GLOBALISTICKE MUKE ISUSOVE

aguero RSS / 21.10.2008. u 13:57

Lose vesti prestizu jedna drugu,svet je u panici....Ekonomska kriza siri se do neslucenih granica,pucaju berze,kapital se topi,ljudi dizu ruku na sebe i svoje bliznje,velelepna zdanja ostaju prazna,staju automobili,autobusi,vozovi i avioni....Sve samo sto nije nacisto zamrlo!

Cak je i Roman Abramovic morao da odlozi svadbu!Zbog krize izgubio je 2o milijardi dolara i,jadnicak,spao samo na 1o!

Prelepoj verenici to vise nije nista!

Prokockane milijarde spustile su njenu ljubav na realan nivo.Nulti!

Panika se uvukla i u Fudbalski klub Celsi,a Mancester Junajted ostao bez glavnog sponzora...Didije Drogba i Ronaldo u ocajanju cupaju kose na Trafalgar skveru!

Medjunarodna asocijacija rada upozorava da ce do kraja 2 oo9. bez posla ostati jos 2o miliona ljudi.U celom svetu nezaposlenih je danas 19o miliona.

Sa onih procenjenih 2o,bice ih 21o miliona!Za njih nece biti ni hleba,ni kolaca.Posto za Srbiju nema mesta u Evropskoj Uniji,u ovom krugu nacicemo se bez pitanja....

Najvise ce stradati mala trzista.Otpustanje radnika tu ce biti najucestalije.Veliki,poput Kine,jedva da ce to pogorsanje na trzistu rada i osetiti,kazu analiticari...Kao po onoj narodnoj - "Pala muva na medveda!".

Ali,kad se medved navali na nas!Bice kuku i lele!Ma koliko se Premijer i Guverner upinjali da nas uvere kako za Srbiju nema zime.

Rusija je dosad izgubila oko 25o milijardi dolara,sama britanska kraljica nesto vise od 7o miliona funti...Ali,oni nastavljaju dalje bez problema.U Rusiji - nafta,na glavi suverena kruna...

Kad pukne,odleprsace nasi beli orlovi!Glavom bez obzira.

A petokraku smo davno otresli.

Jedino nam ostaje venac od trnja Isusa Hrista...

Ionako smo vec i sapeti ,i razapeti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Komentari (10)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dreamreader dreamreader 19:34 21.10.2008

Bogohuljenje:)

Makar i povrsno poredjenje Isusa i njegovih muka sa Srbijom, zvuci tako pogresno i na toliko nivoa:)

Ostatak insinuacija je interesantan
aguero aguero 20:24 21.10.2008

Re: Bogohuljenje:)

Cista metafora,druze!
dreamreader dreamreader 20:28 21.10.2008

Re: Bogohuljenje:)

aguero
Cista metafora,druze!


Ma i tako je bogohuljenje:)
milosib92 milosib92 22:13 21.10.2008

Berza

Najvise ce stradati mala trzista.Otpustanje radnika tu ce biti najucestalije.Veliki,poput Kine,jedva da ce to pogorsanje na trzistu rada i osetiti,kazu analiticari...Kao po onoj narodnoj - "Pala muva na medveda!".

Gledam ona stanja na berzama u Politici i slušam ove priče kako će kriza nas da manje pogodi od zapada. Od marta meseca naši indeksi na berzi pali gotovo duplo, a to je retko koja berza imala. Ovi što najviše kukaju pali za plafon 30%. Ništa mi nije jasno.
aguero aguero 22:15 21.10.2008

Re: Berza

Od marta meseca naši indeksi na berzi pali gotovo duplo, a to je retko koja berza imala. Ovi što najviše kukaju pali za plafon 30%. Ništa mi nije jasno.

*novo

u nekim slucajevima za godinu dana i 4oo posto!O tome niko ne govori.
margos margos 19:25 22.10.2008

?

A što bi nas toliko potreslo svo to dešavanje kad smo mi ionako na dan i komad i štap i kanap preživljavanju, a i nema nekih preteranih investicija u zemlju Srbiju? Baš ne kapiram.
aguero aguero 22:58 22.10.2008

Re: ?

A što bi nas toliko potreslo svo to dešavanje

U pravu ste.Nego mi to onako,kao zabrinuti smo...Cista smira!
margos margos 17:18 23.10.2008

Re: ?

U pravu ste.Nego mi to onako,kao zabrinuti smo...Cista smira!

Zezaš me sad...:(( Ja ozbiljno pitam da li mi, ionako osiromašeni, ionako naučeni na minimum, i bez onih silnih obećanih investicija - imamo razlog za veću ili manju zabrinutost. Stvarno,
aguero aguero 22:07 23.10.2008

Re: ?

Ja ozbiljno pitam

Do 2.oo9 u celom svetu,kazu strucnjaci,analiticari,bez posla ce ostati jos 2o miliona ljudi.Najteze ce biti u malim zemljama,na malim trzistima.Nas pogadjaju restrikcija investiranja i sa Zapada i sa Istoka(Rusija).Bice vrlo tesko.No,mi smo na muke navikli,ne daj Boze da nas zadesi neka sreca!To bi nas dotuklo!
aguero aguero 11:57 24.10.2008

Re: ?

Zezaš me sad...:((


Evo,danas evro presao vrednost od 83 dinara.A ekonomisti kazu da mu je realna vrednost od 13o do 15o dinara.Moja je procena da ce 31,.12. zvanican kurs biti 1 e - 97 dinara!A posle,videcemo...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana