku.
- Imam, imam. Sad ću da vi donesem...

Ja sam se odsekla. Deka ode u kuću i donese kesicu punu duvana:

- Evo, pa zavijte.
- Ma, deda, mi smo čuli da ti prodaješ cigare...
- Ko, ja? Taj ko je to rekao, debelo vas slagao. Nego, je l' 'oćete kafu i rakijicu?

Otišli su posle nekog vremena, a deka je rekao:

- Da su pitali, da l' ti prodaješ cigare, ja bi im rekao da prodaješ... Ovako, slagao bi da sam rek'o da prodajem...

Smejali smo se ceo dan na ovu dogodovštinu... Nije da sam zaradila neke pare od ove akcije (bombardovanje nije dugo trajalo), al' ne mogu ni da se žalim.

Bilo je još mnogo dogodovština, al' ove su mi nekako ostale u sećanju. Pored njega sam zavolela i jazz i prirodu i knjige i sve... On me je naučio šta su obaveze još u najranijem detinjstvu. Iako mala, znalo se šta je moj deo posla... Često mi je pričao i da je najpametnije biti SvojGazda i da je najgore što može da ti se desi jeste da ti biznis propadne. A kad te strefi propadanje, počneš nešto drugo, pa uspeš...

Pred smrt mi je rekao da ne sumnja da ću uspeti u životu...

Nikad ga nisam izneverila... pa, neću ni sad.



Komentari (68)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vracarac92 vracarac92 12:03 17.10.2008

Prva liga

Moram priznati da ti je deda zaista bio pravi laf. Bogatstvo je rasti i sazrevati uz jednu takvu osobu.
Imaćeš šta da pričaš unucima.


P.S. Za koga je navijao?
constrictoria92 constrictoria92 12:05 17.10.2008

Re: Prva liga

P.S. Za koga je navijao?


Zvezda mu uvek bila draža... Tvrdio je da smo mnogo stradali od Partizana...

Deda & ja - crne ovce familije!
vracarac92 vracarac92 12:08 17.10.2008

Re: Prva liga

Zvezda mu uvek bila draža...

Vidi se! Imao čovek šlifa, znao da prepozna istinski kvalitet a ne ko neki...
mariopan mariopan 12:21 17.10.2008

Re: Prva liga

Bas ti je bio divan deka a bio je u pravu da si ti posebno dete )))

I moj deda je bio divan i tako lep u starosti, bas onakav kakve dede i treba da budu, rumen, nasmejan, plave oci samo se cakle od neke smisljene ludorije, znao je da nas krisom od babe povede na sladoled pa se baba posle doseti kako deca danas nisu ni dobila sladoled pa i ona prilozi da nas deda povede, mi cutimo, ne izdajemo nas da smo vec bili sa dedom, a on samo namigne.....nije lepo ali je bilo korisno i svima veselo. Doziveo je da vidi moju decu, njegovu praunucad, vodila sam ih na Kosovo jer su stalno zeleli da vide dedu koji im se smejao plavim ocima sa slika..uskoro je umro, sad mu se ni grob ne zna, sve je poruseno.
Izvini ako sam te rastuzila, ali eto, setila se mog dobrog deke i ja.
constrictoria92 constrictoria92 12:24 17.10.2008

Re: Prva liga

Mariopan,

i moj deka je imao lepe plave oci...

Bio je pravi deka... Kao deka iz prica...

Rastuzila si me svojom pricom. Bitno je da se ti secas svoga deke...

Zivi smo dok ima ko da nas se seca...
vracarac92 vracarac92 12:35 17.10.2008

Re: Prva liga

Majku mu, te dede su stvarno čudo. I ja sam mog obožavao a bio je pravi ugursuz, na njega sam izgleda povukao. Nadam se da ću i ja biti "zanimljiv" deda svojim unucima. Ima za početak da ih vodim na stadion čim prohodaju. A vala imaću i priča da im ispričam... Jedno je sigurno, pored mene im neće biti dosadno!
mariopan mariopan 14:12 17.10.2008

Re: Prva liga

vracarac92
Majku mu, te dede su stvarno čudo. I ja sam mog obožavao a bio je pravi ugursuz, na njega sam izgleda povukao. Nadam se da ću i ja biti "zanimljiv" deda svojim unucima. Ima za početak da ih vodim na stadion čim prohodaju. A vala imaću i priča da im ispričam... Jedno je sigurno, pored mene im neće biti dosadno!

Ja vec imam priliku da se istaknem, doduse dva usvojena mala stranca ali ko da su moji, fazoni su isti, sve bake prave deci sta oni vole i ucestvuju u nekim malim tajnama, lepo se slazemo, jezik "ne razumeju" kada im se nesto brani a razumeju odlicno kada im se nesto dopada.... a imam i sestrine male unuke, bili mi sad u nedelju, sestricina dovela svoju malu dve ipo godine, slatkis neverovatan, evo zaboravila je jaknicu dvadesetak santimetara platna ali po prslednjoj modi, da su mi blize ja to ne bih ni dala drugima da maze, sve bih samo ja ))))))
vracarac92 vracarac92 14:15 17.10.2008

Re: Prva liga

da su mi blize ja to ne bih ni dala drugima da maze, sve bih samo ja ))))))
Drugi da se skolone, da ne kvare idilu.
markonio92 markonio92 12:22 17.10.2008

Cuko

Ladno ste nazvali kera Nebojša! :-D
Preporuka za deku i priču!
constrictoria92 constrictoria92 12:25 17.10.2008

Re: Cuko

Hvala!

Deka je uvek voleo da zivotinjama daje ljudska imena. Uvek je tvrdio da su zivuljke veci ljudi od nekih ljudi...
Da znas da je bio u pravu...
Anjale Anjale 12:46 17.10.2008

...



Tema malo drugačija od ostalih, ali prelepo napisana.


Samo da znaš da jako žurim, ali sam se logovala, neću da kažem samo zbog tebe. Jer ti nisa samo...tamo neko

Pozdrav

I preporuka, naraFski:)
constrictoria92 constrictoria92 12:48 17.10.2008

Re: ...

Fala ti, Anjale...

Umem ja da iznenadim ponekad... :)
sentinel26 sentinel26 12:49 17.10.2008

"Nebojša"

Kasnije je deda saznao da se glavni među majstorima zove Nebojša. Od tada, pa sve do dekine smrti, Nebojša je bio privilegovano živinče... Nažalost, umro je odmah za dekom...

Ja ne umijem da napišem neko objašnjenje, ali poslije smrti mojeg brata, njegov pas me je redovno susretao na 100 m. ispred njegove kuće, sklupčao bi se oko nogu i plakao, vjeruj prolio bi čitav potok suza. Za mene je to bivao šok svaki put. Nije htio da jede kada ga hrane drugi ukućani i brzo je uginuo.

Tvoj deda bio razuman čovjek koji je razmišljao malo više unaprijed, a rezultat se vidi
Nikad ga nisam izneverila... pa, neću ni sad.

Kompozicija same priče to pokazuje, onome ko umije da čita.
constrictoria92 constrictoria92 12:52 17.10.2008

Re: "Nebojša"

Moj deda je bio veliki vizionar...

Uvek je imao poucne price koje nam je pricao kao posalice u detinjstvu. :)
Da nije bilo njega, verovatno ne bih izrasla u PredizetnicuPocetnicu... Od detinjstva me je ucio da radim, zaradjujem...

Cak me i ubedio da u skoli ne dobijam ocene, nego da primam platu. :) Zato sam i bila streber. Od malena sam se spremala za direktorsku poziciju. :))))))))))))))))))
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:00 17.10.2008

Ohoho!

Pa, ko je to nama VIPovac...)))
Čestitam!!!!!
constrictoria92 constrictoria92 13:01 17.10.2008

Re: Ohoho!

Fala, fala... :)
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:02 17.10.2008

Re: Ohoho!

Zasluženo, draga, krajnje zasluženo.
constrictoria92 constrictoria92 13:03 17.10.2008

Re: Ohoho!

:)
Valjda je tako... :)

Hvala, jos jednom...

Long Live Kotlarnica! Da ne bese nje, ne bi bilo ni nas...
Krugolina Borup Krugolina Borup 13:07 17.10.2008

Re: Ohoho!

Long Live Kotlarnica! Da ne bese nje, ne bi bilo ni nas...


A meni se onomad smejali kad sam rekla da je omogućavanje svima da pišu Uredništvu olakšalo posao!
I dalje sam duboko uverena u to.
Vidi nas iz Kotlarnice po naslovnoj... tušta i tma.)))
We are taking the blog over.)))))))))))))))))))))))))

(Supermode, samo se šalim. Ne bi mi...)
myredneckself myredneckself 14:21 17.10.2008

Re: Ohoho!

Pa, ko je to nama VIPovac...)))


Pridružujem se čestitkama ! Da te čitamo dugo,dugo!!!
constrictoria92 constrictoria92 14:31 17.10.2008

Re: Ohoho!

@myredneckself

Fala, fala... :)))))))))))))

Valda cu ispuniti ocekivanja. :)
Budimac Budimac 15:18 17.10.2008

Re: Ohoho!

Krugolina Borup
Pa, ko je to nama VIPovac...)))
Čestitam!!!!!

Pridružujem se čestitkama :)
constrictoria92 constrictoria92 15:24 17.10.2008

Re: Ohoho!

Fala lepa, Budimac! :)))))

p.s.
Ceo dan se danas zahvaljujem... :))))))))
jeremija92 jeremija92 16:42 17.10.2008

Re: Ohoho!

Kotlarnica zauzima VIP salon na gornjoj palubi.
Čestitam.
Jaril Jaril 18:00 17.10.2008

Re: Ohoho!

Long Live Kotlarnica! Da ne bese nje, ne bi bilo ni nas...
Ето ти. А маркетинг? То сви заборавише. ЦЦЦ Да сте бар платили. ))))))
Anjale Anjale 20:20 17.10.2008

Re: Ohoho!

Да сте бар платили. ))))))



Нисмо заборавили.

Што би рекли Нишлије: ће се наплатимо:)
trener92 trener92 13:07 17.10.2008

Pa ti si bila ko‚´ tajfun!


Deda ti je bio pravi, kada je sve to izdržao. Preporuka i za tebe,!

constrictoria92 constrictoria92 13:10 17.10.2008

Re: Pa ti si bila ko‚´ tajfun!

Jednom sam htela da ispitam sta ima na dnu bunara. :))))
Srecom na vreme su me sprecili. :))))))))))))

Iskreno se nadam, da kad jednog dana budem imala dete, nece naslediti neke moje osobine. Ako mi bude bilo bar malo slicno - zavrsicu u nekoj UstanoviZatvorenogTipaOkruzenaZelenilom. :))))))))))
trener92 trener92 13:14 17.10.2008

Re: Pa ti si bila ko‚´ tajfun!

Sada sam tek video, čestitke za VIP.....
vracarac92 vracarac92 13:16 17.10.2008

Re: Pa ti si bila ko‚´ tajfun!

zavrsicu u nekoj UstanoviZatvorenogTipaOkruzenaZelenilom

A onaj čika u belom će ti želeti dobro. Neće te povrediti.
constrictoria92 constrictoria92 13:18 17.10.2008

Re: Pa ti si bila ko‚´ tajfun!

Fala, Treneru! :)

Vracarac,

sve si u pravu... :)))))))))
mirelarado mirelarado 20:02 17.10.2008

Re: Pa ti si bila ko‚´ tajfun!

Iskreno se nadam, da kad jednog dana budem imala dete, nece naslediti neke moje osobine


Nemoj da se nadaš, bolje je da dete bude živahno i nestašno kao ti, vidiš kako si lepo ispala :))). A ti se ugledaj na dedu kad budeš vaspitavala čedo, bolji uzor ti ne treba!

P.S. Čestitke za VIP, potpalublje svakoga dana u svakom pogledu sve više... izbija u prvi plan. Srdačan pozdrav.
constrictoria92 constrictoria92 20:55 17.10.2008

Re: Pa ti si bila ko‚´ tajfun!

@mirelarado

Prvo, hvala na cestitkama. :))))

Drugo, ne bi se slozili bas svi koji me znaju sa tobom da sam "lepo ispala". :))))) Al', moze bit' da si u pravu... :))))))))))))
clickcafe clickcafe 13:14 17.10.2008

CESTITAM ZA VIP!!!!!!!!!

ah deke! ima li sta boljih osim ako ih pojedine bake ne zasene!

ej moj deka isto pusio moravu meku. nevidjeni lik. prodao veliku kacu za dzibru da mi kupi glanc novi bicikl narandzasti kao i njegov kombi zastavin - moj prvi ucitelj voznje bicikla a i komibija hehe

al je bio zenskaros neopevani...

svaka cast za pricu i preporuka.......
constrictoria92 constrictoria92 13:19 17.10.2008

Re: CESTITAM ZA VIP!!!!!!!!!

Fala, fala.... :))))))))))))))))
clickcafe clickcafe 13:22 17.10.2008

zaboravih da prikacim!!!!!!

constrictoria92 constrictoria92 13:38 17.10.2008

Re: zaboravih da prikacim!!!!!!

Fala za buketic... :)
Anjale Anjale 13:23 17.10.2008

:)

Bravo za VIP. Zasluzeno:))

P.S
Ako zakasnim na posao ne znam ko ce biti kriv:)

constrictoria92 constrictoria92 13:37 17.10.2008

Re: :)

Kazi da sam ja kriva! :))))
ivana23 ivana23 13:41 17.10.2008

:))

constrictoria92 constrictoria92 13:43 17.10.2008

Re: :))

Fala, fala. :)))))
omega68 omega68 15:17 17.10.2008

Blogodrugarice...

Svaka čast za VIP, iljadili se ... Srećno
Super priča, najbolji način da se nekome odužimo.
constrictoria92 constrictoria92 15:23 17.10.2008

Re: Blogodrugarice...

Blogodrugar,

hvala! :)

dolybell92 dolybell92 15:32 17.10.2008

Kakvo lepo sećanje

Srećnice, ti pamtiš dedu - a ja to sećanje nemam,
nisu živeli toliko dugo da bih ih pamtila... samo
su mi ostale tek neke prepričane anegdote ...

VIP - čestitka i s moje strane

constrictoria92 constrictoria92 16:04 17.10.2008

Re: Kakvo lepo sećanje

Bar ima ko da ti isprica anegdote...
Ni ja ne pamtim dedu sa mamine strane - on je umro kad sam se ja rodila...

Hvala na cestitkama... :)
dolybell92 dolybell92 16:44 17.10.2008

Re: Kakvo lepo sećanje

Bar ima ko da ti isprica anegdote...


Nažalost ni to više nije moguće...
Jaril Jaril 17:56 17.10.2008

Је л' се блоговање рачуна у бизнис?

Пошто ти ОвајБизнис много добро иде. Честитке за ВИП.

ПС: Сам' да знаш. Када сам видео да си ВИП много сам се обрадовао и написао једно ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! у наслову коментара. Онда сам видео прву реченицу: Na današnji dan je sahranjen moj deka... и то ми је помутило радост.
mariopan mariopan 18:03 17.10.2008

Re: Је л' се блоговање рачуна у бизнис?

Izvinjavam se sto kasnim CESTITAM VIP )))

Zasluzeno, mada sam ja mislila da vec jesi VIP, bar meni i mnogim drugima koji su citali , bravo, jos jednom cestitam!
constrictoria92 constrictoria92 18:21 17.10.2008

Re: Је л' се блоговање рачуна у бизнис?

Hvala vam oboma.

Jeste Jarile, al' moj deka je bio veseljak. Njegova poslednja zelja je bila da se niko ne zamlacuje crninom, nego da se ljudi vesele u njegovu slavu. :)

Tako, da ne znam sta da mislim... Nije mi se samo VIP desio danas, nego jos i neke druge lepe stvari.

Uvek su mi na ovaj dan pomesana osecanja... Uvek mi se desi i nesto lepo, a tu je i tuga za mojim dekom...

Svidja mi se da verujem da on odnekud gleda sta radim... :))))) Ponekad se i silno zabavlja, verujem... :))))))
nikvet pn nikvet pn 18:22 17.10.2008

Bravo VIP-Boa ....!

Raste ti numera zasluženo.

Jedne godine odem po pozivu na teren u prekomoravsko selo, kišica neka ko sad. U kući svi nešto uzrujani, nema s kim normalno da se razgovara i pitam mlađeg domaćina, 30-tak godina, izgleda najrazumnije - aman šta je bilo.
- Nestao mali. Moj sin, sedam godine. Nema ga ni u kuću ni štalu. Ni u podrum ni na plevnju ni u garažu; nigde. Da pitamo dedu ( mojega, njegovog pradedu ) kad ono - nema ga ni deda ! Štukli obojica ko uzem propali ! Traži, viči; ma jok. Tad vide baba čuri seno odzadi u šljivar; beše dva plasta za ovce. Ogaaanj !!! Daj crevo ! Razmršuj, razvukuj, dodavaj; kači na slavinu, brzo....! Polomismo se bre do tamo kad ono... Od plasta odvađeno seno pa rupa do stožine; ko gnjezdo, nema kiša, suvota lepota : sededu dva Radomira, jednem sedam drugem sedamdeset i sedam godine, praunuk i pradeda prekrstili noge ko Turci, duvane moj malboro, iz traktora ukrali, i smeju se ko blesavi !!!
constrictoria92 constrictoria92 18:37 17.10.2008

Re: Bravo VIP-Boa ....!

Hahahahaha!

E, o tome ti pricam!

Hvala na cestitke... :)
korto malteze korto malteze 18:41 17.10.2008

dobre dede

Pretpostavljam da bi, posle svega sto si opisala, bilo neumesno prepricati moje prvo farbanje kapije i prvu majstorsku kafu sa dedom...ja u mom detinjstvu nisam pravio toliku stetu kao ti
Ali mi deda dan-danas jako nedostaje. Imao je uvek neku precicu do svih nas, kako dede vec umeju. Valjda su rastereceni onog primarnog vaspitnog roditeljskog grca, pa budu opusteni. Drugari beskrajnog autoriteta.
constrictoria92 constrictoria92 19:17 17.10.2008

Re: dobre dede

Ma, pravio si stetu 100%, samo neces da kazes sad... :)

Ispadoh najgora od sve dece! :)))))

NNN NNN 19:51 17.10.2008

Jako je lepo imati dedu

Ja bih voleo da ga i moji (budući) unuci imaju :)
constrictoria92 constrictoria92 19:55 17.10.2008

Re: Jako je lepo imati dedu

Tvoji unuci ce imati i te kakvog dedu...

Ih, bwe, u gadnog dedu rastes - bas po meri dece... :))))))))))))))))))
Dr M Dr M 19:59 17.10.2008

Uz`o deda svog unuka...

1. Cestitka za VIP
2. Preporuka
3. Dodaj blogera u VIP listu- nepotrebno- ucinjeno odavno.
4.Hvala za temu- ja nikad nisam imao dedu:((
To je bila jedina stvar na kojoj sam zavideo drugoj deci.
constrictoria92 constrictoria92 21:01 17.10.2008

Re: Uz`o deda svog unuka...

4.
Sad si me rastuzio... :(

Dobro, mozda nisi imao dedu, ali si verovatno sreo u zivotu nekog deku cija te licnost fascinirala, je l' da?
E, ako si sreo takvog deku ikada - ne tuguj. To ti je skoro isto kao da si imao dedu - naucio si nesto od dobre starine...

Ja sad nemam dedu, ali imam komsiju, dekicu neverovatnog duha, s kojim vazda pricam o sahu, politickoj situaciji, on mi prica "o svom vremenu", pa ga osecam kao dedu. :)))) Rekla sam mu to i bilo mu je mnogo drago (a i meni). :)
Da znas sta sam sve naucila od njega.... :)

marco_de.manccini marco_de.manccini 01:38 19.10.2008

Re: Uz`o deda svog unuka...

Da znas sta sam sve naucila od njega.... :)


bash tako constructoria. i da nishta drugo nisam nauchio od dede_de.manccinija dovoljno bi bilo shto mi je jednom rekao

"ko ne vidi danju taj ne vidi ni nocu"

p.s. chestitke. samo napred.
MightyNora MightyNora 21:35 17.10.2008

Cestitke...

... i za deku i za tebe...

I srecno sa VIPovanjem... nemoj da zuris, lepe stvari treba uzimati umereno da se ne istrose prebrzo :)

Pozz & Preporuka ofc
constrictoria92 constrictoria92 21:48 17.10.2008

Re: Cestitke...

Hvala ti...

Sto se VIPovanja tice, da ti kazem iskreno, meni je i Kotlarnica bila super... 'ocu reci, mnogo sam bila srecna kad sam otkrila da mogu da piskaram! :)

Inace, smatram da ima i blogera (recimo, Unfuckable) koji su zasluzili VIP mnogo pre nas NovoVIPovaca... Al' polako... Sve ce doci na svoje mesto... :)))))
papaja papaja 21:41 17.10.2008

Malo kasnim

ali cestitke za VIP ,i za to sto si imala takvog deku..

constrictoria92 constrictoria92 21:48 17.10.2008

Re: Malo kasnim

Nikad nije kasno i ne kasnis. :)

Hvala ti... :))))
aleksandarz92 aleksandarz92 23:08 17.10.2008

Najtužnija

rečenica koju je moja ćerka ikada izgovorila je: "Tata, a što ja više nemam nijednog dedu?"
constrictoria92 constrictoria92 00:05 18.10.2008

Re: Najtužnija

:(

To jeste jedna od najtuznijih recenica koju sam cula/procitala u poslednje vreme...
margos margos 00:36 22.10.2008

Re: Najtužnija

constrictoria92
:(To jeste jedna od najtuznijih recenica koju sam cula/procitala u poslednje vreme...

Izvinite oboje, ali meni je najtužnija, ''Mama, a kad će doći onaj čika koji mi je tata?' koju je jedno dete izgovorilo svojoj mami. Još jednom izvinite što neumesno upadam u prelepu priču o dedi koji je stvarno bio Persona - ne iz tvoje, subjektivne, već iz moje, posmatračke perspektive.

Razgalila me posebno kupovina cigareta i cela priča oko toga.
I uopšte, uvek me dotakne to tako, kao ništa.... kao usput.... a istinsko i duboko.
Javljam se tek sad - nisam od sopstvenih proživljavanja mogla da saberem misli, a pročitah još onomad.:)
maya.sangoma maya.sangoma 08:37 18.10.2008

Divota i lepota

Svi blogeri i blogerke potrcase na to kao musice na ... (mala sala ) . A sad ozbiljno : Najvrednije u tvom tekstu je to sto si imala potrebu da pises pozitivno o necemu . I jos jedan plus si zasluzila zato sto si pisala o svom dedi . I jos jedan plus zato sto si pisala tako lepo o njemu ... i hvala ti sto si me rasplakala .
constrictoria92 constrictoria92 08:47 18.10.2008

Re: Divota i lepota

Dobrodosla ti meni! :)

A sad ozbiljno:

Nije mi bila namera da te rasplacem.
Deka me je naucio da posmatram zivot sa smesne strane...

maya.sangoma maya.sangoma 13:54 18.10.2008

plakanje

Nije to nista . Ja uvek tako kad me dodirne lepota i dobrota . Ne desava se to meni svaki cas . Tebi svaka cast i jos jednom ti hvala .

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana