E moj BOŽO !!!

Branislav Kovačević Cole RSS / 31.05.2007. u 10:52

REKOH - PA DELIMIČNO POREKOH!

 

“Mogao bih nadugacko i nasiroko da obrazlazem svoj potez, ali nemam nameru da se time bavim, jer ne smatram to vaznim na danasnji istorijski dan (formirana Vlada Srbije)!!!Ne kazem da se mozda jednoga dana necu oglasiti, ako za to bude postojalo interesovanje, ili sam osetim potrebu, ali od danas vise nisam na Blogu! (11.maj 2007.god)”

I eto prodje tek 20-tak dana, a ja “osetih potrebu” da se oglasim!

 

Jučerašnju raspravu u Skupštini Srbije obeležile su prijave kršenja Poslovnika o radu, kako zbog toga što na dnevnom redu nisu tačke na koje obavezuje Ustavni zakon, tako i zbog prošlosti direktora Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Zorana Balinovca koji je dobio zadatak da obrazloži Vladin predlog izmena Zakona o vladi.

Te bruke, te sramote, tog blama odavno nije videla Skupstina Srbije, pa ni javnost! Opstrukcija rada Parlamenta trajala je « mrkli dan do podne » sve dok predsednik Dulić nije dao pauzu, sa neograničenim trajanjem.

Naravno sve to bih rešio jednostavnim « klikom » uz pomoć daljinca, a onda je neko rekao da je ovlašćenje da se pomenuti Drug Balinovac pojavi kao ovlašćeno lice Vlade, potpisao niko drugi do potpredsednik Vlade, glavom, bradom i nosom, Božidar Đelić.

E pa što je mnogo mnogo je !

Svojevremeno sam ovde na Blogu tvrdio da će Boža biti i mali od kužine kod Voje, samo da udje u Vladu, kad su me mnogi napali kako ja rušim njegov autoritet, kako ja ovo, kako ja ono....Bože zdravlja, eto Bože na mestu prvog do Voje. Sa jedne strane Voja, kao predsednik, a sa druge gen.sekret. Vlade Dejan Mihajlov, onaj isti tip koji je svojevremeno lažno optužio DS da znaju ko je ubica pok.premijera Djindjića.

Na sve pristaje DS, pa i Boža, u paketu !

Mogao bi neko da mi zameri što potcrtavam Božu, ali .... !

Dakle u slučaju pomenutog Balinovca (Bože, kakve asocijacije budi ovo prezime !), možda je časni Boža :

  1. Bio dežurni potpredsednik koji potpisuje sve Vladine odluke toga dana, kada je postavljen i Z.Balinovac ! Pa dobro, mogao je da potpiše sve druge, ali je tu mogao da « poturi » nekom drugom, baš kao što mu je DSS poturio da potpiše za Balinovca...ali nije !
  2. Boža je finansijski stručnjak koji i ne zna ko je Balinovac ? HM, u te bajke da ON ne zna ko je ko u ovoj državi teško mogu da poverujem.Ako se to moglo tolerisati kad je došao iz Francuske, 2000-te godine, onda je nakon 7 godina morao (mogao) da nauči ko je i kako vršio vlast u ime JUL-a, SPS-a....Baš kao što je znao ko su Karić, Mišković.....Uostalom naplaćene sudske kazne neposlušnim medijima, čiji je supervizor bio Balinovac, upravo je DOS-ova Vlada vratila.
  3. Boža je kao davalac ovlašćenja Balinovcu mogao da dodje u Parlament, nakon žestokog protivljenja LDP-a, LSV-a, SPS-a, SRS-a....a ćutnje vladajuće Koalicije da :
    1. kaže kako je on samo potpisao ovlašćenje Balinovcu, ali da on i DS ne stoje iza njega kao kandidata. Ovako su poslanici DS-a (o ostalima ne želim ni da govorim...)poniženi, ispljuvani, poraženi na prvom koraku u radu Parlamenta...i to zahvaljujući kako svojim funkcionerima, tako i DSS-u i G-17+, koji su ovim potezom hteli da nam pokažu da se ni DS ništa ne razlikuje od njih.
    2. Kaže kako i on stoji iza Balinovca i da je sve što govori opozicija čista laž

Ovako je Boža sit i ovce pored RTS-2 i u Parlamentu!

Nisam nadležan da predlažem Boži šta će i kako će dalje, Nisam ni radikal da tvrdim kako je on svoj račun u prošlim godinama uvećao za X miliona EU. Nisam ni član DS-a, da bih ga pitao, šta bih ga ja pitao. Ali da je sramota, sramota bre BOŽO!

BK Cole

PS: Možda sam i sam sebe razočarao, što sam se vratio, bar privremeno na Blog, ali i ova vest, objavljena u jednom od vodećih tabloida, nekako se logično nastavlja na prethodni tekst, jer sve deluje toliko alarmantno da srljamo, gde srljamo. Opet!

 

BLAGOSLOV BERETKAMA Episkop bački Irinej početkom maja blagoslovio veb-sajt JSO

BEOGRAD - Episkop bački Irinej Bulović blagoslovio je sajt rasformirane Jedinice za specijalne operacije MUP Srbije - www.crveneberetke.com, i to samo dvadeset dana pre nego što su nekadašnji komandanti te jedinice Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i Dušan Maričić Gumar osuđeni na dugogodišnju robiju zbog atentata na premijera Zorana Đinđića!



Komentari (25)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srđan Kusovac Srđan Kusovac 11:37 31.05.2007

neka

E nek si poreko. :) Drago mi je.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:21 31.05.2007

Re: neka

hM....NAPISAH ODGOVOR, ALI NE ZNAM GDE SE DENULO!!!Nisam planirao da se vracam..pa nisam ni proucavao sve mogucnosti..tako da mi se i prvi odgovor zagubio negde....valjda ce stici!
Ili da ponovim...ne znam ni kako se slicice lepe..pa mi je Restak vec slao 2 mail/a...ali da Vas ne gusim/./.Razocaran sam sto sam se vratio, ali sam mnogo vise razocaran svime od juce...a posebno cinjenicom da ona bitanga Balinovac sedi na mestu gde je sedeo Djindjic!!!!
Hvala za podrsku!
poz.
BKC
Krasici Krasici 12:04 31.05.2007

Super da si opet tu, Cole!

Ja sam te vipovala sa zadovoljstvom, a sad idem da citam tekst natenane.

Hvala za povratak :))
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 12:17 31.05.2007

Re:

Hvala...odgovrio sam Srdjanu pa da ne ponavljam razloge...od juce!
Hvala i za VIP/..mada nemam pojma gde se nalazim na novom Blogu...nisam ni citao uputstva tako da ne znam ni da li ce ovaj odgovor otici...kako treba
poz i jos jednom HVALA!
ps.Jelica je kriva za SVE!!!
Dejan Stanković Dejan Stanković 13:04 31.05.2007

Ja juce lezao bolestan

i gledao tu skupstinsku sednicu. Big Brother im nije do kolena!
Reklamirali su knjizevna dela Seseljeva, pricali o glogovim kocevima, price iz zivota, frljakali se nekim clanovima poslovnika, prozivali se... cudo jedno. Problem je sto, kako se nisam ukljucio na samom pocetku, nisam shvatio oko cega se svadjaju. I to je slicnost sa velikim bratom. I tamo vidis da su se posvadjali ali ne znas oko cega.

Jedno moram da primetim: kada bi moj politicki stav zavisio od toga ko koliko ozbiljno shvata skupstinu ja bih danas bio radikal. Radikali su svi od pocetka do kraja sedeli na svojim radnim mestima i radili svoj posao. I posle se pitamo zasto su tako uspesni. Rad i disciplina se isplate. Zasto ne sede svi na svojim mestima? Gorak je poslanicki hlebac, ali niko ih nije terao.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:12 31.05.2007

Re: Nadam se da si sada bolje...

Sramotno je kako su se ponasali...Ja sam bio poslanik 2001/2003...i to kao deo vlasti DOS.a, pa se nikome nisam smejao, nikoga kinjio...nisam skakao po klupama i sl...makar me vise puta bilo sramota i to od mojih!
Juce je ovlasceni predstavnik Vlade bio Zoran Balinovac, covek - sinonim za sve ono sto je bio JUL..Njega je predlozila Vlada, a odluku je potpisao B Djelic...Dakle opozicija (SRS,SPS,LDP,LSV..) je unisono bila protiv sednice i Balinovca, a predlagaci zakona /Vlast ni reci....samo su cutali i cekali komandu gazda...Bruka za sve...Ukratko je to to!Inace je najmanji problem da li je neko u sali ili nije...prosto, nije to merilo ni rada, a ni kvaliteta poslanika. Glavna stvar su Odbori na kojima se manje vise sve zavrsava, dok su sednice uglavnom vec "skrchkana" stvar..itd,.,,da ne davim!
Zelim ti oporavak
poz.
bkc
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:04 31.05.2007

;)

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:11 31.05.2007

Re: ;)

Mislim da me neko z.....pa ce biti banovan,.....(jel se tako kazze...kad ocu da te frljnem dalje od mene..)
JJ Beba JJ Beba 14:56 31.05.2007

Povratak

Znam da nije originalno, ali mi mali se mnogo radujemo tvom predomishljaju. :) I kad nauchim kako se to vipuje, blajbezuje itajrad :))) rado cu te chitati, kao uostalom i na starom blogu. I da dodam josh i ovo:
" Ovako su poslanici DS-a (o ostalima ne želim ni da govorim...)poniženi, ispljuvani, poraženi na prvom koraku u radu Parlamenta...i to zahvaljujući kako svojim funkcionerima, tako i DSS-u i G-17+, koji su ovim potezom hteli da nam pokažu da se ni DS ništa ne razlikuje od njih."
nije im prvi put , od kad su sa ovim kohabitantima u vladi. Vec su se ponizili onomad kad su glasali da " novi" sektetar vlade bude stari mufljuz DM. DS uspeshno demonstrira zivot bez kichme. Live
Josh jednom - dobar dan i dobo dshao :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:00 31.05.2007

Samo probaj...

ima nekih novosti na PaganNews.com

Elk sedge grass has a
home
oftest in the fen
It waxes in water
it wounds grim
and burns with blood
any man
that in any way
dares to grab it.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:02 31.05.2007

Re: Povratak

Hm...nemam pojma, kako se vip/uje i sve drugo. Potpuno sam sludjen ovom novom tehnologijom..jedva sam se svik'o na onaj stari..a sad jos i ovo.
Mislim da pominjem DM, kao i druge sto sam mogao, ali ilustracije bi samo razvodnjile sustinu...da je Bozza dao ovlascenje Balinovcu.
Hvala na lepim zeljama...uzvracam na isti nacin!
poz
BKC
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:05 31.05.2007

Re: Samo probaj...

Ma bre...glogov kolac je lek za tebe...kazzem ja!
Lektorka Lektorka 14:44 31.05.2007

prijava :)

"PS: Možda sam i sam sebe razočarao, što sam se vratio, bar privremeno na Blog"

Cole, ovde postoji lepa opcija za prijavu nepristojnog komentara, ali gde da prijavim nepristojnu rečenicu u tekstu autora Bloga? :) Pitaću Restaka...

Poz. J.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:58 31.05.2007

Re: prijava :)

...mozda samom autoru za pocetak....Ako se odnosi na mene...samo izvol' te !
poz
bkc
ps>to sa Jelicom je sasvim licno!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:09 31.05.2007

;)

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 15:12 31.05.2007

Re: ;)OPA

Ovde mi se i otvoreno preti....Hm..ima li nekog ovde ko se razume u ljudska prava...Lepo bogami i toi dolazi iz EU..Svaka cast!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:21 31.05.2007

Šala komšija,

nego lepo je što si se vratio i hvala ti što si se odlučio na to. Izgleda dolaze dani, kada je svako od manje brojnih jako bitan. A i meni je lepše i lakše, kada znam da si tu. Baš si mi falio.Dok je nama nas...
A to što je Irinej one blagoslovio, e baš ih je usrećio...vidi se koliko mu "radi" blagoslov.
zvek zvek 17:03 31.05.2007

Ništa novo u DS-u:

14. januar 2007. Tadić tvrdi da je lustracija nemoguća

31. maj 2007. Dulić "pokreće" lustraciju

p.s. Obradovao me je vaš povratak!
JJ Beba JJ Beba 17:23 31.05.2007

Episkop Bachki Irinej

" Episkop bački Irinej Bulović blagoslovio je sajt rasformirane Jedinice za specijalne operacije MUP Srbije - www.crveneberetke.com, i to samo dvadeset dana pre nego što su nekadašnji komandanti te jedinice Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i Dušan Maričić Gumar osuđeni na dugogodišnju robiju zbog atentata na premijera Zorana Đinđića!"

...pravoslavnim blagoslovom.....

....tradicija se nstavlja..
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:15 01.06.2007

Re: Ništa novo u DS-u:

Hvala na podrsci....!
poz
bkc
Lun Lun 17:55 31.05.2007

Dva pitanja

1. Zashto ste odlazili?
2. Zashto ste se vratili?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:28 01.06.2007

Re: Dva pitanja

Oba pitanja su dobra i trazila bi posten odgovor, bar prema sebi.Nisam siguran da mogu da budem iskren do kraja, ne zato sto neccu, vec zato sto ni sam ne znam da li ce odgovor biti tacan.No, posto ste pitali, da probam>generalno>
1.mislim da spadam u one koji imaju dovoljno strpljenja da guraju neku pricu u koju veruju, uprkos ceni.Ipak sve ima svoje granice, pa sam u trenutku kada sam resio da se sklonim, pomislio da je sve besmisleno u Srbiji, te da se i Blogom pomalo sve zamagljuje. Kada sam dosao na Blog trudio sam se da iznosim svoje stavove i iskustva, ne misleci da su oni Bogom dati, niti da su neprikosnoveni, ali sam ih i branio, mislim, argumentima....mali je broj onih kojima nisam odgovorio...a sve to ima rok trajanja, pa sam se malo umorio, malo zasitio...malo mi bilo je dosta svega! Znao sam sta ce biti.oko Vlade....uostalom pogledajte moj tekst od 22.01,,,dan nakon izbora...itd Da ne objasnjavam dalje!
2. Zasto sam se vratio ....? Bio sam potpuno siguran da vise necu pisati na Blogu, cak 100%, uprkos prijateljskim nagovaranjima, od strane ljudi do kojih drzim.Mator sam da bih se igrao decijih igara.Ipak skupstinsko zasedanje na kome je ucestvovao Balinovac bilo je za mene dovoljno intrigantno da nekako reagujem....Blog mi je prvi pao na pamet..I verovatno je da sam pogresio , ali sam napisao sta sam napisao....vratio se.
Probao sam ukratko da odgovorim.....ali bez Bloga mi je bilo i lepse i lakse, ako verujete!?
poz
BKC
Krasici Krasici 18:24 31.05.2007

POLIGRAF: Cekić pijan ko LETVA!!!!

Alo, jel neko gleda ovo?! Čovek je pijan ko letva, jedva se drzi na stolici, premire očima, baljezga neviđeno, a povremeno mu se pljuvačka sliva niz bradu!!!

Dostojan naslednik Aleksandra Tijanića. BRAVO!!!

CEKIĆA ZA DIREKTORA RTSa!!!!
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:34 31.05.2007

Da li neko ima

podrobniju informaciju o tome, kako je za generalnog sekretara Min. spoljnih poslova Srbije, postavljen Mirko Stefanović, jedan od 17 Miloševićevih ambasadora, povučenih 2000.? Bio Miloševićev ambasador u Izraelu.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 08:32 01.06.2007

Re: POLIGRAF: Cekić pijan ko LETVA!!!!

Drago mi je da sam bio clan Odbora za kulturu i informisanje u vreme saziva kada je biran prvi Radio difuzni savet....i bio sam protiv!!! Ko je bio ZA....neka se sada cheshe....jedini je problem sto se i mi cheshemo ni krivi ni duzzni...moji DOS/ovci su bili nadobudni i sveznajucci tada, pa smo prosli kako smo prosli....ali ko jos pamti "nashe" greshke???
poz
bkc

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana