KNOCK DOWN

aguero RSS / 17.10.2008. u 13:05

Stopa siromastva u Srbiji sve je veca,a cene se povampirile!Telefoniranje uskoro poskupljuje 1oo posto,a gas samo 6o odsto!

Srbija tako obelezava Svetski dan borbe protiv siromastva - 17.1o.

RATEL obrazlaze poskupljenje telefoniranja time sto ga odavno nije bilo i time da se tako povecava konkurentnost naseg trzista u ovoj oblasti,sto ce dovesti do pojave stranog investitora (Danko,Cane ili Misko co. sa Kajmanskih ostrva) koji ce konkurisati Telekomu.Telekom je danas monopolista,svakog dana povecava troskove svog poslovanja,pa i prekomernim zaposljavanjem kadrova DS-a i ostalih clanova velike Vladajuce koalicije.

Premijer Mirko Cvetkovic ne zna zasto je gas toliko poskupeo,to ce tek da proveri,ali predlaze da se racun za gas otplacuje poput centralnog grejanja-tokom cele godine,ili bar nekoliko meseci,a ne odjednom kao do sada.I ne kaze to premijer da bi umirio potrosace,vec odgovarajuci na ultimatum koji mu je postavio lider LSV Nenad Canak,zapretivsi otkazivanjem podrske Vladi.

A premijer tek sto je zagrejao stolicu!

I zadnje desno sediste u blindiranom sluzbenom automobilu.

Strucnjaci upozoravaju da se novim poskupljenjima inflacija udvostrucava.

Kada se obavljala poslednja gasifikacija Srbije iz NIS-a i lokalnih operatera gradjane su ubedjivali da je to najjevtiniji vid grejanja i spas za kucna domacinstva.Prikljucci su se  tada naplacivali po nekoliko hiljada evra,ulice su raskopavane,a fasade i zidovi zgrada nemilosrdno buseni.

Izgledalo je kao dobra investicija!

A danas,cini se kao da imaju omcu oko vrata....

Gradjani opet placaju vece racune - ni krivi ni duzni!Cene telefonskih impulsa umesto da se snizavaju,kao svuda u Evropi,ovde se dupliraju,a poskupljenje gasa sada mu dodje kao ucena gradjana,jer oni sad nemaju kud.Moraju da trose gas.

Da li je poskupljenje gasa,koji uglavnom preko Madjarske stize iz Rusije ,deo odmazde Moskve prema Beogradu ,zbog dovodjenja u pitanje vec postignutog gasnog sporazuma i prodaje NIS-a,ne znamo.Zvanicni organi o tome se ne izjasnjavaju.

Zahladnelo je.Grejna sezona pocela.Radijatori mlaki.Toplane stede gorivo.Gas se jos ne trosi po individualnim kotlarnicama.U strahu od novih cena.

Ko zna da drhti - nije mu hladno!

Telefonske slusalice miruju.

A i sa kim da razgovarate?Svi samo nesto gundjaju!

Kvalitet zivota i dalje opada.Premijer ocenjuje svoj rad,i rad svoje vlade cistom 5-com!Pored takvih Vukovaca nije ni cudo sto ce biti toliko oborenih!

Na pod!

U boksu to se zove knock down!

Dok nam sudbina odbrojava do 1o,vidimo sve zvezde Evropske zajednice!

 



Komentari (9)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

jeremija92 jeremija92 19:29 17.10.2008

17.10.

Zaista paradoks i ironija. Dobro uočeno.
dreamreader dreamreader 19:57 17.10.2008

Bacen peskir

Odlican tekst.

Al' me nesto zanima - naime, ako je ovo tacno
A premijer tek sto je zagrejao stolicu!
I zadnje desno sediste u blindiranom sluzbenom automobilu.


zar nije nepatriotski odavati uobicajene pozicije sedenja premijera prilikom voznje?:)) Mislim, ima razlicitih zlonamernika, a ovakve informacije im dodju kao poklon
aguero aguero 21:05 17.10.2008

Re: Bacen peskir

Vi ste u pravu-o tome nisam razmisljao!A mozda premijer voli sam da vozi.Mislim,ako zeli da bar tu drzi kontrolu u svojim rukama,posto,ako je verovati insajderima,' njegovu' Vladu vodi Predsednik Srbije!
dreamreader dreamreader 21:13 17.10.2008

Re: Bacen peskir

aguero
...ako je verovati insajderima,' njegovu' Vladu vodi Predsednik Srbije!


Cini se da to i nisu bas neko insajderi (ili su bar semi-insajderi), posto su zaboravili da izvedu analizu do kraja i na taj nacin zakljuce ko 'vodi' Predsednika Srbije
aguero aguero 21:21 17.10.2008

Re: Bacen peskir

Eh,bojim se da je to Vrzino kolo!Bolje da se ne upetljavamo.Tim pre sto meni ovaj Mirko Cvetkovic deluje kao sasvim o.k. tip.I mislim da bi ga trebalo podrzati.
dreamreader dreamreader 21:27 17.10.2008

Re: Bacen peskir

Na zalost ne delim Vas optimizam/pozitivan stav, ali pretpostavljam da ce vreme pokazati da li prerano/preostro sudim.
aguero aguero 21:31 17.10.2008

Re: Bacen peskir

Za sve bi bilo bolje da sam u pravu.Mi ipak nismo Italija!Da menjamo svaki cas Vladu.A i svi ovi nasi su slicni.Drasticnih promena nece biti,a nadam se ne i dramaticnih!
margos margos 23:36 19.10.2008

:)))

Ko zna da drhti - nije mu hladno!
Izvini, evo da se nasmejem... sad ću ti reći i čemu, al samo da podvučem omiljenu rečenicu iz tvog teksta. Ovo je bilo u duhu Alana Forda.

Ali nisam se tome nasmejala.
Pre 24 sata sam pročitala tekst i ostao mi uključen računar i otvorena strana na sedam komentara. Linkovala sam tvoj tekst kod Milutina jer se nađoše neki zabrinuti za socijalna pitanja i tako to, al kako vidim, ne dođe niko od zabrinutih. E, tome se nasmejah... a zapravo mi tužno.
aguero aguero 08:46 20.10.2008

Re: :)))

Ma,izdrzljivi smo mi,gotovo nesalomivi.Zato i nema komentara.Kad pomislimo da ne mozemo vise da izdrzimo,mozemo bar jos toliko.Margo.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana