Srpska Amerika

serbs4obama RSS / 17.10.2008. u 20:22

Ili ti, ništa bez Srba!

Naša mala ekspedicija ide na neobičan zadatak - volontiraćemo u američkoj predsedničkoj kampanji na strani Baraka Obame, kandidata demokratske stranke. Bićemo pravi kuriozitet kao verovatno jedina tri Srbina koja su zvanično pozvana od strane kampanje da dodju čak iz Srbije i da pomognu Obami da postigne jednu odista neverovatnu pobedu, da ostvari san Martina Lutera Kinga i da iz temelja promeni tok svetske istorije.

Eto, ništa bez Srba!

Nisu nas za džabe poslali u jednu od država gde će predizborna bitka za glasove biti do kraja neizvesna i teška i gde će se lomiti izbori - idemo u Pensilvaniju, i to pravac na poprište jedne od najznačajnijih bitaka američkog civilnog rata - Getizburg; a sva je prilika da će se slična bitka tu još jednom odigrati samo ovoga puta bez prolivanja krvi, bitka koja će odlučiti kojim će putem Amerika krenuti i da li će uspeti u pokušaju da povrati ugled inovativnog i progresivnog svetskog lidera, našeg prijatelja i prijatelja svih nacija ili će nastaviti na uništavanju svojih temelja jureći stazom koja i nju i mnoge druge vodi ka danima još dubljih kriza, moralnih i političkih potresa, ka novim ratovima i velikim ljudskim nevoljama.

Da, sada je taj trenutak u istoriji sveta i Srbi su potrebni Americi, ponovo.

Znate li da je 14 Srba dalo svoj život u Vijetnamskom ratu? 14 srpskih momaka je prolilo krv i svoje živote ostavilo u džunglama Vijetnama za tu Ameriku. Amerika je naša zemlja isto onoliko koliko je i američka. Bez nas, oni ne mogu. A srpsko-američki odnosi su oduvek bili obostrano plodotvorni i prijateljski... sve do onog nesrećnog bombardovanja...

Znate li da je Mihajlo Pupin bio naš konzul u Americi i dobar prijatelj sa tadašnjim predsednikom Vudroom Vilsonom? I tada je Vilson 1918 na Pupinov savet iscrtao kartu Srbije koja je uključila u sebe i Vojvodinu... inače ne bi.

Znate li da zgrada Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković u Beogradu, postoji zahvaljujući Endruu Karnedžiju, još jednom amerikancu?

Obama je lice one Amerike za koju su Srbi davali svoje živote, i ne samo Srbi. To je ona Amerika koja nam je oduvek bila saveznik, koja nas je gradila, koja je bila snažni nosilac pozitivnih promena u svetu i putokaz ka jednoj stabilnoj budućnosti ali i čvrst garant takve sadašnjosti.

E zato kada nas pitaju zbog čega idemo tamo, da li smo normalni i znamo li mi šta je "ta" Amerika, mi pričamo o ovim činjenicama, o istinama koje smo zaboravili, o istoriji koja neprikosnoveno stoji i promatra nas, nas Srbe bez kojih Amerika nikada nije mogla i kojoj smo i ovoga puta, kada je najvažnije toliko potrebni!Komentari (129)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

nsarski nsarski 20:31 17.10.2008

Nisam siguran

da ovo nije opet neko "navlacenje", kavo je vec bilo upriliceno na blogu nedavno.
Ipak, pitanje:
kako to da se zalazete za Obamu. Jel' to vecinski stav srpskog mnjenja, ili je nesto drugo u pitanju (vasa licna preferenca, na primer)?

Re: Nisam siguran

nsarski
da ovo nije opet neko "navlacenje", kavo je vec bilo upriliceno na blogu nedavno. Ipak, pitanje:kako to da se zalazete za Obamu. Jel' to vecinski stav srpskog mnjenja, ili je nesto drugo u pitanju (vasa licna preferenca, na primer)?

uze mi rec iz tastature :)
die hard die hard 21:08 17.10.2008

Re: Nisam siguran

da ovo nije opet neko "navlacenje", kavo je vec bilo upriliceno na blogu nedavno

Odmah sam to pomislio.
MightyNora MightyNora 21:26 17.10.2008

Re: Nisam siguran

Ja bih voleo da mi se pojasni sta vi tacno zelite time da postignete. U redu, razumem i Ameriku i kampanju i celo loodilo, i onda mi jedna stvar ostaje nejasna - sta ce Vama sve to?

Tacnije, sta to Barak propagira sto se Vama, ali Vama, svidja?

Ako uzmemo da pretpostavka o fraud tekstu nije takva.... :)
Krugolina Borup Krugolina Borup 22:55 17.10.2008

Re: Nisam siguran

A, bre, kaki ste svi redom nepoverljivi...
Evo, ja mislim da nije navlakača, da je "genuine".
Pa, sad, ako ispadnem gloopa u društvu, šta da se radi.))

Covek u belom Covek u belom 23:59 17.10.2008

Re: Nisam siguran

nsarski
da ovo nije opet neko "navlacenje", kavo je vec bilo upriliceno na blogu nedavno.
Evo pogledah im sajt, previse je dobro odradjen - neko iskusan sa web programiranjem utrosio je bar koji sat, plus vreme da se izmisli cela prica i da se sve iskonstruise sa gomilom tacnih cinjenica, a sva trojica postoje i niko nije programer. Ili ih neko iz drustva zeza, ili imamo novi eksperiment iz blogovanja, mada koliko je realno energije ulozeno u ovo, ako je hoax, onda ce da ispadne da je Spaic totalni amater. Doduse mozda neko pokusava bas to :).

Pre bi se reklo da su momci odlucili da odu u Ameriku i naprave super zezanje, well, sto da ne.
sentinel26 sentinel26 11:46 18.10.2008

Re: Nisam siguran

Maroviću javi se !
Jesi li ti vodja ove "ekspedicije" ? Ako jesi dobro je, Obama pobjedjuje, a ako nisi kaži da blogeri znaju da je zahebancija.
Javi se slobodno, nećemo ti ništa.

dusanj92 dusanj92 01:25 19.10.2008

OBAMA "ROBIN HOOD" AND JOE "THE PLUMBER"


"... sread the wealth around is good for everybody" Podseca li vas to na neko propalo doba. Shvatate li da Amerika kaska za Srbijom.


volontiraćemo u američkoj predsedničkoj kampanji na strani Baraka Obame, kandidata demokratske stranke

Moja baba je uvek govorila "Cega se pametan stidi, time se budalaponosi."
nsarski nsarski 01:46 19.10.2008

Re: OBAMA "ROBIN HOOD" AND JOE "THE PLUMBE

Joe the Plumber je

1. Lazni plumber (jer nema licencu, a nosi insignije unije kojoj ne pripada)
2. Lazni Joe, jer se zove Samuel
3. Laze da ce da kupi biznis za koji nema para.
4. Lazni "neopredeljeni" glasac, jer redovno glasa za Republikance
5. Duguje drzavi porez koji nije platio, pa mu je kuca na lienu.
6. Laze da je USA najbolja zemlja na svetu, jer nikada nije krocio van Toleda, Ohajo (i to juzni deo - da je bar u Silvaniji), tako da nema sanse da zna kako je u Svajcarskoj, na primer.
7. Smatra da je OK da USA napadne bilo koju zemlju, pobije nebitnu kolicinu naroda bilo kojim sredstvima ako je to u "interesu".
8. Smatra da treba zatvoriti granice i ne pustati nikoga. Ipak, drago mu je da moze da kupi salatu u lokalnom shit-marketu (salatu koju su Meksikanci brali za 50 centi na sat), za $1, i po tome ceni koliko je USA velika.
9. Covek koga se sada i Republikanci (osim onih koji su permanentno brain dead) stide.

Joe the Plumber je covek koji se nasao pred kamerama, i neuk, neobrazovan, neinformisan, besan i pohlepan kamere ispljunuo na nju svu glupost i bedastocu koje se drugi stide i ne pokazuju. Joe the Plumber je bummer za sve, a najvise za sebe.

maksa83 maksa83 07:56 19.10.2008

Re: OBAMA "ROBIN HOOD" AND JOE "THE PLUMBE

Joe the Plumber je covek koji se nasao pred kamerama, i neuk, neobrazovan, neinformisan, besan i pohlepan kamere ispljunuo na nju svu glupost i bedastocu koje se drugi stide i ne pokazuju. Joe the Plumber je bummer za sve, a najvise za sebe.


Nadao sam se da će neko da potegne Đoku Vodoinstalatera.

Moja omiljena Industrija Trikotaže ima nešto da kaže i na tu temu:


radojicic92 radojicic92 10:36 19.10.2008

Re: OBAMA "ROBIN HOOD" AND JOE "THE PLUMBE

ostade tonac bez posla
radojicic92 radojicic92 10:38 19.10.2008

Re: OBAMA "ROBIN HOOD" AND JOE "THE PLUMBE

crossover crossover 21:18 19.10.2008

Re: OBAMA "ROBIN HOOD" AND JOE "THE PLUMBE

Odavde iz Srbije ovaj Joe the Plumber izgleda kao Average Joe.
Dumbass.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 20:49 17.10.2008

Ovo oko Vijetnama ?

Rastuziste me. Bas.
14 Srba ucestvovalo u tom nasilju nad Vijetnamcima ?
ivana23 ivana23 20:53 17.10.2008

Mala ispravka

I tada je Vilson 1918 na Pupinov savet iscrtao kartu Srbije koja je uključila u sebe i Vojvodinu... inače ne bi.


Ne Vojvodinu, vec Banat!

Моје родно место је Идвор, а ова чињеница казује врло мало јер се Идвор не може наћи ни на једној земљописној карти. То је мало село које се налази у близини главног пута у Банату, који је тада припадао Аустро-Угарској, а сада је важан део Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Ову покрајину су на Мировној конференцији у Паризу 1919. године тражили Румуни, али њихов захтев био је узалудан. Они нису могли побити чињеницу да је становништво Баната српско, нарочито у оном крају у коме се налази Идвор. Председник Вилсон и г. Лансинг познавали су ме лично и када су од југословенских делегата дознали да сам родом из Баната, румунски разлози изгубили су много од своје убедљивости.

* Пупин М.: Са пашњака до научењака
Inner Party Inner Party 20:56 17.10.2008

LOL

Mislim da je ovo neka vrsta sale.
PS

E zato kada nas pitaju zbog čega idemo tamo, da li smo normalni i znamo li mi šta je "ta" Amerika, mi pričamo o ovim činjenicama, o istinama koje smo zaboravili, o istoriji koja neprikosnoveno stoji i promatra nas, nas Srbe bez kojih Amerika nikada nije mogla i kojoj smo i ovoga puta, kada je najvažnije toliko potrebni!


Ovaj deo mi bas zvuci basarijanski.
simkke simkke 21:07 17.10.2008

Volim i ja Vas!

vladimir petrovic vladimir petrovic 21:15 17.10.2008

Serbs4Americans

Zanimljivo.
Serbs4Obama
Bićemo pravi kuriozitet kao verovatno jedina tri Srbina koja su zvanično pozvana od strane kampanje da dodju čak iz Srbije i da pomognu Obami da postigne jednu odista neverovatnu pobedu, da ostvari san Martina Lutera Kinga i da iz temelja promeni tok svetske istorije.

Ako su trazili pomoc, pomozite. Srbi su poznati po tome da uvek pomazu slabijima od sebe.
Ja cu vec sutra ujutru da pocnem da ubedjujem susede u mojoj zgradi - da navijaju za Obamu, ako su jos neopredeljeni. Neka se ostvari "I have a dream" M. Lutera Kinga.
A sto kazete:
Znate li da je 14 Srba dalo svoj život u Vijetnamskom ratu? 14 srpskih momaka je prolilo krv i svoje živote ostavilo u džunglama Vijetnama za tu Ameriku.

to je lepo cuti. I vama ce se pruziti sansa, posto se izbori zavrse i Obama bude izabran, da posle toga, recimo, odete u Irak ili Afganistan, te da tamo, ako treba date zivote za Ameriku i povecate broj Srba koji ginu za Ameriku.
Istorija ce to zabeleziti.

Kazezoze Kazezoze 21:31 17.10.2008

Re: Serbs4Americans

LOLCHINA

Srbija do Amerike
(preko Vijetnama) !!!

Kad smo vec uchestvovali u ratu u Vijetnamu,
zar nije logichnije da podrzhavamo McCaina.
On se borio u Vijetnamu, a ne Obama !
ivana23 ivana23 21:40 17.10.2008

Re: Serbs4Americans

Posto je blizi 31. oktobar da vidimo...


Sa sajta CNN
dreamreader dreamreader 22:39 17.10.2008

Re: Serbs4Americans

^
:)))))
Genijalno, i R. De Niro i Scary Sarah-Obama mutant.
dangubas dangubas 02:30 19.10.2008

Re: Serbs4Americans

pnbb pnbb 22:01 17.10.2008

geo

Znate li da je 14 Srba dalo svoj život u Vijetnamskom ratu? 14 srpskih momaka je prolilo krv i svoje živote ostavilo u džunglama Vijetnama

a na cijoj strani?
znaci srbija do hanoja
mirelarado mirelarado 22:16 17.10.2008

???

Spaiću, Vi li ste?
nsarski nsarski 22:31 17.10.2008

Re: ???

Znate li da je 14 Srba dalo svoj život u Vijetnamskom ratu?

Zato je vise od 14000 Srba dobrovoljno dalo krv za borce Vijetkonga. Tu smo se grdno zamerili Amerima...

U Vijetnamskim venama tece srpska krv. (Srbija do Hanoja!)
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:21 17.10.2008

Re: ???

mirelarado
Spaiću, Vi li ste?


Јок.
Имају и слике. И то три, на biographies. Не личе на њега.
mirelarado mirelarado 23:54 17.10.2008

Re: ???

Имају и слике. И то три, на biographies. Не личе на њега.


Hvala, Predraže, šta ću kad sam neiskusna, još ne poznajem blogovske špijunske tehnike...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 00:01 18.10.2008

Re: ???

mirelarado
Имају и слике. И то три, на biographies. Не личе на њега.


Hvala, Predraže, šta ću kad sam neiskusna, još ne poznajem blogovske špijunske tehnike...


Ма ако се располутио, то јест... растрећио, море бити да је јопет он.
Krugolina Borup Krugolina Borup 22:30 17.10.2008

Kada su nam Amerikanci bili braća:

Kosovo Day in the United States - 1918.
Address by Dr. Slockton Axson, National Secretary of the American Red Cross:

(...)

Remote in distance, their politics as confusing to some of us as the ramifications of a genealogical tree, it was not until this war occurred, crowning and clarifying the wars that went before, that we plain, average Americans began to understand what Serbia meant, that she meant a great heroic people loving most the very thing that we here in America love most - LIBERTY!

Liberty is so fair a thing that it is equally beautiful whether you have it or whether you lack it. Unlike earth's cheaper baubles, it does not lose its charm when it is possessed; unlike earth's more trivial ambitions, it does not lose its desirability when its possession is long postponed.

Four hundred years before we in Amercia won this precious, priceless treasure for ourselves, Serbia was fighting for it, and she is fighting for it today.

So, you Serbians we salute you! Brothers, we greet you; we do know you and understand you and believe in you and love you! Though your land lies far away from ours and you speak a tongue that falls strangely on our ears, you speak one language that we do understand - the language of LIBERTY, the language that Germany simply cannot understand - and by "Germany" I mean the whole gang!
dreamreader dreamreader 22:35 17.10.2008

Sala li je?

Ako nije trebalo bi da bude:(
Previse je patetike i bez ovoga, u nasoj sredini.
dali76 dali76 22:50 17.10.2008

ozbiljno pitanje

Iskoristit cu ovu nadasve saljivu pricu da postavim jedno ne bas saljivo pitanje:
Koliko promjena vlasti u Bjeloj kuci utice na promjenu vanjske politike?
Da podsjetim da su nakon prvog svjetskog rata tadasnje velesile Francuska I Velika Britanija izigrale obecanje Arapima da ce im dozvoliti stvarranje jedinstvene arapske drzave ako se ustanu protiv kolonijalne Turske vlasti.
Umesto toga ove dvije velesile su nacrtale granice novostvorenih drzava a izgovor je bio ?
Imamo ulogu da pomognemo arapima u razvoju demokratije a cim malo ih naucimo odosmo mi .
Zvuci poznato?
Krugolina Borup Krugolina Borup 22:51 17.10.2008

Re: ozbiljno pitanje

Koliko promjena vlasti u Bjeloj kuci utice na promjenu vanjske politike?


Koliko sam ja uspela da primetim - ne utiče.
nsarski nsarski 22:54 17.10.2008

Re: ozbiljno pitanje

Koliko sam ja uspela da primetim - ne utiče.

Nensi Regan je u Beloj Kuci imala stalno zaposlenog astrologa. Mozda ako bi nova garnitura...pa, ti Krugolina da bacis voodoo smrknut pogled u tom pravcu...:)
dreamreader dreamreader 23:00 17.10.2008

Re: ozbiljno pitanje

dali76
Iskoristit cu ovu nadasve saljivu pricu da postavim jedno ne bas saljivo pitanje:
Koliko promjena vlasti u Bjeloj kuci utice na promjenu vanjske politike?
Da podsjetim da su nakon prvog svjetskog rata tadasnje velesile Francuska I Velika Britanija izigrale obecanje Arapima da ce im dozvoliti stvarranje jedinstvene arapske drzave ako se ustanu protiv kolonijalne Turske vlasti.
Umesto toga ove dvije velesile su nacrtale granice novostvorenih drzava a izgovor je bio ?
Imamo ulogu da pomognemo arapima u razvoju demokratije a cim malo ih naucimo odosmo mi .
Zvuci poznato?


Mada ste delimicno u pravu apropos promena u spoljnoj politici Bele Kuce, u ovom trenutku i najmanja promena u samom stavu americkog predsednika spram njegovih saveznika, pa cak i nekih neprijatelja, bice i vise nego dovoljna da pocne popravljati stetu Bush/Cheney administracije, a napravljenu na polju spoljne politike.
Inace, stavovi i diplomatski maniri B. Obame/J. Bidena se ipak i sustinski razlikuju od onih koje zastupa Bush, McCain, o nesretnoj i opasnoj S.Palin da i ne govorimo.
Krugolina Borup Krugolina Borup 23:13 17.10.2008

Re: ozbiljno pitanje

Nensi Regan je u Beloj Kuci imala stalno zaposlenog astrologa.


Misliš da ga Obama nema?
))

Mozda ako bi nova garnitura...pa, ti Krugolina da bacis voodoo smrknut pogled u tom pravcu...:)


A, jok. Neću da se trošim na Amerikance.
Treba među ovim našim političarima zavoditi reda.)
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 00:09 18.10.2008

Re: ozbiljno pitanje

Krugolina Borup
Nensi Regan je u Beloj Kuci imala stalno zaposlenog astrologa.


Misliš da ga Obama nema?
))

Mozda ako bi nova garnitura...pa, ti Krugolina da bacis voodoo smrknut pogled u tom pravcu...:)


A, jok. Neću da se trošim na Amerikance.
Treba među ovim našim političarima zavoditi reda.)


Колико знам, неки од ових наших имају редовне астролошке консултације?
Необавештен ли сам?

П.С.
Венера у коњукцији са Марсом на асценденту...
Krugolina Borup Krugolina Borup 00:17 18.10.2008

Re: ozbiljno pitanje

Колико знам, неки од ових наших имају редовне астролошке консултације?
Необавештен ли сам?


A što bi naši bili mimo sveta?

Венера у коњукцији са Марсом на асценденту...


Kukuuuuu!
maksa83 maksa83 22:52 17.10.2008

odežda

Valjda vam je jasno da kada odete tamo morate da nosite ove majice:


Covek u belom Covek u belom 23:10 17.10.2008

Re: odežda

maksa83
Valjda vam je jasno da kada odete tamo morate da nosite ove majice:
I tata bi sine, ovaj....da glasa za Baraka Obamu.
nsarski nsarski 23:13 17.10.2008

Re: odežda

I tata bi sine

Ali, onda you have to deal with Primus Dudus (First Dude, kako su ga ovde krstili...)
Krugolina Borup Krugolina Borup 23:19 17.10.2008

Re: odežda

I tata bi sine,


Dakle, definitivno nikad neću razumeti muški ukus kad su žene u pitanju...
maksa83 maksa83 23:20 17.10.2008

Re: odežda

I tata bi sine, ovaj....da glasa za Baraka Obamu.


Jojneznam... taj učiteljica iz pornića look... uh, pojma nemam. Ipak ne.
Krugolina Borup Krugolina Borup 23:21 17.10.2008

Re: odežda

Jojneznam... taj učiteljica iz pornića look... uh, pojma nemam. Ipak ne.


Oh, fala bogu!
dreamreader dreamreader 23:22 17.10.2008

Re: odežda

nsarski
I tata bi sine

Ali, onda you have to deal with Primus Dudus (First Dude, kako su ga ovde krstili...)


Ah, genijalna M. Dowd :)
ivana23 ivana23 23:23 17.10.2008

***

ivana23 ivana23 23:23 17.10.2008

***

nsarski nsarski 23:27 17.10.2008

Re: odežda

Ah, genijalna M. Dowd :)

Cum Primus Dudus, spousus Palinanus, culpari attemptaret “Centurionem-Gate,” judices Terrae Santae Elvorumque castigat gubernatricem Palinam de abusu auctoritatis per familiam revengendum.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:29 17.10.2008

Re: odežda

maksa83
Valjda vam je jasno da kada odete tamo morate da nosite ove majice:Богами, видим ја, биће, БАР АКо је судити по овом блогу, нахебавања...
Covek u belom Covek u belom 23:33 17.10.2008

Re: odežda

maksa83
Jojneznam... taj učiteljica iz pornića look... uh, pojma nemam. Ipak ne.
Jes na ovo mislio?

nsarski nsarski 23:36 17.10.2008

Re: odežda

Jes na ovo mislio?

Uh, meni je takva predavala nacrtnu u gimnaziji. Nista nisam naucio.
maksa83 maksa83 23:37 17.10.2008

Re: odežda

Богами, видим ја, биће, БАР АКо је судећи по овом блогу, нахебавања...


Ništa ja ne znam, to su američke majice koje se štampaju u Americi.

Evo još malo iz iste kujne:

maksa83 maksa83 23:38 17.10.2008

Re: odežda

Jes na ovo mislio?


Pa da, skroz je porno. Ne mislim da je to loše, ali nekako je fake porno. Mada mi nije skroz jasno ni šta je tu loše. ))
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:43 17.10.2008

Re: odežda

maksa83
Jes na ovo mislio?


Pa da, skroz je porno. Ne mislim da je to loše, ali nekako je fake porno. Mada mi nije skroz jasno ni šta je tu loše. ))


Ух, сад ме прође језа: замислио сам Condoleezzu као nsarskijevu професорицу нацртне...
Још се знојим.

П.С.
Пуче ми виза за Америку.
ivana23 ivana23 23:49 17.10.2008

***

maksa83 maksa83 23:50 17.10.2008

Re: odežda

Ух, сад ме прође језа: замислио сам Condoleezzu као nsarskijevu професорицу нацртне...


Ja nju više vidim kako predaje neki, šta znam - OTO ili domaćnistvo.
McCain mi liči na instruktora aerobika. Mislim, dubinom i oštrinom duha.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:58 17.10.2008

Re: odežda

maksa83
Ух, сад ме прође језа: замислио сам Condoleezzu као nsarskijevu професорицу нацртне...


Ja nju više vidim kako predaje neki, šta znam - OTO ili domaćnistvo.
McCain mi liči na instruktora aerobika. Mislim, dubinom i oštrinom duha.


Не дао бог да ми је зборница била к'о из овог блога.
Сад тек препознајем као срећно то моје детињство бркатих професора и професорки.
Covek u belom Covek u belom 00:01 18.10.2008

Re: odežda

maksa83
McCain mi liči na instruktora aerobika. Mislim, dubinom i oštrinom duha.
Joga Makso, joga :).
nsarski nsarski 00:05 18.10.2008

Re: odežda

Joga Makso, joga :).

McCain moze samo da predaje predvojnicku. Stupid but sincere. Idealan tip.
Covek u belom Covek u belom 00:09 18.10.2008

Re: odežda

nsarski
McCain moze samo da predaje predvojnicku. Stupid but sincere. Idealan tip.
Mislis ONO i DSZ :).

Re: odežda

bi je citav clanak u new yorkeru zasto se muskarci loze na saru palin. sad cu da probam da nadjem pa da stavim.
nsarski nsarski 09:55 18.10.2008

Re: odežda

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
bi je citav clanak u new yorkeru zasto se muskarci loze na saru palin. sad cu da probam da nadjem pa da stavim.

E, pa ne loze se svi bas (ja se ne lozim). U poredjenju sa Madlenkom Olbrajt i ostalim monstr babama, Sara odlicno izgleda. Ali, s druge strane, ogranicena je i zverski ambiciozna. A glupost i slepa ambicija kad se spoje, rezultat je katastrofalan.

Re: odežda

ne mogu da nadjem. nasla sam samo ovaj zanimljiv citat

Palin had got into politics after she befriended the man who was then mayor and his police chief at a step-aerobics class. She made them her allies and ran for City Council. Then she challenged them for control of City Hall, and drove them out. As she purged her former friends and patrons, she denounced them as “good ol’ boys,” although her takeover of Wasilla had been aided from the start by Alaska’s Republican Party establishment.

iz " The State of Sarah Palin"
Krugolina Borup Krugolina Borup 10:41 18.10.2008

Re: odežda

U poredjenju sa Madlenkom Olbrajt


Pa, Velja je i nju hteo da "nagna"...
Milan Novković Milan Novković 11:00 18.10.2008

Re: odežda

pa ne loze se svi bas

Ja mislim da dosta zavisi od toga da li nam se osoba što nam nosi pantalone po kući mota u epsilon okolini :)
Doctor Wu Doctor Wu 11:05 18.10.2008

Re: odežda

Krugolina Borup
U poredjenju sa Madlenkom Olbrajt


Pa, Velja je i nju hteo da "nagna"...

pa, rekao je, "ako mora, za Srbiju..."
Milan Novković Milan Novković 11:08 18.10.2008

Re: odežda

A glupost i slepa ambicija kad se spoje

Ok za ambiciju, ako je baš jako slepa, za pamet mislim da je precenjena, a i glupost je forever, nego ja se prosto plašim da bih mogao popiti batine i bez Primusa Dudusa :)
maksa83 maksa83 11:33 18.10.2008

Re: odežda

Palin had got into politics after she befriended the man who was then mayor and his police chief at a step-aerobics class.


A jesam rekao ja da ima neka veza - Palin -> aerobik -> McCain i nazad. )
nsarski nsarski 12:13 18.10.2008

Re: odežda

A jesam rekao ja da ima neka veza - Palin -> aerobik -> McCain i nazad. )

Makso, sve si pomesao.
M-me MCain ima nekog yoga instruktora iz San Dijega:
On Thursday night John McCain certainly looked stricken in years, tottering through his interminable speech, and whatever heat now nourishes him in political terms comes from Sarah, not Cindy whose inner thoughts may perhaps be more directed towards the yoga instructor in San Diego reckoned by some in the yoga community in that city to be a source of consolation to the Hensley beer heiress.

Ovo je, bre, lakrdija, kao medju Bosancima ovdasnjim. ("Jes' cuo, ba, da je Sharifa odbjegla sa onim Elvirom, pjevacem iz Kladushe?" U svako vrijeme i svakom trenutku, rado te se sjeca tvoja djevojka Selma.)
Milan Novković Milan Novković 13:35 18.10.2008

Re: odežda

yoga instructor in San Diego reckoned by some in the yoga community in that city to be a source of consolation to the Hensley beer heiress

Ta joga će da postane unosnija od rok muzike (kažu neke statistike da se 50% žena bar jednom u životu zaljubi u rok muzičara :)
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:59 18.10.2008

Re: odežda

Makso, da ti mozda nisi (sa radom i prebivalistem) iz Ajdaha (Idaho)?
maksa83 maksa83 16:04 18.10.2008

Re: odežda

Makso, da ti mozda nisi (sa radom i prebivalistem) iz Ajdaha (Idaho)?

Buć.

Mogu sad ja?
Ti si iz Utah?
vladimir petrovic vladimir petrovic 14:21 19.10.2008

Re: odežda

Maksa
Buć. Mogu sad ja? Ti si iz Utah?

Kada sam te pitao da ti mozda ne zivis u Ajdahu, ucino sam to (mislio sam da to goes without saying) zato sto si ti okacio majcu sa porukom "God Bless America Except Idaho". Od toga mi je bilo zao Ajdahovaca.

A sti to meni spocitavas da sam ja iz Jutaha - nisam. Ne volim tu drzavu zbog mormona (tesko varim sekte mormona, jehovinih svedoka, sajentologa, advensta i inih, uglavnom kao strejt hriscanin uvazavam samo katolike, pravoslavce i protestante).

Inace, ne volim te drzave Srednjeg Zapada u SAD. Al ako bih morao, ziveo bih u NEvadi... Tamo se ljudi, bar, ludo zabavljaju sa ustedjevinama, dok traju...
maksa83 maksa83 15:10 19.10.2008

Re: odežda

Kada sam te pitao da ti mozda ne zivis u Ajdahu, ucino sam to (mislio sam da to goes without saying) zato sto si ti okacio majcu sa porukom "God Bless America Except Idaho". Od toga mi je bilo zao Ajdahovaca.


Eh sad ... pazi, evo sad ću ja da obesim još jednu majicu sa istog mesta, ali to ne znači da posećujem striptiz barove:A sti to meni spocitavas da sam ja iz Jutaha - nisam. Ne volim tu drzavu zbog mormona (tesko varim sekte mormona, jehovinih svedoka, sajentologa, advensta i inih, uglavnom kao strejt hriscanin uvazavam samo katolike, pravoslavce i protestante).


Nemoj da si takav, pa i oni za sebe veruju da su strejt, a da su svi ostali zastranili. Uostalom, Mormoni, koji čine 60% stanovništa Utah, su jako fini svet spram mejnstrim hrišćana - ne piju (čak ni kafu!), ne psuju, nepotkupljivi su (zato su npr. na ceni kao telohranitelji)...

P.S. Tip koji je napravio programski jezik Ruby, čudo jedno od elegancije i ekspresivnosti je najpristojnije i najuljudnije i najskromnije stvorenje koje je ikad pisalo po Internet mejling listama - jako fini tip - pravi pravati japanac, a pri tome i Mormon.
49 41 49 41 22:25 19.10.2008

Re: odežda

nsarski
Jes na ovo mislio?

Uh, meni je takva predavala nacrtnu u gimnaziji. Nista nisam naucio.

Meni takva fiziku; prvi posao posle fakulteta, prvi cas u nasoj ucionici; menjala boje ko semafor-najvise se drzala crvene. Dule do mene u klupi me zivog 'izgazio".
Joj, vidiii joj, joj ...
Danas Dule nosi podebele naocare, dal' je to zbog i od gimnazijskih casova fizike ??
.
vracarac92 vracarac92 11:20 20.10.2008

Re: odežda

Pa, Velja je i nju hteo da "nagna"...
pa, rekao je, "ako mora, za Srbiju..."

E šta ti je čovek. Ljudina. Patriota. Ja bih teško mogao da je "nagnam" i za Srbiju i Zvezdu zajedno! Čak ni posle 6-7 piva.
Valja je za Sbiju bio spreman da podnese i najveće žrtve. Doduše kasnije je prešao na Samatu Foks.
wawy wawy 23:16 17.10.2008

ha ha

al ovo boldovano je najbolje...

Bićemo pravi kuriozitet kao verovatno jedina tri Srbina koja su zvanično pozvana od strane kampanje da dodju čak iz Srbije i da pomognu Obami da postigne jednu odista neverovatnu pobedu, da ostvari san Martina Lutera Kinga i da iz temelja promeni tok svetske istorije.


zvanicni poziv u pomoc trojici likova u srbiji iz amerike kako bi omogucili pobjedu obame...
hahahha

extra blog definitivno :))
simkke simkke 23:21 17.10.2008

U jeeeeee

KafaJeGotova KafaJeGotova 12:17 18.10.2008

Re: U jeeeeee

u je, koji bizar :))
hoće li sad ta tri momka da idu u irak da proliju krv za tu ameriku? čisto da se zna čije je šta...
i mislim da je naziv serbs4obama besmislen, jer ta trojica imaju ime i prezime pa nek idu pod njima. ići u ime srba ne postoji. pogotovo ako je u liniji sa pogbijom za ameriku u vijetnamu.
Krugolina Borup Krugolina Borup 12:27 18.10.2008

Re: U jeeeeee

jer ta trojica imaju ime i prezime pa nek idu pod njima, a ne u ime srba.


Ma, pusti decu da se provesele!
Bar ne kolju nikog u ime Srba.
KafaJeGotova KafaJeGotova 12:33 18.10.2008

Re: U jeeeeee

Krugolina Borup

Ma, pusti decu da se provesele!
Bar ne kolju nikog u ime Srba.

pa, nikad se ne zna... čim se spomene 'u ime srba' ne miriše na dobro.
Krugolina Borup Krugolina Borup 12:41 18.10.2008

Re: U jeeeeee

čim se spomene 'u ime srba' ne miriše na dobro


Za to nisu deca kriva, već okruženje u kome su rasli, u kome je svaka druga reč "Srbin", "Srbija", "srpski", "srpstvo", itd, itd. Pa sad i oni počeli da se busaju u prsa. Srpska.)
wawy wawy 23:25 17.10.2008

nepoznato o obami...

ivana23 ivana23 23:30 17.10.2008

***

Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:39 17.10.2008

Re: nepoznato o obami...

wawy
obama - skrivani fakti!Пукла ти кампања, то јест не ради линк.
wawy wawy 23:46 17.10.2008

Re: nepoznato o obami...

Predrag Brajovic

wawyobama - skrivani fakti!Пукла ти кампања, то јест не ради линк.


cek, probacu ponovo:

nepoznate stvari o obami!
loader loader 23:26 17.10.2008

Pobednički ajvar

Kad već idete tamo, da učinite da Srbija bude deo pobede, evo, ponesite i jednu teglicu ajvara, za Baraka Obamu. Nešto imam osećaj da ga nikad nije jeo.

wawy wawy 23:35 17.10.2008

?

je li tacna izjava baraka obame da je obisao svih 57 americkih drzava u predsjednickoj kampanji?
loader loader 23:36 17.10.2008

Re: ?

Nije ih obilazio, nego je u svakoj od njih bio..! :)
wawy wawy 00:04 18.10.2008

..

Covek u belom Covek u belom 00:08 18.10.2008

Re: ..

wawy

Lose su joj namotirali glavu, a i kosu, mada se mora priznati da Kejt Mos ima dobro telo . Eh ni taj Vogue nije sto je nekad bio (sad ce Milicka da me nuke-uje :)).
Goran Vučković Goran Vučković 00:13 18.10.2008

Crazy man crazyNa ovom blogu sve bolji i bolji provod - ko je ono skoro objašnjavao šta znači "kemp" :)
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 00:19 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

Goran Vučković


Na ovom blogu sve bolji i bolji provod - ko je ono skoro objašnjavao šta znači "kemp" :)


Смејем се већ пола сата, а још јаче кад помислим: замисли ако су serbs4obama озбиљно мислили...?

mirelarado mirelarado 00:23 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

замисли ако су serbs4obama озбиљно мислили...?:))))))))))
crossover crossover 00:24 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

Goran Vučković

Na ovom blogu sve bolji i bolji provod - ko je ono skoro objašnjavao šta znači "kemp" :)

Лудило!!!
Али дотуко ме Нсарски са Primus Dudus из Њујорк Тајмса.
Одавно се нисам оволико смејао.
Covek u belom Covek u belom 00:30 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

Goran Vučković
Na ovom blogu sve bolji i bolji provod - ko je ono skoro objašnjavao šta znači "kemp" :)
Goran Vučković Goran Vučković 00:33 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

Hehe Beli nisi ukapirao, mislio sam na ovo:

Covek u belom Covek u belom 00:37 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

Goran Vučković
Hehe Beli nisi ukapirao, mislio sam na ovo:
Hehe, ova tvoja je za sada dok jos skupljaju pare, a ona gore kad stignu tamo :).
Goran Vučković Goran Vučković 00:40 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

Hehe, ova tvoja je za sada dok jos skupljaju pare, a ona gore kad stignu tamo :).

Inače moj malac (5 godina) se primio na tu (tvoju) pesmu maksimalno kada je čuo kad je lokalni YMCA orkestar iz Glazgova svirao letos ovde u Polok parku u komšiluku, pa sam mu puštao sa youtube posle ovo gore, da čuje original :)
Covek u belom Covek u belom 00:51 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

Goran Vučković
Inače moj malac (5 godina) se primio na tu (tvoju) pesmu maksimalno kada je čuo kad je lokalni YMCA orkestar iz Glazgova svirao letos ovde u Polok parku u komšiluku, pa sam mu puštao sa youtube posle ovo gore, da čuje original :)
Ima i veselijih verzija:


Goran Vučković Goran Vučković 00:56 18.10.2008

Re: Crazy man crazy

Ima i veselijih verzija:

Ovaj... što rekoše u onom vicu o prirodnom lečenju zatvora u svoje vreme: "ovo je doza za odrasle"

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana